Lumea in care traim…

S-a spus ca in anul 1989 s-a incheiat Razboiul rece. Probabil ca acest lucru este adevarat pentru principalul conflict ideologic. Poate ca a fost si o speranta. Filmele americane din acei ani erau construite pe ideea unei cooperari americano-sovietice impotriva unor amenintari teroriste de pe Glob sau din spatiu. Occidentul nu era pregatit pentru prabusirea sistemului comunist. Dupa perioada de efuziune, au reaparut crize de tot felul. Cu miza geostrategica. Nu mai era vorba, in primul rand, de frontiere ci de organizarea politica a aliatilor si a adversarilor. Pe scurt, de pozitia si de atitudinea guvernelor. Nu mai era nevoie de invazii de trupe ci de influenta. Razboaiele informationale se deruleaza acum cu tot mai multa intensitate. Cu scopuri politice, economice, umanitare. Aceasta noua faza de confruntare s-a numit „razboi hibrid”. Distinctia clasica intre razboi si pace nu mai este atat de evidenta.

Spatiul cibernetic este locul ideal pentru razboiul hibrid.

„Fabricile de troli”, hackerii au devenit noile armate pe Internet. Tinta lor nu mai este influentarea elitelor conducatoare prin agenti/spioni ci clasa de mijloc, alegatorii. Sunt vizate preferintele comerciale sau optiunile politice. Din interiorul sau din afara tarii. Acesta este Marele Joc. Nu mai ai nevoie de spioni pentru a afla ce vor sa faca liderii natiunilor daca poti, prin presiuni de tot felul, sa le influentezi numirea sau deciziile. Fake news-ul este forma noua a ceea ce in razboi insemna „deception”. Crearea de identitati false, chemarea la „flash-moburi” inseamna manipularea frustrarilor oamenilor de rand. Subventionarea unor ONG-uri poate ajuta la crearea lobby-ului necesar pentru o anumita cauza.

Retelele de socializare pot crea stari de spirit, pot declansa manifestari de strada. Uneori, ele au ca obiectiv o schimbare politica si pot fi sprijinite din exterior. „Primavara araba”, „Revolutiile portocalii” din Georgia sau Ucraina sau cele, poate mai putin evidente, din Romania (2004, 2014, 2019) sunt cateva exemple dar, in momentul de fata, acest tip de metode sunt folosite chiar pe terenul tarilor care le-au initiat ( marsurile si demonstratiile din SUA – BLM, Capitoliu, etc sau demonstratiile pro- Navalnai, trimis in Rusia pentru a provoca astfel de manifestari).

Acuzatiile de influenta externa din campaniile prezidentiale cu miza au marcat viata politica americana si in 2016 si in 2020. Cyber-hackingul a avut rolul de a difuza pe internet emailuri confidentiale pentru influenta opinia publica (pe modelul clasic al campaniilor negative).

Este evident, relatia strategica dintre marile puteri depinde de profilul conducatorilor alesi in tarile respective. Acest lucru este si mai important in conditiile in care vor apare noi crize la nivel global, la nivel regional sau la nivel national.

Important in aceste actiuni este sa declansezi mecanismele de ura in societate, sa creezi dezbinare.

Unii vor spune poate ca Romania a fost si este in afara acestui „razboi” informational. Nu impartasesc aceasta opinie. Pentru ratiuni geostrategice, tara noastra a fost si este vizata de astfel de operatiuni. Modalitatile au fost diferite. La inceput prin „conditionalitati democratice”, „drepturile omului”, „drepturile minoritatilor”, apoi prin impunerea unor profile de lideri convenabili.

29 de gânduri despre “Lumea in care traim…

  1. Fragmentarium
    ONU ? Ce este asta ? Daca il intrebati pe masonul matusalemic Biden, va sta mult pe ganduri in incercarea de a-si aminti ce reprezinta aceasta organizatie caduca, o organizatie care nu mai vorbeste despre dreptul international, drepturile popoarelor, (in general) si de dreptul poporului palestinian (in particular). De fapt, nici pentru autoritatile romane nu mai exista cuvantul ,,Palestina”. Rusine sa ne fie, noua, romanilor, si sper sa ne pierdem cu totul suveranitatea. Tinerii de azi ai nimanui nu au nevoie de asa ceva. Sunt prea ocupati sa butoneze telefoanele controlate de nea google si cei din spatele lui. Noi ceilalti n-am putut, sau n-am stiut sa le explicam ca realitatea, cu bune, cu rele, dar si cu oportunitati de evolutie, este ceva cu totul diferit de mediul vitual.

  2. Aș spune că e chiar poligon de încercare. Dacă e să evaluăm evenimentele putem spune că la noi au fost testate foarte multe moduri de acțiune. Așa că … Doamne ajută! Altceva nu mai putem spune.

    • Nu ati auzit de „experimentul Romania” ? Acesta continua cu mare succes cu largul concurs a multor romani de (din) varf, tradatori si fara pic de coloana.
      Nu inteleg pentru ce asa un imens buget pentru serviciile romanesti si alte entitati cu atributii in domeniul S.N. ?

  3. Excelent articol,sunt multe de invatat.

    dum., 7 feb. 2021, 12:12 ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: ” S-a spus ca in anul 1989 s-a incheiat Razboiul > rece. Probabil ca acest lucru este adevarat pentru principalul conflict > ideologic. Poate ca a fost si o speranta. Filmele americane din acei ani > erau construite pe ideea unei cooperari americano-sovietice im” >

  4. PENTRU RATIUNI GEOSTRATEGIGE, TARA NOASTRA A FOST SI ESTE VIZATA, (MAI ALES PENTRU VIITOR, DACA NU VOM CONSTIENTIZA,TOTI, MACAR IN ULTIMUL CEAS!..) DE ASTFEL DE OPERATIUNI…

    VIZOALIZAND IN SCRIS, CE AM SCRIS ANTERIOR : AM AJUNS INTR-O SITOATIE IN CARE „NATIUNEA ROMANA”, DEVINE TOT MAI NESEMNIFICATIVA, IN SCHIMB
    TERITORIUL , DEVINE, MAI ALES PENTRU VIITOR , ENORM DE SEMNIFICATIV PENTRU CEI CARE, (VIZOAL…) PRIN A LOR DICTATURA TOT MAI INRADACINATA,
    IMPUSA, (UNDE SE POATE!..) ISI
    INDEPLINESC INTERESELE. ACESTE ASPECTE, DATORANDU-SE, ACELOR „ROMANI” MAJORITARI, CARE INAINTE DE A GANDI, AU CONSIDERAT, ( SI TOTUSI , UNII MAI CONSIDERA!) CA , CUVANTUL A FOST CEL DIN TAI!

    ASA CUM AM MAI SPECIFICAT, FIECARE IMAGINE, FRAZA , PROPOZITIE CU A LE LOR CUVINTE, AU O ANUMITA SEMNIFICATIE!

    DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , NE-A VIZOALIZAT, ANTERIOR CAT SI ULTERIOR IMAGINI DIFERITE , IN CARE , VIZOAL, SE POAT VEDEA MUNTII, CONTURATI DE O ZAPADA RECE , ZAPADA LA RANDUL EI , AVAND PE ALOCURI O TENTA DE CULOARE PRECUM A FOCULUI. ( SINCER SA FIU , PRESIMTEAM CA ACESTE IMAGINI, SEMNIFICA, CEVA A NUME SI NICI DE CUM , (DUPA CUM SE VEDE…) NU SE REFEREAU LA VACANTA, (RELXAREA…) MERITATA!

    IMAGINILE, SE REFEREAU LA TEMA ACTOALA!

    DOMNULE PRIM MINISTRU , NEFIIND NECESARA O DETALIERE MULT MAI PROFUNDA , CELE SCRISE, DE DUMNEAVOASTRA, SUNT REALE SI NU POT FI COMBATUTE.

    PS VA DORESC O VACANTA PLACUTA , MERITATA, MULTA SANATATE ALATURI DE INTREAGA FAMILE SI INPLINIREA DORINTELOR SIFLETESTI!

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL , POLITICIANUL AUTENTIC!

    • Domnule MARIAN, cu tot respectul doresc să vă rog să revedeți niște cuvinte pe care le scrieți, din netenție, cu unele mici greșeli:

      – a vizualiza, vizualiza – nu, vizoaliza
      – actual – nu actoal
      – situație – nu sitoație
      – intelectual – nu intelectoal

  5. Aparitia formulei ,,Fake News” este indiciul cel mai evident ca ne aflam in plin razboi rece.
    Ce inseamna aceasta expresie, aparuta in perioada care a urmat dezvaluirilor lui Julian Assange si Edward Snowden (despre omniprezentul Big Brother american) si in special agresiunii Occidentului asupra Ucrainei ? Dupa parerea mea, in definitie se incadreaza orice opinie diferita de linia oficiala a euroatlantismului, in sensul ca este falsa, sau ostila. Nu conteaza argumentele, importanta este provenienta sursei. Daca informatia vine de dincolo de cortina de fier, sau este favorabila lumii exterioare, evident este un fake, fara nicio indoiala. A fost altfel in comunism ? Evident nu, ceea ce mai conduce la ideea ca omul are mai putina imaginatie decat credeam. De fapt omul este suma limitelor sale, ceea ce poate el sa faca, este sa-si perfectioneze strategiile distructive, uneltele si jucariile. Cel putin pana in prezent. Imi vine sa……cand aud expresia inepta ,,inteligenta artificiala”. Nu exista asa ceva si nici nu poate exista o inteligenta compusa din sarme conductoare de electricitate. Avem de-a face cu o imensa manipulare a constiintelor pentru a le diminua discernamantul.
    Cand va crea viata din materie ne-vie, abia atunci vom putea afirma ca omul a devenit ceea ce doar aroganta din el crede acum ca este: O entitate superioara, capabila sa modeleze mediul fara sa-l distorsioneze ireversibil. Daca ar fi dupa mine eu l-as inrudi pe om cu…lacusta, nu cu maimuta. Dar vor mai trece multe sute, poate mii de ani, presupunand ca specia va supravietui pana atunci. O dovada ca suntem pe un drum gresit, este si obsesia unora pentru planeta Marte (o piatra cosmica rece si fara viata), in loc sa alocam resursele necesare pentru a ne schimba modul de viata pe Pamant. Cum am putea coloniza cu succes alte planete, daca nu suntem in stara se ne mentinem planeta nativa in echilibru , conservandu-i resursele ?

  6. AM OMIS … DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE,
    LUMEA IN CARE TRAIM, DIN PACATE, ESTE O LUME IN CARE CUVANTUL DECIDE , IN LOC SA EXISTE O LUME, ASA CUM AR FI FOST NORMAL, IN CARE, OMUL INAINTE DE A GLASUI, A DECIDE , SA GANDEASCA POZITIV , CONSTEUCTIV PENTRU O INTELEGERE SI UN RESPECT RECIPROC INTRE NATIUNILE ACESTEI PLANETE! ( PLANETA UMANA, PLANETA PAMANT SAU CUM AR FI MAI CORECT : PLANETA UMANA SI A TITUROR VIETUITOARELOR, DESTINATE A EXISTA!..)

    Viata inconjuratoare, poate exista, fara a depinde de existenta umana!

  7. 🙏Weekend placut!

    Trimis de pe iPhone‑ul meu

    > Pe 7 feb. 2021, la 12:14, ADRIAN NĂSTASE a scris: > >  >

  8. […] Unii vor spune poate ca Romania a fost si este in afara acestui „razboi” informational. Nu impartasesc aceasta opinie. Pentru ratiuni geostrategice, tara noastra a fost si este vizata de astfel de operatiuni. Modalitatile au fost diferite. La inceput prin „conditionalitati democratice”, „drepturile omului”, „drepturile minoritatilor”, apoi prin impunerea unor profile de lideri convenabili”, a scris Adrian Năstase pe blogul său. […]

  9. REVIN, PENTRU A – MI EXIPRIMA OPINIA REFERITOARE LA DEDUBLAREA , (CA TEASTURA, FIZIONOMIE SI DE CE NU, CITINDUL PE INTELECTOALUL, POLITICIANUL ADRIAN NASTASE: ACUM SUNT MULT MAI INTELEPT!) DOMNULUI PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , O DEDUBLARE , BENEFICA FIINDU-I PENTRU O EXISTENTA INDELUNGATA, CAT SI PENTRU SOCIETATEA ROMANA, (ACTOALA…) SI INCLUSIV PENTRU UNELE ” PERSONALITATI”… A LE EUROPEI!

    DOMNULE PRIM MINISTRU, SUNT INCANTAT DE FAPTUL CUM ARATATI , FIIND INCREZATOR , CA NE VETI OFERI SANSA DE A VA REALEGE… REPREZENTANDU-NE, CU SUCCES , IN CEA MAI INALTA FUNCTIE IN STAT , ACEEA DE PRESEDINTE AL ROMANILOR. (FUNCTIE, CE NU CU MULT TIMP IN URMA , UN MARINAR DE PROFESIE , VA FURAT-O CU SPRIJINUL CELOR CARE, CONTIRAU, ATUNCI, DESTINELE EUROPEI!)

    VA DORESC INCA ODATA MULTA SANATATE ALATURI DE CEI DRAGI!

    PS SPER CA TRICOUL,CU A SA CULOARE, NEAGRA , SMMNIFICA, IN PRIMUL RAND , INCETAREA DECESELOR…DECESE PREMATURE, REALIZATE DE DICTATORII ACTOALI, ASUPRA ROMANILOR!

    CULOAREA ROSIE, IMI DORESC A SEMNIFICA O RELANSARE A PSD, VIABILA FIIND PENTRU ROMANI!

    SI A TREIA CULOARE , CULOAREA ALBA, SA SEMNIFICE , INPLICAREA DUMNEAVOASTRA IN POLITICA EXTERNA, PENTRU A ADUCE PACEA SI RESPECTUL INTRE NATIUNI!

    CELE TREI SEMNIFICATII , SA FIE REALIZATE IN CAZUL IN CARE NE VETI OFERI SANSA DE REVENI SI A VA REALEGE!..

  10. […] Unii vor spune poate ca Romania a fost si este in afara acestui „razboi” informational. Nu impartasesc aceasta opinie. Pentru ratiuni geostrategice, tara noastra a fost si este vizata de astfel de operatiuni. Modalitatile au fost diferite. La inceput prin „conditionalitati democratice”, „drepturile omului”, „drepturile minoritatilor”, apoi prin impunerea unor profile de lideri convenabili”, a scris Adrian Năstase pe blogul său. […]

  11. Domnule Prim Ministru,

    Ați făcut o radiografie corectă a realităților lumii de astăzi și ați ridicat o problemă care ar necesita o soluție.

    De aceea, vă întreb:
    „AVEȚI SOLUȚIA?”

    Sau, în spiritul blogului,
    „PUNE ÎNTREBAREA ȘI, ÎMPREUNĂ, VOM GĂSI RĂSPUNSUL!”,
    vă gândiți să moderați o dezbatere la Fundația Titulescu, întinsă pe distanța a câtorva săptămâni până la conturarea, cel puțin, a unor paleative demne de luat în considerație.

    Personal, consider că aveți statura publică și autoritatea politică pentru a demara o asemenea întreprindere de interes global.

    Cu respect,
    Mircea Popescu
    7 Februarie 2021

    • Cu toata stima, am o doza de pesimism, cu certitudine dl. Premier are solutia/solutiile, insa nu stiu daca are puterea, sprijinul si instrumentele pentru a izbandi. Ma gandesc la situatia reala din interiorul Romaniei, la dezbinarea societatii si a fragilitatii acesteia in care ne ducem viata de zi cu zi. Totusi o asemenea dezbatere are beneficiile ei.

  12. […] Unii vor spune poate ca Romania a fost si este in afara acestui „razboi” informational. Nu impartasesc aceasta opinie. Pentru ratiuni geostrategice, tara noastra a fost si este vizata de astfel de operatiuni. Modalitatile au fost diferite. La inceput prin „conditionalitati democratice”, „drepturile omului”, „drepturile minoritatilor”, apoi prin impunerea unor profile de lideri convenabili”, a scris Adrian Năstase pe blogul său. […]

  13. RO poate fi un exemplu concludent. Din pacate, a intrat in sfera manipularii imediat dupa 1989. S-a victimizat atat de mult, incat a fost o țintă ușoară. A fost cultivata mediocritatea, sistemul de educatie a fost facut praf, nu numai cel institutionalizat – școala, dar si parintii au scapat de sub control educatia propriilor copii. Valorile traditionale au fost ignorate si inlaturate, oamenii doreau un stil de viata ”occidental”.
    A aparut o noua propaganda – absolutizarea noilor conditii social-economice: economia de piata, liberalizarea preturilor, privatizarea, statul de drept, consumerismul, reducerea functiilor statului si denigrarea acestuia, vanzarea avutiei nationale, pentru ca altfel nu puteam fi ”iubiți” de Marile Puteri. Acestea au generat instabilitate, șomaj, salarii mici.
    Astfel, atentia oamenilor a fost distrasa de la adevaratele probleme sociale, economice, pt ca tara sa ii fie luata incet-incet, de sub nas. Atentia poporului a fost canalizata spre probleme fara importanta, de cele mai multe ori intretinute de media scrisa si audio, cu prezentarea unor emisiuni fara consistenta, cu stiri false, etc.
    Internet-ul nu ne-a facut mai informati, ci din contra, ne-a dat ocazia sa ne afisam in cele mai penibile ipostaze si sa stim totul unii despre altii. In ultimii ani si in ultimul timp asistam la ”crearea unor probleme”, pt ca se doreste provocarea unor reactii emotionale, ceea ce se si intamplă. Nu primează ratiunea, ci afectul.
    RO nu este in afara a nimic. Din contra, va fi implicata in ceea ce va fi mai rau. Prezenta NATO, pe care il consider un organism f agresiv si manipulator, care ne mai si stoarce de bani, ne va crea multe probleme. SUA de-abia asteapta un razboi, ei sunt barbari, iar armamentul lor de miliarde rugineste, se perimă. Cine a ramas? Rusia! La tv nu auzim altceva decat ”ce agresive si periculoase” sunt Rusia si China si ce Planeta minunata am avea doar cu USA! Desi, inclin sa cred ca fara USA, fara agresivitatea si manipularea ei, Planeta ar fi fost intr-adevar un loc mai bun.

  14. Pe site-ul CorectPolitics este un articol din 5 februarie, scris de Petru Romosan: ”Cine conduce America?”. Interesanta opinie.

  15. Cum a venit această analiză excelentă cu o zi înaintea decesului lui George Shultz! Poate ar merita evocat rolul său în schema Gorbaciov.

  16. In contextul unui text-semnal de mare actualitate al d-lui profesor Nastase, semnalez ca incapatinatul „E pur si muove!”, care razbate tot mai stins din tabara lui Trump dupa pierderea alegerilor, isi gaseste confimarea. Prestigioasa revista Times recunoaste in numarul sau curent complotul care a decis rezultatul scrutinului prezidential. https://time.com/5936036/secret-2020-election-campaign/ Cu putere de exemplu, citindu-va, d-le profesor, „Distinctia clasica intre razboi si pace nu mai este atat de evidenta”, iata, in sinul societatii americane, in autodeclaratul creuzet al democratiei insasi. E o tema in sine, asupra careia asteptam consideratiile dumneavaostra.

    • Nu ati inteles articolul! „Complotul” a crescut numarul votantilor, deci a fost un act profund democratic. Dar in Romania si in America lui Trump, ideea de a aduce oamenii la vot, trebuie pedepsita cu inchisoarea! Sau cu spanzurarea!

  17. Navalnîi este internaționalist-progresist, ca Biden

    Opozantul Aleksei Navalnîi nu este un nationalist rus. Asa cum nici opozantul Joe Biden nu a fost un nationalist american. Cei doi lideri politici sunt foarte compatibili din acest punct de vedere. Adica, ambii sunt internationalisti-progresisti, un semnificant si o stare care, desi sunt uzate istoric, nu vor sa iasa din vocabular si din politica. Faptul ca Navalnîi este un vector americano-european de intruziune in Rusia il apropie de progresism si de bidenism. Probabil, noul sef al Casei Albe Joe Biden vrea la Kremlin un lider apropiat de profilul sau politic. Dupa ce stapanii banilor l-au scos pe Donald Trump de la carma SUA, iar Europa si-a tensionat brusc relatiile cu Rusia, la care se adauga si faptul ca Angela Merkel se va pensiona in curand, Vladimir Putin nu prea mai are omologi natiocrati in randurile liderilor marilor puteri. O comunicare intre un globalist ca presedintele american Joe Biden si un natiocrat ca presedintele rus Vladimir Putin are putine puncte comune. Situatia cooperarii americano-ruse s-ar putea schimba cu Navalnîi la Kremlin, dar este greu de intrevazut in ce directie. Oricum, daca relatia Reagan-Gorbaciov, dintre un lider liberal si un lider comunist a functionat cu rezultate bune, concrete si cu un “bipolarism de catifea”, o relatie Biden- Navalnîi, intre doi internationalisti si progresisti, ar putea cu atat mai mult sa fie creditata ca ar putea sa reproduca spiritul de destindere al celor doi inaintasi. Riscul e ca globalismul lui Joe Biden din sloganul “leadershipului mondial” al SUA sa fie urmat de un slogan similar al lui Aleksei Navalnîi. Insa multipolartismul a prins radacini si a devenit un cuvant la fel de vehiculat ca cel de democratie. Un al doilea bipolarism, SUA-Rusia, ar fi net respins de Europa, care se va apropia de China si va strange relatiile cu alti multileralisti asiatici. Ce forta creativa colosala s-ar naste din reunirea potentialelor Chinei, Uniunii Europene, Japoniei etc (Eurasia), de peste doua miliarde de oameni! https://www.contributors.ro/navalnii-nu-sustine-anexarea-crimeei-nici-instaurarea-dictaturii-in-rusia-nici-deportarea-cecenilor-toate-astea-sunt-teme-ale-propagandei-rusesti-interviu-cu-analistul-armand-gosu/

  18. „Artistul” negru Lil Uzi Vert si-a implantat pe frunte un diamant de 24 milioane dolari, venituri curate, din munca lui asidua. Nu stiu cum el poate, si ceilalti brothers se pling ca sunt discriminati de albi, si nu pot si ei sa cistige cinstit aceleasi zeci de milioane.
    Noi in Canada sarbatorim Black History Month, si sunt tare mindru ca fratii mei negri muncesc atit de tare de-si permit asemenea diamante. Mai mult, apreciez ca si le pun in frunte, si nu in alte parti, ca sa nu faca efortul sa isi dea pantalonii jos sa ne arate. S-ar aduna prea multe dudui care au avor sa verifica zicerea: „once you know black, you never go back (to white dudes)”.
    Mi-as dori ca Guvernul sa achizitioneze pentru fiecare negru cite un asemenea diamant si sa-l instaleze gratis in fruntile lor divine. O sa fac o petitie online.
    Sunt foarte suparat ca municipalitatea din Toronto a alocat doar 6.8 milioane comunitatilor de negri, pentru ca 26% din cei care iau covid ar fi negri. Jos Virusii Rasisti! Sapunuri gratis! Totul Gratis! O majoritate covirsitoare as zice acesti 26%. Zic sa le instaleze si diamantele dupa ce se fac bine.

    https://www.bbc.com/pidgin/world-55937318

  19. Chiar asa ?! „Occidentul nu era pregatit pentru prabusirea sistemului comunist.
    ?!???
    Deja , erau ani de zile de cand saliva gandindu-se la …… SIBERIA !!!!!
    A .. filmele alea „cooperare” .. da .. Poate erau sincere, poate nu. Poate erau doar praf in ochi ptr linistirea …. victimei inainte de taiere … naiba stie?
    Oricum destramarea URSS …. a fost „opera” ruseasca ba as zice si comunista … Si apoi … „alunecarea” Rusiei pe panta unei „reforme” cleptocratice deghizata in „democratie” ..

    Chiar presupunund ca promii care credeau cu sfintenie in „parteneriat” ar fi fost americanii .. totusi trebe sa recunoastem ca „parteneriatu” ar fi prsupous ca Rusia sa isi p[astreze capacitatile de stralucit secund.
    Dar hai in zilili noastre..

    Covidu 19 anunta noi inceputuri. Guvidu este un pretext excelent ptr „resetare” !!!
    Care resetare ?
    Aia predicata de de Klaus Schwab , fondator și președinte executiv al Forumulio Economic Mondial (Davos) care vorbește despre un „capitalism al părților interesate” ca cica coronavirusul a arătat clar că este nevoie de „crearea unei economii și a unei societăți mai rezistente”.
    Folosind lockdown-urle și restricțiile covid 19 pentru a forţa această transformare, marea resetare este pusă în aplicare sub masca unei „a patra revoluții industriale” în care întreprinderile mai vechi urmează să fie conduse la faliment sau absorbite în monopoluri, închizând în mod efectiv secțiuni uriașe ale economiei pre-COVID. Economiile sunt „restructurate” și multe locuri de muncă vor dispărea înlocuite de utilaje conduse de inteligenţa artificială (IA).

    So proaspat alesul Robinet se baga si el in seama „Actualele circumstanţe nu sunt diferite de ceea ce s-a întâmplat în 1932. Au fost schimbări fundamentale, nu doar în Statele Unite, ci în întreaga lume. Acum suntem în mijlocul celei de-a patra revoluţii industriale. Cu toate schimbările tehnologice, americanii se întreabă: Va fi o clasă de mijloc? Ce vor face oamenii? Este o stare de nelinişte!” (sau poate se vrea bagat in seama ca sa isi asigire famelia ..)
    WEF mai afirmă că publicul va „închiria” la tot ceea ce are nevoie: renunţând la dreptul de proprietate sub masca „consumului durabil” și „salvării planetei”. Desigur, elita care a derulat această mare resetare va deține totul.
    Adica În 2030 nu veţi mai poseda nimic, veţi închiria tot şi veţi fi fericiţi! ????!.
    Mai adaugati sosul ecologist …

    Dar inceput inseamna si sfarsit !
    Sfarsitul uneiu era pe care Biden zice ca a inceput in 1932 …adica New Deal ul… Dar ca sa fiu cinstit trebuyie sa amintesc ca si regimul nazist a avut unele masuri de acelasi gen ..
    Si apoi in anii de pana la razboi lumea a mai vazut concedii platite in Franta, Polonia, Luxembourg, Grecia , Romania ba si in Portugalia.
    Caci, cum zis-a FDR „ori New Deal ori revolutie sociala alegeti!” si tycoonuu cu care staea la masa au ales New Deal.
    Si a continuat si dupa razboi …. de fapt in 89 cand se striga „Jos comunismul” se avea in vedere comp[oneta „sociala” a unor tari precum RFG, Franta samd nu „piata libera” , „privatizarea” si in nici un caz ce a urmat „acumularea primitiva a capitalului” . Apoi unii ai fost necajiti ca „Iliescu a compromis cpaitalismul” fiindca nu se intriodusese egalitatea in vile si mertzane
    Cestia este simpla -dupa ce in anii 80 poporu „de rand” din Vestru a atins un nivel al prosperitaii de neimaginat in anii 20 , cand orice muncitor calificat sau vanzator la un raion de mare magazin era „clsasa de mijloc” a inceput .. refluxul .
    Si azi .. aci democratiile devion plutonomii . Stabii, scapati de spectul revolutiei isi iau revansa.
    Si covidu si „incalzirea antipogena” sunt pretexte excelemte ptr reducerea nivelui de trai al fraierilor.
    Peste vreo 10 ani sa poisezi o masina a ta, poate va fi demodat. Si find demodat prostovanu nu va onbserva ca de fapt masina aia este prea scumpa ptr el !
    Adios si un praz verde excursii in Canare samd [ptr tit prostu. Care va refuza ca este ecologist si responsabil!
    Prostu de rand va inchiria nu va detine . Sau va obtine in folosinta .. cu titlu precar >>> Teuscri cu sefu? Pierzi nu doar locu de munca dar si masina, casa si .. naiba mai stiie ce! Sper sa nu se ajunga la o societate de genul celei din „Loterie Solara”! Dar pisbila sa ne procopsim cu o societate de genul celei di filmnele cu Robocop (un oras condus in mod „corporatist” ,,,)
    Si deepturle lu omu?
    Pai depinde daca este plutocrat, oligarh sau .. red neck ! Si nu imi ziceti China. Pe m ine ma indispun camerrle astea puse peste tot … adica cum sa zic .. Londonoistanu cu cameele alea este primul pras susceptibil de a „urma exemplul” chinez!

    https://romanii-liberi.ro/in-2030-nu-veti-mai-poseda-nimic-veti-inchiria-tot-si-veti-fi-fericiti-viziunea-marii-resetari-asupra-viitorului/
    https://www.hotnews.ro/stiri-international-24573042-angela-merkel-forumul-economic-mondial-davos-chiar-avem-nevoie-aceasta-mare-resetare-transhumanism-micul-secret-lui-klaus-schwab.htm

    https://www.weforum.org/agenda/2020/06/now-is-the-time-for-a-great-reset/

    https://www.bursa.ro/opinii-spre-un-comunism-cu-o-fata-digitala-82025144

  20. Cu drag va informez ca nu mai este nicio problema in România pentru orice forma externa de ingerința in intern.
    Cine sa ne apere ?
    Cine sa-i condamne pe cei găsiți vinovați ?
    Așa ca toată România se descurca, fiecare cum poate.

  21. Eschive retorice de la asumarea posturii de datornic și necompetitiv: Globalistul Joe Biden numește drept “competiție extremă” războiul rece al SUA cu China

    Desi noul presedinte american Joe Biden sustine ca nu va gestiona relatia cu China la fel ca predecesorul sau, Donald Trump, trebuie totusi remarcat ca el a probat ca are aceeasi abilitate de derapaje neasteptate si in unghiuri mari.

    Trump a fost schimbator cu China. La inceput a jucat cartea “prieteniei” cu presedintele chinez Xi, apoi pe a razboaielor comerciale, si, desi vetusta si deci necastigatoare, chiar pe cea “ideologica”, prin secretarul sau de stat Pompeo.

    Spre deosebire de slalomurile externe ale lui Trump, Biden le-a folosit intern. In campania electorala pentru alegerile prezidentiale din vara anului trecut, Biden a facut adevarata demonstratii de violente si persecutii de tip fascist.

    El s-a folosit de BLM si de Antifa ca de batalioane hitleriste de asalt, pana la limita razboiului civil. Dupa ce a devenit seful Casei Albe, Biden a schimbat foaia, acuzand libera exprimare si manifestatiile politice de “terorism intern”.

    Biden sustine ca in politica externa se va concentra pe diplomatie si pe regulile internationale. Ar putea sa fie o tactica de de-vigilare, prin care sa-si cumpere linistea pentru ce va face in interior. Daca SUA au dat prin Trump lovituri de politica externa, loviturile lui Biden vor fi interne.

    Cu o retorica alunecoasa, prin care spera sa puna o presiune maxima, dar si sa pastreze o marja pentru orice optiune, Joe Biden a denumit noul razboi rece al SUA cu China drept o “competitie extrema”, in care vrea sa evite un “conflict”. Aceste declaratii de intentii globaliste privind natiunea chineza le-a facut intr-un interviu, publicat duminica.

    Insa expeditiile navelor militare americane in spatiul maritim de identificare al Chinei si in marile de proximitate chineza si asiatica, pe care Joe Biden le-a ordonat inca din primele momente ca presedinte, ridica mari semne de intrebare in privinta “evitarii conflictului”. La aceste provocari globaliste se adauga diplomatia instigativa americana care antreneaza Taiwanul si o serie de declaratii extrem de contondente antichineze ale unor inalti responsabili (pe politica externa, securitate nationala si finante) ai administratiei Biden.

    Receptionand adecvat aceste semnale de ostilitate escaladata la adresa Chinei, președintele chinez Xi a facut un apel rational, la finalul lunii ianuarie, la retinere si la neaventurarea SUA intr-un “nou război rece”, o imprudenta asupra careia a avertizat ca va conduce la un “impas”.

    Insa progresistul Biden si-a continuat tiradele globaliste. El s-a angajat, fără sa spuna concret cum o va face, să contracareze ceea ce a hiperbolizat ca fiind drept “abuzuri economice” si “acte agresive” ale Chinei. Biden a agitat cu tupeu lozinca apararii “drepturilor omului”, de care americanii sunt in mare masura frustrati, dar, constientizand probabil ca fara “fabrica lumii” se vor duce de rapa, a spus si ca va coopera cu China “când este în interesul Americii”.

    Biden se insala cand afirma că-l cunoaște “destul de bine” pe presedintele chinez Xi Jinping, de când era vicepreședintele lui Barack Obama. Superficialitatea se insala intotdeauna asupra profunzimii, mai ales cand in adancurile sale se afla o cultura si o intelepciune milenare.

    Insa Biden are dreptate cand isi reproseaza ca încă nu a discutat cu omologul chinez si ca nu are “niciun motiv să nu-l sune”. Dar e un sofist de duzina cand spune despre Xi ca “este foarte dur” si ca “nu are un gram de democrație în el”. Concluziile lui Biden sunt invalide. Premisele lor, ca natiunile trebuie sa se lase jefuite de globalism si ca globalismocratia e democratie, sunt total false.

    Declamațiile emfatice si seci ale lui Biden, de a se supraordona nemeritat Chinei, ca harnicie si creativitate, pentru a face posibil “leadershipul mondial” al SUA, raman desuete si ignorate, prin neasumarea noii posturi, de stat ajuns cel mai mare datornic al lumii si necompetitiv.

    Datoria publică a SUA e cât PIB-ul țării în 2020, cel mai înalt nivel de la al Doilea Război Mondial. Deficitul SUA a crescut la 3,3 trilioane dolari. Mai trebuie vazuta si o asimetrie monstruoasa. Deși are doar 4,3% din populația mondială, Statele Unite dețin 33,4% din toată bogăția lumii.

    Plecand de la aceasta proportie americana si de la populatia si resursele Chinei si ale Asiei, cat ar trebui acestea din urma sa detina din bogatia lumii?! Oricare ar fi raspunsul, este clar, moral si legal ca noul secol sa fie un Secol Asiatic.

    In final, o tema de reflectie. Din modul cum s-au desfasurat campania electorala si alegerile prezidentiale din SUA in 2020, ar trebui sa ne intrebam cat se mai respecta din rugaciunea lui John Adams, primul presedinte care si-a stabilit resedinta la Casa Alba, pe 1 noiembrie 1800: „Ma rog la Dumnezeu să ofere cele mai bune binecuvântări pentru această casă și toți cei care locuiesc acum în ea. Din fericire, doar cel mai onest și înțelept va sta sub acest acoperiș.”

  22. Tekctual la oi s-ar duce …..

    Stiati ca Bucureştiul estre subvenţionat de Vaslui?
    Da, da Bucurestiull, care la 100 de ueoi dati la buget primeste 11 este subventionat de vaslui care la 100 euroi dati la buget primeste 160!

    Cine e inteligentul ? Spin Ionita ! https://clujcapitala.ro/2021/02/07/sorin-ionita-falimentul-financiar-al-bucurestiului/

    Sau poate nu e doar inteligenti ci si cointeresat de proverbiabilii 30 de sicli ..

Lasă un răspuns