Sper că ati inteles cine trebuie să câstige alegerile!

Zilnic, Iohannis vă explică cine trebuie să câstige alegerile de duminică. Sper că ati inteles insă că lucrurile nu trebuie să se intâmple in felul ăsta!

Pentru a sublinia că nu e niciun pericol să mergeti la vot, inclusiv in zonele carantinate, numărul testelor a fost micsorat astfel incât si numărul infectărilor să scadă. Totusi, conform ultimei statistici zilnice, peste 200 de romani „s-au trezit morti” (am citat un clasic). Dar, sigur, „trebuie să moară oameni” ca să avem alegeri. Democratia lui Iohannis cere sacrificii…

Mi s-a părut senzatională povestea cu redeschiderea pietelor. Mi-a adus aminte de disperarea lui Ceausescu din ultima aparitie publică, atunci când a incercat să mituiască manifestantii cu 100 de lei.

In rest, rămâne cum am vorbit – deficit bugetar de 9%, deficit comercial de 18 miliarde de euro, datorii facute anul acesta, tot atâtea. Asa incât, cu Iohannis si guvernele lui ne asteaptă noi realizări de bunăstare si fericire. Asta ne confirmă si reprezentantul (incă) presedintelui Trump.

Si să nu uit, in legătură cu decoratiile. Anul trecut, Iohannis mi-a retras decoratia, după ce mă invitase la receptia natională. Anul acesta, in compensare, i-a acordat o decoratie consilierei ministrului Vela, care – am inteles – avusese ca performantă vanzarea, „cu pasiune” a detergentilor.

Asta este Romania „normală” a lui Iohannis. O tară a dezbinării, a urii, a incompetentei. Vreti ca România să continue in felul ăsta? Bănuiesc că nu. De aceea, vă indemn să mergeti la vot si, cu speranta că vor fi mai vocali si mai activi in viitorul Parlament, să votati candidatii PSD.

28 de gânduri despre “Sper că ati inteles cine trebuie să câstige alegerile!

  1. Ca de obicei, foarte obiectiv ceea ce spuneți. În privința „speranței” la care vă referiți în ultima frază, eu unul mi-am cam pierdut-o… Dacă voi vota, o voi face, dar fără nicio speranță ci doar din dorința de a echilibra un pic balanța…

  2. Anul trecut, Iohannis mi-a retras decoratia, după ce mă invitase la receptia natională. Anul acesta, in compensare, i-a acordat o decoratie consilierei ministrului Vela, care – am inteles – avusese ca performantă vanzarea, „cu pasiune” a detergentilor.

    Doctorul erou de la Piatra Neamt nu a fost propus spre decorare. In conecinta nici nu a primit decoratia respectiva. In schimb, tanti asta care a facut o pasiune absolut bizara si oricum nesanatoasa pentru vanzarea detergentilor in supermarket, a fost decorata dupa numai 8 luni de la angajarea pe post de referent la minister.
    In tara asta nu ma mai mir de nimic.

    P.S.: Sper ca nu i-ati dat inapoi decoratia numai asa, ca a vrut el.

  3. Domnule, Adrian Năstase, aveți dreptate cu ura între români. Această ura a început pe vremea lui Băsescu și a continuat mai multă înverșunare cu Iohannis. Dar, la aceste alegeri nu ar fi bine să câștige PSD-ul. Dacă PSD-ul va face guvernul și președinte Iohannis încă 4 ani, nu va ieși nimic bun. Doar o luptă continuă între palate, dăunătoare și țării și PSD-ului. Este doar o părere. Mult succes în continuare!

      • Este foarte adevărat ca nu e deloc indicat ca RobotDeBucătărie să dețină si Parlamentul „meu” dar vă întreb eu pe dumneavoastră cum aș putea să cred în Dâncu , Ciolacu, Grindeanu sau chiar Tudose? Ăștia sunt securiști cu acte . Nu pot sa pun ștampila pe ei doar ca sa nu „iasă” pnl! Eu nu pot să votez negativ! NICIODATĂ! În PSD mai sunt doar 2 sau 3 oameni politici …restul sunt …nulități! Vă admir loialitatea față de PSD și cred ca asa e normal să fie pentru ca PSD nu este doar Ciolacu si Co. ci sutele de mii de membri care nu sunt pe ațele secu și care ar putea să dea o altă direcție partidului din interior ! Eu nu sunt membru de partid dar cand îl aud pe DulapDeNuc ca spune „pesediștii au facut si au dres și au distrus țara…imi crește tensiunea ! Doamne ajută ca lumea să înțeleagă ca cel mai inteligent este să nu votăm deloc !

    • Mi se pare corect. Dar ce ne facem cu românii care vor vota acum și-n vecii vecilor un prezident de „dreapta”, bugetar de-o viață ?

  4. Buna ziua

    Multumim am inteles DAR IN PSD S-AU STRCURAT ANUMITI CARE AU INTERESE …….. ESTE O ALEGERE COMPLICATA DAR TREBUIE SA SCAPAM DE CEI CARE CONDUC ACUM oameni mai pregatiti sunt in PRO ROMANIA AM INTELES CA PSD DORESTE SA FIE IN OPOZITIE NU STIU CE AU DE GAND/

    contact@terapiicomplementare.net

  5. Eu , daca as fi unu din politicenii tavaliti zilnoic de KWI as pregati o plangere penala imptriva Lui si a Givernului SAU dupa modelul alora facut li IPS Teodosei pe motov de impartasanie ….
    si , peste q2 spoatamani pac! la procuratura

  6. IN PRIMUL RAND DIN PARTEA MEA A RUDELOR, PRIETENILOR, CUNOSTINTELOR MELE SE STIE, VOM VOTA CU PSD, PENTRU ALUNGAREA, ACESTUI ” GUVERN „, CORUPT, REPREZENTAT DE TRADATORII NATIUNII ROMANE CAT SI ULTERIOR, VOM FI DEACORD CU INLATURAREA DIN FUNCTIE A UNUI GERMAN SUPUS ORDINELOR VENITE DE LA UN „CANCELAR,” CE DORESTE NEAPARAT DISTRUGEREA POPORULUI ROMAN INDIFERENT DE ASPECTE, INCLUSIV OCUPAREA IN TOTALITATE A TERITORIULUI CE REPREZINTA ROMANIA .

    ACEST NAZIST, ( SANGELE APA NU SE FACE…) A FOST SI ESTE INPOTRIVA ROMANILOR , MAI ALES PRIN RETRAGEREA DECORATIEI,
    IN URMA UNUI GEST, CE II CARACTERIZEAZA GANDIREA SI COMPORTAMENTUL , ACORDAND DECORATII CELOR CARE I-SE SUPUN . ( UN DICTATOR, CA ALTI DICTATORI!..)

    100 DE LEI SUNT NESEMNIFICATIVI, TINAND CONT DE SALARIILE , COMISIOANELE SI NU NUMAI , A SUPUSILOR, ACESTUI NAZIST!

    ROMANI , SA FIM UNITI INTR-UN NUMAR CAT MAI MARE SI SA CONSTIENTIZAM CA, A VENIT MOMENTUL , ISTORIC, PE 6 DECEMBRIE , SE POATE INFAPTUI , O NOUA UNIRE …UNIREA PREZENTULUI , IN CARE NOI SA NE RECASTIGAM DREPTUL LA LIBERTATEA EXISTENTEI NOASTRE CA NATIUNE, PENTRU UN VIITOR PROMITATOR, UN VIITOR IN CARE TRADATORII CU AL SAU GERMAM, SA FIE JUDECATI SI CONDAMNATI !

    ROMANI DE PRETUTINDENI, NU VA LASATI INFLUENTATI …NU VA LASATI INTIMIDATI … VENITI SA VOTAM PE 6 DECEMBRIE , O ZI DE SARBATOARE , IN CARE PUTEM OFERI URMASILOR NOSTRI , O ROMANIE LIBERA , AVAND LA RANDUL LOR SANSA DE A-SI EXPRIMA CULTURA, DATINILE SI IN SPECIAL AVAND SANSA DE A RECLADI, ROMANIA AUTENTICA!

    PS SA NU UITAM DE SANGELE VARSAT…CEL CARE NE -A OFERIT SANSA, PANA IN PREZENT, DE A FI TOTUSI ROMANI, PE AL NOSTRU TEROTORIU CE CONTUREAZA, (INCA ) ROMANIA !

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL , POLITICIANUL AUTENTIC , CEL CARE ESTE SI RAMANE UN OBSTACOL PENTRU GERMANUL IOHANNIS CU AL SAU ” GUVERN” DE TRADATORI.

  7. Ti se face scârbă de ac. forma de viata…dar si mai scârbă  de romanii care l-au votat ..!!!Trimis de pe tableta Samsung

  8. Cand Presedintele spune ca indiferent ce iese la vot, el numeste guvern in jurul PNL, ca asa-i mai bine pentru tarisoara, nu este o incercare de-a demobiliza electoratul opozitiei? E chzidistant!

    M-a impresionat si manipularea cu organizarea campaniei de vaccinare. Lumea a uitat de incendii si oameni morti pe jos in spitale; s-a agatat de sentimental pozitiv. Interesant, toata presa a plecat dupa fenta…toata.

    Cu tot repectul, nimic din atitudinile recente ale PSD nu arata a opozitie la Iohannis. As fi votat PSD pentru Serban Nicolae si Liviu Plesoianu; nu mai e cazul. As fi votat un PSD care isi asuma o pozitie verticala in legatura cu liderii persecutati politic; un PSD care va invita ceremonios in partid, dupa ce interdictiile au expirat.

    Dupa reactia imatura, de ieri, de la CSM nu cred ca va mai poate deranja episodul cu decoratia. S-a sucit. Asa a simtit el.

  9. În ultima perioadă sunt atacat chiar și de către „ai mei”, oameni cu care, de-a lungul timpului, am împărtășit aceleași viziuni. Și, cred eu, în continuare le vom împărtăși. Și-atunci cum e posibil să fii atacat tocmai din tabăra pe care o consideri a ta?

    Motivul ciudatului comportament e unul simplu: inițiativa mea de a încerca să scot oamenii să voteze. Toți mă privesc dubios. Unii spun că am un interes ascuns, alții că sunt plătit de X sau Y s.a.m.d. Sunt obișnuit cu acuze de acest tip. Mi-au tot fost aduse, iar ele trec pe lângă mine la fel cum au trecut și până acum. Dacă le-aș ura celor care mă acuză să aibă parte în viața asta doar de banii și beneficiile pe care le-am avut eu din cea ce scriu, presimt că iar se vor supăra pe mine.

    Care-i totuși crima pe care o fac? Întotdeauna îmi justific logic opiniile. De ce le spun oamenilor să meargă la vot? E simplu: văd cum Plăvanul dezaxat face absolut tot ceea ce-i stă în putere pentru a pune mâna pe țară. E avid de putere și știe că acum, bazându-se pe lipsa voastră de hotărâre, poate pune mâna pe țară. Rețineți: în cazul în care îi iese combinația, va fi primul președinte postrevoluționar care va concentra în mâna sa întreaga putere. Nu-mi amintiți de nea Nelu! El niciodată n-a ajuns la întreaga putere întrucât a avut opoziția Securității. Fără această opoziție n-ați mai fi avut voi detalii picante despre modul în care miliția și-a incendiat autobuzele în 13 iunie, n-ați mai fi avut scindarea FSN s.a.m.d.

    Care-i problema cu aceste alegeri? E pentru prima dată când un nucleu radical al Securității, avid de putere și bani, mai are un pas și reușește să înhațe toată prăjitura puterii.

    Îmi veți replica,probabil, că Ciolacu e omul lor, că USR e creația lor, că Ponta e pe față cu ei s.a.m.d. Aveți perfectă dreptate, nu am negat niciodată asta. Mai mult, am fost dintre cei care s-au opus preluării barbare de putere de la sfârșitul lui 2019. Și atunci?

    E cât se poate de simplu de înțeles că suntem în rahat. Din păcate zona în care am ajuns este cauzată în totalitate de comportamentul nostru. Dacă atunci când ONG-urile lui Soros împreună cu securiștii români au scos boii în stradă pentru contestarea OUG 13 s-ar fi obținut o reacție dură din partea societății, altfel ar fi stat acum lucrurile. La fel s-ar fi întâmplat și dacă, după referendumul de demitere al lui băsescu, ar fi ieșit în stradă un milion de oameni. Nu să facă revoluție, ci doar să-i arate că există! Garantez că ticălosul ar fi șters-o singur, strict din lașitate. Știu doar că atunci m-am plimbat prin jurul Cotrocenilor ca prostu’, constatând că, în afara unei mâini de oameni, nici naiba nu are chef să-și arate sprijinul pentru votul dat cu doar câteva zile în urmă. Cred că e simplu de înțeles pentru oricine cauza stării de precaritate în care ne aflăm.

    Din păcate asta e sfera politică pe care ne-am creat-o singuri. Avem numai partide de securiști, trăgând fiecare în direcția în care li se cântă. Știu asta și nu contest. Și-atunci de ce le spun oamenilor să iasă la vot? E simplu, dragii mei: chiar dacă e vorba de blat, tot aveți de ales între ceva și altceva. Chiar dacă ceea ce vi se oferă nu-i mare lucru, tot merită să faceți efortul de a ieși din letargie.

    Din păcate acum suntem în situația unui condamnat definitiv căruia nu i se mai oferă decât două variante: moartea imediată pe scaunul electric sau condamnarea pe viață. Ați putea spune că, decât să stai închis toată viața între patru pereți, mai bine rezolvi rapid cu scaunul electric. Experiența arată însă că, dacă reușești să te menții în viață, poți avea mai multe alternative: ba o evadare, ba o micșorare a pedepsei, ba o grațiere. Nimeni nu știe cum se schimbă vremurile și care vor fi oportunitățile viitorului.

    Dacă Plăvanul își duce la bun sfârșit planul de acaparare a puterii, treburile stau cât se poate de simplu: va forma rapid un guvern care se învârte în jurul PNL și al USR. PNL, la ora actuală, înseamnă interesele Germaniei, în timp ce USR înseamnă interesele Franței. Desigur, pentru liniștea „partenereatului” ambele vor servi cu umilință SUA pentru a fi lăsate în pace. Iar pentru ca treaba să se desfășoare fără scandal, negocierile vor fi patronate de către Plăvan, el fiind cel care va lua deciziile. Dacă vă mai îndoiți de interesele pe care le servesc cozile de topor din cele două partide, luați istoria recentă la puricat. Veți constata cum:
    – ambasadorul României în Germania pus de către Plăvan e o coadă de topor care are cetățenie germană;
    – în plină stare de urgență România a răspuns prezent solicitării Germaniei de muncitori la sparanghel;
    – starea de urgență n-a împiedicat drujbarii lui Klaus să chelească pădurile patriei;
    – grupul parlamentar al lui Cioloș a votat permanent împotriva României, dar în interesul Franței în Parlamentul European;
    – cearta dintre cele două partide este pe tributul pe care România să-l plătească stăpânilor de la care se alimentează ei, nicidecum românul sau interesele sale.

    Desigur, mi-ar lua un spațiu imens să amintesc toate aberațiile politice susținute de pedelisto-useriștii aflați de facto la putere în România.

    Este însă cazul să vă reamintesc câteva chestiuni pe care le știți, dar pe care sunteți tentați să le ignorați. PSD-ul lui Ciolacu, Dâncu și al celorlalte cozi de topor care sunt pe-acolo, a luat câteva măsuri esențiale:
    – au plafonat în Parlament capacitatea executivului liberal de a se împrumuta de pe piețele externe;
    – au interzis privatizarea companiilor românești până la alegeri;
    – s-au opus închiderii piețelor, elaborând chiar și un act normativ care-a ajuns la Plăvan;
    – au atacat măsurile aberante luate pe „peroada” stării de urgență. Într-adevăr, tot cu complicitatea lor s-a ajuns și la actul neconstituțional al stării de alertă, dar aici e o altă mâncare de pește;
    – au blocat inițiativele de desființare a SIIJ;
    – au făcut presiuni permanente pentru respecarea legii pensiilor.

    Trebuie să recunoaștem că, în ciuda faptului că vârful partidului e compus din cozi de topor, tot au fost câteva măsuri benefice, adevărate guri de oxigen în atmosfera tot mai sufocantă a dictaturii Plăvanului. De asemenea, există chiar și-n Securitate o zonă care se opune unei capitulări totale a țării, zonă care are conexiuni în principal în PSD.

    Din păcate acum suntem exact în cazul condamnatului la moarte: dacă-i vom da Plăvanului tot ce cere, pluton de execuție scrie pe noi. Dacă însă vom vota masiv împotriva lui, forțelor care manipulează scena politică li se va face frică și nu vor avea curajul să dea lovitura finală națiunii.

    Rețineți un lucru esențial: oricât de mult s-ar gudura PSD-ul, oricât sluj ar face pe la Bruxelles, nu va fi luat în seamă. Asta pentru că un partid mare îi deranjează pe grangurii europeni. De altfel ei și-ar dori fix ceea ce spune Plăvanul: desființarea PSD. Nu pentru că nu ar fi stat în genunchi ci pentru simpla vină că e prea mare pentru preferințele lor. Le este teamă de un nou „accident Dragnea”. În Europa de azi nu se acceptă în colonii partide care să se ridice peste 25%. De ce, e simplu: așa poți conduce mai bine turmele. Probabil îmi veți spune că PNL are șanse să depășească acest scor. Într-adevăr, o fac, dar asta deoarece arată către „bau-baul PSD”. Dacă mâine PSD s-ar desființa, viitoarea țintă a europenilor ar fi PNL. Bineînțeles că servilii de-acolo n-ar aștepta să li se spună, ci s-ar scinda singuri.

    Având parte de un așa tratament nedrept, e limpede că, în ciuda cozilor de topor cățărate la vârf, în PSD există o imensă frustrare. Iar omul frustrat întotdeauna se răzbună pe călăul său. De-aceea tind să pariez pe răbufniri de frustrare ale activului de bază al PSD, care i-ar forța pe cei de la vârf s-o lase mai moale cu blaturile. Acesta a fost mecanismul prin care s-au blocat privatizările. Și tot acesta a fost mecanismul prin care s-au descoperit ticăloșiile corupților peneliști făcute în „peroada” stării de urgență.

    Mulți spun că nu merg la vot pentru a protesta. Dacă faceți asta, mă scuzați că vă spun, dar sunteți proști! Absenteismul n-are nicio miză întrucât alegerile oricum se validează. Dacă nu mergi la vot, dincolo de faptul că cei din tabăra cealaltă ies disciplinat întrucât sunt manipulați și conduși precum oile, le mai dai ticăloșilor din umbră și posibilitatea să fure pe spatele tău. De votat oricum votezi întrucât de la cei care nu merg la vot se fură buletinele albe care se bagă pe furiș în urne. Și în favoarea cui să se bage dacă nu în cea a PNL&USR. Doar s-a văzut limpede la locale în favoarea cui lucrează porcurorii detașați „cu misiune” la BEC.

    De-aceea vă spun franc: lăsați de-o parte frustrările! Într-adevăr, suntem în rahat însă între a fi executați pe loc și a mai avea o șansă, rațiunea și instinctul de conservare ar trebui să ne facă să alegem calea supraviețuirii. Cartea e în mâinile voastre: dacă alegeți în continuare absenteismul, e ca și cum ați apăsa singuri pe trăgaciul armelor îndreptate spre capul și inima voastră.

  10. @Adrian Nastase, cred ca Romania a fost „normala” atunci cind a existat un „proiect de tara” agreat de majoritatea romanilor, anume in perioada in care Romania dorea sa devina membru NATO si UE. Si asta s-a intimplat indeosebi sub leadeshipul dvs. Daca ne uitam in rest, multe scandaluri si incercari de consolidare sau preluare a puterii de unii si altii, vezi joaca cu justitia in cimpul tactic, si crearea de „partide balama” (balama din metale apreciate de securistii „comunisti” si urmasii lor de azi din politica). Prea mult joc politic si putin pentru Romania si romani. De altfel, realitatea cruda este ca de la Revolutie nici o putere nu a reusit sa construiasca un spital nou, dar s-au cheltuit bani cu creerea de stadioane si partii de schi la sate, dar unde nu prea mai sunt oameni. Multi bani aruncati in vint, de multe ori cu scopul clar ca familiile celor cu stampila (inainte erau cei cu secera si ciocanul) sa mai jumuleasca bugetul public.

    Iohannis ne spune putin (nici maca „putin cite putin”) despre viziunea sa politica, in afara de misiunea lui declarata de a da afara PSDul de peste tot, si instaurarea „Regimului Meu” (dupa „Guvernul meu” si „Parlamentul meu”). Sigur, nu e singurul Presedinte care nu poate sa lucreze cu alte partide, dar, ca sa fim sinceri, nici PSDul nu prea vroia sa lucreze cu el. Nu cred ca e doar „problema lui”. Poate partidele PSD si PNL sa gaseasca mijloace sa coopereze in Parlament, macar ca sa adopte legi necesare. Dusmania asta nu ajuta nimanui, si nu poate ajuta la dezvoltarea tarii. E mai mult o diversiune si o scuza permanenta gen „nu pot sa fac nimic din cauza altuia”. O scuza foarte naiva pentru un politician care se vrea un Presedinte care sa marcheze istoria unei tari.

  11. Buna dimineata Domnule Prim Ministru ADRIAN NASTASE, Buna dimineata tuturor colegilor si nu numai ! ASTAZI, ESTE O ZI ISTORICA, ZIUA CARE NE OFERA SANSA DE A NE REGASI PE NOI INSA-SI , UNITI, DE A NEREGASI NATIONALITATEA , INDENTITATEA PIERDUTA, VOTAND PENTRU O NOUA UNIRE , A TUTUROR ROMANILOR DE PRETUTINDENI, ROMANII CE DORESC A-SI ELIBERA TARA DE DICTATURA GERMANA , DE A COMBATE SI A-I INLATURA DE LA GUVERNARE PE ACTOALII TRADATORI DE NATIUNE.

    Lasand deoparte cerintele vietii de zi cu zi , pentru o scurta perioada de timp, ZIUA DE 6 DECEMBRIE, 2020, ESTE ZIUA IN CARE, PRIN A NOASTRA GANDIRE SI NU A UNUI, ONOR DICTATORI…PUTEM REALIZA INPREUNA CU AJUTORUL STAMPILEI DE VOT , MAREA SCHIMBARE , MAREA UNIRE, A PREZENTULUI .

    DRAGI ROMANI, SA MERGEM INPREUNA INTR-UN NUMAR CAT MAI MARE, UNITI IN ACELASI GAND , SA VOTAM SCHIMBAREA!

    PENTRU DOMNUL ADRIAN NASTASE SI PENTRU TOTI ROMANII AUTENTICI!

  12. PSD nu va mai obține procentele din 2016.
    Oricum, chiar dacă va câștiga la ,,puncte”, nu are cum și cu cine să forneze guvernul, deoarece Iohannis nu va desemna un candidat de premier din partea acestui partid.
    Există totuși o miză importantă, capacitatea opoziției de a cenzura deciziile majorității antinaționale constituite în jurul binomului ,, Iohannis-Ambasador”. Va fi îndeajuns votul nostru pentru un asemenea obiectiv, având în vedere calitatea îndoielnică a leadershipului pe-se-dist ?
    Nu știu, dar vom afla doar exercitându-ne obligația civică de a merge la vot.

  13. Ascultat excceptionalul discurs de o inestimabila importanta teoretica si praftica:

    Io! IO! IO

    IO! SUPREMUL!!!

    Totula fots IO, Klaunus woywoda/herzog/Kaiser/Fuhrer prin gratoa divona si vpinta electorala!!!!

    Totu pe pesroana fizica Werner SAUROCTONUL egelul lui Apollp (zeu) Hercules(semizeu bastard alui Zevs) , Bellerophon (erou) si SOTIR (salvator) precum Apollo/Dyionisos aut Iissus den Hermanstadt!!

    Sau asa pe langa asta sir Nae era modest!!!! Ca cand precuvnata sir Nae si zicea ce si cum o facea in numele partdului, poporului samd adica noi ….

    • Herr Bizonissime (n-am gresit, nu ?)
      IO supremul a vorbit in saptamanile acestea cat n-a vorbit in mandatul trecut, plictisitor si plin de venin. Cred c-ar trebui sa ne puna pe ganduri acest apetit catre discursuri si conferinte de presa. Cred ca ati omis o referire catre Oracolul din Delphi in toata enumerarea Dvs.

Lasă un răspuns