Invitatie la Art Safari

In perioada pana la 26 septembrie, puteti vizita, la Palatul Dacia-Romania, noua editie Art Safari.

In acest an, sunt onorati, cu expozitii retrospective, Samuel Mutzner si Constantin Piliuta.

Vernisajul a avut loc miercuri. M-am bucurat sa admir lucrarile celor doi artisti si sa reintalnesc prieteni din lumea artei.

Am ales sa adaug la aceste note, dintre tablourile expuse, un autoportret minunat al lui Piliuta si sunt convins ca ii veti recunoaste, cu usurinta, semnatura.

12 gânduri despre “Invitatie la Art Safari

  1. DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, SANGELE APA NU SE FACE…ACEASTA ZICALA CONTUREAZA , ASA CUM AFIRM, AUTENTICITATEA DUMNEAVOASTRA CA OM SI NU NUMAI!

    DESEORI IN SCRIERILE , DISCURSURILE CE VA APARTIN , NE OFERITI SANSA DE A DESCOPERI, MAI MULT SAU MAI PUTIN, REGANDIND INAINTE DE A MAI DECIDE.

    O REGANDIRE, BENEFICA , PENTRU NOI, PENTRU MENTINEREA AUTENTICITATI NOASTRE CA NATIUNE, DESTINATA, TOTUSI, A STRABATE TIMPURILE VIITOARE ALATURI DE ALTE NATIUNI.

    MINUNATUL AUTOPORTRET… ALES, PRIN TRASATURILE SALE , NEVIZOALIZEAZA TRISTETEA. O TRISTETE, DATORATA UNOR PERIOADE DE TIMP, DESFASURATE IN TRECUT.

    CONSIDERANDU-L DOAR UN PORTRET…IN OPINIA MEA , ADAUGAREA RESPECTIVA, MAI ALES PENTRU TIMPUL ACTOAL, ESTE BINE VENITA, INSTINTANDU-NE INAINTE DE A DECIDE.

    PS Timpurile cu ale lor PERIOADE,
    in principiu , sunt DESTINATE… dar si omul este cel care IN URMA GANDIRII, IGNORA NECONTENIT, AUTENTICUL DESTIN!..

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE OMUL, POLITICIANUL AUTENTIC!

  2. „Elita” intelectuala romana intre penibil si ridicol …..

    Era la începutul anului 1983 când Radio Europa Liberă a transmis eseul meu „Nicu Ceaușescu și ascensiunea comunismului dinastic în România”.

    Îl cunoșteam bine pe „delfin”: fuseserăm colegi de școală și, câțiva ani, de clasă, între 1958 și 1970. Ne-am revăzut sporadic după bacalaureat. Încheiam acel text al meu cu un avertisment-profeție: „Spre deosebire de părinții săi, Nicu Ceaușescu a citit la timp cărți despre împărații romani și știe că nicio gardă pretoriană nu este atât de loială încât să-și riște soarta atunci când Cezarul se prăbușește”.

    https://www.contributors.ro/intre-penibil-si-ridicol-destinul-politic-al-lui-nicu-ceausescu-1951-1996/

    Nu stiu ce a citit Nicu. Eu nu frecvemntam asa cercuri …

    Insa stimabilu intelectual, cica copil de prof univ (de stalinism), intecletual adevarat (cica!) , din 1985 prof univ in Uniunea Sovietica Ailalta , cu o caruta de studii, articole, carti toate cacademice, intelctualu’ voi a zice se pare ca vorbeste despre pretorieni cam fara informatii. Nici macar de calitatea unui peplum – de ex https://en.wikipedia.org/wiki/The_Fall_of_the_Roman_Empire_(film) – ca altfel ar fi stiut ca destui imparati romani au fots ucisi de pretorieni . Incepand cu Caligula ….

    Si si ….

    • De mortuis nil nisi bene, clamau inteleptii antici, cu sensul ca moartea absolva oamenii de toate pacatele, dar si pentru ca nu se mai pot apara. Daca ar putea raspunde, ce i-ar spune Nicu Ceausescu fostului sau coleg Vladimir Tismaneanu, alintat cu nomenfilul rusesc Volodea?!

  3. Canada trece de mai multi ani, mai ales sub conducere liberala, dar si cu acceptul tacit al celorlalte partide de opozitie, printr-o „dictatura a ideilor”. Problema majora, asa cum o vad eu, este ca aceste idei politice – ca cele despre drepturi speciale pentru tot felul de minoritati create in laboratul politic liberal – sunt fortat transpuse la nivel de business. Businessurile, in special cele mari, reglementate federal de legi vechi nerevazute, care azi discrimineaza, au adoptat cu mult entuziasm din „Carticica lui Trudeau” ( nescrisa, dar usor comparabila cu a lui Mao Tze Dun, in sensul ca trebuie asimilata de tot poporul canadez), si ii forteaza pe angajati sa adopte aceste idei. Celor care se opun li se deschide usa, sau sunt dati afara, sau, aleg ei sa plece in urma presiunilor (calea cea mai utilizata pentru ca nu costa pe angajator). Evident, oamenilor le e frica sa spuna ce gandesc atunci cind merg la un interviu, si trebuie sa recite din versurile propagandei ca sa fie angajati.
    Nu e de mirare ca Trudeau e foarte urit aici, mai ales ca a ales sa ceara alegeri anticipate in mijlocul pandemiei ca sa ia mai multa putere. Alegerile au costat 600 milioane dolari. Datoria publica a crescut peste un trilion dolari, inflatia e la 3.1%, iar Indicele Preturilor de Consum a crescut la 4.1% fata de anul trecut.
    Nu stiu cum e in Romania, daca firmele obliga angajatii sa ia o certificare anuala care atesta ca au trecut cursuri despre multi-culturalism, diversitate (LGBT, rase persecutate/negri), incluziune (LGBT, rase persecutate/negri) si altele. Aici te obliga sa le iei in fiecare an, indiferent daca vrei sau nu, daca esti de acord sau nu cu aceste idei politice. Nu le iei, incalci Codul de Conduita al firmei si esti dat afara.
    Deci traim intr-o „dictatura a ideilor” care arata spre un alt fel de regim iliberal. Contradictia socheaza: liberalii au creat un sistem care poate fi asemuit cu unul iliberal, mai ales in ce proveste drepturile de libera exprimare a cetateanului din clasa alba, majoritara, sau crestina, dar si discriminarte pozitiva, pentru ca cei care nu sunt albi (visible minirities) au avantaje la angajare in Canada prin lege (Employment Equity Act).
    Daca nu reciti din „Carticica lui Trudeau” nu ai sanse la promovare, iar daca esti alb, sansele tale la angajare sunt diminuate pentru ca sunt favorizati cei care nu sunt albi.

    • ah ce comic ahahaha!!!!

      Si cica Canada mai este .. democratica ?

      hahah!!

      In RSR mai erau lcetii de invatamant politic .. de plictiseala .. da nu primeai note , nu.. titu era sa nu sforaii prea tare

    • Mi se pare de necrezut ce citesc.
      Totuși, nu înțeleg cine îl votează pe Trudeau, din moment ce albii majoritari sunt discriminați într-un mod atât de agresiv.

      • Sunt foarte multi albi „progresisti” aici, care chiar cred in acest tip de multi-culturalism care avantajeaza, sa o spunem sincer, mai mult organizatiile tip BLM decit pe negri, mai mult organizatii LGBT decit pe membri acestei comunitati. Foarte multi sunt ateisti, si atunci e mult mai usor sa inghitzi noi dogme politice.
        Sunt insa constient ca eu resimt mai puternic pentru ca traiesc in Toronto, unde pe pielea mea am simtit ura rasiala a negrilor anti-albi, si a asiaticilor anti-albi. Daca traiam in suburbii, acolo albilor nu le pasa, pentru ca traiesc separat, intr-o alta lume. Asta e o alta categorie de albi, din suburbii pe care nu ii afecteaza ce face Trudeau pentru ca traiesc separati, si nu intr-o lume „multi-culturala”. Mai ales acum cind lucreaza de acasa si nu mai au contact cu nimeni.
        E la fel de adevarat ca nu am cazuri conrete de albi discriminati, care sa fi facut scandal. Asta e o alta trasatura a albilor de aici, le e frica, sau nu le pasa, si accepta aceasta realitate. De cele mai multe ori insa e vorba de teama de a iti pierde jobul. Vorbesc cu multi albi si asta e motivul pentru care tac. Ca si in comunism, frica existentiala te face sa taci.
        Azi sunt alegeri aici, si Trudeau pare ca are un mic avans fata de conservatori. Vom vedea.

  4. UN SINGUR COMENTARIU MAI AM DE ADAUGAT: AU INCEPUT A FI VIZOALIZATE ” CONCERTELE MORTII!”

    IERI SEARA LA CRAIOVA S-A DERULAT PENTRU CATEVA ORE, SUFICIENTE DE A ATRAGE COPII SA-SI FACA ” TESTAREA „…
    ULTERIOR SE VA TRECE SI LA VACCINARE. ( PENTRU NISTE „MUZICANTI” CE-SI ETALAU URLETELE…PENTRU UN CARNAT SI NU NUMAI, ROMANII CAD PRADA! (ZICALA, ORI CE PASARE PE LIMBA EI PIERE , DEVINE TOT MAI REALA…)
    IATA CA SE POATE , PRECUM AFIRMA DOMNUL CATU…UN PREMIER , INCOMPETENT, SUBORDONAT DICTATURII EUROPENE.

    PS CE SE PETRECE IN EUROPA, ESTE O EXCEPTIE!.. ( POPOARELE DEVIN TOT MAI REALE, REGASINDU-SI LIBERTATEA! )

    CE SE INTAMPLA IN ROMANIA, MAJORITARII ROMANI, PENTRU UN CARNAT O BERE SI O ULATOARE, DEVIN TOT MAI SUPUSI, MERITANDU-SI SOARTA…( O EXCEPTIE INIMAGINABILA, INEGALABILA!..)

    PENTRU DOMNUL ADRIAN NASTASE ROMANUL , POLITICIANUL INEGALABIL!

  5. DOMNULE PRIM MINISTRU, ASTEPTAND TEMA ULTERIOARA, CERANDU-MI SCUZE…DAR, CAND VEZI CA UNII , PRECUM CIUPERCILE DUPA PLOAIE …SE AUTO VIZOALIZEAZA , IN DIFERITE ASPECTE , PRECUM IN POLITICA ACTOALA , IN DOMENIUL ARTEI SI NU NUMAI , NEAVAND NICI-O TANGENTA CU RESPECTIVELE, TE APUCA , NU RASUL , CI PLANSUL , VAZAND PANA UNDE PUTEM AJUNGE!..

    NU VREAU SA DETALIEZ , AR FI INEFICIENT PENTRU DANSII…

    PS LE SPUN: CU SINCERITATE! ASPECTELE, DESTINATE…A FI MAI DEOSEBITE, DEVIN TOT MAI, INEXPLICABIL, IMITATE DE CEI CARE NU SUNT DESTINATI , DIN NEFERICIRE PENTRU DANSII!

    SAU, REFERITOR LA NEBUNIA UNORA , ( CE CONSTRUIESC…) CREZANDU-SE „NEMURITORI CATRE CER”!

    IMAGINATIA OMULUI ESTE „NEMARGINITA”, CREZANDU-SE NEMURITOR CATRE CER !

    DIN NEFERICIRE PENTRU EL, NEMARGINIREA ARE O ATA SEMNIFICATIE…EVIDENT, NEAVAND SANSA DE A ATINGE CERUL , CU DEGETUL!..
    ( ULTERIOR S-A DOVEDIT, („STINTIFIC”!) CA , CREATIA RESPECTIVA , S-A PRABUSIT, SURPRINZATOR, LA PAMANT, DEVENIND CENUSE…)
    UN EXEMPLU : TURNURILE GEMENE!

    PENTRU DUMNEAVOASTRA CU SINCERITATE!

  6. Dl. Iohanis a incurajat romanii sa joace golf, un „sport deloc exclusivist”. Nu se astepta nimeni ca Iohanis sa incurajeze romanii sa joace oina, sau alte sporturi romanesti uitate. Apropo, au trebuit sa vina niste englezi sa observe ca oina, un joc inventat de ciobanii romani, pare sa fie, daca nu precursorul, cel putin o inspiratie pentru jocul de baseball.
    Nu am ce sa comenteze despre gafa domnului cu pricina. Astept sa vad ca insista si apoi ma pronunt. Momentul insa ma inspira, pentru ca vine intr-o perioada in care se discuta de valorile in politica, in societate, in democratie vs. „prostocratie”. Cred ca e nevoie de dezbatere serioasa, nu doar „la misto”. Dl Catzu, de exemplu, unde se plaseaza? Nu cred ca poti spune ca dl. Catzu e prost. Nu, dansul e doar sclavul unei ideologii, care dansul crede ca e „liberala”, si spera probabil sa apartina lumii moderne, globaliste. Doar ca altii au trecut deja prin ce trece azi dl. Catzu. De aceea cred ca nu acest tip de lider e necesar Romaniei.

  7. Off topic
    Printre indemnuri la practicarea golfului, poze, instantanee la malul marii, la Vama Veche, ieri seara la un post TV a aparut Liviu Dragnea, dupa parerea mea in forma si chef de dezvaluiri mai mult sau mai putin cunoscute, ori confirmari a unor fapte sau comportamente umane. Ma bucura faptul ca a facut referire la loialitatea si caracterul d-lui Stefanescu, si-mi aduc bine aminte ca el, Stefanescu si d-na Andronescu au fost aspru criticati si pusi la index, intr-o sedinta mare a PSD, se pare la indemnul d-lui Dragnea. Am avut confirmarea la „noul PSD” este un fief a infiltratilor si apropiati ai „serenisimului” de la Cotroceni.
    Poate intr-o zi (cu soare) ne veti impartasi cateva ganduri despre cele spuse de dl. Dragnea, despre aparitia la tv a acestuia.

Lasă un răspuns