26 august – Sărbătoarea Sfintilor mucenici Adrian si Natalia

Astăzi, calendarul ortodox consemnează sărbătoarea Sfinților mucenici Adrian și Natalia.  Sfântul Adrian, serbat la 26 august, era un om educat care, mișcat de fidelitatea și determinarea celor care sufereau în numele credinței – torturați fiind de autoritățile romane – a ales să treacă, la rândul său, la credința în Hristos și a murit ca martir. Este sărbătorit împreună cu soția sa, Natalia, care i-a fost un sprijin în perioada chinurilor îndurate și a murit la scurt timp după dispariția sa. Numele lui a rămas un simbol al hotărârii, al curajului și al credinței.

Tot astazi trebuie sa ne aducem aminte de Constantin Brancoveanu, decapitat, in numele credintei, la Constantinopol.

Mulțumesc tuturor prietenilor și cunoscuților care m-au felicitat cu această ocazie și le doresc, la rândul meu, o toamnă frumoasă și plină de reușite. Iar celor care poartă numele de Adrian sau Natalia le doresc o zi cu roade și cu bucurii, alături de cei dragi.

25 de gânduri despre “26 august – Sărbătoarea Sfintilor mucenici Adrian si Natalia

  1. La mulți ani! Sănătate multă, numai bucurii și realizări personale și profesionale alături de cei dragi!

    Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe joi, aug. 26, 2021 la 10:13, ADRIAN NĂSTASE a scris: #yiv1634633728 a:hover {color:red;}#yiv1634633728 a {text-decoration:underline;color:#0088cc;}#yiv1634633728 a.yiv1634633728primaryactionlink:link, #yiv1634633728 a.yiv1634633728primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv1634633728 a.yiv1634633728primaryactionlink:hover, #yiv1634633728 a.yiv1634633728primaryactionlink:active {background-color:#11729E !important;color:#fff !important;}#yiv1634633728 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „Astăzi, calendarul ortodox consemnează sărbătoarea Sfinților mucenici Adrian și Natalia.  Sfântul Adrian, serbat la 26 august, era un om educat care, mișcat de fidelitatea și determinarea celor care sufereau în numele credinței – torturați fiind de autor” | |

  2. LA MULȚI ANI! O viață plină de bucurii, sănătate și împliniri în tot ceea ce gândiți. Suntem mulți cei ce vă admirăm.

  3. Am sa imi permit sa incerc sa sfaram acest val de smerenie cu care mereu va imbracati.
    Pe langa Adrian-ul martir al crestinatatii mai exista un alt Adrian, si el martir, martir ar unei idei cel putin la fel de frumoase. Un martir al poporului roman.

    La multi ani, domnule Adrian!

    PS: Impresionanta biblioteca.

  4. La multi ani, sanatosi! fiecare articol pe care vi-l citesc reprezinta o sursa de cultura, istorie, educatie, bun simt!Va multumim frumos! Luminita Zamfirescu

  5. Off topic, am citit ca Ludovic Orban si-a gasit vocatia ideologica, si bine cred ca a facut, afirmaind clar ca majoritatea romanilor sunt nationalisti si crestini, si ca nu ar vrea ca acestia sa ajunga in bazinul electoral al PSD. Nu cred ca are de ce sa se teama atita timp cit liderii PSD nu isi asuma ca sunt nationalisti si crestini, si ca asta este una din valorile esentiale ale politicilor partidului. Doar ca PSD nu cred ca are asta in platforma ideologica, dar ar putea, macar la capitolul „interese nationale” sa articuleze mai clar si mai vocal. Social-democratia nu e in discord cu un anumit tip de nationalism, si cred ca nu are de ce sa se teama de a afirma ca sunt si un partid care promoveaza crestinismul, ca baza sociala, si ca valorile democratice moderne nu ar trebui sa fie in coliziune cu valorile de etica si echitate promovate de biserica crestin-ortodoxa, sau de alte feluri.

    https://www.mediafax.ro/politic/ludovic-orban-si-a-gasit-strategia-romanii-sunt-in-majoritate-nationalisti-si-crestini-nu-putem-lasa-acest-bazin-electoral-psd-ului-20245238

  6. Din nefericire, pandemia omoara nu doar oameni nevaccinati, dar si oameni vaccinati. Unii mor chiar din cauza vaccinului. In UK au murit 58 oameni dupa ce le-a fost administrat Astra Zenecca. M-a impresionat povestea acestei englezoaice tinere care a facut cheaguri de singe pe creier dupa vaccinare, si a murit. Mama, sot, copii, lasati in urma.
    De fapt se confirma ca suntem toti „animale de testare” intr-un experiment istoric fara precendent, cind guvernele nu au de ales, ci cind acestea sunt capabile sa isi sacrifice unii cetateni pentru a ii salva pe restul/majoritatea. E o dilema majora pentru societate si relatia cu politicienii alesi, cind aceastia iti spun sa faci „primul vaccin” pe care ti-l ofera Guvernul, asa cum s-a intimplat in Canada.
    Asa cum ne-am asteptat, cei care nu se vaccineaza sunt dati afara de la servici, cu dramele aferente. Nu vor mai putea merge la restaurant, la spectacole, la meci. Nu vor mai putea calatori. Vor fi automat scosi in afara societatii. Un fel de nou tip de „exilati”. Nu stiu daca nu cumva in viitor vor fi obligati sa paraseasca „cetatea” si sa traiasca izolati in „rezervatii” special amenajate pentru ei.
    Dileme….

    https://www.bbc.com/news/uk-england-tyne-58330796

  7. SOC ȘI GROAZĂ! ADICĂ ȘOCUL ȘI GROAZA PODOABEI CAPILARE

    MOTTO: „Părul tău, la fel ca tine, trece prin multe momente intense.” (fragment dintr-o reclamă difuzată insistent la televiziune)
    ………………………………………………………………………………………
    Și iată-ne aici.

    Într-o țară care l-a avut cândva premier pe Adrian Năstase, după aproape 20 de ani de evoluție, trebuie să recunoaștem că, într-adevăr, „lucruri fantastice” i-au așteptat pe români, căci nimeni nu putea avea acum două decenii atâta fantezie debordantă pentru a-și imagina că, în viitor, un premier al României s-ar întrezări în profilul etilico-făinos al lui Vasilică Cîțu. Scriitorul de „esee” de pe vremuri, rocker și „băiat de băiat”, cu șapcă și bașcheți, vorbind într-o păsărească îndrăzneață, conduce „echipa câștigătoare” la victoria deplină asupra poporului român, în ritmurile piesei ”Can’t Stop Me Now” a trupei The Score. Și cum cetățeanul român nu înțelege ce spune premierul, nu se mai îngrijorează demult de tâlcul discursului acestuia, abandonându-se vesel unui viitor nebulos. Deci, e legitim șlagărul lui Cîțu, căci nimeni nu-l oprește!

    Apoi, cine-și putea închipui acum 20 de ani că președintele principalului partid de guvernământ, dar și al Camerei Deputaților, va fi Ludovic cel Bun, ex-șomer și ex-„cine sare/nu ia condamnare”!!! Se spune că „brătianul” portocaliu Ioan Bălan i s-ar fi plâns lui Gheorghe Flutur că a fost nevoit să-i ia palton lu’ șefu’ și sugera că ar mai fi nevoie și de alți filantropi de partid care să contribuie cu chiloți, maieuri, costume și pantofi la efortul colectiv pentru desăvârșirea imaginii publice a lui Ludovic. Iată:

    „Conform unor martori oculari care au asistat la una dintre ultimele certuri între cei doi, Ioan Bălan, parlamentar PNL, îl acuza pe Gheorghe Flutur, actualul președinte al Consiliului Județean Suceava, că nu vrea să cotizeze bani pentru conducerea centrală a PNL. «M-am săturat să-i dau numai eu bani de costume lui Ludovic (Orban – n.r.). Nu ai văzut paltonul ăla pe care îl avea pe el la vizita din Republica Moldova? Era cumpărat de mine. Mai dă și tu bani, că nu pot susține numai eu vestimentația lui șefu’. Trebuie să-l ajutăm pe Ludovic pentru că nu are nicio sursă de venit… Dar eu nu am de ce să-i dau bani lui Ludovic pentru că eu i-am salvat pielea la Florian Coldea. Iar acum, a ajuns să mă judece Mara Mareș că ea nu mai dă bani pentru conducerea partidului, să mai dau și eu», ar fi fost auzit Bălan spunându-i lui Gheorghe Flutur. (BZI. ro, 3 aprilie 2018)
    (Între timp, eroul nostru de telenovelă liberală s-a angajat președinte al Camerei Deputaților și astfel s-a rezolvat cu micile sale cheltuieli pentru garderobă.)

    Sau cine s-ar fi gândit că Festivalul Internațional George Enescu se va desfășura, cu încăpățânare, și în 2021 tot sub „înaltul patronaj al Președintelui României” (termenul „înaltul” mi se pare potrivit, avându-se în vedere statura președintelui), deși toată flacăra patronajului s-a consumat la deschiderea ediției din 2015, când doamna Carmen l-a târât la eveniment pe Klaus, deoarece dânsa avea o rochie nouă „by Eli Lăslean”, cred, care trebuia scoasă în lume… și de-atunci, canci! Au trecut vremurile când președintele Ion Iliescu -o CIUMĂ ROȘIE melomană, de omenie- era o prezență constantă în lojă și mai apoi, când n-a mai fost președinte, în stal, la Festivalul Enescu. Au trecut vremurile când premierul Adrian Năstase, președintele Emil Constantinescu și Regele Mihai, de la înălțimea funcțiilor lor publice sau de la înălțimea istoriei pe care o reprezentau, erau și ei spectatori dedicați… Oare câți dintre CÎȚII, vremelnici premieri, de astăzi, mai merg la Ateneul Român?

    Și cine ar fi crezut, acum 20 de ani, că în 2020-2021 vor fi vicepremieri ai României Raluca Turcan-„propaghează” și Dan Barna-„dacă aș fi fost eu președinte”… iar scaunele de miniștri vor fi ocupate de Dan Vîlceanu-„băiatu’-lu’-mama”, Ion Ștefan-„grindă-n casă”, Velea-„sunt cu ochii pe voi”, Ghinea-„zero-fonduri-europene”, Ion Stelian-„vai-de-SIIJ-ul-meu-căprui”, etc. Și că noua stea a politicii mari va fi Rareș Bogdan cu batistuța lui asortată –„ochi alunecoși, inimă zburdalnică”- iar strateg pentru o bună parte din partidul de guvernământ USR-PLUS va fi tot Julien Dacian Cioloș- aripa Gregorian Bivolaru…

    Sau care dintre votanții noilor edili și protectori ai Bucureștiului, ai Timișoarei și ai Brașovului și-ar fi imaginat că aceștia au descoperit cea mai facilă formulă de salvare a municipiilor pe care le păstoresc, și anume SALVAREA PRIN ABANDON TOTAL? Doar natura, în forma ei pură -adică bălării până la brâu, șobolani până-n dormitor, țânțărime până-n ziuă și gunoaie până-n grindă- e, totuși, cea mai bună opțiune, nu-i așa?

    Privind la toate astea, zic, firesc ar fi să ni se facă părul măciucă… Și poate că unora ni se și face! De aici și sloganul: „părul tău, la fel ca tine, trece prin multe momente intense”, slogan care pare să fie cel mai bine adaptat istoriei noastre recente.

    Aș mai spune doar atât: că în mijlocul acestei implozii istorice a României, și-n ciuda „momentelor intense” prin care trece patria, COAFURA ĂSTORA DE MAI SUS VĂD CĂ… REZISTĂ!!!

  8. La multi ani, domnule Adrian Năstase și la fel de longevivă să vă fie clarviziunea.
    În lumea de azi, în care unii cred că au dreptul să facă experimente pe oameni și națiuni, o atare calitate (clarviziunea_n.m.) este o rara avis.
    Vă apreciez că rezistați tuturor atacurilor care curg asupra dvs din toate direcțiile, inclusiv în spațiul virtual. Unii vor să bâjbâim sine die prin noul întuneric globalist, fiind foarte greu să alegi lumina călăuzitoare la care să te raportezi și prin care să încerci să te orientezi, în noianul de licăriri înșelătoare.
    Din fericire, unii dintre noi au capacitatea să deosebească emisia directă a unei stele, chiar dacă îndepărtate, de reflexiile oglinzilor deformate plantate în jurul nostru de ,,prieteni” și ,,parteneri” binevoitori.
    Cât timp această stea continuă să sclipească, există o speranță….dar nu e suficient, din păcate, ca să se facă lumină.

  9. La multi ani si multa sanatate si numai bucurii Dle Prim Ministru.
    Pentru mine ati fost si veti ramane cel mai bun prim ministru al Romaniei

  10. Cu putina intarziere, niciodata prea tarziu, Dumneavoastra si tuturor purtatorilor acestor nume, cu prilejul sarbatoririi Sfintilor mucenici Adrian si Natalia,
    La Multi Ani !

Lasă un răspuns