Astăzi se deschide Parlamentul lui Iohannis

Iohannis si-a dorit sa aibă „parlamentul sau”. Pentru că parlamentul cu Psd era rău. Acum il are. Senatoarea Sosoaca i-a oferit o mostră. In curand, in calitate de „inalt demnitar roman”, va suna la 112 si va cere sa i se deschida Palatul Cotroceni, dupa ce a cerut acelasi lucru la Ministerul de interne.

Bănuiesc ca presedinta Senatului, dna Dragu, dupa ce s-a consultat cu mai multe ONG-uri cum sa dărame zidul de la Palatul Parlamentului, va face consultari si pentru a dărama zidul de la Palatul Cotroceni. In felul acesta, presedintele se va putea intalni ma usor cu poporul.

32 de gânduri despre “Astăzi se deschide Parlamentul lui Iohannis

  1. Culmea … „civismului”

    Auzeam ieri pe unu indoiganrisit ca a stat pe Drmul Meocului (Sinaia – Bucuresti) .. ca cica nu sunt aitsitrazio ca e di vina coruptia ..

    Dar uita – el si o mare parte a populatiei – ca in 2004 au votat pe aia care au promis ca nu fac autostrada…

    Mda .. coruptia da in primul rand a .. cum sa zic ? A creierelor „civice” ?

  2. Ca se deschide sau se inchide Parlamentul nu stiu daca contaza prea mult pentru cetateanul de rand, care s-a lamurit cum sta treaba cu noul tip de politician, parlamentar roman. Cred ca pentru indolenta, obraznicia si superioritatea afisata de parlamentarii si ministri #rezist d-na senator Sosoaca este un panaceu pentru acestia, cat despre adormitii de la PSD, numai de bine, somn usor in Parlament.

  3. Da, se intruneste parlamentul lui KIWI ( ma bucur ca presa a preluat porecla KIWI data de mine in urma cu 2-3 ani!!) sa constate ca incendiile au loc din cauza ca oxigenul e periculos si arde , cel putin asa spun inteleptii lui KIWi pe la tembelizor. Bai tampitilor, Oxigenul intretine arderea , nu arde!!!! Incendiile au ca sursa de initiere un scurtcircuit , un cablu suprasolicitat , un muc de tigara etc…. iar oxigenul in exces din ATI face ca arderea sa devina vilenta mai ales daca este si intretinuta de material combustibil in jur din abundenta . Nu faptul ca spitalele sunt vechi provoaca incidentele cu incendii ci grava neglijenta , lipsa de pregatire a cadrelor , neatentia . Medicii si asistenetele i-a trimis Base in strainataturi, ne descuracam si noi cu ce avem , cu ce-a ramas si cu pompierii lui Arahat . Bai analfabetilor din parlament , reduceti legile proaste facute pentru interese de grup la un moment dat si intr-o anumita situatie. Descalciti legislatia, abrogati ce-i atemporal , desuet , uzat pentru ca nu mai e de actualitate adica si-a atins scopul ( furtul ca-n codru) si reclasificati legislatia respectand tehnica juridica si facand-o predictibila !

  4. Numai dacă va fi liber, pentru că are o agendă încărcată… Și să nu uităm că este copleșit de frământările sale: oare cât va mai rezista Guvernul meu, ai mei vor putea să privatizeze ceea ce am promis, săptămâna viitoare va mai fi zăpadă la Păltiniș?

  5. AM SPECIFICAT , ANTERIOR, IOHANNIS DEVINE , PAS CU PAS, PROPIETARUL, (” DE DREPT”) UNEI ROMANII TOT MAI SARACA ,TOT MAI VIZOAL, INEXISTENTA , PROPIETARUL UNUI POPOR TOT MAI NEPUTINCIOS , DE A-SI REGASI AUTENTICITATEA TRECUTULUI!..

    EVIDENT, PARLAMENTUL CU PSD SI MAI ALES GUVERNAREA CE I-SE CUVENEA PSD, AR FI FOST ” UN RISC, PENTRU ROMANI” SI MAI ALES PENTRU NERVII … „INALTULUI DEMNITAR”, CE SI-AR REVIZOALIZAT NECONTENITA ACUZARE: PSD, PSD, PSD! ( DUPA CUM SE VEDE, REPREZENTANTII PSD, SAU RETRAS, LASANDU- L PE „DEMNITARUL” RESPECTIV, SA NE-VIZOALIZEZE, „ASPECTELE” GUVERNARII SALE, VEHEMENT DORITA, CAT SI ASPECTELE RELAXARII!..

    REFERITOR LA APELUL TEL .112, EVIDENT ESTE NECESAR, ACEST APEL , TINAND CONT DE, PANICA…CEL CUPRINDE , PAS CU PAS, PE „INALTUL DEMNITAR”!

    DUPA CUM SE STIE , ANUMITE FRAZE, ANUMITE PROPOZITII, AU UN ANUMIT CONTINUT, CU AL SAU SAU SUB-ANTELES, BANUIESC LA RANDUL MEU CA, DOAMNA DRAGU, NU RENUNTA LA SEFIA SENATULUI , DE DRAGUL , POPORULUI ROMAN , OFERINDU-I „SANSA”, PENTRU VIITORUL APROPIAT , DE A AVEA UN DIALOG MULT MAI BENEFIC… CU „REPREZENTANTII” GUVERNULUI SI IN SPECIAL, CU „INALTUL DEMNITAR”! ( INCURCA-I DRACE, INTENTIILE DOANEI RESPECTIVE, EVIDENT, DE DRAGUL ROMANILOR, PENTRU A-SI REGASI INDENTITATEA TRECURULUI!..)

    PS NU INCERCA, IN MINTEA TA, SA DEVI UN DICTATOR , MANIPULAND LA NESFARSIT GANDIRILE, GANDIREA UNUI POPOR , PRIVESTE IN URMA , SI VEI SIMTI, AVAND ACEASI SOARTA… A DICTATORILOR DIN TRECUT!

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL , POLITICIANUL AUTENTIC!

  6. Le Prince / Aramis / TheDuke of Alameda:

    „Cat timp directorii de Spital [sic!; cu „s” mare] vor fi numiti politic si lumea medicala va trebui sa se politizeze pentru a evolua profesional, nu se va schimba nimic. Indifferent de regim, sau partid.
    Am urmarit ceva stiri, si n-am putut sa nu observ cum Sosoaca si altii ca ea se hranesc politic dintr-o nenorocire. Strigaturile de genul „sa plece X sau Y” vor schimba ( eventually) doar X sau Y, nu ecuatia. Iar medicina se face cu oameni, cu pasiune si cu bani, nu cu AUR.”

    Deosebit de profundă, ca de obicei, „analiza” raței din Alameda (adresată, tot ca de obicei, lui „@ Adrian Năstase”). Ba chiar mai profundă ca de obicei, pentru că, de data asta, domnul doctor vorbește, chipurile, din experiența unuia care lucrează în sistem (în cel de sănătate). Și, din nou ca de obicei, face el ce face și tot la Șoșoacă ajunge. A făcut o adevărată obsesie cu Șoșoacă și cu AUR. Vezi Doamne, el, individul subțire, cultivat, rafinat, adept al „valorilor occidentale”, e dezgustat de „noul PRM”, la fel de vulgar și de rudimentar ca și cel vechi.

    Din păcate, domnul doctor „uită” – pentru a patra oară ca de obicei – TOATE considerațiile reale și esențiale:

    1) Când, acum câțiva ani, au ars într-un „club” din capitală niște cocalari siniștri, care asistau la un concert intitulat „Mantras of War” și purtau șepci pe care scria mare, cu majuscule, „DEATH”, „președintele” Joianis a fost de părere că e vina… guvernului social-democrat, apoi, când acesta a demsionat în bloc, a conchis, scârbit: „A fost nevoie să moară oameni, pentru ca Victor Ponta să demisioneze”. Atunci, domnul doctor nu a protestat împotriva imbecilei politizări a incidentului.

    Protestează, în schimb, acum, când politizarea nu mai e deloc imbecilă, căci responsabilitățile sunt absolut evidente (spre deosebire de cazul „Colectiv”, când au fost pur și simplu inventate): ard într-un spital pacienți din cauza primarului USR-ist Nicușor Dan, care, refuzând să le dea căldură bucureștenilor în plină iarnă, îi obligă să dea drumul la radiatoare, care aprind oxigenul din spitale.

    Și să nu uităm că ăsta e al doilea incendiu dintr-un spital românesc într-un interval de timp foarte scurt. Totuși, domnul doctor nu mai este de părere că e vina guvernului, că „corupția ucide” etc. Dimpotrivă: e scandalizat de „politizarea” evenimentului. Oare de ce? Poate pentru că, de data asta, „politizarea” lovește în partidele „de dreapta”, atât de dragi domnului doctor?

    2) Domnul doctor „uită”, de asemenea, că cel care a introdus în lumea medicală numirile politice ale directorilor de spitale și care, astfel, a obligat-o „să se politizeze, pentru a evolua profesional” (după cum scrie chiar el), a fost ministrul LIBERAL al Sănătății Eugen Nicolăescu. Nici atunci domnul doctor nu a protestat aici (și, în mod sigur, nici aiurea) împotriva fenomenului (deși PSD-ul protesta). Atunci nu a protestat, azi trece faptul sub tăcere. Altminteri, ar însemna să critice (din nou) „dreapta” politică, cu care a votat și votează constant (chiar dacă, pe vremuri, după ce votase cu Băsescu în 2004 și în 2007, la prima suspendare, se agita pe aici într-o logoree permanentă, pretinzându-se „un social-democrat virtual”, care a creat pe acest blog „o aripioară de partid” – partidul fiind PSD-ul -, menită să-i înlesnească accesul în PSD pe un post mare, niciodată obținut);

    3) De ce nu s-a indignat domnul doctor când, dintr-o nenorocire (clubul „Colectiv”), s-au hrănit politic „președintele” Joianis (pe care l-a ales și reales) și dreapta românească in corpore?;

    4) De ce nu a protestat domnul doctor împotriva „strigăturilor de genul <>” când acestea îl vizau pe Ponta și guvernul său și erau solbozite din bojocii politicienilor „de dreapta”?

    Remarcăm, în concluzie, că de această dată, analiza domnului doctor nu evidențiază numai inepția lui caracteristică, ca de obicei, ci și oportunismul deșănțat; tot ce nu cadrează cu opiniile lui politice e „uitat” în mod convenabil.

    Contactul cu domnul doctor murdărește.

    • Pentru acest comentariu literar iti dau nota 3. Dar mai ai o sansa . Daca te corectezi la.analiza lui:
      „Cat timp directorii de Spital vor fi numiti politic si lumea medicala va trebui sa se politizeze pentru a evolua profesional….”
      iti dau si un 8 si-ti iese de un sase la medie.
      Cheia e la „…directorii…”, „…numiti politic…”, si mai ales la „…si lumea medicala …”
      Succes.

  7. Erată:

    4) De ce nu a protestat domnul doctor împotriva „strigăturilor de genul ‘să plece X sau Y’” etc.

    Am uitat că, pe WordPress, tot ce figurează între ghilimele ascuțite, dispare.

  8. […] Bănuiesc ca presedinta Senatului, dna Dragu, dupa ce s-a consultat cu mai multe ONG-uri cum sa dărame zidul de la Palatul Parlamentului, va face consultari si pentru a dărama zidul de la Palatul Cotroceni. In felul acesta, presedintele se va putea intalni ma usor cu poporul”, a scris Adrian Năstase, pe blogul său. […]

  9. La interviu …
    – Domnule …, aș vrea să …
    – Mda, știu ce vrei să …
    – Dar n-am finalizat întrebarea, domnule …!
    – Nici nu trebuie! Eu știu ce vrei, doar am fost informat! Mi se adună și mi se dau, iar EU adun și meditez, meditez și adun! Știu tot! Știu de unde vii și unde vei merge, dacă nu ești răbdător sau nu-nțelegi!
    – !?!
    – Deci, ia aminte, cine sunt EU! EU sunt electoratul mEU, partidul mEU, parlamentul mEU, guvernul mEU, CSM-ul mEU, poporul mEU … Peste tot și toate sunt EU !
    Semi-sfertul mEU e partea-ntreagă, ceilalți sunt rest(ul)(uri) nesemnificativ(e)!
    – ?!?
    -Ca număr, mda, nu sunt nesemnificativi, sunt șapte semi-sferturi! Dar dezordinea și dihonia dintre ei (grija mea!) îi face de putere ZERO, iar, încă de la grădiniță, se știe că 0 (zero) e cifră nesemnificativă! Pentru ceilalți – DESCENTRALIZARE – căci doar așa decizia și decidenții se apropie de … suferința și năzuința acestui popor, doar așa aflăm până unde putem merge cu (re)formele noi ( aici „noi”=pron. pers.; adj. (?))!
    – Nimic despre centralizarea de la-nceput ?!?
    – Eu înțeleg să nu-nțelegi când nu-nțeleg, dar nu-nțeleg să nu-nțelegi când înțeleg, ai înțeles !”
    – !?!
    – Hai, pa!

  10. Mircea Popescu
    la data de IANUARIE 31, 2021 LA 4:55 PM intrebau Care-i prețul benzinei în România?

    MARE! LEI 4.977 adica 11.238 USD care in euro fac 1,021 …
    Din carer pret nu stiu cat sunt accize – 1.827 de lei pentru 1.000 de litri de benzină fără plumb și de 1.674 de lei pentru 1.000 de litri de motorină.

    Cestioa cea mai interesanata este ca acu nu stou cati ani la pretul combustibiluolui se aduna acciza si de apoi se calcula TVA ! Adica plateai TVA pe acciza!

    Ce sa ii faci .. de peste 25 de ani se zice ca trebuie sa ne alineime cu Evropia – asica 1 $ /litru ..

    Hazul esye ca avem preturi europene compuse din accize, tombre verzi samd antipoluare + TVA insa veniturile noastrea is cam africane!

  11. Am urmarit ce se intampla pe „sticla” si am vazut-o pe doamna Firea invitata la o emisiune tv. Imi pun intrebarea, la PSD numai d-na Firea exista si se exprima pe posturile tv ? Ca simplu cetatean, traitor in capitala tarii, raman la parerea ca d-na Firea s-a straduit cel mai mult ca Primar General si a reusit sa rezolve cateva probleme in cei peste 30 de ani trecuti peste capitala si sa nu uitam „talpile” puse zilnic de opozitie cat si de colegii de partid.
    Cat priveste „parlamentul meu”, „guvernul meu” si „oamenii mei”, nu reusesc sa-si gaseasca cadenta si nu cred ca vor reusi, cu tot sprijinul si „temele” anti nationale pe care s-au angajat sa le duca la bunul sfarsit al natiunii romane.
    Ma gandesc ca poate pana la urma mamaliga va face bum.

  12. CÂND E DE DREAPTA, „CORUPȚIA” NU MAI „UCIDE”!

    Rândurile tăiate, din comentariul de mai sus, fac parte din accidentul tehnic al dispariției cuvintelor dintre ghilimelele ascuțite. Așa mi-a apărut comentariul imediat ce l-am trimis, o dată cu dispariția menționată.

    Profit de această precizare pentru a adăuga o concluzie rezumativă: mi se pare CRIMINALĂ atitudinea „domnului doctor” și a tuturor celor ca el, care, din dorința de a-și vedea menajate preferințele politice, ar prefera să fie ignorate cauzele accidentelor din spitale și să nu răspundă nimeni pentru ele. De ce să răspundă vinovații politici? Mai bine adoptăm un ipocrit și „îndurerat” dezgust față de politizarea accidentelor! Și nu știm, n-auzim, nu vedem, facem pe proștii.

    Din punctul de vedere al vajnicilor „luptători” contra „hoției” și a „comunismului” postcomunist, când vine vorba de „dreapta”, corupția nu mai ucide. Deși, în mod normal, toți cretinoizii spălați pe creier și manipulați, mânați ca vitele pe islazul de asfalt al manifestațiilor anti-PSD, ba cu ocazia incendiului din clubul „Colectiv”, ba a propos de ordonanța 13, ar trebui ACUM să iasă-n stradă din proprie inițiativă și să ia cu asalt palatele Cotroceni, Victoria și primăria capitalei.

    Mai țineți minte? Una din principalele forțe care au luat cu asalt parlamentul din care făceau parte (!) și au fost cât pe-aci să treacă de cordoanele jandarmilor, pentru a-i linșa pe parlamentarii social-democrați, fiindcă „noaptea ca hoții”, au fost Nicușor Dan și USR-iștii. De ce nu se autolinșează ACUM cretinoizii ăștia?

    Indiferent câți oameni ar muri, electoratul imbecilizat de propaganda luptei cu „corupția” (numai din PSD) și cu „comuniștii” postcomuniști (al cărui exponent perfect este „domnul doctor”) nu se va lămuri că „dreapta” nu va fi niciodată altceva decât o adunătură de incompetenți patentați, ale căror „programe” se reduc la „PSD-ul e hoț și comunist” și a căror prostie astronomică provoacă și va provoca dezastre. Și pe viitor, alegătorii „de dreapta” ne vor anunța că, după părerea lor, ei au „votat bine” („eventually” prin corespondență).

  13. „MINUNATA LUME NOUĂ” ȘI SPIRITUL EI CIVIC

    Sute de mii de cetățeni, arătând, din helicopter, ca apa unui fluviu rătăcit pe marile bulevarde ale Bucureștiului, cu trotinete, câini în lesă, căști pe urechi, cu conciuri în creștet, pe sub căciulițele cu model peruan și cărucioare cu prichindei înfofoliți, cu fulare învârtite de mai multe ori în jurul gâturilor delicate, salutându-se unii pe alții în romgleză, licurind cu licuricii telefoanelor performante, ținând în mâini pancarte cu mesaje care de care mai „culte-n cap” hei! cât să-l dea pe spate pe Andrei Pleșu și formând tablouri vivante după mintea, amuzamentul și bășcălia lui Felix Tătaru -aceasta era imaginea Bucureștiului în ianuarie-februarie 2017, la doar o lună de la nașterea, cu crampe maxime, a guvernului Grindeanu… Dacă-i întrebai ce caută în stradă, îți răspundeau cu un aer doct că „Ordonanța 13”!!!… iar dacă erai nesuferit și insistai chestionându-i despre ce naiba e Ordonanța aia ticăloasă, te priveau ca pe-un prost total și-ți răspundeau că „…amnistie și grațiere…” Evident, nenorocita și inumana de Ordonanță nu era despre așa ceva… ci despre pragul „penal” pentru abuzul în serviciu… Se luau atunci interviuri pe stradă, și nu puține, dar eu nu am auzit nici un protestatar indignat care să răspundă corect cu privire la conținutul ghinionistei OUG.

    Și a trecut un an și jumătate… pe 10 august 2018, plini de avânt și aflați sub pulpana luʹ diaspora, cetățenii însuflețiți din nou de spirit civic, au ieșit să dea jos guvernul PE-SE-DE, și l-ar fi măturat, cu siguranță, dacă nu le inversa ADN-ul însuși Liviu Dragnea, călare pe tulumbă și mânuind cu dreapta furtunul cu apă iar cu stânga spray-ul cu lacrimogene! Deontologii au zis că-i manifestație pașnică (a se citi: pietroaie, cocteiluri Molotov, pungi cu produse de excreție/digestie, răngi, bâte, baricade, ciubere cu plante decorative în flăcări, cetățeni cu pantalonii-n vine și-n cucul gol, etc… mă rog, ca la orice demonstrație civilizată, cumsecade, onestă).

    Apoi au mai trecut câteva luni… Pe 6-7 octombrie 2018 în schimb, când a fost Referendumul pentru redefinirea familiei, milioane de cetățeni au fost convinși că doamna Oana Pellea, acea căprioară cu ochii umezi care habar n-avea, în inocența ei, cum se aplică ștampila pe buletinul de vot și nici la ce anume se referă întrebarea de pe peticul de hârtie, are dreptate când le spune că-i o șmecherie la mijloc iar consultarea populară nu-i despre familia formată dintr-un bărbat și o femeie, nuuuu… ci e ca să scape Dragnea de pușcărie. Și n-au mers la vot -că doar dragostea nu se votează și nu are nici o importanță ce ascund în chiloți protagoniștii care-și pun pirostriile!

    În fine… s-a mai scurs aproape un an… Klaus le-a propus „românilor lui” un referendum cu prilejul alegerilor europarlamentare din 2019 -inspirându-se din „de-ce-le-e-frică-nu-scapă”, ideea lui Petrov, model 2009- cu două întrebări rezultate în urma întâlnirii lui intempestive cu niște elefanți în sediul guvernului PE-SE-DE de prin… e-he-hei! ianuarie 2017. Două întrebări… pe care dânsul nu era capabil nici să le țină minte, darămite să le priceapă sensul; în schimb știa sigur-sigur că răspunsul la amândouă trebuie să fie „DA”. Și iar poporul entuziast și revoluționar n-a citit nimic dar s-a îmbulzit să ștampileze buletinele de vot, convins că președintele cel tălâmb e, de fapt, un etnic german serios, deci o avea el o rațiune pentru care le cere asta „românilor lui” -care deveneau din ce în ce mai numeroși! Căci, pentru a se înmulți „românii lui” aveau nevoie doar de drojdia puturoasă a discursurilor electorale ale lui Rareș Bogdan, nicidecum de vreo împerechere pasională prin iatacuri. Și s-au și înmulțit.

    Ca urmare, până la alegerile prezidențiale din 2019 s-au multiplicat într-așa un hal încât au ajuns la 66,09%!

    Din exemplele de mai sus remarcăm, desigur, civismul cu totul extraordinar al cetățenilor autohtoni. Și totuși… oare când se ofilește spiritul civic al concetățenilor noștri? Păi, cu siguranță, vă spun eu, nimeni nu-i păcălește să se revolte și să iasă în stradă când e vorba de spitale și de incendii cu oameni arzând în interiorul lor ca niște lumânări cu flacără bogată… Și ce dacă s-a întâmplat la Maternitatea Giulești… și la Spitalul Județean din Piatra Neamț… și la Institutul Matei Balș…

    Tot atâtea spitale cu morții lor neștiuți, timizi, anonimi, nefolositori pentru vreo demisie, pentru dărâmarea vreunui guvern, pentru „eliminarea” vreunui primar… Neinteresanți pentru Rareș Bogdan inventatorul ipocrit -mai țineți minte?- al momentul de reculegere pentru Ilie Gâzea, care, chipurile, a fost ucis de gazele schimbătoare de ADENEU din 10 august 2018, pe când el, sărmanul, murise de fapt din pricina varicelor esofagiene -nu spun eu, spun medicii legiști. Cu toate astea, recuzita de la mitingul electoral din mai 2019 era completă: văduva îndurerată, tabloul uriaș al lui Ilie Gâzea, cu banda neagră aplicată pe colț, momentul de reculegere de-o prefăcătorie sinistră al simpatizanților PNL și un Rareș Bogdan, înlăcrimat-crocodilian, care dacă ar fi avut păr în cap și l-ar fi smuls cu siguranță!

    Numai că eu nu cred că acești cetățeni, ieșind în stradă potrivit „tematicilor” și „convocărilor” sunt sinceri. Eu nu cred că oamenii ăștia sunt atât de proști încât să nu vadă realitatea. Eu nu cred că ei îi pot admira, fără rezerve, pe niște impostori de duzină… Ludovici, Nicușori, Julieni, Vlăduți, Violete sau Raluci cu pomeții obrajilor înălțați până la sprâncene… nicidecum talentați, ci doar niște penibili diletanți care nu s-ar califica măcar pentru „a duce tava” într-un spectacol de teatru de mâna a patra. Eu nu cred că ei, cetățenii, sunt naivi…

    Ci ei ne păcălesc jucând rolul civismului exemplar, în timp ce ipocrizia li se lipește pe față mai etanș ca Masca de protecție FPP2 KN95. La fel fac și „mentorii” lor… Angi Șerban ne povestește, de la o vreme, într-un limbaj trivial, numai întâmplări nostime din viața ei necivică -n-ați vrea să știți… Florin Bădiță, „Personalitatea europeană a anului” în 2018, poartă pe chip tristețea matură a celui care nu mai primește bani la sacoșă și trăiește din amintirile frumoase din vremea când primea… Tudor Chirilă e atât de dezamăgit încât se gândește să-și ia zborul spre democrații mai explicite… Oana Pellea ne citește cu un glas tremurat din MICUL PRINȚ (asta e chiar insuportabil, nu încercați experiența, că vă strică ziua)… iar Lia Bugnar n-a observat nici un incendiu nosocomial prin preajmă, acum când, în sfârșit, USEREUL ei cel nepătat a ajuns la putere… Radu Vancu, cel care stătea cu ochii beliți necruțător în geamul PESEDEULUI din Sibiu, împreună cu colegii de la VĂ VEDEM DIN SIBIU, scrie pe pagina sa de FACEBOOK în ziua accidentului de la Matei Balș despre Mircea Cărtărescu, adică despre „atenția & generozitatea” acestuia „care-ți topesc inima”…

    Ultima opintire civică a cetățeanului român este lansarea, din pricina unui tragic accident survenit în timpul botezului unui pruncuț de șase săptămâni, a unei petiții online cu următorul text:
    „Solicităm schimbarea ritualului ortodox de botez – fără scufundare.

    Sau opțiunea de botez la maturitate .
    Pedepsirea cu închisoarea a preoților care au provocat moartea bebelușilor botezați.
    Pedepsirea în ierarhia bisericească a tuturor celor răspunzători pentru menținerea acestui ritual barbar si periculos.”

    Au semnat până acum 335 de persoane. Mulți au optat pentru neafișarea numelui. Cu toate acestea televiziunile fac o reclamă grosolană glorioasei inițiative civice.

    În aceste condiții vreau să vă mărturisesc că îi înțeleg pe toți cei care simt nevoia să se retragă din „civilizația” asta nebună, în dulceața singurătății și a pustniciei, departe de „minunata lume nouă”.

    • Stimata doamna,
      O postare care intregeste tabloul, imaginea „murdara” a Romaniei anului 2021, luna februarie. Marea majoritate a cetatenilor cu capul pe umeri stiu si s-au lamurit cum stau lucrurile cu toata aceasta tagma ongisto-useristo – #rezistenta sprijinita spre rusinea lor de o pleiada de intelectuali cu staif acestia, regurgand la tot felul de manipulari unele lacrimogene altele din cale afara de dure. Este alegerea lor.
      Sunt extrem de curios ce ne va rezerva viitorul alaturi de toti acesti vocali afoni si marea majoritate tacuta.

    • Si cand te gandesti ca cei mai multi (daca nu chiar toti) care semneaza aceasta petitie infama au fost botezati…..
      Nu poti sa spui decat : Mare e gradina Ta, Doamne..
      Dar despre tehnicile de nastere in imersiune, sau aruncarea bebelusilor in bazine, nu spune nimeni nimic ? Ei, probabil ca nu au de-a face cu ortodoxia……

      ,,Nasterea in apa este o practica destul de des intalnita in multe tari din Europa, precum si Australia si Noua Zeelanda, iar in ultima perioada si in SUA.
      Exista putine studii privind riscurile nasterii in apa.
      Totusi, studii efectuate in Europa au relevat faptul ca rata mortalitatii in cazul nasterii in apa este comparativ egala cu cea din cazul nasterii normale conventionale.”

      si

      ,,Doi instructori de înot sunt filmaţi cum aruncă bebeluşi de şase luni într-un bazin cu apă pentru a-i învăţa una dintre cele mai noi tehnici de dezvoltare a abilităţilor de supravieţuire.
      wim Survival Technique (n. r. – tehnica înotului pentru supravieţuire) îşi are originea în Statele Unite ale Americii (SUA), însă este promovată în mai multe ţări, în care părinţii se arată deschişi să le dezvolte abilităţile celor mici, prin intermediul acestei metode. Silvia Garcia şi Miguel Jerez sunt doi tineri de 34 de ani din Spania, care profesează ca salvamari şi instructori la International Swimming Academy. În ultimul an au aplicat tehnica unui număr de peste 100 de copii, majoritatea având vârsta de 6 luni, scrie publicaţia britanică „The Sun“.

  14. „Bogdan Tiberiu Iacob: „Iohannis la schi dupa tragedie – relaxare nesimtita sau semne de panica?”.”

    A propos: exista pe vremuri un loc absolut jalnic, azi dispărut – „blogul” oligofrenului profesor universitar doctor Cristian Preda. Un „blog” cu – cel mai adesea – posturi de o frază, maximum două, în care nu făcea decât să preia știrile de notorietate publică, dându-le, de multe ori, o formulare mai conformă cu preferințele lui politice interne și internaționale. Ca, de pildă, postul-propoziție simplă „Osama ben Laden a fost capturat” (nu dădea bine să scrie decanul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative, pe „blogul” personal, că ben Laden, PRESUPUSUL autor al atentatelor de la 11 septembrie, a fost ASASINAT de trupele americane, în timp ce Barak Obama urmărea operațiunea în direct!).

    Și, pe „blogul” ăsta de doi bani, profesorul universitar doctor decan Cristian Preda a publicat, după accidentul autocarului cu turiști români, căzut într-o prăpastie în Muntenegru, următorul post-frază (adică nu mai era o propoziție simplă, ci o frază alcătuită din două propoziții): „În timp ce autocarul cu turiști română cădea în prăpastie, în Muntenegru [deci ÎNAINTE ca vestea accidentului să ajungă-n România!!!], Victor Ponta își posta pe pagina de Facebook poze cu el, jucând baschet”.

    Vă dați seama? Indubitabil, capetele în care ura și imbecilitatea crasă au atins cel mai înalt nivel, din toate capetele românilor trecuți, prezenți și viitori, din toată istoria milenară a României, au fost și sunt capetele băsescopaților (specie mai prosperă ca niciodată, în ciuda decesului politic al lui Băsescu Traian), imbecilizați de idolul lor, pe viață și pentru generații, de manipulările cretine și rudimentare cu „comuniștii” și „corupții”.

    Acum nu se mai indignează nici un băsescopat că, DUPĂ ce s-a aflat vestea accidentului de la spitalul Balș, „președintele” Joianis s-a dus să schieze. Așa cum nu mai protestează-n stradă nici un băsescopat, cerând demisia guvernului „de dreapta”, pe motiv că „corupția ucide”.

    Din aceeași categorie de remarci halucinante ca aia postată de Preda pe blog, face parte și observația altui „intelectual” băsescopat retardat sinistru, Cătălin Avramescu, care, în cadrul unei emisiuni televizate, spunea, a propos de accidentul de mașină cauzat de soția lui Adrian Păunescu, soldat cu victime: „Constat că, în jurul d-lui Iliescu [sic!!!!!!], cadavrele se înmulțesc”. Până și moderatorul, alt băsescopat, a rămas siderat de această concluzie „logică” și a-ntrebat, nelămurit: „Ce legătură are Iliescu? Vreți să spuneți că a fost un accident provocat la ordinul lui sau cum?”. Avramescu, monument viu al celei mai crâncene, ireductibile și nocive imbecilități, tăios, exasperat de sângele în care se scălda Iliescu: „D-le, nu spun asta, eu fac numai o constatare: după morții de la revoluție, victimele acestui accident… În jurul d-lui Iliescu, cadavrele se înmulțesc”.

    N-o vom spune niciodată îndeajuns: campionii incontestabili la prostie, din toată istoria României, au fost, sunt și NEÎNDOIELNIC vor rămâne băsescopații; indivizii „de dreapta”.

    Nu-i văd, azi, pe „intelectualii” handicapați mintal Preda și Avramescu făcând remarci similare, a propos de vacanța lui Joianis și de acidentul de la spitalul Balș. Așa cum nu-i văd nici pe „tinerii frumoși și liberi” cerând, în stradă, demisia guvernului „de dreapta”. Nici pe USR-iștii care, când „noaptea ca hoții”, luau parlamentul cu asalt, în timp ce acum, când mor pacienți în spitale, pentru că toxicomanul Nicușor Dan (liderul USR de atunci) a întors Bucureștiul în epoca Ceaușescu, cu apartamente fără căldură în miez de iarnă, se fac că plouă.

    După încheierea nefastului deceniu băsist, „blogul” lui Cristian Preda a fost desființat chiar de posesorul lui, pe motivul declarat chiar acolo că, „o dată cu încheierea celor două mandate ale președintelui Băsescu, blogul, conceput din start ca un instrument pentru sprijinirea acestuia, nu-și mai justifică existența”.

    P.S.: Pe acest blog s-a refugiat de aici, cu coada între picioare, după ce n-a primit atenția și postul în PSD sperate, „social-democratul virtual” Le Prince/Aramis/The Duck of Alameda, postându-și – la fel de infructuos – strălucitoarele producții.

    • Si pisica torcea, si bunica impltetea, si vantul afara batea….si bla bla.
      Gasesc micile monologuri godziliene egzdraordinare. Godzila prinde iepuri? Vorba aia, ” traiasca Rudotelu’ si de bine s-auzim”.

      • Nu micile mele monologuri godziliene le găsești înduioșătoare, ci referirile la tine. Am impresia că prezența mea pe acest blog te tulbură. Cedezi ușor la presiune. Faptul că n-ai ieșit din dulap îți induce o stare de nervozitate.

  15. Iata, citat de la Ziarul „Scanteia” din SUA:

    „…A Norwegian lawmaker has nominated Black Lives Matter, the global racial justice movement, for the 2021 Nobel Peace Prize.

    In his nomination letter, Petter Eide, a Socialist Left member of the Storting, Norway’s parliament, wrote that he had nominated Black Lives Matter „for their struggle against racism and racially motivated violence.”…

    Ce-o vedea acest Socialist norvegian numai el stie. Eu numai „pace” nu am vazut ca promoveaza BLM. Poate sa ia premiul Nobel pentru „razboi social”, pentru „razboi rasial”, pentru „suprematie rasiala”, pentru „insurectie”, pentru „Revolutie”, dar pentru „Pace”….e un pic cam tras de par. Hai sa contemplam un pic ce s-ar intimpla in SUA daca puterea ar fi in mainile BLM. Ia sa ne uitam in mult hulita Istorie de catre BLM, cum un regim apartheid in Africa de Sud a fost schimbat cu unul rasial, „negru”, ce s-a intimpat cu omul alb?

    Nu sunt eu unul singur capabil sa judec aportul BLM la „globalism”, dar este cert ca BLM este un vector puternic de transmitere al acestor idei socialiste despre „egalitate”, stergind prin omisiune ideea de „valoare”. „Valoarea” e o idee „burgheza”, ce incomodeaza progresistii, si care este parte a activitatii de „Cancel Culture”, probabil in curind daunatoare societatilor socialiste multilateral dezvoltate, ca cea ce se profileaza in SUA. „Tuturor dupa nevoi”, parca spunea teoria comunista. Cred ca fondatorii Constitutiei SUA se intorc in mormintele lor.

    Mai multa egalitate, „DA!” dar pentru toti cetatenii unei tari, indiferent de rasa, sex, religie, si nu in mod populist, ci de la caz la caz.

    https://www.nbcnews.com/news/world/black-lives-matter-nominated-nobel-peace-prize-n1256322

  16. Ma mir ca nu cer darimarea „CASEI POPORULUI”, cea urita, neplacuta, etc, cum tot vorbeau dupa ’89. Sa asteptam si alte voci, eventual sugestii cum ar fi sa se darime tot ce a construit comunismul, sau, cum zic unii, Ceausescu, de parca el era in toate, peste tot si nu oamenii din popor!
    Ma intreb, si intreb, acolo intre peretii Casei poporului, acest parlamentari, consuma droguri, bauturi alcoolice tari, ca -i vedem cum gindesc stricat, fara noima.

  17. Ador, efectiv ador comentariile ducelui de Alameda. Îmi plac opiniile lui pertinente, dar cel mai mult mă impresionează limba în care sunt redactate mesajele respective. Pentru a evita riscul de-a uita (noi, cititorii blogului), fie și preț de un singur comentariu, că dânsul trăiește și lucrează în Marea Britanie, „The Duke of Alameda” își împănează fiecare mesaj (chiar dacă nici unul nu e mai lung de câteva fraze) fie cu „greșeli” de scriere intenționate, motivate de grafia britanică a cuvintelor cu pricina, fie cu termeni scriși pe de-a-ntregul în engleză, în plină frază românească. A ajuns, astfel (cronologic vorbind), de la „difficil” și „indifferent”, la „character intelligent”, trecând prin „eventually”.

    Greșeli adevărate și scuzabile, datorate neatenției, vor spune unii. Poate. Dar, mie, greșelile astea îmi aduc aminte de un episod povestit de scriitorul Gh. Astaloș, la una din seratele muzicale ale lui Iosif Sava. Astfel, la un moment dat, pe când trăia, deja, în Franța de mulți ani, prezent fiind la o reuniune literară, Astaloș are o conversație cu un alt emigrant român, mai tânăr. Vorbesc în română, iar interlocutorul îl întreabă, la un moment dat, pe Astaloș, afectat, „străduindu-se” să-și amintească: „Am uitat, cum se spune nu știu ce [am uitat despre ce cuvânt exact era vorba] în română?”. Nu mică i-a fost surpriza ca, în locul așteptatei reacții pozitive, cauzată de maniera în care-și însușise limba franceză, până la a-i deveni mai familiară ca româna, să primească de la Gh. Astaloș o neaoșă trimitere la origine, pe motiv că și-a uitat limba maternă și se laudă cu asta.

    Așa și cu „ducele de Alameda”. High life. Rafinament. Lingvistic, cultural, uman…

    Mă întreb, totuși, de ce Mircea Popescu, care trăiește de decenii în Statele Unite, și trexsr, care trăiește în Canada, nu dau dovadă de același rafinament, ci își redactează mesajele într-o română corectă. Probabil că nu toți pot avea excepționalele calități ale „ducelui”.

    Snoblesse oblige, cum spune francezul. „Ducele de Alameda” poate candida, cu reale șanse de succes, la premiul Snobel. Mircea Popescu și trexsr mai puțin, din păcate.

  18. Daca ar fi doar incompetenti, popo, n-ar fi bai. Am avut de-a face mai tot timpul cu asemenea specimene. Problema e ca insii dreptaci sunt inalti tradatori de tara si de valori. Incepand cu cel mai inalt (in functie_n.m.).
    Vor acum sa schimbe schimbarea in justitie. Adica, ce naiba vor sa modifice ? Cat de totalitar isi doresc sa devina acest stat ? In aceste conditii, cand pana si avocatii apararii, sau judecatorii onesti, vor fi pasibili sa fie invinuiti pentru deciziile luate in baza legii si prerogativelor functionale, ce fel de justitie va mai avea aceasta tara ?
    Nu-i intereseaza spitalele, viata si nivelul de trai al romanului. Misiunea lor este sa distruga tot: valori, istorie, scoala, spital, industrie si agricultura romaneasca, mediu, sat si oras. Sa nu ramana piatra pe piatra, doar spatii libere pentru baze militare straine, gropi de gunoi evropene, si piata pentru toate second-handurile interzise in Germania si altele asemenea.
    Infrastructura ? Probabil doar daca poate fi utilizata in scopul tranzitarii tehnicii de lupta a NATO.
    Avem orice (in rau, desigur) pe aceste meleaguri, doar de razboi sa ne fereasca Cel de Sus. Dar cum vad ca se misca lucrurile, exista, din pacate, o probabilitate semnificativa sa se intample si asa ceva.
    Cred ca de aceea ne si vand iluzii hollywoodiene cu planete si statii spatiale colonizate, de ca si cum Pamantul ar fi dispensabil. Somnul ratiunii se stie ce naste, mai ales daca trupul nu o poate face in niciun fel supus experimentelor ne-naturale de tip nazist asa cum se intampla in tara – etalon a Democratiei.
    Se pare ca a ramas doar un Demo, filmul final se va lasa asteptat sine die, sau va nu va fi catusi de putin cu happy end.

  19. off-topic :
    Romania are 4 milioane de fumatori , date furnizate de INS.
    Un fumator / 1 pachet / 3 zile.
    Un fumator / 120 pachete / an.
    Patru milioane fumatori * 120 pachete rezulta 48o milioane pachete de tigari pe an. Acciza , taxa pe viciu este de 1,2 lei pe pachet .
    480 milioane pachete * 1,2 rezulta 576 milioane de lei , reprezentand acciza pe care statul o incaseaza ,
    1 euro = 5 lei rezulta o suma de 117 milioane de euro incasati de stat . Pun o intrebare … stiu ca este retorica dar cate spitale se puteau construi ?!?!? .
    Am facut acest calcul numai cu acciza pe tutun urmeaza si cu alcoolul.
    O zi buna sa aveti

  20. Data de 2 februarie a fiecărui an, e o zi memorabilă pentru mine. În 2006, pe 2 februarie erau coborâte de pe simezele sălii Constantin Brâncuși de la Palatul Parlamentului lucrările mele de artă, picturi pe care le adusesem la București pentru o expoziție organizată sub patronajul și comanda inegalabilei Doamne Eugenia Florescu, trecută din păcate la cele veșnice acum câțiva ani. Cu câteva luni înainte de frumosul vernisaj, eram la Cluj și deși primisem invitația de a participa (prin mijlocirea unei alte Mari Doamne a scenei politice, sociale și mai ales umanitare, mă refer la susținerea de o viață pe care mi-o acordă necondiționat Doamna Luminița Gheorghiu) la această onorantă expoziție, căutam un motiv pentru a mai amâna pentru o perioadă participarea la acea expoziție. Sufletul meu era trist și greu ca plumbul din poemele lui Bacovia, deoarece nu cu mult timp în urmă aflasem că scumpa mea Mamă avea cancer. Vestea aceasta căzuse greu pentru mine și toată familia, în contextul in care ne aflam la vremea aceea în toiul unui proces complicat, ce începuse în septembrie 1999, cu pretinși urmași ai foștilor proprietari ai caselor naționalizate. Cu aceste două probleme pe cap, inclusiv cu problemele mele fizice de zi cu zi datorate handicapului dobândit în tinerețe, în urma unui stupid accident petrecut în cimitir în noiembrie 83′, cheful meu de artă era la nivelul mării și așa cum spuneam căutam scuzele pentru a obține o amânare de un an sau chiar doi. Situația era clară și întemeiată, și găsisem înțelegere și acceptarea situației a celor din jur, însă de la capătul celălalt al telefonului a tunat ca un fulger un ordin clar și concret al Doamnei Eugenia Florescu care ca o poruncă mi-a spus că la finalul lui noiembrie 2005 să fiu cu lucrările la Palatul Parlamentului. Pe 30 noiembrie 2005, în prezența Mamei mele, a Tatălui meu, a fratelui și a unor prieteni dragi din Cluj (Ionel Man, Lucia Cîmpeanu, și chiar Gheorghe Funar) a Doamnelor Luminița Gheorghiu și inegalabila și inepuizabila Doamnă Eugenia Florescu, a unui nesperat de numeros public, a avut loc vernisajul expoziției mele în colaborare cu a familiei Costraș. Eram după drumuri și nopți nedormite, după multă muncă, cu ochii obosiți dar cu sufletul împăcat pentru că am putut atunci să le dăruiesc scumpilor mei părinți, în special Mamei mele bucuria unor momente de aur care valorează cât o viață. Mama mea făcuse eforturi cumplite pentru a fi alături de mine, când starea ei de sănătate se degrada cu fiecare oră. Stătea pe un frumos jilț de lemn sculptat, cu demnitatea unei regine ajunsă la final când corpul era din cei în ce mai slăbit, tar fața suferise operații dureroase pentru a opri evoluția acelui cancer galopant. Poate că nimic nu e întâmplător în viață, chiar dacă pentru noi nu au nicio noimă, însă expoziția fusese un adevărat triumf fapt ce a dus în premieră la prelungirea duratei expoziției până la începutul lui februarie 2006, când așa cum spuneam la acea dată (2 februarie 2006) lucrările mele erau coborâte de pe simezele expoziției. Tot pe 2 februarie 2006, era coborât în mormânt trupul scump al Mamei mele, decedată pe 29 ianuarie chiar de ziua de naștere a Tatălui meu. Pentru o țară întreagă aceste evenimente nu au nicio relevanță, însă, iată că pe 29 ianuarie a anului de glorie 2021, oameni asemenea părinților mei sau a părințiilor celor ce citesc aceste rânduri, niște oameni (anonimi) aflați în suferințe cumplite datorită blestematului de Covid, ajung pur și simplu carbonizați și greu de identificat din cauza unui (nou) și cumplit incendiu. Chiar dacă acest incendiu s-a petrecut dimineața la o oră foarte matinală când încă eram noapte, povestea în sine e de noaptea minții. Clinicile sau spitalele au ajuns adevărate crematorii ale morții, unde muribunzii au ajuns practic și fără voia lor incinerați de vii. Seara datei de 2 februarie 2021, consemnează oficial 10 persoane decedate în urma acestui incident. Vă mărturisesc sincer că deși mi-am iubit și divinizat părinții, Tatăl meu decedând și el la finalul lunii martie 2011, în spital, după o lungă și grea suferință de aproape 5 luni, eu Gheorghe Aștileanu, om ce cunoaște bine și suferința dar și spitalele (am peste 3 ani de spitalizări din viața mea), am ajuns să îmi fie frică de spitale și tot ce înseamnă sistemul medical. Mă bucur că părinții mei nu au mai avut parte de toată umilința generată de blestematul de Covid, și mai ales că nu mai au posibilitatea de a murii arși de vii și incinerați fără voia lor. Eu nu caut vinovații de serviciu și nu acuz pe nimeni de incompetență umană și managerială, pentru că în mod normal ar trebui să avem parte de o săptămână de doliu național pentru cei uciși de neglijența și prostia repetabilă a sistemului medical, urmată de o meditație profundă la ce ar trebui făcut pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete. Chiar nu a învățat nimeni nimic din tragedia de la Spitalul maternității Giulești, din Clubul Colectiv, din tragedia pacientului incendiat în timpul operației la Spitalul Floreasca, din incendiul de la Piatra Neamț sau acum de la Spitalul Matei Balș ?! Spitalele sunt vechi de aproape 100 de ani, cu saloane mici, cu uși înguste, cu băi sau wc-uri în care nu au acces utilizatorii de fotoliu rulant, cu tavane scorojite în sălile de operații (pot cădea oricând bucăți de vopsea sau tencuială ori igrasie direct în operația pacientului aflat pe masa de operație). Multe spitale sunt labirintice, cu holuri înguste, cu accesibilitate greoaie, cu evacuare de urgență dificilă etc. Acestea sunt lacunele sistemului medical și nu numai…Am spus-o și o repet, sănătatea (și dizabilitatea) nu are culoare politică, iar națiunea și în special clasa politică trebuie să găsească de urgent soluții pe termen scurt, mediu și lung pentru rezolvarea și însănătoșirea sistemului medical din România. Mă trec fiori reci și mă rog ca Bunul Dumnezeu să ocrotească așezămintele din centrele de bătrâni, centrele rezidențiale ce adăpostesc persoane cu mobilitate redusă, sau utilizatori de fotolii rulante, ori bolnavi imobilizați la pat. Consecințele unor posibile incendii în aceste centre ar fi realmente catastrofale, dar la fel ar fi peste tot școli, magazine, cinematografe, blocuri de locuințe etc. Cam asta e radiografia zilei de 2 februarie, zi celebrată de creștini ca fiind sărbătoarea întâmpinarea Domnului, că din punct de vedere politic încă suntem în dilema deschiderii școlilor, așteptăm clarificarea bugetului, iar personal aștept votul din Plenul Senatului, care a uitat de mine, pentru că am intrat în a 8-a lună de așteptare a unui vot de 5 minute, pentru concursul câștigat in 30 iunie a anului cu Covid 2020. Quo vadis România?

Lasă un răspuns