7 gânduri despre “Luni, voi participa la o editie speciala la Canal 33

  1. „Sfere de interes”… O tentativa de iesire din limbajul de lemn al geopoliticii primului razboi rece? Totusi, primul cuvant din sintagma „sfere de influenta” continua sa sugereze exclusivismul, respingerea complementaritatii.

    O asemenea recurenta politico-lingvistica poate fi o recunoastere a faptului ca traim istoria unui al doilea razboi rece. Acestuia din urma i-asi pune in coada cuvantul „asimetric”, pentru o mai buna individualizare. Si as elimina numeralul „al doilea”. I-as spune „razboiul rece asimetric”, fiind evidenta, cred, asimetria dintre multilateralism si multipolarism, de o parte, si unilateralism si unipolarism, de cealalta parte. De fapt, noua realitate este mai corect definita prin opozitia asimetrica dintre multilateralism si unilateralism, avand in vedere ca unipolarismul a sucombat istoric.

    Si nici unilateralismul nu se simte mai bine, se afla in faza terminala. In acest spectru conotativ, as inlocui sintagma „sfere de interes” cu cea de „zone de interese”, in care pluralurile „zone” si „interese” sunt deschise, se opun singularitatii, promoveaza o impletire de interese multilaterale. Cred ca definirile conceptuale trebuie sa fie preocupante, datorita faptului ca ele nu numai ca descriu o realitate, dar pot fi si creatoare de realitate.

    Pe de alta parte, sa observam ca progresismul este noul unilateralism, crispat si inflexibil, care se zbate spasmodic-existential in propriile contradictii antagoniste, clipa cand acestea il vor arunca in agonie nefiind departe. Furia schizoida cu care progresismul respinge categoriile naturale distinctive de rasa, etnie, gen, familie, mama, tata, heterosexualitate etc face ca acesta sa traiasca in mod autist, intr-o lume grotesca, din afara Lumii Umane.

    Asa-zisa „diversitate” progresista este cea mai cumplita uniformitate, iesita din mintile unor globalisti avizi de puterea totala, pe care incearca sa o obtina prin devitalizarea si deposedarea rasei umane de caracteristicile sale firesti, de inteligenta si creativitate. „Progresistii” inchipuiti urmaresc sa inferiorizeze politic si biologic rasa umana, sa o transforme intr-o multime de zombi, de care sa se foloseasca ca de sclavi, apti si utili doar pentru munca, cat timp au putinta, ca animalele de povara. „Aspiratia” lor este ca minunatele caracteristici umane sa le pastreze, egoist si lacom, doar pentru ei, pentru a obtine suprematia. Globalistii sunt de fapt entitati umanoide mediocre si complexate, incapabili de competitie libera si cinstita cu oamenii, iar in aceasta incapacitate se afla sursa urii lor impotriva rasei umane. Este sindromul maimutei, care dupa ce a furat focul de la oameni a dat foc padurii. Maimuta doar fura si imita, lucruri pe care le vedem in politicile curente ale globalistilor. Dar si sa intelegem de ce, in frunte cu marxoidismul, ei au facut din prometeism simbolul lor preferat. Oamenii, pazitorii „corolei de minuni a lumii”, trebuie sa-si tina secretele si intentiile departe de ochii acestor smintiti umanoizi, la care lacomia se identifica cu invidia.

  2. Rares Bogdan obraznicul natiunii, ajuns peste noapte mare politician (oare ?), se poarta execrabil si agresiv in limbaj cu fostii colegi de breasla.
    Incerc sa descopar acest post tv (Canal 33) pentru a avea posibilitatea sa urmaresc ceva interesant, nu spectacolul politic actual, de mahala.

  3. Primul mare SUCCES al European Public Prosecutor’s Office (the EPPO)
    De acu 3 zile :

    Parchetul European (EPPO) a anunțat vineri deschiderea unei anchete ancheta împotriva a patru cetățeni croați cu privire la infracțiuni de corupție activă și pasivă și abuz de funcții. Este primul dosar anunțat de noua instituție europeană condusă de Laura Codruța Kovesi.

    În consecință, orașul Nova Gradiška a fost posibil prejudiciat cu nu mai puțin de 90.624,21 Kuna (aproximativ 12.000 EUR), iar Fondul de coeziune al UE a fost deteriorat pentru nu mai puțin de 427.228,43 Kuna (aproximativ 57.000 EUR).

    Având în vedere că primul inculpat, pe lângă faptul că este primar în Nova Gradiška, este și membru al Parlamentului croat și, ca atare, este protejat de imunitate, Parlamentul croat a aprobat inițierea unei proceduri penale, după o cerere formulată de procurorul șef european”, a comunicat parchetul European .

    Sursa https://www.rfi.ro/justitie-136117-parchetul-european-anunta-primul-dosar-suspiciune-de-frauda-intr-un-oras-din-croatia

    Dintai prezentarile : orașul Nova Gradiška este i „mare metropola” – 14.229 suflete in 2011.
    Apoi suma aia fabuloasa, da fabuloasa – ca cat ? 69 mii euro? Nici cat o limuzina germana mai de Doamne ajuta? Pentru acest subprodus de musca e necesar ditai EPPO ?

    Da e de observat ceva – numele dezonorabilului trebuie cautat. Vinko Grgić ii zice.
    Si nu e prezntat ca corupt dovedit ca … nu.. nu! Nu e ca in Romania Staului de Drepti ba!

    Dar sunt unele invariabile.
    tot parlamentar. Adica corupt.
    Tot din PSD adica prin definitie corupt la patrat!

    Insa eu o sa crez in performantele EPPO si a Zeitei numa dupa ce o sa incatuseze niste bancheri olandezi – din aia de spala banii cu miliardele (v ABN AMRO si Danske Bank ).

Lasă un răspuns