Sper că nu ati uitat, astăzi este sărbătoarea Sf. Nicolae!

Chiar dacă alegerile lui Iohannis vă mobilizează atentia, totusi, astăzi, este o mare sărbătoare, atât pentru cei mari cât si pentru cei mici dar, mai ales, pentru cei care isi sărbătoresc si ziua numelui. Cărora le urez La multi ani!

Noi am sărbătorit, in familie, ziua de nume a nepotului nostru – Nicolas – si ne-am bucurat de bucuria lui atunci când căuta, in ghetele de sub brad, bomboane si jucării.

Astept, fireste, rezultatul votului si notez, in paranteză, că ministrul Vela, după ce a golit cusca cu leul lui Mocanu, il tine acolo pe Marian Ceausescu – căruia ii dă drumul pe stradă, să-i latre pe sustinătorii PSD, la diferite evenimente politice. Jandarmeria asistă cu botnita pusă.

32 de gânduri despre “Sper că nu ati uitat, astăzi este sărbătoarea Sf. Nicolae!

  1. Da ,dar PSD este o forță și vă renaște spre bunăstarea tuturor românilor.Asa da ne ajute Dumnezeu! La multi ani tuturor celor care poartă acest nume sfânt ! Sfântul Nicolae este și Făcătorul de Minuni și ne rugăm să facă o minune și pentru țărișoara noastră greu încercată!

    dum., 6 dec. 2020, 15:41 ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: ” Chiar dacă alegerile lui Iohannis vă mobilizează > atentia, totusi, astăzi, este o mare sărbătoare, atât pentru cei mari cât > si pentru cei mici dar, mai ales, pentru cei care isi sărbătoresc si ziua > numelui. Cărora le urez La multi ani! Noi am sărbători” >

  2. La mulți ani!
    Trebuie căutată, neapărat, o botniță pt Marian Ceaușescu. Până când acest individ face legea în România ? Odată trebuie pus capăt acestui, comportament, substitut al autorităților. Avem stat de drept recunoscut acum, și de UE și de ambasadorii prieteni, puneți dvs. ghilimelele unde vreți.

  3. ” ‘geaba-m sperat ca-n acest an/
    În dar de Moșul Nicolae/
    Cei ce-s mai sus, pe la Divan/
    Să dea ceva ….,
    Ne-au dat … o laie!”
    La mulți ani tuturor celor care își serbează ziua onomastică de Sf. Nicolae!

  4. Pacat ca acest sfant a abandonat nuiaua si aplica dince ince mai putine corectii. Nu spun cui si nici pentru ce. Ramane valabil ca singurul antidot , vaccin, solutie acida sau bazica , raspuns la problemele romanismului , sunt Oltenii cu O mare . In oltenia eterna terra nova s au nascut si plamadit , s au plamadit mai corect si nascut vrerile altruismului si virtutii. Austriecii au venit acolo in 1713 cu calesti aurite si cai inzorzonati si au plecat dupa 20 de ani pe jos , pingeliti si in cu u gol. Evreîi au incercat si s au spurcat cu soricul de la opinca iar ungurenii plang si azi dupa ei, Oltenii. Traiasca Oltenia Eterna Terra Nova!!!

  5. BUNA SEARA

    LA MULTI ANI PENTRU TOTI CARE ISI SERBEAZA ZIUA NUMELUI AZI FIIND O MARE SARBTOARE.

    „contact@terapiicomplementare.net

  6. Atitudinea jandarmeriei cu botnița pusă, slujbă cu caracter mercenar de altfel, nu ar trebui să ne surprindă. Comic și dramatic, în același timp, este faptul că gloata nu a uitat, ci pur și simplu nu conștientizează cine-l plătește pe mercenar. Dar vorba aia, extrapolată la comunitate, fiecare are ceea ce merită, fiecăruia i se întâmplă ceea ce permite să i se întâmple.

    Și tragic e, din perspectivă umanistă, nu a mea, că nimeni nu este vinovat că e așa cum e, după cum nu are nici vreun merit. Omul este expresia bagajului genetic – fire, temperament pe care l-a primit, precum și a inteligenței cu care a fost dotat la naștere, apoi al educației timpurii, în mod special. Pe acestea trei omul nu și le poate alege dar le este supus pe viață, amăgindu-se cu iluzia liberului arbitru.

    Înțelepciunea populară a sintetizat aceste observații milenare în proverbe dar omul „rațional” delirează cu atât mai mult, cu cât reușește să inventeze jucării mai periculoase ori inutile și nu le mai înțelege. Ba chiar nici nu le ia în seamă!

    Înainte să ne fie bine, trebuie mai întâi să fie foarte rău. Câtă vreme fiecare mai are două chei în buzunar – de la casă și de la mașină, plus o resursă oricât de modestă de supraviețuire, omul va permite să i se întâmple multe „tragedii” de ordin moral și spiritual.

    O ameliorare temporară doar amână deznodământul unui incendiu purificator și reluarea unui ciclu nou, sănătos de viață.

    • Bine glasuit. Sper insa ca raul dinaintea binelui sa nu fie un razboi pe care Rusia il agita pe canalele sale de propaganda de stat, si cu care ameninta Ucraina si Moldova. De ce leaga Moldova de Ucraina? Care e legatura? De fostul URSS, pe care ei il vad astazi reconstruit prin forta militara de ocupatie ca urmare a unei agresiuni militare rusesti. Ucraina si Moldova sunt date lor prin gratie divina…

      Toata lumea stie ca „binele” rusesc se aduce pe tancuri. Chiar ei confirma asta, nu am inventat eu. Soloviov „mediatorul” (aka „latratorul”) de la Voskresnai Vecer e tanchist si declara emfatic ca abia asteapta sa iasa la cotonageala.

  7. Eu nu!

    PNL da asa ca Sfantu Nicolae PNL a primit nuieluse ….
    [quote]

    Rezultate EXIT POLL ALEGERI PARLAMENTARE 2020.

    Senat

    PSD – 30,6%
    PNL – 29,1%
    USR-PLUS – 16,4%
    UDMR – 5,7%
    AUR – 5,3%
    Pro România- 5%
    PMP – 5%

    Camera Deputaţilor:

    PSD – 30,5%
    PNL – 29%
    USR-PLUS – 15,9%
    UDMR – 5,7%
    AUR – 5,2%
    Pro România – 5%
    PMP – 5%

    [/quote]

    PSD vcastigator aparent. Adica are o majoritate relativa insa , in mod normal, insuficienta ptr a forma majoritatea .

    PNL a iesit pe locu 2 cand se credea singur in cursa .

    USR-PLUS adevaratul castigator . Ar putea deveni „balamaua”

    Pro România a fost votata ptr Tonta sau Moticicleanu? Adica tendintab sociala sau liberala ?!!

    PMP , UDMR ca tot romanu impartial ce din Dandanache scoboratoar cu toate camele, poarlamentele ciolan sa fie !!!

    AUR ??!!!

    Cestia este aritmetica simpla .. de clasa a 4a! (poa azi de a 3a!)

    Daca Supremul nu s-ar juca de-a Gauleiteru ci de-a Constitutuonalu trebsoara s-ar rezolva in max 10 zile .. fara mare sucar.

    Adica

    Ziua I -a se invita la discutiii si cafeluta ala cu majoritatea relativa. Comunicat p-0 cafeau a fots buna, distilatiu excelent si am fost de acord ca tbla adunarii si a scaderii zice ca nu se poa mjaoriytaye. Asa ca a mai urmat un ramd de distilat.

    Ziua II a se invita la discutiii si cafeluta ala a l dpoilea pe lista. Comiunoicat ca mia sus

    Ziua III a se invita la discutiii si cafeluta ala al ceilati de pe lista . Cominicat … iun urma discutiilkor se pare ca se poate dehaja o solutie..Vom explora ince masura psibilitaile se piate realiza. Fara distilat ca erau prwa multi si poesu desi e ditai barbatu totusi …

    Ziua a IV se inviota la discutii al doilea de pe lista plus .. aia dispusi sa se alieze. Daca doscitii sunt fructoase se nominalizeaza un candidat. Daca nu

    Ziua a V, VI, VII contina discutiile preliminare, Comunicat – s-a servit extraveral ptr nervi si sirop ptr raguseli

    Pana in max Ziua X se cade la pace (ca la piata) si se nunmeste ub candidat care s afca discutii .. poa si numai exploratorii ….

    Dar ar fi de tras 2 concluzii :

    1) cand ai PUTEREA exercit-o! Nu iti dai demisii, nu iti dai autogoluri samd cum facu PSD .

    2) nu e cazulk sa te pui cu „cele sfinte”. Ca mos Nicolae are si nuiele ….

    Deci nu sucari inutil electoratu cu mnasuri numa asa ca sa le iei. Maruara trebuie naibii sa fie si pertinenta! De ex ce dracu ai avut cu pietele ?! Draci pe tine ? Te manca ?!!

    Sau erau obligat sa „prestezi” cu anticipatie ?!! De ex cestria cu opetele si lasarea fara caldura a 2 spitale.. A da.. Daca era poeste o spatamana era aglomeratie la liceul unde am sectia ! Erau sute de insi care doreausa „multumeasca” ptr caldura din aparamente!!

    PS inteleg ca mititelu a meritat bomboanele …
    Sa va traiasca si sa fioti cu titii sanatosi!

    • Hai că asta-i tare de tot. Nu ne spui cum ai votat, dar ne întrebi dacă suntem de părere că ai votat bine. (Plus, între paranteze, ca stupiditate de ordin secundar, acel inept „desigur”, la ”Am votat prin corespondență”, ca și cum toată suflarea blogului ar trebui să știe că-ți faci veacul prin străinătate.)

      Nu te supăra, ești cumva idiot?

  8. FRUMOASA IMAGINE DE FAMILIE , CU A SA SEMNIFICATIE, IN CARE FRUMOSII NEPOTI, FIECARE CU A LOR TRASATURA, DESTINATA, CE SUNT IMBRATISATI, CU DRAG, DE DOMNUL ADRIAN NASTASE , DE DOAMNA DANA NASTASE , ALATURANDU-SE IN SPATELE LOR, ASA CUM EREA FIRESC, PARINTII . PARINTII CU A LOR PRIVIRE SINCERA CE CONTUREAZA PRIN PREZENTA LOR, UN DETALIU…DIN INTREGA FAMILE .

    NEPOTUL NICOLAS , PRIVIND SPRE VIITOR… NEANSTINTEAZA CA, VA FI UNUL DIN URMASII FAMILEI NASTASE , CE VA DA CONTINUITATE IDEALU- LUI CU CARE BUNICUL A FOST DESTINAT.

    SA-I URAM DIN TOTUL SUFLETUL, CU OCAZIA SARBATORII NUMELUI, LA MULTI ANI SI SA DEA CONTINUITATEA MULT DORITA, SUB INDRUMAREA BUNICULUI, DEVENIND UNU-L DIN POLITICIENII AUTENTICI, APARTINAND FAMILIEI ADRIAN NASTASE!

    IN PRIVINTA VOTULUI …AM VOTAT, ATAT EU SI CEI CARE I- AM MENTIONAT ANTERIOR, CU PSD!

    SA SPERAM CA REZULTATUL VA FI , IN PRIMUL RAND, BENEFIC, PENTRU LIBERTATEA ROMANILOR SI IN AL DOILEA RAND PENTRU DERULAREA UNUI NOU GUVERN REPREZENTAT DE PSD SI NU NUMAI!

    PS LA MULTI ANI, NICOLAS ! LA MULTI ANI, DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, LA MULTI ANI , INTREGII FAMILII, CU CARE A FOST DESTINAT!

    Macar acum , in al 12-lea ceas, .Daca nu va fi, asa cum specificati, anterior si dumneavoastra DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, Fiecare cu a sa CRUCE! ( IN OPINIA MEA , ULTERIOARELE CRUCI, VOR FI ENORM , CA NUMAR, VIZOAL, FIECARE CU A SA SEMNIFICATIE!)

  9. Cea mai mare realizare a domniei voastre, în spiritul tradiției ca valoare fundamentală, propria familie.
    Cât despre intrarea UE și NATO cu bocancii în România, este mult de discutat, dar nu pe acest fir de AUR.

  10. După o noapte albă, o dimineață cu bucurie strepezita, născută de victoria „contra”. L-am văzut pe Dancu și instantaneu mi s-au întunecat ochii. Culmea, micul strop de liniște mi l-a oferit procentul neașteptat al Aur, despre a cărui existență am aflat doar alaltăieri. Mai mare decât al UDMR. Și cu voturi din diaspora. Om vedea. Aștept analiza gazdei noastre.
    Am ras cu lacrimi la o imagine cu plavanul de 1 Decembrie, cu un comentariu al unei prietene:, „anonim flamand, portret de sas cu arc în cap”

  11. O superba poza de familie, seniorii alaturi de tineri si viitorul familiei. Multa sanatate tuturor, ani lungi impreuna, iar sarbatoritului zilei (de ieri), La Multi Ani !

  12. A! Da!
    Acum muma dat seama ….Klaus este un soi de Nicolae romansesc, provenind din Niklaus ..
    deci ptr El Supremo sfantul a avut … nuieluse!!!!

    Da frica imi este ca Lae o sa persevereze ……

  13. Se pare că Sfântul Nicolae a făcut un mic dar poporului român.
    1. Trădătorii Ponta și Tăriceanu și-au luat adio de la Parlament.
    2. Lui Orban și lui Iohannis li s-a arătat că PSD are legitimitatea în Parlament. Dar nu cred că au înțeles.
    3. Lui Ciolacu și alor lui, Sfântul Nicolae le-a arătat vărguța. Probabil, au înțeles că nu au obținut mai multe voturi de la la alegători, cu toate prostiile pe care peneliștii le-au făcut, pentru că:
    – s-au dezis de Dragnea, Dăncilă, Dan, Nicolae, Ștefănescu, că nu l-au pus pe listă pe Pleșoianu, un tânăr, care aducea ceva voturi la București;
    – că nu au luat atitudine ori de câte ori Președintele și Premierul inaugurau obiective începute de PSD, amintindu-le cetățenilor cu memorie scurtă, că acestea se datorează proiectelor pesediste, pe motivul ca să nu pomenească numele lui Dăncilă;
    – că au trimis la dezbateri cu reprezentanții celorlalte partide, în general, pe toții gângăii, care nu aveau replică la atacurile și minciunile acestora.
    M-a surprins faptul că cetățenii din această țară , mai ales cei din Transilvania și din București cât și cei din diaspora au votat cu partidul lui Petrov. Ori fi fost acești votanți, ei înșiși, turnători sau odraslele acestora?
    AUR, un partid cu părți bune și părți mai puțin bune, ne-au demonstrat că sunt tineri în România, adepți ai familiei formată din bărbat și femeie, că recunosc valorile creștine. În rest, trebuie să recunosc, că au unele derapaje. Claudiu Târziu, fost ziarist la Deșteptarea și Monitorul de Bacău, este un om inteligent, cult și, din informațiile mele, a fost votat în Bacău de mulți simpatizanți ai lui ALDE. El a colaborat bine cu mine.
    În concluzie, și Preafericitul Patriarh are o mică satisfacție.

  14. @ZeV

    Ma intriga hiperbola dvoastra.
    Puteti explica cum au intrat domnii UE si NATO cu bocancii in Romania ?
    Adica va deranja mai putin daca intrau cu papuci de casa „cap de catel” ? Sau trebuiau sa descalte la usa pentru ca erau invitati in „camera de buna” ? Sau cum?

  15. Despre alegeri: O caracterizare succinta

    Cateva observatii, sa le zic in pas alergator, pe exit-poll, despre alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, in ziua de Sfantul Nicolae. Recurg la acest reper din calendarul crestin deoarece “Mosu” a venit cu nuielusa la PSD si PNL. Al doilea element de raportare il reprezinta starea de alerta pandemica, care probabil in manualele de istorie va insoti rezultatele alegerilor parlamentare cu denumirile de Parlamentul si Guvernul “Coronavirus”. Suna a tranzitoriu. Vom vedea ce va fi dupa corona si alerta.

    1. Disperarea a invins frica. Romanii au fost atat de exasperati de Guvernul Iohannis-Orban incat perspectiva ca acesta sa aiba si “Parlamentul meu” i-au facut sa-si invinga frica de coronavirus si sa mearga la vot. Prezenta la urne a fost insa prea mica – cea mai mica din ultimii 31 de ani – pentru a schimba perspectiva pe care nu si-o doresc.

    2. O validare pe muchie. Peste doua treimi din alegatori nu s-au prezentat la vot din cauza pandemiei. Au votat sub o treime (31, 84%). Alegerile nu au prag de prezenta pentru validare. Dar prin analogie cu conditiile de validare de la referendum se poate spune ca putin a lipsit ca ele sa nu fie validate, daca prezenta ar fi fost sub 30%.

    3. O reprezentativitate diluata. Dar chiar si cu o medie nationala de participare electorala de peste 30%, in 14 din cele 42 de judete prezenta la vot a fost sub acest prag. Consecinta este ca pe anumite zone reprezentativitatea parlamentara este diluata.

    4. O majoritate si o guvernare de centru-dreapta, dar fragile. Din toate variantele de aliante parlamentare, cea mai probabila si reala e o asociere pe partea dreapta a esichierului. O majoritate minima, ceea ce va fi un risc de fragilitate, si o guvernare de centru-dreapta sunt deja certe. Desigur, vor fi pretentii si certuri intre stanga si dreapta si in interiorul dreptei privind premierul si ministerele, dar ne-am obisnuit cu ele, fac parte din invariabilul circ post-electoral.

    5. Primul, dar singur. Desi PSD a castigat alegerile, fiind numeric prima forta politica din noul parlament, capacitatea de a realiza o majoritate ramane determinanta. PSD nu se bucura de aceasta posibilitate pe stanga si este exclus de dreapta.

    6. Un parlament septapartid. In noul parlament au intrat sapte partide – PSD, PNL, USR-PLUS, UDMR, AUR, PMP, PPR. Acest septapartidism parlamentar este benefic pentru reprezentativitate si pluralism.

    7. O infuzie de partide noi parlamentare. Din cele sapte partide din viitorul parlament, trei sunt vechi – adaug UDMR la PSD si PNL, un fapt necontabilizat politic – si patru sunt partide noi – USR-PLUS, PMP, PPR, AUR. Cred ca speranta de schimbare in bine a Romaniei este legata de partidele noi.

    8. Sfarsitul dominatiei bipartide. Partidele traditionale PSD si PNL si-au pierdut rolurile de control si de rotativa pe esichierele lor si respectiv la guvernare.

    9. O guvernare tripartita de centru-dreapta. PNL si USR-PLUS nu vor putea guverna fara o a treia parte, cu care sa faca majoritatea parlamentara. PMP si-ar dori sa intre la guvernare, la fel si UDMR. Le citim aceste intentii in declaratiile lui Basescu si Hunor, in care primul a spus ca Iohannis trebuie sa trimita PSD in “opozitie”, iar al doilea ca Romania are nevoie de un guvern de “centru-dreapta”.

    10. O revolutie care va deveni evolutie. Revolutiile care au urmarit acapararea puterii au derapat in involutie. Iata ca Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) un nou partid de centru-dreapta, infiintat in 2019, care a intrat in parlament in 2020, nu isi propune sa adere la nicio coalitie sau sa tinteasca in vreun fel puterea. Pentru prima data, AUR integreaza intr-un concept politic patru valori fundamentale, cum sunt cele privind Familia, Natiunea, Credinta si Libertatea, cu scopul declarat de a declansa o “revolutie conservatoare”. Ca vehicul pentru valorile identitatii si patriotismului, si sub nicio forma ca mijloc pentru a ajunge la putere, Alianta pentru Unirea Romanilor are toate sansele sa-si transforme revolutia in evolutie si numele, AUR, in renume.

    11. Un arbitru partinitor. Cel mai defavorizat de organizarea alegerilor parlamentare in timpul epidemiei de coronavirus a fost PSD. Cele mai importante segmente de varsta vulnerabile la infectarea cu coronavirus fac parte din bazinul electoral al PSD. Participarea votantilor PSD a fost minima, spre deosebire de cea a votantilor PNL, care a fost maxima. Covid a fost un arbitru incorect: a punctat PNL si a depunctat PSD. Daca arbitru ar fi fost normalitatea sanitara si nu criza epidemiologica, PSD ar fi castigat alegerile parlamentare in mod detasat, la un scor foarte mare.

  16. Nici eu nu ma asteptam ca AUR, un nou partid conservator, nationalist, facut de un basarabean sa aiba atita succes in Romania. Dar intgeleg de ce este votat masiv. Pentru ca umple nisa nationalista care in Romania a disparut dupa ce PSD si PNL au fost „curatate” de otrava nationalismului de catre „doctorii integrarii europene”.

    Acest partid are sansa sa creasca si sa devina principala forta politica la viitoarele alegeri, pentru ca vorbeste romanilor despre traditii, patriotism, religie, familie, apararea producatorului local, apararea patrimoniului de resurse nationale, si alte valori ale romanilor. Vorbeste despre unitate nationala, si despre unirea cu Basarabia. Vorbeste despre problemele oamenilor simpli, mai ales in mediul rural.

    Felicitari George Simion si echipa AUR!

    https://www.mediafax.ro/politic/cine-este-alianta-aur-partidul-care-ar-putea-fi-marea-surpriza-a-alegerilor-si-ar-putea-trece-pragul-electoral-de-5-19770981

  17. Cred ca diseara Iohannis isi da demisia. Dupa rezultatul prost la europarlamentare, presedintele PeSeDe a fost arestat, iar partidul “si-a pierdut legitimitatea” de-a mai guverna; rezultatul la parlamemntarele anterioare a fost invalidat la europarlamentare. Este o situatie asemanatoare, in care rezultatul prost al PNL trebuie asumat prin demisie de Iohannis care afacut campanie pentru PNL; rezultatul la prezidentialele de anul trecut a fost, de asemenea, invalidat la parlamentare.

Lasă un răspuns