Farsa „consultărilor” de la Cotroceni

Ar fi trebuit să meargă astăzi PSD la „consultările” de la Cotroceni? Evident că nu. Si mă bucur că au luat această decizie.

Butaforia de la Cotriceni, organizată de Iohannis nu mai păcăleste pe nimeni. Nu are rost să repet care era succesiunea fazelor prevăzute de Constitutie pentru a se ajunge la desemnarea candidatului de premier. Niciun presedinte, pana acum nu si-a permis să incalce, cu atata brutalitate, litera si spiritul Constitutiei.

Iohannis s-a dovedit, incă o dată, nu doar „partenerul” PNL (cum spunea Rares Bogdan), ci complicele său. Complice in incălcarea Constitutiei. „Parlamentul său” ii va dovedi cat de gresită a fost evaluarea pe care a făcut-o in declansarea alegerilor. Iar „guvernul său” le va arăta românilor costul unei noi administratii de tip COCOPO.

PS In poza de mai sus, LUDOVIC Orban pare că stă pe două scaune. Este o iluzie optică. Este adevărat, se văd, in spatele lui, două semiberjere LUDOVIC XVI, care, la fel cu tot mobilierul din Palatul Parlamentului, a fost achizitionat sau restaurat in vremea in care m-am ocupat de finalizarea lucrărilor la „Casa poporului.

17 gânduri despre “Farsa „consultărilor” de la Cotroceni

  1. Cu tot respectul spun ca ceea ce fac Iohannis,Orban și alcoolitii (sic!) lor este o mizerie care nu se petrece nici in cele mai sângeroase dictaturi.E ,in primul rând ,o trădare a poporului roman.Comunicatul despre neparticiparea PSD la farsa cotrocenistă trebuie adus la cunoștința întregii populații și a mediei internaționale.

    Trimis de pe iPad‑ul meu

    > Pe 22 dec. 2020, la 10:08, ADRIAN NĂSTASE a scris: > >  >

  2. Toate abuzurile SRI, DNA, PNL, USR s-au intamplat cu acordul si sprijinul tacit al PSD. In numele „interesului national”, PSD a votat guvernul Orban dupa ce l-a dat jos … in numele „bunului simt” PSD face in continuare jocul acestor mascarici fara nicio jena. Ce era de vazut, am vazut. Urmeaza reabilitarea DNA si intrarea in puscarie a tuturor celor care se impotrivesc acestui sistem mafiot, judecatori, avocati, politicieni … a inceput dictatura lui CIOLANIS … acum totul este sub controlul lui.
    Minciuna si prostia sunt la putere acum, urmeaza cei mai negrii ani de dupa ’89.
    Va doresc multa sanatate, sarbatori linistite si emigrare placuta !

  3. Am sa incep cu marea necunoscuta a sederii d-lui Orban, Ludovic Orban, pe doua jilturi. Din unghiul prezentat de televiziuni asa parea, insa sta pe un scaun in fata jilturilor. Programul de guvernare s-a semnat, dar noi toti nu-l cunoastem, exista, insa lipseste cu desavarsire, programul se va elabora pe parcurs in timpul celor 4 ani de guvernare. Vai de mamitica noastra cu asemenea specimene politice, nepunand la socoteala atmosfera politica internationala extrem de incarcata.

  4. […] PS In poza de mai sus, LUDOVIC Orban pare că stă pe două scaune. Este o iluzie optică. Este adevărat, se văd, in spatele lui, două semiberjere LUDOVIC XVI, care, la fel cu tot mobilierul din Palatul Parlamentului, a fost achizitionat sau restaurat in vremea in care m-am ocupat de finalizarea lucrărilor la „Casa poporului”, a spus Adrian Năstase pe blogul său personal. […]

  5. […] PS In poza de mai sus, LUDOVIC Orban pare că stă pe două scaune. Este o iluzie optică. Este adevărat, se văd, in spatele lui, două semiberjere LUDOVIC XVI, care, la fel cu tot mobilierul din Palatul Parlamentului, a fost achizitionat sau restaurat in vremea in care m-am ocupat de finalizarea lucrărilor la „Casa poporului”, a spus Adrian Năstase pe blogul său personal. […]

  6. Chestia cu scaunele am sesizat-o încă de când l-am urmărit în direct, dar eu am zis altceva: că stă între scaune.
    Acum, că am aflat ce stil sunt jilțurile, spun: Ludovic cel mic n-a mai apucat decât un scăunel de bar, între două ludovice.

  7. […] PS In poza de mai sus, LUDOVIC Orban pare că stă pe două scaune. Este o iluzie optică. Este adevărat, se văd, in spatele lui, două semiberjere LUDOVIC XVI, care, la fel cu tot mobilierul din Palatul Parlamentului, a fost achizitionat sau restaurat in vremea in care m-am ocupat de finalizarea lucrărilor la „Casa poporului”, a scris Adrian Năstase pe blogul sau. […]

  8. […] PS In poza de mai sus, LUDOVIC Orban pare că stă pe două scaune. Este o iluzie optică. Este adevărat, se văd, in spatele lui, două semiberjere LUDOVIC XVI, care, la fel cu tot mobilierul din Palatul Parlamentului, a fost achizitionat sau restaurat in vremea in care m-am ocupat de finalizarea lucrărilor la „Casa poporului”, a scris Adrian Năstase pe blogul sau. […]

  9. Brexit: Cacealma pana in ultima clipa? Ce va urma?

    Deznodamantul mult dramatizatei intrigi britanice privind neprelungirea tranzitiei postBrexit, formal expirabila la 31 decembrie 2020, s-a confirmat in mod tacit. El a fost previzibil inca din primul act al piesei in care se facuse un titlu din ideea ca Regatul nu va prelungi negocierile si tranzitia si ca acesta va prospera si fara acord! Rolul principal, al eroului inflexibil in aventura lui fie ce-o fi, l-a avut premierul britanic Boris Johnson. Umfland toti muschii manipularii, Johnson parea sa joace totul pe o carte, aparent castigatoare. El a intins la maxim nervii tuturor, ca intr-o piesa in care urma o scena de sinucidere asistata. Dar la scadenta de la miezul noptii a negocierii acordului postBrexit, cacealmaua a iesit la iveala.

    Prima fumigena menita sa ascunda ca va fi sarit parleazul tranzitiei in 2021 a lansat-o premierul Boris Johnson. El a anuntat, parca prefatator pentru amanarea negocierilor si prelungirea tranzitiei, ca a fost identificata o noua tulpina de coronavirus, acceleratoare a transmisibilitatii cu 70%, care a fost scapata de sub control si a fortat intrarea in lockdown a Londrei si a unei parti din Anglia. Dintr-o data, noua si coplesitoarea situatie de urgenta sanitara din insula a luat-o inaintea tuturor urgentelor, impunandu-se abrupt in fruntea agendei guvernului britanic! Este de inteles ca naravasa coronatulpina londoneza sau engleza, pentru a o numi dupa locul aparitiei, ca si in cazul virusului wuhanez sau chinez, a bulversat calendarul negocierilor euro-britanice privind un posibil acord postBrexit, cat si pe cel al incheierii tranzitiei. Un orizont privind stingerea crizei a fost estimat in anul urmator. El este legat de campania de vaccinare, care va fi de durata.

    Un al doilea moment edificator pentru posibilitatea ca Westminsterul sa o stearga englezeste peste parleazul tranzitiei a venit din partea premierului Scotiei, Nicola Sturgeon, care i-a venit in ajutor. Sturgeon a cerut, luni, guvernului Boris Johnson sa accepte prelungirea perioadei de tranzitie post-Brexit. Ea si-a justificat cererea prin evidentierea dublului context special. Pe de o parte, impasul negocierile pentru un acord – datorita pozitiei nejustificate a Londrei de a accepta reguli de concurenta loiala pe piata europeana si respingerii navelor de pescuit europene in apele britanice. Pe de alta, cel mai presant, interventia de ultima ora in ecuatia crizei epidemiologice a noului virus, englez, cu o virulenta sporita. “Noua tulpina de coronavirus si diversele complicatii arata ca ne confruntam cu o situatie grava, care necesita atentia noastra in proportie de suta la suta. Ar fi inconstient sa amplificam criza prin efectele Brexit”, a argumentat premierul Scotiei. Desi, ca raspuns la cererea scotiana, un purtator de cuvant britanic a anuntat ca Londra nu si-a schimbat pozitia cu privire la incheierea perioadei de tranzitie la sfarsitul anului, supralicitand continuarea negocierilor pana in ultima zi, perspectiva reala este ca un eventual acord, facut pe genunchi, va fi imposibil de ratificat in timpul ramas, dar nici de dorit in termeni rationali, un acord prost facut fiind mai rau decat fara un acord. Practic, noile proiectii pe aceste subiect sunt deja facute pentru anul 2021. Cu siguranta, ele isi vor gasi premierul potrivit si guvernul potrivit din partea Marii Britanii. Johnson are toate “sansele” ca, printr-un unilateralism extrem de raufacator pentru britanici, sa-l urmeze indeaproape in istorie pe mentorul sau Donald Trump, care a fost respins electoral de americani, refuzandu-i-se al doilea manadat la Casa Alba.

  10. off topic, si cu scuze, pentru ca inteleg contextul supararii PSD. Inca odata, Romania este la egal cu cele mai sarace tari din UE, sub domnia lui Iohannis si PNL-USecu. Asta conform statisticilor „ioropene”. Totusi, concret, citi tarani cu CW in curte au fost racordati la canalizare, apa potabila, gaz si electricitate in ultimii ani? Inteleg, „baronii rosii” sunt mult mai captivanti, dar taranul roman ce vina are?

    Francezii indeamna poporul lor sa arate „patriotism gastronomic”. Eu am urmat acest sfat, m-am pozitionat la coada la magazinul romanesc, si ca un bun roman, am bombanit in frig, dar fericit in final ca am plecat cu un ladoi cu sarmale, ciorbe, cozonaci si alte bunatati romanesti. Avem di tatie 🙂

    • Aici la Romanica avem di tatii, n-ati gasit la acea coada ceva mintii (minte) pentru romanii nostri de acasa ? In privinta acelei incaperi din fundul curtii, toti politicienii se impiedica in mandatele lor.

  11. Aceste „consultări” n-au nici un rost, deja se știa cine avea să fie premier. La fel ca „Guvernul meu”, „PEEE SEEEE DEEEE”, „Stați în casă, dar ieșiți la vot” și multe altele, ele sunt doar o altă manifestare a bine-cunoscutei aroganțe a lui Iohannis. Eu salut decizia domnului Orban de a se rupe de Iohannis, și mi se pare că vine în sprijinul unei ipoteze a domnului Cristoiu, cum că Orban, după alegeri, se va rupe de Iohannis, și dacă PNL va câștiga categoric votul atunci o suspendare ar fi fost iminentă. Iohannis era conștient că o ruptură va urma și simțea că Orban e mai mult decât un executant, motiv pentru care a aruncat eșecul campaniei în cârca lui Orban și a încercat să-l impună pe Ciucă. Aripa Orban a refuzat, și cu sprijinul USR l-au impus pe Câțu. Liderul PNL a plecat apoi să negocieze cu USR, și adevărul e că a cedat cam mult, dar a fost forțat să facă asta de către încăpățânații din USR. Rezultatul negocierilor nu le-a convenit baronilor galbeni din Ardeal și taberei Iohannis din PNL, dar zadarnic. Partidul și guvernul nu mai sunt ale lui Iohannis. USR-ul l-a abandonat și el. Pentru prima oară de la căderea ultimului guvern PSD, Iohannis a pierdut controlul. Foarte bună mișcare a făcut Ludovic Orban (pe care nu știu dacă v-am mai zis, dar îl apreciez mai mult decât pe Iohannis, pentru că el a muncit 30 de ani pentru PNL, a pornit de jos și a ajuns sus, spre deosebire de Iohannis, care a apărut brusc în partid prin 2014, a devenit în mod misterios președinte de partid și apoi a și ajuns la Cotroceni). Nu-l susțin pe Iohannis, l-am susținut în trecut dar nu-mi este drag, pur și simplu nu înțelege că el nu e Băsescu, pe el nu-l iubește lumea și nu l-a iubit vreodată, n-are carisma marinarului și nu o va avea niciodată, motiv pentru care trebuie să-și joace mai departe rolul de ficus și să nu mai facă campanie, că face partidul de râs!

  12. Hai că mi-a venit chef de încă un pamflet… N-am talentul lui Vadim, dar cu timpul voi învăța. Lectură plăcută!

    –––––––––––––––

    Farsa de la Cotroceni

    Doamne, cu ce ți-am greșit ție?
    Cu ce circ ne-ai blestemat
    Destulă butaforie
    Anul ăsta-am îndurat

    Ficusul cel dezaxat
    Zicând că țara-i jucărie
    La vot ne-a chemat
    Chiar în miez de pandemie

    Nu-i ieși cum ar fi vrut
    Planul său grozav, măreț
    Parlamentul s-a umplut
    Iar de idioți și fleți

    Se trezi să îi adune
    Îi chemă la Cotroceni
    Dar jocurile-erau făcute
    Farsă pentru cetățeni

    Se formă, gata, guvernul,
    Cel așa anticipat
    Cu un premier de paie
    De alții teleghidat.

    Toți cu toți acum fac pace
    Au făcut un mare blat
    Dușmani sunt ei în aparență
    Parteneri sunt la furat

    Mult blestem pe țara asta
    Ce mai farsă, ce-anarhie
    E momentul: ziceți „Basta!”
    Ajunge-atâta viclenie!

    ––––––––––––––-

  13. […] PS In poza de mai sus, LUDOVIC Orban pare că stă pe două scaune. Este o iluzie optică. Este adevărat, se văd, in spatele lui, două semiberjere LUDOVIC XVI, care, la fel cu tot mobilierul din Palatul Parlamentului, a fost achizitionat sau restaurat in vremea in care m-am ocupat de finalizarea lucrărilor la „Casa poporului”, a scris Adrian Năstase pe blogul sau. […]

Lasă un răspuns