Ion Spanu: „Nu vă place Diana Şoşoacă, dar v-a plăcut mult de Marian Ceauşescu?” (Cotidianul, 12 decembrie)

„Domne, atît de bine îmi pare că AUR a intrat în Parlament, cum nici nu vă imaginaţi! Şi nu la limita pragului, ci cu aproape 10%. Această aşa-zisă surpriză este o adevărată hîrtie de turnesol a politicii de la noi, devoalînd în mod oficial toate caracteristicile clasei politice, dar şi ale electoratului nostru.

Pînă la alegeri, omul-pîrmac al PNL era un anumit Marian Tivilic Moroșanu, zis „Ceauşescu”. Era bun! Îi hărţuia pe PSD-işti şi chiar pe Avocatul Poporului, urmărindu-i la ieşirea din televiziuni şi chiar pînă acasă, le mînjea gardul casei cu tot felul de porcării, arunca vopsea pe pereţii ministerului Justiţiei unde era Tudorel Toader:

Îi mai puneau cîteodată poliţiştii, „la vrăjeală”, cătuşele, dar a doua zi Ceauşescu era iarăşi în stradă şi o lua de la capăt.
Dar, ia, priviţi aceste imagini care l-au legitimat pe „Ceauşescu” ca vector de imagine al PNL, USR-PLUS şi chiar al lui Klaus Iohannis:

Frumoasă arhivă, nu? Klaus Iohannis şi Ludovic Orban zîmbesc fericiţi că „Ceauşescu” (sic!) acceptă să facă un selfie cu ei, Dacian Cioloş şi Dan Barna l-au pus între ei ca pe vedeta partidului cu USR pe piept, rafinata franţuzoaică Clotilde Armand (sic!) este aproape de orgasm în preajma lui, Rareş Bogdan îl ia pur şi simplu în braţe pe Ceauşescu. My friend, nu?

Şi asta nu e tot! Pînă şi ţuţerii „Sistemului” sînt fericiţi cu „Ceauşescu” alături de ei. Ia, priviţi-i şi pe procurorii generali Augustin Lazăr şi Bogdan Licu, şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, precum şi pe filosoful Mihai Şora:

În schimb, acum aceiaşi politicieni şi, mai ales, ţuţerii lor din presă se revoltă împotriva intrării în Parlament a avocatei Diana Şoşoacă din partea partidului AUR, cel care le-a dat peste cap calculele! Şi te întrebi: de ce? AUR şi-a asumat-o pe avocata Diana Şoşoacă, în ciuda vocii sale stridente şi a mesajelor sale agresive. Dar şi-a asumat-o, nu doar a folosit-o în stradă, aşa cum au făcut cei din PNL şi USR. 

În plus, Diana Şoşoacă este avocat şi încă unul foarte bun în meserie. N-am nici o îndoială că majoritatea pe care se pregăteşte Iohannis s-o impună pentru a mai avea o dată „Guvernul Meu” va avea mari probleme în Parlament cu Diana Şoşoacă. Dar ea nu va fi, din punctul de vedere al agresivităţii, nici la degetul mic al USR-istei Chichirău! Vă amintiţi de episodul cu hărţuirea lui Şerban Nicolae în Parlament? Ia să-l punem în paralel cu imaginea lui Şoşoacă din stradă:

Care-i diferenţa dintre Chichirău şi Şoşoacă? Măcar AUR-ista ţipa în stradă, la un protest, nu în Palamentul României, aşa cum a făcut USR-ista!
Acum înţelegeţi de ce mă bucur că AUR a intrat cu scor uriaş în Parlament? Poate că-şi vor da seama şi cei din PNL şi USR-PLUS de vorba aia veche: „Semeni vînt, culegi furtună”! Sau de alta: „Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti”! Şi încă una: „Cine sapă groapa altuia cade singur în ea”.

Deci, să-i ţinem pumnii avocatei Diana Şoşoacă! Dacă e circ, circ să fie!

P.S. Dacă Iohannis ar fi citit cu atenţie „Cotidianul”, ar fi observat că noi îi sugeram încă din septembrie 2018 un Guvern mult mai stabil decît cel pe care se chinuie să ni-l ofere în aceste zile, mai ales că indicam şi consilierii cei mai potriviţi pentru fiecare post:

40 de gânduri despre “Ion Spanu: „Nu vă place Diana Şoşoacă, dar v-a plăcut mult de Marian Ceauşescu?” (Cotidianul, 12 decembrie)

  1. Buna ziua, am citit cu mare placere si uimire articolul. Ma bucur ca o persoana atat de importanta ca dv gandeste asa, semn ca nu am luat-o eu razana. Am sustinut din ’90 formatiunea actuala numita PSD. Acum sunt extrem de dezamagita de ce a ajuns. Nu mai au forta, nu mai au lideri credibili. Toti cei pe care-i simpatizam s-au dat la fund sau au plecat in alte formatiuni. Pacat. Va doresc toate cele bune.   Pe miercuri, 3 februarie 2021, 12:35:13 EET, ADRIAN NĂSTASE a scris: | Adrian Năstase posted: ” „Domne, atît de bine îmi pare că AUR a intrat în Parlament, cum nici nu vă imaginaţi! Şi nu la limita pragului, ci cu aproape 10%. Această aşa-zisă surpriză este o adevărată hîrtie de turnesol a politicii de la noi, devoalînd în mod oficial toate caract” | |

    • F interesant pct dv de vedere . Eu din 1990 , pana in 2019 , nu am sustinut , din contra am fost un dusman al PSD , datorita loviturii de stat ce ne-a luat independenta , ne-a bagat in NATO ,cat si multe altele . Din2019 , sustin PSD , ptr ca am de ce ,-adica o politica social economica , buna ptr cei multi . Precizez , am incercat sa ma conving in 90 , de binefacerile politicii liberale , am discutat in mai 90 , cu Radu Campeanu , dar inediat am aflat , ceeace era de fapt real ca acest Radu Campeanu , cutie de scrisori a securitatii a fost adus in mod exptres de,la Paris , de catre Ion Iliescu , ptr a lua din electoratul , de drapta , a lui Ion Ratiu , ceeace s-a si intamplat in duminica orbului din mai 90 . Deci de atunci m-am lamurit de stoarfele liberale .

  2. Nimic nou sub soare !
    Se practica en-gross Prostitutia Intelectuala ! .
    Exemple nu trebuie sa le dau trebuie numai sa privesc in jurul meu.
    O zi buna sa aveti .

  3. Adevarat graiti…ba dimpotrivă trebuie să mai apară câțiva sosoaca…!!👍👍

    mie., 3 feb. 2021, 12:35 ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: ” „Domne, atît de bine îmi pare că AUR a intrat în > Parlament, cum nici nu vă imaginaţi! Şi nu la limita pragului, ci cu > aproape 10%. Această aşa-zisă surpriză este o adevărată hîrtie de turnesol > a politicii de la noi, devoalînd în mod oficial toate caract” >

  4. Întrebări, căutări, frământări și răspunsuri !
    Ce poate face sau ce trebuie să facă de pe acum populația (poporul, electoratul, cetățeanul, societatea civilă etc.) României (după caz, român) pentru identificarea, formarea și promovarea unei persoane sau a unui grup de persoane din rândul cărora să individualizăm apoi un „pământean”, „bine clădit”, profund și neîndoielnic atașat valorilor naționale, în respect european și internațional, pentru a candida la președinția (președenția!) României și care să ne izbăvească de cei … „buni” de până acum?!?
    În istorie s-au perindat: „cel Bun”, „cel Mare”, „cel Viteaz”, „cel Bătrân”, …! Să fi rămas doar din cei de tipul „cel lăudat” ori „cel lepădat”, nu îmi vine a crede !(?!?)
    Evoluțiile și opțiunile de până acum s-au arătat practic fiecare (cel puțin în „media”), la scurt timp după alegeri, una mai „nemulțumitoare” (criticată sau criticabilă), mai neo-(… , mă feresc de anumiți termeni!) decât alta, una mai „norocoasă” sau mai „ghinionistă” decât alta!
    La fel, să identificăm, formăm și sprijinim un candidat de prim-ministru! Despre partide și manifestările lor, cu limitările, programele ori misiunile lor tot mai vizibile cu fiecare zi ce trece, despre confuzia împinsă dincolo de o adevărată și profundă zăpăceală doctrinară, ne-am cam luminat. Despre funcționarea lor, preocuparea pentru selecție și promovare de valori autentice ori de „falnici (jalnici!) muți”, doar chiorul, surdul, mutul sau orbul, dacă s-au preocupat cât de cât de viața publică și soarta zilei de mâine, eventual, nu s-au lămurit încă! Găști, bisericuțe, clanuri, grupuscule ferecate, praf în ochi, aproape – iertat îmi fie termenul – „mortăciuni”(adică, în teritoriu, „organisme” lipsite de viață, în teritoriu, iar lavârf „celule” incompatibile cu o viețuire măcar „moleculară”!), după alegeri și împărțirea ciolanelor!
    Chiar să nu putem găsi un „căpitan” brav acestei nave; chiar să fim slugile tuturor, chiar să nu putem avea diplomația noastră, chiar să nu ne putem servi interesele noastre; chiar să stăm în genunchi (era să zic „capră”!) la dispoziția și plăcerile oricui ?!? Chiar să ne scoatem ochii unii altora; chiar să ne învrăjbim fără limite; chiar să-i uităm pe unii pe viață pe niște fotolii bine încălzite și bine plătite; chiar să obosim ecranele televizoarelor de aceleași chipuri … (puneți fiecare adjectivele ce le considerați potrivite!), chiar să ne râdă-n față mereu tot felul de sforari, marionetiști și aserviți; chiar să suportăm mereu ofensa, întorcând și celălalt obraz; chiar să acceptăm la nesfârșit a fi etichetați în masă „ciuma” (de orice culoare ar fi – roșie, galbenă, albastră, verde, neagră etc.) ?!?
    Doar decadență și desfrâu la câțiva, dezastru și durere la infinit de foarte mai mulți? Chiar atât să ne fi dezumanizat încât trădăm tot – familie, rude, prieteni, casă și țară – doar pentru a părea vremelnic „cocoși mai înalți în creastă”? Măcar de la covid e de învățat că „dânsul” (covidul!) sau „Domnul” nu diferențiază „averile” ori sărăcia, simțirea ori nesimțirea, simplitatea ori ierarhia! Cel puțin deocamdată! Cât privește începutul și sfârșitul ne „găsește” cam pe toți la fel – umblăm în trei sau patru labe, ne-ntorc și ne spală alții etc … !!!
    Și-atunci, să revenim la începuturi, să căutăm „material”, să ne croim, gătim și pregătim un candidat de președinte, prim-ministru și alți conducători demni de demnitățile cu care ar fi investiți, care să accepte și militeze pentru întreaga țară ca pentru familia lor!
    Oare (doar eu!) sunt un utopic?!?

    • IN OPINIA MEA , DOAMNA DIANA SOSOACA , PARE… A FI UN LUPTATOR NEINFRICAT!( DIN PACATE , TRECUTUL NE-A MEMORAT, ANUMITE ASPECTE CE SAU DOVEDIT A FI IN REALITATE DOAR ILUZII! )

      IN PRINCIPIU , LUPTA PENTRU EXISTENTA … A DEVENIT SEMNIFICATIV DE VIZOALA!

      NU CRED SI NU DORESC A CREDE IN „INGERII” UMANI!

      PS PREFER SA NU MA MAI HAZARDEZ … CREZAND CA TOT CE ZBOARA SE SI MANAMCA! PREFER SA CRED SI SA-MI PARA RAU, DE OAMENII NEPUTINCIOSI ,CU A LE LOR VARSTE DIFERITE, CE SUNT OMORATI, ( EUTANASIATI !..) CU SCOPUL DE INDEPLINI PLANUL …
      DEGEABA NEVIZOALIZAM IN SCRIS OPINIILE , CARE MAI DE CARE, ATAT TIMP CAT IN REALITATE, NU SUNTEM UNITI!

      ZAMBARETUL SI „FILOZOFUL GANDITOR”, DIN IMAGINEA RESPECTIVA, PENTRU MINE SUNT NISTE ” FIINTE UMANE”, CE DEVIN TOT MAI PENIBILE , PENTRU SOCIETATE!

      PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL, POLITICIANUL AUTENTIC!

      • Ce-am avut de spus, am spus.
        Dacă insistați, traduc.

        Sunt oripilat de mahalagismul care-și face intrarea în politică în mod triumfător. Indiferent din partea cărui partid.

        Consider că nici nu trebuie pronunțat numele celor care sunt campioni ai acestor atitudini mitocănești, de lipsă de respect pentru cetățeni.

        Fiind lipsiți de cea mai elementară educație, vor fi mândri și se vor simți încurajați să continue.

        În plus, sunt destui în societate care vor considera că asemenea comportament reprezintă adevărata formă de impunere a ideilor în politică.

  5. Domnule Spanu, aveti o arhiva bogata si totodata interesanta prin personajele care s-au „tras” in poza cu acest „Ceausescu”, interesant articolul. Sunt foarte curios toti astia care mai apar in poze, d-alde Angi, Dide, Bot, etc, care e viata lor pe campia muncii, oare pe unde semneaza condica, nu de alta dar anii trec repede, iar ca maine va trebui d-na ministru Turcan sa le (re)calculeze pensia ?
    Intr-o postare mai veche spuneam ca nu e rau ca mai sunt oameni prin Parlamentul Romaniei ca d-na senator Sosoaca, ii mai baga pe toti acesti obraznici si indolenti in sedinta, insa din pacate vocea doamnei Sosoaca este singulara pentru atata obraznicie, infatuare si superioritate afisata de gasca #rezist din guvern si parlament.
    Au venit in Parlament si adormitii in sosoni, cei de la PSD, fiecare cu cate o pancarta lesinata in mana, sa nu spuna lumea ca n-au luat atitudine.

  6. @Adrian Nastase

    Nu stiu exact cine este Marian Ceausescu . Am auzit ce-i drept, vag, dar nu cred ca am dat atentie. Nu stiam cine este Diana Sosoaca either.
    Am aflat insa, si am dat atentie pentru ca este membru al Senatului Romaniei. Nu trebuie sa explic diferenta dintre „bufonul de trotuar ” ( un soi de toanta satului pe care e pacat sa o contrazici sau sa o pedepsesti, pentru ca nu stie ce face) si „terorista paracioasa a clasei ” care tipa cocotata pe scena salii de festivitati.

    Dvoastra stiti prea bine ca in orice partid exista nebuni necesari, clovni de serviciu, bufoni de curte si capre raioase ispasitoare. Din cate imi amintesc in PSD aceste specii erau scoase doar la necesitate iar existenta lor era efemera. PSD fiind un partid mare si ( relativ) incapator, uneori una sau doua personaje din categoriile enumerate scapa vremelnic in sala de festivitati, pentru o legislatura ( sau doua).
    Diana Sosoaca nu tipa pe strada avand calitatea de simplu cetatean ( ca Ceausescu) , ea racneste in calitate de membru al Parlamentului. Este extrem de periculos pentru firava democratie romaneasca senzatia pe care o lasa. Un senator are mecanisme parlamentare sa rezolve nemultumiri si neajunsuri, sa interpeleze ministri . Nu este necesar sa mearga in strada sau sa urle la usa ministerelor insotita de o gloata.
    Diferenta dintre cei doi e simpla si darama esafodajul logic al articolului dlui Spanu: nimeni nu i-a oferit lui Marian Ceausescu un loc in Parlament ( el fiind utilizat pentru ceea ce este) , pe cand Sosoacei I s-a dat o pozitie numai buna pentru a sufoca pana si impresia de democratie si a oferi o alternativa ( periculoasa) la modul cum ar trebui inteleasa libertatea.

    • Te agiți degeaba. Ești pueril și superficial, ca de obicei. Faci, din nou, pe omul subțire, speriat, chipurile, de atitudinile Dianei Șoșoacă și ale AUR. Nu ține. Ești singurul de aici qui s’affole a propos de Șoșoacă și AUR. Prostește, căci NU: nici o democrație și nici o libertate nu sunt puse în pericol de Șoșoacă și de AUR. Așa cum n-au fost puse nici de Vadim și de PRM, pentru simplul motiv că n-au ajuns niciodată la guvernare și, chiar dacă ar fi ajuns, n-ar fi îndrăznit să pună-n practică nici una din ideile „extremiste” pe care le promovau; doar gura era de ei.

      Și zi așa, diferența dintre Marian „Ceaușescu” și Șoșoacă e că ultimei i s-a dat un loc în parlament… Nu i s-a dat: l-a câștigat prin votul popular. Nu e mare lucru. Lui Băsescu i s-a dat (lui chiar i s-a dat) un loc în fruntea statului. Și încă în două rânduri. Și n-a pus în pericol democrația și libertatea. Le-a distrus de-a dreptul. Împreună cu multe altele: economie, justiție, servicii de informații, imagine pe plan extern… Nu te-am văzut devenind ATUNCI isteric. Dimpotrivă: l-ai ales și l-ai reales. Iar la suspendări, ai votat în favoarea lui. Ba, la a doua, i-ai îndemnat și pe alții, pe „blogul” tău, să voteze „contra loviturii de stat”.

      Joianis a moștenit sistemul antidemocratic de-a gata, de la Băsescu. L-ai ales și reales și pe el.

      Cât despre „Sosoaca nu tipa pe strada, avand calitatea de simplu cetatean (ca Ceausescu), ea racneste in calitate de membru al Parlamentului”, ai fost în al nouălea cer când USR-știi – membri ai parlamentului – răcneau în calitate de membri ai parlamentului și luau cu asalt parlamentul, pe „motiv” că „noaptea ca hoții”.

      Așa că las-o pe Șoșoacă. Tu stai liniștit acolo și fă aripioara de partid, pe blog.

      P.S.: Ai un răspuns și la articolul precedent.

    • Încă ceva: de când te tot isterizezi pe aici a propos de Șoșoacă și de AUR, n-ai reușit să explici niciodată de CE ANUME te temi. DE CE e AUR periculos și PENTRU CINE. Dar CONCRET. Bun, AUR a intrat în parlament. Așa, și? Există marele pericol să se-ntâmple… CE?! Spune clar! Luminează-ne!

      Dar pun pariu că nu vei reuși să scrii nimic CONCRET. Tu ești esențialmente superficial, nu gândești cu adevărat, cu idei clare, argumente… Ai rămas la stadiul IMPRESIILOR. Șoșoacă și AUR sunt un pericol pentru că… așa mi se pare mie. Puțin. Foarte puțin.

  7. Deci asa! Dacă nu citești presa (ca mine), ai o vaga idee despre agenții electorali ca Marian zis Ceaușescu. În opinia mea e o ofensa postum adusa lui Ceaușescu care n-a fost nici golan, nici măscărici. Nu pot sa spun ca nu mi-au plăcut pozele, sunt grăitoare în cel mai înalt grad. Pai dna Sosoaca e nițel aiurita și cam pitorească pentru gustul meu, dar, dar… E cu totul altceva decât derbedeu Marian și cu trei clase deasupra madame Chichirau. Pe asta am și văzut-o la Antena 3, o mahalagioaica cu ifose și cam putina la minte.

    • Iată că AUR a decis să scape de „accidentul” Șoșoacă, dând jos de pe frontispiciul partidului o „firmă” care îndepărta oamenii.

      Păcat că unii s-au grăbit, fără discernământ, s-o ridice în slăvi, dorind parcă să-și exprime admirația pentru un asemenea comportament.

  8. AUR are nevoie de oameni puternici si vocali care sa reziste la trinta cu „sistemul” internationalist. Nici nu intrasera on Parlament cind Deutsche Welle ii numea „xenofobi” (era doar o „opinie” exprimata de o autore…romanca!). Imperiul are angajati. Citeodata, unele metode populiste nu trebuie eliminate din start, pentru ca pot fi eficiente. Iesitul politicienilor in strada este o astfel de metoda de mobilizare a cetatenilor, atita timp cit nu esti Sef de Stat. Ma mir ca Iohannis nu si-a luat giaca rosie sa-i organizeze pe americani putin. E adevarat, ar fi fost probabil arestat alaturi de Proud Boys.
    Dar daca AURistii vor creste si mai mult in procente si in parlament si poate vor da un guvern la un moment dat? Ooooo, sa vezi atunci tipete si pumni, vor iesi „rezistenii progresisti” iar in strada, sa spuna ca ei nu vor cu Romania ci cu Ioropa. Vedeti, manipularea e maxima, pentru ca (si am mai vorbit de asta) nationalismul este foarte sanatos in doze bine administrate, cum se intimpla in Allemagne par example. Sau in Swiss. Sau in Austria. Dar noua ne dau cu linie peste mina si ne spun ca inca mai avem de invatat ca sa ne permitem luxul sa afisam iubire de tara. E ceva pervers in atitudinea asta imperial-austro-habsburgica ce se mentine si azi in „elitele” europene gen Ciolos, Barna, si nenica ala tinar de la PPE, roman, care o tine de mina pe Frau Merkel (nu-i retin numele, cred ca nici Istoria n-o sa-l pomeneasca).
    Stai sa vezi ce restrictii la fonduri europene, ce procese ioropene despre statul de drept vor apare impotriva Romaniei imediat ce AUR ar primi mai mult mandat de la electorii romani.
    Ce, nu v-a fost bine cu Iohannis? Nu v-a prins bine schiatul si aerul de munte?

    • Nu tot ceea ce straluceste e AUR. Mai ales cand aurul vine pe filiera Steve Bannon. Nationalismul sustinut de valori, principii si puterea exemplului poate fi magnetic. Cand e abis, dezordine, nesimtire, teoria conspiratiei si stiri false , este la fel de nociv ca orice alt „ism”.
      Ce inseamna ” imperial-austro-habsburgic ” ?

      • Si nu titi care isi iau nickuri nobiliare sunt si …
        De fpat mai degraba copii de servitoare ….

      • Duke, corect, de acord cu enuntul despre „nationalismul util”, dar o sa ne incurcam pina la urma in itzele incurcate din ghemuri diferite, si raminem fiecare sa crosetam solo. Va iesi juma ciorap si juma ie cind vom incerca sa analizam ce inseamna „imperii bune” cu „valori bune” promovate de Jedi internationalisti, si „imperii rele” conduse de Darth Vaderi nationalisti. Pina la urma, fiecare natie are tipul sau de cultura si istorie, ergo politicienii nationalisti din diverse tari sunt imersati intr-un anumit tip de nationalism, si percep diferit ce e quasi-util sau nu. Si, fara indoiala exsita o ciocnire sau mai multe pe diverse planuri intre nationalisti, judecind dupa succesul (sau esecul, depinde de unde privesti) partial al domnului Stev Banon, sau esecul total al lui Jirinovki. Nu stiu daca exista vreun politician in lume care sa fi dobindit o charisma hipnotizanta de Zeu al Nationalismului – in sensul ca este fara sa il intrebi, nu cuvinta dar face pentru popor fara sa fie rugat. Poate dl Iohannis, dar si el a scapat „porumbelul razboiului” cu PSD cind o cuvintat ca „PSD vrea sa dea Ardealul ungurilor”. Nationalist dl Presedinte :). Dar pot sa il adaug cam pe acelasi plan cu dl. Presedinte si pe dl Dragnea, preocupat de dimensiunea tomatei romanesti in exclusivitate, pe toate ecranele patriei. E buna tomata, dar la fel de utila si varza. De aia e bine sa ai politicieni la virf care sa isi vada peste lungul nasului, asta daca nu e mai lung ca al lui Pinochio.

        Asa-i, nu tot ce straluceste e AUR, dar sper ca AUR sa straluceasca din ce in ce mai tare, pentru ca e nevoie de un partid conservator-nationalist in Romania, asa cum acesea exista peste tot in Europa de Est, si banui ca si prin Anglia si tarile „vechi” membre UE. URSSul de si de aia a colpsat, pentur ca a impus niste „valori” straine (imperialist rusesti impachetate de Marx & Engels & Lenin Ltd.) unor „republici” membre.

        E necesar sa ne aparam ca romani de anumite „valori” pe care miscarile internationaliste progresiste vor continua sa incerce sa le impuna Romaniei, un fel de „curriculum” pe care „bossii” zilei il dau tarilor mai mici ca sa treaca clasa, si sa primeasca fie felicitari (in comunism) fie „bomboane” (in capitalism). Nu e nevoie sa ne aparam de toate, pentru ca ar trebui sa discutam depsre fiecare „valoare”. Asta ar presupune sa avem parteneri de dialog care sa asculte. „Drepturile omului”, de exemplu, un subiect vast care poate fi atacat: care mai sunt la ora asta „drepturile omului”? Si ce mai inseamna ele azi cind libertatile noastre individuale sunt atit de limitate?

  9. Frigusor Dan tine Bucur4estiu in frig da de vina este coruptul de Adrian Streinu-Cercel !
    https://ziare.com/adrian-streinu-cercel/stiri-adrian-streinu-cercel/veniturile-lui-adrian-streinu-cercel-s-au-dublat-in-pandemie-iar-banii-din-banci-au-crescut-de-11-ori-1660084

    După un doctorat în matematică în Franța, Nicușor Dan s-a întors în țară, unde a fondat Școala Normală Superioară București, o instituție științifică având scopul de a îndruma spre cercetare pe cei mai buni studenți români.
    (Wiki)

    Hm si cum o fi fondat asta Scoala Normală Superioară București ?
    2001?
    Sefu ai cumva o idee ?!

      • Asta zic si eu..poai vine un „parlit” de doctor in mateoftici la la Sorbonica , unu de 31 de ani, fara Pile Rudenii si Cunostinte si in loc sa isi vaza de treaba si leafa se apuca si face ce? Școala Normală Superioară București !
        Adica se descurca pefect in „jungla” politico-cacademica-adtiva unu … presupus de la tara fara PCR ?
        Asa ceva nu se poate!

        Si ca a luat doctoratu ia Sorbonica. brasvos lui, da nu e primul sau singurul roman! Acu 140 de ani, da ar fi impus tuturor (ca doctori si mai ales matematica cam rari in Romania la 1880!) da in 2000 ?! Ca dejua de decnii Romania avea o scoala de matematica !!!!

        Pana la urma cineva tare il iubeste …. sau l-a iubit!

  10. 1.Diferența între Șoșoacă și Chichirău este că prima este deopotrivă inteligentă și stăpână pe meseria ei, deși a studiat în România, nu în SUA.
    2. Liderii PSD au zis că vor face reformă, renunțând la Șerban Nicolae, pe când USR reformează țara, în continuare, cu Chichirău. De asemenea, și cu Vlad Voiculescu cu studii în Austria, dacă or fi fost studii adevărate și cu alți mahleri fițoși, foști bursieri Soros.
    3. Șoșoacă ar fi mult mai credibilă și ar avea mai mulți susținători, dacă nu s-ar lua de profesorul Streinu sau de secretarul de stat Arafat și dacă n-ar fi atât de subiectivă.
    4. M-am întrebat întotdeauna, dacă personajul Ceaușescu este cu adevărat bolnav psihic sau doar o unealtă vocală, sub acoperirea unei boli. Știam că cei bolnavi, chiar și cei care vântură certificate de revoluționari, sunt tratați în spitale sau în sanatorii specifice acestei boli.

  11. Ura si traiasca incalzirea climatica !!!
    Ca acu la Bucale sunt + 7 grade celsius …..

    Insa ce fac guWernerantii ?

    Pai ca, nimic. Au constata ca asa-zsul plan de rezilienta cu care se lauda si Werneru si guWernu ca vor aduce cca 30 mld euroi e cam .. ca nu e!!! „ Am primit observaţii de la Comisia Europeană asupra unor componente ale PNRR. Totodată am constatat că, deşi în decembrie se afirma că nu au fost formulate observaţii asupra Planului, realitatea este că România nu a transmis de fapt un Plan, ci doar nişte bucăţi. Un prim aspect pe care-l semnalează Comisia este absenţa formulării unor reforme foarte clare şi totodată faptul că acele părţi ce au fost transmise nu respectă cerinţele Regulamentului” secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marius Vasiliu cf https://realitateafinanciara.net/comisia-europeana-face-praf-planul-de-rezilienta-al-romaniei-este-doar-o-lista-de-proiecte/
    Da cui sa ii pese ?!
    Werneru se da pe schiuri la Paltinis .. ocazie cu care psta de schi e blocata de SPP!!! Asa ca un ajutir ptr IMMurile din „horeca” !

    Si la niveluri mai gioase ?
    Pai ala mic zis Frigusor ne tine cu caloriferle cam calai. Ca cica in Europa se dau doar 19 grade…

    Madam Clocotilda s-a gandit ea bine , da bine de tot si cere consilierilor locali să oprească orice investiție în spitalele Urgență – Floreasca, Spitalul de Arși, Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul de Urgențe Oftalmologice. Nu mai vrea să plătească nici măcar facturile la utilități pentru că e „presiune” pe buget.

    Da …….
    In gnl agitatia este in jurul botezului ortodox (sa se faca fara imersie!) sau facuyt zgiomiot ca sa se uite ca incendiul de la Bals a pornit de la niste instalaii electrice de incalzire. Care ma rog nu ar fi trerbuit sa existe INSA mucles ca nu era caldura in spital!
    De ce nu era caldura?
    Pai de Frigusor -Plicusor d’aia!

    Da asta n u insewamna nimic.
    Caci guWerneru totcmai da se apuce de traba. Adica sa isi satisfaca comanditariui.
    Care nu sunt chira aia care l-au votat …

    Primul Sinistru tocmai declara ca cum „„In şedinţa de Guvern de astăzi [ ieri, 3 febr,]a fost aprobat un proiect de lege foarte mult aşteptat, în special, de partea puternică a economiei, de economia privată, proiect de lege care, atunci când a apărut, a creat foarte multă rumoare şi neîncredere în România, proiect de lege care a fost aprobat de opoziţia de atunci, o lege care a fost aprobată atunci în Parlamentul României, proiectul de lege de acum abrogă acea lege care suspenda un lucru firesc pentru o economie de piaţă, dreptul companiilor din România, celor unde statul este acţionar majoritar, să acceseze fonduri din sectorul privat, să fie capitalizate cu fonduri din sectorul privat” cu conluzia
    E un mesaj clar pentru investitori, atât din România şi din exterior, că acest Guvern e unul care susţine investiţiile, un Guvern care ştie că are nevoie de investiţii pentru a se dezvolta”, (http://www.infoziare.ro/stire.read.php?newz_id=20541870)

    Ca care parte din economia din Romania astepata cu nerabdare ?! Aia din „horeca” ?
    Care investitori ? Mai egraba din exterior ….
    Adica nu capitalul romanesc ci celalat !!!

    Ca oricum s-a ilustrat la inceput cu un atac asupra monezii nationale (leu) . Ca investitirii trebuiau sa isi scoata parleala priduse de caderea din 2009!!!

    Deci … Cîțu si ai lui dorewsc sa vand apachete de actiuni de la intrepihderile profitabile ale statului.. De edsx de la Hidroelectrica …. adica hidrocentralele.
    Care .. cf actualelor reglementari nu pot fi vandute nici ca intreg nici pe bucati.
    Dar, daca se listeaza pot fi vandute pe felii ….
    Si se va zice „mult ! E prea mut sa ceri atat ptr o hidocentarala din 1975!. Si se va vind eieftin (mai cunostemj nou niste cazuri cu necazuri!)
    Dar stioti ce este misto?
    Fiind „vechi” Hoidricentaralel sunt amrotizate 110% . Aidca lucreza in zona rentei absolute. Aidca orice leu castigat este PROFIT PUR!!! Gaina cu oaua de aur !
    Si de ce sa vindem? Ca avemn nevoie disperarat de bani!
    De ce?
    Pai nu facau sinistru Cîţu un munte de imprumuturi ca cand era Prim Sinistru Lucovid Organ?
    Ce va inchipuiati ca s prosti (ministri) degeaba ? (adica pe gratis)

    Si ia sa incerc sa zic numele unui „investitor” f interesat. Unu „sompatic” foc zis Hoitaru’ : Paul Elliott Singer the Viuture , cel mai mare actionar la Fondul Proroetatea! Care Fond detine cca 19,5 din Hiodorelectrica . Si cu inca 1t% capata pachetu care ii pwermite sa se opuna .. si daca FP face 51% poate decide el in Hid\rienergetica ….

    Ca cam asa stma cu investitiroo lu Vasilica .. Insa unu nu vrea sa investeasca in .. sa zicem reactoiarele 3 si 4 !!!

    Asta este adevarul porogram de guvernarer al guWenerilor!

    • investitori …

      Elliott, „Vulturul de pe Wall Street“, iese de la Fondul Proprietatea: şi-a înmulţit de peste cinci ori banii în zece ani. Doar din distribuţiile pe care FP le-a făcut către acţionari, Elliott a încasat 1 mld. lei

      Cele două fonduri înlocuiesc astfel fondul de hedging american Elliott, administrat de investitorul activist Paul Singer, ca fiind cei mai mari acționari ai Fondului Proprietatea. Elliott și-a cumpărat primele acțiuni la Fondul Proprietatea înainte de a fi listate chiar la Bursa de Valori București, în ianuarie 2011. Fondul a continuat să cumpere masiv după listare și a atins o participație de 20% la fond, ceea ce i-a dat posibilitatea de a influența strategie de management, coordonată de grupul american Franklin Templeton. Managerul fondului a început astfel să vândă active din portofoliul său și să distribuie numerarul către acționari prin dividende, distribuții de capital și programe de răscumpărare de acțiuni. (https://www.romania-insider.com/sanne-group-fondul-proprietatea-biggest-shareholder)

  12. Oricum țara asta nu mai are nicio șansă. Am înțeles de mult dar mi-a luat foarte mult să diger și să accept asta emoțional. Ne uităm la circ și contemplăm. Eu zic că e mișto!
    PS. – Sper ca poporul proletar care acționat și votat cu mânie proletară să-și ia ce urla – Cât mai multă M**E.

  13. Daca asta este piata metodelor de lupta politica, nu ai cum sa o ignori fara riscul perdantei. Din pacate, decenta sau non-reactia sunt catalogate drept prostie de catre baietii destepti si frumosi. Uneori, zau ca merita sa le raspunzi pe limba lor. Cred ca aici isi are originea si judecata, nu stiu cat de valida, potrivit careia adversarul poate fi invins cu armele sale. PS: La o intrare pe site am vazut ca pozele erau sterse…

  14. Amestec agresiv al Casei Albe în Rusia: Vor reuşi Globaliştii să influenţeze următoarele alegeri pentru Kremlin, în favoarea opozantului Navalnîi?

    La Casa Alba pare sa fi ramas acelasi unilateralism, dupa atipica schimbare de presedinti, in care succesorul e violent si vocal asaltat de acuzatii de fraudare a scrutinului prezidential. Continua imperturbabil intruziunile in alte tari, pentru a le influenta sau falsifica alegerile, cu scopul de a aduce in fruntea lor lideri aliniati intereselor SUA. Forte ale armatei si de politie au umplut Washingtonul pentru a-l pazi pe noul presedinte, iar serviciile de justitie politica si de agenti secreti emit acuzatii false de “complot” si “insurectie”, cu care tintesc oponentii regimului progresist si intimidarea cetatenilor americani. Totodata, diplomatia globalista cauta sa influenteze, de pe acum, viitoarele alegeri prezidentiale din Rusia.

    Preocuparile intensive si simboliste ale SUA pentru cresterea exponentiala a imaginii internationale a lui Aleksei Navalnîi, de principal aparator al drepturilor omului in Rusia si de adversar politic ireconciliabil al preşedintelui rus Vladimir Putin, suscita ideea ca opozantul rus e in centrul unui scenariu geopolitic globalist, care are tinte electorale. Ipoteza e puternic sustinuta de succesul prepararii mediatice si evenimentiale a recentului context electoral american, care a rasturnat impredictibil balanta sanselor, or mai corect spus a perceptiilor, aducandu-l pe Joe Biden la Casa Alba.

    SUA utilizeaza doua denumiri pentru adversarii interni ai regimurilor din tarile pe care nu le agreaza, din cauza ca acestea ii resping globalismul: “dizidenti” in tarile comuniste, precum China, si “opozanti” in tarile democratice, ca Rusia. Dizidentii si opozantii sunt principala sursa din care globalismul isi recruteaza agentii de influenta. Insa prin aspectul de entitate singulara, “dizidentul” (individual) si “opozantul” (individual) au o relevanta nesemnificativa in raport cu “opozantul colectiv” din SUA. Opozantul colectiv e poporul american, aflat sub dominatie coloniala globalista.

    Opozantul colectiv din SUA a fost vizibil in asaltarea Capitoliului si in numeroase alte episoade in care poporul nativ american a manifestat, prin organizatii de dreapta, pentru a cere sa i se respecte indigenitatea si suprematia majoritatii sale covarsitoare, pe care progresistii o vaneaza ca “terorism intern”, nepermitandu-i libertatea de a protesta pasnic. In Rusia, opozantul individual Aleksei Navalnîi nu are o sustinere critica. Dimpotriva, el este respins in masa de rusi, ca agent strain, corupt de globalisti. Faptic, cine este cu adevarat Navalnîi? Juridic, el este un infractor de drept comun, deghizat in opozant. Politic, Navalnîi este un surescitat de obsesia puterii, spre care este impins de la spate de globalisti. Electoral, e un delincvent, un atacator al democratiei. Ca delincvent electoral, el incalca legea vointei electoratului rus.

    Ambasada SUA din Rusia a fost activa in amorsarea si intretinerea protestelor pro-Navalnîi. Ea a indicat pe pagina sa de Facebook punctele de adunare si traseele de deplasare ale demonstrantilor; a utilizat agenti instigatori pe retelele de socializare. Din motive de securitate, Rusia a fost aproape de decizia de a suspenda accesul la internet. Totusi, la cea mai numeroasa demonstratie nu au participat mai mult de 40.000 de protestatari. Justitia si-a urmat insa cursul. Un tribunal din Moscova l-a condamnat, marţi, pe Navalnîi la trei ani şi jumătate de închisoare, pentru că acesta a încălcat condiţiile de eliberare în urma unei condamnări cu suspendare, în 2014, pentru delapidare. Durata detentiei va fi de doi ani si opt luni, fiind scazut timpul de arest la domiciliu. Navalnîi a fost arestat in ianuarie, la revenirea in Rusia din Germania, unde a primit îngrijiri medicale după ce in, august, ar fi fost otrăvit cu Noviciok, un agent neurotoxic militar.

    Reactia SUA si a Occidentului la condamnarea protejatului si legendatului lor Aleksei Navalnîi a fost stridenta si in valuri. Un semn ca Rusia a atins un punct nevralgic, probabil al unui plan americano-european de alternativa pentru Kremlin, la alegerile prezidentiale ruse din 2024. Aceasta modelare timpurie a viitorului context electoral din Rusia are neindoielnic in vedere faptul ca rusii au o buna imunitate la manipulare. Insa in trei ani, cat mai sunt pana la scrutin, se mai pot intampla multe alte lucruri, care pot aduce o discontinuitate. Nu ar fi ceva surprinzator daca Occidentul ii va acorda lui Aleksei Navalnîi Premiul Nobel pentru Pace, pentru a-i supralicita imaginea politica internationala.

    SUA şi-au exprimat foarte vocal, marţi, “profunda îngrijorare” după condamnarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, cerând Rusiei să-l elibereze “imediat şi necondiţionat”. Cuvintelnicii de serviciu ai Casei Albe, care au facut selectia termenilor lexicali pentru acest mesaj antirusesc si globalist, au calculat ca termenii sa aiba un impact semantic maxim, ca aroganta si intruziune. Evident, ei frizeaza ridicolul, afundand si mai mult SUA in dizgratia natiunilor. SUA au morti, raniti, sute de urmariti penal si o politica a fricii fara precedent, de tip fascist, dupa episodul “Capitoliu”, cand Trump si-a instigat sustinatorii la “insurectie”, apoi i-a abandonat in mainile lui Biden, care i-a luat la constrans pentru “seditie”.

    A fost un prilej de retorica acuta pentru noul secretar de stat american, Antony Blinken. “În timp ce lucrăm cu Rusia pentru apărarea intereselor Statelor Unite, ne vom coordona îndeaproape cu aliaţii şi partenerii noştri pentru ca Rusia să răspundă pentru nerespectarea drepturilor cetăţenilor săi”, a afirmat Blinken, potrivit unui comunicat. Unilateralismul lui Blinken este usor de decodificat. El se supraordoneaza, practic si explicit, atat Rusiei, cat si aliatilor si partenerilor SUA, confirmand ca Globalismul isi trage intotdeauna forta majora de la Natiuni si impotriva Natiunilor! O parte mica, dar cu un tupeu mare, isi ascunde rasismul in metonimia de “alesi” si vrea sa guverneze un intreg imens! O misiune imposibila!

    Care ar fi miza si urmarea unui foarte probabil plan globalist de tip “Aleksei Navalnîi la Kremlin”? Raspunsurile le vom afla din cercetarea istorica a “cooperarii” asimetrice dintre Rusia si SUA din perioada Boris Eltin-Bill Clinton. Sa ne amintim de vizita de pomina a presedintelui rus Eltin la Wahington, in 1995, cand s-a imbatat atat de rau ca a fost gasit in boxeri pe bulevard, incercand sa ia un taxi pentru a merge sa-si cumpere o pizza! Episodul a fost povestit de presedintele american Bill Clinton, intr-o carte biografica. SUA isi aflase omul la Kremlin! Prin papusarea primului betiv al Rusiei, Casa Alba a reusit sa instaureze unipolarismul SUA, care a fost cea mai neagra etapa din istoria relatiilor internationale de dupa Razboiul Rece. Revenirea la democratia internationala a multipolarismului a fost posibila datorita natiocratului multilateralist Vladimir Vladimirovici Putin, succesorul lui Eltin. SUA urmaresc sa decompetitioneze din nou Rusia, sa o faca sa-i accepte globalismul, subjugator de natiuni. Insa SUA vor cunoaste o a doua perioada de unipolarism, pe care il agita mistic, doar daca la Kremlin vor avea o noua marioneta. Ciorna acestei marionete a globalismului pare sa fie detinutul de drept comun si delincventul electoral Aleksei Navalnîi. E cea mai plauzibila explicatie a sustinerii agresive si cu bataie lunga a acestuia de catre SUA.

  15. Ai auzit trexsr ? Canada a declarat Proud Boys drept organizație teroristă.
    Prin urmare, ai grijă ce postezi pe acest blog (încă) liber. având în vedere că trumpismul tinde să devină indezirabil în lumea neomarxistă nord americană.
    PS
    Iohannis se pregătește să primească rapelul de la Pfizer, după al doilea cadru medical vaccinat din România care a suferit efect secundar/principal de semipareză.
    Ce crezi ? Își injectează prezidentul o doză de ser fiziologic în așteptarea febrilă a aprobării Sputnik 5 în spațiul ghimpat u-european ? Din fericire, Europa îi are pe Macron și Merkel, în timp ce voi trebuie să vă mulțumiți cu Biden și Trudeau…

    • @Zev, inteleg, esti fericit. ca la noi e rau, si la voi e bine. Ma bucur pentru tine, ai sperante din ce in ce mai mari ca Romania sa revina sub botina ruseasca.
      Ca sa etichetezi vreo organizatie ca fiind „terorista” ar trebui sa listezi ce acte de terorism a pregatit si implementat acea organizatie. Sa ii compari pe Proud Boys cu Al Qaida si ISIS si Al shabab spune multe despre sanatatea mintala a celor ce iau astfel de decizii.

  16. Sa pun si sursa:

    „Canada on Wednesday declared the Proud Boys a terrorist entity, adding the far-right group to a list that includes al-Qaeda, ISIS and al-Shabab in an effort to crack down on „ideologically motivated violent extremism,” described by the country’s public safety minister as the „most significant threat to domestic security.”

    Poate au comis ceva ilegalitati in SUA, dar in Canada nu am auzit, si in nici un caz sa comita „acte de terorism”. Sunt o organizatie alba, la dreapta, posibil la extrema dreapta, nu cunosc, nu-s membru. Dar ca simplu observator, nu pot sa nu remarc ca in timp ce aceasta organizatie e declarata „terorista”, la fel ca ISIS, Al Qaida, desi nu am citit de vreun act de teroristm comis de ei in Canada, BLM e propusa pentru Premiul Nobel pentru pace. Bine, vine primavara, ies ghioceii….

    https://www.washingtonpost.com/world/the_americas/canada-proud-boys-terrorist-capitol-siege/2021/02/03/546b1d5c-6628-11eb-8468-21bc48f07fe5_story.html

Lasă un răspuns