Re-calcularea in perioada Re-zilientei

Iata, vom avea o noua „re-calculare” a pensiilor („iata” este noul cuvant la moda in lumea televiziunilor). De fapt, o smecherie pentru a amana cresterea pensiilor pana cand se vor „re-corela” pensiile, pornind de la valoarea sociala a muncii prestate. Cu alte cuvinte, pana vom determina, la acest moment istoric, care trebuie sa fie raportul intre munca unei stewardese si cea a unui miner sau raportul intre munca unei asistente medicale si cea a unui invatator. Am mai trecut prin dezbaterile astea. Incurca-i, drace! Si, „iata”, spune ministrul Turcan, trebuie sa asteptam un an si jumatate ca sa le re-corelam si sa dam o noua lege. Doar atunci vom putea discuta despre marirea pensiilor.

In timpul asta, deprecierea monedei continua iar puterea de cumparare scade.

26 de gânduri despre “Re-calcularea in perioada Re-zilientei

  1. trebuie sa asteptam un an si jumatate

    Intr-un an si jumatate regimul asta va fi istorie si oamenii care il compun vor fi de mult timp plecati fiecare pe acasa la ei, pentru ca lucrurile evolueaza rapid spre pragul de insuportabilitate pentru 99% din cetateni. Parerea mea e ca vor fi demonstratii mai mari ca la, pardon de expresie, Băsău.

    • Pun si eu o intrebare. Nu cumva in mare majoritate cetatenii care astazi isi striga disperarea si-au dat girul la trecutele alegeri pentru acest regim ?

      • Altă întrebare. Din moment ce participarea la agegerile parlamentare a fost de doar 33 %, nu știm ce ar fi votat restul de 66 %. În primul rând, cu asemenea procente, e cam îndoielnică legitimitatea acestui proces electoral, dar văd că acest aspect nu-l tratează nimeni iar poporul se lasă condus precum o turmă, după animalul Alfa al turmei, cel cu talanga de gât. Ca o turmă te comporți POPOR, ca o turmă vei fi condus, de niște ciobani (fără a jigni adevărații ciobani)….

    • Mămăliga nu explodează, doar fierbe cu bule apoi se întinde după cum o modelezi. Poporul român, în 99 % din existența sa, a fost doar o mămăligă pe care au fiert-o și modelat-o alții, după bunul plac și interes, ca și-n prezent ….

  2. Este clar: trebuie sa mai asteptam un an si jumatate ca sa se mai miste, poate, un pic in sus pensiile. Dar nu cred ca va trebui sa asteptam atat ca sa fie inghetate sau, de ce nu, chiar diminuate.

  3. Nu stiu daca aceasta Re-calculare a pensiilor ii constitutionala , ar trebui intrebat CCR-ul iar dupa obtinerea unui aviz favorabil trebuie constituita o comisie parlamentara care sa verifice integritatea celor care Re-calculeaza pensiile si daca metodologia de calcul ii respectata iar moneda nationala se va deprecia in acest timp iar maririle de pensii vor fi pe minus.
    O zi buna sa aveti

  4. In comparatie cu ministrul „cauciucat” Turcan, d-na Alexandru chiar isi luase rolul de ministru in serios si sunt convins ca atat timp cat a fost la carma acetui minister si-a facut datoria in comparatie cu savanta actuala.
    Este o practica a celor de la putere si nu numai, de a abate atentia de la problemele grave si altele mai delicate prin inventarea de subiecte si probleme de genul recalcularilor de pensii si altele. Deci, „ciocul mic ca noi suntem la putere” si imi permit sa adaug, lipsa unei opozitii reale naste monstri, mai pe romaneste, sunt pe mana cu cei de la putere.

  5. Incendiu la Bals.
    Se pare ca a fots produs de i aeroterma.

    Frigusor Dan zice ca nu au fots probleme cu caldur5a, ca nu au fots defecte poe reteaua din zona..
    Poate asa o fi.
    Da cat am stat eu in spital …. maleta de bumbac , camasa griasa (lana sau diftina) si pulover + caciulita! Si nu am auzit sa fi fots defecte in zona! Au fots, dar duoa ce am iesit din spital.

    Da parca tit Frigusor zicea ca Sunt ţări europene în care e o normalitate să aibă 19 grade în casă.
    Mda e alta (a)normalitate – sa fie raciare intr-un spital in care ai complicatii pulmonare!!!!

    • Acum vreo două săptămâni am avut un mini-stroke si am stat trei zile în spital. În prima noapte am crezut că sunt în frigiderul pentru cadavre, nu în camera de gardă.
      Temperatura era 66 Fahrenheit, aproximativ 19 Celsius.
      La fel și în camerele de RMN și alte investigații pe artere și pe creier. Acolo, în tub, te simțeai chiar în refrigerator de la morgă.
      Sunt două cauze: prevenirea înmulțirii microbilor și menținerea unei umidități până la 75%.

      Celelalte două nopți, a fost o temperatură mai omenească 20-21 C.

      Deci Nicușor cam are dreptate. Este un standard universal pentru spitale.

      • Insanatosire grabnica si sa dea Domnul sa nu mai popositi prin spitale, insa nu ma asteptam sa luati apararea lui „”Frigusor” primarul general, care spunea ca standardul mondial este de 19 gr. C in case nu in spitale. Intr-adevar daca in anumite saloane este mai racoare e pentru ca aparatele medicale au o functionare optima in parametrii de temperatura variind intre 18-20 gr. C.
        Dupa incendiul de la Spitalul Matei Bals, toata „floarea” Romaniei, prefect, ministrii si Presedintele, a trecut pe acolo, insa „Frigusor” s-a baricadat in biroul primariei si am impresia ca spitalul este in subordinea primariei.

      • Nu iau apărarea nimănui.
        Încerc să privesc lucrurile obiectiv plecând de la lucruri concrete, nu de la interpretări.
        Era vorba de temperatura în spitale.

        În case, respectiv apartamente de locuit din blocuri, sistemul comunist al raționalizării căldurii este condamnabil.
        Soluția, care am înțeles că nu mai este permisă, ar fi centralele personale care asigură și apă caldă și căldura.
        În loc de proteste că omului nu i se dă căldură și apă caldă, ar fi mai utile proteste pentru permiterea centralelor de apartament cu subvenționare guvernamentală.

      • Sanatate Mircea! Si aici in spital e foarte rece, cred ca sunt anumite standarde de clima in spital. Au tot timpul aer conditionat, chiar si iarna. Dar au si paturi calde sa le dea pacientilor daca le e frig.

      • Domnule Popescu,
        Va multumesc pentru raspunsul prompt si trebuie sa spun ca sunt orase intregi care au trecut pe incalzire cu centrale de apartament si nu cunosc vreo interdictie pentru capitala. Cu siguranta nu exista nicio subventie locala sau guvernamentala pentru acest tip de incalzire, cu centrala de apartament. Umbla un zvon in targ ca de fapt asta s-ar urmari trecerea miilor de apartamente ale capitalei pe centrale private, de apartament, ceea ce nu-i de colo.
        Ramane pe mai departe lipsa de pricepere, implicare si empatia primarului general, care de cand s-a instalat numai lucruri bune nu face, incerca sa distruga si putinul care s-a infaptuit.

  6. Legea 127/2019 privind pensiile asigura eliminarea a peste 90% din inechitațile din sistem. Formula de calcul utilizată pentru determinarea mărimii pensiei este considerată corectă, atât de pensionari cât și de cei care au cunostințe solide privind pensiile. Această formulă asigură eliminarea inechităților și aplicarea principiului contributivității cât mai aproape de percepția asiguraților privind definiția acestui principiu (respectiv mărimea pensiei să fie direct proporțională cu mărimea contribuției). Problema finanțării pensiilor rezultate din calcule este legată de VPR (valoarea punctului de referință), care poate fi modificată la o valoare mai mică decât cea prevăzută în legea 127/2019, astfel încât să se poată asigura finanțarea. O altă lege propusă de ministrului muncii este evident o amânare până la abrogarea legii 127/2019. Reanalizarea celor 5 milioane dosare de pensie este o prostie, deoarece toate elementele privind recalcularea pensiilor sunt in deciziile de pensie.

  7. TURCAN HABARNISTA URATA NU STIE CA DEJA PENSIILE SUN CALCULATE PE CONTRIBUTIVITATE DAR LA MINTEA EI DE GAZA HABAR NU ARE PE CE LUME TRAIESTE VORBESTE MECANIC NU GINDESTE.VALEU CE GUVERN DE NEPREGATITI PT VIATA AVEM DAR PT CONDUCEREA TARII.

  8. IN PRINCIPIU , PENSIONARII AU PARTE DE O SMECHERIE : CE AU LUAT PE MERE , ULTERIOR VOR DA PE PERE!

    NU CU MULT TIMP IN URMA , NATIONALISTUL GERMAN , IOHANNIS, NE TOT BATEA LA CAP , DORINDU-SI, VEHEMENT, „GUVERNUL SAU”!

    IATA, A VENIT VREMEA CAND ROMANII MAJOROTARI… SUPORTA SI SE VOR SUPORTA , SMECHERIILE „GUVERNELOR” CE AU „APRTINUT SI APARTIN” DOMNULUI IOHANNIS.

    UN FOST ” PREMIER” , CU BRATUL SPRIJINIT PE UMARUL UNI REPORTER , DECLARA , FIIND CONSTIENT DE AFIRMATIA FACUTA : VOM DARUI ROMANILOR, CE NICI O GUVERNARE DIN 90, PANA IN PREZENT, NU A DARUIT !

    DOMNUL LUDOVIC ORBAN, STIA CE SPUNE !

    DOMNILOR ROMANI, VOI CEI MAJORITARI , CEI NAIVI, A-TI ALES FRUCTELE, DARUITE DE „GUVERNARILE”… „DOMNULUI ” NATIONALIST GERMAN, IOHANNIS.

    AVEM SOMERI , AVEM SALARIATI IN DIVERSE INSTITUTI, MENTINANDU-I CAT SE POATE DE MULT…ULTERIOR CAND VOR „AVEA PARTE” DE O PENSIE PE MASURA…VOR AVEA SATISFACTIA SA AFIRME : DRACE! ( CE AM LUAT PE MERE VOI DA PE PERE?..)
    ( dai vere dai, daca MINTE N-AI!..)

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL POLITICIANUL AUTENTIC!

  9. Ghiță, nu te grăbi ca….
    Așteaptă câteva zile și urmărește doar telejurnalul TVR1 și mai ales emisiunea lui Ionuț Cristale.
    Despre căldură, nu e chiar așa, în urmă cu un an am fost internat pentru teste alergologice la un spital din Îasi și noaptea rabatam geamul din cauza căldurii.
    Nu mai urmări televiziunile de breaking news care pretind că știu totul în timp ce transmit, deși fostul directorul al unui institut de cercetare și investigare spune că o anchetă serioasă poate dura și mai multe luni.
    În spitalele anti-Covid există suprasaturație de oxigen, sau aparatură conectată la rețeaua electrică, deci pot fi multe cauze posibile, inclusiv o explozie a unui tub, sau a instalației de livrare a oxigenului către pacienți.
    …Să vedem ce re-for-mă pro-fun-dă va implementa fostul primar de la Sibiu..
    Îți amintești filmul ăla românesc în care cineva urla rudimentar cu fața tumefiată: ,, Demolați gările!” ?
    (Z)
    Tot auzim de spitale regionale de ni s-au lungit urechile. Ai noștri demnitari nu sunt în stare decât să stea cu mâinile întinse la cerșeală către bugetul UE și de fiecare dată li se dă peste degete pentru că nu sunt in stare să elaboreze un proiect coerent, o strategie bine fundamentată tehnico-economic.
    Vai mama lor politicienii români..

    • Ca cum sa iti zic .. nu de la televiziunile de breaking news am aflat ca mie ca imi era cam „racoare” in spital …

      IS desi stoiu ca exista aparate ptr oxigen .. nu stiu cum e cu suprasaturatia ….. adica da-mi voie sa nu fiu sigur ca de la orice scanteie patesti ca aia de pe Apollo 1 …. Ins aodata dclasat un foc poate deveni al naibii dar al naibii de periculos diin cauza oxigenului …
      Explozie a unui tib .. Provocata de ce? S-a sucarit tubu ca a auzit o injuratura ? S-a uitat unu necuvinocios la tub ?
      Aparatura conectata la retea? Exista! Da din poropre experenta iti zic ca mai exista si telefoane mobile , tablete , radiouri care ytot de la reteau spitalului …

      Su da, ar fi cazul sa mai apara cateva spitale regiinale.

      Insa asa ca numar de spitale .. cum sa ZIC POPUALTIA ESTE MAI REDUSA DECAT IN 89…

      • @Ghiță: „Insa asa ca numar de spitale .. cum sa ZIC POPUALTIA ESTE MAI REDUSA DECAT IN 89…”
        =========
        Un aspect care nu trebuie scăpat din vedere.
        Spitalele, în această perioadă de pandemie, sunt împărțite având cel puțin jumătate dedicată bolnavilor de coronavirus.
        Deci spațiile sunt reduse in timp ce numărul internaților a crescut.

        Asta mi s-a întâmplat mie.
        Am stat 14 ore în camera de gardă de triaj din aripa de „noncoronavirus”.
        La 1:30 dimineața am fost mutat într-o rezervă.
        Pe coridoare erau paturi cu bolnavi.
        La 4:30 dimineața, am fost dus pentru RMN, care a durat vreo 40 de minute.
        La 6:30, am trecut de la Urgență la internare în Spitalul propriu-zis, unde mă aștepta doctorița care tocmai revenise în tură.
        Ultima dată o văzusem cu o seară înainte pe la 20:30.

        Deci, nu sunt suficiente locuri, iar întreg corpul medical lucrează în ture de 12 ore.
        Am remarcat că sistemul, de la primire la urgență, internare în spital, logistică, analize cu rezultate quasi instantanee și interpretări rapide ale medicilor funcționează ca o mașină automată.

        Sunt convins că și în România există un sistem destul de bun și multă dedicație a corpului medical.
        Nu cred că oamenii înțeleg cu adevărat cât se muncește în spitale.

  10. […] Am mai trecut prin dezbaterile astea. Incurca-i, drace! Si, „iata”, spune ministrul Turcan, trebuie sa asteptam un an si jumatate ca sa le re-corelam si sa dam o noua lege. Doar atunci vom putea discuta despre marirea pensiilor. În timpul asta, deprecierea monedei continua iar puterea de cumparare scade”, a scris Adrian Năstase, pe blogul său, adriannastase.ro. […]

Lasă un răspuns