Solutia găsită de echipa lui Cițu

Atacurile la adresa lui Orban sunt legate de felul in care, se afirmă, ar fi negociat configurarea guvernului, cedand USR Plus trei ministere importante.

In aceste conditii, echipa care il sprijină pe Florin Cițu ar fi găsit modalitatea de a se reveni la masa negocierilor. De aceea, consideră unele surse apropiate unor fosti membri PDL, va fi votată de către acestia motiunea de cenzură depusă de PSD, urmând ca noul premier (tot Cițu) să angajeze noile negocieri pentru a oferi doar 1-2 portofolii, dintre cele mai putin importante, USR Plus.

Ingenios!

14 gânduri despre “Solutia găsită de echipa lui Cițu

  1. Da, este ingenioasa solutia pentru clasa politica , in folosul ei, paguboasa sau cum spun altii in detrimentul cetatenilor si/sau statului si /sau tarii. Nu este nevoie de nici-o argumentatie logica , deoarece actiunea in sine tradeaza un interes de grup care vaduveste un interes national . In nici-un caz aspectul obiectiv , capabilitatea de a gestioona si disponibilitatea de oameni pregatiti, duce la impartirea portofoliilor. In spatele acestei ciolaniade sta insusi ciolanul. De ce nu se ajunge la o guvernare prin rotatie , similara cu troica UE la presedintia Consiliului ? Parca si in Israel se practica. Divizarea si faramitarea la stadiu de atomizare a „clasei politice” datorata in primul rand lipsei de scaune in conducere, scaune limitate, rasarirea „atator elite” cu diplome fabricate sau cu diplome falsificate, decadenta CV- ului care portretiza candva iar acum doar mascheaza nepriceperea , neputinta , lipsa de cunoastere si lipsa de inteligenta pentru a accede corect in lumea buna , au aglomerat podiumul si scena iar in sala nu mai e nimeni. Greu ma abtin sa nu folosesc cuvinte de ocara. Pe de-o parte sefii institutiilor politice s-au inmultit si nu au scaune , pe alta parte ONG-urile reprezinta din ce in ce mai mult vointa politica profitand de atomizarea acesteia . Rolul social si rolul organizatoric al institutiilor care acceseaza puterea ( legal sau nelegal) , este mult diluat. Se bat toti cu pumnii in „peptul de arama” ca fac si dreg , defapt doar dreg busuiocul si nici macar atat pentru ca asta ar insemna sa le pese , dar nu le pasa .

  2. Domnule Premier, pana se va intampla ceea ce anticipati, o renegociere a portofoliilor ministeriale, impertinentul, obraznicul si mincinosul dl. Ghinea isi face de cap alaturi de ministrul „ranga”, ministrul economiei si toti acolitii acestora.
    Pana vom asista la noi „reasezari” guvernamentale si nu numai, toata aceasta gasca de rezisti, ipocriti, agresivi si impertinenti isi fac de cap nestingheriti.

  3. În studenție, a trebuit la un seminar, eu împreună cu un coleg să ne provocăm colegii la o dezbatere pe tema: ,,Literatura Orientului Antic”. Printre textele alese de noi a fost și ,,Sfătuirea unui om deznăjduit cu sufltul său”, din care voi scrie, mai jos, căteva strofe. Textul a fost scris în mileniul II î.e.n.. Autorul textului justifică cauzele care-l determină să se sinucidă, știind că el este nemuritor și că viața de Dincolo va fi mai bună ca aceea pe care o trăiește pe pământ.
    ,,Cu cine să mai stau de vorbă acum?
    Oamenii sunt cuprinși de răutate,
    Se fură între ei în tot locul.”

    ,,Cu cine să mai stau de vorbă acum?
    Cel bun a fost înjosit,
    Cel crud e cinstit de toți.”

    ,,Cu cine să mai stau de vorbă acum?
    Ce a fost a dispărut,
    Ce este e un nimic.”

    ,,Cu cine să mai stau de vorbă acum?
    Când veneticii astăzi
    Sunt cinstiți ca drepții.”

    ,,Cu cine să mai stau de vorbă acum?
    E jale-n toate inimile,
    Nu ai pe cine să te bizui.”

    ,,Cu cine să mai stau de vorbă acum?
    Nu mai sunt oameni de cinste;
    Cei răi au apucat țara.”

    ,,Cu cine să mai stau de vorbă acum?
    Oriunde și mereu acum
    Doar rele și minciună.”

    Cam asta era atmosfera Egiptului, în vreme Imperiului Mijlociu!

    • „Congresul PD-PNL”… Foarte bună descrierea, însă nu va fi un congres, ci mai degrabă un meci de box între cele două partide. În colțul galben, vulpoiul șiret al PNL, primul șomer al țării, regele șoselelor, Ludoviiiiic Orbannnn!!! În colțul portocaliu, speranța tânără a liberalismului, maestrul PR-ului, expertul experților în economie, furia portocalie (vopsită în galben), Floriiiiiin Câțuuuuu! Cumpărați-vă biletele, faceți pariurile, pregătiți-vă pentru cel mai mare meci politic din acest ciclu electoral! Eu unul, pariez pe furia portocalie. Vulpoiul galben e bun, dar PDL-iștii câștigă la puncte.

  4. CITA  HOTIE LA PNL SI USR-PLUS .NU AU VENIT FIZIC TOTI LA VOTARTEA MOTIUNII  CI AU VOTAT PRIN MAILLURI .  CINE POATE STII DACA ESTE ADEVARAT CA SA VOTAT CORECT PRIN MAILLURI S-AU AU FURAT CUM  AU FACUT VEZI SECT 1.CITA  HOTIEEEEEEEE SI MAGARIEEEEEEEEEEEE LA ACEST GUVERN DE INCAPABILI.

  5. Ciudat. Eu îl credeam pe Câțu mai apropiat de USR, dar se pare că asistăm la o situație de tip „monstruoasa coaliție”, în care aripa mai conservatoare din PNL, sătulă de concesiile făcute de Orban useriștilor, bate palma cu reformiștii, care vor restructurarea partidului și pe care îi nemulțumește realpolitik-ul lipsit de principii al liderului PNL. Ce să-i faci, când doi se ceartă, al treilea câștigă. Cine este al treilea? Nu-i greu de aflat, aruncați o privire pe cifrele PSD și AUR din ultimele sondaje și vă veți lămuri.

  6. CRISTIAN GHINEA, UN BĂIAT CĂRUIA STELELE I-AU SURÂS

    MOTTO: „Monica, dă-mi voie să te pup. Vreau să mă vadă mama că m-am pupat cu Monica Macovei” ( Cristian Ghinea în campania electorală din 2014)
    ………………………………………………………………………………………………
    Dacă sunt unii cetățeni care încă n-au priceput cine este Cristian Ghinea și din ce este dânsul alcătuit, puteți citi, mai jos, rețeta. Aceleași ingrediente cu același mod de preparare le veți găsi, aproape fără excepție, la toți cei „selectați să ne conducă”.

    Nu le trebuie prea multă subtilitate… adică, la întrebarea unui redactor: „La o speranță de viață de 70 de ani credeți că cineva vrea să iasă din câmpul muncii cu picioarele înainte?… mă scuzați…” ei pot să răspundă cu seriozitate: „Păi asta este prezumția pe care mergem! Și sunt foarte mulți oameni care vor opta așa!” (Cristian Ghinea, 11 iunie 2021, la HOT NEWS. ro)

    Apoi, nu le trebuie cine știe ce studii căci SNSPA-ul e o trambulină perfectă.
    Le trebuie, în schimb, un filantrop, să zicem George Soros, un bătrânel simpatic care dorește binele planetei, care a crescut generații de-alde Ghinea Cristian prin toată lumea și căruia -ca să vezi întâmplare!- i-au ieșit pretutindeni identici deoarece a băgat același maglavais în procesul de fabricație și a folosit o tehnologie unică.

    Pe urmă le trebuie un angajator, cum ar fi doamna Pippidi, pe vremea când se lupta dânsa pentru o ROMÂNIE CURATĂ și avea pe pagina cu acest nume niște liste negre din care rezulta că mai „pătat ” ca Șerban Nicolae nimeni nu era în anul 2008! Cel mai mare păcat al lui Șerban Nicolae era, la vremea aceea, că nu a semnat PACTUL PENTRU STATUL DE DREPT. Păi, zic, nici eu n-aș fi făcut-o, căci pe pagina a doua a acestui zguduitor document de (aproape) trei pagini scrie: „În virtutea acestor două principii, propunem partidelor politice şi premierului Călin Popescu Tăriceanu să semneze următorul angajament electoral în TREI PUNCTE”… după care urmează PATRU PUNCTE. Dumneavoastră, prieteni, ați fi semnat un document atât de serios?

    Mai trebuia să-l remarce Gabriel Liiceanu și să-i publice opera de maturitate numită EU VOTEZ DNA! la editura intelectualilor de marcă, adică la HUMANITAS… În fine, să-l simpatizeze și Andrei Pleșu și să-i dea prilejul de a-și expune ideile anticorupționale în DILEMA VECHE.

    Citiți mai jos. Nu-i așa de greu să ajungi Cristian Ghinea. Nu-ți trebuie calități. E obligatoriu doar să fii printre cei „selectați” și să știi pe cine să pupi la vremea potrivită, pentru ca să-ți impresionezi mama; în rest, n-are nicio importanță…
    …………………………………………………………………………………………
    EDUCAȚIE ȘI FORMARE
    1996-2000 -Facultatea de Științe Politice, Studii de licență -Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA)
    2006 bursă de studii -European Marshall Memorial Fellow oferită de The German Marshall Fund of the Unites States (GMF)
    2007-2008- Master în „Politică și guvernare în UE” Câștigător al unei burse Chevening, acordată de guvernul britanic tinerilor cu potențial de lider. London School of Economics and Political Science (LSE) Disertație: „Eficacitatea condiționalităților anticorupție ale UE în România”.

    EXPERIENȚA PROFESIONALĂ
    2009-2015- Membru fondator și Director Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE)
    2015-2016 -Consilier de Stat pentru Afaceri Europene; angajator Guvernul României, Cancelaria Prim-Ministrului
    2016- Ministru al Fondurilor Europene, Guvernul Cioloș; angajator: Guvernul României,
    2016 -2019 -Deputat USR, Membru în Comisia pentru Afaceri Europene; angajator- Camera Deputaților, Parlamentul României
    2019 -2020- Europarlamentar USR PLUS

    OPERA:
    1998-2015-Editorialist la „Dilema Veche” angajator: „Dilema Veche”
    2009 “Moldova. La răscruce” coautor, Soros Foundation Romania
    2011-“Politica româneasca de redobândire a cetățeniei în comparație cu alte state din UE” coautor, Soros Foundation Romania
    2012 “Eu votez DNA! De ce merită să apărăm instituțiile anticorupție”, autor Editura Humanitas

    OCUPAȚIA:
    2002-2003- Asistent de cercetare pentru Early Warning Reports (EWR), România- angajator Societatea Academică din România (SAR), adică doamna Alina Pippidi
    Coordonator de program -Responsabil pentru proiecte de Transparență și Responsabilitate, angajator- Societatea Academică din România (SAR)
    2004-2006- Coordonator de proiect- Cenzura financiară în România , proiect finanțat de Open Society Justice Initiative, care urmărea să studieze modul în care instituțiile cheltuiesc banii publici- angajator Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)
    2010- Expert în Politici UE/Expert cheie Moldova – Responsabil pentru coordonarea proiectului „Parteneriatul România-Moldova pentru integrarea în UE”. Centrul Român pentru Politici Europene / Soros Foundation
    2010-2011 Expert în politici anticorupție-Evaluarea mecanismului de cooperare și verificare (MCV) în domeniul Justiției (a coordonat echipa de cercetare) angajator/donator- Centrul Român pentru Politici Europene, în parteneriat cu Societatea Academică din România (SAR)
    2013- Expert: „Evaluarea capacității Comisiei Naționale de Integritate „, Republica Moldova tema -evaluarea capacității Comisiei Naționale de Integritate (CNI) din Moldova, pentru a aborda problemele de integritate- angajator/donator- Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP)
    2013-2014- Coordonator de proiect: “Indexul Sustenabilității Direcției Naționale Anticorupție” (DNA)”-angajator/donator- Centrul Român pentru Politici Europene / Fundația Konrad Adenauer și Ambasada Marii Britanii în România
    ………………………………………………………………………………………..
    Și cam atât. Dacă scuturați lista de mai sus nu rămâne mai nimic. Un personaj „făcut din vorbe”, ca atâția alții…

    • Cred că doamna Pippidi regretă că a dăruit lumii un asemenea avorton.
      Mai bine s-ar ….la primul gard, vorba poporului..

    • Mi-am permis sa copiez cele scrise de dvs. si le-am impartasit altora, pentru ca sigur nu citesc toti acest blog. Multi cred ca acest „titan” al politicii romanesti, aceata minte limpede intr-o apa tulbure, este unul de mare calitate si profesionalism. A fost supranumit ministrul zero intr-un alt cabinet iar, adaug ca este astazi ministrul zero barat.
      Vai de tarisoara asta.

  7. Gheşeftul făcut de Joe Biden în turneul european: SUA corup UE să declare China drept „rival sistemic”

    Ar fi fost de mirare ca presedintele SUA, Joe Biden, sa plece din Europa cu mana goala! Insa la intalnirea cu partenerii europeni s-a aflat care i-a fost miza majora, care-l confirma ca mare gheşeftar. Biden are cuvinte hipnotice si letale!

    Uniunea Europeana a fost mituita de Statele Unite, la reuniunea bilaterala de marti, de la Bruxelles, sa declare China drept “rival sistemic”, pe motiv de “drepturile omului”. Sunt cam irelevante si denumirea si motivul.

    La sugestia Statelor Unite sau pur si simplu din dorinta de a-i da satisfactie, Uniunea Europeana a adoptat fata de competitorul international China termenul de “rival”, care implica antagonism, ce poate degenera in conflict.

    Daca ar fi folosit termenul de “competitor”, care nu face distinctii pe criterii politice si este normal in relatiile internationale, acesta nu ar fi dat bine in fata pretentiilor Statelor Unite ale Americii, care acum sunt multumite.

    Insa cum ii e natura Globalista, care vrea sa fie prima cu orice pret, scop care ii scuza mijloacele, SUA nu vor fi recunoscatoare pentru angajarea Europei, alaturi de America, in razboiul politic si economic impotriva Chinei.

    Nu este nicio indoiala, urmatoarea tinta a Americii va fi Europa. Semintele intrigii sunt deja in demonizarea de catre Casa Alba a “suprematiei albilor”, care vizeaza populatia de origine europeana din Statele Unite ale Americii.

    Europa priveste cu o condamnabila detasare la persecutarea populatiei majoritare americane de catre regimul progresit. Ea este ca o ingénua aflata in orgasm dupa seductie, inainte de a fi abandonata. Doar Rusia a luat atitudine.

    Precum tradarea de catre presedintele american Truman a aliatului sovietic al SUA din al doilea razboi mondial, cu care predecesorul sau Roosevelt cooperase apropiat, dupa Biden va veni cineva care ii va persecuta pe europeni.

    Ca in episodul biblic in care evreii din Egipt au fost facuti sclavi de catre un faraon care nu-l cunoscuse pe evreul Iosif, care ii saracise la sange pe egipteni pentru a-l imbogati pe faraonul precedent, dar si pe sine si ai sai, bineinteles.

    Drepturile omului intra in ceea ce s-a numit cosul social (v. acordurile de la Helsinki, CSCE, 1975), iar rivalitatea sistemica, termen de razboi rece, vizeaza, cu preponderenta, domeniile politic, economic si militar.

    “Rival sistemic” este altceva, doar Globalistii il utilizeaza, presupune coalizari si tabere sistemice, zone exclusive globaliste (sfere de influenta), agitprop de confruntare, exclusivism, hartuire, a-i face mereu zile fripte rivalului.

    Privind reusita atragerii UE la sugușarea economica a Chinei, Biden, care pare sa fi avut puteri depline de la marea finanta, a facut o afacere extraordinara cu europenii, prin Ursula von der Leyen. Biden doar si-a miscat buzele intrebator: “Cat?”, ca Leyen a si cedat, fixand pretul.

    Judecand dupa criteriul drepturilor omului in componentele sale fundamentale, privind dreptul la viata si la guvernarea de catre poporul nativ, autentic, nu de catre venetici umblatori dupa “tari promise”, Statele Unite sunt un sistem ostil al tuturor Natiunilor, care-i resping Globalismul.

    Birasismul Globalist al SUA, impotriva raselor alba si galbena, este pe cale sa adopte Legea terorizarii populatiei americane, sub acoperirea de “lege impotriva terorismului intern”, care este initiata si girata de agentii securisti ai progresismului, imitandu-i pe fostii securisti comunisti.

    In timp ce presedintele american Joe Biden se afla la Bruxelles in tandreturi cu partenerii europeni din UE ai SUA, la Washington guvernul sau prezenta o asa-zisa “strategie naţională” de lupta împotriva “terorismului intern”.

    Motivatia, lucrata cu o metoda clasica de manipulare de tip “creaza problema si ofera solutia”, afirma ca extremiştii violenţi „sunt o mare ameninţare pentru ţară în 2021”, iar cele mai “mortale” ameninţări sunt “susţinătorii ideii de supremaţie a albilor” şi “membri miliţiilor anti-guvern”.

    Va fi cea mai reactionara si represiva masura de control totalitar, care va spune adio drepturilor omului, chiar si celor cateva care inca mai exista. Denuntarea trebuie sa fie globala. Expresia de birasism globalist trebuie retinuta ca atare, ca si cele privind unilateralismul, unipolarismul etc.

    Drepturile omului sunt principala problemă care separă China de Uniunea Europeană şi o face un rival sistemic pentru blocul comunitar, a declarat marţi, la Bruxelles, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Asadar, Casa Alba a reusit sa corupa Comisia Europeana!

    Atacurile economice conjugate ale SUA si UE asupra Chinei vor fi atentate la standardele de viata ale unui popor harnic si demn, de un milliard si jumatate de suflete. Doar cerul mai poate opri aceasta samavolnicie.

    • @fragmentarium: „Va fi cea mai reactionara si represiva masura de control totalitar, care va spune adio drepturilor omului, chiar si celor cateva care inca mai exista.”
      ==========
      Las’ că aveți voi in Rusia parte de drepturile omului și libertate.

      Hai, luminează lumea cum ar trebui să ia exemplu de la matușca Rosia.

      Dacă n-o faci, ori nu ai ce exemplu să dai, ori nu ai voie să scri decât ce ți se pune în față, ori ți-e frică să nu urmezi soarta lui Navalnâi, ori ești ipocrit.
      Oricum, „analizele” tale au credibilitatea libertăților omului din Rusia.

Lasă un răspuns