Rodica Ghilea si Mihai Topescu la Galeria Senso

Săptămâna trecută, am participat la o interesantă expozitie de artă contemporană la Galeria Senso. Expozitia, intitulată „Semper imaginaria”, este o bucurie de culori. Vă invit, dacă mergeti pe Calea Victoriei, să intrati să o vizitati.

Adaug o mentiune de prietenie pentru Rodica Ghilea, in amintirea anilor in care ne-am ocupat, impreună cu regretata Eugenia Florescu, de Sala de expozitii de la Palatul Parlamentului si de Centrul său de ambientare.

11 gânduri despre “Rodica Ghilea si Mihai Topescu la Galeria Senso

  1. – Secțiune printr-un cuib de pasăre – mandala. Centrul lumii între două aripi.
    Lumea rămâne frumoasă. Ochii de artist, Ghilea, Topescu, o (ne) vor salva.

  2. DOMNULE PRIM MINISTRU, PRIVESC SI NU-MI VINE SA CRED, CEEA CE VAD !

    IN URMA CU CEVA TIMP, MAI EXZACT IN DATA DE 30 AUGUST , ORA 8, 30 , PE STRADA BRTESTEI SI NU NUMAI, ZONA IN CARE LOCUIESC , SI-A FACUT APARITIA UN AVION CE PULVERIZA SUBSTANTE PENTRU OMIZI ECT.

    LA UN MOMENDAT AM RAMAS SURPRINS DE CANTITATEA SUPSTANTEI PULVERIZATA LA JOASA INALTIME…SUBSTANTA DESTUL DE CONSISTENTA SI ENORM DE ALBA , PRECUM ZAPADA. ( PARCA INDEMNAT …MI-AM PUS INTREBAREA : OARE SUNTEM OMORATI , IN TIMP, CU O ANUMITA SUBSTANTA ? )
    RESPECTIVUL AVION A SURVOLAT ZONA RESPECTIVA DE DOUA ORI, DUPA CARE A CONTINUAT SA ZBOARE INSPRE ALTE OBIECTIVE.

    EFECTELE :ULTERIOR LA TREI ZILE, AM SIMTIT SIMTOMELE UNEI GRIPE SI NU A-LE UNEI RACELI… (URMEZ UN TRATAMENT VIABIL..) IN ACELASI TIMP, OMIZILE CONTINUAU SI CONTINUA SA-SI EXERCITE EXISTENTA DESTINATA.

    AM OMIS UN ASPECT ANTERIOR. DUP PULVERIZARE, AM REDESCHIS INTERNETUL, PE TELEFON SI DUPA CATEVA POSTARI PRIMITE , AM PRIMIT O POSTARE IN CARE AUSTRIA SI ALTE TARI, AU DAT IN JUDECATA UE, PENTRU PULVERIZAREA UNEI SUBSTANTE CE AFECTEAZA PLAMANII UMANI , ADUCANDU-I INTR-O STARE ALARMANTA. ( ACEASTA IMAGINE, EXCEPTAND MODELUL DE AVION , FIIND DIFERIT DE AL NOSTRU, EREA IDENTICA CU CE SE PETRECUSE PE DATA DE 30 AUGUST, IN SPECIAL CULOAREA PRAFULUI RESPECTIV. (UN ALB ABUDENT , PRECUM ZAPADA! ) IN ROMANIA AU MAI AVUT LOC ASEMENEA INCERCARI…RAMASE FARA RASPUNS.

    INTORCANDU-MA LA TEMELE DE PE BLG-UL DUMNEAVOASTRA , ATI FACUT O AFIRMATIE, IATA , REALA!
    ( ,,FIECARE NE VOM PURTA CRUCEA!”) ACEASTA AFIRMATIE DE FAPT NE INSTINTA CA VOM AVEA PARTE DE O PERIOADA INIMAGINABILA… ( VA MULTUMIM!)

    ADRESEZ O INTREBARE , SINCERA…CELOR CARE „GUVERNEAZA” SI NU NUMAI.
    CINE ESTE RASPUNZATOR, DE IMFAPTUIREA ACESTOR EVENIMENTE NEUMANE ?

    DACA AVENIT CLIPA IN CARE NE VOM PURTA CRUCEA , MACAR SA FIE ASA CUM NE AFOST DESTINATA, DE LA DUMNEZEU SI NU IN URMA UNOR GANDIRI ACTOALE, GANDIRI DICTATORIALE!

    IM-I CER SCUZE DOMNULE PRIM MINISTRU CA, AM ” IGNORAT” SUBIECTUL RESPECTIV REFERITOR LA ARTA ROMANEASCA.

    IN PRINCIPIU, ARTISTUL AUTENTIC, PARCURGE PERIOADA UNUI TIMP NEFAST PENTRU EL, NEAVAND POSIBILITATEA DE A-SI EXPRIMA TALENTUL , NASCUT, INTRUN MEDIU UMAN, VIABIL!

    MAI AVEM UN ADRIAN NASTASE, ACTOAL, NU! AVEM UN CATU CARE AFIRMA CA ECONOMIA DUDUIE DE SE CUTREMURA TARA , UN IOHANNIS CARE NE INDEAMNA SA NEVACCINAM , INDIFERENT DE CONSECINTE…NICI DE CUM SA-L INTERESEZE DACA MAI AVEM SANSA SA STRABATEM VIITORUL, TINAND CONT DE PUTEREA DE CUMPARARE…(,, AU EXPLODAT PRETURILE ,, NORMAL, INTERESUL PERSONAL, DE GRUP, GRUPARILOR EXTERIOARE… ESTE ESNTIAL
    LA VREMURILE, RECI , CARE SE APROPIE, PAS CU PAS!..)

    MULT SUCCES, LE DORESC MAI ALES ARTISTILOR ROMANI!

    PEMTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE POLITICIANUL, ROMANUL AUTENTIC!

  3. 1. Initial, am inteles ca dl. Presedinte e presedintele romanilor minus pesedistii.

    Poporul Meu = Toti cetatenii tarii – pesedisti

    2. Mai taziu am inteles ca el e Presedintele romanilor minus minoritatea nerusinata a ungurimii care cere Ardealul (de la sasi?) minus pesedisti.

    Poporul Meu = Toti cetatenii tarii – pesedisti – nerusinatii de unguri pesedisti

    3. Nu demult, s-a mai scazut de acolo Ludovicimea, adica nationalistii de dreapta si complotistii USRPLUS.

    Poporul Meu = Toti cetatenii tarii – pesedisti – nerusinatii de unguri pesedisti – nationalistii de dreapta ai Ludovicului Tradat – Useristii-Plusistii

    4. Azi am inteles ca din ce a mai ramas s-au scazut Horia, Closca si Crisan, Istoria Romanilor, si toti romanii.

    Poporul Meu = Toti cetatenii tarii – pesedisti – nerusinatii de unguri pesedisti – nationalistii de dreapta ai Ludovicului Tradat – Useristii-Plusistii – TOTI romanii

    Rezultatul matematic al acestei operatiuni de scadere este:

    Poporul Meu = Sasii

    Nu e exclus ca in viitor sa ii scada si pe sasi – in functie de alegerile din Germania – si atunci va ramine exact persoana care sa fie urcata pe soclu, in Piata Centrala a Sibiului, in locul sau linga Bruckental

    Poporul Meu sunt Eu.

    https://alephnews.ro/guvern/iohannis-criticat-dupa-dezvelirea-statuii-lui-brukenthal-cel-care-la-1784-i-a-tras-pe-roata-pe-horea-closca-si-crisan/

  4. Se vorbeste pina la satietate despre „exportul” de modele dintr-o regiune a lumii in alta. Vezi Afganistan.

    Mai nou insa, se discuta insistent despre „valorile UE”, anume, cele ale Europei Occidentale, progresiste, in raport cu cele din Centrul si Estul Europei. Noile „valori”, ca si casatoriile intre membri de acelasi sex, adoptii de copii de astfel de cupluri, si drepturi pentru membri LGBT, acceptul de refugiati dictat de la Bruxelles, inventate de o elita vestica se intreaba de ce ale nu sunt adoptate de tari ca Ungaria, Polonia (atentie, urmeaza Romania), si cer pedepsirea lor, chestionind inclusiv calitatea de membru in UE. Ori reteta asta progresista de a impune niste valori inventate altor state este dovedit cancerigena, si lucreaza la erodarea UE. In loc sa se mearga pe subiecte consensuale, se creaza o agenda conflictuala, vezi si unul din motivele pentru Brexit.

    Si de ce oare valorile „lor” sunt mai bune ca ale noastre? Nu ar trebui noi sa ii amenintam ca ii dam afara din UE daca nu accepta valorile noastre? Eh, incepe sa se intrevada cine poarta motzul in UE.

    „…Not all member states seem to have the same perception of what constitutes European values and fundamental rights. This is particularly evident in the increasingly homophobic policies of Poland, Hungary and certain other newer member states….”

    https://www.dw.com/en/the-eus-4-persistent-problems-still-dogging-the-bloc/a-59154492

  5. Avem si noi alegeri, campanie electorala federala, initiata de Trudeau cel Frumos. Subiectele preferate reflecta o societate adinc divizata de un anumit tip de corectitudine politica si discriminare pozitiva pe care il regasim in retorica liderilor din statele UE „vechi”, ca Germania. Liderii partidelor mari din Canada, inclusiv al celui mai mare, de dreapta (Partidul Conservator, un fel de Partid Republican din SUA), sunt nevoiti sa declare insistent ca ei nu accepta „rasismul si Islamofobia” in partid, dar evident, uita sa mentioneze actele anti-crestine si rasismul anti-albi existent in Canada.
    O’Toole, candidatul dreptei a fost nevoit sa afirma asta, dupa ce un fost membru al partidului, dat afara azi, a postat in 2017 comentariul: „”go home if our Canadian heritage offends you so much.” Eu unul nu gasesc nimic ofensator in aceasta afirmatie, dar, iata, opiniile te pot scoate din politica, si chiar dintr-un job.
    Libertatea in Canada a mai luat un sut, dupa ce a fost imbrincita mult timp de familia politica a lui Trudeau, care a promovat asa zisele „valori” ale multi-culturalismului canadian, si a creat diviziuni serioase in societatea canadiana, cu tensiunile aferente. Practic, Trudeau a umplut butoiul cu pulbere, iar noi stam pe el.

    „…On Friday, when the Tories launched their latest GTA tour in Mississauga, Ont., the Conservative party confirmed they had dumped Beaches-East York candidate Lisa Robinson after the riding’s Liberal incumbent, Nate Erskine-Smith, highlighted Islamophobic tweets from 2017.

    One post stated that Muslim residents should „go home if our Canadian heritage offends you so much.”

    Robinson denied that the Twitter account, titled „Ward 1 city councillor, candidate,” was hers.

    „The information contained in Mr. Erskine-Smith’s social media post was generated by a fake social media account which I reported to police in 2018. I have also signed an attestation confirming these facts,” she said in a post on her campaign Facebook page Friday.

    „Racism and Islamophobia have no place in the Conservative Party of Canada or my campaign.”..

    https://www.cp24.com/news/candidate-controversies-over-islamophobia-vaccines-dog-o-toole-s-campaign-in-gta-1.5581761

  6. Cultul genealogic al personalității face rău SUA

    Occidentul a criticat foarte virulent implicarea sotiilor fostilor presedinti comunisti in viata politica a fostelor tari comuniste est-europene, ca un cult conjugal al personalitatii. Aceste critici occidentale au avut efect. Liderii comunisti au tinut cont de ele, cu mult timp inainte de prabusirea regimurilor comuniste. Exceptie a facut fostul lider comunist roman Nicolae Ceausescu.

    Dupa revolutiile anticomuniste din 1989, in democratiile din Europa de Est se fuge ca dracul de tamaie de secondarea politica a sefilor de stat sau de guvern de catre sotiile acestora. Acest lucru nu se intampla nici chiar in Europa de Vest, sotiile liderilor vazandu-si de profesia civila si de viata privata. Cu totul altfel stau lucrurile in SUA. Inventarea titlului de “Prima Doamna” pentru sotia presedintelui american a fost o manevra abila pentru cultul mascat al personalitatii acesteia si a cuplului conjugal.

    Cum presedintii americani sunt selectati, cu mult timp inainte de a ocupa pozitia de la Casa Alba, dupa linia sangelui cu ascendenta globalista, iar sotiile lor sunt de regula din acelasi cerc etno-rasial inchis, se poate sustine, documentat istoric, ca in SUA exista un cult genealogic al personalitatii, care ii face foarte rau. Prinţul britanic Harry, care este un alt exemplu Globalist de cult ereditar al personalitatii, şi Prima Doamnă a SUA Jill Biden au adus, luni, un omagiu răniţilor de război americani în cursul unei ceremonii virtuale pentru Warrior Games, o competiţie sportivă organizată pentru soldaţii răniţi, anulată anul acesta din cauza pandemiei de COVID -19. Ambele persoane nu au o autoritate deontica, proprie functiei politice in acest caz, cum ar fi meritat omagierea militarilor americani raniti in razboi. Dar ele au fost impinse in fata in virtutea unor titluri atribuite, care nu au o incarcatura politica reala, nu au fost votate de nimeni, ci exalta un cult genealogic al personalitatii, conjugal intr-un caz si ereditar in celalalt.

  7. Diversiune Globalistă de destabilizare a armatei afgane: Militarii afgani, “aliați” ai armatei SUA!

    Operatiunea “Pineapple Express”, care a fost evocata luni de purtatorul de cuvant al Pentagonului, John Kirby, este o imixtiune fundamental ostila a SUA in Afganistanul post-conflict. Scopul declarat al acestei operatiuni este de a-i “extrage” din Afganistan pe foştii soldaţi de elită afgani şi pe interpreţii afgani. Globalistii le-au atribuit denumirea inselatoare de “colegi” si “aliati” ai militarilor americani. In realitate, militarii afgani nu au fost aliati ai armatei SUA – un rol imposibil pentru un agresor si ocupant -, ci au fost subjugati.

    Termenul de “extragere” se foloseste de regula pentru operatiuni ilegale de scoatere de persoane dintr-o tara, cu sau fara voia acestora, efectuate de agenti secreti ai unei puteri straine. Kirby spune ca in acest scop au fost trimisi la Kabul “foşti” militari americani din forţele speciale, iar misiunea este “neoficială” si nu are un rol militar “activ”. Operatiunile de “extragere” sunt in derulare, iar tintele au fost nominalizate de militarii americani care au luat parte la razboiul din Afganistan, despre care se spune ca au ţinut legătura în continuare cu “colegii” lor din armata afgană sau cu interpreţii afgani.

    Pentagonul sprijina asa-zisele “initiative private”, reunite in operatiunea “Pineapple Express”. Secretarul Apărării Lloyd Austin “împărtăşeşte îngrijorarea (un cuvant extrem de abuzat politic de SUA, n.m.) pe care (…) aceşti veterani (americani) o au cu privire la aliaţii noştri afgani care încă se află acolo (in Afganistan) şi care vor să părăsească ţara”, a abstractizat Kirby, fara sa spuna nimic concret in ce va consta “ajutorul” in urma “extragerii”. Aceste actiuni ale SUA in Afganistanul-post razboi, urmarind tinte militare, sunt de racolare si subminare. Ele cad sub incidenta legii suverane afgane si a dreptului international.

  8. Cred ca una din marile provocari ale timpurilor noastre este acest curent, pe care unii il categorisesc drept „progresist”, dar minat din diverse unghiuri de oameni cu multi bani, este ca se proclama „sfarsitul Istoriei, Culturii, Spiritualitatii si Civilizatiei umane” cu scopuri clare unora dar obscure majoritatii.
    Aceasta noua Religie afirma ca Omul este Dumnezeu, si ca el Creaza Viata, si ca este Atotputernic. Practic, nu mai este nevoie de Dumnezeu, sau alt Zeu. Omul a cucerit deja Pamintul, este al Lui, si urmeaza Cosmosul, Universul. Tarile si natiunile sunt perimate.
    Ca atare, se modeleaza a noua generatie care sa respinga Istoria, iubirea de Dumnezeu, de neam si de umanismul pe care il stim.
    Este o gandire perfect totalitare, care se imbina perfect cu „prostocratia”. Banui ca in final, probabil nici Iohanis nu a dorit in adincul inimii ca refirma sa in educatie sa dea roade. Mai usor de condus o natie de inculti.

Lasă un răspuns