13 gânduri despre “Livada cu meri de la Cornu

  1. Frumos….. Foarte frumos.
    Felicitări pentru tot ce ați realizat dvs. !
    Cu stimă,
    Adrian STĂLINESCU.

  2. Pe 9 mai 1877, Mihail Kogălniceanu a proclamat independența României.
    Kogălniceanu a fost responsabil pentru intrarea României în războiul ruso-turc din 1877-1878 de partea Rusiei, ocazie cu care țara și-a declarat independența.
    Discursul său din 9 mai 1877 din fața Parlamentului României s-a concentrat pe faptul că Guvernul consideră că țara a renunțat la suzeranitatea otomană. Chiar a doua zi, Parlamentul a votat declarația de independență, validată și de principele Carol.
    Discurs
    ,,[…] În starea de rezbel cu legăturile rupte ce suntem? Suntem independenți; suntem națiune de sine stătătoare. Însă d-lor, aci se oprește travaliul nostru? Aci se oprește misiunea noastră? Am ajuns la scopul urmărit nu de azi, ci, pot zice, de secole, și mai cu deosebire urmărit de la 1848 încoace? Mai întâi de toate d-lor, să ne facem întrebare: ce am fost înainte de declararea rezbelului? Fos-am noi independenți către turci? Fost-am noi provincie turcească? Fost-am noi vasali ai Turciei? Avut-am noi pe sultanul ca suzeran? Străinii au zis aceasta; noi nu am zis-o niciodată. Noi nu am fost vasali. Sultanul nu a fost suzeranul nostru.
    […] Ne întrebați acum ce suntem? Suntem în stare de rezbel cu turcii; legăturile noastre cu Înalta Poarta sunt rupte și, când va fi ca pacea să se facă, nu cred că un singur roman va mai consimți ca România să reintre în pozițiunea ei de mai înainte, rău definită, hibridă și jignitoare […]
    Așadar, d-lor deputați, nu am cea mai mică îndoială și frica de a declara în fața reprezentanței naționale ca noi suntem o națiune liberă și independentă. Însă, d-lor, acum încep greutățile, fiindcă noua noastră condițiune cu definirea independenței noastre într-un mod mai determinat și mai absolut trebuie să fie acceptată de Europa. Aci este cestiunea, aci se reclamă patriotismul, aci se reclamă prudența, aci se reclamă sânge rece. […]Noi trebuie să dovedim că suntem națiune vie, trebuie să dovedim că avem cunoștința misiunii noastre, trebuie să dovedim că suntem în stare să facem și noi sacrificii pentru ca să păstrăm aceasta țară și drepturile ei pentru copiii noștri, și aceasta misiune în momentele de față este încredințată fraților și fiilor nostri care mor la hotare
    […] Așadar, trebuie să dovedim că, dacă voim să fim națiune liberă și independentă, nu este pentru ca să ne liniștim pe vecinii noștri, nu este pentru ca să fim un popor de ingrijiri pentru dânșii; din contra, și încă mai mult decât până acum, să arătam că suntem o națiune hotărâtă să ne ocupam de noi, să ne ocupăm de națiunea noastră, să ne ocupăm de dezvoltarea ei, de dezvoltarea bunei stări morale și materiale, iar nicidecum ca să îngrijim, ca să neliniștim pe cineva. Noi voim sa fim bine cu toate puterile și cu Rusia, și cu Austria, și chiar cu Turcia; și cu Turcia vom face legături nouă, […] iar nu să ramânem în acele legături ca până astăzi, care nu mai au rațiunea lor de a fi.”

  3. DOMNULE PRIM MINISTRU , DUPA CUM VAD , LIVADA RESPECTIVA CE VA APARTINE , (FRUMOASA LIVADA) ( SPER ..SA-MI CONTUREZ , DACA SE POATE , O ASEMANATOARE LIVADA, LANGA SAU IN APROPIERE..) IN OPINIA MEA , ESTE UNICA …DEOARECE PRIN VOCEA DUMNEAVOASTRA, EA , NE DA SPERANTE, CU POSIBILITATEA CA POMUL USCAT SA FIE USOR SCOS CU RADACINA CU TOT , FIIND INLOCUIT DE UN ALT POMISOR, ( UN POM AR FI FOST MAI ESENTIAL, DAR ESTE BINE SI ASA…) SI CATE ALTE ASPECTE , BENEFICE PE CARE VI – LE TRASMITE PENTRU A NE INSTIINTA .

    SPER, CA ACEASTA LIVADA SA FIE SI PE INTELESUL CELOR CARE AU IGNORAT-O, PE NEDREPT, LA TIMPUL RESPECTIV!.. ( UN PROVERB :MAI TARZIU DECAT NICIODATA !..)

    DEDIC, CU ACEASTA OCAZIE CELOR CARE AU IGNORAT LIVEZILE UMANE , CREZANDU-SE NEMURITORI, O GANDIRE FILOZOFICA , CE- MI APARTINE, SPERAND CA VA FI APRECIATA!

    CE ESTE VIATA PE PAMANT, DOAR O CRUCE SI UN MORMANT!..
    ASTA-I VIATA, OMULE, PE PAMANT!

    PRIVESTE IN JURUL TAU SI VEI DESCOPERI , ASPECTELE, CE TE POT OMORA !..
    DE TINE DEPINDE , DACA VREI SA DEVI O ETERNITATE!

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL , POLITICIANUL AUTENTIC!

  4. Cata frumusete !!! Sanatate curata…,”departe de lumea dzlantuita”. Felicitari si sa va bucurati cu drag de aceasta minunatie.

  5. Off topic
    Uitandu-ma la tv pe diferite canale, am descoperit ca dl. Geoana este atacat “la baioneta” de ceva vreme, ca fiind un simpatizant al rusilor sau mai rau, de o gramada de deontologi si de un fost sef SIE, acesta dovedindu-se un mare tradator si obedient al serviciilor straine in principal americane si s-a trezit acum mare vanzator de castraveti gradinarilor. Cred ca este un subiect care merita putina atentie.

    O superba imagine (clip) de la „tara” insotita pe fundal de cantecul unui cocos. Aceasta inseamna liniste, echilibru, ganduri limpezi, sanatate si deopotriva munca, griji si satisfactii.

    • Geoană atacat ? N-am știut.
      Păi nu-l atacă, nesimțiții, și pe Jens Stoltenberg ca fiind și el, implicit, tot filorus ?
      În România mulți parcă își pierd mințile, de atâta inactivitate în pandemie. În fine, vor la război, să-i văd în linia întâi, dacă nu le place diplomația și s-au săturat de.. viață.

  6. Ademenitoare ,livada cu meri-n floare,dar vrem…” să-i luăm ogod ”și-atunci când va fi pe rod…

  7. Înțeleg că fostul politician Călin Popescu Tăriceanu e fost achitat definitiv, acuzațiile de mărturie mincinoasă fiind respinse.
    Interesant, chiar este nevinovat, sau completul a fost îngăduitor (cu excepția Ioanei Bogdan) pentru că și-a trădat propriul partid susținător al guvernului Dancila ?
    Am putea să ne lămurim dacă CPT va mai candida (sau nu), sau se va transforma în CTP.
    (Z)

  8. O sa incerc o metafora cu „merii” neinfloriti din sectorul bancar-financiar din Romania.
    Romania a facut eforturi foarte mici, nejustificat de mici in ultimii ani pentru a isi consolida sectorul bancar, incepind cu deficiente mari in transparenta, legislatie si participare directa in institutii de reglementare internationale, precum FATF, de exemplu, unde tara e reprezentat de Comisia Europeana, in loc sa participe si direct asa cum fac alte tari europene.
    Sunt oameni care pretind ca sunt responsabili in Romania, dar nu isi fac treaba cum trebuie pentru a solidifica imaginea internatinala a Romaniei in domeniul financiar-bancar, unde tara e perceputa, dupa 30 ani de democratie, membru UE si NATO, ca fiind extrem de corupta, sau ineficienta in combaterea coruptiei.
    Romania nu e vizibila in domeniul AML (Anti Money Laudenring), Terrorist Financing si Global Risks si Sanctions.
    In Romania nu exista banci serioase romanesti recunoscute international, in sensul ca aceste banci sa lucreze ca partenere cu banci solide din SUA, Canada si UE. Exista niste sucursale ale unor banci destul de dubioase cum ar fi UniCredit (sanctionata), Reiffeisen Bank (banca cu probleme), HSBC (alta banca cu probleme), BNP Paribas (sanctionata), ING (o banca regionala europena, fara expunere globala serioasa).
    Investitiile in Romania sunt prea centrate pe bani europeni, si nimic altceva, tara nefiind atractiva, fie din lipsa infrastructurii, birocratie/lipsa instrumente moderne si a solutiilor tehnologice din alte tari mai dezvoltate, perceptia despre coruptie (unde Guv face putin plus lipsa lobby eficient).

  9. Foarte frumos, domnule prim ministru ! Aveti o familie numeroasa si frumoasa care va vor ajuta la consumul merelor. Dar imi permit sa cred ca vor ramane si fructe care pot fi vandute. Daca ne comunicati putem sa devenim clientii dumneavoastra.

    Cu stima,

    LILIANA BARBU

    În lun., 10 mai 2021 la 12:53, ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: ” > https://videopress.com/v/UdMRVV3I?preloadContent=metadata Draft Text ” >

  10. Hristos a înviat! Felicitări pentru aceste splendori și mulțumim pentru gândul frumos și curat, pentru faptul că ați ales să fiți în comuniune cu noi! Lumina lui Hristos sa vă călăuzească mereu!

Lasă un răspuns