Imunizarea de turmă ca alternativă la vaccinare

Guvernul a realizat că vaccinarea populatiei nu progresează. In aceste conditii, probabil a gandit că trebuie accelerată imunizarea de turmă prin imbolnăviri. Cum să obtii acest lucru? Destul de simplu. Aduni mase mari de oameni pe stadioane si la diverse evenimente – festivaluri, târguri, etc.

Vă dau câteva exemple de evenimente organizate doar in luna septembrie:

  • Untold Odyssey;
  • Jazz in the Park;
  • Posada Rock;
  • The Fresh in the garden;
  • Untold festival;
  • Saga festival;
  • Plai festival;
  • Maximum Rock festival;
  • Symposium Experience BBB
  • Danube Rock Sounds;
  • Festivalul Strugurele de Aur;
  • Brasov Jazz and blues;
  • Nedeia Muntilor;
  • Târgul national de turism rural;
  • Ziua Forestierului;
  • Ruga Timisoarei;
  • Festivalul Ziua recoltei;
  • bathory fest;
  • Cibinfest;
  • Târg de toamnă;
  • Feminist Film Festival;
  • Pelicula;
  • Roadele toamnei;
  • Street delivery;
  • Central European festival;
  • Festival must si pastramă;
  • Craft beer fest;
  • Family fest;
  • Festival transhumanta in bucate;
  • Festival Porcul de bazna;
  • Festivalul Balmosului de munte.

Acestea nu sunt decât câteva evenimente, selectate rapid. Veti găsi mult mai multe. Trebuie adăugat si Festivalul Enescu – anul acesta având o intindere de patru săptămâni.

Guvernantii au inteles că pâinea costă scump (uneori nici noi nu mai stim cât costă) si că până in 25 septembrie poporul trebuie să aibă liber la distractie.

După aceea, vom vedea.

24 de gânduri despre “Imunizarea de turmă ca alternativă la vaccinare

  1. Unii ar spune ,dupa ce citesc ce scriu ,ca sunt ironic ( poate ca asa e) . Vaccinarea insemna doar costuri si nu ale statului ci ale noastre pentru ca statul nu ia de pe planeta Marte banii, tot de la noi ii ia, iar multe dintre cele insiruite de dumneavoastra , domnule Nastase , mai sus ,aduc si venituri grase pentru unii. In concluzie imunizarea de turma inseamna buget de venituri (pentru unii) si cheltuilei ( pentru altii) , iar imunizarea prin vaccinare insemna doar cheltuiala. As aminti meciul de fotbal UTA Arad – FCSB cand pe un stadion de 11000 de locuri s-au vandut bilete si au intrat 9000 de spectatori ( atunci nu era val, virusul a colcait si a iesit la iveala acum). Campion la PR pentru festivaluri este Emil juxtapusul de la Cluj Napoca ( pe care , vorba intre noi ramane, nu l-am auzit sa spuna decat Clujul , niciodata Cluj Napoca) . Acest Emil este un mare boier si un mare caracter , doua marimi care adunate si puse intr-o egalitate ( al jabr) dau ca rezultat jigodia (traducere din literatura juxtapusa);

  2. 😀

    În vin., 3 sept. 2021 la 11:01, ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: ” Guvernul a realizat că vaccinarea populatiei nu > progresează. In aceste conditii, probabil a gandit că trebuie accelerată > imunizarea de turmă prin imbolnăviri. Cum să obtii acest lucru? Destul de > simplu. Aduni mase mari de oameni pe stadioane si la diver” >

  3. off topic
    Aflu ca „dusmanii poporului roman” sunt cei de la PSD si cei care „nu sunt cu noi” adica cu dl Citu care a amanetat Romania si cetatenii acesteia pentru multi, multi ani de acum incolo. Alaturi de „papagalul galben” si marele primar de Cluj-Napoca au fost spuse cuvinte mari (minciuni gogonate greu de suportat) si constat ca plecarea de la „bucate” se va face cu mare, mare greutate. Domnule Premier, vine iarna, cetatenii, pensionarii o duc din ce in ce mai greu, iar conform spuselor marelui ministru al energiei Virgil Popescu a gasit tapii ispasitori in rusii de la GAZPROM si „ciuma rosie”, greaua mostenire.

  4. În condițiile în care USR și AUR pregătesc moțiuni de cenzură, nu văd sensul ca și PSD să procedeze la tel, intervenind inutil și neproductiv în ciorba adversarilor politici.
    De altfel, PSD este obsesiv invocat de liderii puterii în discursurile lor insipide și inepte, ceea ce înseamnă că dreptacii recunosc implicit anvergura partidului social democrat, cel mai mare partid politic din Romania. Teama de PSD îi va menține uniți, oricât de mult se vor da în stambe la tembeliziunile dâmbovițene.
    PSD ar face foarte bine să stea de-o parte și să contemple disoluția unei coaliții toxice pentru România.
    Nu are alte opțiuni realiste acum, dacă va încerca să- și impună propria moțiune va rămâne în offside, deoarece corbii dreptaci nu-și scot ochii când identifică un inamic comun, mai puternic decât fiecare luat în parte.
    Oricum, chiar dacă va fi picat guvernul Câțu, România nu va avea nimic de câștigat. Iohannis îl va desemna premier pe Ciucă și va avea astfel cu adevărat ,, guvernul lui”, trădător absolut al interesului național.

    • Inca nu am inteles acest joc de teatru a celor de la USR si AUR cu introducerea motiunii de cenzura. Cert este ca celor de la „ciuma galben-portocalie” le tremura izmenele, pierd contactul cu furaciunea banilor si risca sa ramana cu ochii in soare sau ca vitelul la poarta noua. Au inceput cu discursuri patriotice, gen „facem totul pentru romani, pentru bunastarea lor” insa vedem cu ochiul liber ca au bagat de vreo 2 ani tara in colaps si saracie lucie. Premierul in continuare flutura marota puerila cu Dragnea sau cu ambasada Rusiei, neavand alte argumente solide.
      Ma bucur ca PSD n-a marsat pe aceasta cacealma.
      Pana la urma aceste hiene s-au dezlantuit pe tema banilor, a multor miliarde nu de lei, ci de EURO. Pe acestia nu-i intereseaza iarna care bate la usa, rezervele de hrana si combustibili pentru perioada urmatoare, pe preainaltul de la Cotroceni si toata banda lui de ciraci nu-i intereseaza Romania, ci numai bunastarea lor de gasca si cea personala. Cel mai grav aspect este acela ca toate „institutiile de forta” dorm in cizme in timp ce astia devalizeaza Romania si inrobesc cetatenii acesteia.

      • Din păcate, ,,terraformarea” României a început tocmai cu instituțiile de forță. Stăpânii aveau nevoie musai de un ,,stat de drept” prin care să controleze din afară ,, democrația” din colonia est europeană.

    • @ZeV:”În condițiile în care USR și AUR pregătesc moțiuni de cenzură, nu văd sensul ca și PSD să procedeze la tel, intervenind inutil și neproductiv în ciorba adversarilor politici.”

      Aparent, doar.
      În realitate, o moțiune care are ca scop doar schimbarea premierului, știind că va rămâne aceeași coaliție, nu avantajează PSD.
      Moțiunea nu face referire la proasta guvernare a coaliției.

      Fără PSD, moțiunea nu are voturile necesare pentru a trece.

      Într-o sesiune parlamentară, din câte știu, dar poate greșesc, un parlamentar nu poate semna de două ori moțiune de cenzură.
      Deci, moțiunea AUR-USR este inutilă atâta timp cât nu schimbă nimic.
      În plus, anulează șansele unei moțiuni de cenzură a guvernului.

      Actuala moțiune propusă, nu conține referire la rolul USR-PLUS în proasta guvernare.
      AUR, în mod pueril, cu tot rolul în redactarea și susținerea acestei moțiuni, declară senin că vrea să rămână în opoziție. Ca să facă ce?
      Doar să critice, dar să nu construiască?

      Moțiunea PSD are ca scop, înțeleg, criticarea și schimbarea guvernului coaliției PNL-USR/Plus-UDMR, nu doar a unui premier nepopular.

      De altfel, atât PNL cât și UDMR au intuit primejdia unei moțiuni PSD.

      • De aceea am spus că moțiunea PSD nu va fi votată decât, cel mult, de AUR.
        Deci PSD nu poate participa la mascarada USR-ului, principalul vinovat al dezordinii decizionale a guvernului, iar dacă va înainta propria moțiune împotriva ÎNTREGULUI guvern, va rămâne în offside, USR neputând vota tăierea crăcii de sub propriile picioare.
        PSD să- și vadă de treabă și stea departe de circul infect al puterii.
        Poate să facă cvorum, dar să se abțină de la votul moțiunii USR.

  5. Problema are multi cactusi: e spinoasa. In Romania, sigur, are specificul ei politic. Dar aici Guvernul provincial al Ontario a decis – dupa ce si cel din Quebec a facut-o – ca va realiza un sistem de „Certificat de vaccinare” ( nu „pasaport”), care sa faca dovada vaccinarii, si cu care sa poti sa mergi la teatru, la fitness, la restaurant etc.
    Mai mult, se pune problema obligativitatii vaccinarii daca vrei sa fii acceptat la servici. Altfel, iti pierzi jobul. Intrebari sunt multiple pentru ca se divide din nou societatea, creind doua clase: vaccinarti, si nevaccinati. Cei vaccinati vor avea drepturi mai multe decit cei nevaccinati. Intrebarea mea: daca ne obliga sa fim vaccinati de guvern, nu cumva tot guvermnul ar trebui sa fie obligat sa ofere oricarui cetatean, la ori ce moment e necesar, tipul necesar de vaccin? Ce se va intimpla daca Guvernul nu va putea asigura dozele necesare (in viitor), ne da „scutire de la vaccinare” sa o prezentam angajatorului?

    • Deocamdata doze de vaccin sunt destule ! Dar nu are cine sa le foloseasca . De ce sa gandim ca si in povestea cu drobul de sare ?!

      • Eu m-am gandit la un viitor posibil, cind o noua varianta COVID nu va fi acoperita de vaccinul de la acea data. Productorii nu pot face milioane de vaccinuri de pe o zi pe alta, dupa ce o varianta dominanta noua a fost descoperita. Daca esti din Canada, stii ca acualele vaccinuri nu acopera decit partial varianta Delta, si ca inca se moare de asta, inclusiv cei vaccinati cu ambele doze. Deci un angajator nu are trebui sa oblige un angajat sa aiba un vaccin care inca nu e produs, si nu ar trebui sa oblige lumea sa vina la servici cind vaccinele de le piata nu acopera varianta dominanta.

  6. O URARE

    Am aflat, de la postul TV ANTENA 3, că frumoasa familie Năstase s-a îmbogățit, de ieri, cu o fată minunată.

    Le doresc celor doi tineri, Mihnea și Corina, care pornesc acum într-o nouă etapă a vieții, căsnicie fericită, copii frumoși și norocoși, înțelegere deplină, înțelepciune în luarea deciziilor comune. Și să poată spune -după ce va fi trecut suficient timp- că viața le-a fost frumoasă și împlinită.
    ……………………………………………………………………………………………………………..
    P.S. Tot de la ANTENA 3 am aflat că Adrian Năstase are 68 de ani. M-am bucurat- dacă dumneavoastră ați reușit să dați ceasul înapoi, sunt speranțe și pentru noi, ceilalți muritori…

  7. Off topic Domnule Premier. Am aflat c-ati devenit socru mare. Multa sanatate si Casa de Piatra tinerilor care si-au unit destinele. De asemenea, familiilor apartinatoare sanatate si viata lunga pentru a se bucura de maturizarea tinerei familii aflata la inceput de drum.

  8. Conferința CMR-2021 se va desfășura în perioada 9-10 Octombrie, la Palatul Parlamentului, sub titlul:

    Promovarea identității, tradiției și a intereselor naționale ale României.

    Subiectele propuse pentru dezbateri în sesiuni de lucru, sunt următoarele:

    1. Românii din diaspora pe agenda partidelor politice și preocupare a statului român.
    – Analiza impactului economic prin readucerea forței de muncă a diasporeiș propuneri.
    – Politică integrată de lobby prin colaborare instituționalizată guvern-diasporă.
    – Implicarea statului român în dezvoltarea comunităților românești ca factor de influență extern pentru România.
    – Reprezentarea parlamentară adecvată a diasporei.
    – Crearea unui grup de lucru instituționalizat guvern-diasporă.

    2. Comunitățile românești din vecinătate, prioritățile și obiectivele statului român.
    – Elaborarea unei strategii naționale pentru menținerea și păstrarea caracterului identitar românesc în comunitățile românești din vecinătate.
    – Impunerea respectării la nivel european a unei legislații coerente pentru respectarea dreptului la învățământul primar în limba națională.
    – Crearea unui grup de lucru instituționalizat guvern-comunități.

    3. Unirea Basarabiei cu România pe agenda partidelor politice și a statului român.
    – Trecerea în revistă și sintetizarea pozițiilor reprezentanților partidelor românești.
    – Analiza unionismului din perspectiva forțelor politice de la Chișinău
    – Analiza unionismului din perspectiva societății civile basarabene.
    – Crearea unui grup de lucru (național) pentru coordonarea mișcării unuioniste.

    4. Discriminarea românilor în actualul context geopolitic.
    – Provocări pentru educația, cultura și tradiția națională prin impunerile externe ale unor principii străine spiritului național.
    – Respingerea pozițiilor revizioniste și revanșarde exprimate de oficiali ai statului maghiar.
    – Impactul demografic și cultural al imigrației impuse de UE/ONU asupra stabilității și caracterului statului național, precum și asupra mentalității comune a națiunii.
    – Propunerea unui referendum național privind imigrația. (de discutat utilitatea)

    5. Sesiunea organizare CMR

    • Poate Conferința CMR-2021 sa mai atenueze intr-o masura suportabila divizarea romanilor, atat de acasa cat si de oriunde, un mai mare sprijin a diasporei si informarea ei corecta asupra ceea ce se intampla in tara, pentru a da posibilitatea unui vot corect, pentru a nu mai fi mintiti grosolan de presedinte si guvernul actual, de politicienii damboviteni in general, care prin modul de abordare a guvernarii in tara a indepartat si mai mult cetatenii de tara mama. Nu in ultimul rand o mai mare apropiere de Moldova de peste Prut printr-o colaborare preponderent economica si politica. In principal urmarirea celor patru puncte ale conferintei. Sunt extrem de curios cine va participa din partea puterii de la Bucuresti, de pe cociocul nostru iubit.

      • Tematica Conferinței este: „Promovarea identității, tradiției și intereselor naționale ale României”.

        Tocmai de aceea, intenționăm să invităm reprezentanții tuturor partidelor, mai ales parlamentare, din România și Basarabia (românești), precum și factori de decizie din administrația de stat, pentru un dialog pe tema propusă astfel încât, să avem o oglindă cât mai fidelă a poziției acestora față de problemele naționale.

        Suntem și noi curioși cine va răspunde invitațiilor, mai ales în actuala situație de instabilitate politică și, mai ales, guvernamentală.

    • @Mircea Popescu
      Imi doresc ca aceasta Conferinta cu o tematica extrem de provocatoare pentru actualii guvernanti si nu numai, sa se bucure de un real succes, mai ales ca aici pe cocioc e mare rezbel politic, frasuneala si nu-i intereseaza altceva. „Promovarea identității, tradiției și intereselor naționale ale României” este si va fi o tematica extrem de actuala.
      Va rog ca dupa Conferinta sa ne instiintati aspra celor dicutate si a succesului acesteia, ceea ce-mi doresc, avand in vedere ordinea de zi, tematica propusa.

    • Sper ca politicienii romani sa arate ceva mai multa maturitate si sa raspunda invitatiei CMR. Doar organizati putem realiza proiecte importante pentru Romania si romani. Daca pot ajuta cumva, chiar de departe, cu multa placere, voluntariez…
      Doamne Ajuta!

  9. Domnule Prim-ministru Adrian Nastase, celor doi tineri Mihnea si Corina le doresc: multe binecuvantari, ani multi impreuna, sanatosi, fericiti si prosperi, iar dumneavoastra si sotiei dumneavoastra multa sanatate si sa va bucurati de copii si nepoti.

    • Pâine nu carne, adică mâncare proastă. Cum ar fi azi cipsuri, cola, dulciuri, pâine, macaroane, etc. Mâncare de sclavi.

  10. Nu întotdeauna merg lucrurile cum le programezi sau cum le dorești.

    După ce ni s-a promis sală la Parlament, din cauza luptei politice, lucrurile s-au complicat și decizia se tot amână. Vom avea o hotărâre, sper, săptămâna viitoare.

    Românii din vecinătate, dar și din Basarabia trebuie să-și facă teste Covid care-i costă suplimentar, iar cei nevaccinați ar trebui să intre în carantină.

    Guvernul este în continuă transformare și nu știm ce factori de decizie mai rămân ca să poată prelua mesajele participanților. Practic, dialogul cu factorii guvernamentali pare să fie puțin probabil sau inutil.
    De exemplu, la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, secretarul de stat a fost demis.

    În schimb, rămâne probabil dialogul cu factorii politici, de toate culorile, de la București și de la Chișinău.

    Față de programul inițial, s-a mai adăugat și punctul:
    5. Cultura și educația, fundamentul renașterii spirituale a națiunii.

    Oricum, continuăm pregătirile și demersurile, iar Conferința va avea loc.
    Cei care doresc să participe o pot face înscriindu-se online la adresa:
    (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScrMVnAHy8aoFxS7Ltqy3UuPjM3yqIe0AlNcsCgSIk_wUf_uQ/viewform)

    Pentru cei care-și pun întrebări, declar că CMR în întreaga sa existență nu a primit niciun ban de la Guvernul României și nici de la alt guvern sau grupare gen Soroș, de exemplu.

    Tot ce s-a întreprins a fost făcut doar prin voluntariatul celor care au crezut și au aderat la principiile și obiectivele organizației așa cum apar în Statut (https://mipopescu.wordpress.com/statut-cmr/).

Lasă un răspuns