A murit Zamfir Dumitrescu

A murit sambata Zamfir Dumitrescu, un mare pictor, fost presedinte al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Elev al lui Corneliu Baba, a fost, la randul lui, dascăl pentru numeroase generatii de studenti de la arte plastice.

Indraznesc sa spun ca am fost prieteni. A fost alături de mine in incercarea de a aduce intelectuali de stanga in partid. Impreuna, am construit numeroase proiecte culturale in perioada 2000-2004.

In 2004, a intrat in parlament pe listele PSD iar in 2006 si-a dat demisia din PSD in urma deciziilor de la Hotelul Confort referitoare la mine. Ani de zile, după aceea, am vorbit la telefon in diferite ocazii, mai ales in legatură cu nemultumirile noastre.

Nu prea stiu cum sa scriu in ocazii din astea. Dispar colegii de generatie, cei cu care comunicam. Inaintarea in varstă are si acest inconvenient de a vedea cum iti dispar prietenii fara sa mai reusesti sa-ti faci altii noi.

Odihneasca-se in pace, cu paleta de culori pregatita pentru a ne descrie cum arata Raiul!

12 gânduri despre “A murit Zamfir Dumitrescu

  1. Asa este. ne dam seama ca am inaintat mult in varsta abia atunci cand realizam ca mergem din ce in ce mai mult la inmormantari iar oamenii cu care am creat dispar incet, incet. Ramnem cu generatia noua care nustim ce poate promite dar sa mai si realizeze?? Dar increderea in tinerete nu se opreste la noi si nici la urmasi , ramane la nivel de speranta . Profesionalismul, altruismul , abnegatia , devotamentul , prietenia … etc.. au devenit desuete. Raman in actualitate lenea , depravarea, obscurantismul, ipocrizia…..

  2. In primul rand , fiind destinat a intelege…imi exprim parerea de rau, pentru decesul artistului ZAMFIR DUMITRESCU!

    UN ARTIST, DUPA CUM SE POATE CITI, CONSACRAT SI CARE SI-A INDEPLINIT, ( INTR-O ANUMITA MASURA …) IDEALUL DESTINAT.

    DUPA CUM SE STIE , IDEALURILE SUNT DIFERITE , ELE NU POT FI FINALIZATE DOAR, INTR-UN ANUMIT TIMP… IDEALURILE, SUNT SI VOR FI UNICATE. ( ELE POT AVEA CONTINUITATE , EVENTOAL , IMPLEMENTATE, IN ULTERIOARELE, ASEMANATOARE IDEALURI! )

    LA ACEST ASPECT M-AM REFERIT CAND AM AFIRMAT, INTR-O ANUMITA MASURA!

    ARTISTII, CEI CARE DORESC A CUNOASTE PERFECTIUNEA, CU SCOPUL DE A-SI INDEPLINI ROLUL, IN ACEASTA VIATA SI PENTRU ACEASTA VIATA, SUNT CONSTIENTI DE ACEST ASPECT!

    TOATE FIINTELE EXISTENTE, INDIFERENT DE CONTURUL LOR, VIZOAL SI CELE NESTIUTE, SUNT SUPUSE TIMPULUI!
    SAU MAI BINE ZIS , FIECARE FIINTA, INCLUSIV OMUL, ISI DERULEAZA ,PERIOADA, PERIOADELE, INTR-UN ANUMIT TIMP, DESTINAT EXISTENTEI!

    DISPAR COLEGII DE GENERATIE, CEI CU CARE COMUNICAM. DISPAR
    PRIETENII FARA SA MAI REUSETI SA-TI FACI ALTII NOI.

    DIN PACATE, DIN NEFERICIRE, FIECARE GENERATIE ESTE DESTINATA, A EXISTA INTR-O ANUMITA PERIOADA CU AL EI TIMP. ( DUPA CUM SE VEDE, IN PERIOADA… CU AL EI TIMP, STABILT, NU POTI REUSI SA-TI FACI ALTII NOI. )

    IN OPINIA MEA, NU SE MERITA!…

    Ps ( DUMNEZEUL AUTENTIC SA-I FIE ALATURI! ) La o anumita virsta , devenim mai intelepti, constientizad ca, viitorul pate fi, acel prieten, al continuitatii noastre!

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL, POLITICIANUL AUTENTIC!

    Tot, ps. Raiul este si se stie…este onorm de benefic existentei noastre, fata de „Raiul ” in care DRACII, ACTOALI , ISI FAC DE CAP!

  3. Am trait cu acesti oameni, ne-au marcat existenta, inca ii mai simtim, da Adrian Nastase, ce triste constatari, sa visam mereu la ce e mai bun pentru noi si cei din jurul nostru.

  4. ” Pământu-i tot mai rar de vise’ zicea M. Sorescu. Și de oameni, adaug eu cu mâhnire.
    Dumnezeu să – l odihnească în pace!

  5. Despre megaproiectul „Gara Centrala Bucuresti”: Ar trebui sa invatam si din experienta megaproiectelor „Noul Centru Civic” si „Casa Poporului”. Ele au absorbit investitii uriase si au creat probleme sociale colosale, de nedepasit. Nu cred ca ar fi intelept sa ne intoarcem la asa ceva. Cu atat mai mult cu cat nu mai avem sistemul politico-economic hipercentralizat din comunism. Dictatura politica si economica a facut posibile megainvestitia si tinerea sub control a nemultumirilor sociale, ambele supraintinse pe o perioada de peste un deceniu, pana s-a rupt coarda. In noile conditii social politice si economice, o „rascolire” de o asemenea amploare a Capitalei si pe o perioada atat de lunga ar fi vecina cu o „dezorganizare planificata”. Se stie, o noua organizare de proportii cere ca mai intai vechea organizare sa fie „dezorganizata”, cam la aceeasi scara. Pe de alta parte, trebuie avuta in vedere si presiunea in crestere a investitiilor productive, in special de reindustrializare. Ele bat nerabdatoare la usa si cred ca in viitorul apropiat trebuie sa fie prioritatea numarul 1. Deci, nu trebuie neglijate concurenta investitiilor, primatul celor productive si impactul social-financiar al megaproiectelor. https://www.contributors.ro/gara-centrala-bucuresti-ii/?unapproved=438556&moderation-hash=e8473a6bf6f03315bebc638675a31714#comment-438556

  6. Domnul sa-l primesca de-a dreapta Sa.
    Asa cum s-a amintit mai sus marile caractere, personalitati adevarate se imputineaza pe zi ce trece si vin in prim plan tot felul de voiculesti, nasui, armanzi si nicusori, foarte agresivi, impetinenti, indolenti si-n realitate extrem de necomunicativi si neprofesionisti.
    Se acrediteaza-n targ ca toti acestia cu mici exceptii ar proveni din bratul tanar al noii securitati coldisto-kovesista.
    Acestia pot proveni de unde vor, insa cel mai grav este ca nu confirma, asa ca voi ramane sa venerez adevaratele personalitati, valori si cu permisiunea amfitrionului citez …”inaintarea in varstă are si acest inconvenient de a vedea cum iti dispar prietenii fara sa mai reusesti sa-ti faci altii noi”.

  7. DUPA CUM VAD , SI BINE PUNCTAT, SE VORBESTE DESPRE MEGAPROIECTE, DESPRE PRIETENIE ADEVARATA !

    DUPA CUM S-A VAZUT SI SE VEDE , PE ALOCURI, DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN MASTASE, S-A IZBIT DE IMPERTINENTA ANUMITOR „PRIETENI”, CE S-AU DOVEDIT A FI CU ” DOUA FETE”! (UN PROVERB REAL: CU CURUL IN DOUA LUNTRE!..)

    PRIETENII, LA TIMPUL ACTOAL, SUNT IMPARTITI IN DOUA CATERGORI . PRIETENII LOIALI, „PRIETENII” CE-SI URMARASC INDEPLINIREA SCOPULUI PERSONAL .( PRIETENII LOIALI, PE CALE DE DISPARITIE!)

    MULTI DINTRE NOI , CEI CARE INCA MAI CONSIDERAM CA, AL AJUTA ESTE O FAPTA BUNA , CONSIDERANDU-L PENTRU VIITOR UN PRIETEN, TIMPUL NE-A DOVEDIT SI NE DOVEDESTE, IN NENUMARATE RANDURI CA , PRIETENII LA NEVOIE, NU MAI SUNT!..

    ASA CUM AM MAI MENTIONAT, TRADAREA A DEVENIT UN ASPECT USOR DE INFAPTUIT, INRADACINANDU-SE CAT MAI VIZOAL IN SOCIETATEA ROMANEASCA! ( NE MAI INTREBAM , DE CE AM AJUNS INTR-O SITOATIE FARA ESIRE, EVENTOAL CU MARI SACRIFICII, PEMTRU VIITOR. )

    MEGAPROIECTELE CE AU CREAT PROBLEME SOCIALE COLOSALE ,
    DE NEDEPASIT …NU MAI AVEM SISTEMUL POLOTICO-ECONOMIC…

    NU ZIC SI NU COMBAT ACEST ASPECT , DAR PUN O INTREBARE SINCERA : OARE , DACA S-AR VREA ,
    IN MOLURILE DIN TARA , RESPECTIV CEL DIN ORASUL CRAIOVA, CALEA BUCURESTIULUI, FOSTUL ELECTRO PUTERE,IN CARE ANAF-UL , GARDA FINANCIARA SI IN CELE DIN URMA , PROTECTIA CONSUMATORULUI , SAR IMPLICA, NU CREDETI CA S-AR GASI, O SEMNIFICATIVA… EVAZIUNE FISCALA SI CATE ALTE ASPECTE!
    ( PATRONII FRANCEZI, ZIC EU , CA CETATEAN AL ACESTEI TARI , AVAND DREPTUL SA AFLE ADEVARUL, ISI CAM FAC DE CAP… CONSIDERAND CA BANUL…ITI OFERA SANSA , SANSE!.. OARE NU CREDETI CA ACEST ASPECT ESTE DAUNATOR? ( AM INTELES CA, ANAF-UL AR MAI FI FACUT O „VIZITA” DAR POATE, NU S-A VRUT!

    IMTREB , IN ACESTE MOLURI , OARE NU SE POT GASI, ENORME …
    EVAZIUNI FISCALE? CE FAC DOMNII GUVERNANTI CU AL SAU „PRESEDINTE” ? ( AM DREPTUL SA-MI EXPRIM O ANUMITA OPINIE , ANUMITE OPINII ! PENTRU VIITOR, AR FI NECESAR A FI LUATA IN CONSIDERARE ACEASTA INTREBARE! )

    UN ALT ASPECT, ACTOALA…FIRMA DE PAZA, CEA CARE, PRIN PASNICII RESPECTIVI, REPREZINTA CONTRACTUL FACUT INTRE ACTOALII FRANCEZI PRIN REPREZENTANTUL LOR , NOUL DIRECTOR , UN TINEREL… OARE SEFUL ACESTEI FIRME , CEL DE LA BUCURESTI…RESPECTA PRIN CONTRACTUL RESPECTIV…CODUL MUNCII? MA REFER LA ASPECTELE OBLIGATORII PE CARE TI-LE CERE ACEST COD. ( INTREB , DEOARECE CEI CARE REPREZINTA PAZA, NU SINT ECHIPATI CONFORM ANOTIMPULUI , UIMITOR ISI IMPRUMUTA O GEACA UNUL ALTUIA, NU -I VAD, CA AR AVEA DREPTUL LA PAUZELE RESPECTIVE…DE LA ORA 9, PANA SEARA LA ORA 21 , ACESTI BIETI OAMENI STAU IN FRIG CU RISCUL DE A SE INBOLNAVI, NU LI- SE PERMITE SA STEA JOS , NU LI -SE PERMITE SA BAGE MANILE IN BUZUNAR , IGHETATE FIIND SI CATE ALTE
    ASPECTE…DICTATORIALE! CE FAC DOMNII GUVERNANTI, AVAND PRIN LEGE ACESTE TREI INSTITUTII , OBLIGATE FIIND SA IA MASURILE NECESARE FIIND , LA TOT CE AM SPECIFICAT!

    POATE PE VIITOR, VOM VEDEA REZULTATE , BENEFICE!..

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL POLITICIANUL AUTEMTIC!

  8. OF! ETERNUL OF… DACA TOT MA APUCA DIMINEATA , NEVAND SOMN , MA GANDEAM CA POATE SI DE CE NU, CELE TREI ALIFI LA CARE MA REFEREAM, AR FI BENEFICE SI PENTRU ARABII CARE AU CUMPARAT SI TOT CUMPARA DEVENIND STAPANII ORASULUI CRAIOVA , CLADIRILE , TERENUL, IN SPETA ACTOALUL SUCPII, FOSTA FABRICA DE PAINE , CARE NU MAI EXISTA , CLADESC ARABII BLOCURI PESTE BLOCURI , AM INTELES SI LA AEROPORT, CLADESC HALE PENTRU AVIOANE , AU CUMPARAT CASE ISTORICE , ISTORICE , MA INTREB CUM S-A PUTUT…OARE NU FACEAU PARTE DIN PATRIMONIU? AU CUMPARAT O FOSTA INTREPRINDERE , O CLDIRE SUPERBA DACA AR FI RENOVATA , DUPA CUM AM INTELES , INTENTIA ESTE A LASA-O SA CADA…( MONUMENT ISTORIC AFLAT PE CALEA BUCURESTULUI , VIZAVI DE FOSTA FABRICA DE PAINE…ULTERIOR RIDICANDU-SE PE TERENUL RESPECTIV O CLADIRE IMENSA ,SI CATE ASPECTE PE CARE LE FAC. OARE AICI IN FIRMELE ARABILOR RSPECTIVI NU SE POATE GASI , DACA SE VREA , O ENORMA EVAZIUNE FISCALA? ( INTREB!)

    DACA SE VREA SE POATE…

    CINEVA SPUNEA CANDVA : IN ORASUL CRAIOVA SUNT CELE MAI MARI GRUPARI MAFIOTICE CE SPALA BANII PRIN DIVERSE ASPECTE. ( DACA MA GANDEAM CU CEVA TIMP IN URMA, SA CER A FI ANGAJAT IN UNA DINTRE ALFIILE RESPECTIVE, VA GARANTEZ CA ACESTI MAFIOTI NU AR FI SCAPAT! ( AM DEVENIT SCALAVII
    UNOR AMARARTI DE FRANCEZI , AMARATI DE ARABI CE FAC LEGILE IN ROMANIA !) ( PACAT, CA NU AM CERUT SA FIU ANGAJAT , ATUNCI CAND AM AVUT O SANSA, POATE EREAM SPRIJINIT, FIIND UNUL DIN PUTIINI PRIETENI CE CU GREU II MAI GASESTI! )

  9. Mizantropul Bill Gates planifică alte pandemii: Trei „inovații” prin care face din coronavirus o stare perpetuă și își umflă neîncetat conturile

    Globalistii isi ascund mizantropia sub paravanul filantropiei. Autodefinirile globaliste prin opusuri fac parte din codul orwellian. Miliardarul american Bill Gates este un autodeclarat filantrop. In fapt, prin planurile sale de reducere a populatiei lumii, care sunt idocumentate istoric, Bill Gates este un mizantrop. Ca si americanul evreu George Soros, colegul sau de miliarde, mizantropie si falsa filantropie.

    Obscura pandemie de coronavirus, ale carei cauze nenaturale sunt banuite, dar abil ocolite, continuă să facă ravagii si sa-i aduca foarte multi bani lui Bill Gates. Prin Fundația Melinda & Bill Gates, miliardarul a investit pana acum 1,75 miliarde de dolari în afaceri pharma cu vaccinuri, testari si orice activitati conexe privind Covid-19, care este cel mai profitabil domeniu al momentului. Aceasta pandemie, cu tulpini si valuri succesive, e raiul afaceristilor globalisti, potrivit dictonului lor „in orice criza exista o oportunitate”.

    Recent, Gates a imaginat un mecanism de influentare globala, bazat pe intretinerea psihozei pandemice, prin care practic din coronavirus face o stare perpetua, care ii umfla neincetat conturile. Acest mecanism de influentare psiho-pandemica cuprinde asa-zise trei „inventii” ale lui Bill Gates: (1) „Mega-testare” și tratamente mai rapide – o „mega-platformă” de diagnosticare, care să testeze până la 20% din populația globală în fiecare săptămână”; (2) „Pompierii pandemiilor” care observă focarele: echipe de 3.000 de experți în sănătate cu sarcina de a identifica o pandemie și să ia măsuri; (3) „Jocuri de-a microbii” și “simulări”, la scara mondiala: pentru antrenarea expertilor pandemici, similare jocurile de război ale militarilor. Prin aceste trei “inventii”, pandemiomanul afacerist Bill Gates se autoplaseaza cu abilitate in centrul crizei si atentiei,  intretine psihoza coronavirus si isi dezvolta afacerile in industria big pharma.

Lasă un răspuns