„Dialog neconventional”, la FET, intre Adrian Nastase si H.D. Hartmann

În cadrul seriei de Dialoguri neconvenționale, Fundația Europeană Titulescu vă invită să participați la dezbaterea online cu tema ”Forumul de la Davos – agenda unei resetări globale?”. Ca de obicei, invitatul d-lui prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, președintele FET, este dl. H.D. HARTMANN, analist Defense Romania.

Evenimentul va avea loc miercuri, 17 februarie 2021, începând cu ora 16:30 și va putea fi urmărit live pe site-ul Fundației (titulescu.eu) și pe canalul de YouTube al acesteia (https://www.youtube.com/channel/UCz2YEh_3FBsdVkLB9dyD3NQ/featured). Cei interesați pot adresa comentarii sau întrebări pe pagina de Facebook a FET sau pe cea de pe YouTube, dedicată evenimentului.

14 gânduri despre “„Dialog neconventional”, la FET, intre Adrian Nastase si H.D. Hartmann

  1. CONTINUITATEA FET, RESPECTIV, DIALOGUL DINTRE DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE SI H.D.HARTMANN, REPREZINTA , MAI ALES PENTRU GENERATIILE VIITOARE, SANSA REGENERARII, A GANDIRILOR, PROPRI , DE A-SI REGASI AUTENTICITATEA PIERDUTA!

    MA INTREB, CATI DINTRE POLITICIENII ACTOALI SI NU NUMAI, REFERINDU-MA DOAR LA CEI CARE, INCA, NU SI-AU RISIPIT DEMNITATEA UMANA, LASANDU-SE PRADA, NONVALORILOR, ACTOALE, AU INITIATIVA DE A-SI REANTORCE GANDIREA IN TRECUT, PENTRU A REVIZOALIZA SI ALTE GENII, A LE TRECUTULUI ROMANESC.

    DACA SUNTEM CINSTITI , DOMNUL ADRIAN NASTASE ESTE SINGURUL ROMAN , POLITICIAN AUTENTIC, CE INFAPTUIESTE CU SUCCES ACEST ASPECT, BENEFIC FIIND PENTRU VIITOR.( MULT SUCCES DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, IN TOT CE A CE FACETI PENTRU ROMANI, (IGNORAND GRUPARILE NONVALORICE) PENTRU VIITORUL ROMANESC!

    PS PUTINI DINTRE NOI , INDIFERENT PE CE TARAMURI NE-AM ALES SA EXISTAM… INCERCAM A DEVENI OAMENI , A NEPASTRA AUTENTICITATEA DE ROMANI SI SEMNIFICATIV SUNT CEI CARE, CU BUNA STIINTA DEVIN, NUMEROASE-LE OI!..

  2. Adeptii globalismului sunt si ferventi promotori ai conceptului de „free trade” (comert liber). Conceptul e bun, doar ca nu e universal valabil, mai ales atunci cind se bate cap in cap cu interesul national, de securitate. Pandemia a fost o ocazie buna sa scoata la suprafata pericolele aplicarii mecanice ale acestui concept. Politicieni ca dl. Trudeau cel Frumos repeta mecanic de la facerea Pandemiei cum au semnat ei acorduri cu Pfizer, Moderna si alti producatori, si cum au „garantat” ei prin semnaturile lor ca milioane de doze de vaccin vor veni rapid in Canada. Au si asigurari verbale de la liderii UE ca nu va folosi decizia despre interzicerea exportului de vaccin in Canada. Semnaturi si vorbe, asta are Canada la ora la care scriu. Pur si simplu, conducerea tarii ne-a lasat in voia acestor producatori globali. Suntem dependenti de ei.
    Intrebat de ce nu au produs in Canada sub licenta, administratia se scuza ca, vezi, producatorii au examinat capacitatea Canadei de a produce vaccinuri, si ca au hotarit ca nu e buna pentru ei. Nici o intrebare de la guvernanti de genul „pai de ce domnilor nu e buna?”. Sau sa le fi dat ceva bacshish, cum au facut cu producatorii auto straini? (adica „incentives”/”facilitati”, bani platiti de stat producatorilor auto contra deciziei de a investi si crearea de joburi). Cite joburi noi ar fi creat? Nu, noi am spus „felicitations, o sa raminem la mina domniilor voastre, si o sa va platim cit si cum vreti, doar sa spuneti ca ne dati. Intelegem si admiram entuziasmul dvs. de a salva bani si a nu cheltui in Canada!”. Nici macar nu au pus ceva clauze sa poata sa ii dea in judecata, ca altfel am fi auzit de procese.
    Gandirea asta neo-liberala, „las’ ca ne da China” ne-a mai pus odata in incurcatura anul trecut cind ne spuneau sa ne punem masti, dar masti pe piata, nema!
    Acum abia fac „fabrici si uzine”, foarte tarziu in lupta cu virusul si mutatiile, dar probabil si acolo au semnat sa primeasca ceva utilaje din Zimbabwe, care nu o sa mai vina. Si probabil vom plati ceva despagubiri pen’ca am abuzat populatia de culoare.
    Mai mult, „prietenii americani” au ca prioritate vaccinarea propriei populatii (bine, Biden vrea sa ii vaccineze si pe imigrantii ilegali, dar, alta discutie).
    Efectul acestui leadership „globalist-progresist” dezastruos? Lockdown! Economia geme pe patul de moarte si politicienii ii citesc ultimele rugaciuni. Realmente, Canada e izolata in aceasta problema pe care doar niste politicieni patrioti ar fi putut-o rezolva decisiv. Asa, care e solutia? Sa mai dam altcuiva din capacitatea noastra de decizie? Sa devenim membru al UE?

  3. Addendum: Dl. Prim Ministru tocmai a mai filmat o scena, in lungul film pe care il produce de cind a fost instalat, si a rostit patetic, shakespearian: „saptamina viitoare vin 400,000 doze de pfize, si in fiecare saptamina astepam 400k”. Doamne Ajuta!

  4. Birocrația și politica sunt la ordinea zilei și în America.
    Dar la scala Americii.

    BIROCRAȚIA
    Sunt anunțat la ora 9:00, prin telefon de un sistem automat, că astăzi se fac vaccinări pt. cei aflați pe lista de așteptare.
    Trebuie să mă duc pe pagina cutare de pe Internet să mă înscriu pt. a primit un „ticket”, un număr de ordine.
    Caut pagina, bâjbâi printre tot felul de reclame și trimiteri la alte pagini, completez câteva forme.
    În sfârșit, peste vreo 45 de minute, ajung la butonul final care-mi oferă posibilitatea să aleg una din trei posibilități de programare.
    Și acolo, surpriza, „Nu mai sunt locuri. Veți fi anunțați când va fi următoarea etapă de vaccinări”.
    Medicul de familie s-a echipat cu două frigidere speciale pt. temperatura adecvată de stocare a vaccinului.
    A făcut cerere pt. a primi cantitățile necesare conform nr. de pacienți. Niciun răspuns.
    Ba da, dozele sunt distribuite de guvernul federal statelor.

    POLITICA
    Deci, guvernul federal distribuie statului Florida necesarul de fiole.
    Și ce primește Florida este muuuult prea puțin, deși Florida este al treilea stat ca număr de infectări, deci prioritate 0 (zero).

    Da, dar Guvernatorul Floridei este republican, Florida este stat republican, iar Administrația este democrată și Președintele este democrat.
    Scandal, cu decizie finală federală: „Aveți destule doze”.

    În paralel se pregătește o decizie a Președintelui pentru închiderea granițelor Floridei.
    Scopul: sugrumarea economiei.
    Pretextul: să nu se răspândească virusul din Florida în întreaga Americă.

    Neconstituțional, deoarece doar statele pot lua decizii de izolare în cazuri cu totul speciale.
    Decizia federală nu se poate referi discriminatoriu doar la un stat sau un grup de state.

    Odată cu victoria progresimului, în America începe o perioadă de sugrumare a democrației și întărire a conducerii autoritare, totul în tăcerea asurzitoare a mass-mediei subordonate complet terorii progresismului.

    Dacă tot trageți zilnic cu coada ochiului la America, fiți atenți la ce vă pregătește progresismul european prin USR-Plus, că și pe la Bruxelles, tot banii din America lui Soroș sunt investiți.

  5. Moartea anunţată a lui Pacepa: Globaliştii l-au onorat pentru defectare, apoi l-au lichidat pentru spionare?

    Anuntul privind data si cauza mortii fostului general de securitate Ion Mihai Pacepa, care a dezertat in SUA, nu este credibil. El nu este confirmat oficial, iar filiera prin care a devenit public e ca in jocul copilariei telefonul fara fir. Pacepa a amutit public de mai multi ani. Nu e niciun motiv sa se respinga faptul ca tacerea indelungata a lui Pacepa s-a datorat sfarsitului său biologic. Un transfug ca Pacepa este stors propagandistic de CIA pana in ultima clipa. Devenise batator la ochi ca globalistii nu-l mai trimisesera de mult timp pe Pacepa in arena impotriva natiocratiilor estice. Mai ales, in contextul crizei sistemice a liberalismului, care scartaie ca o şandrama din toate incheieturile. Invocarea pandemiei a fost un pretext convenabil pentru a inchide dosarul Pacepa cu epilogul mortii de covid, la 92 de ani, cat ar fi avut daca ar mai fi fost in viata. Epilogul “mort de covid” justifica de ce Pacepa nu mai “emite”.

    Exista cateva teme de reflectie privind moartea anuntata a lui Pacepa, care pot contribui la unele invataminte post-Pacepa. Prima se refera la bilantul crepuscular pe care Pacepa si l-a facut, ca orice muritor in pragul sfarsitului. Nu se poate face abstractie de starea de permanenta angoasa pe care Pacepa si-a provocat-o prin cea mai abominabila crima fata de poporul si tara sa, pe care a savarsit-o prin actul de tradare nationala. Nu atat din partea celor pe care i-a tradat, care-l vanau, ci a celor in mainile carora s-a dat. Pentru globalisti, al caror cerc este genealogic, deci inchis, Pacepa a ramas un strain. El a fost o victima care le-a muscat momeala, de care, in situatia sa de clandestinitate, puteau dispune discretionar, la cea mai mica iritare globalista. Nu se stie nimic despre sotia si fiica sa, daca sunt in viata si cu ce se ocupa. Nu exista absolut nicio ratiune sa fie in clandestinitate, dar nu si ostracizate. Este greu de crezut ca, in timp, nu si-au dat seama de imensa greseala a lui Pacepa.
    Insusi Pacepa trebuie sa fi facut o evaluare, sub presiunea schimbarii globale a vremurilor. Oricat de cinica i-ar fi fost evaluarea, concluzia nu putea fi de “invingator”. Pacepa a fost infirmat, invins si pedepsit drastic de vremuri.

    Prin definitie, globalistii sunt resentimentari si lipsiti de scrupule. Este in afara de orice indoiala ca ei nu au uitat ca Pacepa le-a fost un adversar de temut, care atata timp cat a fost spion comunist le-a adus daune insemnate. O ipoteza care circula e ca globalistii l-au omorat pe Pacepa, care devenise inutil si o povara financiara. Ca dupa ce l-au onorat pentru defectare, l-au lichidat pentru spionare. Subzistenta acestui resentiment iese la iveala, ca uleiul deasupra apei, din lapidarele referiri necrologice ale lui Vladimir Tismaneanu, facute pe pagina sa de Facebook, imediat dupa moartea anuntata a lui Pacepa.
    Tismaneanu a rememorat “dictatura pe care o servise” Pacepa, un semn ca il râcâia la inima. Dar, elocvent pentru un manipulator de profesie, a adaugat ca Pacepa “avea o admirabila liniste interioara” si ca “era impacat cu sine”. Ha! Tismaneanu a evidentiat exact ce trebuie si cat trebuie pentru a atrage atentia ca sa fie luat in calcul contrariul. Pacepa nu avea cum sa nu-si fi dat seama de amagiri si greseli, ca a schimbat comunismul cu progresismul, dictatura de clasa cu dictatura de rasa, pe dracul cu tătâne-său!

    PS/NB: Ar fi de tatonat (eventual, initiat) doua chestiuni: (1) aducerea osemintelor in tara si (2) revenirea acasa a familiei. Cred ca aceste teme ar reflecta inteligenta si ar aduce imagine.

    • Pandemia de COVID este cel mai bun pretext pentru moartea „eroului” general, tradator fruntas. Azi avem alti tradatori fruntasi acasa generalul devenind desuet. Eram curios cam il vor tine in viata si va emite judecati de valoare despre tara pe care a tradat-o si parasit-o cu atata amar de vreme.

  6. Romanii au cumva impresia ca guverne succesive de diverse culori nu au reusit sa rezolve chestiuni prioritare pentru tara. Nu sunt singuri. Politicieni din Canada se bat cu caramida-n piept de zeci de ani ca rezolva problema grea a traficului de arme si a violentei cu arme de foc. In Toronto si Vancouver nu sunt practic zile fara sa auzim de impuscaturi sau victime colaterale, oameni nevinovati, unii foarte tineri, care cad victime razboaielor cu arme de foc intre bande criminale, uneori in plina zi.

    Probabil speriat de scaderea sa rapida de popularitate, de cind cu impotenta dovedita cu „guvidu”, guvernul liberal condus de Trudeau cel Frumos a luat niste Viagra si a nascocit o lege „noua” care sa rezolve, definitiv, ireversibil, problema. Dar in loc sa fie o solutie nationala, legea noua paseaza problema municipalitatilor, din motive ascunse, probabil legate de bani. De ce si-ar asuma guvernul federal un program national costisitor, cind poate sa scape usor lasind cartoful fiebinte im mina primariilor si primarilor. Criticii spun insa ca e o miscare politicianista, fara efecte reale, doar creind iluzia ca se face ceva. Nu am timp sa dezvolt, am pus linkul mai jos daca intereseaza pe cineva.

    https://www.cp24.com/news/trudeau-government-would-allow-municipalities-to-ban-handguns-under-new-bill-1.5310838

  7. Exagerati peste masura importanta lui Pacepa . La nivelul SUA, el a fost o biata ganganie! Dar asa le place romanilor, sa faca pe grozavii chiar si in materie de spioni!
    Si apoi, Pacepa si „globalismul”? Hodoronc-tronc!

  8. Am urmarit cu mare interes „dialogurile neconventionale” de la FET intre Premierul Adian Nastase si H.D. Hartmann. Cu tot efortul d-lui Hartmann de a intrerupe interlocutorul, dl. Nastase a reusit sa ne impartaseasca mai multe idei interesante despre cele discutate si expuse la Davos. Cu toate directile care au fost creionate pentru viitor de mai marii lumii, noi aici pe „cocioc” ne zbatem in continuare in mocirla politica damboviteana, asezonata cu balbe, urlete, promisiuni, frig in case si expozitii de kitsch-uri. Din pacate „emotiile” internationale nu prea razbat pana la Bucuresti cei aici, fiind extrem de ocupati cu acapararea de puterii si implicit a banilor.

    • Orice rau spre bine :). Crede-ma, azi ma gindesc daca nu cumva „cociocul” e mai de pret decit „palatul” sclipitor dar asurzitor din lumea progresist-globalista. Inteleg bine ce spui, si necazul, dar, depinde de romani cum voteaza (cu mintea, cu inima, cu piciorul de lemn). Evident, depinde si de „papusile” pe care le invirt „papusarii”, pentru ca, in orice tara „democratica”, optiunile sunt limitate. Iar daca te uiti spre „palate” mai sub lupa, acolo chiar nu prea mai ai ce alege, sunt niste dinastii de fapt, preocupate doar de a pastra sub orice forma tronul.

      • Legat de palate.

        Am văzut de curând imagini din reședința lui Trump de la Palm Beach.
        O opulența care denotă o lipsă totală de decență și, implicit, lipsă de bun simț.
        Nu te simți copleșit ci dezgustat de această trăsătură personală caracteristică mai degrabă unui parvenit.
        Să fiu bine înțeles, am fost și continui să fiu un susținător al lui Trump politicianul, pentru mișcarea pe care a lansat-o.
        Dar nu mi-a plăcut și nu-mi place stilul individului Trump.
        Și totuși, dacă ar mai exista vreo șansă, l-aș vota din nou pentru tenacitatea cu care luptă și susține un crez care este și al meu.

        În România, sunt un susținător al ideilor din platforma AUR, dar nu găsesc multe puncte de tangență cu mesajul populist transmis de George Simion și până de curând, Diana Șoșoacă.
        Încă sper ca AUR să găsească resurse și metode pentru a-și susține agenda conservatoare-naționalistă pe care și-o asumă și în ideile căreia mă regăsesc.

        Vorbind de România, trebuie să subliniez că am o stimă deosebită pentru omul Adrian Năstase, dar nu mă regăsesc în multe din ideile și chiar principiile pe care le împărtășește.
        Tocmai datorită acestui respect, îl ascult și încerc să-l înțeleg și să-i înțeleg punctele de vedere.
        Chiar și pentru a găsi contra argumente.

        În opinia mea, în lupta politică, omul contează mai puțin decât mișcarea bazată pe idei și principii.
        Mișcarea este perenă istoric, omul este supus alterării.
        Sigur, omul contează mai puțin, dar poate influența puternic prin personalitate și, mai ales, dacă se identifică cu ideile și principiile mișcării.

        De aceea, cred că în evaluarea activității politice este necesară disocierea omului politic de greșelile omenești inerente oricărui individ.

        În caz contrar, dacă ne dorim un om politic fără greșeală, fiind imposibil să găsim omul fără greșeală, vom ajunge să fim orbi și să-l adulăm pe favoritul nostru, transformându-l într-un dictator.
        Așa se creează cultul personalității.

      • Cu tot respectul, sunt extrem de mahnit ca aici pe „cocioc” si am citat un clasic in viata la fel de mahnit ca mine, marea majoritate a concetatenilor au votat si voteaza cu orice numai cu mintea nu. Constat o superficialitate, comoditate dezarmanta din partea acestora, iar acum multi tremura de frig prin case, apa calda la robinete este aproape rece, norii austeritatii, somajului, lipsurilor de tot felul si saraciei au aparut. Din pacate, din nestiinta, superficialitate sau altceva, valul progresist-globalist se revarsa peste mintile multora pentru ca este „cool si trendy”. Prin comportamentul „papusilor” sub directa indrumare a „papusarilor”, cu pasi extrem de repezi ne apropiem de acele vremuri unde optiunile si drepturile nu numai cele politice, ci si cele cetatenesti vor fi extrem de limitate. Experimentul Romania continua.

  9. DIN PACATE , DOMNULE MIRCEA POPESCU , ASA CUM SPECIFICAM IN ANTERIOARELE COMENTARII, ECONOMIA TARILOR EUROPENE, INCLUSIV ECONOMIA AMERICII, PE PARCURSUL TIMPULUI S-AU DOVEDIT INEFICIENTE PENTRU PREZENT SI DE CE NU PENTRU VIITOR.

    RESPOSABILI, SUNT CEI CARE AU CONSIDERAT SI CONSIDERA CA, SCRISUL,”CORECT GRAMATICAL”, ESTE MAI PRESUS DE GANDIREA POZITIVA , CONSTRUCTIVA. REZULTATUL ACESTEI GANDIRI S-A DOVEDIT DEZASTROS, PAGUBOS PENTRU EXISTENTA NATIUNILOR UMANE!

    AM AJUNS INTR-O SITOATIE IN CARE EUROPA PRIN REPREZENTANTII EI, DEVINE TOT MAI VIZOAL , INEXISTENTA!..
    AMERICA LA RANDUL EI, ( CINE AR FI CREZUT!..) CEA DE ALTA DATA, NU MAI ESTE. ( BIDEN, ESTE UNUL DIN „PRESEDINTII”CARE ACUZA, NU CU MULT TIMP IN URMA , IGNORAND , DUPA CUM ATI VIZOALIZAT IN SCRIS , PROPRIILE DECIZI INCORECTE!

    NEFIIND DEAJUNS, ACESTE DOUA ASPECTE, PE CARE LE-AM MENTIONAT MAI SUS, EUROPA, AMERICA , CEI CARE LE ” REPREZINTA „, IN PREZENT, SE SUPUN UNOR ” DICTATORI „, (PRECUM OILE, CIOBANULUI, UNUL DINTRE ACESTI „DICTATORI”, L-ATI MENTIONAT…) CE SE CONSIDERA, „ZEII” PLANETEI UMANE!

    MA INTREB SI VA INTREB , CU RESPECTUL CE VIL PORT, FIIND MULT MAI INTEMA CA MINE: OARE, ACESTI DICTATORI , CU A LE LOR SUME EXSORBITANTE , PE CE CAI LE-AU INFAPTUIT? ( TINAND CONT CA IN EUROPA , IN AMERICA, A TE CONSIDERA BOGAT , ESTE NEVOIE DE UN MARE SACRIFICIU , PE CARE IL DERULEZI INTR-UN TIMP , INDELUNGAT. )

    OARE INTERESELE , NU MAI SUNT COMUNE? ( INTERESE COMUNE, PE CARE REPREZENTANTII EUROPEI SI NU NUMAI, CEI DIN TRECUT CEI DIN PREZENT, LE-AU CERUT SI LE CER INSISTENT.

    DUPA CUM VAD , AFACERILE, CU AL LOR ASPECT, APARTINAND „DICTATORILOR” RESPECTIVI, ADUC PROFITURI , COMISIOANE , NETINANDU-SE CONT DE CONSECINTE…( CONSECINTE CE AU VIZOALIZAT SI VIZOALIZEAZA MI SI MI DE DECESE UMANE , OAMENI FARA VINA!

    VA INTREB , TOT CU RESPECT, PRESEDINTII SISTEMELOR COMUNISTE …AU FOST ELIMINATI IN TIMP, CONSIDERAND CA ACESTI COMUNISTI EREAU UN OBSTACOL IN FATA DEMOCRATIEI EUROPENE. ( OARE, IN EUROPA, IN AMERICA MAI EXISTA ACEA DEMOCRATIE A TRECUTULUI ? ) ( IN OPINIA MEA , NU!)

    INTREBARE , PE CARE V-O ADRESEZ , SPERAND CA V-ATI PASTRAT DEMNITATEA UMANA, DEMNITATEA DE ROMAN AUTENTIC, NEDEZINTREGANDU-LE CU VOIA DUMNEAVOASTRA, IN ANUMITE GRUPARI „UMANE”, GRUPARILE NONVALORICE, MAI ALES A LE TIMPULUI ACTOAL: DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN MASTASE A FOST SI ESTE UN NATIONALIST…NEDORIT PENTRU EUROPA? ( TOT IN OPINIA MEA , DA!)

    SI CATE ALTE ASPECTE POT FI VIZOALIZATE, IN SCRIS , TINAND CONT DE DISPARITIA , ANUMITOR NATIUNI!

    PS NATIUNILE, SUNT DESTINATE A SE RESPECTA RECIPROC , A CONVIETUI, TINAND CONT CA, IN FIECARE DINTRE ELE , EXISTA, ACEIASI EXISTENTA UMANA!

    PENTRU DOMNUL MIRCEA POPESCU , CU TOT RESPECTUL!

    • Domnule MARIAN, textele scrise de români cu greșeli de ortografie mă irită, deoarece consider că asta dovedește lipsă de respect pentru limba română, elementul de bază al unității poporului român.
      În Basarabia este o luptă îndârjită pentru apărarea limbii române, iar cei de acasă o vorbesc stâlcit.
      Nu există nicio scuză. Absolut niciuna.

      Cât despre naționalismul domnului Adrian Năstase, cred că ar trebui să-l întrebați direct.
      S-ar putea să aveți o surpriză de proporții.

Lasă un răspuns