Marius Ghilezan:“Guvernul meu,” guvernul Chupa Chups

„Guvernul meu” dă semne de șubrezeală. Rechinul Stelu justițiarul e acum meniu la Pescăria lui Matei. Altul mai gras că ăsta s-a ras. USR-PLUS a anunțat aseară, prin vocea lui Dan Barna, că va susține o viitoare Moțiune de cenzură, pe care unitatea de bază nu o scoate. Chestii de război ale agendelor. Fum, ca să nu se vadă focul din coaliție.

Dar să revenim la esență. Prin punerea pe cataligele politice a “Guvernului meu,” Klaus Iohannis și-a îndeplinit principala misiune: punerea României pe tavă asasinilor economici. Afirmațiile grave necesită explicații clare.

Liderul cu grimasele “Pesede” certa ieri Parlamentul, după ce a obținut ce a vrut: menținerea condiției de sărăcie lucie a românilor, ca să fie numai  buni pentru a fi servitorii ieftini ai Mamei Europa. Cum se justifică altfel creșterea facturilor la energie, în condițiile menținerii salariilor la cele mai mici cote europene?

Predarea la cheie a României

Lipsa cronică de investiții publice, falimentarea companiilor românești, deschiderea accesului spre resurse pentru marile corporații, lipsa de control a profiturilor acestora, susținerea ideilor progresiste și promovarea în funcții reprezentative ale unor agenți străini asigură cadrul marelui scenariu de predare la cheie a României.

În altă ordine de idei, ați mai văzut vreun guvern din Est, care să-și treacă în programul de guvernare pregătirea a un milion de locuri în noile azile, pentru internarea bătrânilor occidentali?

Infanții politici cu bomboana pe băț

Al doilea “Guvern al meu” a crescut mare. Componenții lotului “să punem țara pe butuci,” în drumul parcurs zilnic spre Grădi, țin cu mândrie și patos bomboana pe băț, spre a fi văzută și nu gustată.

Nicio reformă nu e fără destin prestabilit. La grădinița lor progresistă se iau lecții despre cum sugus yam-yam înzdrăvenește făpturile firave. Lascivitatea se învață ca o condiție a devenirii.

Îndatorarea excesivă, din alt punct de vedere, asigură premisele reapariției pantofului găurit.

Mulți intelectuali se întreabă de unde a scos Klaus Iohannis asemenea specimene? Că doar nu-i remarcă “vocea și talentul”? Mai posibil, gradul, Orientul și obediența.

Din ce motiv a trecut Klaus Iohannis soldații din Afganistan pe sub Arcul de Triumf? Pentru a face praf ideea de patriotism. Să le arată stăpânilor lui că nu-i pasă de tradiții, de sentimentele naționale și de istorie.

Planul Național de Restructurare și de Reziliență (PNRR) e făcut înadins greșit pentru ca România să nu primească banii promiși. Ministrul fondurilor europene e pus acolo doar pentru a asigura Bruxelles-ul că nu va trebui să cheltuiască și pentru țara vasală de la marginea imperiului.

Serenisima lui Putin, Maia Sandu, a făcut un lifting de imagine

Uitați-vă la Maia Sandu! Are profilul perfect al arlechinului cu lifting de imagine. Nu v-ați gândit vreodată de ce noul lider de la Chișinău se bucură de o extravaganță identitară și de o perversiune ideologică?

Noul lider democrat de peste Prut, urcat pe piscurile românești, nu doar pentru a vedea mai bine țara românească, ci pentru a fi văzut, e cacealmaua perfectă a cuplului Putin-Merkel.

Românii sunt proamericani pur sânge. Naivitatea lor de a accepta orice vine de peste Ocean e proverbială. Dar în spatele marilor achiziții militare se ascund doar interesele unor mari corporații, care nu asigură garanții de securitate.

Pe lângă plop, pe lângă gard, cu acadeaua suptă

Boala micuților cu bomboana pe băț e că ei cred că dacă iau figuri de tembeli sugaci nu vor fi uciși de asasinii economici, atunci când nu vor mai servi.

„Guvernul meu” poate fi numit, fără tăgadă, guvernul Chupa Chups. Imaturii politici bagă în gură orice bomboană dată din laboratoarele marilor ucigași economici.

V-ați întrebat vreodată, în ultimii ani, de ce a murit pofta românilor de revoltă? Așa-i că-mi dați dreptate? Pe vremea când susțineam că mitingurile au fost regizate, doar pentru a face culoar hegemonilor spre resursele națiunii, atât umane, cât și materiale, m-ați înjurat. Ați râs de Viorica Dăncilă. În comparație cu Raluca von Brukenthal, pare monumentală.

Citește și: Raluca von Brukenthal

Raluca Turcan e efigia perfectă a neputinței. A mediocrității calificate. A mecanismului de impunere forțată a unui politruc la pupitrul de comandă. Condamnarea la moarte a pensionarilor, e viziunea ei și lipsa de grijă față de bătrânii noștri, pentru a avea maximă disponibilitate pentru bătrânii lor. Când te gândești că săraca s-a vârât în #echipacastigatoare și acum e pe lângă drum, pe lângă gard, stai să te gândești că Orban n-a săvârșit o calomnie la adresa naturelului ei simțitor de primadonă, acum expirată. 

Adunarea competenței cu sumă nulă

Poate că niciodată atât de mulți neisprăviți nu s-au adunat împreună. Oameni cu identități îndoielnice, cu responsabilități limitate, cu deprinderi profesionale cu sumă nulă, toți compun ultimul paragraf al închinării națiunii române, a punerii în genunchi a tot ce mai e responsabil.

În doi ani de “Guvernul meu,” ați identificat vreo politică națională, în interesul românilor sau doar evidențe ale instituirii stării de precaritate, pentru a-i trimite pe cei slabi în lesă?

Mai e ceva românesc în fibra administrațiilor succesive ale lui Iohannis?

Sunt atâția consumatori de Chupa Chups în “Guvernul meu”, că nu sunt destule bomboane pe băț, câte se cer la nivelul preșcolarilor politici, cu ifose de salvatori.

Niciodată românul parcă nu a fost mai batjocorit. Și nimeni nu mai dă nicio ripostă. S-au închis robinetele pentru organizatorii de proteste!

Ieri l-au executat pe judele Stelu, doar pentru că prea s-a urcat noul Ivan pe divan, crezând că el pune șefi la DNA, DIICOT sau Parchetul General. L-au aruncat ca pe o cârpă-n tomberon. Luni vine Romprest la guvern să ia gunoiul.

15 gânduri despre “Marius Ghilezan:“Guvernul meu,” guvernul Chupa Chups

  1. Joc de glezne motivat de interese meschine, dar și circ provincial (merge și colonial) pentru a distrage atenția de la incapacitatea guvernanților de a atrage bani europeni și de a implementa masuri autentice de reformă în România.
    De fapt, este un bun camuflaj pentru procesul de ,,integrare” pas cu pas al României în angrenajul globalist coordonat în totalitate din exterior.
    Chiar și puseul naționalist al lui Orban mi se pare artificial, fără suport programatic și deci necredibil. O fumigenă, altfel spus.
    Până la urmă scenariul orgoliilor în coliziune va fi depășoit, iar coaliția aflată la putere își va continua drumul spre nicăieri…
    Spre vest nu se mai poate, pentru că vestul este deja la/în noi.

    • Demult vreau doar două partide: Partidul Liberal (fără anacronicul și caraghiosul Național) și Partidul Social-Democrat.
      Dreapta și stânga ar fi perfect acoperite și ar fi excluse coalițiile și alianțele.
      Fiecare partid să guverneze câte patru sau chiar opt ani, să existe stabilitate și mai puțină aiureală.
      Astfel ar fi clare ideogiile și politicile și pentru electorat care acum votează după cum bate vântul pe Facebook, și care, când partidul propulsat de el începe să-și aplice politicile elaborate, zice că nu s-a așteptat la așa ceva.

  2. Constat, la o analiza la rece (si superficiala) nu a d-lui Ghilezan ci a mea, ca mult hulita „ciuma rosie” a facut s-a chinuit sa faca ceva pentru romani si Romania cu toata opozitia #rezist, iesiri in strada, boicot parlamentar si institutional, in schimb mult iubita „ciuma galben-portocalie” a bagat Romania si pe romani intr-o saracie lucie fara ca vreodata sa existe perspective de revenire.
    Seful „guvernului meu” preainaltul de la Cotroceni traieste (voit) intr-o lume paralela, departe de tara in care se spune c-ar fi „seful statului”.
    Asa cum ne-a obisnuit dl. Ghilezan face o analiza a momentului cat se poate de adevarata.

  3. La toate expuse, cu fina dumneavoastra observatie – și aș crede eu că și gândiți și găsiți soluții bune – cum ați dovedit,, ca bun roman care sunteți , îndrăznesc să mă cred și eu ,învățat și cu greul, dar și cu mai puțin greu- analizând o perioada pe care unii o numesc de tristă amintire, as spune că treburile ar merge bine in tara noastră dacă începând de la cel mai mic locuitor al țării, am învăța să fim cinstiti, harnici, devotați, săritori, riguroși, empatici, acordând respectul cuvenit fiecărui cetățean de bună credință, serioși în pregătirea profesională și în muncă- și aici as zice sa ne creștem profesorii de care avem nevoie- cărora să le pese de învățăcei ca de copiii lor, care sa – și de-a interesul ca pentru cele mai dragi ființe, nepărtinitor, imprimând in atitudine dragostea de neam ,de țară, de familie, de trecutul glorios al neamului românesc, urmând exemplul marilor oameni care au făurit destine, care au făurit o țară! Respect și pentru cel care ne pune pâinea pe masa , cu truda, cel care știe cel mai bine „graiul pâinii”, și pentru luminatorul copiilor noștri, care tot cu truda, răbdare și har îi învață să gândească și să simtă românește ,pregatindu- i pentru a le urma înaintașilor ca vrednici făuritori de țară, respect pentru cei care dobândesc acele abilitati necesare în viitoarea misiune- oricare ar fi ea, dar in folosul țării , spre binele ei și să nu uităm că o singura dată trecem prin această viață, să o trăim cu folos , să lăsăm semne trainice în conștiința neamului, scriind o pagină frumoasa , nepieritoare in făurirea unui destin frumos al neamului. Vă doresc succes, Domnule Prim Ministru Adrian Năstase! Citesc cu drag și interes tot ce scrieți, pentru că o faceți cu seriozitate , devotament, inteligenta și pricepere!

  4. Vad ca si acest autor a preluat mecanic din propaganda ca Maia Sandu e shutubelnitza lui Merkel-Putin. Simplist si destul de rautacios.

    Harababura politica din Romania continua in aceiasi cadenta distractiva, tipica de altfel clasei politice romaneshti. La un popor care are ca prioritate distractia, ce sa cerem de la clasa politica. si invers?

    Cum as putea cataloga decit „distractiva” afirmatia lui Catzu ca MInistrul demis la Justitiei s-ar opune „dezvoltarii” tarii. Bai, ce cobe acest Ministru, ce influenta malefica a avut asupra viitorului tarii, el si numai el. Stiu ca e USRist, si eu nu sunt fan, dar nici afirmatiile lui Catzu nu ajuta. SIIJ era necesara in Romania, macar pentru o perioada. Romania nu este SUA sau UE, are specificul sau democratic, mai ales in Justitie. Nu accept ca UE sau SUA sa ne impuna modelul lor in Justitie, atita timp cit ele au avut un curs istoric diferit in domeniu.

    Despre Iohannis, nu e mult de spus, pentru ca el se priveste constant in oglinda si constata in fiecare dimineata ce model unic e el pentru Romania in ale democratiei. Nici PSD, nici USR, nici PNL nu se ridica la inaltimea maiestatii umbrei sale. Dezamagirile lui au ceva din drama clasica greaca. Nu e timpul pierdut sa emigreze. Si mai sigur o sa o faca in curind, „emigrind” pe la vreo multinationala, probabil de gen politic-militar.

  5. Dintre afirmatiile de ieri ale lui Iohannis ( valetul perfect, ospatarul cu papion ) unele nasc intrebari retorice; 1. dupa 7 ani la cotroceni a ajuns la concluzia ca romanii o duc rau ? Daca a ajuns acum la concluzia asta inteleg ca inainte au dus-o bine si trebuie sa recunoasca meritul guvernelor anterioare , sau au dus-o rau dintotdeauna iar recunoasterea de acum denota imbecilitate. 2. Acum a constatat ca poporul isi exercita puterea prin mandatul reprezentativ dat parlamentarilor ? Daca dintotdeauna stia ca este asa , de ce a criticat parlamentul cand nu-i convenea lui si il deposeda de bruma de incredere prin critici uneori fortate si nelalocul lor( ‘pesedeeeeul din parlaaaaament…. „), iar daca acum a citit prin Constitutie si afirma , denota a doua dovada de imbecilitate.3. „Da , preturile au crescut „. Stia si a tacut ca scroafa satula sau in drumul spre Sibiu tarabele sunt la sosea cu ieftineala doar la trecerea sa?! Pana acum a semanat ura intre putere si opozitie, acum vrea unitate si intelegere. …………. pierdem timpul cu un presedinte care a pus romanii si Romania pe tava strainilor. Si da, parlamentul trebuie sa fie bicameral asa cum spune Constitutia dar 200+100 asa cum a votat poporul la referendum. Daca e JMECHER sa ceara asta alesilor si guvernului sa puna in pracica vointa poporului.

  6. Amalia, ce înseamnă „anacronic și caraghios Național” în concepția progresismului promovat voluntar sau involuntar prin această exprimare?

    Probabil, cuvântul „național” care provine de la „națiune” și care constituie elementul de bază al statelor naționale, nu convine, ba chiar trebuie pus la index de promotorii ideilor impuse de „rețeaua Soroș”.

    Eventual, cuvântul „național” să fie șters din dicționare iar orice operă, inscripții de pe statui sau monumente să ducă automat la arderea lor în piețe publice, la dărâmarea monumentelor si statuilor și la ștergerea din paginile de istorie a evenimentelor și a personalităților care au luptat pentru ceea ce s-ar numi împlinirea idealurilor naționale.

    Cum ideea statelor naționale este desuetă, retrogradă, ba chiar periculoasă, acestea trebuie să fie desființate, mai ales în cadrul UE, unde este bine să vorbim doar de „națiunile civice” și „granițele spirituale” ale „societății deschise” bazate pe noi valori comune impuse, valori care să anihileze tot ce înseamnă valori și tradiții naționale.

    • Observatia Dvs. este interesanta, insa nu cred ca @Amalia a vrut sa notiunea de „national” sa fie bagatelizata. Din pacate la noi pe cocioc se foloseste nemeritat si prea des notiunea de „national” de o gramada de ipocriti, tradatori si neaveniti. Cred ca acum mai mult ca niciodata ideea statelor nationale trebuie incurajata si ma bucura faptul ca-n U.E. tot mai multe state isi afirma crezul si traditiile nationale, la noi mai moale cu asemenea „apucaturi”, nu dau bine.

    • Amalia a fost malițioasă, s-a referit la faptul că PNL s-a predat globalismului, chiar din momentul când a trecut la PPE.
      Discursul lui Orban din ultimul timp, mai apropiat de valorile naționale, nu vă convinge partidul să-l realeagă în calitate de președinte la viitorul Congres. Este prea târziu, PNL. a părăsit spațiul spiritual românesc.

  7. Nu stiu de unde le scoate acest domn Marius.

    Pai domnule Marius.G, asa ati tras dvs concluzia ca romanii nu mai sunt romani si ca nu mai gandim romaneste ca vezi tu doamne sunt niste corporarii care vor tara la cheie. O mai mare minciuna nici ca am auzit.

    Nicio o corporatie de pe lumea asta, cu exceptia celor rusesti poate, nu v-a cumpara ceva putred si lipsit de performanta economica si eficienta in productie.

    Unde, spuneti unde sunt acele mari/mici firme 100% romanesti, performante economic, pe care le ravnesc marile corporatii EU. Stiti ce, nu sunt si nu au fost niciodata.

    Corporatiile alea care vin prin Romania, vin pentru ca inca este ieftina mana de lucru; Economiile globale asa functioneaza, integrate – ce nu este in tiparul asta se numeste Korea de Nord.

    Macar, de ar reusi romanii sa ridice la rang de excelenta companii pe care le vor altii. Nimeni, absolut nimeni nu ne impiedica sa facem asta – si cu toate astea nu reusim, insa este de vina vecinul.

    Economia globala este buna, insa nu stim cum sa functionam in ea. Dupa 89′ toate companiile in Romania erau la cheie, ce le-a impiedicat sa fie performante ? Va spune eu, politicul si managementul romanesc, atat!!!

    Acea „influenta” straina care ne dicteaza viitorul nu exista, asta este mesaj de tip AUR sau PCR. Noi, domnule, noi suntem problema. Asa cum scriem articole lipsite de sens si facem politica de tip scandal si pumnul in gura, fix asa gestionam si companiile romanesti, adica prost si lamentabil, pacat.

    In perioada ceausescu fix asta am facut, economie interna. Stiti cine o duceau bine ? Doar membrii de partid + acolitii lor. Despre ce vorbim, o romanie saraca dar cinstita, fara dreptul de a vedea lumea si inchisa. Asta ne predicati ca avem nevoie ?

  8. M.Ghilezan – la al cărui articol din RL se face, aici, trimitere – comite, acolo, două erori de ordin istoric: mai întâi, scrie că Horia (corect – Horea!), Cloșca și Crișan au fost „trași pe rug” (!!!); mai la vale, revine – „trași pe roată”. Da, acesta a fost, cu adevărat, supliciul, numai că doar Horea și Cloșca i-au fost victime, întrucât Crișan (Marcu Giurgiu, pe numele său real) se sinucisese înainte (prin spânzurare cu nojițele de la opinci; pe Wikipedia, actul apare ca… „sugrumare”, ceea ce, evident, este o prostie fără margini).

Lasă un răspuns