Bogdan Tiberiu Iacob: „Iohannis la schi dupa tragedie – relaxare nesimtita sau semne de panica”

„Două sunt știrile zilei: au izbucnit protestele de stradă după tragedia de la Balș, iar președintele e filmat relaxîndu-se la schi, spre stupoarea întregii nații. Atîta nesimțire mai rar la un lider de țară îndoliată, cam astea sunt opiniile cel mai des exprimate pe rețelele sociale și în media. Marea întrebare, însă, e dacă nu cumva la mijloc e cu totul altceva decît nesimțirea, mai precis panica?

”Geniala cădere în fund a președintelui”. Un editorial faimos al analistului Ion Cristoiu după un eveniment care a făcut deliciul românilor: președintele Emil Constantinescu, aflat acum vreo două decenii și mai bine în cantonamentul echipei naționale de fotbal, a încercat să jongleze cu o minge, dar a căzut rapid în fund, spre disperarea SPP-iștilor. Doar că scena fusese abil regizată, s-a aflat ulterior. Aflat sub tirul unor acuzații de aroganță după instalarea la Cotroceni, Emil a apelat la o șmecherie de imagine, care să demonstreze că e și el om ca toți oameni.
A fost un sacrificiu de imagine acea comică picare în fund intens mediatizată, dar în numele unui cîștig mai mare.

E doar o ipoteză, să o spunem din capul locului, dar o vom susține: s-ar putea ca partida de schi a președintelui Iohannis, de azi, să fi fost la fel de regizată ca și căderea în fund a predecesorului său.
Doar că de data asta, miza e una infinit mai mare.

Președintele a fost surprins pe pîrtie și filmat de corespondentul Antenei 3 de la Sibiu, din informațiile noastre, la pont. Adică s-a știut exact cînd și unde apare președintele.
Care vine pe schiuri, vijelios, dar se oprește fix în dreptul reporterului înarmat cu o cameră video. Își scoate relaxat schiurile și stă de vorbă cu acesta:

Cameraman: Cum e la schi, domnule preşedinte?
Klaus Iohannis: Bună ziua. E foarte bine. Vă invit să veniţi
Cameraman: Cum e zăpada la Păltiniş?
Klaus Iohannis: Astăzi e destul de bine. Vă doresc o zi frumoasă!”.

”Vă invit să veniți!”??? ”Vă doresc o zi frumoasă.”???

E stupefiant să auzi asta din gura unui președinte care cu doar o zi înainte poza în profund îndoliat și îndurerat.
Chiar să nu mai aibă Iohannis proprietatea formulărilor?

Încă mai ciudat: președintele mai dădea de două ori din bețe și ajungea la celebrul Duster cenușiu al SPP, cel cu șenile, devenit celebru anul trecut, după o partidă de schi tot la Păltiniș și care se afla la vreo 20 de metri distanță.
Cîțiva pași mai încolo erau și SPP-iștii prezidențiali. Dacă Iohannis chiar voia să evite presa care i-a țîșnit în față într-un moment nepotrivit, o putea face lesne; era destul să nu se oprească.
Președintele, reamintim, a refuzat ieri să vorbească, la locul tragediei, cu presa, dar a vorbit azi cu ea, cordial, pe pîrtie. Și-a dat jos schiurile, dar nu și casca, vorbind cu reporterul. Cam nepoliticos, dar justificat: relaxarea din vorbele lui ar fi reclamat un zîmbet pe măsură, iar ar asta ar fi înrăutățit percepția publică.

Mult prea ciudat, per ansamblu.

În opinia noastră, Iohannis a vrut el însuși să apară pe pîrtie și să dea acele mesaje cu veniți la schi, că totul e frumos și bine, care au indignat nația. Și a aranjat să apară la o televiziune neprietenă, Antena 3, pentru că la Digi 24, spre exemplu, ar fi bătut prea mult la ochi. Nu spunem, Doamne ferește, că a avut un tîrg cu televiziunea, foarte probabil a fost vorba de o mică exploatare în orb; ce media ar fi refuzat un asemenea ”pont” dătător de ratinguri, la urma-urmei? Eu, unul, nu aș fi refuzat, categoric.

O pierdere foarte mare în planul imaginii, pentru președinte, de acord.

Dar e posibil, ca și în cazul Emil, cîștigul scontat să fie mult mai mare.
Mai exact, președintele a ieșit public ca să transmită sistemului exact inversul mesajelor de după Colectiv.

Reamintim cum ziua de 31 octombrie 2015 a fost, ciudat, singura sîmbătă din mandatul său în care nu a plecat la Sibiu, ceea ce i-a permis să meargă dimineața la locul tragediei și să dea primele mesaje dure.

Care au continuat, incitatoare, în zilele următoare, pe măsură ce strada lua foc și zeci de mii de protestatari se mobilizaseră contra guvernului PSD.

”A fost nevoie să moară oameni pentru ca Guvernul să demisioneze. Românii iniţial au răbdat, apoi s-au indignat, iar în final s-au revoltat. Tragedia de la Colectiv a atins cel mai sensibil nerv al naţiunii. Zeci de mii români au protestat în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară pentru a cere lucruri de bun-simţ: demisiile celor vinovaţi, răspunsuri şi clarificări. Eu sunt dispus să îmi asum demersurile care, în final, vor duce la o altfel de politică în România, o politică pentru cetăţeni, previzibilă şi transparentă. Următorul guvern trebuie să vină urgent cu soluţii la problemele care i-au scos pe oameni în stradă şi să nu repete greşelile de până acum„.

”Sunt momente când o națiune își dă măsura coeziunii, a solidarității și, până la urmă, a tăriei sale. Astăzi putem să arătăm cu toții că ne pasă și că suntem uniți”.

”Sunt impresionat de manifestările din această seară. Este o mișcare de stradă, care vine din dorința oamenilor de a le fi respectate condiția și demnitatea. Am înțeles că se cere și se așteaptă, pe bună dreptate, ca cineva să-și asume răspunderea politică. Următorul pas trebuie să fie al politicienilor, care nu pot ignora acest sentiment de revoltă”.

Sigur că Iohannis ”era impresionat” de manifestări, doar ele au adus la putere guvernul lui.

Sigur că avea toate motivele să agite spiritele prin ieșirile sale, care transmiteau direct Sistemului felul cum se poziționează. O metodă veche de cînd lumea, extrem de eficientă în situații complexe, în care transmisia tradițională a directivelor, din om în om, poate reclama prea mult timp. (Ne amintim cu toții, bunăoară, celebrul și misteriosul articol despre vremea pe litoral, apărut în ”Scînteia Tineretului” în 18 decembrie 1989 și decriptat ulterior de specialiști ca fiind un mesaj codat către structurile Securității din întreaga țară, în perspectiva declanșării revoluției.)
Semnale similare dăduse președintele și cînd cu OUG 13, cînd și-a pus celebra geacă roșie, culoare neîntîmplător aleasă, și s-a dus printre manifestanți. Și atunci, poziționarea lui trebuia să fie cît se paote de limpede.

În 2015, sistemul s-a mobilizat exemplar după semnalele lui Iohannis și i-a pus pe masă tot ce a dorit: proteste de stradă, mobilizarea unor figuri publice, acțiuni de gherilă digitală etc, pînă la dărîmarea unui guvern legitim și înlocuirea lui cu unul netrecut prin alegeri măcar.

Acum, s-ar putea ca Iohannis să fi dat, cum spuneam, exact mesajul contrar: stați liniștiți la locurile voastre, nu vă angajați în niciun fel de acțiuni care ar putea produce daune! Cuvîntul de ordine să fie calm și relaxare.

De ce ar da Iohannis asemenea mesaj?
Simplu: de frică.

Situația îi poate scăpa lesne de sub control.

România are nervii făcuți praf de pandemie, economia se prăbușește, vaccinarea merge prost, coaliția abia de s-a încropit, dar certurile se țin lanț. Iar tragedii precum Piatra Neamț și Balș nu fac lucrurile mai bune, dimpotrivă.

E nevoie doar de o scînteie și pulberea ar putea lua foc.
În seara asta, membrii AUR au mobilizat oamenii la proteste de stradă, cerînd demisii la vîrf. Și anunță că vor continua și în zilele următoare.

Nu sunt mulți protestatari, ar putea părea o acțiune complet nepericuloasă pentru regim.

Da, dar la fel au părut și celebrele proteste din ianuarie 2012.
Atunci, lumea a ieșit în stradă supărată că fusese demis Raed Arafat, care se opunea unei legi a sănătății ce ar fi permis intrarea privaților pe piața medicală a țării.
Acum, ea iese în contra lui Arafat – și a altora-  pentru drama unor bolnavi din spitalele unde se duc să trăiască, dar se aleg cu moartea.
Tot tematica sănătății, coincidență.

În 2012 nu au fost deloc proteste masive. Media zilnică era de cîteva sute de oameni, cu un vîrf de 2.000 într-o zi și altul de 13.000, în altă zi.
Doar că, așa cum bine observau analiștii Deutsche Welle la acea vreme, e mai periculos protestul unui grup mic de oameni, dar avînd în spate susținerea masivă, tăcută, a oamenilor din case, decît contrariul.

Acele proteste au dărîmat guvernul Boc, după ce începuseră să zguduie și schela lui Traian Băsescu, căruia i se cerea demisia tot mai îndîrjit.

Nu spune nimeni că nu au existat atunci și interese oculte majore în derularea acelor proteste.
Cum poate vor fi fiind și acum.
Că nu întîmplător cei care au venit acum la cîrma Sănătății sunt din gruparea susținătorilor intrării privaților pe piața medicală autohtonă, adică exact motivul revoltelor din 2012.

Klaus Iohannis știe deja, de la servicii, că situația ar putea degenera în zilele care urmează, din cauza refuzului guvernanților de a oferi niște capete poporului nervos. Capete greu spre imposibil de livrat.
De abia s-au așezat în scaune și nimeni nu are chef să plece.

Știind asta, președintele recurge la manevre disperate pentru a calma lucrurile și a se asigura că situația rămîne sub control. Ieri, s-a arătat încîntat de operativitatea autorităților, după incendiu. Mesaje similare celor transmise – deloc întîmplător – de restul puternicilor zilei.
Azi ne-a făcut bezele de la schi.
Chiar cu riscul de a-și pune în cap mulți români deranjați de relaxarea lui de pe pîrtie.
Doar că ”relaxarea” sistemului e infinit mai importantă pentru Iohannis.

Rămâne de văzut dacă strategia președintelui va și da roade. Pariul e riscant, lucrurile evoluează pe muchie de cuțit.” (Bogdan Tiberiu IACOB, Inpolitics.ro)

19 gânduri despre “Bogdan Tiberiu Iacob: „Iohannis la schi dupa tragedie – relaxare nesimtita sau semne de panica”

  1. Este o certitudine, tara fierbe dupa toate cele intamplate in ultimele zile, insa „fiertura” e mai veche fata de toate masurile anti nationale si anti cetatenesti luate de guvernul in functie si cand ma gandesc ce guvern a fost mult blamatul guvern Dancila, primul Premier femeie al Romaniei, unul extraordinar in comparatie cu enormitatea de azi si tradatorii din PSD si ALDE. Peste noapte mai toate retelele de socializare au devenit non grata pentru globalismul mondial, manipularea a atins cote alarmante. In continuare n-am sa comentez tot ceea ce se intampla in viata tumultoasa a tarii, cu „sa plece Arafat” sau alti ministri. Actualul regim ascuns la umbra marelui Arafat, a facut o gramada de nefacute, iar vulgul si mai toate televiziunile, pacalite de fenta cer capul doctorului providential Arafat. Doctorul Arafat, a devenit vina tuturor relelor intamplate in ultimul timp in Romania. Nu iau apararea nimanui, insa daca ceva bun si functional s-a realizat in Romania in ultimii 30 de ani, este tot esafodajul realizat de echipa doctorului Arafat cu concursul nemijloc al M.A.I. si a altor entitati romanesti.
    In privinta actualilor ministri care se eschiveaza sa demisioneze, primul schior al tarii, care azi este la Bucuresti, la spitalul Bals, maine pe partia (arena) Platos si a opozitiei care doarme in sosoni si face front comun cu guvernarea, numai de bine. Era sa uit de ascunsul „Frigurel” Dan de negasit in ultimele 48 de ore.

  2. Mă întreb, când el și ai lui au empatizat cu poporul român? Se caută vinovați! Nu se caută cauza, care a determinat incendiul, explozia. Ne trebuie dosare! AUR vrea demisia lui Arafat, Ce treabă are Arafat cu dezastrul de la Institutul Balș? Și nu numai acest partid, ci și unii ziariști și susținători ai privatizării SMURD cer demisia lui Arafat. Oare câți bani investesc în propaganda anti Arafat cei care-l vor demis? AUR a căzut în această capcană, partid care este ( cel puțin în declarații) împotriva privatizării întregului sistem de sănătate?

    • Cauza prima se pare ca a fost frigul din spital…..

      Frig de care se face raspunzator primarele Frigusor ala ca in Europa „se dau” doar 19 grade.

      (din nepacerile mele. Sunt presh de bloc asa ca sunt solicitat „sa fac ceva” ….. ce? cand 2 sectioare sunt in pana, cand 2 spitale de guivizi sunt fara caldura .. ce sa fac eu ?!
      Agentu tyermic intra in mdoul de la bloc cu 75 grade. Turul ptr calorifere pleaca cu 37 de grade!cu 37 de grade la ieriea din odul … sa incalzesti 10 niveluri? P+9! Pomesc si o ecplicatie cretin a – 37 garde apa calda, 37 calorifere fac 74 grade! Numa ca apa care iese din schimbatiorul de caldura si se intoace in retean nu are 1 grad (75 – 74 = 1 !!). Clar ca explicatia e una improvozata ptr cretini.
      Cu chiu cu vai, mai plictisnd, mai cersind, mai .. obtin 41 pe turu caloriferelor ….. apa calda pleaca cu 55….asata ca „baietii” de la Radet ma „cunosc” …..
      Si apare Nicusor cu ale sale 19 grade .. clar ca decizia este a lui! A primarelui!)

      A.. si da conductele sunt vechi. Insa din 6 CET uri cater avea Bucale mai fonctionaeaza 2!!!!
      Si o groaza de insi zic de centarle de aprtament …
      Adica enterese „liberale” PLUS cele USRiste! Politice!

  3. E socant pentru sa aflam ca rata vaccinarii in Romania e mai mare decit cea din Canada, o tara presupus mult mai dezvoltata ca Romania.

    Romania a vaccinat 3.5% din populatie pina azi, pe cind Canada 2.5%.

    Nu stiu daca procentele se vor schimba in favoarea Canadei, dar in momentul asta Canada are o mare problema de leadeship: leaderii nu sunt in stare sa asigure cantitate de vaccin, si arunca pisica moarta in curtea producatorilor. Simplu, nu, „dusmanul extern”? Dar vai de noi, nu am fost in stare, tara ditamai bogata sa avem unitati de productie de vaccinuri (sub licenta sau proprii). Iar canadienii continua sa moara, in timp ce politicienii se spun ca nu e vina lor. Jalnic !

    https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

  4. Re. Iohannis si „durerea” sa afisata pentru pierderile de vieti omenesti (de romani), nu stiu daca omul asta are suflet. Regizarea evenimenutlui de la spital a fost clar pentru ca sa ii creasca procentele. „Ciuma rosie” e de vina! Acum, vina e a tuturor conducatorilor, si nu neaparat de la partide, ci a celor responsabili pentru spitale.

    De acord cu dl. Simion de la AUR cere sa se faca un spital cu banii de la finantarea partidelor (sau alte surse imediate, nu neaparat europene). De ce nu cere asta si PSD? De ce nu baga PSD motiune de cenzura? Nu ma mai mira ca PSD pierde popularitate rapid.

    PNL e practic un „altfel” de PSD, cu aceleasi „boli”. Ca sa nu mai spun de USR, ei sunt mult mai aproape de PCR-BLM.

    Renarc si admir perseverenta dlui Simion si a AUR pentru a gasi solutii rapide in situatii de urgenta.

    • Este știut că sunt un susținător ardent al lui George Simion de care mă leagă multe și susținător al singurului partid cu o clară platformă conservatoare și naționalistă din România, AUR.

      Dar nu sunt de acord cu manifestările populiste.

      Este adevărat că eu nu sunt politician.

    • Citindu-va unele comentarii, am impresia ca sunteti un character intelligent, si relativ informat. Dvoastra chiar credeti ce spune dl Simion si dna Sosoaca? Cum explicati atunci faptul ca initial au declarat ca nu vor cere bani si au cheltuit suma X in campanie, iar apoi au cerut ( fara sa faca declaratii) suma X inmultita cu 6. Chiar credeti ca suma cuvenita finantarii partidelor ( sau AUR) ar ajunge pentru ” a se face spitale” ? Nu considerati ca e prea groasa ca „sa treaca” ?

      • Duke, bine ca nu le citit pe toate, poate v-ati schimba buna parere 🙂 .,..Cred ca, mai departe de ce spune unul si altul, ar fi urgent necesar un pact intre toate partidele, sa lucreze impreuna pentru stabilizarea si imbunatatirea sistemului medical in Romania. Platind o duduie tinara si in poza frumoasa 28000 lei pe luna (apropae $10,000 CAD, dolari canadieni) intr-un job full time e crima intr-o tara saraca precum Romania. Saraca, dar plina de asemena miracole. O fi ea iubirea asta mare intre romani ( a se citi intre diversi clienti politici) dar e nevoie de …”protectie”. Clientelismul se ia pe orice cale….Ca sa nu mai amintesc de pensiile ametitoare ale magistratilor. Bun, o categorie „speciala”. Eu nu sunt de acord neaparat cu „egalitarismul”, o pensie pentru toti, dar, un pic de bun simt ar fi util. Doamna Stanciu, domnul Morar, ceva resentimente, ceva regrete?

  5. @ Adrian Nastase

    Cred ca asta e un fel de specula. Cat timp directorii de Spital vor fi numiti politic si lumea medicala va trebui sa se politizeze pentru a evolua profesional, nu se va schimba nimic. Indifferent de regim, sau partid.
    Am urmarit ceva stiri, si n-am putut sa nu observ cum Sosoaca si altii ca ea se hranesc politic dintr-o nenorocire. Strigaturile de genul „sa plece X sau Y” vor schimba ( eventually) doar X sau Y, nu ecuatia. Iar medicina se face cu oameni, cu pasiune si cu bani, nu cu AUR.

  6. Sportul pe timp de doliu

    Indiferent de ce explicaţii pot fi date escapadei preşedintelui la munte a doua zi după catastrofa de la «Matei Balş», mesajul pentru populaţie este catastrofal. Anume că lui Iohannis nu-i pasă – atât timp cât la Palatul Victoriei se află „guvernul său” – de câţi oameni ar muri arşi în spitalele de stat, al căror rol este să vindece, nicidecum să ucidă.

  7. REZILIENȚĂ, SUSTENABILITATE, INTERCONECTABILITATE ȘI SPITALE ÎN FLĂCĂRI

    Adina Vălean, cu un zâmbet subțirel și cu o voce tabagică, ne spune, la început de 2021, ce planuri mai are UE în Anul European al Căilor Ferate… Dar planurile Uniunii Europene n-au nicio legătură cu noi, din câte-mi dau seama. Și nu știu dacă Adina Vălean o fi văzut cum arată un tren în România, în ultimii ani.

    Pe mine însă, dincolo de optimismul, nesăbuit -dacă mă întrebați- al doamnei doamnei comisar, în ceea ce privește viitorul Căilor Ferate Române, cel mai mult m-a impresionat limbajul de carton-velin al dânsei, limbaj care cuprinde, în cantități impresionante, cuvintele și expresiile: „reziliență și redresare”… „managementul mobilității urbane”… „mecanismul de implementare”… „sustenabilitatea transportului”… „smart-city”… „aplicaţii de ridesharing”… „interconectabilitate… „transpunerea directivelor… „micro-mobilitatea și multi-mobilitatea, plus „mobilitatea curată”… „terminale multi-modale”… „digitalizarea transportului”… „ecuaţia reducerii emisiilor”… de-astea, chestii europene. Cred că-i operează pe creier când ajung acolo, la Bruxelles, și le mai bagă niște circumvoluțiuni gata imprimate cu aceste expresii frumoase! Cuvinte care pe noi ne uimește și ne face sfielnici, deoarece „populația generală” nu știe să vorbește așa grozav!!!

    Învelită în aceste vorbe magice, doamna Vălean ne spune o poveste frumoasă despre trenuri de mare viteză, la ceas aniversar. Și ce? În definitiv, dacă se aniversează Ziua Mondială a WC-ului, pe 19 noiembrie, într-o Românie fără rețele de canalizare pe vreo jumătate de teritoriu locuit, de ce nu s-ar aniversa și Anul European al Căilor Ferate în aceeași țară în care copii cred că trenul nici nu există în realitate, ci e doar o jucărie… un fel de SPIDERMAN…

    Numai că în timp ce planurile vesele legate de reziliență și sustenabilitate ale mobilității, manageriate atent în smart-cities, cu terminale multimodale, logistice, digitalizate la maximum, interconectate și din ce în ce mai „green”, prin mecanismul de redresare, precum și strategia doamnei comisar în direcția decarbonizării sectorului european al transporturilor, vizând transpunerea directivelor privind siguranța feroviară și interoperabilitatea, etc… etc… ne-au lăsat cu gura căscată, în România a mai ars un salon de spital și au mai murit niște oameni.

    Vizibil marcat de această situație -cu patru morți la prima vedere și încă unul descoperit, într-o baie, după niște ore bune- ministrul Sănătății și-a schimbat fotografia de profil de pe FACEBOOK… dar nu, nu cu eticheta JE SUIS MATEI BALȘ, ci căutând o fotografie mai nostimă, mai optimistă, cred, ca să poată scrie într-o atmosferă un pic mai relaxată mesajul de condoleanțe care începe cu: „O durere imensă asupra noastră astăzi, o nouă tragedie ce s-a întâmplat într-un spital din România. Sunt și suntem alături de pacienții și familiile celor internați la Matei Balș.” Fotografia cea nouă de pe pagina domnului ministru, cu un Vlad Voiculescu zâmbitor, e cu spatele la textul cu condoleanțele, na!!!.

    La fel de preocupat de soarta spitalelor care ard în România, cu pacienți cu tot, Klaus a plecat să se relaxeze la munte, pe pârtie… Căci, la naiba! nu a fost suficient că spitalul din Piatra Neamț s-a aprins ca un foc de artificii, nitam-nisam, tot în weekend? N-a suferit președintele destul că a fost silit să stea în București în weekend-ul cu accidentul de la COLECTIV? Câte weekend-uri să mai sacrifice postând pe FACEBOOK mesaje de condoleanțe? Măcar să fie o planificare… că așa, cu toate incendiile astea puse vineri-sâmbătă-duminică, mereu… nu se mai poate!

    Ce vreau să vă spun? Păi, vreau să vă spun că între proiectele Adinei Vălean -cea care ne explica, zâmbind cu o oarecare superioritate, mai acum câțiva ani, cum trebuie să relocăm gândacul-croitor dacă vrem autostradă- și realitatea spitalelor care ard în România, cu torțe vii în interior, cu tot, e o distanță astronomică, prieteni… Între Europa lor, inventatoare a unei limbi-de-lemn care i-ar face invidioși pe toți propagandiștii de dinainte de 1990 și România noastră în care, la șase ore de la declanșarea incendiului într-un spital-model și la câteva ore de la stingerea acestuia cineva a găsit un corp omenesc carbonizat într-o baie, pur și simplu pentru că nimeni nu s-a uitat în acea încăpere, prăpastia este enormă.

    Mă uit de câțiva ani la această Uniune (!!!) construită din funcționărime care învârte vorbe și care face programe și MCV-uri fără nici o legătură cu realitatea românească, exact ca la discursul despre cocoșa unu și cocoașa doi a lui Nelu Tătaru. Căci orice cal proiectat de un colectiv selecționat din 27 de țări iese, până la urmă, oricum l-ai asambla, tot o cămilă!

    • „Astia” ar ,merita ca duoa ce „explica” in termenii aia STAS sa li se ceara sa expliced ce inteleg ei prin „managementul mobilității urbane”… „mecanismul de implementare”… „sustenabilitatea transportului” s.a. asemenea …..

    • @Luminita Arhire, m-am amuzat copios, multumesc. Probabil ca Darwin ar fi multumit ca faimoasele sale teze evolutioniste par sa isi gaseasca suport in „evolutia” politicianului roman: de la „limbaj de lemn” la „limbaj de balta”, ultimul din cauza stufului ce creste odios din gurile mlastinoase ale acestor auto-didacti antrenati la scoala progresismului mondial, avind Maestri ilustri de la Scolile Societatilor Deschise, si mai nou direct din pietele publice, ghidatzi de mari ganditori de la BLM.

  8. IN PRIMUL RAND ACEST NATIONALIST GERMAN, NU MA REPREZINTA SI NU REPREZINTA, IN REALITATE, POPORUL ROMAN.
    (PROVERBUL , SANGELE APA NU SE FACE , CONFIRMA ACEST ASPECT!)

    IN AL 2-LEA RAND, PERSONAJUL RESPECTIV, DATORITA GANDIRII SI COMPORTAMENTULUI, CEL CARACTERIZEAZA CA FIIND UN NESIMTIT, NEFIIND DE AJUNS, ULTERIOR DEVINE TOT MAI IMUN, IGNORAND EVENIMENTELE DUREROASE , NEMULTUMIRILE ROMANILOR! ( RELAXANDU-SE !..)

    UN LIDER!..(O ILUZIE OPTICA! )

    DOMNULE BOGDAN TIBERIU IACOB, CU TOT RESPECTUL…A CADEA IN FUND , ESTE O EXPRIMARE ERONATA. A CADEA IN POPOU, IN FESE SAU CEL MAI CORECT IN CUR ,AR FI FOST O GANDIRE REALA! ( DUPA CUM STIM , OALA ARE FUND , PRAPASTIA , INDIFERENT DE ADANCIME , IN FINAL, ARE UN FUND , OCEANUL, IN CELE DIN URMA , ARE UN FUND, ECT. (CURUL DOMNULUI IOHANNIS A DEVENIT IMUN, ASA CUM MENTIONAM, LA NUMEROASELE CAZATURI… ELIMINAND , GHILIMELE-LE DE RIGOARE!.. ( IATA, RELAXAREA RESPECTIVA , „BINE MERITATA” , LA CATEVA ZILE … NEVIZOALIZEAZA CUM, IOHANNIS IGNORA SI ” PANDEMIA GLOBALA, MONDIALA,” INVITANDU-NE SA NERELAXAM!) (CU ADEVARAT , O NESIMTIRE!..)

    „GENIALA CADERE IN FUND A
    PRESEDINTELUI” EMIL CONSTANTINESCU, INCERCAND SA JONGLEZE O ” BIATA MINGE”… NU A FOST DUREROASA PENTRU ROMANI, ( SA FIM SERIOSI ! ) PRECUM ACTOALA JONGLARE , PE CARE IOHANNIS, CU AL SAU „GUVERN” O FACE CU BIATA ROMANIE… CU BIETUL POPOR ROMAN…DEVENAND PROPIETARUL , („CU ACTE IN REGULA”! ) AMBELOR ASPECTE, VIZOALUZANDU-LE CA FIIND O AMINITIRE!.. ( SANGELE APA NU SE FACE!..)

    TRAGEDIA DE LA COLECTIV A ATINS CEL MAI SENSIBIL NERV AL NATIUNII. ( DIN PACATE, NATIUNEA, ROMANII TIMPULUI RESPECTIV, AU FOST ACTIVI…IN PREZENT , DUPA CUM SE VEDE , ACEL NERV SENSIBIL , A FOST SI ESTE ANIHILAT , DE PREZENTA SI COMBATUTA ” PANDEMIE”, VIRUSII RESPECTIVI SUNT UN ” MOTIV, REAL”, IN REALITATE SCOPUL FIIND, ELIMINAREA EXISTENTEI POPORULUI ROMAN!
    (IN PRINCIPIU , TRAGEDIA DE LA COLECTIV , A FOST O INSCENARE, INDIFERENT DE VIETILE MUTILATE, PIERDUTE. ( LA NIVEL INALT IN SISTEMUL POLITIC…TOTUL ESTE POSIBIL CAND INTERESUL, INTERESELE PRIMEAZA!)

    PS OARE CATI DIN SISTEMUL POLITIC ROMANESC SI NU NUMAI, SI-AU ASUMAT, ISI VOR ASUMA RASPUNDEREA, IN URMA DEZASTRULUI ASUPRA ECONOMIEI, ASUPRA MEDIULUI DE VIATA , ASUPRA DREPTURILOR CE SE CUVIN PENTRU O BENEFICA EXISTENTA , ASUPRA DECESELOR PREMATURE, ASUPRA DREPTULUI LA EXPRIMARE IN URMA UNOR PROTESTE, JUSTIFICATE, SI CEL MAI GRAV ASPECT, DEZINTEGRAREA POPORULUI ROMAN , CU SCOPUL DE A DEVENI INEXISTENT PENTRU VIITOR!
    (IN POLITICA , LA NIVEL INALT INTERESUL INTERESELE PRIMEAZA!) ( IOHANNIS CU A-I SAI SUPUSI, ISI VOR ASUMA RASPUNDEREA PENTRU ACESTE ASPECTE, DUREROASE ? )

    TOT PS. NU!

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, ROMANUL, POLITICIANUL AUTENTIC!

  9. Sunt un Mare Pacatos si un Mare Ignorant !!!
    Tragedii au fost si vor fi inca …
    Tara arde si ” Babele se piaptana ” .
    Nu stiu de ce trebuie atata timp sa se stabileasca cauzele unui incendiu ? , raspunsul ii unul simplu , concentratia de oxigen si scanteia starterului de la tubul de neon !
    Sistemul de sanatate ii in ” metastaze ” , ma intreb cati bani din taxa pe viciu intra in sistem ? despre sifonarea banului in sanatate pot sa scriu pana ninge chiar si cu carnati de Plescoi .
    Trist ii ca la maternitatea Giulesti au murit niste copilasi a caror „vina” a fost ca au venit pe lume , mai trebuia condamnat si portarul ca i-a permis asistentei sa introduca prajituri si sucuri in nincinta spitalului.
    O zi buna sa aveti.

  10. De ce suntem toti invidiosi pe DL nu spunea in primul mandat ca se simte confortabil la…pe cand erau altii la guvernare? Eh,acum in al doilea mandat,cand s-au aranjat toate,e firesc sa se relexeze nu…?

Lasă un răspuns