3 gânduri despre “Diplomația fără mască – ”Furtuna diplomatică dinaintea Furtunii din Deșert” (partea a doua)

  1. România era un catalizator comunicațional în Orientul Mijlociu.
    O tempora..
    Apropo, mai există poporul palestinian și dacă da, vreo rezoluție ONU cvasiunanimă internațional care
    recunoaște dreptul acestui popor la un stat independent ?
    Nimeni nu mai vorbește de asta, ba chiar s-au văzut oameni politici români care au pedalat pe cartea obedienței totale, susținând mutarea ambasadei României la Ierusalim.
    O slugărnicie gângavă dusă la extrem care nu i-a ajutat pe acei politicieni în relația cu instituțiile statului și cu ambasadorii..
    Dacă tot era previzibil că orice partizan al suveranității naționale ajunge, într-un fel sau altul, măi devreme sau mai târziu, la închisoare, mă așteptam de la domnul Dragnea să- și păstreze demnitatea consecvenței în principii, precum domnul Adrian Năstase, de exemplu.
    PS
    Apropo de justiție, mă amuză dom’ primar al Iașului când spune patetic:
    ..De data asta mă aflu într-o situație în care nici nu mi-aș fi imaginat, o situație în care lucururile au degenerat, o situație care îmi slăbește încrederea în justiție într-un mod radical.”
    … Același (?) Mihai Chirica spunea prin 2018:
    ,,Salut reactia ambasadelor statelor civilizate ale lumii care au avertizat autoritatile din Romania ca democratia din tara noastra este in mare pericol! Asistam la o initiativa unica si laudabila a celor mai importante state de pe mapamond de condamnare cu fermitate a luptei lui Dragnea impotriva propriului popor, a statului de drept si a principiilor democratiei promovate de partenerii europeni si NATO.”
    Ce să mai comentez ? Nu vreau să răsucesc cuțitul în rana naivului primar, încă în curs de maturizare…

  2. Va urez sa aveti un Paste binecuvantat, impreuna cu familia. Si cititorilor dvs. la fel. Din pacate, ziua de azi, 1 Mai, la tv a trecut nemarcata, nu ne mai consideram ”oameni ai muncii”.

Lasă un răspuns