Sesiunea omagială NICOLAE TITULESCU

Sub egida Academiei Române şi a Ministerului Afacerilor Externe, miercuri 16 iunie 2021, începând cu ora 11.00, va avea loc Sesiunea omagială NICOLAE TITULESCU – 80 DE ANI DE LA TRECEREA SA ÎN VEŞNICIE. 30 DE ANI DE LA CREAREA FUNDAŢIEI EUROPENE TITULESCU.

Evenimentul se va desfășura în Aula Academiei Române, cu participarea unor distinse personalităţi ale vieții publice, academice, diplomatice şi culturale româneşti.

Fundaţia Europeană Titulescu şi-a stabilit de la început obiective de interes naţional şi a dezvoltat de-a lungul timpului, cu responsabilitate şi consecvență, un amplu şi divers program de lucru, în cadrul căruia obiectivul principal este omagierea personalității şi operei lui Nicolae Titulescu, valorificarea bogatei sale moșteniri politico-diplomatice şi juridice.

Comunicările prezentate cu acest prilej vor evidenția contribuţia marelui Bărbat de Stat şi Diplomat, simbol de devenire românească, de gândire europeană, un inițiator al construcției unui sistem de securitate şi cooperare, pe continent şi în lume, o flacără vie a umanismului mileniului III.

Participarea se va face pe bază de invitație.

4 gânduri despre “Sesiunea omagială NICOLAE TITULESCU

  1. Hristos S-a înălțat! Fie ca această Sfântă Zi să fie încă o treaptă în înălțarea noastră spirituală!
    Slavă Eroilor, Neamului ( indiferent ce au fost: daci, daco-romani sau români) care de-a lungul mileniilor s-au luptat pentru apărarea acestui teritoriu, apărând poporul ce l-a locuit și bogățiile sale, pentru ca, astăzi, să aibă ce împărți, cu foarte multă dărnicie, cei aleși de locuitorii frumoși și liberi ai acestei țări!

  2. Cruella și-a propus ,,pas cu pas ” să distrugă sectorul I, sfidând legile, după modelul trupei Muppets, de la guvernare. Salut Poliția Capitaliei, care o invită pe Cruella, ca să facă reclamații împotriva celor care vor să fie respectate legile acestei țări și sănătatea bucureștenilor!
    În această Sfântă Zi, aduc un omagiu Oliviei, care neobosită se luptă pentru pensiile românilor, încurcând socotelile și principiile, bâlbâindu-se când pronunță punctele cardinale și localitățile, care suferă enorm, atunci când ne putem trezi morți!
    Îl felicit pe Muc cel Mic, că a rezolvat cea mai importantă problemă a Capitaliei, printr-un sondaj: lungimea părului domniei sale!
    Regret faptul că nu am alt sentiment decât de milă față de Duck, neînțeles de cei care-l ascultă și aflat în permanent conflict ascuns cu Greierașul cel romantic!

Lasă un răspuns