A murit diplomatul Gheorghe Lupes

A murit Gheorghe Lupes, un distins diplomat cu care am lucrat, ani la randul, in Ministerul de externe si, ulterior, in Casa Titulescu. Dumnezeu să-l odihnească!

Adaug si comunicatul Fundatiei Europene Titulescu:

„Fundația Europeană Titulescu anunță, cu profund regret, trecerea în neființă a domnului Gheorghe Lupeș, Secretar executiv al Asociației de drept internațional și relații internaționale (A.D.I.R.I.).

Diplomat de carieră, Gheorghe Lupeș s-a născut la 23 decembrie 1940, în localitatea Poduri, jud. Bacău. A fost absolvent al Institutului Politehnic din București și a urmat cursuri postuniversitare de relații internaționale și comerț exterior. În 1965, a intrat în Ministerul afacerilor externe și a activat în misiuni diplomatice la Belgrad, Washington, Lusaka, Harare și Bratislava. Între 1990 – 1992 a condus Direcția Africa din cadrul ministerului iar în 1994 a fost numit consul general al României la New York. În 2007 a fost ales Secretar executiv al A.D.I.R.I. A fost un bun cunoscător al limbilor engleză, franceză, sârbo-croată și rusă și a publicat numeroase articole pe teme de relații internaționale. În cadrul reuniunilor săptămânale ale Asociației pe care a coordonat-o in ultimii ani, a inițiat dezbateri privind subiectele de actualitate ale lumii contemporane, fiind un promotor activ al unei diplomații profesioniste, implicate și competente.

Fundația Europeană Titulescu transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.”

8 gânduri despre “A murit diplomatul Gheorghe Lupes

  1. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Rând pe rând, ne părăsesc oameni de valoare. Întrebarea este: avem o generație nouă, care să-i înlocuiască, care să fie și bine pregătită?

  2. Aseară, ideologul de la Cluj, m-a convins, încă o dată, cât este de arogant. Mai mult, am descoperit alte calități ale superbei sale personalități: mârlănia și lipsa diplomației.
    Cred că nu este nici pe departe atât de inteligent, pe cât cred unii că ar fi! La o provocare, nu răspunzi, printr-un atac. Așa i-am văzut , în plină acțiune, pe liberali. Eu cred că acest ideolog nu va face bine PSD, ci mai mult rău, prin ieșirile sale necontrolate.
    O fi fost Voiculescu, Felix- turnătorul, nu știu, dar văd că Antena 3 este singura televiziune, pe care PSD se putea sprijini. Au și ei persoane , care , prin răutățile lor au lovit în mod repetat în PSD, ca Radu Tudor, care era împotriva programului de dezvoltare rurală ( acum este revoltat că în școli nu este apă, că WC-urile sunt în fundul curții, că nu există internet etc) și țipa că vrea autostrăzi. O critica pe Firea că se circulă greu în București, că vara se întrerupea apa caldă, pentru reparații. Acum, are Bucureștiul de toate, inclusiv mormane de gunoaie.

  3. Dumnezeu să-l odihnească.
    Până la urmă, asta e viața, și eu mi-am pierdut colegul de bancă din facultate, pe lângă alți colegi care s-au pierdut de-a lungul anilor din urmă.
    Unul câte unul, mai devreme sau mai târziu….
    Dvs sunteți un privilegiat al sorții, nu veți muri definitiv niciodată, pentru că sunteți sau veți fi în manualele de istorie.

  4. Condoleante familiei si prietenilor!
    Lumea fascinanta a diplomatiei e mai saraca cu fiecare pierdere a unui diplomat. Ramin legendele.

  5. DIN PACATE ASA CUM SPECIFICAM, TIMPUL NU POATE FI OPRIT, FIECARE FIINTA INDIFERENT DE FORMA SI DESTINUL EI, ESTE DESTINATA A SE NASTE, A TRAI INDEPLININDU- SI EXISTENTA IN ACEASTA VIATA .

    DOMNUL GHEORGHE LUPES CA SI ALTI ROMANI, RAMANE PRINTRE PUTINELE VALORI UMANE, A LE PREZENTULUI, MEMORATE IN TRECUT.

    DUPA CUM SE VEDE, DANSUL LA VARSTA DE 25 DE ANI… IN URMA ACUMULARII UNOR STUDII DEOSEBITE , FACE PARTE DIN MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE, ACTIVAND IN MISIUNI DIPLOMATICE IN SPECIAL UN ASPECT DEOSEBIT, DIN A SA EXISTENTA , FIIND NUMIT CONSUL GENERAL AL ROMANIEI LA NEW YORK SI NU NUMAI !

    DACA ANALIZAM MAI PROFUND EXISTENTA VALORILOR UMANE, ROMANESTI , ELE POT FI REGASITE INTR- NUMAR SEMNIFICATIV IN TRECUT SI MAI PUTIN IN PREZENT.

    ESTE DE INTELES , ATAT TIMP CAT, IN PREZENT , VALORILE UMANE FICARE CU AL LOR IDEAL , SUNT UMBRITE DE EXISTENTA, NUMEROASA, A NONVALORILOR UMANE CE II POTI VEDEA IN DIFERITE SISTEME, MAI ALES IN SISTEMUL POLITIC ROMANESC LA NIVEL INALT.

    SA SPERAM CA CEI UMBRITI, MAI ALES CEI CARE INCEP A-SI DERULA IDEALUL CU A SA VALOARE , BENEFICA, INDEPLININDU-L IN VIITOR, SE VOR REGASI INTR-UN NUMAR, DE ACEASTA DATA MULT MAI VIZOAL DECAT NONVALORILE TIMPULUI PREZENT, REPUNAND PE ROL, AUTENTICITATEA CULTURII ROMANESTI.

    DUMNEZEUL AUTENTIC SI NU CEL FOCALIZAT PRIVIRILOR , GANDIRILOR NOASTRE, IN DIFERITE IMAGINI…DE ANUMITE „FIINTE UMANE, ” SA-I FIE ALATURI MEREU!

    Ps Suntem doar o existenta, destinata a exista in diferite vieti!..

Lasă un răspuns