Popa Rares si Popa Dacian

Stiti proverbul romanesc – „Să faci ce spune popa, nu ce face el”.

Mi-am adus aminte de acest proverb cu ocazia dezbaterilor publice legate de pensiile speciale. Punctul meu de vedere l-am exprimat si nu il reiau – impozitarea progresiva a veniturilor poate fi solutia nu doar pentru pensiile „nesimtite”, ci si pentru alte venituri excesive (salarii, pensii, etc).

Deocamdată, am fost martorii unor comportamente duplicitare, jenante. Astfel, europarlamentari, cum ar fi Rares Bogdan sau Dacian Ciolos spumegau la televiziuni impotriva pensiilor speciale, in timp ce ei vor beneficia de pensii speciale de mii de euro – ca europarlamentari. Dacian Ciolos a fost chiar amuzant – el nu stia ca in calitate de europarlamentar va beneficia de o pensie specială „nesimtită”.

Dacă as fi jurnalist, in orice emisiune in care ar apare, i-as intreba dacă au dat o declaratie scrisă că renuntă la această pensie specială ce nu este bazată pe contributivitate. In plus, i-as cere lui Dacian Ciolos o copie după scrisoarea adresată grupurilor parlamentare de la Bruxelles, pentru renuntarea la acest privilegiu – asa cum a promis.

17 gânduri despre “Popa Rares si Popa Dacian

  1. IN OPINIA MEA , PENTRU A NU SE AJUNGE LA IMPOZITAREA RESPECTIVA , BENEFIC AR FI FOST CA ACESTE PENSII, SALARII NEJUSTIFICATE, ( MAI ALES IN CONTEXTUL ACTUAL…) SA NU SE FI APROBAT!

    IN PRIVINTA CELOR DOI „EUROPARLAMENTARI”,( SI NU NUMAI) CAND ESTE VORBA DE CIOLANUL PROPIU, AU SPUMEGAT SI VOR SPUMEGA, FARA A TINE CONT DE OPINIILE ALTORA, IN SPECIAL DE OPINIILE ROMANILOR .

    PS DIN PACATE , AVEM PARTE DE O INVAZIE A ” POPILOR „, IN MAJORITATEA INSTITUTIILOR ,IN SPECIAL LA NIVELUL INALT AL POLITICII ROMANESTI, CARE VOR SPUMEGA, AVAND INTENTIA DE A-SI INFAPTUI INTERESELE PERSONALE, ATAT TIMP CAT „SANSA” LE SURADE!

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL, POLITICIANUL AUTENTIC!

  2. Tuturor camarazilor pentru cauza romanilor si binele global le urez o primavara frumoasa si cu sanatate! Pentru acest nou inceput, le doresc sa puna noi aripi gandurilor, proiectelor si actiunilor inaltatoare, privind vietile personale, familiale si Romania Noastra. Le dedic acest videoclip muzical si dansant, pentru rasfatul privirilor si auzului, care merita cateva clipe speciale, de reconfortare:

    https://youtu.be/cTfxennz3xU

    Pot-Pourri – Rivers of Babylon _ Sugar Sugar _ More Than I Can Say _ Forever and Ever (Banda Cover)

  3. Domnule Premier acest subiect paleste pe langa „capetele de afis” ale ultimelor 24 de ore, respectiv dezbaterile pe buget din Parlament si grozavia de la Onesti, ambele o oglinda a societatii superficiale si lipsite de fundament in care traim.
    In privinta celor doi mincinosi, latrai, cel mai nimerit era „daca taceau, filozofi ramaneau”, iar asa cum aminteati cel mai nimerit ar fi sa se adopte solutia impozitarii progresive a veniturilor care depasesc un anumit plafon, „case resolved”.

  4. Pana ajung la guvernare, toti „lupta…si dai si dai”, in toate formele posibile, promit ca fac si dreg…si cate si mai cate,pana se vad „cu sacii-n caruta” apoi…Dumnezeu cu mila. Nu a spus dl Catu ca unul este programul electoral si altul este programul de guvernare???!!! Ar fi bine sa nu uite cetateanul in viitor,(la alegeri cand va vota) sa gandeasca numai pentru el si tara.!!!!

  5. Doi palavragii! Fulminanta carieră politică a lui Rareș Bogdan este imaginea vie a caragealismului vremii noastre. Societatea cioclopedica a lui Cațavencu se stravede în spatele tuturor inițiativelor fără urmă de plan de implementare. O icoană a unui electorat pus pe artag și dominat de filosofia caprei vecinului.

  6. Nu știu ce să cred: inșii ăștia care candidează prima dată și sunt aleși nu se informează în privința a ceea ce se poate face legal și constituțional? Sau sunt informați și păcălesc electoratul lor?
    Pe de alta parte, îi reproșez electoratului lor că nu se informează în privința promisiunilor.
    Am citit despre pensiile „speciale” mii de rânduri de articole de pe situri profesioniste serioase, și am aflat demult că, în afară de indemnizațiile de retragere ale parlamentarilor, pensiile speciale nu pot fi eliminate, pentru că sunt drepturi obținute legal, și e ca și cum ai anula toate pensiile.
    Cel mult, poți abroga legile care le-au instituit, adică le poți elimina pe viitor, nu și pentru trecut.
    Dealtfel, a existat o încercare de eliminare, în care Curtea Constituțională și-a spus cuvântul.
    Cu atâtea mijloace de informare, să fii tot neinformat… E o rușine pentru electorat.

  7. […] Dacă as fi jurnalist, in orice emisiune in care ar apare, i-as intreba dacă au dat o declaratie scrisă că renuntă la această pensie specială ce nu este bazată pe contributivitate. In plus, i-as cere lui Dacian Ciolos o copie după scrisoarea adresată grupurilor parlamentare de la Bruxelles, pentru renuntarea la acest privilegiu – asa cum a promis”, a scris Adrian Năstase pe blogul său. […]

  8. FRAGMENTARIUMPOLITIC, NE INVITA SA FACE PARTE, EVENTUAL DACA ANII, PE ALOCURI AU TRECUT, SA INCERCAM A REVIZOALIZA IN GANDIRILE NOASTRE ASPECTELE PLACUTE A LE TRECUTULUI!

    FRUMOS, DAR DIN PACATE NATIUNILE UMANE, ( SI NU NATIUNILE UNITE , DUPA CUM SE VEDE…AVAND UN ANUMIT INTERES!..)EXISTENTE PE ACEASTA PLANETA PAMANT , IN ACEASTA VIATA, AU OMIS SI OMIT A DA CONTINUITATE ,ACELOR DETALII POZITIVE MEMORATE IN TRECUT, PUNAND IN PREZENT ACCENTUL PE VIZOALIZAREA UNOR GANDIRI , IN CARE IMAGINILE GLOBALE, MONDIALE, SUNT TOT MAI NEFASTE PENTRU A SE AJUNGE, LA CONSENSUL VIITORULUI. UN CONSENS, PENTRU REGASIREA, RESTABILIREA, INDENTITATIILOR PIERDUTE !

    REANTOARCEREA GANDIRILOR IN TRECUT, UNEORI , ESTE ENORM DE BENEFICA PENTRU STOPAREA SI RECONTURAREA,
    VIITORULUI UMAN SI NU NUMAI!

  9. Ba pardon sefu’

    Pensia de europarlamentar nu este nesimtita. Este SUPER – EXTRA- NESIMTITA!
    Chiar daca zisa pensie s-ar limita doar ptr activitatea unui singuir mandat .. chiar si asa asigira o btranete in conditii decente. Conditii decente in Franta .. ca la noi ar fi de lux!
    (ca aplicatie EBA cea plona de sucesuri deja, in 2014 , se aranjase superb ptr .. pensie!

  10. […] Dacă as fi jurnalist, in orice emisiune in care ar apare, i-as intreba dacă au dat o declaratie scrisă că renuntă la această pensie specială ce nu este bazată pe contributivitate. In plus, i-as cere lui Dacian Ciolos o copie după scrisoarea adresată grupurilor parlamentare de la Bruxelles, pentru renuntarea la acest privilegiu – asa cum a promis”, a scris Adrian Năstase pe blogul său. […]

  11. NISTE CIINI NEMERNICI CARE LATRA IMPOTRIVA OAMENILOR DAR NU SI A LOR.  CE PRETENTII AVETI LA UN RAMOLIT CA CIOLOS UITATIVA CE FATA ARE SI CUM VORBESTE SI UN NEEDUCAT HABARNIST  CA RARES BOGDAN CARE STITI F BINE CE MAHALA FACEA SI CUM URLA LA INVITATI LA REALITATEA TV.  SIMPLU 2 SCURSURI POLITICE FARA DISCERNAMINT.

  12. Guvernantii nostrii daca vor continua sa conduca in modul si ritmul de pana acum negresit vom ajunge ca-n imaginea de sus – singuri, muti(fara grai), goi si pustiiti.

  13. Mi s-a parut interesant acest articol despre noua cursa a inarmarilor cu arme AI (cu inteligenta artificiala). Recomandarea catre Biden e facuta de National Security Commission on AI si cuprinde nume sonore de la Google, Amazon si Microsoft, si apare ca urmare a unei amenintari din partea Chinei si Rusiei, ambele capabile sa dezvolte asemenea arme si sa puna SUA in dificultate. SUA au de recistigat teren, si daca nu o fac, vor pierde pozitia de lider in acest domeniu.

    Chestiunea fundamentala este ca punem decizia in mina AI. Eu unul nu ma simt comfortabil nici sa merg cu un avion fara pilot uman (pilotat de AI), dapa-i sa fiu aparat cu decizie AI.

    Dar logica asta a conflictului inter-statal din pacate se extinde acum si in domeniul militar, unde robotii AI vor hotari cine va muri si unde si cind. Vom vorbi de „Generali AI”? Sefii de stat major vor fi AI?

    E nevoie de discutie globala intre state si interzicerea armelor AI prin conventii internationale sub egida ONU sau alta umbrela, sau discutii intre marile puteri directe. Amenintarea insa e gloabala.

    https://www.bbc.com/news/technology-56240785

  14. Distopia infatuării globaliste: SUA îsi arogă puterea supranațională de a-l sancţiona pe prinţul moştenitor saudit. Şi cuvântul „aliat” va fi scos din vocabular?!

    Discursul Statelor Unite ale Americii despre “drepturile omului” si “statul de drept” este gol ca o nuca seaca. Cele doua valori politice pe care le invoca sunt straine Globalismului, care urmareste sa subjuge toate Natiunile.

    Secta politica, autobotezata “progresista”, de la Casa Alba a centralizat intreaga putere, politica, economica si de orice alta natura. Astfel, drepturile omului si statul de drept sunt lipsite de suportul lor real si golite de substanta utila.

    Europenii, latino-americanii, asiaticii, care alcatuiesc majoritatea covarsitoare a populatiei Statelor Unite, nu au partide politice si reprezentari proportionale in institutiile de putere ale statului, din aceasta tara nord-americana.

    SUA nu mai au cultura, iar unde cultura nu e, nimic nu e. Altfel spus, unde cultura nu e, dictatura e. Ceea ce se agita drept “cultura” in spatiul public american sunt kitschuri jalnice. SUA au fost invadate de o subcultura a violentei.

    Nu se mai scriu capodopere, au disparut cu desavarsire. Cele clasice sunt aruncate in noroiul rasismului primitiv. Ideologia a incatusat talentul. Rasismocultismul progresist doar innegreste maculatura, ca fostul proletcultism comunist.

    Muzica a devenit un loc comun de ragete si tamtamuri tribale, cu tatuaje, pumni zvacniti si ochi iesiti din orbite, ca la un ritual canibalic. Cinematografia nu mai e arta, e propaganda, in care agitpropii se numesc artisti.

    Adevarul, cu greu sesizat si inca si mai greu spus, e ca SUA au devenit o societate distopica, in care lumi imaginare si negative – ca cele descrise de Wells in “Masina timpului”, Orwell in “1848” si Zamiatin in “Noi” – au devenit realitati.

    Distopia (anomalie), specifica progresismului, e un termen modern in opozitie cu utopia. Primii ganditori comunisti au avut cel putin meritul de a fi cautat societatea ideala, pe cand progresistii cauta cel mai josnic model de a o subjuga.

    Dupa pierderea avantajului cultural, e de asteptat ca SUA sa mearga din rau in mai rau. Progresistii, cu martoaga Joe Biden in frunte (termenul de martoaga ii apartine lui Trump) vor sa scoata din vocabular cuvinte ca mama, tata, frate, sora si pe toate care desemneaza grade de rudenie, ca si pe cele de sex, pentru a uniformiza populatia si omenirea.

    Astia vor sa “conduca” Lumea?! In schita contextuala pe care am desenat-o, necesara pentru a intelege distopia sistemica a SUA, trebuie vazuta si tentativa presedintelui Joe Biden de a suprima termenul de aliat, ramanand doar cel de inamic.

    Primul exercitiu pe tema SUA il fac cu Arabia Saudita, care oficial, in acceptiune americana, este cel mai bun aliat al Statelor Unite din Orientul Mijlociu. Evident, dupa Israel. Aliatii si partenerii nu se pedepsesc, ci doar inamicii.

    Casa Alba a schimbat insa acest principiu de bun simt, care coaguleaza si face trainica orice alianta si de care nu se mai poate vorbi in cazurile contrare. Anuntul SUA privind Arabia Saudita, preavizat cu suspans de Biden, a fost facut luni.

    SUA îşi rezervă dreptul de a-l sancţiona pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman în viitor, dacă e necesar, a declarat purtătoarea de de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, referindu-se la dosarul inchis Khashoggi, redeschis de Biden.

    ”Desigur, ne rezervăm dreptul de a întreprinde orice acţiune la un moment dat şi într-un mod pe care le alegem”, a spus Jen Psaki. Ea a adăugat că “SUA nu au sancţionat de obicei lideri din ţările cu care avem relaţii diplomatice”. Se remarca o schimbare a cadrului de raportare, de coborare de la “aliat” la “tara cu care avem relatii diplomatice.”

    Evocarea “pedepsirii” unui lider politic saudit in functie este insultatoare, fiind global dezavuabila. Ea exprima cat se poate de explicit infatuarea Globalismului, arogarea de catre SUA de puteri supranationale, de “pedepsire” a Natiunilor.

    SUA au publicat, vineri, un raport foarte controversat al serviciilor de informatii. Nu ar fi prima data cand se refera la Orientul Mijlociu, unde dicteaza geopolitica. Raportul, respins in „totalitate” de Riad, afirma că prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, a “validat” o operaţiune care viza “capturarea sau uciderea” lui Khashoggi.

    Washington a anuntat, tot vineri, interzicerea vizei şi blocarea averilor în SUA ale unor saudiţi prezumati ca implicaţi în asasinat. O alta intruziune pe suveranitatea saudita a avut loc luni. SUA au cerut ca Riadul să desfiinţeze o unitate de securitate interna, considerata apropiata de prinţul moştenitor si implicata în asasinarea lui Khashoggi.

    “Cerem Arabiei Saudite să desfiinţeze acest grup şi să adopte reforme instituţionale sistemice, precum şi mecanisme de supraveghere pentru a se asigura că activităţile şi operaţiunile împotriva disidenţilor încetează complet”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price. Un tupeu nemarginit, SUA sunt tara cea mai nereformata si intesata de servicii secrete, dar si racolatoare de dizidenti, utilizati ca agenti de influenta si destabilizare.

    Toate tipurile de analize, longitudinale si transversale, sugereaza ca SUA urmaresc slabirea Arabiei Saudite, pentru a o santaja si supune mai usor planurilor sale necoloniale din Orientul Mijlociu. Sunt cel putin trei indicii majore care trimit la concluzia ca SUA au intentii ostile fata de Arabia Saudita: recuperarea dizidentului saudit Jamal Khashoggi si utilizarea lui impotriva suveranitatii si stabilitatii Arabiei Saudite (asemanator scenariului cu turcul Fethullah Gülen), scoaterea de catre SUA a rebelilor houthi din Yemenul vecin de pe lista neagra a teroristilor (un act cvasi-autodevoalator, care ar putea arata cine ii finanteaza si inarmeaza), care efectiv savarsesc atacuri teroriste asupra teritoriului saudit, precum si cererea incalificabila ca Arabia Saudita sa-si desfiinteze o institutie de siguranta statala. Daca inca nu este limpede: dizidentii destabilizatori sunt agentii SUA!

Lasă un răspuns