A murit Horia Alexandrescu

A murit Horia Alexandrescu, un ziarist intelept, cu experienta trecerii prin vremurile complicate de dinainte si de după 1989. A marcat presa românească prin ziarele „Cronica română” si „Independent”. Dar si televiziunea, prin „Cafeneaua politică”.

Am fost foarte apropiati, mai ales in perioada 2001-2004, si imi aduc aminte cu nostalgie de discutiile pe care le aveam, legate de evenimentele politice de atunci. I-as recunoaste oricând scrisul din analizele caligrafice pe care mi le trimitea.

Elegant, cu pasiunea cravatelor, era, intotdeauna, o prezentă tonică si optimistă.

Dumnezeu să-l odihnească!

7 gânduri despre “A murit Horia Alexandrescu

  1. Regret nespus de mult pentru nepriceperea mea de a mă implică așa cum ar fi trebuit , atunci când era necesar! Regret mult că am complicat lucrurile! Îmi cer iertare pentru tot! Era mult mai simpla sarcina care îmi revenea, dar, din păcate, nu am înțeles! Nădăjduiesc ca această situație sa fie înțeleasă corespunzător ! Nu este drept să suferiți din cauza unor oameni nepricepuți, care nu au înțeles misiunea importanta la care au fost chemați! Vă sunt alaturi, știu cât v- ați implicat! Erați omul potrivit la locul potrivit și sper ca toți românii să înțeleagă acest lucru! Nu mă înșel, tara are nevoie de politicianul, intelectualul, omul de cultură, Adrian Năstase!

  2. LUND IN CALCUL NUMARUL DE ZIARISTI , MAI ALES PE CEI CARE INTERESUL PERSONAL ESTE MAI PRESUS DE INTERESUL NATIONAL, DOMNUL HORIA ALEXANDRESCU RAMANE IN AMINTIRILE NOASTRE ZIARISTUL CEL CARE A STIUT CE INSEAMNA A FI ECHIDISTANT.

    DUMNEZEUL AUTENTIC…SA-I FIE MEREU APROAPE!

    DIN PACATE, PLECAREA… VALORILOR UMANE IN ACEASTA PERIOADA DICTATORIALA, DEVINE TOT MAI NEFASTA PENTRU POPORUL ROMAN CARE S-A LASAT SI SE LASA DEZBINAT , HAITUIT SI CEL MAI GRAV ASPECT LASANDU-SE PRADA MORTII IN URMA UNOR „VACCINURI „…IMPUSE.

    PRIVESC CU UIMIRE, LA CE SE INTAMPLA DINCOLO DE GRANITA , DACA MAI EXISTA…CUM ALTE NATIUNI LUPTA PENTRU ILATURAREA DICTATURII GLOBALE, DORINDU-SI CU ARDOARE LIBERTATEA DESTINATA, CONFISCATA DE CEI CARE CONDUC IN PREZENT EUROPA.

    ACESTI IMUNI UMANI,CU GRADE NEVIZOALIZATE, CONTUREAZA O EURUPA A DESTINELOR IMPLEMENTATE, CU GANDUL DE A RECONSTRUI UN FRONT CAT MAI LARG, PE TERITORII CE NU LE APARTIN, UN FRONT PENTRU A SE DESFASURA IN VIITOR , ” JOCUL” PUTERII! ( IN OPINIA MEA , TRECUTUL DEMONSTREAZA , INDIFERENT DE SACRIFICII, CA ACEASTA INTENTIE ACTOALA, PRECUM CEA DIN TRECUT, VA ESUA! )

    IN CRAIOVA DIS DE DIMINEATA , IN FIECARE ZI , ( IATA!..) „SALVARILE” AU INCEPUT A SE VIZOALIZA NECONTENIT , TRECAND IN GRABA SA IA SI SA DUCA ,INDEPLININD ORDINUL!

    CU INGADUINTA DOMNULUI PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , ROMANUL AUTENTIC, MA ADRESEZ ROMANILOR MANIPULATI SI CELOR NEMANIPULATI SPUMANDU-LE DOAR ATAT: NU VA LASATI COPII , NU VA LASATI PRADA MORTII IMPUSE, SA DOVEDIM CUM SI CEI DIN TRECUT AU DOVEDIT, CA SUNTEM SI VOM FI NECONTENIT ROMANI!

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE OMUL , POLITICIANUL AUTENTIC!

  3. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace pe jurnalistul Horia Alexandrescu, ziarist cu state vechi in presa, punandu-si amprenta jurnalistica asupra presei postdecembriste si nu numai. Se pare ca Tatal ceresc ii cheama pe toti oamenii buni de-a dreapta Sa. Aici pe Pamant traiul a devenit insuportabil de greu, plin de rautati.

  4. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Pe rând, sunt chemați spre cele veșnice cei care au lăsat ceva în urma lor. Fiecare venim pe această lume cu o misiune, numai că numai unii și-o duc până la capăt, în timp ce ceilalți alții își aleg drumul lor. Horea Alexandrescu și-a făcut treaba, căutându-și calea, pentru a-și duce misiunea la capăt. Dacă a reușit sau nu, numai el va afla la Marea Judecată.
    Cu o seară înainte, am văzut-o îngrijorată pe fiica lui, în emisiunea ,,Culisele statului paralel”, unde îl avea invitat pe Liviu Dragnea. Nu știam că Horea Alexandrescu era bolnav. Am pus îngrijorarea sa, pe consecințele ce vor putea urma, în urma interviului cu Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns