O seară de exceptie la Festivalul Enescu

O seară minunată la Festivalul Enescu. Aseară, Orchestra Natională a Frantei, sub conducerea dirijorului român Cristian Măcelaru (viitor director artistic al Festivalului?) a realizat o minunată interpretare a „Poemei române”, compusă de George Enescu. Atmosfera a fost emotionantă.

In prima parte, Denis Matsuev a interpretat sublim Concertul pentru pian de Grieg.

8 gânduri despre “O seară de exceptie la Festivalul Enescu

  1. O SEARA DE EXCEPTIE LA
    FESTIVALUL ENESCU SI CATE ALTE SERI DE EXCEPTIE SE DERULAU IN TRECUT, OFERINDU-NE SANSA DE A NEREGASI… SI A PRIVI INCREZATORI CATRE VIITOR.

    DIN PACATE, SERILE DIN TRECUT, AU DEVENIT IGNORATE MAI ALES CA , ROMANII ACTOALI, CEI MAJORITARI, PREFERA SA ACCEPTE ” EXCEPTIILE „LUI IOHANNIS, CELE PAS CU PAS IN CARE SUNT FOCALIZATE , PRIVIRILOR NOASTRE , (DE MOMENT…)
    STATUIA UNUI ” EROU” CE NU CU MULT TIMP IN URMA I-A SUBJUGAT PE ROMANI.

    EXCEPTIILE GUVERNATILOR IN CARE „PREMIERUL „CATU , NE SPECIFICA: ECONOMIA A CRESCUT, PRETURILE AU SCAZUT SI ROMANII SUNT FERICITI , CUM SPUNEAM, ESTE DOAR UNA DIN EXCEPTIILE DOMNULUI CATU, EXCEPTII INFRATITE CU A LE DOMNULUI IOHANNIS.
    ( BINE-NTELES SI „FERICIREA” DE PE CHIPUL ROMANILOR MAJORITARI , DEVINE TOT MAI VIZOAL O EXCEPTIE! )

    SA PERAM CA , LA VREMURILE CARE VIN…ROMANII CARE VOR MAI EXISTA … SA NU FIE DOAR O INTAMPLARE SAU O EXCEPTIE, LASANDU-L PE DOMNUL IOHANNIS SI A SA GUVERNARE CU GURILE CASCATE!

    LASAND GLUMA DEOPARTE, GLUMA REALA SI AMARA, REVIN A-MI EXPRIMA SPERANTA CA , CULTURA ROMANA , ARTISTII ROMANI CU A LE LOR IDEALURI INCEP A-SI REVIZOALIZA TRECUTUL, SUSTINUTI DE UN ADRIAN NASTASE,( CE NU DORESTE A FI UNU-L DIN „EXCEPTIILE CE GUVERNEAZA TARA”…) SI NU NUMAI, OFERINDU-NE PE VIITOR REALE SI NUMEROASE EVENIMENTE CULTURALE, IGNORAND, DE CE NU, EXCEPTIA!..

    PS ” EXCEPTIILE INEXSPLICABILE,”INCEP A FI VIZOALIZATE DE NATIUNILE GLOBALE TOT MAI UNITE , CE DORESC CU ARDOARE ILATURAREA UNEI EXCEPTII , DE MOMENT… CONTURATA DE ACELE EXCEPTII EUROPENE, EXCEPTII DICTATORIALE!

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE O REALA FIINTA UMAMA, O EXCEPTIE EXISTENTA PRINTRE INFIMELE EXCEPTII ACTOALE!..

  2. Iata si o fraza dintr-un comentariu DW despre vizita Papei la Budapesta, care va fi muzica vesela la urechea romunului:

    „…Pope Francis told tens of thousands of people at Heroes’ Square in Hungarian capital Bucharest to be „solid and open, rooted and respectful….”

    Pina acum toata lumea „elitista” confunda Bucurestiul cu Budapesta. Azi se confunda Budapesta cu Bcucurestiul. LOL. Asteptam cu nerabdare sa se confunde si Berlinul cu Bucurestiul, ca sa stim cind am ajuns buricul Europei.

    https://www.dw.com/en/pope-francis-meets-hungarys-viktor-orban-on-4-day-europe-trip/a-59156880

  3. Imi place expresia romaneasca „buricul…”, in sensul de „centru”. Din centru nu poti da, din buric poti, iar noi stim de la turci 🙂

  4. …iar cind nu poti da din buric, dai din Catz LOL. Sigur, aluzie la Iohanis, care nu pare ca are flexibilitatea fizica (sau intelectuala) sa dea din ceva.
    Gata, va las, o zi buna!

  5. Așa cum ne-ați obișnuit, sunteți un mare meloman ! Vă mulțumim pentru faptul că ne împărtășiți din bucuria de a trai frumos sublimul! Cumva, suntem prezenți la acest frumos eveniment artistic prin dumneavoastră, Domnule Prim Ministru Adrian Năstase! Multumim! Vă dorim o seara binecuvântată! Și așteptăm cu deosebită bucurie si alte evenimente care fac din Romania o tara frumoasa!

  6. Ifosele coloniale îi dedemocratizează parlamentul

    Nu exista, probabil, parlament in lume care sa aiba un istoric atat de patat de regicid, genocid si persecutii politice si religioase precum cel de la Londra. Parlamentul Angliei din perioada razboiului civil englez (1642-1651), care a avut propria armata, profesionista si permanenta (New Model Army), condusa de Oliver Cromwell (1599-1658), a fost responsabil de executarea regelui Carol I, in 1649, un act considerat singura lovitură de stat în istoria Angliei.

    Acelasi parlament englez a fost vinovat de masacrele de la Drogheda si Wexford, care au fost savarsite de armata sa in campania din Irlanda (1649-1650), si de adoptarea unor legi de persecutii ingrozitoare impotriva catolicilor irlandezi. Nu poate sustine nimeni ca succesorul de azi al fostului parlament cromwellist s-ar fi debarasat de autoritarism, persecutii si ereditarism si ca ar fi devenit unul real democratic. Pozitiile de putere se transmit descendentilor pe cale monarhica si parlamentara, prin Casa Regala si Camera Lorzilor, care detin atemporal controlul, cu radacini Globaliste, iar Camera Comunelor este impanata cu alogeni servili, din colonii, in dauna britanicilor nativi.

    Mai mult, pulsiuni engleze ale vechiului parlamentarism cromwellist resuscita ceea ce poate fi denumit drept “autoritarismul parlamentului” britanic. Sintagma este o contradictie in termeni, o imposibilitate in democratiile veritabile, nu insa si in cea a Globalismului britanic, care o ascunde sub o crusta groasa si toxica de glazura propagandistica. Un episod deplorabil de parlament autoritar, dezis de esenta sa democratica, care prin definitie trebuie sa discute si sa dezbata, fara conditii si pretexte – pana si in razboi se “parlamenteaza” cu adversarul – a avut loc marti, cand responsabili Parlamentului britanic s-au opus vizitei la sediul acestuia a ambasadorului chinez. Noul ambassador chinez la Londra, Zheng Zeguang, urma să asiste miercuri în cadrul Parlamentului, la o reuniune a grupului multipartit pentru China, insa accesul i-a fost interzis in incinta, cu motivul ca Beijingul a impus sanctiuni mai multor deputaţi britanici la sfârşitul lunii martie. “Nu cred că este potrivit să mă întâlnesc cu ambasadorul chinez în Camera Comunelor şi la locul nostru de muncă, în contextul în care ţara sa a impus sancţiuni împotriva unora dintre membrii nostri”, a declarat într-un comunicat “speakerul” Lindsay Hoyle, care conduce camera inferioară a Parlamentului britanic. Este limpede ca ifosele coloniale, cu care Regatul Unit a tratat China de la razboaiele opiului incoace, continua sa dedemocratizeze inacceptabil Parlamentul britanic.

Lasă un răspuns