„Si eu sunt Rosu”

La Palatul de Justitie, zeci de avocati au protestat impotriva condamnării avocatului Robert Rosu, de catre completul lui Ionut Matei de la ICCJ, la cinci ani de inchisoare pentru exercitarea unor atributii legate de profesia de avocat.

Manifestarea avocatilor mi-a adus aminte de protestul „Je suis Charlie” si de altele asemănătoare. De fapt, solidarizări impotriva crimelor sau a abuzurilor.

7 gânduri despre “„Si eu sunt Rosu”

  1. Ce le mai place românilor să dea cu pietre și să urască! În felul acesta își justifică frustrările generate de nerealizări , de viața lor grea, cauzată, în cea mai mare parte, de propriile slăbiciuni dar și de clasa politică. Eu îmi doresc să fie de zece ori mai rău pentru că unii pricep numai “de par”.
    Când li se va întâmpla ceea ce merită sper să fie și atunci satisfăcuți de ura scuipată fără noimă sau de banii primiți ca să scuipe ură pe net sau în vreo piață.

  2. Vesti bune anul 2020 inca are! Guvernul lui Gospodin Premier Ministr Maldavii Chicu (Kiku?), cel cu integrarea Republicii Moldova cu Imperiul Rus si-a dat demisia. Semn de bun simt politic? Speranta este ca sa vina un Parlament si Guvern pro-Romania la Chisinau, si care sa faca citiva pasi mai curajosi spre unirea cu Romania (de ambele parti ale Prutului). De exemplu, sa declare ca limba romana este limba de stat (in Constitutie), si sa trateze toate celelalte minoritati conform normelor de drept international, si nu preferential, sa se acorde rusilor de acolo nu stiu ce avantaje aberante, dicriminatorii fata de celelalte minoritati si majoritate, cum vrea Dodon si Kremlinul.

    Atentie la capcana cu federalismul pe care o pot intinde rusii asa cum vor sa faca in Ucraina.

    Nota: am remarcat ca, din cind in cind, cite un oficial german de rang mai mic, face declaratii bune pro-interese romanesti in Basarabia, atentionind Rusia. Poate ca totusi ei fac ceea ce Iohannis nu poate? Si de ce nu poate Iohannis? Ce problema ar avea sa atentioneze si el Rusia atunci cind e cazul, si sa o invite la dialog pe subiecte de interes comun? Mai mult, SUA pare ca a intrat in tacere despre Republica Moldova. Nu e si interesul lor sa fie stabilitate acolo si ca interesele romanesti sa fie sprijinite de ei, ca cel mai important partener strategic? Cum sprijina SUA interesele romanilor la est de Prut?

    https://www.mediafax.ro/politic/guvernul-din-republica-moldova-isi-da-demisia-premierul-ion-chicu-este-necesar-19813942

  3. Unde erau dlor când abuzurile nu-i priveau direct? Este o concretizare clară a
    efectelor indiferenței față de abuzurile din societare.

  4. @Adrian Nastase & Family, Friends & bloggeri

    Craciun Fericit va doresc, cu bucate alese si vinuri basarabene :). Un an nou cu sanatate maxima si mai multa unitate si iubire de tara („apel” la cei care cred ca ne conduc).

    Doamne Ajuta Romania si pe romani, oriunde s-ar afla ei!

  5. Am urmărit cu stupoare discursul plăvanului de la Cotroceni cu prilejul investirii, pe repede înainte, a guvernului. Individul asta chiar crede că injghebarea lui de veleitari și becisnici, tari doar în lozinci va produce ceva, altceva decât ciondaneli și scandaluri. Vorba veche „s-a suit scroafa în copac și crede că – i privighetoare”! Ghinea la Fonduri europene, după ce le-a mai răsolit o dată în guvernul 0!!! Suntem îngropați în datorii și făcuți praf economic. Vai de noi! Dacă veți citi prioritățile iin învățământ,
    veți vedea imediat ghiara UDMR.
    Și aici nu e de glumă fiindcă ăștia chiar vor izbuti

Lasă un răspuns