La Cornu

La Cornu in acest sfarsit de saptamana. Dupa zapada cazuta in ultimile zile, totul pare incremenit sub un cer de plumb. Nimic nu mai pare normal in ceea ce priveste anotimpurile. Fac ordine in biblioteca, mai citesc cateva pagini din cartile pe care le pun in rafturi. Tin televizorul deschis dar fara sonor. Banuiesc aceleasi discutii despre virus, ATI, sceptici, Astrazeneka. Vad, din cand in cand, ministri cu sapca – se pare ca asta este noua moda la guvern. Dar am impresia ca procesul de politizare a institutiilor statului se desfasoara cu succes.

Am pregatit pentru republicare un volum cu telegramele transmise de Titulescu si este la tipar numarul 1 pe acest an din revista „Perspective”, consacrat marelui diplomat roman. Din pacate, din cauza situatiei sanitare, a trebuit sa amanam vernisarea Expozitiei documentare Titulescu.

Deocamdata, este important sa ramanem sanatosi!

8 gânduri despre “La Cornu

  1. Vine ea și primăvara! Va doresc sănătate și bucurii împreună cu întreaga familie și sper în revenire și revedere la FET!

  2. 🙏Multa sanatate, pentru dumneavoastra si cei dragi!

    Trimis de pe iPhone‑ul meu

    > Pe 20 mar. 2021, la 10:14, ADRIAN NĂSTASE a scris: > >  >

  3. Foarte dragut! Si eu la fel, tin TV deschis, dar fara sonor chiar de anul trecut. Doar daca e vreun film dragut dau drumul la sonor. Foarte la obiect! Nu vezi nimic decat o repetare pana la greata a seringilor insiruite pe o masa, de parca am fi toti niste talambi.

  4. Sunt convins că surdina istoriei va estompa bruiajul toxic al celor aflați temporar la pupitrul de mixaj. Cei care au făcut atâtea pentru neamul românesc apar, printr-o ciudată anomalie, drept eroi negativi iar pușlamalele mari patrioți…

  5. Arta de a da cu noada de pamant incercand sa te asezi intre 2 scaune

    La baza… in anii 90 armata romana avea (si acum are si mai mare) nevoie de elicoptere de atac.
    Solicitata Aérospatiale , partenerul sub a carui licenta construiam elicoptere de transport ne-a oferit Fennec . Bun poate in Ciad dar nu si in cazul confruntarii cu, sa zicem Maroc sau Algeria!! Ca Aérospatiale nu avea altceva!

    Alti furnizori „eligibili” erau
    – din SUA :
    – Bell cu A H 1 Viper. Bun , „verificat” in „actiune” nu doar scump
    – Boieng cu A H 64 Apache . Excelent. „Verificat” in „actiune” dar, extrem de scump!

    – din Europa :
    – furnizorul franco-german Eurocopter cu EC665 Tigre/Gerfault (HAP/HAD). Inca nu zburase, netestat. Escesiv de scump (peste Apache) si in timp s-a dovedit mai „cu probleme” Australienii vor sa renunte la el … de bun ce e!!!
    – Italia , furnizor Augusta cu A129 Mangusta. Mai modest la un pret modest.

    e .. SI guvernu roman , recte Vacaroiu a ales Bell care urma sa realizeze o versiune Dracula ce urma a fi fabricata la Brasov….

    Aooi au urmat guvernele CDR .. si care au fost contra BELLirii Romaniei. Ca costa. Ca nu era momentu’ si mai ales ca .. vrem cu Europa nu cu SUA!!!!
    Asa ca se duse dracului planul …

    De ce?
    Pai cum sa va zic .. CONCURENTA!

    Americanii au cam perdut piata europeana de elicoptere. Ar vrea sa intre … un producator european care ar produce un model american ar fi ceva „binevenit” ptr SUA si extrem de prost moment ptr UE.

    Asa ca francogermanii fac presiuni. Mari. Catre enorme .. in anii 90-2008 „ba nu va primim daca va bagati cu BELL! Va BELLim!”.
    Partenru’ strategic alte presiuni .. ca vrem cu muscali, chinezii, venusienii .
    Si in final la o adica isi dau la gioale si local . Adica McDonnell Douglas nu ar avea nici o greata sa se bage cu „oul” MD 500 ….
    Sau ca daca am fi ales Eurocopter francezii si germanii s-ar fi certat a carui versiune sa fie aleasa …

    Ba mai rau …. s-a incercat revitalizarera relatiei cu BELL. Numa ca acum nu mai era vorba doar de A H 1 ci si de UH-1Y Venom …. ca e bun ptr FOS (forte speciale) de parca de ele am avea nevoie ptr apararea tarii …

    Intre timp si Airbus (care a absorbit Europopter) vrea sa ne vanza nu stiu ce elicopter de transport…

    Si noi ?
    Noi ne certam ca chiorii uitand ca in primul rand trebuie sa ne satisfacem enteresul…

    Deci hai ca care ar fi , la baza , enteresul nost?
    Niste elicoptere de atac . Cam 96 . Bune si verificate. Si nu excesiv de scumpe.
    De atac.. nu transport inarmate..

    Fiindca vedeti .. e o cestie.
    Un elicopter de atac (AH) este o arma. Sau o platofrma ptr arme. E „dedicat” distrugerii . Poarta 2 piloti si o groaza de arme (rachete, bombe) . Se preuspune ca inainte de a fi doborat poate distruge de la 7 la 10 tancuri.

    Un elicopter de transport chiar inarmat ramane un .. camion . Adica poti inarma un camion sau un autobuz .. dar nu va echivala un tanc!

    E .. daca ne-am stii enteresul .. am avea un punct de vedere ferm .. si partenerii se vor acomoda daca vor parale! Adica daca am fi zis „ho! Acum vrem 98 de AH ptr suma maxima de … ” am putea avea .. cu BELL (AH nu Venoame !) si ceva mai incolo, ptr alte destinatii gen camion (transport militar, politie, sanitare samd etc) am putea continua cu Airbus ca tot avem tehnologia lor!

    Dar asa? Trasi din tioate partile „Cu mine!” „Ba cu mine” …. o sa ramen cu curul in balta! Si fara elicoptere de atac, si fara productie nationala de „camioane” ca prea vrem sa facem pe plac tuturor!!! Si o sa sucarim pe toti!
    E .. si iar sa ma intorc la monentu’ in care am refuzqat sa ne BELLim.
    In acel moment BELL si-a pus la bataie relatiile si zicea ca am putea produce la Brasov mai multe elicopter de atac. Adica ca BELL ar putea aranja exporturi de Dracule catre Turcia si Polonia…

    Azi?
    Azi, Turcia prin Industriile aerospațiale turcești (TAI) in colaborare cu AgustaWestland produce o varianat mdernizata a Mangustei ! Si are si exporc …

    Deci, refuzand cica sa BELLim Romania ne-am belit viitorul!
    Azi este viitorul de acum 24 de ani!

  6. Poza imi arata o superba imagine hibernala cu toate ca data si luna din calendar ne indica altceva. Dupa o plimbare prin padure, cu toata zapada si frigul totusi vine primavara mult aspetata, am vazut arbusti inmuguriti.

  7. ANOTIMPURILE NU MAI SUNT CUM AR TREBUI SA FIE, NORMALE, TELEVIZORUL NU MAI ESTE O NECESITATE, NORMALA , MAJORITARII , ” ROMANI” NU MAI GANDESC NORMAL, NU AVEM UN PRESEDINTE CUM AR FI, NORMAL, NU AVEM UN GUVERN CU O GANDIRE NORMALA, VOM DEVENI IN VIITORUL APROPIAT O NATIUNE INEXISTENTA, CUM SE DORESTE , NORMAL !

    PS OARE VIITORUL VA MAI FI CUM AR TREBUI SA FIE, NORMAL? (RAMANE DE VAZUT!..)

    DUPA CUM VAD, COMUNELE RAMAN SINGURA SANSA UNDE TE POTI BUCURA , TE POTI RELAXA IN SPATIILE VERZI! ( DORESC NESPUS DE MULT SA AM LA RANDUL MEU, SANSA DE A MA BUCURA , RELAXA INTR- UN, ASEMENEA, SPATIU CU VERDEATA…) SPER CA VIITORUL, IMI VA OFERI RASPUNSUL , REFERITOR LA ACEASTA SANSA !

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL, POLITICIANUL AUTENTIC!

Lasă un răspuns