A plecat Alexandru Sassu

La doar 65 de ani, Alexandru Sassu (Sasha) a plecat dintre noi. A facut parte din generatia care a incercat, dupa 1989, sa ajute la realizarea unui nou climat politic in Romania. A fost unul din revolutionarii de la Baricada si a intrat in politica cu gandul de a schimba in bine mentalitati si realitati.

L-am cunoscut foarte bine. O vreme, a facut parte din echipa lui Basescu. In 2003, i-am convins pe el si pe prietenul lui nedespartit – Bogdan Niculescu-Duvaz – sa se alature PSD. Erau nemultumiti de trecerea PD-ului pe zona politica a dreptei europene.

De altfel, candva, prin 1996-1997, la Adunarea parlamentara a Consiliului Europei, ei au avut curajul (impotriva directivei lui Basescu) de a sprijini alaturarea reprezentantilor PDSR la grupul socialist din care PD facea deja parte si ar fi putut opune un veto.

De-a lungul anilor, ne-am intalnit de multe ori. La o bere, la o cafea, acasa la noi. Era plin de de umor, cu o voce placuta si o atitudine intotdeauna optimista.

Dumnezeu sa-l odihneasca! Condoleante familiei!

10 gânduri despre “A plecat Alexandru Sassu

  1. L-am cunoscut pe ministrul Alexandru Sasu la Patriharia Romana, cu ocazia unor conferinte organizate de Liga Asociatiilor de Proprietari de locuinte din Romania, timp de o saptamana in fosta sala a Marii Adunari Nationale> Domnul Sasu era un om deosebit si mereu cu zambetul mereu pe buze, mereu glumet si plin de umor, un om deosebit. Imi pare rau ca a plecat prea devreme dintre noi. Condoleante familiei si Dumnezeu sa-l ierte!

  2. O veste cat se poate de trista. Ma intrebam de ce oare nu mai apare dl. Sassu la emisiuni. Un politician postdecembrist de calibru, un Om printre oameni, alaturi de bunul sau prieten Niculescu-Duvaz. A plecat prea devreme dintre noi, sunt convins ca-n politica si nu numai ar mai fi avut un cuvant de spus.
    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace si Sincere Condoleante familiei.

  3. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

    Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe dum., sept. 26, 2021 la 10:36, ADRIAN NĂSTASE a scris: #yiv7058789312 a:hover {color:red;}#yiv7058789312 a {text-decoration:underline;color:#0088cc;}#yiv7058789312 a.yiv7058789312primaryactionlink:link, #yiv7058789312 a.yiv7058789312primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv7058789312 a.yiv7058789312primaryactionlink:hover, #yiv7058789312 a.yiv7058789312primaryactionlink:active {background-color:#11729E !important;color:#fff !important;}#yiv7058789312 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „La doar 65 de ani, Alexandru Sassu (Sasha) a plecat dintre noi. A facut parte din generatia care a incercat, dupa 1989, sa ajute la realizarea unui nou climat politic in Romania. A fost unul din revolutionarii de la Baricada si a intrat in politica cu ga” | |

  4. REFPRMULAND…STATI ACASA LINISTITI SI VA INPUN, SA VA RAZGANDITI!..( DOAR ESTE UN-L DIN COMPONENTELE ” UMANE” CE CONTUREAZA DICTATURA GLOBALA…)

  5. „STAU ” DOMNULE PRIM MINISTRU, DAR DIN PACATE , ” PRINCIPIILE ” DOMNULUI CATU, CAT SI „PRINCIPIILE” LUI IOHANNIS , CONTUREAZA O DICTATURA DE DURATA!..

    PS PRINCIPIILE CE AU INTENTIA DE DEVENI DICTATORIALE , SUNT UN ASPECT ALARMANT PENTRU O SOCIETATE ANUME!.. ( EU…)

    Dumneavostra DOMNULE PRIM MINISTRU ,ati recunoscut… fiind intrebat, ca suntei mai mult plecat, fiind solicitat in diverse aspecte politice , O DECIZIE CORECTA BENEFICA PENTRU A NOSTRA NATIUNE , EU, prefer sa-mi CONSERVEZ LIBERTATEA CE MI -SE CUVINE nefiind CEL IN MASURA SA OCROTESC LIBERTATEA SEMENILOR MEI, DIN PACATE!..

    ( SPER SA NU FIU ASEMENEA NEPTELU-LUI DUMNEAVOASRTA , CEL DE 4 ANI DANDU-I DREPTATE SI AVAND SPERANTA CA EL SI NU NUMAI, VA DEVENI PENTRU VIITORUL ROMANILOR CEL CARE POATE COMBATE PRINCIPIILE CU TENTA DICTATORIALA! ..) ( VA MULTUMESC PENTRU INTELEGERE…)

  6. Condoleante familiei.
    Pleaca dintre noi, intr-o lume mai buna, unul dintre cei care, cum spuneti dumneavoastra domnule
    Prim-ministru: „A facut parte din generatia care a incercat, dupa 1989,sa ajute la realizarea unui nou climat politic in Romania.A fost unul din revolutionarii de la Baricada si a intrat in politica cu gandul de a
    schimba in bine mentalitati si realitati”, iar cei care raman sunt tot mai putini sa mai poata face ceva pentru popor si tara, sa nu ne-ngenuncheze chiar de tot „la inaltele porti”(ca sa nu spun altfel)o parte dintre „politicienii”de azi. Cum spune o varba din popor: DA DOAMNE MINTEA ROMANULUI DE PE URMA !

  7. Dupa alegerile din PNL si alegerile parlamentare din Germania: Avem o nevoie vitala de calm si civilitate

    Nu inteleg cum un asemenea intuneric semantic poate vedea lumina publicarii. As fi preferat un text de idei si solutii, dar de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Nu scuz sau minimalizez cu nimic incompetenta guvernului liberal Cîțu, dar prinderea ei intr-o matrice pernicioasa in dauna unei abordari sanogenetice face mai mult rau decat bine. E bine sa ne eliberam mintea de adjective veninoase si sa o populam cu idei care adauga valoare. Totodata, sa retinem ca niciodata insultele nu intra in competitia de idei.

    Iata cateva idei alternative. In primul rand, nu va fi niciun “Cîțuland”. Pentru asa ceva, Dl Florin Cîțu are nevoie de capacitatea de a crea o majoritate parlamentara, care sa-i fiinteze guvernul si pozitia de premier. Evident, Dl Cîțu nu dispune de o asemene abilitate, si nici contextul politic nu ii este favorabil. E o chestiune de timp foarte scurt, de zile sau saptamani, pana cand premierul Cîțu si guvernarea liberala vor deveni istorie. In al doilea rand, abordarea “mortuara” a PNL este inadecvata, departe de realitate. Dl Ludovic Orban tocmai ce a salvat PNL. Ori mai bine zis si-a salvat factiunea liberala, pe care foarte probabil o va reinventa intr-un nou partid de dreapta. Nu cred ca-i va mai zice “liberal”, liberalismul si-a consumat potentialul istoric de propulsare sociala. Intre timp, au aparut multe probleme noi, pentru care liberalismul nu are solutii proprii viabile, vechea sa doctrina il tine ancorat in trecut, in conflict cu noile solutii.

    In al treilea rand, cred ca Dl presedinte Klaus Iohanis a asteptat mai degraba rezultatul alegerilor parlamentare din Germania, decat rezultatul alegerilor liberale din Romania. Acum stie ca democratia a intors roata, Stanga va domina institutiile europene si multe parlamente si guverne nationale, pentru urmatoarele cateva cicluri electorale. Noua perspectiva europeana, in primul rand germana, il va obliga si pe Dl Klaus Iohannis la o reconfigurare. Care va fi reconfigurarea presedintelui, trebuie doar sa mai avem putina rabdare pentru a o putea vedea. Nu este exclusa o devansare a iesirii din cercul politic, avand in vedere pierderea apropiata de catre PNL a rolului de partid conducator in societate (de prima forta politica a aliantei si a guvernarii), dupa ce Angela Merkel a iesit deja din cercul politic si UCD din rolul de partid conducator, in Germania. In al patrulea rand, o viitoare guvernare in Germania prin alierea SPD cu Verzii si Liberalii (FDP) reconfirma nevoia perena de flexibilitate, exprimata de zicala potrivit careia in politica nu exista aliati si adversari eterni (Palmerston). In al cincilea rand, sa subscriem activ si ferm la climatul de calm si civilitate din campania electorala si postelectorala din Germania, sa respingem orice forma de propaganda ilegala (insulte, amenintari, defaimari, atacuri la persoana etc).

    https://www.contributors.ro/welcome-to-cituland-sau-cum-sa-ucizi-un-partid-istoric/

Lasă un răspuns