Listele suplimentare, Băsescu si justitia imanentă

In 2004, la alegerile prezidentiale, in primul tur de scrutin, nu au fost acceptate listele suplimentare. La presiunile unor ONG-uri si cu naivitatea (probabil) a unor colegi de la PSD, pentru turul doi, s-au acceptat aceste liste (desi asta insemna schimbarea regulilor in timpul jocului).

Chiar si asa, eu am castigat in toate circumscriptiile electorale, cu exceptia Bucurestiului, unde a „castigat” Băsescu, cu o diferentă mare. Explicatia – probabil vi-o amintiti – listele suplimentare si cozile imense pentru aceste liste la Gara de Nord si la Aeroportul Otopeni! Asa a „castigat” alegerile, atunci, Basescu.

Iată ca acum, după 16 ani, listele suplimentare nu au mai jucat in favoarea lui Băsescu. ICCJ a respins contestatiile PMP de examinare a listelor suplimentare din Bucuresti. Asa incat partidul lui Băsescu -PMP -, care a obtinut 4,86%, respectiv 4,93%, la aceste alegeri, nu va intra in parlament.

Concluzia – Băsescu nu a reusit să-i mai păcălească, incă o dată pe romani. Poate că e vorba si de justitie imanentă…

30 de gânduri despre “Listele suplimentare, Băsescu si justitia imanentă

  1. O mică dreptate ceea ce s-a întâmplat cu PMP-ul.
    Corect ar fi ca să-i fie retrase toate drepturile de ex-Președinte lui Băsescu și din momentul in care a mințit in declarația privind colaborarea cu SEcuritatea ar trebui să-i fie imputate sumele calculate conștiincios relativ la drepturile dobândite .Așa ar reacționa o Justiție și o Democrație adevărată.

  2. primesc Covid în gazdă, contra febră de 39 de grade”

    Sa ne radem un pic :

    În campania electorală, candidatul ”Dreptei Unitea” a rupt inima alegătorilor asigurându-i că a doua zi după victoria sa vor avea apă caldă. Ce nu le-a spus, în septembrie, Nicușor, electorilor, era faptul că dezideratul devenea posibil tot doar dacă oamenii ar fi apelat, în mod tradițional, tot la ceainice, aragaze și termoplonjoane. Așa se face că, la două luni de la măreața sa izbândă, bucureștenii încă își pun porcul pe calorifer, la congelat, pentru că:

    1. Este atât de frig încât, pe calorifere au apărut anunțurile gen ”Atenție, cad țurțuri!”.

    2. Este atât de frig încât pietricelele care le zăngăne prin botoșii de casă sunt chiar degetele lor de la picioare.

    3. Este atât de frig încât administratorul de bloc umblă pe scară cu mâinile în propriile lui buzunare și ciocâne la uși doar cu aerul expirat.

    4. În apartamente este atât de frig încât bucureștenii au început să își deschidă frigiderele pentru a încălzi bucătăriile.

    5. În casele bucureștenilor este atât de frig încât protezele dentare ale pensionarilor au început să dârdâie în pahare.

    6. Este atât de frig încât, atunci când își vorbesc, cuvintele cuplurilor îngheață în aer iar oamenii sunt nevoiți apoi să le bage la microunde pentru a înțelege ce-au avut să-și spună.

    7. Este atât de frig încât la avizierele blocurilor au apărut anunțurile gen ”primesc Covid în gazdă, contra febră de 39 de grade”.

    8. În casele bucureștenilor este atât de frig încât pet shopurile nu mai vând canari, papagali și șoareci ci pinguini, foci și vulpi polare.

    9. Este atât de frig încât puiul din frigider nu mai zboară, ci se roagă de gospodine să fie băgați cât mai repede la oala sub presiune.

    10. În casele bucureștenilor este atât de frig încât cafeaua de dimineață nu se mai bea, ci se linge de pe băț.

    11. Este atât de frig încât, pe calorifere au apărut anunțurile gen ”Atenție, cad țurțuri!”.

    12. În casele bucureștenilor este atât de frig încât, dacă dai drumul la robinetul de apă caldă, curg direct cuburi de gheață.

    13. Este atât de frig încât hypermarketurile au început să comercializeze raclete pentru curățarea lentilelor de ochelari.

    14. În casele bucureștenilor este atât de frig încât oamenii nu mai mănâncă cu tacâmuri metalice, să nu le rămână buzele lipite pe furculițe.

    15. Este atât de frig încât copiii folosesc o nouă scuză pentru a sta treji până târziu: „Dar mamă, pijamalele mele nu s-au dezghețat încă!”.

    16. În casele bucureștenilor este atât de frig încât agențiile de turism fac publicitate pentru Revelioane all inclusive în igluurile din Laponia.

    17. Este atât de frig încât oamenii de zăpadă bat la ușile bucureștenilor și plătesc ca să poată dormi pe canapea, numai să nu se topească afară, peste noapte.

    18. Este atât de frig încât, dacă vrei să plângi la o telenoveală turcească, trebuie să te uiți la televizor cu capul în cuptor.

    19. În casele bucureștenilor este atât de frig încât oamenii nu-și mai țin mâinile în mănuși ci direct în prăjitoarele de pâine.

    20. E atât de frig încât gândacii din baie fac patinaj artistic în vasul de toaletă.

    https://www.academiacatavencu.info/actualitate/20-de-lucruri–pe-care-nicusor-dan-poate-nu-le-stie–despre-cat-de-frig-este-in-apartamentele-bucurestenilor-43083

  3. Nu i-a păcălit Băsescu dar i-a păcălit useriștii! Este mai jalnic faptul că un lider USR și-a cerut scuze bucureștenilor pentru lozinca referitoare la apa caldă, argumentându-și scuzele cu politica de campanie. Așadar, cu tupeu, indirect, a recunoscut că ei, printr-o lozincă, îi pot prosti pe bucureșteni, pentru că îi consideră, fie proști, fie neinformați.

  4. De ce este posibilă batjocorirea Constituţiei în România ?

    În absenţa unei opinii publice educată în spirit civic şi de bună credinţă, nici o Constituţie nu poate să impună prin ea însăşi respectarea prevederilor sale şi nici să împiedice răstălmăcirea lor grosolană. Constatăm astfel că de când a fost ales, Iohannis manipulează cu rea-voinţă realitatea de tip juridico-politic exprimată de Legea Supremă a Ţării, cu scopul personal de a alcătui – după propria sa expresie – „guvernul meu”.

    Iar faptul că e pe cale să reuşească şi de data aceasta nu reprezintă altceva decât o particularitate a adevărului universal valabil de-a lungul întregii istorii a umanităţii, şi anume că nu există nici o lege ori reglementare care să funcţioneze «in abstracto», adică în afara oamenilor, a celor care trebuie să aplice legislaţia şi să o utilizeze.

  5. O VESTE BUNA DUPA O PERIOADA DE TIMP…

    BASESCU CEL CARE SE CREDEA DE NEANVINS , DEVINE, ODATA CU SCURGEREA TIMPULUI, UN PERSONAJ TOT MAI IGNORAT, DE GANDIRILE UMANE SI MAI ALES DE CEI CARE, AU FOST SPRIJINITI NU CU MULT TIMP IN URMA DE ACEST MARINAR.( FOCALIZAND-UI PE : BLAGA , VIDEANU SI MAI ALES PE ACTOALUL” PRESEDINTE” IOHANNIS. PE CINE NU LASI SA MOARA, NU TE LASA SA SUPRAVIETUIESTI!…)

    CAT DE CURAND BASESCU VA PIERDE, DEFINITIV, CREDIBILITATEA IN PRIMUL RAND, IN FATA EUROPARLAMENTARILOR,
    ALEGATORILOR , ULTERIOR…UN NOU MANDAT DE EUROPARLAMENTAR.

    IN PRINCIPIU , VA FI UN BIET, Cawboys , ratacit, in VIITOR!

    DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE SUNTETI SI RAMANETI OMUL, POLITICIANUL CU O CULTURA DEOSEBITA , IN REALITATE SI ATUNCI SI MAI ALES ACUM, NAIVITATEA PRIMEAZA IN GANDIRILE ANUMITOR, POLITICIENI DIN PSD SI NU NUMI .

    SA SPERAM CA IN VIITOR, JUSTITIA ROMANA VA DEVENI IN TOTALITATEA EI, INDEPENDENTA…TRAGANDU-L LA RASPUNDERE PE IOHANNIS SI PE COLABORATORII SAI!

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE OMUL, POLITICIANUL AUTENTIC!

  6. Mult prea tardiva aceasta imanenta/ mai degraba maurul si-a facut datoria, acum poate sa dispara usor in ceata; sunt alti cai de incalecat…

  7. E .. sefu iar repet – daca matale ati fi incercat sa recuperati voturile PRM …..
    Da nu! Dvoastra „eiropean”, intelectual .. ce o sa zica suririle noastre de ginta euripeana?

    Base a recuperat cam 1/2 din voiturile PRM iste .. si a castigat!!!

    Si de aici o groaza de incurcaturi sa nu zic de incurcatele!!

  8. Individul a luat și așa mult peste procentul pe care îl merită.
    Găsiți un exemplu de fost președinte care s-a făcut ”parlamentar”?

  9. Amar! Unei megainselatorii i s-a răspuns cu un mic bobarnac. Ispășirea celor 66 la sută de acum un an abia urmează.

  10. Nu cred că spun ceva ce nu vede toată lumea, PMP este în colaps.
    Fiind în contact cu lideri ai partidului și cu alți membri PMP, am înțeles ce se petrece acolo.

    AUR nu numai că le-a smuls o bună halcă din electorat, dar oferă supapa de ieșire pentru nemulțumiții care nu se mai regăsesc (cam de multișor) în politica de compromis a partidului.

    Pe scurt, sunt nemulțumiții care au crezut în unionism și în carisma de ”unificator” a lui Băsescu, dar care de fapt i-a folosit în mod parșiv pe alegătorii basarabeni.
    Sprijinind ostentativ doar un singur partid basarabean, PUN (creația lui), a alienat, a învrăjbit și a izolat celelalte partide unioniste fărâmițând astfel forțele politice unioniste de dincolo de Prut.
    În plus, unioniștii din partid se reduseseră doar la un singur deputat, dar și acela marginalizat, Constantin Codreanu susținut doar de Eugen Tomac, care este și el total dezamăgit. Doar un simț al loialității îl mai ține deocamdată în partid.

    Al doilea mare grup de nemulțumiți este cel al conservatorilor care au constatat că de fapt PMP nu are niciun gând să promoveze o politică conservatoare, invocând interese și politica înțeleaptă pentru a se alinia politicii progresiste adoptate de PNL sub bagheta lui Iohannis.

    În al treilea rând, cireașa pe colivă care a frustrat cea mai mare parte a membrilor, a fost impunerea Elenei Băsescu prima pe lista de la Constanța.

    Oricum, deja sunt persoane cu care am vorbit și care doresc să migreze la AUR.
    Deci PMP ori se dizolvă prin absobția în PNL (o doresc cei fără principii), ori prin absorbția în AUR, partidul înrudit ideologic..Certurile din interior sunt, se pare, ireconciliabile.

    De aceea, dispariția PMP ar fi pretextul ideal pentru ca cei care părăsesc partidul să nu fie taxați ca ”trădători”.

    • Interesant cum apar, evolueaza, decad si dispar partidele. Mostenirea politica a lui Basescu se indreapta vijelios spre zero, si vedem din comentariu de ce. AUR poate invata niste lectii existentiale serioase de la PMP, ca sa nu cada in aceleasi capcane. Sunt alte lectii serioase pe care le poate invata de la partidele conservatoare din Polonia/Ungaria in relatia cu UE.
      Deocamdata, la TV nu am retinut decit figura lui George Simion, foarte populat astazi in media. Dar e nevoie de oameni credibili linga el. Platforma de comunicare trebuie sa ramina constant clara, lucida. Nu cred ca e bine sa cada intr-un nationalism mistic, iar dl Simion sa devina o figura de erou national unic, care ar avea chemare mesianica. Partidul are nevoie de realism politic, si sa aiba un mesaj conservator modern.

  11. Lumea politica, dar si analistii politici aferenti , mi se pare mie, nu-si dau vreun interes real, in a analiza votul de pe 6 decembrie. Urmează 4 ani fără vot , nu mai contează. Pai si daca vin anticipate ?!

    Analizează cu nesat, unii, doar AUR-ul, din frica de necunoscut probabil.AUR e doar la inceput.Cei obsedati de „driapta” ii dau înainte cu guvernele pe surse, ca sa continue ce nu s-a mai votat sa continue.Romanii sunt blajini, inca mai pot inghiti niste bataie de joc, pai nu ?!

    Liderii de partide ignora cu desavarsire (ne)prezenta la urne, si arunca in ochii alegatorilor procente, doar procente.Am ajuns la 30%.Am invins.Lupta pentru ciolan continuand, ca si cum alegerile nicj n-ar fi avut loc.

    Prezenta scăzută se poate datora :
    -implicării Presedintelui in campanie;
    -implicării ambasadorului X;
    -Covid-ului;
    -impotentei si indiferentei guvernamentale pe timp de criza;
    -lipsei de lidership;
    -norocului sau ghinionului, dupa caz.

    De ce nu au venit oamenii la urne ?
    De ce cu PSD au mai votat doar 1,7 milioane ? Din cauza lipsei de credibilitate a lidersipului cumva?
    De ce PNL a ajuns la 1,5 milioane de votanti ?Pentru ca dezvolta Romania ?
    De ce USR a scăzut atât de mult ?La momentul Dragnia erau vreo 2,2 milioane.
    Votantii USR au votat pentru continuitate ?Pentru Citu ?Sau pentru Ciolos? Impotriva „penalilor”?

    Daca neprezenta, dar si votul, au fost date anti-PNL ,cum se face ca tot ei fac guvernul ? Si vor si Premier si sefia la camere cu 1,5 milioane de voturi ?

    De ce, pe timp de criza, noul guvern al Romaniei, nu e construit in jurul unui profesionist apolitic, si pentru milioanele de romani care nu au mai vrut sa voteze ?

    Alianta de „driapta”, ce se negociază acum, reprezintă vreo 2,5 milioane de oameni, multi bugetari probabil(unde vin si „reformele”), in timp ce in Romania sunt vreo 16 milioane de oameni care nu se simt reprezentati.

    Cum treci o tara prin criza cu asemenea gandire ? Ce naibii reforme se vor implementa, cui si cu cine ?

    Sau reforma e de fapt sa pui sefi noi la camere, sa nu care cumva sa ajungă numărul doi sau trei in stat vreunul cu tricou de culoare gresita ?

    Singură solutie, cred eu, de oprire a crizei politice(ce începe), economice, dar si de sănătate este un guvern „neutru” si nu politic sau militar.

    Politicienii au ratat ocazia sa fie o optiune, iar ciolaniada de la negocierile USR-PNL-UDMR ne reconfirma ca NU AU INTELES nimic din votul de pe 6 decembrie.

  12. SORIN LAVRIC- DUȘMANUL PEDICHIURII ȘI AL CORECTITUDINII POLITICE

    De câteva zile încoace, INAMICUL PUBLIC NR. 1 al României europene pare a fi Sorin Lavric -senator proaspăt ales pe listele AUR. Asta se întâmplă fiindcă dânsul a scris ceva într-o carte. Mai exact, el a scris, printre altele, așa: „Sunt trei împrejurări când priveliștea unei femei culminează în dezgust: când își face toaleta intimă, când își probează hainele în oglindă și când stă pe masa ginecologică”… sau: „vopsirea unghiilor de la picioare e unul dintre oficiile cele mai absurde la care se poate preta femeia, un oficiu în care bărbatul vede o stupiditate crasă”… Mai sunt și altele, dar acestea par a fi cele mai populare citate din cartea DECOCT DE FEMEIE . Cartea a apărut în 2019. N-a produs mare emoție. Am citit câte ceva din DECOCT DE FEMEIE. Stilul e, din punctul meu de vedere, prețios, infatuat, neatrăgător iar autorul pare mai degrabă lipsit de simțul umorului.
    Atunci când a apărut cartea, Sorin Lavric nu era privit ca om politic ci, mai degrabă, ca un filosof cam excentric. Dintr-o dată, însă, prin afilierea filosofului la AUR, opinia (poate greșită!) a acestui bărbat despre banala pedichiură, incluzând și vopsitul unghiilor cu ojă, a ajuns să fie problemă națională iar declarațiile sale politice (nu foarte multe) au constituit pentru Uniunea Scriitorilor dar și România Literară motive de excludere. Am fost uimită că două foruri ATÂT DE PREȚIOASE sancționează cu harșt! și „ieși afară, măgarule!” câteva declarații politice dar și unele fraze dintr-o carte care nu reprezintă nici pe departe un program și o culegere de „teze”, ci e, mai curând, o semi-ficțiune…

    Evident, nimeni nu l-a sancționat pe Cristian Neagoe, dându-l afară din sânul cald al ICR New York pentru:

    „Căcănari la pensie joacă table pe sub tei. M**e, bă! Noi vedeam printre frunze cum își mișcă brațele păroase de proletari în p**a mea, parcă spărgeau liniștea aia de prânz cu zarurile lor șase-șase… Găina udă miroase urât. Pielea lor bătrână tatuată cu zar mirosea urât, a uzină, a inutil… Candeala ( miros neplăcut, infect, în conformitate cu Dicționarul de pușcărie, m-am informat, căci nu știam ce înseamnă, n.n.) aia de sandilău ( nebun, în conformitate cu același dicționar, nici termenul ăsta nu-l știam, n.n.)”…etc, etc…nu vă mai plictisesc cu continuarea… Îmi pare rău, dar nu pot să precizez din ce operă a lui Cristian Neagoe face parte acest fragment, căci eu am luat textul din Decizia nr. 817 din 10.09.2009 a CNA, care sancționa un post de televiziune pentru că a difuzat așa ceva.

    Literatură, de! ne temem noi de literatură? Nicidecum!

    Nici feministele nu l-au reclamat pe Mircea Cărtărescu la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru :

    „…şi mai ales dezgust pentru tot ce ţinea de acea după-amiază, pentru femeia dizgraţioasă şi duhnitoare de lângă mine, pentru garsoniera cu pereţii strâmbi, până şi pentru cerul de amurg transpirând prin perdeaua de la geam, Ea dispăruse la veceu pentru chestii intime şi s-a-ntors, mare, ţâţoasă, cu mult păr pubian (îmi imaginasem femeile cu totul altfel), cu şolduri musculoase, în aerul cenuşiu al camerei.” (textul este extras din DE CE IUBIM FEMEILE, 2004)

    Tot literatură, nu-i așa? Eu am ales cele mai blânde imagini, fără să mă obosesc să caut imaginea femeii și în ORBITOR- ARIPA DREAPTĂ!

    După cum nimeni nu l-a dat afară din România pe Horia Roman Patapievici pentru următoarele:

    „Toată istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoșească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, așa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată, iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni și așa mai departe, la nesfîrșit. Apoi ne-au luat la urină rușii, care timp de un secol și-au încrucișat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o bășică a udului mai mare (de, bețiile…) i-au dovedit.” (din H. R. Patapievici, „Politice”, ediția 1996)

    Literatură, analiză fină, bașca patriotism… iar textul acesta l-a calificat bine-merci pe Horia Roman Patapievici pentru funcția de președinte a Institutului Cultural Român.

    Deci unii pot să scrie orice. În schimb, de câteva zile, este un extraordinar deranj pentru opiniile despre pedichiură ale lui Sorin Lavric.

    După părerea mea, însă, de astă dată presa isterică și „bine orientată”, ocupată cu corectitudini politice de tot felul, părtinitoare până la greață, a dat de o nucă tare în care cred că-și va crăpa smalțul caninilor porniți pe sfârtecat. Sorin Lavric nu intenționează să fie ipocrit. La întrebările insinuante el răspunde cu un dezarmant: „Este reacția mea estetică, reacția mea de psihologie masculină față de un detaliu de cochetărie feminină, pe care eu nu l-am înțeles și pur și simplu îl constat ca atare… Eu fac filosofia femeii, așa cum am înțeles-o eu. Vreți să fiu un duplicitar politicos?” (CULTURA LA DUBĂ.ro, 9 decembrie 2020)

    Și n-o să fie un „duplicitar politicos…” din această cauză nu cred că va fi prea interesat nici de opinia „fostului său profesor și îndrumător doctoral”, Gabriel Liiceanu, care se leapădă de el cu repulsie, într-un articol lung și extrem de plicticos publicat pe platforma CONTRIBUTORS.ro („Îndrăcirea lui Sorin Lavric” pe 9 decembrie 2020):

    „De zece ani, de când relațiile editurii Humanitas cu Sorin Lavric au încetat, am continuat să-i urmăresc acestuia traiectoria cu interesul celui ce crezuse la un moment dat că îi poate influența destinul. (…) Acum, pentru mine, din Sorin Lavric n-a mai rămas decât «faptul înspăimântător al metamorfozei sale».”

    …și nici de umorile lui Mircea Cărtărescu revărsate pe FACEBOOK și apoi șterse cu mult curaj pentru că, de! dânsul e un poet fragil și eterat, care plutește pe norișori pufoși și nu coboară de-acolo doar pentru a se amesteca, scandalos, cu vulgul:

    „Acum doar vreo lună o carte de-a mea a fost «discutată obiectiv» de doi cronicari literari pe care-i știam vag (este vorba despre Sorin Lavric și Daniel Cristea Enache, nicidecum atât de necunoscuți pe cât și-ar dori Cărtărescu, n.n.), așa că obiectivitatea lor nu m-a interesat cine știe ce. Acum aflu că am avut onoarea să fiu bătut la tălpi chiar de celebrul Sorin Lavric, El Însuși, revelat de câteva zile ca mântuitor al neamului românesc.” (postare ștearsă între timp de către autor, dar „capturată” de ZIARE.com, pe 9 decembrie 2020)
    Cronica literară a lui Sorin Lavric la volumul de versuri (sau cam așa ceva) NU STRIGA NICIODATĂ AJUTOR, aparținându-i lui Mircea Cărtărescu, se încheie cu aceste cuvinte:

    „Într-adevăr, versuri de doi bani. Între autorul Levantului şi cel al volumului de faţă se cască prăpastia unei căderi în gol. Nici măcar umbră a celui care a fost odată, din Mircea Cărtărescu nu a mai rămas decît dîra stînjenitoare a unui talent epuizat.” (COTIDIANUL.ro, 26 octombrie 2020)

    Oricine citește însă cartea NU STRIGA NICIODATĂ AJUTOR fără să i „se sparie gândul” văzând că este vorba chiar despre eternul candidat la premiul Nobel pentru Literatură, ar trebui să recunoască în sinea lui că Sorin Lavric are perfectă dreptate. Și-ar trebui să înțeleagă că această frază de final i-a produs autorului mai multe deservicii decât toată filosofia lui pe marginea pedichiurilor mai mult sau mai puțin sofisticate.
    …………………………………………………………………………………………………
    P.S. Să observăm, în final, asemănarea, deloc întâmplătoare dintre „…din Mircea Cărtărescu nu a mai rămas decît dîra stînjenitoare a unui talent epuizat”(Sorin Lavric) și „…din Sorin Lavric n-a mai rămas decât «faptul înspăimântător al metamorfozei sale»”(Gabriel Liiceanu). Semn că în CEATA LUI PIȚIGOI „dai într-unul/ țipă doi” și că pe Gabriel-cel-intelectual-de-marcă tot cronica lui Sorin Lavric la ultima producție poetică a prietenului său, Cărtărescu, l-a supărat mai mult decât „deviațiunea filosofică” a fostului său doctorand.

  13. Nu i-ar mai ajuta Dummnezeu ..acestui VIERME..!!

    Sâ, 12 dec. 2020, 12:50 PM ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: ” In 2004, la alegerile prezidentiale, in primul > tur de scrutin, nu au fost acceptate listele suplimentare. La presiunile > unor ONG-uri si cu naivitatea (probabil) a unor colegi de la PSD, pentru > turul doi, s-au acceptat aceste liste. Chiar si asa, eu a” >

  14. Iata mai jos un interviu interesant cu Vitali Portnikov, un jurnalist ucraenian (subtitrat in romana), care afimra, printre altele, ca Dodon a pierdut alegerile in Moldova pentru ca Putin nu i-a dat Transnistria (cei de acolo nu au votat), in ciuda frecatului intens a lui Dodon cu tricolorul romaneasc a cizmelor rusesti. El afirma ca Putin nu va da Transnistria Moldovei, indiferent cine va fi la putere, deci va continua sa mentina un conflict inghetat acolo. Motivul ar fi, asa cum am spus si eu in trecut, ca Putin ar dori ca Transnistria sa alipeasca Moldova, si nu invers. Semnalele in acest sens abunda. Deci, Dodon a dat-o rau in bara cu strategia lui de a ii face lui Putin pe plac. Deci, Putin nu accepta ca cei pe care ii considera „supusii lui” sa joace la doua capete.

    Dl. Portinikov mai cugeta ca Putin consiera Moldova un teren de testare, urmind ca solutiile „de succes” sa fie aplicate celorlalte tari unde Putin isi mentine Caii Troiani: Ucraina (Donetsk/Luhansk), Gruzia, si chiar Armenia.

    Suprinzator, nici un comentariu despre Romania. Pentru ca intr-adevar, Romania nu exista in aceasta discutie la nivel oficial.

    https://youtu.be/nksXmoJAcsg

  15. primesc Covid în gazdă, contra febră de 39 de grade

    Din la Bucuresti inghetam pe motov de Firea .. Asa sa fier.. Dar o fo?

    Municipiul Timişoara ar putea rămâne fără apă şi încălzire, din cauza datoriilor pe care le are Colterm, societatea de termoficare. Stocuri de cărbune şi gaze mai sunt până luni, iar marţi ar putea să fie întrerupt agentul termic.

    Situaţia este cu atât mai gravă cu cât principalele spitale, inclusiv cele din prima linie COVID-19, sunt conectate la sistemul centralizat de încălzire. La solicitarea Primăriei Timişoara, Instituţia Prefectului a cerut Guvernului sprijin, iar primarul Dominic Fritz spune că numai în acest an s-au plătit, pentru Colterm, 82 milioane de lei.

    Citeste mai mult: adev.ro/ql8qq3

    Firea?!

  16. Bate un vânt de zminteala anarhia în lume. Și nimeni nu pare a avea o idee salvatoare de construcție. Speranța unei reveniri la”notmalitate” e o iluzie.”Normalitatea” a sucombat de mult.

  17. Depedeserizare ce o fi aia ?
    Asta ?!

    Prima tendință s-a văzut în jurul anului 2000 când partidele au renunțat la „tehnocrați”, adică la specialiștii din anumite domenii, oameni onești cu opinii politice. După 2004 politicienii i-au îndepărtat pe cei din aparatul tehnic, deoarece aceștia nu strâng voturi și opiniile lor de specialiști nu au coincis cu „politicile de partid”. Profesioniștii întotdeauna au o probitate profesională și o moralitate ce îi impiedică să acționeze în sensul deciziilor greșite și în avantajul grupurilor de interese partinice și transpartinice.

    A da! În 1989 România avea nevoia de consum energetic de peste 25.000 MW/oră. Dupa 30 de ani, în timpul iernii 2019 – 2020 maximul de consum nu a depășit 11.000 MW/oră și în timp de pandemie, cu economia oprită rar a depășit 6000 MW/oră.
    Adica noi suntm campionii continentali la „inverzire” . Si am ajuns intr-o sitiatie verde preum un anume subprodus de gasca!

  18. MNT: Da, am putut observa în direct frenezia, mai ales studenţească şi a tinerilor, pentru a merge la Gara de Nord la vot. Telefonul mobil a fost un instrument „util” pentru Puterea Reală. (Astăzi ar fi mobilizarea pe reţele de socializare.). Da, am putut observa frenezia de a participa la „schimbare”. Puţin le-a păsat dacă regulile sunt sau nu încălcate. Multora schimbarea le-a ieşit pe nas.
    PS: Glumă bună dar atât. Nu este nici o justiţie. Puterea Reală are alte interese. PMP este prea mic, cu puţine şanse de creştere, fostul preşedinte pe la Buxelles şi cu prea multe probleme la dosar. Aşa că „AUR”

  19. Degeaba vă mai plângeți acum de victoria lui Băsescu, legitimă sau nu, ce a fost a fost și nu se mai poate schimba. În schimb, ar trebui privit spre viitor. Nu e timpul pierdut, la vârsta dvs., Ion Iliescu, mentorul dvs., abia își începea al doilea mandat prezidențial. Ce mi-ar plăcea să văd de la dvs. acum ar fi o reîntoarcere în PSD. Sunt convins că ați fi primit cu brațele deschise, și cred că v-ați înțelege foarte bine cu domnul Dâncu…

Lasă un răspuns