Din culisele pensiilor speciale…

Liderul PNL, Florin Roman, a anuntat că, in prima săptămână după alegeri, viitorul parlament, controlat – conform anuntului făcut de Iohannis – de către reprezentantii liberali, va elimina pensiile speciale ale parlamentariilor.

Se spune insă că decizia conducerii liberale este mai complexă si că, la indicatiile lui Iohannis, după ce au citit Raportul Rise project referitor la pensiile speciale ale magistratilor, ar fi decis si eliminarea acestora. Argumentele au fost că pensia medie a unui parlamentar este de 5.800 lei, in timp ce pensia medie a unui magistrat este de 17.800 lei. In plus doar 758 de parlamentari primesc pensie specială, in timp ce numărul magistratilor cu pensie specială este de peste 11.000, ceea ce face ca bugetul anual pentru parlamentari să fie de 10 milioane de euro, in timp ce bugetul anual pentru pensiile magistratilor să fie intre 450-500 de milioane de euro. Datele astea se pare că l-au enervat foarte mult pe Iohannis dar, pentru că se apropie alegerile si multi magistrati fac parte din birourile sectiilor de vot, nu a dorit să-i enerveze. Cu oarecare satisfactie s-a mentionat că si judecătorii de la CCR, asimilati cu magistratii, vor pierde si ei aceste pensii (dacă nu vor accepta impozitarea progresivă pe care o au pe masă!). Nu s-a discutat despre pensiile speciale/ocupationale ale militarilor.

Dar, se pare, că Iohannis si liderii liberali s-au mai enervat si cand au aflat că Rares Bogdan – foarte critic, de altfel, la adresa pensiilor speciale – in afară de faptul că are un salariu de 8000 euro lunar, va primi si o pensie specială, ca europarlamentar, de 4600 de euro pe lună, după un mandat de patru ani. In aceste conditii, surse din PNL spun că s-ar fi solicitat imperativ europarlamentarilor PNL să ceară la Bruxelles, eliminarea acestor pensii speciale pentru toti europarlamentarii, pensii care sunt plătite din banii nostri, ai tuturor.

24 de gânduri despre “Din culisele pensiilor speciale…

  1. Nu am vrut să irit pe cineva postând pe firul anterior ceea ce gândesc. O fac aici, cu gustul amar pe care mi l-au indus politicienii români, inerți și cu zâmbete tâmpe pe măști de Halloween (precum Dâncu și Ciolacu), sau entuziaști ca niște copii de grădiniță cu ireversibile probleme neuro-congenitale (precum Iohannis, Orban, Turcan, Roman, Rareș Bogdan, etc), după cele mai nesimțite și brutale intervenții în alegerile din Romania ale guvernatorului medieval de la ambasada lui Sam.
    Prieteni, colegi, cititori, eu vă spun fără nicio reținere că, în aceste momente de umilință națională, mie este o imensă rușine că sunt român. Regret că m-am născut în această țară, din moment ce nu pot face nimic pentru a o ajuta în vreun fel. Votul meu este oricum insignifiant, în raport cu cei care își doresc o țară ca afară, fie ea și bananieră, numai străină să fie…
    Cerșetori am fost, cerșetori vom rămâne în țărâna istoriei, pe veci. Cerșetori conduși de ticăloși.

  2. POVESTEA PENSILOR SPECIALE, RAMANE INCA O ENICMA ! …

    DACA ANALIZAM DECLARATIA RESPECTIVULUI PERSONAJ, NU NE RAMANE DE CAT SA-L COMPATIMESC, TINAND CONT CA, IOHANNIS SI NU NUMAI, SUNT, MAI ALES, LA MANA MAGISTRATIILOR CE-I CARE ABIA ASTEAPTA SA-I, ENERVEZE!…

    NATIONALISTUL GERMAN , IN OPINIA MEA , DE CAND A FOST „ALES „, PRIN DECLARATIILE FACUTE ,( ULTERIOR ,ACESTE DECLARATII FIIND DEJA DERULATE CU GANDUL DE A LE FINALIZA SI PE CELE CARE URMEAZA A FI PUSE IN APLICARE, MAI ALES CEA MAI INSPAIMANTATOARE DECLARATIE , ACEIA DE A ” VACCINA” IN REALITATE , A EUTANASIA, ROMANII INDEIFERENT DE VARSTA, ORDINUL „DOAMNEI” CANCELAR , CE INCEPE A-SI PIERDE CREDIBILITATEA IN FATA POPORULUI GERMAN MAI ALES, TREBUIE INFAPTUIT, FARA A AVEA NICI CEL MAI MIC DUBIU …) SE AUTO SUSPENDA DIN FUNCTIA PE CARE O DETINE . ( AVEA DREPTATE DONALD TRUMP CAND A PRIMIT-O LA CASA ALBA , PE ” DOAMNA” CANCELAR , PRIMA EI VIZITA DE PRIETENIE, COLABORARE, IN CARE SA VAZUT VIZOAL PE MICILE ECRANE , CUM „DOAMNA” A RAMAS SURPRINSA DE GESTUL LUI TRUMP, CEL CARE I-A INTORS SPATELE CAND ACEASTA SA DAT JOS DIN MASINA , ULTERIOR , INVINTAND-O IN INTERIOEUL CASEI ALBE.)

    DECLARATIA LUI DONALD TRUMP, CU DOUA LUNI INAINTE DE ALEGERILE PREZIDENTIALE DIN SUA, A FOST CU SUBANTELES : DACA AMERICA, VA SUFERI…EUROPA, VA SUFERI DE DOUA ORI MAI MULT! ( CE SE INTAMPLA ACTOALMENTE IN AMERICA DENOTA CA, DONALD TRUMP, STIA CU MULT TIMP IN URMA, CA SE VA INCERCA… DEBARCAREA SA, PRIN FRAUDAREA ALEGERILOR . POSTUL TV B1, A VIZOALIZAT IN NOAPTEA RESPECTIVA…DORINTA ACESTUI ,
    ” CANCELAR”, DE A AVEA, O NEAPARATA INTALNIRE, CU ” „CASTIGATORUL” ALEGERILOR , BIDEN, PENTRU , O NOUA ERA ! …

    CE SA INTELEGEM , PENTRU NOUA ERA , DISTRUGEREA UNOR NATIUNI SI MENTINEREA ALTRORA? (RAMANE DE VAZUT!..)

    REVENIND LA PENSIILE SPECIALE, IOHANNIS ISI SAPA PROPRIA GROAPA , ATRAGANDU-I SI PE REPREZENTANTII GUVERNULUI, DOAR PE UNII DINTRE EI, DOMNUL RARES BOGDAN SI ALTII SE VOR INTOARCE INPOTRIVA SA CRITICANDU-L SI OFERIND SPRIJINUL …DE A FI SCHIMBAT.

    RECUNOSC CA ACESTE PENSI SUNT EXAGERATE, FARA UN MOTIV INTEMEIAT, DAR SA VI ACUM SI SA DECLARI PRIN REPREZENTANTII PNL , CA VEI ELIMINA PENSIILE SPECIALE A LE PARLAMENTARILOR, ELIMINAND ULTERIOR PENSIILE SPECIALE A LE MAGISTRATIILOR , MAI ALES, ESTE O ABERATIE , O MANIPULARE. („PROMISIUNI SI IAR „PROMISIUNI”!..)

    SINGURUL ASPECT AL PEREZENTULUI SI CEL MAI IMPORTANT, RAMANE ALEGERILE DE PE 6 DECEMBRIE, CELE CARE VOR DECIDE SOARTA NATIUNII ROMANE . ( ACESTE ALEGERI, DACA NU VOR INFAPTUI SCHIMBAREA DORITA, ELE VOR FI BENEFICE PENTRU EXISTENTA ALTEI NATIUNI , ALTOR NATIUNI! )

    PENTRU DOMNUL ADRIAN NASTASE ROMANUL POLITICIANUL AUTENTIC!

  3. Domnule Nastase, dat fiind ca PSD e mort, din punct de vedere politic (indiferent de rezultatul alegerilor), nu credeti ca a venit momentul sa avem si noi, in Romania, un partid de stinga ADEVARAT? In jurul cui vreti sa se coaguleze votantii de stinga dezamagiti de PSD? In jurul meu? Numai o adevarata personalitate de stinga ar putea face asta, numai o adevarata personalitate de stinga ar putea infiinta un nou partid. Daca am avut si avem in continuare mai multe partide „de dreapta”, de ce sa nu avem si mai mult partide de stinga? Nu credeti ca a venit timpul sa infiintati un nou partid, care sa corespunda nevoilor si asteptarilor electoratului?

    Sint constient ca, pentru dv., e periculos, vor face tot posibilul sa va opreasca. Dar trebuie sa riscati si, daca e nevoie, sa va sacrificati. Pentru tara.

  4. Desi aici e vorba de pensii speciale, nu salarii speciale, as vrea sa aduc aminte ca prima si singura realizare a lui Iohannis, ca presedinte, a fost aceea de a-si mari salariul. Rar, foarte rar mi-a fost dat sa vad un om mai prost, mai ingimfat, mai nesimtit, mai ridicol si mai inconstient de ridicolul sau. Pe linga el, Basescu (al carui sistem de incompetenta crasa, demonizare si persecutie juridica a PSD-ului l-a preluat) era o lumina (asta ca sa ne dam seama in ce abis sintem).

    Iohannis face parte din categoria neamtului batut in cap, basinos si nesimtit, care ilustreaza perfect proverbul (sibian!) „Fie Fritz cit de prost, numai inalt sa fie.”. (Acest proverb isi are originea in faptul ca, pe vremuri, multi nemti din Sibiu erau mezelari si, din cind in cind, mai verificau salamurile agatate de grinda, la uscat.)

  5. Da, la 9 miliarde lei anual de la Buget, cât înghit pensiile speciale, exact 50 de milioane lei pentru parlamentari sunt buba…
    Până să apară legea cu pensiile parlamentarilor, „opinia” nu era deranjată de cele 8,950 miliarde care ieșeau din Buget.
    Cum au primit și parlamentarii pensii speciale, cum „opinia” s-a froasat…
    După ea, parlamentarii cu 8-16-25 de ani în Parlament nu trebuie să aibă pensie pentru anii lucrați acolo.

    • Ba da, dar pe bază de contributivitate…
      Alta e problema, stimată colegă, mulți dintre cei ce intră în Parlament nu prea știu să facă nimic, de aceea, fiindu-le greu să muncească altfel decât cu gura, ar avea o dificultate majoră în a se integra în economie.
      Un mandat- două le asigură domnilor parlamentari o pensie cel puțin decentă.
      De aceea nu cred în promisiunile populiste ale politicienilor, mai ales în campanie electorală..

      • @ ZeV

        În unele țări, parlamentarii contribuie, în altele – nu.
        Nu sunt de acord cu afirmația că mulți parlamentari nu fac nimic în Parlament, că nu au nicio calificare, și că în afara Parlamentului nu sunt în stare de nimic.
        Procesul legislativ e unul complex, complicat și greoi, iar parlamentarii trebuie să fie de diverse specialități (juriști, ingineri, artiști în diverse arte, filologi, agricultori, medici, oameni de știință, profesori, oameni de afaceri, persoane cu studii medii…), fiindcă ei trebuie să legifereze în diverse domenii.
        Dacă știți parlamentari care nu se pricep la nimic și nu activează în comisii, nu participă la dezbateri, e bine să le spuneți numele.
        Nu-mi plac generalizările în niciun domeniu.
        Că or mai fi și din cei care nu au activitate susținută, asta se întâmplă în toate domeniile. Spuneți cum îi cheamă!
        În domeniul dv. toți sunt ultra?

    • Dupa parerea mea buba este acolo la cele 11000 de pensii speciale, alaturi de alte cateva sute (poate mii) nu stim cu certitudine, as mai pune sutele de solde ale generalilor fara de armata (imi asum aceasta ultima afirmatie). Intrebarea care se pune este cat din aceste pensii exorbitante au acoperire in contributivitate si (sau) caramizi puse la fundamentul Romaniei democratice adevarate. Imi vin in minte toate dosarele politice instrumentate de toate aceste pensii speciale care au indoit destine, vieti si nimicnicia dosarelor instrumentate.

  6. Ii inteleg durerea colegului Zev.:)

    Cat priveste topicul, am si eu o nelamurire.Nu inteleg de ce, pentru alesii neamului, anii prestati pe bune(cu prezenta 99%) , nu sunt transformati in ani vechime.La momentul iesirii la pensie, alesul primeste un MIC bonus pentru prestatia din Parlament si gata.E prea mult scandal gratuit pe tema.

    Mai cred si ca fostul membru PRM, de care pomeniti la începutul primei fraze, pare liderul de facto al partidului neoconservator libertin.

    Off-topic:
    In contextul unei Americi pe buza prapastiei, nu cumva România ar trebui sa meargă catre o imbunatatire semnificativa a relatiilor cu Franta, PE TOATE PALIERELE .
    Pana la urma e chiar statul căruia ii datoram existenta si e si statul unde democratia învinge INTOTDEAUNA.

    Poate armele lor sunt mai ieftine, iar service-ul e mai bun.De ce ne incapatanam sa stăm in curul americii, in timp ce unii dintre reprezentantii ei ne tratează ca pe niste cretini, sclavi pe plantatie.

    Si Franta e in NATO pana la urma.

    De ce PSD-ul „reformat” , ignora, mi se pare mie, Franta cu multitudinea ei de partide de stanga veritarbile, partide care apara democratia fără rezerve, la orice ora ?

  7. Presedinta Moldovei, Maia Sandu, a cerut retragerea trupelor „de pace” ale Rusiei din Transnistria. Un subiect colateral este angajamentul Rusiei de a isi retrage munitia invechita de la Cobasna, angajament pe care rusii l-au luat in 2019, si cind au promis ca pregatirea retragerii armamentului si munititiei invechite se va face intr-un an si ceva. Asta era in 11 septembrie. Sigur, COVID, dar poate cineva ii intreaba ce se intimpla cu angajamentul lor? Care sunt planul de actiuni si termenele de finalizare?

    Depositul invechit rusesc de la Cobasna e un pericol pentru toata regiunea, inclusiv Romania, dar ii poate nenoroci mai pe cei ce traiesc in Transnistria. Plus un posibil loc de trafic de arme. Chiar le pasa conducatorilor rusi de rusii lor din Transnistria? Om vedea…

    Posibil insa sa fie un alt siretlic rusesc, si ei sa spuna ca planul nu a fost doar de retragere a munitiei invechite, ci de reciclare a ei, ceea ce presupune aducerea de munitie noua ruseasca si armament rusesc.

    https://tass.com/politics/1077708

  8. Comentarii pe marginea unui artocol https://www.contributors.ro/trilogia-elitelor-de-facto-din-romania-ii-evolutii-cheie-in-perioada-1990-2020/
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    Hm …….
    Dar ia sa privim … altfel .
    Cica „Nu în ultimul rând, Occidentul nu avea încredere, evident, în noua putere pe care o vedea mult prea apropiată de URSS
    Dar oare noi, noua putere samd nu cumva pitea sociti Occidentul „mult prea apropiat de URSS” ?
    Socant.
    Hm .. in acel moment Occidentul era in plina Gorbymanie! Adora cuvintele „Perestroyka” si „Glassnost” ! Si ne reprosa „nationalismul”.
    Adica ce ne reprosase PCUS timp de 20 de ani : nationalismul!
    Hai pe bune .. aniii 80-97 au fost anii rusofiliei apusene! Si la inceputul razboiului din Transnstria buna parte a presi occidentale .. era prorusa! Adica romanii cei fiorosi inarmati pana in dinti atacu pe boetii rusi care se parau cu cozile de matura ….

    Este foarte posibil ca Occidentul să nu fi văzut, într-adevăr, nici un sens în sprijinirea financiară nerambursabilă la acel moment,
    Numai „foarte posibil ca Occidentul ” ? NUMAI ?!
    hai sa explic cum statea trebsoara. RSR tocmai platise datoria sa exterena fata de Occident.
    Insa nu si RPP, RPU si RDG. De fapt sa o zic p’aia dreapta : conducerile „comuniste” din RDG, RPP si RPU au „vandut” „comunismul” contra datoriilor pe care le aveau fata de Occident. RPU avea o „modesta” datorie de peste 10 mld $ + (PLUS) serviciul datoriei ….. Modesta, fata de cea a RPP – cca 40 mld $ !!!!
    Dupa ce la sfarsitul verii lui 89 RFG a rezuata sa mai „ajute” RDG … Honecker a tras concluziile si a „dat mana” lui Egon Krenz ! Sa zic asa ai vandut tot – si ideologie , si Zidul ca sa evite depunerea bilantului .
    Si peste tot , dar mai ales la Budapesta si Berlin a exsitat o binecuvantare sovietica …. exprimata prin „neutralitatea” trupelor RKKA!!
    Mai rau… am gasit o versiune in care Honecker tocmai dorea sa puna represiunea pe demonstranti .. cand ambasadorul sovietic „ii face o propunere de nerefuzat” . Adica o zice pe sleau ca unitatole RKKA de pe teritoriul RDG vor „proteja” manifestantii!!! E buna?!

    D’aia au vandut cu entuziasm „comunismul” !

    Si ajutorare ….. care ajutoare? Polonia si Ungaria nu au primit ajutoare! Le-au fost sterse datoriile!
    Posobil ca unele investii occidentale sa fi fost de fapt incluse in pretul „transferului” , a targului noi abndaonam socialismul si voi nu ne cereti datoria!!!
    Insa in cazul Romaniei … nu aveai ce sa stergi! Ar fi fots necesare ajutoare, adica tarnsferusi finaciare substantiale!! Si sunt silit sa va amintesc ca in 1989 ambele sisteme erau in criza. Prabusierea sistemului socialist a deschis noi piete celui capitalist si rapida sa revenire economica, inainte ca criza sa afecteze substanta economica a vestului …

    Si ati mai scris cu imaginea proaspătă în minte a liderului anterior răsturnat de la putere, în bună parte, pentru că nu asigurase un nivel de trai decent și concentrat pe păstrarea puterii, inclusiv pentru a se proteja de responsabilitățile de la momentul Revoluției, Ion Iliescu s-a ferit de orice reforme de substanță.
    Era si cazul sa se fereasca!
    Poate ati uitat , poate nu ati stiut .. insa in 1989 aveam ceea mai nenorocita situatie economica . Consumul popular scazuse cu ca 50% fata de 1978… Cf unor calcule proprii , in anul 1984 sau 85 venitul meu (raportat la preturile de consum „normale” ) sczuse cu 30% fata de 1980. Adica eram dat inapoi cu 3-4 ani .. (si anulat castigul prin incadrarea la „principal” [operator calculator ] si o gradatie). Scuzele mele insa in 190 majortatea ne satirasem de „sacrificii” si doream poachetul ala de unt, caldura in casa si serialul american de sambata seara!
    Modest au zis unii . Unii care au devenit „societate civila” (cinica!) cu „relatii” sau tineri zapaciti care nu se interesau cum de au branza si parizer la micul dejun (eu alergam, alergam prin tot Bucurestiul!) ca cica nu se face revolutie doar ptr caldura in casa si un pachet de unt si doreau „de soc” …

    Polonezii, da au avut parte de terapie de soc si nu le-a placut. Insa ei aveau unt si inainte de terapia de soc! Eu nu!!!

    Intelegeti – nu se putea!

    De altfle .. asa o pati si Constantiescu si CDR. Au fots alesi si in, mai ales in, speranta ca „vom primi ajutoare ca Polonia” . „Succesul” lor electoral din 2000 a fost pe potriva ajutoarelor primite ! Daca ma intrebati „care succes?” o sa va intreb si eu „care ajutoare?”

    A!
    Trebuie sa va mai explic ceva.
    Voi astia nascuti dupa 70 si crescuti in „epoca Nici o lae Ceasusescu” ati crescut considerand „normal” sa fie zahrul pe cartela, sa fie frig samd.
    Nu. In anii 70 …. nu erau cartele! Caldura era. Si daca cumparai 10 kile de zahar nu „faceai stocuri” ci erai banuit ca faci bauturi in mod casnic … nici o problema daca dadeai si amiclior tai!
    Daca cumparai un kil de cafea .. sigur ca urma o nunta sau asa ceva!
    Si nu cumparai un kil de salam. Numa cu litra sa ramana proaspat!

    Geopolotica
    1996-2000 – Câștigarea alegerilor de forțele de dreapta, degringolada prelungită a Rusiei, contextul Kosovo și creșterea în putere a segmentelor anti-sovietice
    2000-2004/2005 – Consolidarea alianței formate în iunie 1992 din primii 2-3 ani. Momentul cheie 11 septembrie 2001. Virarea americană de profunzime în contextul condiționalităților NATO și UE

    Eu personal (pe persoana fizica!) nu cred ca a exisiat cu adevarat un context Kosovo. care ar fi „ajutat” geopolitic România .
    Eu zic ca interesul diplomatiei occidentale si mai ales americane fata de Romania a fost influentat direct de relatiile dintre Wahsington si Moscova.

    1990 – Gorby „vinde” statele „socialiste” satelite din Europa. Operatiunii i se zice „democratizare” si Gorby este la zenit!

    1991 , decembrie , destramarea URSS . Caderea unui imperiu creaza probleme de „gestiune” .
    In cazul acesta in primul rand era vorba de mostenirea nucleara a URSS. Brusc , in „Clubul H” , apareau 3 membri noi : Ucraina. Bielorusia si Kazahstanul! Lucurile au fost manipulate in favoarea Rusiei ..
    Boris Betivul (пьяный) este noua vedeta a presei occidentale.
    Nu era cazul sa te sucari cu Moscova …. asa ca in timpul razboiuui de pe Nistru (zis si „al betivilor”) presa occidentala are o preferinta rusa .
    Sin nimeni nu observa ca regimul este corupt! Tiata lumea ins afeicita calea procapitalista si programul celor 500 de zile si Marea Privatizare (fraudatizare zic rusii!)
    Nu era cazul sa te sucari cu Moscova exact in momerntul in care zeci de miliarde de $ fraudatizate afluau catre Londra (azi Londonistan), cand asa afaceri se faceau!
    Asa ca, in `99, biletele de intrare in NATO s-au cumparat de la Kremlin. Ca ursul trebuia tinut somnolent! Mai ales ca toicmai reusea, adica nu reusea nimic in Cecenia! Si era asa de bine ca polonezul Brzezinski a inceput, in stare f treaza, sa crie despre o epoca in care Rusia ar fi in plus pe mapamond!
    Vi se pare exagerat ?
    Pai sa amintesc :
    In 1991 in Gruzia este ales un presedinte 1000% antisovioetic si cam rusofob . Urmeaza o lovitura de stat si Gruzia este „eliberata” de genralul KGB Sevarnaze! Si toata lumea il condamna pe ..Gamsahurdia!
    1996 gnl mj Djohar Dudaev moare cand telefonul sau mobil este lovit de o rcheta aer-sol ruseasca . Nu sunt singurul care banuieste ca satelitul care a dirijat racheta .. nu era rusesc!
    Dar betia nu trebuia deranjata!

    Insa vine anul 2000 si la Moscova de nicaieri apare un necunoscut colonel Putin. Care colonel se rata a fi mate pestrite si …. s etrica joaca. Mai rau impiedica vanzarea lui Iukos catre Exxon!

    E si cum Vladimir Vladimirovici nu se arata baiat de treaba …. era cazul ca Romania sa devina mebru NATO!!!

    V in acest sens si Gruzia. Realesului Sevarnadze i se ofera un trandafir ambalat intr-o revolutie si .. este inlocuit de Saakashvili … care este 157% proamerican !!
    Kosovo nu are improtanta.
    Totul a depins de .. Moscova!
    Ralatiile bune cu Moscova, adica interesele economice americane au impus ca Romania sa nu intre in NATO.
    Odata ce Putin a aratat ca va afecta interesele econimocer americane Romania a intrat in NATO!

    Nu va suparati in jocurile astea mari nu prea importa ce crede o tarisoara sau alta. Impirta ce vor „jupanii”. E ca in feudalism cand seniroul nu isi intreba taranca daca ea vrea .. ci cel mult, dupa, daca ei i-a placut!
    PS . Ca am scris boldit personal si Eu ..nu e din motiv de suorapreciere personala ci ca sa sublinez ca ce urmeaza este parere proprie , nu gasita la altcineva – caco, cu mare placere mpas fi acoperit cu un nume sonor!

  9. Se plingeau unii, ca Putin a influentat alegerile in SUA ca sa il avantajeze pe Trump. Stai sa vezi cum hoarde de lobisti chinezi vor da buzna in SUA sa il influenteze pe Biden si admisnitratia sa, mai ales ca fiul lui Biden se pare ca are interese economice in China. Ia de cititi chiar de la BBC, o institutie media nu foarte prietena lui Trump.

    https://www.bbc.com/news/world-us-canada-55168633

  10. Macron se chinuie sa gaseasca solutii pentru integrarea islamicilor in Franta, si pentru a limita influenta politica a islamului radical. Initiativa sa de a crea un document legal, o mini comstitutie pentru imami care sa se oblige sa adere la valorile statului francez e ultima idee a sa. Dar, judecind dupa cum gindesc unii islamici (nu toti), cred ca va fi un misiune imposibila. Iata ce declara o musulmanca din Franta

    „It’s putting us in a strange place where you have to show people that you subscribe to the republican values; where you feel French, but they don’t feel you are,” she explained.

    „We feel like nothing we do – pay taxes, do [national service] – will be enough. You have to prove that you’re really French: you have to eat pork; drink wine; not wear hijab, wear miniskirts. And it’s ridiculous.”

    Pai cind te muti intr-o tara, si tara aia te primeste si iti da drepturi, ar trebui sa fi recunoscator acelei tari si sa accepti legile locului. Daca nu vrei sa maninci porc, si sa porti minijup, si vrei sa poti burka te muti in Arabia Saudita sau alta tara musulmana, Si daca te simti persecutat in Occident, aplici ca refugiat intr-o tara islamica. Dar, nu, ei vor ca francezii sa „bend over”, si sa isi schimbe ei legile ca sa le dea satisfactie deplina. Cita ipocrizie si cita ingratitudine la acesti musulmani (nu toti, se vede din materialul de la linjkul de mai jos ca nu toti gindesc asa, doar ca cei care gindesc altfel sunt amenintati cu moartea tot de ai lor). Daca as fi in guvernul francez le-as oferi un one way ticket daca nu le place in Franta cu destinatia Orientul Mijlociu, sau Iran, un alt stat foarte atractiv pentru ei.

    https://www.bbc.com/news/world-europe-55132098

  11. Africa este repede inghitita de islamismul radical, tara dupa tara in Sahel (Mali, Chad, Niger, Burkina Faso, Mauritania). Islamismul radical prinde repede in tari super sarace, cu regimuri corupte, despotice, sau cu o democratie firava.

    Doar in Nigeria organizatia islamista Boko Haram a ucis prin acte teroriste 19,000 oameni. Tunisia este si ea sursa de teroristi: intre 15 – 20 mii tunisieni s-au dus sa lupte in Siria alaturi de ISIS. Somalia, o alta tara bantuita de islamisti (Al-Shabab) si mai nou Mozambic.

    ISIS si Al Quaida par ca se muta din Orientul Mijlociu in Africa, amenintind din ce in ce mai mult Europa. Migratia din Africa si primirea „refugiatilor” sunt un risc enorm pentru securitatea europenilor, nu numai din punct de vedere al terorismului dar si al islamizarii si al masacrarii culturii occidentale.

    Islamismul politic radical impreuna cu ramurile sale militare sunt unul din cele mai mari provocari la adresa securitatii (si culturii) occidentale, in care includ SUA, Canada, UK, Australiei, Noua Zeelanda, dar si a Rusiei si Chinei. Nu stiu in India, dar judecind dupa conflictul lor peren cu Pakistan, probabil ca si ei sunt preocupati de avansul acestei religii care in formele sale radicale reprezinta un permanent „cult al mortii”.

    https://www.bbc.com/news/world-africa-55147863

  12. […] Dar, se pare, că Iohannis si liderii liberali s-au mai enervat si cand au aflat că Rares Bogdan – foarte critic, de altfel, la adresa pensiilor speciale – in afară de faptul că are un salariu de 8000 euro lunar, va primi si o pensie specială, ca europarlamentar, de 4600 de euro pe lună, după un mandat de patru ani. In aceste conditii, surse din PNL spun că s-ar fi solicitat imperativ europarlamentarilor PNL să ceară la Bruxelles, eliminarea acestor pensii speciale pentru toti europarlamentarii, pensii care sunt plătite din banii nostri, ai tuturor”, a scris Adrian Năstase pe blogul său […]

  13. […] În aceste condiţii, surse din PNL spun că s-ar fi solicitat imperativ europarlamentarilor PNL să ceară la Bruxelles eliminarea acestor pensii speciale pentru toti europarlamentarii, pensii care sunt plătite din banii noştri, ai tuturor”, se spune în finalul postării de pe blogul lui Adrian Năstase. […]

  14. […] Dar, se pare, că Iohannis si liderii liberali s-au mai enervat si cand au aflat că Rares Bogdan – foarte critic, de altfel, la adresa pensiilor speciale – in afară de faptul că are un salariu de 8000 euro lunar, va primi si o pensie specială, ca europarlamentar, de 4600 de euro pe lună, după un mandat de patru ani. In aceste conditii, surse din PNL spun că s-ar fi solicitat imperativ europarlamentarilor PNL să ceară la Bruxelles, eliminarea acestor pensii speciale pentru toti europarlamentarii, pensii care sunt plătite din banii nostri, ai tuturor”, a scris Adrian Năstase pe blogul său […]

  15. […] În aceste condiţii, surse din PNL spun că s-ar fi solicitat imperativ europarlamentarilor PNL să ceară la Bruxelles eliminarea acestor pensii speciale pentru toti europarlamentarii, pensii care sunt plătite din banii noştri, ai tuturor”, se spune în finalul postării de pe blogul lui Adrian Năstase. […]

  16. Singurele pensii speciale care ar trebui sa deranjeze sunt ale magistraților. În mod cu totul curios, acestea sunt învăluite într-o ceață protectoare, nu se vorbește despre ele. Calul de bătaie sunt cele ale parlamentarilor,desi, în opinia mea ele sunt mult mai îndreptățite, fiindcă, mai buni sau mai răi, ei sunt aleși, parlamentul fiind expresia democrației reprezentative,legiuitorii. Aberante cu adevărat sunt cele ale magistraților. Ca și multiplele lor privilegii.

  17. VOTAȚI, CU MÂNDRIE,
    O ROMÂNIE FĂRĂ PROSTIE !!!
    VOTAȚI !!!
    O Românie,
    Fără prostie,
    Fără ciordeală
    Și văicăreală,
    Și-n cap un om,
    Făr’ ghinion!
    Hai Românie
    Fă-ți cu mândrie,
    Pentru vecie,
    Demn viitor!
    Mergeți ‘nainte,
    În șir, cuminte,
    Cernând cu minte
    Găștile lor!
    VOTAȚI CUM GÂNDIȚI,
    DAR GÂNDIȚI CÂND VOTAȚI !!!

  18. […] Dar, se pare, că Iohannis si liderii liberali s-au mai enervat si cand au aflat că Rares Bogdan – foarte critic, de altfel, la adresa pensiilor speciale – in afară de faptul că are un salariu de 8000 euro lunar, va primi si o pensie specială, ca europarlamentar, de 4600 de euro pe lună, după un mandat de patru ani. In aceste conditii, surse din PNL spun că s-ar fi solicitat imperativ europarlamentarilor PNL să ceară la Bruxelles, eliminarea acestor pensii speciale pentru toti europarlamentarii, pensii care sunt plătite din banii nostri, ai tuturor”, a scris Adrian Năstase pe blogul său. […]

Lasă un răspuns