Democratia americana s-a defectat putin

Intrarea suporterilor pro-Trump in cladirea Senatului a fost spectaculoasa dar ea va genera numeroase efecte politice in SUA si numeroase comentarii in afara.

In Romania, fara indoiala, multi se vor fi gandit la patrunderea minerilor in cladirea de pe Dealul Patriarhiei dar si la intelepciunea lui Ion Ratiu care a stiut sa le tina piept.

Mai cred ca acum Roberta Anastase, din nou parlamentar, va cere din nou daramarea zidului din jurul Palatului Parlamentului, pe modelul din tarile cu democratie consolidata.

Dincolo de gravitatea evenimentelor de pe Capitoliu, consecintele politice in SUA si in lume vor fi dramatice. „Cele doua Americi” vor continua sa se infrunte, generand un posibil vid de putere in echilibrul mondial.

Nu vreau sa comentez eu foarte mult. Astept comentariile ambasadorului Adrian Zuckerman despre functionarea statului de drept in America.

20 de gânduri despre “Democratia americana s-a defectat putin

  1. Mda, lupu-si pierde parul …
    E limpede ca buna ziua ca luptele intestine la nivel inalt au ajuns pe culmi nebanuite… si lupul in Capitoliu….tradatorii se vad si fara ochelari…

  2. Buna ziua

    Democratia o mare problema, pana acum aveam un model.DAR ACESTA S-A DEFECTAT ESTE GREU SA SPERAM CA VA DURA PUTIN acest defect ,SA VEDEM COMENTARIILE DELA AMBASADORUL NU ASTEPTAM NINIC. Nu am stiut de noua achizitie in parlament dar nu va fi bine.

    contact@terapiicomplementare.net

  3. Părerea mea este că domnul Zuckerman ne va spune că ceea ce s-a întâmplat în SUA este o manevră a „ciumei roșii” din România, a baronilor roșii, dar în special a lui Liviu Dragnea.

  4. Bine că i-ați pomenit numele tizului dvs., pentru că tace așa de mult în ultimele zile că mi-a fost teamă că s-a îmbolnăvit… O fi o reacție adversă după vaccinare? Păcat că nu mai are Cumpănașu emisiunea ”Ambasador România”, că sigur ar fi apărut acolo, așa cum au făcut-o mai mulți predecesori de-ai săi. Bravo lor, au susținut un om de bază al societății, după cum reiese și zilele acestea! ”Statul de drept” a fost întotdeauna susținut de oamenii potriviți!

  5. E o explozie de glume sarcastice. Una am primit-o pe WhatsApp
    Datorita restricțiilor de călătorie, SUA a fost nevoita sa producă lovituri de stat la ea acasă. Cel mai interesant comentariu mid-a părut al Alinei Mungiu Pippidi

  6. Referitor la vid, stim ca el tinde sa fie umplut de gazele altora. Rusii lucreaza activ pe toate canalele sa demoleze SUA pe model american si astfel sa se razbune pentru pierderea Razboiului Rece, dar mai ales a URSS. Nu conteaza cine e la putere, ei vor sapa in continuare sa divizeze populatia SUA cu RT, hackerasi si toate „uneltele”. China, si ea simte ca mistretzul e ranit, si ii sare la jugulara, cu un corona, cu doua.
    Nu stiu cum va reusi Biden sa uneasca cele doua Americi. Tind sa cred ca nu va reusi. Dar sa il vedem incercind mai intai.

    • Marile puteri vor fi intotdeauna in „competitie”, chiar daca in fata isi zambesc sau se incrunta. Nu scoateti niciun cuvant despre asaltul globalist si incercarea supunerii unei lumi intregi sub acest stindard. Cum toata lumea este bolnava, posibil ca si SUA sa se fi molipsit. Speranta moare ultima, sunt curios cum va gestiona presedintle Biden aceasta „boala” a propriei natiuni.

  7. Este posibil sa se fi saturat republicanii ( capii lor ) si sa fi dat mana cu democratii pentru a-l discredita pe d-l Trump, prea tarziu au intervenit cei calificati sa-i disperseze pe ,, vizitatori ” ?

  8. Au iesit la iveala alte aspecte referitor la intrarea „triumfala” in Capitoliu. C-au fost suporteri pro-Trump printre cei aflati la intrarea-n Capitoliu este cert, insa se pare ca cei intrati in cladire si responsabili de vandalizari sunt membri Antifa.
    Unii s-au grabit sa cante prohodul americanilor, insa natiunea americana este solida, bine infipta pe picioarele ei, singura ei greseala este c-a-ncaput pe mana neprihanitilor globalisti.
    E adevarat ca acum luam lumina de la Washington, numai ca noi cei de pe „cocioc”, guvernantii cu aportul nemijlocit a haterilor usr-isti, in timp ce noi ne holbam la americani, fac nefacute provoaca deranj mare si baga in austeritate grea o natiune intreaga sub atenta obladuire al d-lui 66,09 %. Romanii au ce merita. Poate peste 4 ani se vor mai destepta putin, numai ca va fi prea tarziu.

  9. Putini au remarcat in Romania ca venirea lui Biden va face foarte dificil ca proiectul unirii sa avanseze. Sub Trump, exista cel putin impresia ca Putin poate sa cada la intelegere cu Trump, dar cu Biden, Rusia va fi si mai nervoasa pentru ca Rusia a fost desemnata de Biden inamicul nr 1 al pacii si stabilitatii in lume (pentru SUA).
    Venirea dlui Zuckerman ca Sol al Administratiei Trump la Bucuresti a insemnat o continuare a „diplomatiei interventiei” in politicul din Romania, dar nu au mai fost semnate Scrisori comune cu alte Ambasade. De obicei cind se schimba stapinul se schimba si ambasadorii, dar el poate fi mentinut in Romania. Asta ar fi un semn ca pentru SUA lui Biden Romania nu este asa de importanta. In consecinta vor fi multe intrebari despre proiectele SUA in Romania si colaborarea strategica.
    Ramine sa vedem daca SUA, ca pilon NATO vor da mai multa importanta strategica zonei Marii Baltice decit Marii Negre, pentru ca rusii se vor replia in orice situatie.
    Va conta foarte mult pentru Romania relatia Germania – SUA (si in background UE-SUA). O Romanie apropiata de Germania (prin conducatorii alesi) ar putea avea in continuare oportunitati de dezvoltare in UE, fiind cumva mai mult in sfera de influenta germana (europeana). Iar Germania are un rol mereu definit de o flexibilitate extrema fata de Rusia, asa ca Germania poate fi un punct de echilibru trans-atlantic intre Washington si Moscova la nevoie.

    • Interesant punctul dvs. de vedere. Ca traitor pe „cocioc”, cum aminteste un clasic in viata, nu stiu daca sunt esentiale relatiile cu mai marii lumii, totul se transeaza la niveel de ambasade. Din pacate Romania este tratata ca un stat de lumea a treia, conducatorii conteaza mai putin indiferent de afinitatile acestora, ce conteaza este bunastarea personala a acestora (foarte ieftini), de aici si comportamentul fata de ei si tara pe care vremelnic o conduc.
      Romania ramane interesanta in alianta strategica datorita asezarii geografice si va ramane in continuare o vaca buna de muls pentru cei mari, mai ales in conjunctura actuala.

  10. „Insurectie”, „Lovitura de Stat” („Lovilutie”?), „Impeachment”, „Trials”, o puzderie (imi place cuvintul „puzderie”, e zemos :)) de etichete bombastice, bombe verbale ale unei tineri puteri de care americanii cred ca ar trebuie sa se teama prin absolutismul pe care il propaga. Cum sa unesti pe cei 78 milioane care au votat Trump? Din start le-ai dat un sut in afara tarii.
    Toutusi, Trump a avut un discurs mult prea dur, inflexibil. Cred ca ar fi cistigat daca ar fi folosit alta retorica si alte metode de protest, mai ales cind era destul de clar ca si-a epuizat sansele de a ramine in post, si ca este abandonat de aliati. Faptul ca nu a fost atent la faptul ca orice conversatie poate fi inregistrata nu e o calitate de om politic. Nu i-a intrebat pe cei din Romania…
    Dl. Cristoiu („Maestrul”) are un articol bun azi la linkul de mai jos. Corectia e ca a existat o victima pe Capitoliu, un politist.

    https://www.mediafax.ro/editorialistii/ion-cristoiu-ce-s-a-intimplat-in-america-in-realitate-mai-multi-cetateni-au-intrat-in-capitoliu-fara-bilet-de-voie-19858932

  11. Mi se pare revelator ce afirma un lider BLM in SUA, Le Bron:

    „“…You will never understand the feeling of being a Black man and woman in America,” James said. “Everyone jumps on the bandwagon of what we provide, what we bring … the way we dress, our music, our culture, our food.

    Everyone steals from what we do and then they want to act like they did it. We don’t get … anything back for what we’ve given to this country besides a slap in the face.

    Cu asa linii de demarcatie, lideri si „negociatori” evident ca cele doua Americi nu se vor reconcilia prea curind.

    https://www.reuters.com/article/us-usa-election-nba-james/nba-we-live-in-two-americas-lebron-james-says-after-capitol-siege-idUSKBN29D1FZ

  12. Asalt asupra Capitoliului: O țară globalistă cu doi …. Unul consolidează succesiunea celuilalt

    Dupa minciuna “We The People”, fondatoare a Statelor Unite ale Americii, ca fals „Pamant al Libertatii”, Americanii si Lumea nu se pot astepta la nimic bun. Nu este cazul prin urmare ca evenimentele globaliste din 1/6 de la Capitoliu sa ne emotionalizeze ca cele din 9/11 de la Turnurile Gemene. Nici ca presedintele american Donald Trump sa fie mai mult sau mai putin acuzat decat presedintele ales Joseph Biden.

    Prin actiunile ultrapenale de subminare a statului de drept, din campania si post-campania alegerilor prezidentiale americane, Biden si Trump sunt in egala masura uzurpatori ai titlului de presedinte al SUA. Neindoielnic, parcursul lor de papusare a poporului american prin intermediul unor grave infractiuni, care a culminat cu operatiunea de manipulare “Capitoliu” – esuata, spre lauda ratiunii -, nu ar fi fost posibil fara platforma comuna reprezentata de Establishmentul Bipartizan. Aceasta complicitate antiamericana a proiectat asupra Casei Albe imaginea anacronica de sediu al Guvernoratului Coloniei America. Doar un guvernator de colonie persecuta populatia nativa majoritara, ii refuza rolul determinant in guvernare, restrictionat la unul decorativ cu colaborationisti, foloseste guvernul nu ca un slujitor democratic al poporului, ci ca stapan si oprimator. Nu ar fi o surpriza daca, in limbajul politic de rezistenta, presedintele globalist va fi semnificat drept guvernator colonial.

    Presedintele ales Biden si cel in exercitiu Trump au acelasi genom politic si aceeasi indoctrinare globalista. Cei doi au savarsit atacuri similare asupra democratiei si statului de drept din SUA. Diagnosticul ca “democratia americana schioapata de ambele picioare” este real. In vara, Biden a fost “insurectionist”, prin vandalizarea statuilor parintilor fondatori ai Statelor Unite, batjocorirea istoriei americane si crearea de “zone libere” progresiste, cu organizatiile fasciste si criminale BLM si Antifa, care au ucis mai multe persoane, inclusiv copii, dar pentru care Biden si Pelosi nu au organizat ritualul de compasiune al ingenunchierii. Apoi, a fost randul lui Trump ca, in mijloc de iarna, sa ia cu asalt Capitoliul din Washington, unde se afla Congresul SUA, simbolul democratiei reprezentative, si sa se foloseasca de alte organizatii naziste ca Proud Boys si QAnon.

    Intre clanurile Biden si Trump, dar si intre altele care acum sunt in plan secund (cel putin aparent) – Clinton, Bush, Obama etc – exista o legatura politica ombilicala absconsa, cat si intre fiecare si Globalism. Acesta din urma controleaza ambele tabere de pe scena politica americana, la fel cum s-a intamplat in razboiul de independenta american. Asalturile lui Biden si Trump impotriva democratiei si statului de drept au fost complementare si coordonate de nucleul ezoteric al Globalismului. Cei doi sunt doar unelte de conjunctura, care ciclic vor fi inlocuite cu altele, dar esenta Globalismului si Establishmentului va fi mereu aceeasi. Pana la urma, pacatele nu sunt ale tapilor ispasitori, ci ale celor care se folosesc de ei, crezand ca astfel se imaculeaza. Inamicul public numarul unu din SUA este arhaicul si discriminatorul sistem constitutional si electoral, care este rupt de standardele moderne ale democratiei, fiind indirect ostil acesteia (v. votul popular indirect). Orice masura “constrangatoare” impotriva lui Trump, chiar si demiterea care se vehiculeaza cu speranta de a abate atentia de la esenta sistemica la un individ care si-a incheiat rolul, va fi praf in ochi. Nu va schimba nimic, aceeasi piesa Globalista, in regie Bipartizana, va fi jucata cu noul actor Biden, pana la ciclul electoral urmator, pregatind in mod abil succesiunea.

    Practic, tentativa de “lovitura de stat” a lui Trump a fost o diversiune de manipulare, care a urmarit doua obiective. Pe de o parte, ea a urmarit sa determine o securizare suplimentara a sistemului constitutional si electoral globalist, prin fortarea unor noi masuri coercitive. Nicidecum sa-l slabeasca sau sa-l schimbe! Pe de alta, sa-i astearna lui Joe Biden un invizibil covor rosu spre Casa Alba si o perna de puf in jiltul puterii, sinonime cu legitimarea si consolidarea succesiunii. Trump i-a alimentat complice lui Biden zelul “sa stearga greaua mostenire”, care de fapt este cea mai buna posibil, in termenii Globalismului! Ingrijorarile nu trebuie sa fie in legatura cu ce s-a intamplat, ci cu ceea ce se va intampla. Nu cu ce a facut Trump, ci cu ce va face Biden, care va avea majoritatea in ambele Camere ale Congresului. Formal, nimic nu va putea sa-i opreasca dezlantuirea rasista, pe care nu a intarziat sa si-o prefigureze. Biden l-a nominalizat pe Merrick Garland pentru postul de ministru al Justitiei, care are ca proiecte “lupta impotriva rasismului in politie” si “alternative la incarcerare”. Se va da astfel frau liber infractionalitatii rasiste a negrilor, care vor ocupa pozitii in politie, una din caile prin care Globalismul isi indeplineste Agenda. Frica infractorilor rasisti de pedeapsa va disparea si tupeul infractional rasist va creste. “Uzufructul” acuzatiilor de “rasism” va fi ca al celor de “antisemitism”: imunitatea de rasa in fata legii!

    Liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer i-a asigurat pe Joe Biden şi Kamala Harris că pot conta pe el pentru “realizarea unor reforme îndrăzneţe”. Decodificam in aceasta “indrazneala” (a fost si titlul sugestiv al unei carti a lui Barack Obama) acelasi tupeu de clan globalist, pe care Trump l-a exhibat agresiv cand i-a cerut pe Twitter vicepresedintelui său Mike Pence sa respinga certificarea alegerii lui Biden: “Castigam noi. Fă-o Mike, acesta este un moment pentru curaj extrem.” Nu este vorba de curaj, ci de tupeu, intre ele exista o distanta enorma, ca intre zambet si ranjet. Tupeul arata cum functioneaza subconstientul globalistilor. El le explica nu atat forta, cat cruzimea si lipsa de scrupule, care se simt stimulate cand nu li se raspund dupa cum ar merita. A se vedea crimele globaliste din Orientul Mijlociu, vizand lideri, savanti, populatie civila.

    Ne putem astepta ca tupeul globalist sa fie turat la maxim in mandatul rasist a lui Biden. De altfel, Biden si-a aratat sustinerea fata de miscarea rasista Black Lives Matter, imediat dupa “certificare” – remarcam ca emfatica invocatie “We The People” a disparut si ca este hilar pentru democratie ca un numar de cateva sute de persoane sa “certifice” ce a hotarat majoritatea celor peste 15o de milioane de americani care au votat pe 3 noiembrie! Biden a declarat, joi, tendentios si inacceptabil pentru un presedinte, că manifestanţii sai “antirasişti” (sic!) BLM ar fi fost trataţi “foarte diferit” in comparatie cu cei ai lui Trump, care au luat cu asalt Capitoliul. Individul are mult tupeu sa faca “uitate” devastarile si crimele comise de BLM in vara!

    Un alt indiciu de discriminare rasista, din partea justitiei politice globaliste, care a lipsit in cazul banditilor lui Biden, a venit, joi, de la un oficial al Departamentului de Justiţie. El a declarat că persoanele arestate pentru asaltarea Capitoliului vor face obiectul acuzaţiilor de revolta, insurecţie si, in extremis, de conspiraţie sedicioasă. Sediciunea sau seditia este o acuzatie de mare incriminare si utilitate exclusiv globaliste, care acopera orice este susceptibil de nesupunere si revolutie. Termenul e abil ales, pentru a preveni o revolutie sau o miscare de eliberare coloniala, in conditiile in care Globalismul, prin excelenta colonizator, instiga si finanteaza revolutii pretutindeni, care sa duca la o revolutie mondiala si un guvern mondial, condus rasial, de o rasa care se considera “aleasa” sa conduca Lumea. Este motivul pentru care toti liderii globalisti au pronuntat doar cuvantul “revolta” sau “lovitura de stat”.

    Observatiile si analizele releva ca toate evenimentele ante si post Capitoliu se leaga bipartizan intre ele, ca intr-o conspiratie bipartizana “sedicioasa”, pe limba globalistilor. Cei doi principali actori globalisti, distribuiti in aceeasi piesa provocatoare de Oculta, au inchis impreuna cercul manipularii. Donald Trump se retrage “ordonat” spre un liman tihnit si al unei pensii fericite, dupa ce i-a oferit lui Joe Biden suficient capital politic de sprijin pentru o domnie discretionara si netulburata. Dar nici macar Globalistii nu pot minti toata lumea tot timpul.

  13. Cred ca e demn de retinut ca Trump nu a declansat nici un razboi in lume in comparatie cu predecesorii sai. Ba din contra el facuse pasi imensi pentru ordine si stabilitate in Orientul Mijlociu, si in Peninsula Coreea.
    Stiu ca nu e bine sa iti dai cu presupusul, dar, in general, cind o putere e in scadere, solutia comoda (si factorul „unificator”) este „inamicul extern”. Deja sunt semne ca se exercita presiuni asupra SUA (din Coreea de Nord pina la Moscova). Libertatea de exprimare este atacata din ce in ce mai puternic, asa ca Biden se poate astepta cu o insurectie acasa. Biden stie asta si cred ca se gindeste daca un razboi acum poate uni America, sau daca se poate astepta sa aiba un razboi in interior. E greu sa lupti pe doua fronturi, dar nu imposibil.
    Nota: Vezi noul tip de stat totalitar ce se intrevede in SUA cu cenzura „organelor de presa”: Google, Facebook, Twitter etc. De fapt, SUA tind acum spre acelasi tip de „regim autocratic” centralizat pe care il critica (rusi/chinezi), unde Partidul Unic nu mai e deranjat de o medie libera.

Lasă un răspuns