Olimpiada lui Iohannis. Sportul bine educat

„Mens sana in corpore sano”. Ne place să repetăm formula asta. Ce se intâmplă in realitate? Lipsa de interes pentru infrastructura sportivă si pentru sportul de masă (ca premisă pentru sportul de performantă) sunt tot mai evidente. Erau unii care mă injurau pentru construirea, in mandatul meu de premier, a celor 420 de săli de sport pentru liceele din Romania. Acum, in mod „elegant”, doar ignoră subiectul.

Consecintele s-au văzut inclusiv in rezultatele atletilor romani la Olimpiade:

Olimpiada din 2004 – 19 medalii (8+5+6); locul 14 pe natiuni;

Olimpiada din 2008 – 8 medalii (4+1+3); locul 17 pe natiuni;

Olimpiada din 2012 – 9 medalii (2+5+2); locul 27 pe natiuni;

Olimpiada din 2016 – 4 medalii (1+1+2); locul 47 pe natiuni;

Olimpiada din 2020 – 4 medalii (1+3+0). locul 37 pe natiuni (cu o zi inainte de incheierea competitiilor).

Ce concluzii trageti de aici?

Astept, mai ales, părerea rezistilor…

18 gânduri despre “Olimpiada lui Iohannis. Sportul bine educat

  1. Ce mandru era domnul Werner, pe bicicleta lui electrica, cu SPP istii dupa el. Daca l ar vedea Ceausescu ar mai muri o data de ciuda….. Dar ce sa facem, dansul are preocupari mult mai elevate, decat sportul de performanta… mai ales daca da peste o tanti ca cea de la spada, care le o serveste la cote maxime, la ore de varf… s a terminat.. sportul de performanta trebuie eradicat.. nu aduce capital politic, bata l vina…

  2. Felicitări pentru performantele pe care le-ati realizat , frumoase și multe la număr, pentru inteligenta implementării unor proiecte viabile , pentru modul strălucit în care ați condus o echipa performanta, tânără și plină de elan! Ați fost , dumneavoastră și echipa pe care ați condus-o, excepționali, ni s- au deschis în acea perioadă multe uși, ne- ați reprezentat tara cu demnitate și am fost respectați, ca popor! Vă prețuiesc și va doresc sa vă redobândiți locul pe care îl meritați , ca personalitate marcantă, in politica românească! Avem nevoie de dumneavoastră! Romania are nevoie de dumneavoastră , de pregătirea de excepție pe care ați dobandit- o prin inteligenta,truda și daruire- sunt „talanții” pe care vi I-a dăruit Dumnezeu , pe care nu i- ați îngropat, ci i- ați înmulțit in folosul obstesc într- o vasta și valoroasă experiența! Romania trebuie sa se trezească și să înțeleagă că trebuie să ne cinstim valorile, să mulțumească Celui de Sus că v- a dăruit poporului român!

  3. Ce se va întâmpla cu România? Ceea ce vor alții, dacă românașii nu se trezesc! Oricum, treptat, resursa umană română se distruge. Orice națiune dispare, când resursa umană este ,,alterată” și, atunci, statul se destramă. Puțini politicieni înțeleg că nu resursele materiale salvează o țară, ci cele umane! Ce bogății are Japonia? Importă materia primă necesară industriei; importă 60% din alimente și produce doar 4% din gazul natural, pe care-l consumă. Au început reformele odată cu reformele începute de Alexandru Ioan Cuza, dar au fost consecvenți și nu și-au renegat istoria. Japonezii nu sunt mai inteligenți decât românii, dar și-au păstrat demnitatea națională și sunt foarte muncitori. Băiatul meu a studiat în Japonia, la una dintre cele mai renumite universități din lume, Universitatea Waseda din Tokio și a cunoscut bine potențialul intelectual al colegilor japonezi: au o mare putere de muncă , ambiție și tenacitate. Chiar dacă pricep mai greu, nu se lasă până nu reușesc. Sunt minuțioși și , dacă greșesc, o iau de la capăt. Respectă regulile și nu se văicăresc cât le este de greu. Poate ni se par niște roboți, poate uneori lipsiți de sentimente. Ce-i drept, au un număr mare de sinucigași dar ei consideră că dacă nu faci față unei situații, nu mai are sens să trăiești. Nu știu dacă exemplul meu cu Japonia este cel mai bun. Am vrut să subliniez faptul că resursa umană contează cel mai mult în dezvoltarea unei țări, fapt pe care noi îl neglijăm. Niciodată, în istoria noastră, nu am trecut printr-o astfel de criză umană!

  4. Presedintele (rezist) a primit ordin de la Poarta sa-l remanieze pe ministrul Justitiei membru al „guvernului meu”. Dupa ce a stat „ascuns” o perioada de timp si-a facut aparitia prin prezenta sa la tot felul de „zile”, plimbari prin parcuri naturale sau cu bicicleta ori, indicatii pretioase privind remanierile. Cat despre situatia sportului din Romania, acesta este in cadere libera.

  5. TOTUL A FOST OK PE TIMPUL DVS ACUM ESTE DEZASTRUUUUUUUUUUU.  CE SA SPUNA REZISTII?  CA DE FIECARE DATA CA EI SUN CEI MAI BUNI .EU ZIC  CA ESTE   VAI DE NOI CU ACESTI NEOCOMUNISTI NEEDUCATI SI CU DIPLOME FALSE LUATE PRIN ALTE TARI. 

  6. La ce ne mai trebuie infrastructura sportiva, doar cei care vor sa faca sport au un bun exemplu in dl presedinte: o bicicleta, urmeaza o trotineta ?, (n-are ambitie daca nu se da si cu trotineta electrica prin Bucuresti), cate o partida de tenis din cand in cand, voluntariat la plantat de puieti (ca tot se fac campanii de reimpadurire) si uite asa „pas cu pas” spre „victoria finala”. Stim unde s-a situat sportul romanesc de-a lungul anilor si unde a ajuns acum. Olimpicii premiati, de acum, sunt „ramasi din alte vremi”, sunt dintre cei care mai aveau unde se antrena, mai era cine sa se preocupe de sportul romanesc in general pentru performanta, ca sa ne fericeasca si pe noi cetatenii de rand cu rezultatele lor. Acum……ce mai avem ? Romania lucrului bine facut !!!, chiar foarte bine facut, as spune „ca la carte”. Tot ce se intampla, vedem in fiecare zi, inca de pe vremea dlui presedinte Basescu (sa traiti bine !!!!…, cine-a putut) si continuand cu dl presedinte Iohanis, pana in prezent (cum spunea cineva din coalitie „nu este adevarat ce vedeti este adevarat ce va spunem noi”). In concluzie, vorba cantecului lui Victor Socaciu: Pleaca-ai noistri, vin ai vostri, noi ramanem tot ca…prostii”.

  7. Salile au fost construite datorita ambitiei si la propunerea unei legende vii, care ulterior a profitat si el un pic de niste gratuitati, mai „pusca niste mistreti, alea, alea…Dvs urma parca sa primiti un Mercedes.Practic efortul fantastic al dvs a fost doar o semnatura, ca si in cazul Petrom.Care dintre aceste doua semnaturi credeti ca ne-a facut mai olimpici?…lauda-ma gura ca oricum iti dau numai friptura iar datoria externa o platesc tot fraierii.

    • Aveti probleme cu logica. Nu e vorba de sau/sau ci de si/si. Ambele măsuri au fost utile. In ceea ce priveste Mercedesul, desi il castigasem, l-am rugat pe Tiriac ca, in pretul respectiv, sa-mi cumpere mingi de handbal si de volei si panouri de baschet – pe care le-am donat pentru salile de sport respective. In materie de semnătură pentru Petrom, „semnătura” a fost, in final, a parlamentului care a aprobat privatizarea Petrom (cu exceptia doar a PRM). Petrom avea la data respectivă datorii la stat de 30000 de miliarde lei.

      • Domnule Nastase nu trebuie sa va dezvinovatiti, unii au ramas blocati in anumite clisee, ca de altfel toti acesti hoti si jnapani de azi. Acestor ipocriti, agresivi si mincinosi li s-a dovedit vinovatia. Grav este ca la hotia lor au participat procurori, jandarmi si altii, respectiv „factiuni” din servicii, dupa spusele unor jurnalisti cu surse extrem de credibile.

  8. Pe prima pagina DW.com citesc azi: „Hungary: Anti LGBT Law hits children’s books”. Pare ca victima aici sunt homosexualii, nu copii, pe care statul ungar vrea sa ii protejeze. Nu e voie sa fie vindute carti cu teme homosexuale linga scoli si biserici. Mare „drama” pentru progresisti de pretutindeni. Felicitari Ungariei! O asemenea lege ar trebui sa existe si in Romania!
    Pe de alta parte, am vazut ca Nicusor Dan, criticat pe buna dreptate de romani pe alte teme, a hotarit sa nu abrobe marsul LGBT in Bucuresti. Buna decizia lui!

    • Au înnebunit complet toți occidentalii. Acești idioți sunt incapabili să înțeleagă că homosexualitatea este ceva extrem de contagios, și prin expunerea tinerilor la aceste perversiuni sexuale, ei se vor obișnui cu ele și le vor considera normale, dacă nu dezirabile. Gândiți-vă că acum 40 de ani nu erau tolerate mai deloc perversiunile, acum sunt tolerate nu doar cele cu sexul opus, ci și cele cu același sex. Tare mă întreb, unde vom ajunge peste încă 40 de ani?

  9. Felicitări pentru sălile de sport . V-ați interesat cumva cîte mai sunt funcționale , cîte sunt închise , și cîte au fost dărîmate de primari ( inclusiv PSD ) ? Cred că cifrele ar produce șocuri …
    Vorbiți de sportul de masă … Putem să explicăm cumva faptul că la sub 3 milioane populație de vîrstă școlară , am avut în anul școlar 2019-2020 ( durată : 5 luni maxim ) peste 10 ( ZECE ) milioane de zile scutire medicală , altfel decît inapetență generalizată a națiunii față de sport ? Mă tem că NU . Și atunci vine întrebarea : dacă nu vrem sport , de unde performanță ???

  10. N-oi fi eu rezist, dar dacă va interesează și părerea unui fost rezist, sunt persoana potrivită. Se pare că liderii noștri, concentrați pe „integrarea euro-atlantică”, „reforma economică” și alte bazaconii, au cam rămas corijenți la orice are legătură cu mândria națională. Ca tânăr născut după 1989, am asistat, printre altele, la declinul sportului românesc, iar imaginea este una cat se poate de deprimantă. Cândva eram faimoși pentru Nadia Comăneci și Gică Hagi, astăzi suntem cunoscuți pentru țigani și Dracula. Halal progres!

Lasă un răspuns