Gratieri la partenerul strategic – In atentia domnului ambasador Adrian Zuckerman

Conform presei internationale, cu o lună înainte de plecarea sa de la Casa Albă, preşedintele  Donald Trump a graţiat 15 persoane (nevoiase, probabil), între care doi foşti colaboratori ai săi implicaţi în ancheta privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale din 2016 şi mai mulţi militari condamnaţi în legătură cu scandalul privind acţiunile firmei de securitate Blackwater din Irak. Între cei graţiaţi se numără fostul consilier diplomatic al campaniei din 2016, George Papadopoulos, care a recunoscut că a minţit poliţia federală FBI în ce priveşte contactele sale cu un intermediar care promisese să-l pună în legătură cu responsabili ruşi. 
Graţierea lui Papadopoulos, care a stat 12 zile la închisoare, ulterior fiind eliberat condiţionat, „corectează răul făcut multor oameni de către (procurorul special Robert) Mueller”, a menţionat Casa Albă, în referire la coordonatorul anchetei asupra interfenţelor ruse, care după doi ani de investigaţii nu a reuşit să stabilească existenţa unei înţelegeri între Moscova şi miliardarul republican.

Şi avocatul olandez Alex van der Zwaan, condamnat în legătură cu aceeaşi anchetă, a fost graţiat de presedintele Trump.

Trump il graţiase deja, la sfârşitul lui noiembrie, pe fostul său consilier pentru securitate naţională, Michael Flynn, condamnat tot în ancheta Mueller, denunţată în mod repetat de liderul de la Casa Albă drept vânătoare de vrăjitoare.

Au mai fost graţiaţi patru foşti angajaţi ai Blackwater, condamnaţi pentru moartea mai multor civili irakieni în 2007. Unul dintre ei, Nicholas Slatten, era condamnat la închisoare pe viaţă.

Cei patru agenţi de securitate, condamnaţi pentru moartea a 14 civili irakieni şi rănirea altor 17 într-un episod controversat survenit la Bagdad la 16 septembrie 2007, au susţinut că au deschis focul în legitimă apărare.

Trump a graţiat de asemenea doi foşti congresmeni republicani acuzaţi de infracţiuni financiare şi a redus sau anulat pedepsele altor persoane condamnate.

In Romania, se desfasoara, in timpul asta, o ampla campanie impotriva gratierii si amnistiei, eventual prin eliminarea acestor institutii din Constitutie. Din prezentarea anterioara, rezulta cu claritate – condamnatii din America par a fi mai buni decat cei din Romania si, de aceea, ei pot fi, in anumite cazuri, gratiati. Dar, eu cred ca bunele practici din Romania ar putea fi aplicate si in SUA, prin introducerea unui amendament la Constitutia americana – „fara penali in functii publice”.

20 de gânduri despre “Gratieri la partenerul strategic – In atentia domnului ambasador Adrian Zuckerman

  1. Un popor mare găsește întotdeauna un conducător mare. Nu la propriu, desigur, cu asta se mulțumesc popoarele mici alcătuite din oameni mici.

    • ACESTE BUNE PRACTICI , NU VOR FI , IN NICI -UN CAZ, FINALIZATE , SPRE A FI VIZOALIZATE.( ESTE O ILUZIE OPTICA!..)

      PENALII PREZENTULUI, CU A LE LOR FUNCTII IN GUVERN SI MAI ALES CEL CARE INCALCA CONSTITUTIA IN NENUMARATE RANDURI , CONSIDERANDU-SE DICTATORUL NEANFRICAT, CINE ALTUL DE CAT IRESPONSABILUL
      ” PRESEDINTE” IOHANNIS, NU VOR ACEPTA , FIIND CINSTIENTI CE II ASTEPTA IN VIITORUL APROPIAT.

      ORI FI ” DOMNII PROSTI ” DAR, SI PROSTIMEA ARE LIMITELE EI !..(PROVERBUL CU CREACA!…)

      IN AL 2-LEA RAND PRESEDINTELE DONALD TRUMP, ESTE UN NATIONALIST REAL . SUNT MAI MULT CA SIGUR , DACA IOHANNIS, AR FI PRESEDINTELE GERMANIEI,
      ( AR FI ABSURD!..) NU S-AR INPOTRIVI , ACESTOR DOUA INSTITUTII , GRATIERII SI AMNISTIEI. ( CE SE NASTE DIN PISICA ,TOT SIOARECI MANANCA!..)

      IN PRINCIPIU , ACTOALUL „PRESEDINTE” , ACTOALII „GUVERNANTI”, AU ACELASI PRINCIPIU !

      PS Domnule Francisc …a dori sa schimbi gandirea, mai ales a DOMNULUI ADRIAN NASTASE , CU O AMPLA CUNOASTERE DESPRE SISTEMUL POLITIC ROMANESC SI NU NUMAI , este o aberatie sau dati dovada de o gandire dictatoriala , din pacate!

      • Nici eu nu vreau! Vă admir așa cum sunteți. Textul Dvs. este de o imensă amărăciune pe care o împărtășesc.

    • În ce să se schimbe ? N-avem destule păpuși, de sus și până jos (adică la nivelul portarului de la sediul PNL – Cucuieții din Vale) ?
      La domnul Năstase nu cred că merge cu zăhărelul de la ambasadă…

    • Schimbarile acestea dupa cum bate vantul, asa zisul „om nou” al democratiei, fara coloana, internationalist pana la extrem, denota altceva, ceva nociv de care din pacate s-au contaminat multi,foarte multi, iar in pofida acestora nu suntem pierduti.

  2. Criza societăţii moderne

    La 30 ani după prăbuşirea blocului comunist, asistăm la o criză profundă a sistemului mondial, atât la nivelul societăţii cât şi al lumii politice. Pe de o parte, societatea consumistă actuală, al cărei unic ideal este prosperitatea materială, determină în mod inevitabil o fragilitate psihică a tuturor structurilor sale în faţa celor mai neînsemnate fenomene care-i afectează bunăstarea. Pe de altă parte, mondializarea – apărută în urma progresului tehnologic – a început şi ea să-şi arate elementele negative, printre care subordonarea politicii naţionale intereselor marii finanţe internaţionale.

    Şi cum mondializarea universalizează şi ce-i bine şi ce-i rău, ea a favorizat nu numai libera circulaţie economică, a oamenilor şi a ideilor, dar a permis şi circulaţia bolilor. Exemplul cel mai concludent este Sars-Cov-2, coronavirusul responsabil de sindromul respiratoriu acut denumit Covid-19 ce afectează cu predilecţie categoriile vulnerabile ale populaţiei. Răspunsul politic la actuala epidemie a fost de tip dictatorial, preluat din China, o zonă de civilizaţie cunoscută pentru ignorarea drepturilor şi libertăţilor individuale. Confundându-se autoritatea cu autoritarismul, «preocuparea» politicienilor pentru sănătatea oamenilor a fost ridicată la rangul de doctrină ideologică, în numele căreia s-au impus măsuri restrictive nemaiîntâlnite în lumea modernă, care nu numai că n-au avut nici un efect asupra răspândirii bolii dar contravin flagrant celor mai elementare noţiuni ştiinţifice.

    Astfel, măştile pot avea efect numai în oprirea bacteriilor şi a unor particule de spută (tusă, strănut, salivă), nicidecum a viruşilor. Din nou, s-a considerat în mod eronat că 100% din populaţie nu prezintă imunitate la noul coronavirus în condiţiile în care Sars-Cov-2 este strâns înrudit cu cel puţin alţi patru coronaviruşi care induc gripa sezonieră ce circulă liber prin lume, de unde lipsa de fiabilitate a testului PCR comun, dar şi imunitatea preexistentă la cel puţin 30% din populaţie conform lui Michael Yeadon, fost vicepreşedinte cu atribuţii ştiinţifice al companiei farmaceutice Pfizer, responsabilă pentru producerea vaccinului anti-Covid agreat în UE. Un vaccin a cărui eficienţă în dobândirea unei imunităţi de durată este necunoscută şi care în plus este potenţial periculos, fiind realizat intr-un timp mult prea scurt pentru a se studia efectele sale secundare pe termen mediu şi lung. Ori toate inoculările preventive prezintă aleatoriu sechele post-vaccinale grave care pot ajunge la encefalită şi chiar deces; cu atât mai mult un vaccin produs printr-o tehnică de inginerie genetică studiată până acum doar în laborator, pe animale, iar pe oameni numai în anumite cazuri de cancer, niciodată însă la nivel de masă.

    Însă interesele financiare uriaşe ale concernelor farmaceutice pun presiune asupra factorilor decizionali care, la rândul lor, consideră vaccinul anti-Covid drept o modalitate de a-şi salva carierele politice şi/ori administrative în faţa eşecului total al măsurilor sanitare restrictive ce n-au produs altceva decât recesiune economică, dezastru social şi tararea tinerei generaţii prin distrugerea sistemului de învăţământ şi chiar a legăturilor sociale specifice vârstei.

    Degringolada morală şi intelectuală a elitelor politice s-a mai manifestat recent, pe un alt plan, odată cu fiasco-ul politicii imigraţioniste în care au fost acceptaţi – în numele unui utopic multiculturalism – şi chiar încurajaţi să vină imigranţi ilegali, unii chiar criminali, aduşi de traficanţi care se îmbogăţesc pe seama lor. Numai că, în proporţie de masă, imigranţii musulmani ajunşi în Europa în urma «primăverii arabe», o mişcare fundamentalist islamică, nu doresc să se integreze într-o civilizaţie tolerantă ce are ca ideal respectarea fiinţei umane şi a drepturilor sale. Ne confruntăm astfel cu acţini violente, antisociale, dar şi cu accentuarea separatismului religios şi urban al celorlalte comunităţi de musulmani din Europa care au ajuns să trăiască în societăţi paralele, vaste reţele subterane de tip clientelar, predispuşi să ignore legalitatea (60% dintre musulmanii din Franţa consideră Şaria, legea islamică, mai importantă decât legislaţia statului francez) şi unii chiar doritori să participe la activităţi subversive de tip anarhico-terorist, ori măcar să le accepte moral în numele religiei lor militante.

    Degradarea elitelor politice a fost evidentă şi cu ocazia alegerile prezidenţiale de anul acesta din SUA, unde s-a reliefat mediocritatea celor doi candidaţi. Trump, celebru prin imprevizibilitatea şi incoerenţa sa, iar Biden cu suspiciuni de corupţie planând asupra lui şi cu manifestări îngrijorătoare de ramolisment cerebral : în timpul campaniei electorale şi-a prezentat soţia ca fiind sora sa, a cerut alegătorilor să voteze împotriva lui G. Bush junior când contracandidatul său era D. Trump, iar la ultimul miting şi-a încurcat nepoatele prezente alături de el pe scenă şi a crezut că este însoţit de fiul său decedat; cu alte cuvinte, personajul ideal pentru a fi şantajat şi controlat de anumite grupuri de interese. Mult mai grav, rezultatul alegerilor a fost decis de votul prin corespondenţă, în esenţă nedemocratic, deoarece nu poate fi secret şi este deci susceptibil de corupţie în masă.

    Revenind la continentul nostru, se poate spune că singurele realizări majore ale clasei politice europene de la căderea comunismului încoace sunt acceptarea imigranţilor ilegali şi instaurarea unei dictaturi sanitare pe cât de aberantă pe atât de dezumanizantă.

    • Respect opiniile Dvs politice. Nu sunt insa de acord cu unele argumente, de exemplu ca votul prin corespondenta din SUA nu asigura secretul votului. Eu sunt sigur ca stiti foarte bine ce masuri tehnice au fost luate pentru asigurarea secretului. Dar va faceti ca nu stiti, si asta nu e corect! Mai pe romaneste, vreti sa prostiti lumea…

  3. Noul guvern progresist, neaga toate promisiunile unei dezvoltari nemarginite sub luminoasa lor diriguire. In lipsa unui program de guvernare ne promit numai austeritate, scumpiri, mizerie, voalat lipsa drepturilor si libertatilor cetatenesti si implicit subdezvoltare. Acesta este numai inceputul.

  4. Nu pot pretinde sa va invat eu drept pe dvs. Si, din pacate, nici macar nu am facut Drept international public cu dvs. Cred trebui totusi sa faceti un material mai amplu despre originea milenara a institutiei gratierii, sa aratati aberatia acestei masuri si sa il distribuiti online. pseduo-juristii USRplusPNL nu au aflat ca nu poti lua dreptul unui om de a cere sa fie iertat pentru ceea ce a facut. Toate sistemele occidentale de drept au aceasta institutie, nicunul nu a renuntat la ea. detinatorii vremelnici al prerogativelor (presedintii, suveranii) pot decide daca o utilizeaza sau nu. Specialistii in drept trebuie sa se pronunte in aceasta chestiune si nu poporul, prin referendum! Sa nu uitam ca poporul l-a gratiat pe Barabas si l-a condamnat pe Iisus. Va doresc Sarbatori Fericite, dumneavoastra si intregii familii!

  5. Ma refeream mai sus la aberatia de referendum organizat degeaba de catre Iohannis. Dupa decizia CCR privind amnistia si gratierea, Iohannis a spus ca, de fapt, nu s-a referit la interzicerea amnistiei si gratierii prin Constitutie ci „prin legislatie“. cum poate o prerogativa constitutionalA sa fie restransA printr-o norma inferioara de drept? Asta e nivelul consilierilor lui Iohannis, el debiteaza ce il invata ei….

  6. Declaratia lui Jens Stoltenberg ca NATO intensifica actiunile de aparare contra armelor biologice imi confirma sentimentul ca traim intr-un razboi biologic, cu agent biologic produs ca „arma”, desi nu stim cine l-a declansat.

    Inca odata, e bine pentru Romania ca este intr-o alianta militara cu mijloace de pregatire mult mai mari decit o are o singura tara. Si sigur, ma gindesc la dl Nastase, ca unul din cei mai importanti artizani ai asigurarii securitatii Romaniei moderne.

    https://www.mediafax.ro/externe/jens-stoltenberg-nato-intensifica-masurile-de-contracarare-a-atacurilor-biologice-19832958

  7. RAZBOI BIOLOGIC …BINE GANDIT!

    IN REALITATE ACEST, ” RAZBOI BIOLOGIC”, NU EXISTA , ATAT TIMP CAT AVEM PARTE DE O IMAGINE GLOBALA ,MAI ALES , IN CARE „CONDUCATORII” TIMPULUI PREZENT, CU A LOR NATIONALITATE , SAU REUNIT…AJUNGAND LA UN ACORD COMUN DE A DERULA INTR- UN TERMEN CAT MAI SCURT, POSIBIL, AMPLA VACCINARE,A SECOLU-LUI ACTOAL , IMPLEMENTAND IN TRUPURILE UMANE , FARA VOIA LOR, FARA VINA, INDIFERENT DE VARSTA, ( CE MAI CONTEZA, DECIZIA ESTE DECIZIE…) VACCINUL UCIGATOR… BENEFIC FIIND, PENTRU UN VIITOR IN CARE EXISTENTA FIINTELOR UMANE… VA FI INTR- UN NUMAR , DEJA CONTURAT!

    REFERINDU-MA LA NUMARUL ROMANILOR , ( AM FOST DESTINAT SA FIU ROMAN , FARA A DA UITARII ACEST ASPECT …) CEI CARE SUNT VIZATI ,SE STIE , NATIONALISTUL GERMAN, ( CAND NU STI SA ALEGI, UNEORI MOARTEA, PREMATURA, DEVINE INEVITABILA!..) SI -A FORMAT, CREONAT UN BATALION, SUPUS , FORMAT DIN CEI CARE REPREZINTA ” GUVERNUL”, CEI CARE REPREZINTA ANUMITE POSTURI TV, B1, ANTENA 1 , PRO TV, ZIARISTI , ANALISTI, MILITARI , PREOTI FICARE CU AL SAU GRAD SI NU NUMAI , ACESTI TRADATORI, LINGAII RESTURILOR ,CIOLANULUI ,SAVURAT DE PREA MARITII DICTATORI AI TIMPULUI ACTOAL.

    ITI VINE SA SCUIPI PE FETELE LOR „UMANE”, CU A LE LOR TRASATURI, CARE MAI DE CARE , RANJIND CU NESIMTIRE , FARA A AVEA VRE-O REMUSCARE , UN SENTIMENT CRESTIN, FATA DE CEI CARE II MANIPULEAZA OBLIGANDU-I SA SE VACCINEZE . ( MURITI VOI, PROSTILOR, CA SA EXISTAM NOI!.. )

    PARCURGEM PERIOADA UNUI TIMP IN CARE, CEI CU DEMNITATE UMANA , FICARE CU A SA ACTIVITATE DESTINATA , COMBAT , (LUPTANDU-SE SA NE PROTEJEZE PROPRIA EXISTENTA …) APARITA CELUI DE AL 3-LEA RAZBOI. (MAI MULT GLOBAL DE CAT …FARA A SE TRAGE UN GLONTE. )RAZBOIUL PSIHOLOGIC , ACESTA ARMA PSIHOLOGICA FIIND DE FAPT „ARMA ,” CELUI DE AL 3-LE RAZBOI.
    ( BINE-NTELES , ARMA PSIHOLOGICA , URMATA , COMPLECTATA DE VACCINUL UCIGATOR!..) SI IN TRECUT CELE DOUA RAZBOAE MONDIALE PROVOCATE TOT DE UN NATIONALIST GERMAN, ( NEBUN, IRESPONSABIL…)AVEA INTENTIA DE ,A-SI INDEPLINI SCOPUL , ACELA DE A CONTURA EXISTNTA PROPRIULUI POPOR , MULT MAI SEMNIFICATIVA DE CAT EXISTENTA ALTOR POPOARE . DE ACEASTA DATA, ASA CUM MENTIONAM , ANUMITE NATIUNI VOR FI DEZINTEGRATE IN TIMP, OFERIND UN SPATIU …ADECVAT, PENTRU EXISTENTA UNOR NATIUNI. ACELE NATIUNI CE SAU REUNIT. ( AR FI NEDREPT DIN PARTEA NOASTRA SA SPUNEM CA, SI ROMANIA A FOST INVITATA LA ACEASTA ANTERIOARA REUNIUNE. ) SA FIM SERIOSI SI LUCIZI IN GANDIRE , ROMANIA ESTE REPREZENTATA , (NU DE UN ROMAN, ASA CUM AR FI FOST BENEFIC… ) DE UN GERMA!

    AR FI NENUMARATE ASPECTE DE MENTIONAT , DAR MA REZUM CU SPRANTA CA ROMANII VOR CONSTIENTIZA IN AL 12-LEA CEAS, CE AU ALES !

    PS „MOARTEA,” A FOST DESTINATA!
    DIN PACATE OMUL, A DECIS DE BUNA VOIE , SA VIZOALIZEZE MOARTEA PREMATURA, IN URMA UNUI SCOP ANUME! ( DREPTUL MEU SI NU NUMAI ,SCRIS , INTIPARIT IN CONSTITUTIE, IMI ATRAGE ATENTIA DE A NU MA SUPUNE, LUND DECIZIA DE A NU MA VACCINA , PENTRU A AVEA SANSA DE A EXISTA! )
    ( CEI CARE DORITI SA VEDETI, SA CUNOASTETI ULTERIOARA VIATA, INANTEA OREI, CEA DESTINATA, NU MA OPUN , DECIZIA…VA APARTINE! )

    PENTRU DOMNUL ADRIAN NASTASE, CEL CARE PREFERA SA-SI MENTINA NECONTENIT , DEMNITATEA, ( FARA A SE SCHIMBA, CUM DORESC ALTII…) DE FIINTA UMANA AUTENTICA!

  8. Observatia este corecta – adica da, se intampla si la case mai mari. Se intampla peste tot in lume, nu are legatura cu Romania sau USA – are legatura cu natura umana.
    Natura umana este predispusa:lacomiei, coruptiei, avutiei s.a.m.d.

    Natura umana intr-un sistem politic „democrat” in stare „primitiva” nu are cum sa nu genereze un cerc vicios periculos – din care ati facut parte si Dvs, va mai amintiti ?

    Ce se intampla in RO este ca da, ar putea fi sistemul mai milos. Insa credeti ca a crescut societatea intre timp si cazurile vor fi de natura exceptionala ? Din pacate, un sistem „milos” deschide o poarta catre cei care nu au, si vor sa aibe, sa bage mana pana la cot. Iar cei care au, tocmai veniti din pozitia in care „nu aveau” sa vada un mecanism bun de continuitate in coruptie/influenta etc.

    Problema este alta Dnl. Nastase – si stiti asta mai bine decta oricine – Romaina a stagnat in saracie, daca crestea economic puternic din 90 pana in 2020, astazi ati fi trait intr-o tara unde astfel de gratieri ar fi fost posibile – pentru ca probabil ar fi fost exceptionale si dorinta de ” a avea” ar fi fost mult mai mica.

    Rezultatul de astazi este, greu probabil sa-l acceptati – al poporului roman, impreuna cu clasa politica cu tot – care asa a ales sa evolueze. (nu impins de forte extratereste – ci de propria maturitate politica si sociala). Astazi poate ati fi vrut sa fie astfel, dar asta ati/am construit.

    • Am citit cu emoție panseurile dvstra despre natura umana și alre chestiuni însemnate la ordinea zilei, cum zicea Trahanache. Aproape mi-au dat lacrimile și alta nu!
      Aveți un haz nebun.

  9. DRAGI ROMANI, EU NU MA VACCINEZ …
    VOI A-TI ALES, DIN ALTA LUME SA-I VEDETI,
    PE CEI PE CARE I-ATI CREZUT CUM STAU ACUM SATISFACUTI,
    LA MASA CEA ETERNA , RANJIND , BARFIND…

    SI IN ACELASI TIMP , SAVURAND A VOASTRA COLIVA ,
    FARA SA AIBA REMUSCARI , MACAR UN GRAM DE MILA,
    PENTRU CE AU INFAPTUIT , CU BUNA STIINTA,
    IN SPECIAL CU PROPRIA VOASTRA EXISTENTA CA FIINTA…

    VA VENI TIMPUL CAND SI EU SI DANSII VOM ” MURI”,
    DAR SPRE DEOSEBIRE, SPRE A VOASTRA UIMIRE,
    EU DA , DANSI… VOI AVEA ACEL ZAMBET DE FERICIRE ,
    CA MI-AM TRAIT INTREAGA EXISTENTA , DESTINATA DUPA CUM SE STIE!

    PS O COMPLECTARE , A OPINIEI PERSONALE , IN DOAR TREI STROFE!

Lasă un răspuns