” Istoria secretă. Tatăl lui Adrian Năstase a fost decorat de Regele Mihai.”

„23 August 1944. România rupea alianța cu Germania lui Hitler și trecea de partea Aliaților. În acele momente mulți oameni obișnuiuți se vor transforma în eroi. Unul din ei va fi un tânăr locotenent Marin Năstase.

Pentru faptele sale din August 1944, Regele Mihai I l-a decorat pe Marin Gr. Năstase. Cine era acesta? Tatăl fostului prim-ministru Adrian Năstase. “Marin Gr. Năstase a fost citat prin Ordin de zi de ministrul de Război și decorat de Rege cu Ordinul național „Steaua României” cu spade și panglică de Virtute militară pentru munca și priceperea de care a dat dovadă în campania pentru desrobirea Transilvaniei de Nord”.

În materialul VIDEO aflați întreaga poveste a motivului pentru care a fost decorat.

Ce era Ordinul Național Steaua României?

Originea sa vine din vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. “Reluând demersurile în vederea creerii unui ordin românesc, Alexandru Ioan Cuza va cere reprezentantului României la Paris, în 1863, să ia legătura cu o cunoscută casă de bijuterii în vederea confecţionării unei decoraţii. Casa Krétly va prezenta un model care este imediat acceptat de domnitor şi, pe baza acordului său, se va efectua o comandă pentru cele 1000 de exemplare ale ordinului, prevăzut a avea cinci grade (Cavaler, Ofiţer, Comandor, Mare Ofiţer şi Mare Cruce).

În aprilie 1877, o dată cu izbucnirea conflictului cu Imperiul Otoman, discuţiile pentru instituirea unui ordin românesc se vor relua. Mihail Kogălniceanu, ministrul de externe din cabinetul I.C.Brătianu, se implică (direct şi indirect) în discuţiile purtate în Camera Deputaţilor pe marginea întocmirii proiectului de lege necesar instituirii unui ordin naţional. Dispunându-se, deja, de vechile însemne ale “Ordinului Unirii”, rămase din vremea domniei lui Cuza, se decide ca forma de bază să rămână aceeaşi; se va modifica doar cifra domnească, în locul celei avute de către Cuza aşezându-se cea a regelui Carol I.

Deviza ordinului, care nu mai corespundea noului moment istoric, va fi schimbată, alegându-se “IN FIDE SALUS” (“ÎN CREDINŢĂ ESTE SALVAREA”). În ceea ce priveşte numele ordinului, au fost avute în vedere mai multe variante, Kogălniceanu insistând pentru cel de “Steaua Dunării” (preluând, astfel, numele unei publicaţii unioniste pe care o editase); acesta era şi numele ordinului prevăzut prin proiectul legii de instituire pregătită de către Cameră la 9 mai. Denumirea de “Steaua României” apărând mai târziu, la 10 mai 1877, o dată cu votarea instituirii ordinelor, ca prim act normativ al noului stat suveran România.

Ordinul „Steaua României” se prezenta de la început sub trei forme: una pentru civili, una pentru militari „de pace” şi alta pentru militari „de război” (cu însemnele de război, ordinul se putea conferi doar în primele trei grade).

Numărul maxim de membri, pentru toate cele cinci grade, fusese fixat la 1000. Deoarece, în timpul războiului de independenţă, aproape 1000 de militari români au fost decoraţi, pentru fapte de arme, cu însemne „de război”, reglementări ulterioare vor stabili că decoraţiile oferite cu spade (deci cu însemne de război), nu intră în cifra legală a Ordinului „Steaua României”, putând fi astfel conferite într-un număr nelimitat.”

Articol preluat EVZ.RO

25 de gânduri despre “” Istoria secretă. Tatăl lui Adrian Năstase a fost decorat de Regele Mihai.”

  1. O familie de patrioti romani are intiodeauna respectul altor patrioti romani, oriunde s-ar afla ei.
    Patriotii s-au ghidat mereu dupa un principiu: „Nu cere tarii tale ce iti poate da ea tie, ci ofera ei ce poti tu da ei”. Fara principii orizontul devine ingust, incomod, fara sens.
    Ai mei m-au invatat de mic in spirit de iubire fata de Romania, o tara ca nici o alta, cu un trecut unic, cu o geneza fascinanta, o tara in care multi straini s-au simtit bine de-a lungul timpului, atit de bine ca si-au dorit cite o bucatzica.
    Din nefericire luptele ideologice, partinice, de putere intre clanuri politice ne epuizeaza capacitatea creativa nationala. Nu ar trebui sa conteze prea mult culoarea unui partid politic, atitia timp cit politicienii respecta contractul cu alegatorii. Ce ar trebui sa transceada peste culorile politice este patriotismul.

  2. Buna seara Domnule Presedinte ! Am citit articolul, este interesant . Din stejar, stejar rasare !!! Va doresc sanatate ! Cu inalta consideratie, Miroslav

  3. Domnule Presedinte cu certitudine sunteti mandru de tatal Dvs. . Parca totusi in acei ani, in acea epoca oamenii politici erau mai demni si iubitori de tara iar, Regele Mihai I al Romaniei a intarit exceptia.
    Sunt convins ca aceasta „Stea a României” cu spade și panglică de Virtute militară sta la loc de cinste.

  4. Dl. Ciolacu a trimis acum ceva timp o scrisoare Ursulei Von der Layden, in care se plingacea despre noul guvern de opozitie. In urma acestei scrisori a primit un raspuns ca UE „monitorizeaza cu atentie respectarea statului de drept in Romania” .
    Stau iar si ma intreb: chestia asta cu pira la Bruxelles nu dauneaza Romaniei cind in permanenta suntem „monitorizati” in ce priveste statul de drept, ca si cum nu l-am avea? Spre fericirea altor tari din UE, se mentine idea ca Romania este tara de mina a doua in UE, si noi suntem cei care ne tragem un glont in picior. Altfel, am alerga mai repede.
    Cum sa fim tratati de la egal la egal cind noi insine ne portretizam ca nefiind egali cu restul?

    https://www.mediafax.ro/politic/ursula-von-der-leyen-in-raspunsul-catre-marcel-ciolacu-comisia-europeana-monitorizeaza-cu-atentie-respectarea-statului-de-drept-in-romania-20049527

  5. Măreț! Un adevarat patriot! Un erou, care s-a ridicat mobilizator, la inălțimea la care l-a chemat istoria, nu i-a fost teamă de nimeni si de nimic, a luptat pentru popor. Actele sale de curaj au fost subordonate intereselor supreme ale națiunii. Atât dânsul cât si toti ostașii care au luptat si si-au dat viața pentru țară, merită omagiile noastre permanente, care, din păcate, sunt din ce in ce mai stinse. Datorită acestui curaj traim azi intr-o țară liberă. Din lașitate, comemorarea zilei de 23 August 1944 nu mai face parte din memoria colectivă si nici din cea individuală. Parca ne si ferim. Nu ne mai respectăm eroii, istoria nu mai reprezintă ceva demn de studiat. Am devenit indiferenti față de aceasta, avem preponderență numai pentru rău. Contemporaneitatea ne acaparează cu vorbe goale, nu ne mai oferă idealuri, cutezanță autentică…
    Tatăl dvs., faptele sale de curaj, ar trebui readuse in actualitate, poate chiar nominalizate cu fiecare moment din fiecare an in care ar trebui sa ne celebrăm trecutul, si nu numai intr-o singură zi de iarnă, in decembrie.

  6. Potriveala nepotrivita da sigir accidentala!

    Ceea ce facem noi acum este să eliminăm acele voci care mai există împotriva campaniei de vaccinare! Orice voce împotriva campaniei de vaccinare, de oriunde ar fi veni ea, subminează un efort al nostru de a reveni la normalitate cât mai curând. Vreau să fie foarte clar! Intrăm într-o nouă etapă, trebuie să creștem ritmul”, a spus ieri 20 aprilie 2012, intr-o conferinta de presa, Florin Cîțu.

    potoveala este ca pe 20 apriloe , dar 1889 s-a nascut Aldof ala care si el avea iobsesii cu eliminarea …
    Florin Cîțu pentru noi este Hitlerică 2!

    • Ghita Bizonu’ si ceilalti colegi, Incep să fiu ingrijorat de felul in care se desfăsoară dialogul pe blog. Indiferent de tema propusă, comentariile urmează logica unor mici războaie de gherilă despre pro-sovietici sau pro-americani. Cred a devenit plictisitor pentru cei care ne urmăresc – tot mai putini. Vă propun să revenim la comentariile care nu au nevoie de o raportare la un „adversar” de pe blog.

      • stimata gazda ma amuza doar coincidenta datelor …

        Insa in ce priveste zisa gherila .. eu chiar sunt interesat de evolutia situatiei in ce priveste ascensiunea Dragonului Celest.
        De „numai” 25+ ani.

        Bun.
        Vaz ca nicaieri nu se poa discuta in liniste cu datele pe masa …
        Toti doresc sa isi afisze „alinierea” fara a gandi la consecinte …

        A se vedea si https://www.defenseromania.ro/dungaciu-ucraina-foloseste-tactica-georgia-in-confruntarea-cu-rusia-pericolul-pentru-romania-ramane-si-dupa-criza_609919.html

        Mda.

        Ca sa inchei – era previzibil ca operatiunea „Furtuna in desert” va fi in esec politic si va incheia „Noul Secol American” inainte ca el sa inceapa (secolul american). Aa cum era clar ca acuza cf careia Iracul urma sa detina armer nucleare in cateva luni era trasa de par. Curios cum azi nimeni nu isi mai aduce aminte ca era vorba de bomba atoica si o cantitate de uraniu natural obtinuta pe sest … Curios, nu?

        Repet – eu am ceva cu „analistii” nu cu americanii !
        Si consider ca un aliat al americanilor ar fi cazul sa le aduca aminte ca zisii „analisti” au partea lor „de merit” in escrurile Furtunii din Desert (nu ma refer la victoria militara ci la Daesh) si a Primavreii Arabe. Si sa le explice americanilor cam cum stau lucrurile pe aici .. adica ca sunt multyi care ced ca americanii de abia asteapat un pretext ca sa porneasca un razboi cu Rusia!

        Insa este blogu dvoastra, regulile dumneavoastra .

        Nu voi mai continua cu „geopolitica”

      • Hmm, credeam ca va creste traficul. Daca pierdeti acum trafic, inseamna ca ati avut o audienta super-sofisticata. Dar, am inteles mesajul. Eu am spus ce aveam de spus. Din pacate, astea sunt temele de securitate cele mai importante de discutat, insa, blogul dvs. – regulile dvs. Scuze daca am deviat de la temele ce le propuneti si multumesc ca ati aprobat mesajele mele.

  7. „Supporters of Kremlin critic Alexei Navalny are set to stage a wave of protests across Russia on the same day as Vladimir Putin’s speech on the state of the nation. But police are detaining Navalny’s top aides….”

    Cea mai eficienta „democratie” e aia cu bastonu’…conform normelor democratice rusesti.
    Tota lumea stie, in afara de cei doi tovarashi de partid de pe aici – me refer la Partidul United Russia -, ca Rusia este astazi un sistem pur dictatorial: adica Putin dicteaza directiile de politica interna si externa, nachalniki (asa zisii guvernatori) preiau, si poporul rus executa. Emisiunile lor de azi imi amintesc de programele TV de pe vremea lui Ceaska, unde se comenta tot timpul laudativ doar ce spunea Tovarashu. La rusi inca nu este atit de gretos, cu ode, dar, incet incet, incep sa ii pregateasca un loc linga Lenin.

    Mi s-a parut de bun augur ideea ca Romania sa gazduiasca un dialog intre Polonia si Turicia despre securitate la Marea Neagra, ca membri NATO. E pina la urma si un exercitiu de recistigare a increderii cu Turcia, dupa ce aceasta tara a cumparat rachete ruseshti si parea ca are o agenda de cooperare impotriva NATO cu Rusia. Faptul ca si Turcia sustine Ucraina in conflictul cu Rusia e deosebit de important, pentru ca echilibreaza jocul, in special acolo unde pe rusi ii doare in zona de buffer cu Turcia: fostele republici sovietice la sud. Nici macar Rusia nu poate face fata pe toate fronturile, si are vulnerabilitatile ei.

    https://www.dw.com/en/russia-navalny-allies-detained-ahead-of-mass-protests/a-57274647

  8. Cind rusii au invadat Cehoslovacia, Romania a fost singura tara din Tratatul de la Varsovia (pactul militar al tarilor comuniste) care a condamnat in termeni fermi invazia. Ginditi-va ca nu eram in NATO atunci, iar rusii puteau usor sa ne invadeze si pe noi, dar nu au facut-o. Deci, lui Ceausescu nu i-a fost teama sa spuna ce avea de spus, principial. Si cind spun „Ceausescu” spun de fapt Romania de atunci.
    Azi Romania, desi in NATO, desi cu baze americane pe teritoriul sau, pare ca nu mai are glas sa comenteze despre agresiunea militara ruseasca in Marea Neagra, in Ucraina, unde s-a auto-proclamat ca Stapin. Si nu doar sa comenteze. Cehia, aparent victima unui act terorist rusesc pe teritoriul sau, a cerut tarilor din UE si NATO sa condamne Rusia, si sa ia masuri pe cale diplomatica similare cu ale sale. Nici un raspuns din Romania. Presedintele doarme linistit, stiind ca provocarile militare ale Rusiei sunt un succes, si ca Germania continua sa aibe relatii strategice cu Rusia.

  9. Ambasadorul american la Moscova s-a întors în SUA, la „recomandarea” Rusiei: O sancțiune diplomatică, mai tare ca expulzarea, ori o șansă de resetare?

    Ceata diplomatica in relatiile dintre SUA si Rusia. Chinezii au o zicala: din ceata iese neprevazutul. Momentan, cele doua state nu au ambasador la Moscova si respectiv la Washington.

    Totul a pornit din SUA, cand presedintele globalist Joe Biden a folosit un limbaj infamant la adresa lui Vladimir Putin, numindu-l “criminal”. Aceasta violenta de limbaj oficial, inacceptabila la varful reprezentarii si responsabilitatii, nu s-a impiedicat de niciun disclaimer al presei globaliste.

    Drept raspuns, Rusia și-a rechemat în luna martie ambasadorul de la Washington, Anatoli Antonov, pentru consultări pe tema tensiunilor extreme dintre cele doua mari puteri, exacerbate in mod vadit de catre partea americana.

    SUA insa nu s-au oprit, saptamana trecuta au expulzat zece diplomați ruși și au anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru presupuse ingerințe electorale si atacuri cibernetice.

    Rusia a dat curs cutumei simetriei si a expulzat zece diplomați americani. Totodata, preocupata de operațiunile ambasadei americane de la Moscova, Rusia i-a recomandat ambasadorului american John Sullivan să se intoarca in SUA.

    Initial, ambasadorul american a spus ca nu va pleca. O cramponare si o ramasita trumpiste (Sullivan a fost numit de Trump). Apoi, si-a schimbat pozitia, anunțand că se va întoarce in SUA, cum i-a recomandat guvernul Rusiei, pentru consultări pe tema tensiunilor extreme dintre cele doua tari.

    El s-a repozitionat dupa ce Washingtonul a comunicat ca ambasadorul sau la Moscova va reveni în SUA în cursul acestei săptămâni, dar ca acesta se va întoarce la post “în următoarele săptămâni”. SUA au evitat o ruptura cu Rusia.

    Ultima expulzare a unui ambasador al SUA la Moscova a avut loc în 1952, când George F. Kennan a fost declarat persona non-grata de către liderul de atunci al URSS, I. V. Stalin.

    Privind “recomandarea” ca ambasadorul american Sullivan sa paraseasca Rusia, este un act fara precedent, cred, motiv pentru care este relativ dificil de interpretat si de incadrat.

    “Recomandarea”, pe care o pun intre ghilimele pentru a evidentia citarea, dar si pentru a o individualiza fata de sensul comun al termenului, poate fi o noua sanctiune diplomatica, la paritate sau chiar mai tare decat expulzarea. Am in vedere contextul provocat de SUA si consimtirea la recomandare, acceptarea acesteia, un fapt rar intalnit.

    Modelarea, probabil inconstienta, a cursului relatiilor americano-ruse de catre evenimentele unilaterale ale Administratiei Joe Biden a dus SUA foarte aproape de pragul expulzarii ambasadorului. Doar acceptarea “recomandarii” de catre Washington a prevenit agravarea deteriorarii.

    Expulzarile diplomatice restrang aria de influenta a Globalismului. Ar fi ultimul lucru pe care SUA si l-ar dori. Intr-o pandmie a expulzarilor, cum e acum, virusii expulzarii nu au frontiere. Natiunile nu au suflete de sclavi pentru a accepta sau a „iubi” Globalismul, cum acesta le-o cere.

    Dar recomandarea facuta de Rusia ca ambasadorul american sa se intoarca in SUA ar putea foarte bine sa fie o sansa pentru resetarea relatiilor bilaterale, dintre cele doua tari. Vom vedea acest lucru daca Statele Unite vor reveni la atitudini si comportamente normale in relatiile cu Rusia. In orice caz, recomandarea Rusiei e un act de politica soft, de inteligenta adaugata.

  10. Dl. Putin a amenintat putin Vestul sa nu cumva sa „interpreteze bunele noastre intentii ca slabiciuni”. Oh, deci am inteles noi gresit, Rusia a plina de bune intentii. Cum spuneam, soldatii rusi fac blinciki la granita cu Ucraina, si pilotii lor militari afiseaza bannere cu „Marry Me Katiusha!”.

    „We don’t want to burn bridges, but if somebody interprets our good intentions as weakness our reaction will be asymmetrical, rapid and harsh.”

    Dl. Putin, afectat ca dl. Biden l-a facut ucigas, a scos din mapa „dosarul Lukashenko” de la FSB. FSB au prins doi grasi, chiar obezi (i-am vazut la TV), unul cu dubla cetatenie, care ar fi planuit sa il omoare pe Lukashenko si familia sa. Dupa cite am vazut eu, cei doi nu ar fi putut sa fuga sa prinda nici macar un tintar, dar, conform FSB, este un plan al CIA. Scopul acetei povesti este de a arata lumii ca si Dl. Biden e un „killer”, dar prefera grasii. Mai baietii de la CIA, mai revedeti manualul de recrutare! S-au terminat baietii cu muschi si au ramas doar grasii? Atunci, macar nu va grabiti, puneti-i la o cura de slabire inainte sa-i parasutati in Bielorusia. Mi se pare un scenariu de film comic, pe care Mosfilmul l-ar putea face daca dl.l Putin ar da o comanda.

    https://www.bbc.com/news/world-europe-56828813

  11. Totusi,
    scuze , dar e prea savuros !!!!

    Deci prima stire : „Citigroup Inc. intenționează să-și „dubleze bogăția” și să-și concentreze eforturile pe hub-uri internaționale populare printre cei mia bogați. Și se va concentra asupra centrelor de avere din Hong Kong, Singapore, Emiratele Arabe Unite și Regatul Unit, a declarat compania.https://www.capital.ro/bancile-pariaza-pe-clienti-bogati-care-s-au-imbogatit-in-timpul-pandemiei.html

    Citigroup Inc …….

    [blockquote]
    Astăzi, după ce nu au învățat nimic din experiența 2008, economiștii nu acordă atenție nici vulnerabilităților pieței financiare pe care aceste bule le-au creat, în special în sectorul bancar nereglementat.

    Acest lucru este cu atât mai dezamăgitor, cu cât actuala bulă de pe piața globală a activelor și creditelor ar pare să fie mai omniprezentă și mult mai mare decât a fost cea de pe piața de locuințe și credit din SUA, din 2008.

    Nu este vorba doar despre faptul că evaluările globale ale acțiunilor sunt acum la niveluri înalte, văzute ultima dată înainte prăbușirii pieței bursiere din 1929. Nici nu există acum bule pe prea multe piețe imobiliare din lume sau pe piețe exotice, cum ar fi cele pentru Bitcoin.

    Fostul secretar al Trezoreriei, Larry Summers, avertizează acum că stimulentele din proiectul de buget al lui Biden ar putea duce la supraîncălzirea economie SUA la începutul anului viitor. Alături de alți analiști, avertizează acum despre tulburările de pe piața financiară globală pe care supraîncălzirea economiei SUA le-ar putea aduce.

    https://www.capital.ro/economia-sua-s-ar-putea-supraincalzi-generand-o-criza-economica-la-nivel-mondial-ca-in-2008.html
    [/blockquote]

    Adtiora nim4ni le le reproseaza ca tin cu chenzii, cu rusii dar .. sunt o veritabila coloana a Va!~

  12. Din păcate, eroii nu-și mai găsesc locul în acest început de mileniu și secol. Sunt răsuflați. Însă noi existăm ca națiune, în acest spațiu, datorită lor! Cinste lor și cinste urmașilor lor! Cinste tatălui dumneavoastră și cinste pentru dumneavoastră, cu voia sau fără voia celor care ne conduc!

  13. Aflași de la Radu Tudor că Regele Ferdinand este fiul Regelui Carol I. Ar trebui să pună mâna pe o carte de istorie, dacă este atât de înflăcărat și atent la aniversări, comemorări și la evenimente din istoria actuală. De asemenea, să citească și să vadă cât timp a stăpânit Ucraina, Crimeea și să nu stârnească vâlvă. Ce-ar fi ca românii să ceară Nordul Bucovinei, Republica Moldova să ceară Sudul ei, aflat în stăpânirea Ucrainei ( toate cele trei regiuni au fost date Ucrainei de către Rusia) sau ce ar fi ca și România să aibă pretenție la o parte din Crimeea, pentru că , cea de a doua soție a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Maria de Mangop, a fost moștenitoarea pe linie directă a familiei lui Demetrios Paleologos Gavras, întemeietorul Principatului Bizantin din Crimeea. Ce ar fi ca Mongolia să ceară Crimeea, căci este statul cel mai îndreptățit,, pentru că tătarii, între 1441 și 1783, au considerat Crimeea, țara lor, consemnată în documente cu numele Hanatul Crimeii. Și dacă vom coborî în timp, vom ajunge la sciți, deci tot la teritoriul rușilor.
    Noi suntem un popor pașnic, tolerant și nu trebuie să fim ațâțați să urâm alte popoare, ci să ne vedem de treabă. Cine ne ajută pe noi, dacă vom fi atacați vreodată? Nimeni, fiindcă niciodată nu am fost ajutați, ci am fost lăsați ,,în calea răotăților”. Să nu credem că ne vor ajuta țările din NATO!

  14. Ah ce comic ahaha ah ce comic !!!

    Digi 24 22.04.2021 ceasuri 13:05 Klaus Iohannis convoacă CSAT pentru tensiunile Rusia-Ucraina: „Suntem extrem de îngrijorați
    Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniță de Est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucruri, deci să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă”, a arătat președintele….. extrem de ingrijorat !

    HotNwws azi la 15:11 Rusia a anunțat că își retrage trupele de la granița cu Ucraina
    Defesne Romania azi la 15:43; Rusia anunță începerea retragerii trupelor de la granița cu Ucraina

    Binme infromat domn presedinte!

    Cum era cestia aia cu ca cand multi eroi se arata ?

  15. Hm …. cica ca cum eu m-as documenta care-i realitatea americană citind romane științifico-fantastice scrise de ofițerii ai Armatei Roșii.

    Deci Google „what is fragging” search!

    https://www.youtube.com/watch?v=klWPVNNDhHk&ab_channel=SimpleHistory

    Fragging: De ce soldații americani și-au atacat ofițerii în Vietnam (Asia de Sud-Est Modernă) Hardcover https://www.amazon.com/Fragging-Soldiers-Assaulted-Officers-Southeast/dp/0896727157

    fragging
    Killing someone using a fragmentation grenade as a weapon.
    „When an American soldier killed or attempted to kill one of his superiors in Vietnam the act was called fragging because the weapon of choice, as is the case in Kuwait City, was a fragmentation grenade.”

    https://www.encyclopedia.com/history/encyclopedias-almanacs-transcripts-and-maps/fragging

    https://www.encyclopedia.com/history/encyclopedias-almanacs-transcripts-and-maps/fragging

    Fragging in ‘Nam: How prevalent? https://www.connectsavannah.com/savannah/fragging-in-nam-how-prevalent/Content?oid=2131148

    How many officers were fragged in the Vietnam War?Over the course of the entire Vietnam War, there were 800 documented fragging attempts in the Army and Marine Corps. By another account, over 1,000 such incidents were thought to have occurred. Between 1969 and 1970 alone, the U.S. Army reported 305 fraggings.
    https://allthatsinteresting.com/fragging-vietnam-war

    da ..
    autori sovietici, da…

  16. Dupa ce situatia este relativ incordata in vecinatatea tarii noastre, politicul romanesc nu-si gaseste cadenta, tara e in mare criza, somaj, „sanatatea” e in aer, scapa cine poate, investitiile nu se vad, U.E. ne critica pentru nereusitele proiecte cu „sponsorizare” europeana iar, nepieptanatul Primar General pnl-ist tine capitala fara furnizare cu apa calda. Avem din pacate aici „razboiul” nostru.

    Domnule Presedinte va citez, ” Cred a devenit plictisitor pentru cei care ne urmăresc – tot mai putini.” Am sa va contrazic, blogul este urmarit de foarte multi, unii chiar iau „lumina” de aici insa, sugestia Dvs. este bine sa fie urmata.

Lasă un răspuns