Iohannis i-a dat lui Zuckerman decoratia pe care mi-a retras-o mie

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 13 ianuarie a.c., decretul de decorare a Excelenței Sale Zuckerman Adrian, Ambasador al Statelor Unite ale Americii la București, cu Ordinul National „Steaua Romaniei”, in grad de Mare Cruce, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate desfășurată pe parcursul mandatului său în România, precum şi pentru implicarea substanțială în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre țara noastră şi Statele Unite ale Americii”.

Dragi prieteni,

Iohannis i-a acordat lui Zukerman aceeasi decoratie pe care mi-a retras-o mie (numarul lor este limitat). Probabil ca a pus in balanta sapca pe care i-a procurat-o Zuckerman la Washington si desenele de autostrazi de miliarde de dolari cu activitatea mea ca ministru de externe (inclusiv contributiile legate de primul razboi in Irak), sau ca premier (contributiile in al doilea razboi din Irak, parteneriatul militar ce a dus la intrarea Romaniei in NATO, autostrada Bechtel, etc). Nu scriu mai mult pentru ca vreau sa raman modest!

Cred insa ca este o situatie jenanta pentru Iohannis. Dar si pentru Romania…

Astept si parerile voastre.

63 de gânduri despre “Iohannis i-a dat lui Zuckerman decoratia pe care mi-a retras-o mie

  1. Mizerabil acest nefericit sibian.

    Trimis de pe iPhone‑ul meu

    Pe 13 ian. 2021, la 16:22, ADRIAN NĂSTASE a scris:

    
    Adrian Năstase posted: ” „Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 13 ianuarie a.c., decretul de decorare a Excelenței Sale Zuckerman Adrian, Ambasador al Statelor Unite ale Americii la București, cu Ordinul National „Steaua Romaniei”, in grad de Mare Cruce, în”

    • Nimic nou. In timpul nu stiu carei guvernari, poate chiar a d-lui Nastase, in Parcul Cismigiu a fost inaugurat un monument inchinat aviatorilor americani (eroi ! ) doborati de antiaeriana germano-ramana in aprilie 1944 care au bombardat Bucurestii omorand mii de civili si distrugand sute de imobile. Asa ca… ? QED

  2. JENANT ESTE EL CA PRESEDINTE SI NU ARE ROST SA VA COBORATI LA NIVELUL LUI SI TREBUIE SA FITI ASA CUM VA CUNOASTEM NOI  MAJORITATEA   UN OM PT ROMANI  BINE CRESCUT CITIT SI EDUCAT.  ZICETI CIOLANIS SI TRAGETI  APAAAAAAAAAAAA.

    • D-le Stoica, individul la care va referiti a fost votat de poporul roman in cunostinta de cauza(case, infieri, preluarea bunurilor unei asociatii germane fasciste confiscate de Regele Mihai ) si inca de doua ori ! Asa ca….. Vox populi

  3. Jenanta nu e numai situatia dar si el – Johanniss . Nu stiu in ce masura face parte din uzantele diplomatice ca un ambasador la post sa jigneasca o parte a poporului din tara unde este trimis ca si ambasador … Ca si votant , simpatizant , sustinator PSD m-am simtit vizat personal de parerile d-lui ambasador vis-a-vis de „ciuma rosie” . Ca atare in buna traditie romaneasca ii doresc „Calatorie sprancenata ” .

  4. A devenit atât de banala acordarea de medalii de catre d-nul Iohannis, încât nici nu conteaza. Partea proasta e ca e presedinte. Nu a dovedit ca are un sistem de valori bine pus la punct, si nici ca are anvergura pentru pozitia pe care o ocupa acum. Nu ne putem astepta la el la mai mult. La mai putin da, sunt chiar curios pana unde poate merge. Partea extrem de dura ca acest individ, reprezintă interesele oricui acolo unde e, numai ale prostimii care l-a ales nu. Si, in acest context, ce mai conteaza o medalie, data sau luata de o mediocritate?! Raman faptele care merita medalii. Si sunt oameni care nu le uita. Si sunt oameni care vad ce se intampla. Din pacate suntem prea putini.

  5. Aveți dreptate domnule prim ministru,….. pentru o șapcă, zău este jenant, parcă ar fi băiatul care livrează pizza…..
    Pentru dumneavoastră care ați făcut mult mai multe lucruri bune pentru țară…,, ciumă” dar pentru acest ambasador, un personaj șters, lipsit de personalitate….,, mumă”….. O fi bine….??!!!

  6. Asa cum ati prevazut, domnule Prim Ministru, era inevitabil gestul Presedintelui fata de cel care a dus la indeplinire intelegerea dintre Trump si Johannis, cu prilejul sapcutei…adica….sustinere totala interna a Presedintelui in tot ce intreprinde acesta cu efect in consolidarea autoritatii acestuia, in detrimentul mecanismelor si institutiilor democratice, indiferent ca se incalca ori nu Constitutia ori alte legi, cutume si reguli diplomatice( interfente in zona justitiei-in numele luptei anticoruptiei, interferente in zona politica (partizanat politic periculos enuntat-pana la toxifierea PSD si chemarea la distrugerea acestuia si a sustinatorilor acestuia, interferente in zona economica periculos enuntate- solicitarea expresa de desfiintare a societatilor comerciale ale Primariei Capitalei facuta lui Nicusor Dan si multe altele-in numele unei reale concurente …etc. Sigur retragerea Ordinului National „Steaua Romaniei”, in grad de Mare Cruce acordat domniei voastre are acelasi parfum de ”nimicnicie” cu acordarea acestuia, merituosului, Excelenței Sale Zuckerman Adrian, Ambasador al Statelor Unite ale Americii la București. Asa cum este vehiculata o gluma pe retelele de socializare asa se intamplasi acum si al cei care creaza modele de conduita: pentru ca nu s-au mai putut deplasa prin lume ca pana in Martie 2020, americanii s-au gandit sa organizeze ”insurectie, lovitura de stat” la ei acasa….si fiindca a esuat…poate se lipesc de invingatori.

  7. Păi ce părere să avem? Este evident. E foarte mulțumit de activitatea ambasadorului și urăște tot ce e legat de PeSeDe. Problema ar fi legată de ticăloșiile care se ascund în spatele acestor gesturi și nu numai al acestor gesturi. Din nefericire românii (majoritatea, nu toți) au ales să se lase conduși de ura inoculată și nu de rațiune.

  8. Dle Nastase!Dvs.,imi permit sa va spun,nu stiti unde a ti gresit.A ti gresit atunci când v ati purtat cu mănuși cu securistul Petrov.L ati lasat sa creeze o rețea malefică în România,rețea care continuă să existe și în zilele noastre.De altfel a ti suportat personal influențele acestui personaj.Romania prin continuatorii stilului basescian,suferă si va continua sa sufere(continuatorii acestuia sunt peste tot:servicii,justiție și se pare si politica externa).Eu spun asta nefiind decât un chibrit al vieții politice romanesti.

  9. Nu credeam că plavanul de la Cotroceni va putea produce ceva mai grețos, mai revoltător și mai sfidător decât cele de pana acum. Ei, uite că a putut. Slugă nevertebrata, hazna ambulanta! El e pedeapsa pentru toate păcatele nației asteia.

  10. O merita cu prisosinta, avnd in vedere ca a reusit pe deplin in misiunea domniei sale pe teritoriul Romaniei….tara care a devenit de facto baza militara americana la granita intre lumi. Daca pica intr-un eventual conflict, paguba in ciuperci, oricum Romania este greu de indentificat pe harta, chiar si de catre butonacii eminenti ai unchiului.
    Este adevarat ca medalia trebuia sa o primeasca de la Donald Trump, dar, din pacate, viitorul ex-presedinte al Americii este ocupat sa evite suspendarea. De aceea si-a delegat sluga nevertebrata de la Bucuresti sa-l reprezinte in acest ceremonial de importanta strategica care va duce accelerat la eliminarea pandemiei din Romania si la securitatea energetica a romanilor. Asta, desigur, daca energia nucleara va fi utilizata in mod pasnic in aceasta zona extrema a lumii civilizate.

  11. Toata stima dle Nastase! Din pacate de cativa ani nu aud si nu vad decat lamentari! Toata lumea plange dar nici o actiune concreta. Sunt membru PSDR din 1995 si PSD din 2000 odata cu fuziunea cu PDSR, am avut si functie de inalt functionar public, dar ceea ce se intampla acum nu am vazut, pe scurt Inactivitatea opozitiei.

  12. Acest domn care l am ales ca să ne reprezinte, cred ca a fost cea mai mare greșeală dorita în momentul votului. Deși are calitatea prostului la drumul lung, sa speram ca o sa trecem cu brio! Este cel mai mare păpușar din toate timpurile, un vânzător de tara!! Penibil

  13. Dincolo de frustrări, nu strică și o privire mai obiectivă asupra personajului.

    Zuckerman este produsul emigrației române ante 1989.

    Și această emigrație a fost, la modul general, anticomunistă.

    Imediat după ’89, FSN și apoi PSD au fost socotite ca moștenitoarele de drept ale partidului comunist.
    Nici nu era greu având în vedere numărul mare de foști lideri comuniști mai importanți sau de rangul doi care au preluat conducerea respectivelor formațiuni post decembriste.
    Acest sentiment, îndreptățit sau nu, există și astăzi, nu numai în diasporă. Dacă suntem obiectivi, nu-l putem nega.

    Este deci de înțeles că personajul Zuckerman, care fără îndoială a avut contacte cu acea parte a emigrației românești din care istoric făcea parte, să fi venit în România cu o idee fixă: PSD=PCR.

    Pe de altă parte, Zuckerman nu a fost diplomat de carieră, ci un simplu avocat în cadrul unei firme de avocatură, deci un fel de funcționar.
    Nu este de mirare că pălăria de ambasador s-a dovedit prea mare pe capul personajului Zuckerman.
    Trump a mers pe mâna lui, pe de o parte deoarece era republican conservator, iar pe de altă parte deoarece era român și dorea întărirea și sentimentală a legăturilor.
    S-a văzut că bunele intenții nedublate de profesionalism nu sunt întotdeauna chei ale succesului dorit.

    Dar, afară de amestecul grosolan în politica internă a României, lui Zuckerman nu i se poate reproșa că nu ar fi încercat să realizeze o relație cordială și benefică pentru cele două țări.

    • Poate o relatie binefica ptr buzunarele lu Zaharescu ……

      In rest cum sa zic … trebuie sa fii tampit, rau intentionat sau direct sluga muscaleasca ca tot zici ca cum „au fost socotite ca moștenitoarele de drept ale partidului comunist.” si sa spreinini pe Nutzu Vacsescu , care era in „adevaratul” FSN al revolutiei ala cu unicu trandafir din dec 89 si care portuar mai era unicul „supravietuitor” al ultimului giuvern PCR, guv Dascalescu! – era inspector-șef al Navigației Civile asta insemnand rang ministerial (de obicei mai era si amiral !)
      V si https://jurnalul.ro/stiri/observator/fost-ministru-in-guvernul-dascalescu-basescu-avea-legaturi-inalte-in-aparatul-comunist-661560.html.

      Sau ma rog poti fi si murican in inalte functii la despartamantu de stat in … si sa vezi fraude electirale unde nu exista – Philip Gordon! si altii …
      Si daca nu esti tamoit atunci esti extrem de rau intentinat , inclusa fata de SUA!, ca sa pui botu la cretinsme de genu „Romania vrea cu Rusia” cand viteaza cu PSD. Nu de alta dar aderarea la NATI s-a facut cu PSD la putere ! Acelasi PSD care a vreut sa faca contract cu BELL ptr a constui 96 de AH1 – cintract respins de succsorii cica suporteri ai SUA.
      Acelasi PSD acuzat ca ar fi luat mita de la Bechtel! Stii urmarea? Nu? Pai pe aici se stie ca Bechtel e o firma corupat , care prin mimta, care „fura” banii si nu face NIMIC adica suntei cam corupti fraticule!

      Da ma rog poate platioti degeaba serviciile de informatii …

      Da acu stai ca la dentist ca cica asa nu se poa!
      Se poa ma Popescule se poatye si na ca se vede!
      Ati mutat Maidanu din Kiev la Washington! Cei care au „experimentat” la Kiev … au aplicat si la voi! APlicat in romaneste nu englezeste !
      Si de ce nu? Ca cica e cam particulari! Care . normal au preferinte politice! BeLeMeau va manca!

      • Acu’ ce faci, Ghiță? Te bați cu gândirea unora ca să te autoconvingi de adevărurile tale?

        Începe prin România convingându-i pe ăia de sunt permanent cu „jos PSD”.
        Inclusiv pe președintele țării care este mai vizibil peste hotare decât acest PSD bosumflat că nu este înțeles la adevărata valoare.
        PSD care tace ca mortul în păpușoi crezând că timiditatea în comunicare va fi apreciată.

        Abia apoi să ai pretenția ca străinii să înțeleagă că lucrurile sunt mult mai nuanțate.
        Obraznicul mănâncă prazul, Ghiță.

      • Draga Pope4scule

        stiu, stiu cine manca praznicu’.
        Da vezi tu re obraznicesti8 cu cine iti permite!!!

        Cine sunt eu sa ma obraznicesc?
        Un pensiimar cu 1625 de lei (purea fi si mai rau!), unu constant depunctat (inclus la leafa) ptr parerile sale „excentrice”, unu diploma la FF, unu fara Pile, Relatiui si Rudenii pcristice si care aplica replica „cantati cannati arhangeli, lasati ca urlu eu!”

        Cum dracu vrei tu sa il conving pe unu care are lioata de adulatori (interesati) si functii ? Se presupune imediat ca sunt „frustat” ! Mai les ca cand ailalti au rubrici de presa , au diplome din Strainezua samd etc si se duc intr-o locanta unde platesc ptr o salata si i juma de apa plata banii din care eu manac o saptamana! (A1 Nu mor de foame, manac destul de bine .. insa e vorba de pretul pe care il platesti ca sa te dustingide „turma”)

        Hai nu fi ofticos Popescule ca nu faci bine nici tarii a carei cetean rezident esti acum!

        Asculta pe mandel ca mi-s ….va batrana .. nu e bine nu e bine!!! Nici ptr voi !
        Voi care plaltiti ptr „inteliigence” care nu stiu cine era la Bucale in fonctii la aderarea la NATI, care minciunesc despre ca cum Romania vrea cu Rusia si alte tampneii. Nu uita vechea vorba qui nomina ora!……

        Ma crezi prost ? Daca iti sciram in anul revolutiilor colorate ca vetim beneficia si voi de tehnicile dezvoltate pe Maidanele din Europa de Est m-ai fi crezut? Si cu toate acestea … wscuze dar Obama qa fost rezultatul expereintei „externe” ba as zoce ca si ceva PSYOP .. ca latfle cum s-ae explica brsca pabamanie si ca nu se gasi nici unu care sa se intrebe „de unde atat baneti in campania electoirala a repezentantlyu defavorizatilor?!”

        Da ce va pasa .. nici in …. nu va gadila..

        Mde mde .. da stii viorba aia cu atata de dpearte de Dumnezeu si atat de aprope de USA?
        Mda. Si titusi, si totsusi la inceput SUA era „modeluel” dorit de vecnii de la S!
        Oare ce se inmapla ca azi sa zici unui grngo poa sa fie mai rau decat sa ii zici hijo de cingada?!

        Da ma rog ce sa te interseze pe tine pareile uni „frustat” din Romania?!

        A si fatau ala cu incepe – as reusi daca as avea 1/7 din ce da USAID, Societetea deschisa si late fonduri cu interese „specifice” …. si daca as avea si eu consiler de PSYOP ….

    • Ce inseamna „a încercat să realizeze o relație cordială și benefică pentru cele două țări”? Vine aici un imbecil care habar n-are de realitatile autohtone si pe care, chiar daca ar avea habar, nu l-ar interesa nimic altceva decit sa faca, din Romania, o colonie SUA si sa stoarca, din aceasta colonie, cit mai multi bani (atit in folos personal, cit si „pentru tara”, adica pentru America), si tie ti se pare normal? Chiar asa naiv esti, sau te prefaci? Dumneata ori esti subiectiv, pentru ca traiesti „in State”, ori esti idiot. Mai lasa-ne cu propaganda ta pro americana, pe care o desfasori de ani de zile, pe acest blog, ca ni se face greata de atita pupincurism. Esti singurul de-aici care nu-si da seama (poate si din cauza necunoasterii istoriei) cit de nociv a fost si este in continuare rolul SUA peste tot in lume.

      Statele Unite nu sint „cea mai mare democratie din lume”, cum le place sa creada si sa spuna, sint exact contrariul: cea mai imperialista, lacoma si criminala tara din istorie. Lista tarilor in care au performat lovituri de stat, asasinate politice, torturi (inclusiv la ei in tara, sa ne amintim de JFK, RFK, MLK, de experimentele cu bombe biologice, de experimentele facute de CIA, in anii ’50, pe cetateni ai Statelor Unite), totul pentru ca cercurile de afaceri americane sa stapineasca resursele lumii (asta fiind adevaratul motiv, altfel n-ar fi avut nimic contra „comunismului”), ar fi prea lunga, ca sa incep acum sa ti-o servesc, asa cum ai merita. Ai noroc ca n-am timp, altfel ti-as da o lectie de istorie, de ai tine-o minte toata viata.

      Nu ne mai innebuni, cu prostiile tale, ca nu te crede nimeni.

    • Iata ce le spune Franco americanilor, in 1963 (cel care-i ia interviul e celebrul Walter Cronkite; ala de-a anuntat moartea lui JFK, la CBS, in acelasi an 1963): https://footage.framepool.com/en/shot/439914257-francoists-francisco-franco-el-pardo-dictator

      Stim cu totii ca Franco nu numai ca nu a fost comunist, a fost exact opusul. Adica a batut la comunisti ca la fasole (si bine-a facut; nu voi detalia aici de ce, dar retine: chestia cu „dictatorul Franco” e un cliseu complet fals, pe care numai cei care nu cunosc istoria il cred; Franco a fost un mare om, care a facut enorm pentru Spania si pentru Europa, oprind invazia rosie in vest). Si, cu toate astea, LE-A ZIS-O AMERICANILOR!

      Asta inseamna un lider inteligent, cu viziune, patriot, demn si curajos.

      (Nu am studiat niciodata spaniola, dar o inteleg, ca orice roman. Daca inteleg eu, intelege oricine.)

    • Asta o postez asa, pentru ca am vorbit de ea si istoria e, intotdeauna, interesanta: https://www.youtube.com/watch?v=6PXORQE5-CY

      Sint convins ca omul de cultura Adrian Nastase va aprecia (a propos, nu-i vad pe Basescu sau Iohannis tinind un blog cu asemenea preocupari; si nici cu asemenea comentatori; si, aici, nu ma refer la mine).

    • Apreciez postarea dvs. si punctul de vedere in privinta d-lui ambasador.
      In momentul plecarii domniei sale in emigratie sigur era un copil, nicidecum un mare anticomunist. Acum la intoarcerea sa in tara, temporar, in calitate de reprezentant al celei mai mari democratii, a uitat ca „schimbarea la fata” s-a produs in ’89 la o distanta de 31 de ani. Unde sunt comunistii ? Imi permit sa apreciez ca metehnele comunismului si securismului sunt imbratisate si duse mai departe pe „culmi inalte” de catre rezistenti care multi dintre ei provenind din parinti comunisti si securisti. Acesti copii au avut sansa sa studieze prin tari straine si nimic nu e rau in asta. Interesant, cum se intorc acasa se molipsesc de vechile metehne, iar majoritatea traitorilor mioritici au reusit sa se dezbare de apucaturile comuniste si sa se adapteze noilor cerinte, sa avanseze si sa incerce sa duca Romania spre „zari” occidentale.
      Sunt unii care vad in continuare numai rosu in fata ochilor si fantome ale trecutului. Este si asta o abordare si o acoperire pentru actiuni nedemne si rusinoase.

    • Am uitat ca interviul cu Franco e tradus in engleza, abia acum l-am revazut, de-aia am zis ca orice roman intelege spaniola.

      Ai auzit ce-a spus „comunistul” Franco? Tarile cu o economie subdezvoltata sau cu o economie in curs de dezvoltare nu au de ales. In aceste tari, statul trebuie sa se implice masiv in economie. Americanii trebuie sa inceteze sa eticheteze drept „comunism” acest lucru si sa inteleaga ca ce bine pentru ei nu e bine, neaparat, pentru toata lumea.

      A propos, de ce-a zis Franco toate astea? Pentru ca el personal a tinut ca statul spaniol sa se implice in economie, facind, astfel, din Spania, o tara puternic industrializata si prospera, ca niciodata inainte (saracia, incompetenta, tulburarile sociale, haosul, neregulile electorale si violentele mergind, de multe ori, pina la asasinat, erau la ordinea zilei, in republica spaniola de trista amintire; dupa ce Franco a murit, desigur, lucrurile au inceput din nou sa se inrautateasca; din toate punctele de vedere).

      Parca nu se compara Basescu, Iohannis si, in general, oamenii politici „de dreapta” romani cu Franco, este?

  14. Mă întreb cum de nu vă deranjează faptul că al dumneavoastră copil de suflet, Horia Constantinescu, servește cu mare zel trupa liberală de la Constanța.

  15. Aveti mare dreptate …noi ..romanii ar trebui sa fim jenati , si de faptul ca va retras-o d-voastra ..si de faptul ca a daruit-o lui …asta e adevarul…

  16. Pe mine unul nu ma mai mira nimic, daca a merita-o … pentru respectarea principiului neinterventiei si neamestecului in treburile interne si externe ale statului, nu intelegem noi. Dl. 66,09 % mai nou devenit si mare suporter #rezist, i-a acordat cel mai inalt ordin al statului roman. Din pacate cu asemenea personaje se scrie istoria Romaniei. La cat de mare este dezbinarea, impostura, ticalosia si mai ales prostia in randul cetatenilor Romaniei nu ne putem astepta la ceva bun.

  17. Joiana dărâmă staulul dacă nu este educată. A noastră Johana întinde coarda cât poate de mult pentru că orice a făcut, nimeni nu i-a ars vreo 2 peste bot.
    Ca orice animal de pe lângă casă defecă peste tot dacă nu este puțin educat, poate o face ca să-i mulțumească pe cei care țin lesa, poate are puțină inițiativă euforică.
    Oricum gradul de inteligență îi permite să ințeleagă prea puțin din consecințele faptelor sale.
    Tot mai mult ne dorim să plece să viziteze alte tări, nenumărate stațiuni si hoteluri pentru liniștea sa mentală dar și a noastră.

  18. Mda. Nu mai e nimic de facut de ceva vreme. Consecinta a ani de zile de degradare continua a diplomatiei americane, incompetenta si agresivitate duse la extrem. Lipsa de viziune, atitudine de superioritate, „american exceptionalism” in formele cele mai hidoase. Despre noi, mi am pierdut speranta de mult…20 de ani de Basism si Iohanism nu pot aduce decat asemenea gesturi stupide.

  19. Zukăr a făcut o campanie nebună și eficientă pentru PNL, la toate alegerile, doar-doar l-or trece și pe el leberalii pe vreo listă de candidați.
    Ca să-l răsplătească și sa-l mai ogoiască, negăsind niciun loc pentru el pe liste, președintele PNL cu biroul instalat abuziv la Cotroceni i-a dat o decorație s-o atârne la sediul businessărelilor lui.
    Un afacerist plin de bani, care i-a dat lui Trump vagoane de dolari în campania pentru președinție, și a fost răsplătit cu o ambasada obscură.

  20. C’est la vie toujours parchive .

    Da vesti proaste [tr angajatorul lu Adrian Zaharescu …

    Rusia va deveni cel mai mare exportator global de grâu, în pofida introducerii unei taxe la exporturile de grâu, precum şi a unei cote la exporturile de cereale, se arată într-o estimare realizată de Departamentul American al Agriculturii (USDA), informează site-ul rt.com.

    În sezonul 2020 – 2021, care se încheie la 30 iunie, Rusia va deveni principalul exportator de grâu, după ce în sezonul precedent UE a depăşit-o la vânzările de grâu peste hotare, arată datele USDA.

    Preţul la export pentru grâul rusesc a crescut după ce, la mijlocul lunii decembrie, autorităţile de la Moscova au aprobat introducerea unei taxe la export. Conform USDA, introducerea taxei la export nu va împiedica Rusia să redevină cel mai mare exportator global de grâu.

    Luni, preşedintele Uniunii Exportatorilor de Cereale din Rusia, Eduard Zernin, a declarat pentru pentru Reuters că Moscova analizează o posibilă majorare a taxelor la exporturile de grâu, preconizate în prezent la 25 de euro pe tonă în perioada 15 februarie – 30 iunie.

    Rusia, unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de grâu, încearcă să stabilizeze preţurile la alimente pe piaţa internă prin introducerea unei taxe la exporturile de greu, precum şi a unei cote la exporturile de cereale şi alte măsuri, după ce preşedintele Vladimir Putin a criticat majorarea preţurilor la alimente.

    „Taxa la exporturile de grâu este destinată să stabilizeze preţurile la cereale pe piaţa internă. Cu toate acestea, preconizata taxă de 25 de euro a fost deja aproape absorbită de pieţele globale”, a spus Zernin.

    Luni, două surse din apropierea discuţiilor au declarat pentru Reuters că Guvernul rus analizează posibilitatea majorării taxei la exporturile de grâu până la 50 de euro pe tonă, adăugând că există şanse marţi ca noul nivel al taxei să fie aprobat. Una din surse a mai spus că majorarea ar putea intra în vigoare din 15 februarie sau 15 martie, dacă va fi aprobată de Guvern.

    În ultimii 20 de ani, Rusia a trecut de la o ţară dependentă de importurile de grâu la una care este responsabilă pentru o cincime din vânzările mondiale, graţie solului fertil care produce recolte mari la preţuri atractive.

    Sursa: Agerpres

    https://www.g4media.ro/rusia-va-deveni-principalul-exportator-global-de-grau-estimeaza-departamentul-american-al-agriculturii.html

    That is the life :a bitch!!!

    Țară 2018 2017
    Rusia 72.1 85,9
    Statele Unite 51.3 47.3

  21. Inteleg bine supararea dlui Nastase, si am mai spus aici ca un sef de stat cu mai multa intelepciune nu ii ridica decoratia, care era rasplata unui merit special pe care l-a avut dl. Nastase in istoria recenta a Romaniei.
    Pe de alta parte, eu nu stiu ce a facut dl. Zuckermann pentru Romania si romani ca sa aprofundeze parteneriatul strategic cu SUA, in afara de promisiuni despre o implicare a SUA pe proiectul care uneste Marea Baltica de Marea Neagra. Stiu insa ca romanii inca nu au fost inca acceptati in VISA Waiver, spre deosebire de Canada, care azi accepta romanii sa viziteze Canada fara viza (un succes remarcabil in relatia bilaterala romano-canadiana, cafre sper sa se solidifice).
    Am vazut cit de repede a fost rechemat insa acest ambasador, probabil chiar de catre Administratia Trump, pentru ca Administratia Biden inca nu e oficial instalata. Si de ce ar fi atit de repede rechemat de Trump? A creat ceva probleme? A fost „pirit”? Sa fie din cauza implicarii sale in politica de partide din Romania? Fara indoiala, o alegere nefericita pentru relatia intre SUA si Romania, pentru ca diplomatii nu trebuie sa afiseze simpatii politice in tara unde sunt acreditati.
    Nu stiu ce importanta va mai aloca Administratia Biden Romaniei, Poloniei, dar, cred ca strategic vor continua linia interesului lor de a nu da nici o sansa Rusiei sa se aventureze militar sau altfel in Europa de Est. Marea Neagra intra si ea in discutie. Vom vedea cit de repede si pe cine o sa trimita Ambasador.
    Mai cred ca relatia Romaniei cu SUA ramine una foarte speciala, in ciuda luptelor de putere de acolo, si a noilor „revolutii” neo-marxiste gen „Culture Reset” unde „tovarasii negri” le dau peste bot „privilegiatilor albi”. Biden ar trebui sa stie sa iasa din cutia unde s-a auto-propulsat – asta daca inca e constient si isi aduce aminte a doua zi ce a facut in ziua precedenta – in interesul americanilor. Ceva imi spune ca, Kamala, ii toarna si ea in fiecare zi putina otrava in cafea…

    • Da .. ai8 drep-tate .. da „mare”

      Da cata minte iti trebuia ca sa pricepesti ca dupa „plasa” cu Ucraina (2014) Rusia va reactiona ?
      Eu, asa tampit cum sunt STIAM!

  22. Tocmai am urmarit o emisiune extrem de interesanta pe TVR 1, unde vorbit si dl. Ambasador Budura. Emisiunea despre relatiile internationale ale Romaniei in timpul si dupa cel de-al doilea razboi mondial, au reliefat permanenta preocupare a conducatorilor ei pentru ca Romania sa nu isi piarda din suveranitate si sa nu mai sufere pierderi teritoriale. O tara relativ mica captiva in spatiul de influenta rusesc/sovietic, martora a brutalitatii interventiilor militare ruse in tarile „fratesti” (Cehoslovacia, Ungaria), Romania a fost nevoita sa poarte o politica duplicitara deseori, dar a reusit si performante internationale remarcabile, cum ar fi medierea conflictului diplomatic si militar intre URSS si China lui Mao. Si aici comentariul dlui Budura este nepretuit, caci arata spre o China la acea data fara experienta in relatiile internationale, in comparatie cu statele europene. Cultura relatiilor internationale chinezeasca este complet diferita de cea Europeana, marcate de istorii diferite. China „tara de mijloc” nu a cunoscut decit o relatie de vasalitate cu tarile mai mici din jur care ii recunosteau puterea. Planul lor de a patrunde in Europa pe Drmul Matasii este desprin din acest univers cultural chinezesc, pentru ca el este de fapt un instrument relativ simplist destinat cuceririi europenilor pe reteta lor traditionala. Clar, europenii nu pot accepta o relatie de vasalitate fata de China, daca ea s-ar concretiza in acest fel, dar, cale lunga si picatura chinezeasca sunt certe.
    Fascinata lume, cea a relatiilor diplomatice!

  23. Pentru Romania cert e o rusine, dar d-le Nastase, vreti sa ramaneti diplomat si cand nu e cazul sau sunteti naiv ? Exista oare vreo jena la personajul in discutie ? Nu e clar ca el e un arian iar pe noi ne considera untermenshen ?

  24. Imi este dor de Adrian Năstase omul politic.Omul de cultură .Intelectualul Adrian Năstase.Omul care a stat la umbra lui Ion Iliescu,și nu a mușcat mana..Dacă a greșit cu voie sau fără voie este o pierdere.Merită pentru el și pentru noi să incerce reintoarcerea in viața politică .Cu tot penibilul situației,cu riscul de a cade in derizoriu.Cu multă cenușa pe cap și cateva fraze..Românii iartă ușor ,chiar și condamnații cu vină sau fără vină.Stiu ,este greu,ați cere scuze inseamnă o recunoaștere .

  25. „Nu uitati stimati colegi ca ambasadorul este, inainte de toate, etnic evreu. Pe Zuckerman il doare in cot si i …. in……cine va fi presedinte in SUA, din moment cei ei conduc deep state-ul american. Vreti argumente?”

    N-am uitat, stimate domn. Ce să vă spun? Am trimis, înaintea dvs., un comentariu esențialmente identic. Doar mai detaliat. Cu argumentele pe care ne întrebați dacă le vrem. Cu – printre altele – crimele comise de un Kissinger, de pildă, în Chile, Vietnam, Cambodgia, Italia (răpirea și asasinarea lui Aldo Moro, după amenințarea cu moartea primită de la Kissinger, în cursul unei vizite la Washington). Lucruri arhicunoscute, de mult dovedite de arhivele desecretizate ale CIA, publicate peste tot pe Internet (dar care, poate, i s-au părut gazdei noastre, insuficient pusă în temă, o vulgară teorie a conspirației evreiești mondiale). În sfârșit, un mesaj perfect civilizat ca limbaj și care nu incita câtuși de puțin la ură rasială. Rezultatul? D-l Năstase nu mi-a postat comentariul pe care vi l-a postat dvs. Ce chestie…

  26. „Iohannis i-a dat lui Zuckerman aceeași decoratie pe care mi-a retras-o mie. […] Astept si parerile voastre.”

    Eu sunt de părere că acum se dovedește ce bine v-a făcut Iohannis, când v-a retras decorația. Aduceți-vă aminte că, atunci când Ion Iliescu l-a decorat pe Corneliu Vadim Tudor cu Steaua României, un alt evreu de profesie, Elie Wiesel, și-a înapoiat propria Stea a României, în semn de protest; pasămite, nu era de demnitatea lui să devină coleg de ordin național cu Vadim. Acum, după decorarea lui Zuckerman, dvs. trebuie să vedeți jumătatea plină a paharului: retrăgându-vă decorația, Iohannis v-a scutit de osteneala de a o înapoia singur.

  27. În Franța vechiului regim, ordinul Saint Michel (înființat de Ludovic al XI-lea, parcă) a fost, mult timp, cea mai înaltă decorație. De jure, a rămas așa până la Revoluție. De facto, devenise, de mult timp, deja, o distincție dubioasă. Și asta nu din cauza apariției altor ordine, mai noi și, în fapt, mai prestigioase, ca Saint Esprit, înființat de Henric al III-lea, sau Saint Louis, înființat de Ludovic al XIV-lea. Ci pur și simplu pentru că prea multe persoane de calitate îndoielnică începuseră să fie decorate cu ordinul Saint Michel. Nu-i mai bine că ați scăpat din situația asta?

  28. Va rog sa incercati sa fiti obiectiv. E normal ca Iohannis sa il decoreze pe Zuckerman, din moment ce… gurile rele ar zice „din moment ce e sluga americanilor”. Personal, prefer sa cred ca Presedintele colaboreaza cu SUA pentru mentinerea democratiei, a statului de drept si a echilibrului geopolitic, in Romania. Vrem sa intram din nou in sfera de influenta a Rusiei? Vrem ca Romania sa ramina una din cele mai corupte tari din lume? Nu cred. In aceste conditii, e normal ca Presedintele „de dreapta” (Basescu, Iohannis sau oricare ar fi el) sa colaboreze cu marele Aliat si sa-i decoreze pe reprezentantii acestuia. Asa cum, timp de zeci de ani, SUA au mentinut echilibrul geopolitic in tarile din America Latina, cu ajutorul unor dictatori-marionete meniti sa impiedice ascensiunea comunismului, prezervind, astfel, democratia si statul de drept (e-adevarat, cu pretul furtului celei mai mari parti a resurselor acestor tari, dar totul are un pret), tot astfel, Cea Mai Mare Democratie Din Lume are grija si de Romania. Nu va convine? Cita ingratitudine! Ce lipsa de viziune!

  29. Sa incerc o vaga posibila explicatie DE CE ?

    Ca cum sa va zic …. ca cand se schimba „datele de baza” se cam duce totul dracului, inlcus democratia muricana!!!

    Date de baza – pana acu cateva decenii SUA au fost bazate pe „productia .locala” . Ca zi ase uita ca in 1776 sucarul a porinit si de la ideea ca cele 13 colonii ar fi trebuit sa importe si potcoavele si caielele de la engelzoi (care tocmai porneau Revolutia Industriala.. deci fierul si oteleul cereau PIATA).
    SUA au castigat independenat su au drescut ca o societate in care majoritatea erau mici proprietarui care, chiar detineau cat de cat controlul. Si in care producatiorul era dominant. Fata de statele europene discrepantele sociale erau mai mici si exsita moboilitate sociala mare .
    Dezvoltarea industriala ce a urmat nu a schimabt fundamental datele . Oricat s-a imbogatit unu ca Rostschild d sau altu ca Carnegie , oricat au fost de duri ca patroni, in gnl munca era mai bine platita ca in alte parti! Adica productia.

    Si productia era dominanta ….

    Azi, dimpotriva. Productia a fots lasata pe plan secund daca nu tert.
    Alte sectoare au prioritate.

    Si asa ca vechile partide „de masa” (magari si elefanti deopotriva) s-au trezit in offside.
    Si electoratu lor? pai da din buze si nu prea inetelege ca vremurile s=-au schimbat asa ca fac si ei ce pot – o belemeala, darama niste statui, vor sa inerizca cuvantu mama , „viziteaza” Congresu si alte cestii din astea inteligente care .. care credti ca le vir rezolva problemele??!!!

    Ntz .
    Cel mult vor rusi un rasism anti red mecks. Adivca impitriva alora care muncesc! (ceafa rosie din cazua ca muncea in aer liber si .. si ceafa io se brinza. Nu era si cazul latifindoarului georgian si a majordomului sau . Ca mabii stateau la ada[post in salon air majordomu negru se uyiat cu infinita scarba la taranoiil alb care muncea ca un niger! Ca cam asta e problema cu majordomiii ca cica un duce poate fi „deocrat” din convingere.. da maordomu sau niciodata! Nue in fisa pstului de majordom!)

  30. Abia acum am citit mai atent denumirea întreaga a distinctiei. „Marea Cruce” oferită de un lutheran unui evreu!!!!

  31. Iohannis e cel mai rau tip de lichea. A preluat, inca din timpul campaniei electorale din 2014, imbecilitatile rincede, scirboase si nocive ale altui creinoid, Basescu Traian. In lipsa oricaror idei si programe, in lipsa oricarei competente cu privire la ADEVARATELE probleme ale tarii (cele economice), nu i-a ramas decit sa regurgiteze rahaturile cu „comunistii” si „coruptii” din PSD. Fiind, asa cum am zis, cel mai rau tip de lichea, nu a avut curajul sa recunoasca, fata de sine insusi, „am preluat timpeniile astea pentru ca sint un bou incompetent”, si A TREBUIT sa se autoconvinga de „adevarul” propriilor minciuni: „PSD = comunistii si coruptii”. Exact genul asta de lichea, cel mai scirbos, cel mai imbecil, cel mai nociv gen care poate exista, a fost si Basescu (spun „a fost” pentru ca, din fericire, din p. d. v. politic, e mort; sa speram ca, in curind, si din p. d. v. fizic). Cum spunea Samuel Johnson, „Ultimul refugiu al unei lichele e patriotismul”.

    In privinta faptului ca Iohannis v-a retras decoratia, nu trebuie sa va faceti griji. Ea nu exista. Ce e o decoratie? O bucata de metal. „Dar are o semnificatie”, veti spune. Nu mai are de mult (asta admitind ca a avut vreodata). Nici in Romania, nici in alte tari. As spune, chiar, ca decoratiile au devenit ceva dubios. Nu vedeti, in Franta, ca sa dau un singur exemplu, cite nulitati nocive (pe plan cultural, social, politic, economic) au primit si primesc, in continuare, Legiunea de onoare? Chiar conteaza? In asta consta valoarea unui om? Intr-o bucata de metal agatata de piept? Totdeauna chestia asta cu decoratiile mi s-a parut un lucru conventional si superficial, complet lipsit de orice valoare.

    A propos, mie mi-a placut cum a decorat Basescu, post-mortem, o serie intreaga de personalitati nationale si internationale, ca Teoctist, Soljenitin etc. Nu i-a trecut prin cap sa-i decoreze cit erau in viata. I-a decorat de-abia cind au murit. Si, probabil, pentru ca au murit. Inca un gest maret, istoric, al Marelui Om.

    Imi aduc aminte cind mitocanul providential, care ne-a salvat de „comunisti” si de „corupti”, a incercat sa-i decoreze pe Patapievici si Mihaies. Din fericire, Ponta a refuzat. Pina la urma, au fost decorati, sau nu? Si cine-a mai fost? Cartarescu? Tismaneanu? Liiceanu? Plesu? Nu mai stiu… In orice caz, va asigur ca locul dv. NU e in acest club. Clubul „Steaua Romaniei” a devenit o cloaca infecta si puturoasa, plina de animale ciudate, scirboase si nocive.

  32. Cica insurectie si asediu la Capital

    Care asediu? Care insurectie ?!!!

    Un numar , nu chiar mic , de „trumpisti” s=au adunat in fata Capitoliului . Ca sa ceara … ce? Cred ca nici ei nu prea stiau !
    Unii, nu multi, au „vizitat fara aprobare” cladirea. SI .. si ce au facut ? Nitica dezordine, au luaa ca suverniruri vreo 3 hartii cu antet, unu s-a pozat cu picioarele pe biriul nu mai stiu cui si , culmea distrugerii au spart cateva geamuri!
    Si au fots evacuati cam fara probleme …..

    Care insurectie ?!

    Insa mi se canta ca aia scriau ca vin cu arme. Si? Le-au folosit ? Insa femeia aia a fost impuscata „cu sange rece” . Care arme ?
    o ! Sunt sigur ca cei mai multi dintre ei au cateva kile de arme prin casele lor! Inclus AKM uri trecute pe foc cu foc (semiautomate) si M15 idem .Arme care usor pot fi trecute pe automat (de un armurier)
    Dar nu au vreut sa …. decat sa viziteze si eventaul sa „discute” (adica sa isi tipe „adevarul”)

    Da de unde insurectie? Asediu ?!!! Doar ceva imbranceala!

    Si asta venea duoa o vara de BeLeMeala in care orase intregi au fost scene unor „riots” violente … (inclus violente de neinteles ….. adica deschis focul asuora unor copii!)

    Fraierii – cu Dionald in frunte – au uiata ca facultaile americane sunt pepinere de „radicali” educati de fostii studenti ai lui Marcuse .. si de .. trotzchisti!
    EAi si asta ar explica cum dintr-o imbranceala s-a ajuns la „vizita neaprobata” … Se numeste „provocare” ca pe vremea lu Felix cel de Fier (Dzerzhinsky) . Provocatoirii s-au infiltrat printre fazanii lu Donald care nu aveau serviciu de ordine , au provocat, au deschis drumul ptr „vizitatori” . Apoi „vizitatorii” au picat de fraieri ….

    Acum sunt truope pe Capitoliu si se „asteapta” ce? Lupte armate ? Haida-de!

    E intimidare pura a „fascistilor”
    Ca daca nu stiati .. sunt decenii de cand „intelctualitatea bestika” lupat cu „fascismul” . Si eu tin minmte ca ma vazut vreo 2 filme in care niste generali „fascisti” complotau sa introduca dictatura in SUA …. Filme de la Hollywood

    Mda. Daca va fi „lovilutie” ea va veni din cealata parte!!
    A „progresista”

    Oricum fu o zi proasta ptr democratie

    • Ghiță, ia-o așa.
      În Statele Unite, un meeting al Președintelui Trump a scăpat de sub control, cu toate apelurile președintelui și a degenerat într-un atac al mulțimii împotriva uneia dintre instituțiile fundamentale ale statului, Congresul Statelor Unite.

      Condamnarea acestui fapt a fost unanimă din partea tuturor forțelor politice americane care au sărit în apărarea democrației și acest lucru ar trebui să dea de gândit și liderilor politici români, începând cu Președintele României, care de ani buni duc un război anti-democratic pe față și fără menajamente împotriva Parlamentului României.

      În același fel poate fi privită și așa zisa „manifestație a diasporei” din 10 august când s-a încercat atacarea altei instituții fundamentale a statului, Executivul.
      Dar și acest lucru pare normal pentru mulți români care vorbesc de democrație fără să înțeleagă o iotă.

      • Popescule

        nu incerca sa imi explici cum fu mitingul diasporei fara .. diaspora!!!

        Cum sa iti zic tie … „fleacurile” astea pe mine m-au amuzat de cand eram mic si incepusem sa procepesc ca istiria e mai tare si mai plina de fantezie decat literatura „de aventuri” … si am avurt relativul avnataj ca am ramas in zona europeana nu m-am dus peste balta!

        „Scapat de sub control” e un termen care poa sa tina in Amerlocia . in care parsivenii din astea nu sunt de nasul „taranoilor” . Astea sunt de oamnei zisi „civilizati” care fac politica (adica ma rog … mizerii) in mod curent. Asta nu inseamna ca pe aici , in Europa, lururile nu „scap[au de sub control” .. ba din motove de provocatori (unoeri poa si din randurile „serviociilor” si politiei interne) sau pru si simplu golanime . Asa ca cei fripti au inceputr sa aiba servicii de ordine .. ba , la Paris , cu vreo 30 + ani in urma , s-a vazut si „imposibilul” – „Bratele Groase” (serviciul de ordine CGT , niste baieti cat dulapu’) inervenind cu maxima forta sa scape un CRS din mainile unir „casseurs”

        Cat despre asa zisul miting al „diasporei” …. hahaha! I*deea lansata de unu din Strainezia .. care apoi abandoneaza si nu mai vrea sa fie organizatir … da mitingu deja pornit . Trebuia sa fii tampit sa nu integei ca se lasa cu cucuie . Sau daca nu tampit atunci doar masoichist daca nu „interesat”

        Si nu te mai da „rotund” > Chair daca eu nu am trecut balta si choar daca o singira data am ajuns la V de Arad asta nu inseamna ca nu am acces la informatii .
        Cand ma scis triotzchisti stiu ce am scris si de ce am scris! na .. Irving Kristol la inceput era tritzkist. Paul Wolfowitz debutase si el ca ….. „Simpatia” mea Volodea Tisamaneanu a piblicat pe aici , in Romania , nsite consideratii enconomistice despre Leon Davidovici …. sai le este cadru univ!

        Sau … Marcuse .. intre 1952 si 1972 a predat in universitati americane : Columbia University , Harvard University , Universitatea Brandeis apoi la Universitatea din California, San Diego yterminad cu .. Yale!!!!

        Cat despre ce inteleg despre democratie .. cei mai multi de pe aici cred ca democratia este atiunci cand toti au S klasse si vila cu piscina cu palmieri ca-n „Dallas Ewing oil comp”. Degeaba le zici ca in zona Dallas nu cresc palmieri .. ca ei stiu mai bine ca in California sunt!

        Popescule .. tine minte .. informatia cirula, mai ales azi!!!! Si cand ma intereseaza ceva … stiu ce sa caut! Daca tu ai alte „interese” (sa zicem fotbal de orice fel!) e cam greu sa ma concurezi. In schimb eu si fotbalul, basebalul samd ….

        A da. Wiolfowitz. V si doctrina . Si din cauza lui W si a ideilor sale Draginul Celest se ridica spre zenit .. caci doctrina a pus accentul numai pe latura militara …..

        A vezi si ce iti scrie trexsr despre BLM …..

    • Insurectie a fost acapararea oraselor SUA de catre simpatizantii BLM, jaful pe care l-au facut in direct, darimarea statuilor, arderea cartilor, si cererile lor de a transforma SUA intr-un fel de nou URSS (ceea ce pare ca le-a reusit vazind ce se intimpla acum).
      Ce a fost la Capitoliu nici macar Mineriada nu poti sa spui ca a fost. Lampasele erau purtate de politicienii dinauntrul Capitoliului. Manifestantii: un fel de turisiti suparati ca nu au mai putut cumpara bilet de intrare, s-au infuriat si ei sa vaza spectacolul Nancy Pelosi & friends.

  33. Generos! Generos este Președintele și Generos! Generos este și ambasadorul S.U.A.!
    La Turnul Severin, o familie de medici aveau în curte un cocoș, care-și făcea treaba, cu multă sârguință. Într-o zi, vecina doctoriței, din vorbă în vorbă, în trecăt, a menționat cocoșul cel sârguincios. Doctorița i-a spu că este ceasul ei deșteptător, iar vecina a exclamat de dpuă ori : Generos! Generos! Așadar, în generozitatea sa, Președintele l-a răsplătit pe generosul ambasador, pentru sârguința de care a dat dovadă în combaterea Ciumei Roșii, pentru atacurile sale asupra poporului român, care nu are discernământ. Ce crede poporul, dacă mai are voie să creadă, nu contează! Luminița vine din SUA și vedem, zilele acestea, Luminița, care se intensifică în Congresul american.
    Cred că normalitatea, care va fi în Lume, va avea fundament TEAMA. Noua ideologie va fi mai periculoasă ca nazismul sau comunismul.

  34. Este un ..presedinte,, slugoi ,,K I W,,, fara patriotism , un personaj rotit la cheita,fara pic de demnitate,pacat ca a-ti avut incredere in el ,pe cand era primar al Sibiului…macar daca era o jucarie chinezeasca de acum 20 de ani….
    Felicitari pentru emisiunea de la Kanal D !

  35. Wow, cred ca aici s-au adunat mai toti anti-americanii din Romania, cu citeva exceptii.
    Calea spre progres incepe cu recunoasterea greselilor si a ratarilor pentru ca sa te reconciliezi cu tine insuti si apoi cu cei din jur. Asa ca o sa recunosc ca am avut si eu un fel de „anti-americanism” in singe o perioada, dar la mine a fost o prostie, total legata de o poveste de dragoste din tinerete, in care „iubita” s-a „reunit” cu familia ei fugita acolo, si evident, ne-am pierdut unul pe altul, pentru ca eu nu aveam viza, si ea nu avea bani sa ma ia in SUA. O sunam si plingeam la telefon ca nu ne mai putem vedea, si pe vrea aia nu era Skype. Ne-am refacut fiecare vietile pe unde am putut in lume. Pura poveste de Hollywood 🙂
    Vad lucrurile la „rece” de mult timp. De acea cind aud si pe aici ca „americanii sunt cei mai mari criminali in istorie, ca sunt cei mai lacomi , cei mai rai….” asociez imediat cu un coleg de servici pakistanez care a venit la mine intr-o dimineata sa imi spuna acelasi lucru. L-am intrebat „ai statistici?”. Daca da, care e sursa? Cine le-a produs si pe baza carei metode de lucru?
    Da, nu exista ingeri in relatiile intre state, dar, cine are minte si dorinta sa o foloseasca fara sa manipuleze pe altii, pune in balanta, bun si rau, pentru ca nimeni nu o sa vina sa iti dea tie ceva pe gratis, dezinteresat, nici macar rusii mult iubiti de polcovnicii de serviciu de pe aici. Nu mai am timp sa numar piesele de aur pe care ni le-au furat, romanii pe care i-au ucis, torturat, exilat, si pagubele teritoriale pentru Romania si romani. Rusii au lasat o mare cicatrice care nu se mai vindeca pe trupul natiunii noastre (chiar comparind cu ce pagube au facut SUA si aliatii Romaniei aliate cu Hitler). Dupa ce trag linia aleg pe americani, englezi, francezi, germani, spanioli, italieni….Europa. Europa este leaganul agitat al civilizatiei noastre, iar contributia romanilor la cultura acestui continent este de necontestat. America este extensia Europei.

  36. Jenant, putin spus…Servilism iesit din comun pentru reprezentati ai statelor ce par a insufla democrația pura.In acest moment, sunt iritata de atitudinea domnului Ciuca , actualul ministru al apărării, validat intr-o oarecare măsură și de SUA.Decorat, imbratisat, cu capul plecat…Cu părere de rău, lehamite creata de astfel de situații, cu astfel de oameni.Va urmăresc cu real interes postarile ce oglindesc realitatea din spațiul politic romanesc.

  37. Ca o completare cind am spus anterior ca America este extensia Europei m-am referit la toata America, inclusiv America de Sud. De fapt, America de Sud este astazi din ce in ce mai mult integrata cu America de Nord, economic si financiar vorbind. Banci mari canadiene se extind masiv acolo si au centre de operatiuni financiare, stimulind economiile acelor tari.
    „Latinos” sunt si ei fratii nostri cu care impartim limbi de origine latina si cultura de esenta europeana. Pentru UE, relatia cu America de Sud ar trebui sa fie o prioritate.

  38. Aud tot felul de plingaceli ca, vai, PSDul e atacat. Pai daca are barbati si femei barbatoase, sa se apere, sa se lupte, sa invinga! Nu cumva o fi si vina PSDului ca a ajuns unde a ajuns, inclusiv prin indepartarea unor lideri ca dl. Nastase? Nu am nici un sentiment de mila fata de PSD, desi pe unii lideri ii respect (majoritatea marginalizati, pentru ca sunt patrioti si nationalisti). Si-a facut-o cu mina proprie (impins si de mainile altora). Mi-e insa mila de romani, pentru ca trebuie sa suporte alti idioti care poarta alt drapel.

  39. Primite de ;a X eea
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    EL ȘI EA

    21 august 2020 · prin bogdan ·

    https://www.welt.de/politik/ deutschland/article168900336/ Gutachten-sieht-unklare- Rechtsgrundlage-fuer- Grenzoeffnung.html

    El a fost băiatul unui comunist ilegalist.

    Ea, fata unui nomenclaturist comunist. El a fost student la Institutului Politehnic. Ea la Facultatea de Chimie-Fizica.

    El a fost șef peste Uniunea Tineretului Comunist.

    Ea a fost șefa Departamentului de Agitație si Propagandă, la Universitate.

    El a făcut a doua facultate la Moscova.

    Ea, la Leningrad.

    El vorbea foarte bine rusă.

    Ea a câștigat Olimpiada de rusă pe țară.

    După “căderea” comunismului, el a devenit membru și șef al partidului care a luat locul Partidului Comunist.

    Ea a fost, mai întâi, membra Partidului Creștin Socialist si apoi membră și șefa Partidului Creștin Democrat.

    El a fost ministru la “Ape”, ea la Mediu. El a jucat un rol important în căderea dictatorului, care i-a fost la început protector.

    Ea l-a înlăturat de la conducerea partidului pe cel care i-a asigurat ascensiunea politică si o numea “fata lui”.

    El se simpatiza cu Gorbaciov.

    Ea a conlucrat, întotdeauna, foarte bine, cu Putin.

    El a fost ales de 3 ori președinte, ea de 3 ori cancelar.

    El și-a numit opozanții legionari si fasciști.

    Ea ii numește naziști și „haite brune”.

    Cu el președinte, de opozanți se ocupau minerii.

    Cu ea cancelar, de opozanți se ocupă ANTIFA.

    Pentru că a avut ghinionul să nu conducă în vremurile de azi, el a fost considerat un dinozaur comunist, om al Moscovei.

    Trump și Viktor Orban nu erau încă de serviciu.

    Pentru ca a avut norocul să decidă asupra vremurilor de azi, ea este socotită un politician de dreapta, modern, mai presus de orice bănuiala!

    Ion Iliescu si Angela Merkel – două generații, două personalități politice distincte, din două țări atât de diferite.

    Niciun analist politic nu ar comite impietatea de a-i pune alături.

    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

    ANGELA KASNER, FATA “PASTORULUI ROSU”, ȘI ANGELA MERKEL, LIDERUL DE “DREAPTA”

    1 octombrie 2017 · prin bogdan calehari·

    În 1954, la câteva luni după ce fata sa, Angela, s-a născut la Hamburg, pastorul luteran Horst Kasner, sau, potrivit convingerilor sale politice, comunistul Horst Kasner, a decis sa plece in Republica Democrată Germană, la tovarășii săi. Exact atunci, dar in sens invers, din RDG în RFG, sute de mii de germani treceau frontieră, renunțând la “binefacerile” comunismului pentru “exploatarea” capitalistă. Încă mai puteau să o facă. Familia Kasner s-a stabilit la Tremplin, în nordul Berlinului, iar cariera pastorului Horst Kasner a cunoscut imediat un trend ascendent. Biserica Luterana era dominantă in RDG, iar Horst Kasner, ajuns șeful Seminarului Teologic, a colaborat cu conducerea Partidului Comunist, pentru a desprinde total Biserica Luterană din RDG de cea din RFG. Așa a apărut “Kirche im Sozialismus”, care a devenit instituția religioasă oficială a Germaniei comuniste; așa a ajuns Horst Kasner să facă parte din nomenclatura comunistă; așa au ajuns unii dintre credincioși să-l poreclească „Pastorul Roșu” și așa a ajuns fata lui, Angela, să fie admisă la Academia de Științe din Berlinul de Est, rezervată doar tinerilor cu un dosar impecabil.

    Nu a fost numai meritul tatălui, a fost și meritul ei – Angela Kasner fiind dotată nu numai cu un creier excepțional, dar și cu o putere de muncă ieșită din comun. A câștigat, la numai 16 ani, Olimpiada de limba rusă pe țară, lucru ce i-a permis să plece de câteva ori la Moscova, în cadrul acțiunilor ce vizau strângerea legăturilor de prietenie dintre tinerii comsomoliști ruși și tinerii comuniști germani. Rezultatele excelente obținute și la cursurile de marxism-leninism au propulsat-o șefă a Departamentului de Agitație si Propagandă a Institutului de Fizică și Chimie din Berlin, iar uriașa bibliotecă a tatălui ei i-a permis să se familiarizeze cu scrierile filozofului marxist Herbert Marcuse, dar si cu cele ale unor intelectuali comuniști germani, ca Robert Havemann și Rudolf Bahro. A devenit apropiata profesorului și eco marxistului Robert Havemann, care critică politica oficială a partidului de pe pozițiile ecologistului de stânga. în 1977, în perioada în care urma cursurile facultății de Fizică din Leningrad, l-a cunoscut pe studentul Ulrich Merkel, cu care s-a căsătorit, și deși a divorțat de acesta în 1982, i-a păstrat numele. S-a căsătorit din nou cu o figură proeminentă a fizicii germane, profesorul universitar și omul de știință Joachim Sauer, cu care a întreprins, deși a negat lucrul acesta mult timp, câteva călătorii în Occidentul capitalist. Și-a vizitat chiar si bunica din Hamburg. Doar pusă în fața dovezilor strânse și publicate de biografii ei, a recunoscut, mult mai târziu, că a vizitat Occidentul în perioada comunistă. Nu au fost descoperite rapoarte privind călătoriile ei, în arhivele STASI!

    Imediat după căderea Zidului, Angela Merkel s-a înscris în Renașterea Democrată, o mișcare socialist – creștină, care a devenit aliatul partidului Creștin Democrat din Germania de Est. CDU -Est milita, spre deosebire de fratele mai mare din Vest, care era pe atunci un partid de dreapta, pentru o „reorganizare socialista a societății germane.” A urmat înscrierea Angelei Merkel in CDU est-german, unde a devenit purtătorul de cuvânt al lui Lothar de Maziere, președintele partidului si șeful noului guvern al RDG, care a negociat reunificarea Germaniei. Cele două partide creștin democrate s-au unit, iar Angela Merkel a intrat în Bundestag, în urma primelor alegeri de după unirea celor două Germanii. Și dacă Lothar de Maziere a dispărut de pe scena politică, documentele găsite in arhivele STASI dovedind ca a fost informator al Securității comuniste, Angela Merkel și-a continuat ascensiunea fulminantă, Thomas de Maziere (actualul ministru federal de interne), vărul lui Lothar, recomandând-o călduros lui Helmut Kohl, cancelarul Germaniei și șeful CDU.

    Impresionat de calitățile tinerei venită din fosta Germanie comunistă, Helmut Kohl i-a oferit, spre surpriza tuturor, postul de ministru al Femeilor și Tineretului! A urmat, in 1994, postul de ministru al Mediului, Merkel lucrând cu reprezentanții ecologiștilor din mai multe tari europene si cu democratul american Al Gore, la redactarea Protocolului de la Kyoto. In 1999, Angela Merkel ocupă deja a doua funcție în partid, cea de Secretar General al CDU, asta exact în momentele în care partidul și șeful său, Helmut Kohl, se aflau în mijlocul unui uriaș scandal legat de finanțarea ilegală a campaniei electorale! Atunci, mein Mädchen (Fetita mea), cum ii plăcea lui Kohl să o prezinte la început, l-a sunat pe Karl Feldmeyer, redactor șef la Frankfurter Allgemeine Zeitung, și i-a spus: „Vreau să fac un comentariu în ziarul dumneavoastră”. „Știți ce vreți să spuneți?” a întrebat-o acesta. “Mein Mädchen” i-a răspuns scurt: „Vă voi trimite un fax”. Pe bucata de hârtie primită de Feldmeyer scria: “Partidul trebuie să învețe să meargă singur și să se prezinte în viitoarele bătălii electorale fără oameni bătrâni” – aluzia clară la Kohl, care, în glumă, se prezenta așa în fața membrilor partidului. Câteva luni mai tarziu, îi lua locul lui Helmut Kohl, devenind șeful CDU! A fost momentul în care, fără să știe, dreapta germană a pus Calul Troian în fruntea cetății. A fost momentul în care Helmut Kohl, marele Helmut Kohl, i-a mărturisit unui bun prieten: “Mi-am băgat asasinul în casă. Mi-am pus vipera pe braț.” (Așa se explică de ce Helmut Kohl a cerut familiei ca Angela Merkel să nu fie prezentă la înmormântarea sa, dar cea care l-a dat afară din politică, i-a bătut, simbolic, și sicriul în cuie, atunci când a insistat să țină discursul de adio la înmormântare lui.

    In 2005, Angela Merkel a devenit cancelar al Germaniei, iar în 8 ani, din cei 12 scurși de atunci, a făcut alianța la guvernare cu socialiștii germani (SPD), cărora le-a oferit posturi cheie: Afacerile Externe, Justiția. Afacerile Sociale. A acceptat în programul de guvernare, fără nici o reținere, puncte din programul stângii ecologiste și socialiste, lucru de neimaginat în vremea lui Kohl, care corespundeau însă cu convingerile ei cele mai profunde. A dat astfel o grea lovitură sectorului energetic, declanșând programul de închidere al centralelor nucleare, folosindu-se în campania sa și de dezastrul de la Fukushima. A crescut totodată și dependența energetică a economiei germane, și a Uniunii Europene, de resursele energetice rusești, impunând renunțarea la proiectul Nabucco, care avea drept scop diversificarea surselor de aprovizionare cu energie ale UE, prin construirea unui gazoduct care pleca din Azerbaidjan și ocolea Rusia.

    Imediat după alegerea lui Donald Trump, Merkel a chemat, alături de socialistul Francois Hollande, la solidaritate în cadrul UE împotriva populismului și naționalismului reprezentate, dădeau de interes cei doi, de persoana noului ales. Ea spunea atunci: „Pe plan Internațional observăm că lumea se schimbă în mod radical și rapid; trebuie să facem față unor noi provocări. În acest context soluțiile europene sunt preferabile soluțiilor naționale”. Nu la fel s-a comportat față de cel care avea să-i devină bun prieten, socialistul Barack Obama, care a beneficiat de susținerea ei încă din momentul în care și-a anunțat candidatura la președinția Statelor Unite. Mai mult, pe 24 iunie 2008, Barack Obama, acum președinte, a susținut un discurs în fața a peste 200.000 de admiratori, la Berlin, în capitala Germaniei, discurs redat în direct de televiziunea de stat și preluat de întreaga presă germană. Politicianul de „dreapta” Angela Merkel își găsise un partener care-i împărtășea ideile în materie de mediu, globalizare, valori sociale și deschidere către imigrație – socialistul Barack Obama.

    Merkel a continuat să-și arate susținerea față de stânga americană și anul trecut, când, în trimestrul III 2016, în plină campanie electorală americană, Ministerul german al Mediului a virat în conturile “Fundatiei Clinton” sume cuprinse între 1 și 5 milioane de dolari. Intervievat de ziarul Die Welt, ministrul Mediului a răspuns sec că este vorba de: “Finanțări în cadrul inițiativei internaționale de susținere a climatului.”!

    In urmă cu 25 de ani, Daniel Cohn-Bendit, la vremea aceea unul dintre liderii importanți ai partidului „Bundniss 90-Die Grunen”, dezvăluia intențiile Verzilor germani care militau pentru o Germanie multiculturală: “Noi, Verzii, trebuie să luptăm pentru ca un număr maxim de străini să se instaleze în Germania. Când vor fi în Germania, trebuie să luptăm pentru ca ei să obțină dreptul de vot. Când acest obiectiv va fi atins, vom avea un număr suficient de alegători pentru a schimba această țară.

    Alt lider al Verzilor germani, Joschka Fischer, ajuns ministru de externe în guvernul socialistului Gerhard Schroder, scria în cartea sa „Germania Riscul”, apărută in 1994: „Germania trebuie să fie înconjurată din exterior și din interior de fluxuri migratoare, trebuie să o amestecăm (populația) până la diluare.

    In 2015, Angela Merkel declara: „Germania va fi schimbată de afluxul masiv de imigranți…Ceea ce noi trăim acum este ceva care va continua să ne preocupe în anii care vor veni. Noi ne schimbăm și vrem ca această schimbare să fie pozitivă și ne gândim că vom reuși acest lucru.” Tocmai deschisese granițele Germaniei în fața valului de „refugiați” veniți din Orientul Mijlociu si Africa. Aproape 1,5 milioane de imigranți clandestini, care forțaseră până atunci frontierele mai multor state, au năvălit in Germania la invitația ei. Radicalii de stânga, Cohn Bendit si Joschka Fischer își vedeau visul transpus în realitate de cancelarul Angela Merkel, conducătorul creștin democraților germani! Merkel le-a îndeplinit visul, încălcând Constituția Germaniei, care prevede încă din vremea lui Helmut Kohl că nu pot beneficia de azil cei care au trecut prin cel puțin o țară sigură, înainte de a ajunge în Germania; a făcut-o încălcând Legea azilului, care respecta prevederile constituționale și impune în plus ca „deschiderea granițelor” să nu se poată fi decisă decât printr-o hotărâre a Bundestagului. A făcut-o substituindu-se Bundestagului! Aceasta este concluzia raportului referitor la legalitatea „deschiderii granițelor” de către guvernul Merkel, elaborat de un grup de experți ai Bundestagului, raport care a fost făcut public de către ziarul Die Welt.

    Opoziția lui Horst Seehofer – liderul creștin socialilor bavarezi, aliații creștin democraților – și criticile acestuia față de măsurile luate de Merkel în problema imigrației n-au avut niciun efect, Angela Merkel devenise deja purtătorul de stindard al adepților „Willkommenskultur” (cultura de primire), inițiativele ei constituind o surpriză chiar și pentru stânga germană! Guvernul condus de ea a fixat un buget uriaș, de ordinul zecilor de miliarde de euro, care acoperea nu numai cheltuielile cu imigranții deja sosiți, ci pregătea primirea a încă 2 milioane de imigranți extra europeni in următorii 4 ani! În timpul acesta, Merkel îi numea, folosind limbajul stângii, pe germanii care protestau împotriva politicii ei, „haite brune”!

    In 2016, la Congresul CDU, a fost realeasă șefa partidului cu 90% din voturi! Aripa de dreapta a partidului – da, sub Merkel, CDU a ajuns in situația să aibă o „aripă de dreapta” – era în minoritate, iar vocea creștin-socialilor bavarezi nu se mai făcea auzită! După realegere, într-un interviu acordat ziarului conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung (același în care își publicase fraza care-l răsturnase pe Kohl), Angela Merkel a avertizat clar ca CDU este un partid de centru și că se va opune oricăror derapaje de dreapta care ar putea îndepărta partidul de poziția pe care o ocupă! Fata “Pastorului Roșu”, arăta astfel ce poate face un „cal troian” pus în fruntea cetății!

    Angela Merkel a fost la fel de ecologic corectă ca radicalii de stânga germani și francezi. A arătat că poate transforma Germania dintr-un stat națiune într-un teritoriu de primire multicultural, cu un ritm de islamizare mai mare decât cel al Franței și a impus „cote de refugiați” tuturor țărilor din Uniunea Europeană. A fost singurul politician german care, înaintea ultimelor alegeri, a declarat că se opune limitării numărului de „refugiați” care vor intra în Germania. Angela Merkel a condus împreună cu socialiștii, cărora le-a susținut platforma politică în domeniul social și cultural, și a fost partenerul politic al unui președinte american islamo-socialist și al unui președinte francez socialist; a finanțat în timpul campaniei electorale americane fundația familială a socialistei Hillary Clinton, sub masca protejării climatului.

    A dovedit că poate aduce dreapta germană la stânga spectrului politic, și că-i poate transforma în naziști, cu ajutorul presei și al colegilor de guvernare, pe cei care au refuzat să o urmeze și au înființat Alternativa pentru Germania!

    Este considerată, în continuare, un om politic conservator, un lider de dreapta!

    Un autor francez spunea că acest lucru nu mai este ridicol, este înfricoșător,

    http://takimag.com/article/merkels_great_transformation

    http://www.mediafax.ro/ externe/angela-merkel-si-francois-hollande-cer-solidaritate-in-uniunea-europeana-contra-lui-donald-trump-si-a-populismului-16134721

    https://www.welt.de/wirtschaft/article159791364/Bundesregierung-zahlte-Millionen-an-Clinton-Stiftung. html

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    Subliniez primite.

    • Tocmai citesc romanele lui Upton Sinclair care cuprind într-o serie de 11 volume o trecere în revistă a perioadei 1913-1952 (Războiul Rece).
      Volumul 3, ”Dragon’s Teeth” a primit Premiul Pulizer.
      Upton Sinclair a fost un scriitor socialist extrem de profilic care a scris peste 100 de romane, piese de teatru, schițe.
      În plus, a fost candidatul Partidului Democrat pentru postul de guvernator al Californiei.

      Pe când eram în România citisem ”O lume de câștigat”. Nu știu dacă se mai editaseră alte volume.
      Ajuns în America, am căutat volumele din această serie-epopee și, de curând le-am adunat pe toate cumpărându-le unul câte unul, de pe internet. Cu excepția unuia singur, ”One clear call”, toate sunt din edițiile inițiale (1940-1953).

      Personajul principal este americanul Lanny Budd, om de artă, educat, bogat și om de stânga (socialist cu puternice simpatii comuniste) care circulă prin toată lumea și vine în contact cu marii lumii, mari oameni de afaceri, potentați, oameni politici, (Hitler, Stalin, FDR, Goering, etc).
      În plus, devine agentul acoperit al președintelui Franklin Delano Roosevelt (FDR) căruia îi raportează starea de spirit din diversele cercuri europene și încearcă să-i influențeze pe cei cu care vine în contact.

      Dincolo de unele episoade lipsite de credibilitate, chiar puerile și dincolo de atitudinea partizană vădită în favoarea socialismului – normal, dacă ne gândim la gândirea politică a lui Upton Sinclair – există în roman unele paragrafe extrem de actuale.

      Astfel, referitor la concepția nazismului anilor 42-43, aceasta este rezumată la:
      1. Germania este îndreptățită să conducă Europa și s-o scoată din Evul Mediu
      2. Anglia trebuie să se mulțumească cu uriașul imperiu colonial
      3. America să se mulțumească cu emisfera vestica, chiar dacă amestecul Germaniei în America de Sud este doar ”defensiv”.

      Se observă că punctul 1 din concepția Germaniei naziste a anilor 42 este identică cu cea a actualei Germanii, care conduce de facto, UE.

      Cât despre punctul 3, acesta se regăsește în teoria lui Dughin, conform căruia Eurasia trebuie să se întindă de la Lisabona la Vladivostok și să cuprindă și zona Pacificului până în Australia.
      America, să cuprindă emisfera vestică.
      Pentru echilibru, cele două zone trebuie să se afle în conflict.

      Deci, mai este de mirare că dna. Merkel cu atâtea legături cu Rusia sovietică și crescută într-un mediu german mustind a expansionism revanșard și-a condus țara, prin metode soft, în direcția dorită de nazism?

  40. La o zi dupa ce cateva sute de haidamaci ai presedintelui globalist al SUA Donald Trump au “vizitat” Congresul din dealul Capitoliului din Washington, cu voie de la primarie si politie, premierul ceh Andrej Babis a renuntat dezgustat la sapca inspirata de stilul hrapareto-trumpist MAGA. A fost un gest de condamnare a gangsterismului sefului Casei Albe. Maga, maga, dar nu prin saga globalista a manipularii coloniale a americanilor [1] si a jefuirii natiunilor! Au trecut opt zile de la acel revoltator eveniment de instigare globalista a represiunii impotriva natiunii americane – cu nimic diferita de instigarile globaliste impotriva natiunilor lumii -, dar Klaus Iohannis inca pastreaza sapca de la Trump. Ar trebui, oare, ca, actualizand episodul lui Basescu cu sepcile aruncate in curtea Cotroceniului, sa i se spuna si lui Iohannis: “Iesi cu sapca afara, javra ordinara!”?! …

Lasă un răspuns