Bogdan Tiberiu Iacob, „LIVIU DRAGNEA – O PIESA GREA A PUTERII INTR-UN VIITOR JOC POLITIC EXPLOZIV „

„Liviu Dragnea a ieșit azi de la închisoare și nu pierde timpul. Mesajele aruncat de el, printre dinții încleștați de ură, trimit clar la un viitor foarte interesant pentru fostul number one din PSD. Un viitor în care el va fi, foarte probabil, folosit din nou de sistem împotriva propriului său partid.

Să o luăm metodic.

Cînd spunem ”folosit din nou de sistem” facem trimitere la unul dintre cele mai mari mistere post-decembriste: de ce judecătoarea Livia Stanciu, care l-a condamnat la închisoare în primul său mare dosar, în aprilie 2016, nu i-a dat și fireasca pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor electorale, care l-ar fi eliminat din politică? Sau de ce nu i-a dat pedeapsă cu executare ”pentru a da un exemplu politicienilor”, precum în cazul lui Adrian Năstase?
Răspunsul e simplu: sistemul avea nevoie de un Dragnea condamnat penal, dar rămas în fruntea PSD, pentru a-și putea derula în voie marele mesaj anti-corupție.

Revenind, contrar încredințărilor multor admiratori, lui Liviu Dragnea nu i-au fost încălcate drepturile la o eliberare condiționată, ba chiar dimpotrivă.
Codul penal prevede clar că liberarea condiționată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă cel condamnat a executat cel puțin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depășește 10 ani, sau cel puțin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani.
Noul cod penal are și o prevedere suplimentară care ar fi blocat liberarea lui Dragnea, impunînd o condiție fermă: ”cel condamnat se află în executarea pedepsei în regim semideschis sau deschis”.
Ori, Dragnea s-a aflat în regim închis.

Avocata sa a făcut, e drept, cererea de liberare invocînd Codul penal din 1968, în vigoare la momentul producerii faptelor, care nu face distincție între regimuri, dar are, în schimb, un alt baraj pentru fostul pesedist:
Articolul 59
”După ce a executat cel puțin două treimi din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depășește 10 ani sau cel puțin trei pătrimi în cazul închisorii mai mari de 10 ani, condamnatul care este stăruitor în muncă, disciplinat și dă dovezi temeinice de îndreptare, ținându-se seama și de antecedentele sale penale, poate fi liberat condiționat înainte de executarea în întregime a pedepsei”.

Iar în materie de antecedente penale, Dragnea stătea ”bine”, avînd deja o altă condamnare definitivă pentru fapte asimilate corupției.

Indiferent de coduri, deci, fostul lider al PSD avea probleme suficient de delicate pentru a nu beneficia de liberare condiționată.

Condamnat pe 28 mai 2019 la 3 ani și șase luni închisoare, Liviu Dragnea ar fi împlinit două treimi din pedeapsă, adică doi ani și patru luni, în luna septembrie a acestui an.
Cu ajutorul zilelor-muncă prestate în închisoare, el ar fi putut – și așa s-a și întîmplat azi – obține liberarea mai devreme. La fel de bine putea să nu o obțină deloc, în virtutea elementelor sus invocate, plus sancționarea sa după o abatere considerată gravă, acordarea unui interviu din închisoare fără aprobare, fără a i se putea lipi, deci, pe frunte eticheta de persecutat politic șamd, pentru că liberarea nu e un drept, ci un privilegiu.

Liberarea lui Dragnea, azi, face ca termenul de încetare a restricțiilor impuse de instanță să fie pe 15 iulie 2024.

Care sunt aceste restricții:
-de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice
-de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat
-de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit în dosar

Pînă pe 15 iulie 2024, deci, Dragnea nu poate candida în alegerile locale, parlamentare ori prezidențiale.

Numai că – și aici e lovitura! – toate alegerile de mai sus vor avea loc DUPĂ 15 iulie 2024.

Ce va face Liviu Dragnea în acel moment?

Revenirea sa, acum sau în viitorul apropiat, în PSD este exclusă, din două motive: statutul PSD nu acceptă membri lipsiți de capacitatea exercitării drepturilor politice și nici pe cei avînd condamnări definitive pentru fapte antisociale grave. Cu două condamnări la închisoare distincte, adio PSD pentru Dragnea.

Al doilea mare motiv e și cel mai important: liderii actuali ai PSD nici nu vor să audă de întoarcerea ”Regelui”.

Scurt remember:

”Din păcate, Dragnea a scris o pagină neagră a istoriei PSD” declara prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, după intrarea acestuia la închisoare, dezmințind categoric și informația că era programată, cîndva, să fie nașa lui de cununie.
Mai dur, vicepreședintele PSD Robert Negoiță declara, și el: ”Absența acestui individ este un mare plus pentru partid”.
Nici alți grei ai PSD, precum Marian Oprișan, nu s-au poziționat diferit.

Lider autoritar, Dragnea a uitat să împartă și cu alții puterea în partid, iar asta e suficient pentru a i se închide ușa în nas, acum.

Numai că el are la îndemînă o altă variantă și asta poate crea serioase probleme social-democraților.

Pur și simplu, Dragnea poate crea din culise un nou partid, avînd timp berechet, pe care să-l preia oficial din mers în momentul expirării interdicțiilor sale.

Un partid care va dizloca un anumit număr de pesediști, cel mai adesea din rîndul perdanților, precum Codrin Ștefănescu ori Carmen Dan,
Dar care, cel mai important, poate da atacul la masa votanților PSD, cu mesajele naționalist-populiste ale lui Liviu Dragnea, deja perceput de mulți ca un Nelson Mandela al stîngii.
Un partid care va intra în cursă în toate cele trei mari alegeri ale anului 2024 și care poate lua procente importante de la PSD.

Pohta ce pohtesc regimul Iohannis și cancelariile occidentale.
Un PSD slăbit în marele an electoral 2024 exact de unii de ai săi, o rețetă mereu eficientă.

Primele declarații ale lui Dragnea după ieșirea din închisoare întăresc de-a dreptul spectaculos acest scenariu: „PSD nu mai este partid”, a răbufnit Liviu Dragnea când a fost întrebat cum găsește partidul pe care l-a condus.

”Numai Dumnezeu putea să mă ajute să ies întreg! M-au vândut! DNA-ul să îi ancheteze pe cei care jefuiesc țara, asta trebuie să facă DNA. Populația a trebuit să înțeleagă de ce am ajuns aici”.

„PSD-ul nu e condus. Este în buzunarele SRI-ului. N-ați văzut că li se dă voie să vorbească doar la meteo?”.

„Eu mă consider deținut politic pentru că am intrat nevinovat. Mi s-a cerut insistent în ultmele luni la instanță să îmi recunosc vinovăția. Am refuzat”.

”Din păcate, nu există Opoziţie, PSD a devenit un partid de operetă condus de oameni laşi. Toţi sunt. Praf. Un partid fără personalitate”.

„Doi ani de chin şi suferinţă. Asta a fost aici: abuzuri, suferinţă şi cea mai mare parte a populaţiei a înţeles astăzi de ce a trebuit să ajung aici. Eu când am plecat, România era o ţară prosperă, cu venituri mari pe care le aveau românii, o ţară în care exista speranţă, exista viitor. Din păcate, astăzi, este o dictatură feroce, este afectată serios libertatea de exprimare, este amanetat viitorul României cu asemenea datorii”.

”De acum, o să tot vorbesc!”

Și, în fine, cireașa de pe tort:

”Acum România este sub dictatură. Voi reveni în politică dacă o să reușesc să răspund la 2 întrebări, dacă am cu cine și pentru cine. Romania este îngenuncheată de dorința de dictatură feroce a lui Klaus Iohannis. Mă doare sufletul de țară, nu de PSD.”

Lucrurile se limpezesc mai rapid decît ne-am fi imaginat.

Liviu Dragnea va reveni în politică, dar nu în PSD.
Liviu Dragnea va declanșa atacuri pe bandă la cei din fostul său partid, care ”l-au vîndut” și ”s-au predat SRI”.
Liviu Dragnea va absorbi cît mai mulți nemulțumiți din PSD, conturînd impresia de disoluție a partidului. 
În acțiunea lui, va fi ajutat chiar de liderii PSD, care vor fi obligați de atacuri să se disocieze din ce în ce mai tăios de el, numai că asta îi va plasa în aceeași tabără cu actuala putere, care și-a făcut din Dragnea un simbol al răului; nu e clar, însă, cum vor percepe susținătorii tradiționali ai PSD o asemenea distanțare. S-ar putea ca ei să aleagă partea ”acuzatului”.

Din poziția în care se află, Liviu Dragnea nu mai poate construi nimic durabil. Cu alte dosare grele pe rol, el nu riscă nici să devină o amenințare reală pentru putere.
Poate, însă, să devină un berbece foarte eficient pentru poarta PSD.

Chiar să nu fi luat în calcul puterea respectivul scenariu în momentul cînd a luat decizia liberării lui Dragnea, și încă în momentul cel mai potrivit, cu un timing perfect pentru anul electoral 2024, după cum arătam mai sus?
Greu de crezut. Dacă nu chiar exclus”.

Distribuie:

16 gânduri despre “Bogdan Tiberiu Iacob, „LIVIU DRAGNEA – O PIESA GREA A PUTERII INTR-UN VIITOR JOC POLITIC EXPLOZIV „

  1. Nu Dragnea e vinovat de distrugerrea PSD. Ci însuși PSD – ul condus de Marcel Ciolacu. PSD-ul care nu este nu face opozitie, desi ar fi trebuit. PSD-ul care e condus de un ifiot slugarnic ca Marcel Ciolacu. Iertati-ma, dar il prefer pe Dragnea, asa cum era el. Borbind despre corupție care dintre politi ienii aflati la varf nu edt3 corupt? Cati dintre ei au facut pușcărie? Care au platit din averea lor sumele pe care statul roman ar fi trebuit sa le confiste? Va citesc si va respect pentru cultura dvs. Dar sa fim serioși, PSD-ul lui Dragnea era net superior celui condus de Ciolacu. Si dacă vreți sa știți, noi astiacate suntem alături de Dragnea suntem cei care am rămas fideli politicilor de stânga pe care ar fi trebuit sa le aplice si din opoziție PSD. Dar nu vedem nimic concret, doar vorbe! O zi bună! Eu nu am votat pentru Ciolacu, Oprisan, Stănescu, Firea, Manda, PSD – ul, ci pentru Dragnea, Codrin Stefanescu, Serban Georgescu, Vilcov, Petre Daea, Titus Corlateanu,
    Daniel Zamfir, Liviu Plesoianu, Carmen Dan,etc. Cei ramasi fideli lui Dragnea, au toată stima mea. Ponta a distrus partidul cand a demisionat din funcția de premier pe Facebook. Vai mama lui de mincinos, pe care cu părere de rau recunosc ca l-am votat si pentru funcția de președinte, împotriva lui Johannis. Eu pe Johannis nu l-am votat vreodată! Rușine PSD-ului actual!

  2. În general am un respect deosebit pentru cultura, inteligența și realizările dumneavoastră dar….de data asta sunt puțin dezamăgit. Ați observat și expus, cum nimeni altul nu o putea face, cel mai probabil curs al evenimentelor. Sigur PSD-ul va fi zdrobit încă o dată. Se cam întâmplă asta, de 15 ani încoace, de fiecare dată.
    Bineînțeles că important era să descrieți cursul lucrurilor și că precizările colaterale nu și-ar fi avut rostul.
    Consider totuși că ar fi trebuit făcute după articol. Dragnea nu-mi e deloc pe plac. Pot spune că îmi e chiar antipatic.
    E clar că a încercat aproape până în ultimul moment să ”cadă la pace cu sistemul” numai că sistemului i s-a părut asta o mare impertinență. În viziunea sistemului Dragnea ar fi trebuit să fie bucuros și să ”dea din coadă” dacă sistemul îl alegea să-i fie slugă. El ar fi trebuit să execute întocmai și la timp orice poruncă și apoi să aștepte umil orice răsplată binevoia sistemul să-i ofere. Așa a făcut Orban. Ludovic Orban. Probabil că acum i-au găsit un rol și el a fost ascultător. N-a mai încercat să negocieze.
    De PSD nu-mi pare rău pentru că, lăsând la o parte faptul că a mai făcut de-a lungul timpului și ceva lucruri bune pentru țară și, la un moment dat, avea și ceva oameni competenți, e un partid plin de trădători și oportuniști. Oricum e mai bine un partid cu oameni care se trădează între ei decât un partid cu manifestări neofasciste sau unul cu manifestări neomarxiste și care mai și trădează țara.
    Problema e că niciodată n-ați menționat cum a fost condamnat Dragnea prima oară și pentru ce.
    Altă problemă ar mai fi că niciodată n-ați pomenit de faptul că dacă unui politician cu bani, putere și relații i se întâmplă asta, cam ce i se întâmplă unui om obișnuit când îi ”pică pe invers” unui procuror sociopat care se crede Dumnezeu.
    Niciodată, niciunul dintre partide nu a încercat să tragă niște linii de demarcație peste care să nu poată trece nimeni și în interiorul cărora orice om de pe stradă să fie egal cu orice polițist sau procuror sau judecător sau președinte sau multimilionar.

  3. Excelenta judecată,domnule George!
    Dl Iacob poate crede ca Dragnea s-a înțeles cu regimul sa facă pușcărie pentru ca ,in viitor,sa șubrezească PSD-ul!
    Ca Firea și alții au declarat ca Dragnea a fost dictator e pentru ca ei înșiși au dosare mai groase ori mai subțiri,pentru orice eventualitate.Dacă proaspătul eliberat va face o cât de mică mișcare(dorita de foarte mulți,de altfel),se vor deschide alte procese,pentru vini tot atât de mari ca și celelelte doua.Televiziunile au nevoie de subiecte și de audiență.

    • ,,PSD v-a fi zdrobit încă o dată…”?! Nu cunoașteți probabil procentele de la ultimul tur de scrutin…Numai pierdeți vremea pe aici …

  4. 1. Prin inchisoare orice persoană și-a ispășit vina pentru care a fost condamnat,deci L D este acum un om nevinovat-liber,ca oricare altul,dar cu cazier!! Dacă privim altfel, ajungem la TOTALITARISM!
    2. Vina REALĂ lui L. D. este INFINIT mai mare:
    – A batjocorit/disprețuit voturile celor 40% care l-au votat;
    – A batjocorit justitia ADUCÂND LA MINISTERUL JUSTITIEI o nulitate precum C. Iordache!!!
    De aici a inceput totul (ian. 2017!)
    – A populat, pe oriunde a putut, numai cu NULITĂȚI iar cei care aveau personalitate au fost aruncati afară ca niște zdrențe. De aceea a rămas numai cu niște golani/derbedei.
    Poporul, in intelepciunea sa milenară, are o explicatie ff simplă pentru comportamente de acest tip: ”PROSTUL până nu-i fudul, parcă nu-i prost destul !! ” sau ”CÂND DUMNEZEU VREA SĂ TE PEDEPSESCĂ IȚI IA MINȚILE!”
    3. NIMENI după ce a ieșit din inchisoare nu a mai avut credibilitate.Politic au fost ANIHILATI !!! Vedeti TOTI politicienii care au făcut inchisoare! NICI UNUL NU A REVENIT!
    4. Condamnarea lui Dragnea a avut alt scop: Avertizarea TUTUROR eventualilor veleitari că neobolșevicii comisari de la Bruxelles vor ANIHILA orice incercare de asociere a RomâniEI la grupul V4- Grupul de la Visegrad!!!.
    5 Din păcate pentru el, Dragnea a fost supraaprecit! L.D. nu este capabil de astfel de ”manopere”. Dar, le-a oferit celor care voiau să-l distrugă ”munitie” fără număr, ca să-l transforme intr-un exemplu de ceea ce pot păți alții. NIMENI din PSD nu a avut curaul să-l ”oprească”! Deci, dacă L.D. este un condamnat POLITIC, el a fost condamnat de acolitii pe care și i-a adus in PSD!! Altfel, Iohannis&Co NU PUTEAU să-i facă nimic!! Ei doar au ”orientat” opinia piblică pentru ca, prin arestare, L.D. să nu devină un simbol al opoziției fată de regimul neobolșevic/neofascist instalat sub ”firma” lui Iohannis.
    FASCISMUL se caraceterizează prin primoridialitatea ”statului”, adica a vârfurilor politrucilor.

  5. Sub steagul zdrenţuit al „drepturilor omului”, Globalismul foloseste Internetul ca armă de ingerinţă şi instigare impotriva Natiocratiilor

    Intruziunile Globalismului in Natiunile tinta, care refuza sa i se subordoneze, iau forme din ce in ce mai tehnologizate. O modalitate in acest sens este internetul, pe care Statele Unite intentioneaza sa-l utilizeze drept canal pentru ideologia sa Globalista si ca arma de influentare si instigare. Anuntul in premiera a fost facut: Raul va veni prin Internet! Primele tinte vor fi din vecinatatea apropiata. Preşedintele american Joe Biden a anunţat, joi, ca o amenintare disimulata, că SUA verifică dacă dispun de “capacităţile tehnologice” pentru a restabili internetul mobil în Cuba, unde a fost întrerupt dupa manifestaţii instigate extern împotriva guvernului cubanez. “Au întrerupt accesul la internet. Verificăm dacă avem capacităţile tehnologice pentru a restabili acest acces”, a declarat seful Casei Albe la o conferinţa de presă comuna cu cancelarul german Angela Merkel, care se afla in vizita la Washington, la invitatia presedintelui american Joe Biden. El s-a referit indirect la reteaua de sateliti Starlink, cu care Globalistul miliardar Elon Musk a impanzit orbitele terestre pentru a crea un internet planetar. Ceva similar rolului propagandistic al postului radiofonic “Europa Libera” din razboiul rece, rebotezat, la fel de ipocrit, “Lumea Libera”. Cu internetul orbital, dificil de contracarat, Globalismul va face mult rau Guvernelor Natiocrate, le va sicana si va urzi impotriva lor lovituri de stat si subversiuni de tot felul. Insa de aceasta data, steagul Globalist al “drepturilor omului” a devenit o zdreanta, o simpla carpa veche si uzata, buna doar de aruncat la lada de gunoi a istoriei. Noul si adevaratul steag al Drepturilor Omului este cel al Natiocratiilor. Totodata, utilizarea de catre SUA a internetului orbital pentru amestec si instigare in Cuba va face imposibile pretentiile Globalismului de a se sustrage influentelor concertate ale Natiocratiilor.

  6. Nu pot sa nu fac o comparatie intre declarațiile de ieri ale dlui Dragnea și răspunsul dumneavoastră, dle Nastase, absolut năucitor nu doar pentru ingramaditii (la propriu și la figurat) care se îmbulzeau în fata penitenciarului, ci și pentru toți cei care v-am văzut la TV.
    „De fapt trădarea boierilor a dus la apariția domnilor fanarioți în România. Le-am vorbit și despre Del Chiaro, consilierul italian al lui Brâncoveanu”…
    Aceasta reflecta nu numai diferența dintre PSD din 2004 și PSD din 2016, ci diferența dintre România din 2004 și România din 2016, în ceea ce privește calitatea pregătirii în orice domeniu. Cu Basescu, România a devenit țara cu cei mai multi migranți, după Siria. Luând dintr-un articol (nu știu cât de veridică este cifra) ca 40% dintre migranți sunt intelectuali, ar însemna ca 3 intelectuali pe ora au parasit țara. Este absolut normala decăderea actuala când pierzi 2 milioane de oameni cu studii superioare.
    Aș mai Adauga ca am citit despre celebra operațiune politica din anii 80, dirijata de Mitterrand pentru „salvare satelor românești” de la „sistematizarea” pregătită de Ceaușescu. Fiecare sat din Elveția, Franța, Germania a „adoptat” un sat din România și s-a înființat așadar Operation Villages Roumaines (OVR). Astăzi, satele sunt pustii, niște ghost Village-uri, care nu se vând nici pe 1 milion de euro. Ceaușescu nu a pus în practica sistematizarea, dar satele au dispărut și nimeni din PE sau dintre liderii occidentali nu mai este preocupat, pentru ca oamenii aia în loc sa muncească într-un „centru agro-industrial” din România, muncesc într-un centru agro-industrial din Italia, Spania, Franța, etc.

  7. Dragnea e liber (conditionat) si-i doresc multa sanatate. Nu sunt fan Codrin Stefanescu, insa il respect pentru verticalitate si caracter puternic, era in preajma lui Dragnea la iesirea din penitenciar.
    Tot ce a afirmat dl. Dragnea este adevarat, iar PSD este un partid european populat de profesionisti, etc, etc.. Ca toate partidele actuale sunt in buzunarul inaltului Presedinte al Romaniei si cu o contributie nemijlocita a serviciilor, este o certitudine, se vede de la o posta. Cel mai mare perdant ramane cetateanul de rand.
    Multa sanatate liberatului conditionat, sa se bucure de cat mai multa liniste sufleteasca, refacerea sanatatii, iar “dacă am cu cine și pentru cine”, raspunsul este Nu.

  8. PANSEURILE UNUI ÎMPLETITOR DE BALOANE

    MOTTO: „Liviu Dragnea a ieșit din închisoare. În afară de PSD, singurii care se bucură sunt cei de la AUR. Care abia așteaptă să facă majoritate cu noul PSD. Dacă totuși Liviu Dragnea nu va fi primit în PSD, sunt sigur că are un loc rezervat în AUR. Și George Simion și Liviu Dragnea se pare că sunt aliați împotriva unei presupuse dictaturi. Sunt amuzat de această posibilă alianță. Nu va ține. Românii pedepsesc minciuna, aroganța și manipularea politicienilor!” (Iulian Bulai, 15 iunie 2021, pe pagina sa de FACEBIOK)
    ……………………………………………………………………………………………
    Nu, tăntălăule (nu săriți, vă rog!!! termenul „tăntălău” nu e insultător, ci înseamnă doar un fel de „tolerant”, dar mai fleț- știu asta de la tăticu’ lu’ România educată- Klaus Iohannis, deci n-are cum să nu fie adevărat…), nu numai aceia s-au bucurat. S-a bucurat multă lume și era normal să se bucure că mai sunt în România și judecători care nu pronunță condamnări politice, pentru ca apoi să desfacă șampania și să ronțăie fursecuri în compania lui Ionuț Matei, supranumit, în popor, „mamița lu’ Completul Negru”…

    Știu… știu… punctajul de partid îți impune să o dai cu „infractorul Dragnea” ca să nu te certe, la USR, acolo, și să nu-ți mai dea prăjitură, CICO și „gradație” la final de mandat, prostovane!!! (nici „prostovane” nu e injurios, ci este, dacă ne luăm după Caragiale, un fel de stimulent: „Bravo, mă! prostovane! -îi zic aşe doară nu spre admoniţiune, ci spre înghemn şi încurajare”, zice personajul Marius Chicoș Rostogan, UN PEDAGOG DE ȘCOALĂ NOUĂ)… Dar să știi de la mine că nicăieri în lume a fi deținut politic nu este dezonorant. Ci chiar dimpotrivă. Căci nu deținutul politic se acoperă de rușine, ci nemernicii care au făcut posibilă condamnarea lui pentru nimic. Cine nu înțelege că Dragnea Liviu a fost deținut politic are un IQ îndoielnic, de om care în afară de împletit baloane nu se pricepe la nimic, iar cine SE FACE că nu înțelege acest lucru, e și un mare ticălos, pe deasupra.

    Așa că, prostănacule (nici asta nu e vreo jignire, nuuu… că doar așa i-a spus Ion Iliescu lui Mircea Geoană, și ia te uită! Mircea Geoană e astăzi ditamai Secretarul general adjunct al NATO, deci imposibil să fie jignire, ci trebuie că e o calitate indispensabilă ascensiunii în marea alianță politico-militară a Atlanticului de Nord) sper că va fi vai de fundul vostru delicat de useriși, și haștagreziști, și pluseriști, și alte cuvinte care se termină în „…iști”, când s-or trezi cetățenii români din dulcea lor letargie și s-or apuca să pedepsească „minciuna, aroganța și manipularea”, băieți!
    ……………………………………………………………………………………….
    P.S. La USR infantilismul lui Bulai se împletește în chip fericit cu gândirea franjurată a Florinei Presadă (fostă senatoare USR). Aceasta, pe 10 iulie, adică de aniversarea lui Dan Barna, a postat o fotografie cu dânsa în pantaloni scurți privind la niște nalbe triste, dintr-un spațiu verde total neîngrijit, aflat în spatele unui bloc de locuințe cu un aspect care provoacă o depresie cruntă. Textul este: „Aș putea zice că nalbele astea sunt la fel de înalte ca Dan Barna. Dar nu sunt -sunt puțin mai înalte! La mulți ani!”

    Măi copii, totuși… voi stați bine cu căpuțu, nu vă incomodează la mers? Dar voi, ăia care ați votat așa ceva, pentru ca nu cumva să vină CIUMA ROȘIE să vă mărească salariile -Tudor Chirilă, cu tine vorbesc- vă „simteți” bine?

  9. Eu nu imi amintesc ca altcineva, imediat dupa iesirea din inchisoare, sa spuna ca a fost un „detinut politic”. (Daca gresesc, rog sa fiu corectat!) Pentru acest curaj, respect, Liviu Dragnea!

  10. Excepțional curaj, doamnă Niculina Buhaianu.
    Felicitări !
    Așa este, nu vrem puterea cu orice preț, murim cu principiile în brațe, de va fi nevoie.
    PSD a ajuns o caricatură politică, incapabil să reactioneze chiar în fața evidenței, atunci când Parlamentul european a legiferat pedofilia și prozelitismul sexual sectar în școli !
    Este de neiertat ca reprezentanți PSD în acest turn Babel (în stare avansată de putrefacție morală) să se abțină, sau să voteze contra …naturii.
    Dacă voi putea, voi cere (și) cetățenie maghiară pentru a-l putea vota pe Viktor Orban !

  11. Domnului Liviu Dragnea multa sanatate si mult succes in tot ce-si propune. Felicitari celor care au ramas langa el !

    Cat despre revenirea in politica: „daca am cu cine si pentru cine.”
    Daca are cu cine: ramane de vazut, daca pentru cine: pentru poporul roman, pentru omul simplu care duce greul sa le plateasca lor, celor de acum, datoriile pe care le fac in continuare.
    In ceea ce priveste P.S.D. de acum, „clar e minunat” si (cum le mai plac unora sa-i numeasca) cu „liderii grei”- la cat de grei sunt se vad in opozitie, cu „ciocul mic, ca doar altii sunt la guvernare”; ei „asteapta”, „dupa colt”, si „monitorizeaza” greselile celorlalti. Halal opozitie, cica asa acumuleaza „procente”, (batand apa-n piua – iertata-mi fie expresia). P.S.D. s-a „zdrobit” singur, din interior, s-au „mancat” intre ei…,au fost ajutati si de dl Ponta impreuna cu dl Tariceanu, incat acum dl Catu ii da exemplu in campania din PNL. Acestia sunt „greii” din P.S.D-ul actual, se „vad” de departe.
    Referitor la:
    1-„penalii”nostri, si de peste tot, : au fost,sunt si vor mai fi inca…,daca n-ar fi nu s-ar povesti…Nu ar mai fi subiect de campanie electorala si i-ar fi luat „obiectul muncii” unora si vesnicului mitingist, Ceausescu sau cum s-o numi el, „adulatul” celor care s-au pozat cu el de-a-lungul „iesirilor” in strada sub un pretext oarecare;
    2-„nulitatile” promovate de dl Dragnea ?- haida deh, acum sunt promovati peste tot, in toate domeniile, numai cei cu „staif” – dovada: politetea, vocabularul si altele, toti scoliti la scoli inalte din strainatate. „Acum – avem o tara ca afara”.

  12. Este interesant ca toti “presupusii” politicieni ai Romaniei dupa eliminarea dicatatorului din 1989 – au crezut ca pot face treaba, cum va place si dvs sa spuneti “treaba romaneasca” cu romanii nostrii. Insa in timpul perioadei post decembriste, 30 de ani, nu a resusit nimeni sa faca tara asta nici ca in Germania nici ca in Franta – a iesit treaba romaneasca. Pentru ca in general e de mantuiala legislatia cat si aicabilitatea ei, acum tot acei politicieni, sustin ca nu e bine in EU, ca mai bine e doar intre noi, poate cum era inainte de 89 dar cu alt mindset. Gresit, toate tarile acele pe care le acuzati de interventii in politica de stat, au si ele aceleasi probleme cu altii mai puternici, insa au dus treaba la capat, au livrat pt populatie, nu le pleaca un exod de profesionisti, si au economie serioasa nu propaganda comunsita cu cifre pe caiet.

    Dragnea este un om de teren care a ajuns unde a ajuns contextual, pe departe fiind un om educat la nivel inalt; ar fi un fel de Hitler de Romania daca ar ajunge la putere.

    Nu merita scris despre el, nu face cinste romanilor si nici continentului numit Europa. Ma mir ca gasiti un subiect de conversatie pe seama acestui individ, poate ca face “audienta”.

    In timp ce noi de 30-60 de ani facem politica la tv declarativa, altii sunt atat de sus economic/militar/politic incat daca maine ar veni www3 si s-ar re-desena granitele noi am fi ca in 45’ fix in aceeasi pozitie si uite asa s-au pierdut aproape 100 de ani.

    Astfel ca as aprecia daca oamenii “grei” politic printre care teoretic va regasiti, sa se ocupe de idei, proiecte mari care sa se si imementeze – lucru care ar demonstra adevarata implicare in Romania – si nu cu barfa despre politicieni de mana a 3a.

    • Cine vrea implicarea, în continuare, a domnului Adrian Năstase ?
      Într-un context de cafenea v- aș spune că sunteți ipocrit. Nu îmi permit, dar nu pot evita, în cel mai bun caz, cuvântul naiv.
      Sunt tot mai multe indicii că această coșmelie devenită contra naturii numită UE se clatină din temelii.
      Sunt și alte forme de cooperare între națiuni independente și suverane, nu trebuie să reinventăm roata.
      Din păcate UE a devenit un instrument de expansiune colonială sofisticat care a trecut de faza consensualizării legislative și a intrat în etapa substituției valorice, inclusiv a valorilor derivate din normalitatea biologică a speciei umane, ceea ce este de neacceptat. Nici un PNRR și/sau plan Marshall pe hârtie nu poate compensa
      autodistrugerea fibrelor micro și macro sociale.

  13. Liviu Dragnea … nu mai are nici un viitor căci morţi sunt cei muriţi ……

    Chiar daca prima condamnare – aia cu suspendare , care parea ca „e doar sa fie”- mu a fots luata prea in serios, totusi ce observam ?

    L-a „stampilat” de Dragnea ca „corupt” …. „cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale” .. ca sa nu mai zicem ca „cercetarile” au pornit ptr ca cica o fraiuda de miliane si s-au terminat ….

    Da importanta era sa fie condamnat ptr referendum si sa aibe o pata ca sa nu poat fi premier…

    SAi daca nu a intels (Orban a intels!) a ptimut condamnare…

    Si daca e nevoie mai primeste!

Lasă un răspuns