Cartea mea, „Umor parlamentar”, in varianta on-line

M-am gandit că o bună pregătire, in acest week-end, pentru alegerile parlamentare, ar fi să transpun on-line, cartea mea de „umor parlamentar”, cu ilustratiile regretatului Mihai Stanescu, carte publicata in 1996 si care redă o parte din ambianta parlamentului de acum 25- 30 de ani, din perioada in care eram presedintele Camerei Deputatilor.

„Eu as vrea sa fac următorul comentariu – dacă fiecare dintre deputatii si senatorii care se află in sală a fost trimis in Parlament de către popor, inseamnă că avem 480 de popoare in Romania”.

Am recitit-o cu plăcere si cu nostalgie. Sper să vă amuze si pe voi si să trageti unele concluzii. Inclusiv să mergeti la vot.

Cartea o puteți găsi în secțiunea Cărțile Mele sau apăsând aici.

22 de gânduri despre “Cartea mea, „Umor parlamentar”, in varianta on-line

  1. Dacă în anul 1993 mai exista speranța că mai sunt parlamentari care știu să numere, astăzi, eu nu mai am speranță că mai există prin ministere și chiar Ministrul Sănătății, Premierul ori Președintele țării care să știe să numere paturile de la terapie intensivă sau banii de la UE, care vor veni, nu știm când sau cei cheltuiți, din împrumuturi.

  2. Multumim. Mult respect.

    Trimis de pe iPhone‑ul meu

    > Pe 28 nov. 2020, la 11:12, ADRIAN NĂSTASE a scris: > >  >

  3. ORBAN FACE APEL LA CALM ȘI MAI DĂ 100 DE LEI LA SALARIU (ȘI NIMIC LA PENSIE, CĂ VREMURILE SUNT CÂINOASE)

    INTRODUCERE

    Splendidă Ședință de Guvern preelectorală! Poporul a participat în direct la suferințele guvernului liberal, cel despre care Klaus ne-a informat, cu un rânjet de crocodil dotat cu trei rânduri de dinți, că ne va conduce și după alegerile parlamentare, indiferent de rezultatul acestora.

    CUPRINS

    La începutul ședinței, premierul Orban cel Bun a aflat cu uimire că în 30 de județe, adică în trei sferturi de Românie, nu mai sunt bani pentru angajaţii din Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului. Stupoarea sa de prim-ministru în funcție a frânt inima poporului. Deci, el pur și simplu nu-și explică:

    „Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, motiv pentru care va trebui să adoptăm astăzi două Hotărâri de Guvern. Eu vă mărturisesc că nu îmi aduc aminte de vreun alt an în care să existe probleme cu plata salariilor pentru angajaţii din Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului din subordinea Consiliilor Judeţene. Nu ştiu cum şi-au bugetat aceste cheltuieli, cum au fost alocările de la bugetul de stat (sesizați dimensiunea inocentă a întrebării? de unde să știe el, premierul, cum dracului s-au fi făcut alocările de la Bugetul de Stat, de nu mai au ăia suficienți bani? cinʹ să fie, cinʹ să fie ăla care a făcut aiurea alocările de la Bugetul de Stat?, n.n.), cert este că, în mai multe judeţe, cred că aproximativ 30 de judeţe, este o situaţie critică, în care preşedinţii de Consilii Judeţene reclamă că au rămas fără bani pentru plata drepturilor salariale. Probabil, din cauza faptului că a fost an electoral, foarte mulţi preşedinţi de Consilii Judeţene nu au respectat disciplina în construcţia bugetară şi nu au alocat sumele suficiente pentru cheltuielile de personal, cheltuind banii pe alte tipuri de cheltuieli şi au rămas fără bani.”
    Deci, niște oameni răi au „CHELTUIT BANII pe alte tipuri de CHELTUIELI și au rămas FĂRĂ BANI”. Oare o să-i certe premierul pe imprudenți? Nu, că el e Orban cel Bun și înțelege „situațea”… noroc că mai are și niște mărunțiș electoral în pușculița numită „fondul de rezervă”…

    (Inducție subliminală: bugetarii… o specie votantă care nu trebuie neglijată!)

    Dar nu este singura nenorocire financiară cu care se confruntă înțeleptul guvern liberal… Ludovic Întâiul a aflat cu aceeași candoare cu care ne-a deprins deja că nici cu plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi şi a salariilor asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi nu stăm bine, așa că a pregătit și aici, rapid, o Hotărâre de Guvern.

    (Inducție subliminală: sigur, nu-s chiar așa de mulți votanți aici… dar, dacă adunăm și familiile și cunoștințele, se adună ceva-ceva…)

    A urmat garantarea creditelor pentru investitorii din agricultură… deși ministrul Finanțelor, cu ochi alunecoși a confirmat că are pregătit actul normativ, premierul, visător, știind bine ce-i poate pielea lui Vasilică Câțu, a concluzionat:

    „Și aici trebuie gândită schema… Deci, suntem pregătiți cu actul normativ.”

    Adică, un fel de „hai, Câțule să dăm actul normativ, că gândim noi pe urmă”…

    (Inducție subliminală: e o grupă electorală bunuță, nu cine știe ce numeroasă, dar merge…)

    În schimb șeful cocoașelor pandemice, Nelu Tătaru, este mult mai bine pregătit cu stimulentele pentru sindicaliștii din sănătate, votanți buni, serioși și care măsoară cocoașele și platourile dintre cocoașe riguros, în fiecare zi, la locul de muncă:
    Ludovic Orban: „Domnule ministru Tătaru, știți că am avut negocieri cu SANITAS, cu Sindicatul Solidaritatea, cu Sindicatul Angajaților din Ambulanțe și au rezultat o serie de concluzii care trebuie transpuse într-un proiect de act normativ. Suntem pregătiți?”

    Nelu Tătaru: „Da, suntem pregătiți, avem și o hotărâre de guvern și o ordonanță. Din discuțiile pe care le-am avut cu Ministerul Finanțelor am preluat observațiile și acel spor de 25% pe care l-am discutat și negociat cu Sindicatul Ambulanța se va alinia sau se va completa cu cel de 55% pe care îl aveau și vor avea un spor de 80% în acest moment.”

    Ludovic Orban: „Adică, practic, 55 și cu 25, 80%…”

    Nelu Tătaru: „80%… vor avea un spor de 80%.”

    (Inducție subliminală: s-a făcut… le-am dat sporul, ne dau votul!)

    Bine că în calculul sporurilor nu a intervenit și aria cercului, că aia pune în general probleme la nivel înalt. Dacă erați îngrijorați, e bine să vă spun că ministrul Nelu Tătaru a pregătit și „strategia de vaccinare”.

    (Inducție subliminală: Bună strategie! Toți speriații de COVID o să ne voteze!)

    Între timp, ministrul Ionuț Popescu a aranjat un ajutor de stat pentru mult-încercatul sector HoReCa.

    (Inducție subliminală: am bifat- sunt, și în sectorul ăsta, niște alegători pe care nu-i putem neglija!)

    Doamna Violeta Alexandru -o doamnă simțitoare, cu vizetă- a pregătit și dânsa actele normative pentru Kurzarbeit dă România… Când vă pregătiți să mă întrebați de ce Kurzarbeit pe nemțește iar nu „program flexibil sau lucru cu program redus” pe românește, amintiți-vă că măcar din când în când trebuie să înțeleagă și președintele nostru ce vorbește guvernul acolo, în ședințe. Tot doamna Alexandru a pregătit și prelungirea plății șomajului tehnic… hai să treacă și alegerile astea, că pe urmă nu se mai pune și-i putem da afară! Kurzarbeit-ul și prelungirea plății șomajului tehnic s-au împiedicat însă de Consiliul Legislativ (dar de când ține seama Guvernul Orban de Consiliul Legislativ?) așa că rămân să se adopte după alegeri- dacă poporul e cuminte și știe pe cine să pună ștampila. Premierul a punctat decisiv:

    Ludovic Orban: „Mulțumesc. De asemenea, să includeți și flexibilizarea un pic a schemei de program de muncă flexibilă. Da? Când veniți cu proiect de act normativ…”

    (Inducție subliminală: popor, ai grijă cu cine votezi…)

    Nu mă îndoiesc că doamna Violeta Alexandru va FLEXIBILIZA FLEXIBILIZAREA FLEXIBILĂ. Sau, cu alte cuvinte, pentru ca să înțeleagă și președintele, va KURZARBEITIA KURZARBEITIEREA KURZARBEITIBILĂ.

    EPILOG

    „Uraaa! Uraaaaa! Vom munci şi vom lupta, PENELEU vom apăra!… Iohannis și România, stima noastră şi mândria!… Orban, Câțu și Ștefan ne promit venit baban… Stop bombei cu neutroni! ( Aplauze furtunoase, prelungite)… Uraaaaa! Violeta şi poporul! Violeta și ligheanul! … Uraaaaa!… Tă-ta-ru! Tă-ta-ru! Ri-Ăl-Taim-Pe-Ce-Re! Pe-Ce-Re! Uraaaaa! Uraaaaa! ( Ropote de aplauze, ovații îndelungate)… Învățăm, muncim și trăim în chip liberal!… Trăiască unitatea de nezdruncinat a întregului nostru popor în jurul PENELEULUI și al secretarului său general, Klaus Werner Iohannis!”( Aplauze furtunoase, neînfrânate și ovații până la delir!)

  4. Pe 28 Noiembrie 1918 se consfiintea la Cernauti unirea Bucovinei cu Romania. Bucuria noastra, supararea altora. Presedintele Zelenski al Ucrainei a declarat recent ca ‘Bucovina de Nord a fost ocupata de romani”. Nu este o declaratie prietenoasa, si nici corecta istoric, pentru ca unirea nu s-a facut cu forta militara ci printr-o declaratie politica. Nu stiu daca e vreo lectie istorica insa pentru ucraenieni azi (pare ca nu), pentru ca in foamea lor pentru teritorii la Vest, azi pierd teritorii la Est.

    Am vazut insa un tinar interpret din Bucovina de Nord cintind la TVR2 in romaneste si vorbind foarte bine limba romana, fara accent slav. Bucovinenii romani si-au pastrat bine limba, si inca sunt sate intregi in care se vorbeste doar romana. Nu au plecat, au ramas si si-au pastrat limba si traditiile. Un semn bun ca nu vom pieri ca neam in lume.

    Romania trebuie sa faca mai mult pentru ei, sa negocieze cu autoritatile ucraeniene ca drepturile lor la limba, la educatie, la credinta, sa fie respectat de Ucraina. Mai ales ca suntem stat membru UE.

    Istoria tulbure a Europei si-a pus amprenta pe generatii. Daca ar fi sa asociem un termen „politically correct” trebuie sa recunoastem realitatea inter-culturala si multi-etnica din Bucovina (in 1910 erau mai multi ruteni decit romani). De aici, unele destine sunt demne de retinut, cum ar fi cel al evreului Paul Antschel care a devenit un poet german recunoscut, si care si-a luat un nume romanesc, Paul Celan. A avut un destin dramatic, marcat de Holocaust, de trecerile de teritorii de la un stat la altul, de schimbare de regim, de la regat la stat comunist. A trait si la Bucuresti, apoi fugit spre libertate la Viena, a fost primit ca un erou in Israel. S-a sinucis in 1970.

    Descoperind aceste destine si comparindu-le cu al meu si al altora din zilele noastre mi se pare ca vietile noastre sunt ca niste pene de gisca ce zboara in directii contradictorii (vedeti inceputul si finalul filmului Forrest Gump), minati de vinturile pasionale ale ideologiilor, care se tot schimba. Unii spun ca suntem patrioti in cautare de patrie.

    https://www.dw.com/en/paul-celan-the-post-holocaust-poet/a-55697396

  5. Am o curiozitate, cred ca v-am mai pus aceasta intrebare. In ultima perioada v-au mai cautat colegi de partid din actualul PSD ? Ma gandeam ca n-ar strica sa le impartasiti cateva idei, sugestii, sfaturi, ganduri.

  6. Vom alege (iar) saracia ?!

    Hmmm … ca tot se vorbeste despre „comunicare” . Este o cestie care intrucatva ma intereseaza si am observat ca sunt stiri de unica difuzare, stiri anulate prin uitare si „acoperire cu „fake” , si cel mai interesant snt subiectele despre care se tace!
    [PARANTEZA : se tace despre dosarul Hess. Ce neamu lu Scarotschy  am rams singirul din lume care mai tine minte ca trebuia desecretizat ? Unicu care mai stoe despre ce este vorba? AM ajuns asa brusc geniu neinteles? „profet mondial” in sensul nemo propheta?
    „Uitare” dirijata – cica SUA s-a dus preste Iracul lu Sadam ptr ca avea arme .. chimice.  Toti au uitat „montajul” cu bomba atomica care era pe vine si uraniul natu8ral obtinut „fraudulos”!
    De unica difuzare „Moneda Euro este o problema de pace sau razboi in secolul 21” – cu aproximatie helmth Kohl
    INCHIS PARANTEZA]

    Si uneori este interesant ce obtii daca „rastorni” comunicarea   .. De exemplu un polonez de la o banca leseascca : ”Suntem deja prea bogați pentru a putea rămâne competitivi prin prețul producției” (Mateusz Walewski, economist-șef și director de cercetare la Banca națională de Dezvoltare din Polonia)
    Deci ce putem zice ca ne comunicam fara sa zica, Matei asta ?
    – ca a fost o perioada in care au fost competitivi prin prețul producției da duse si se duse ca o (singura) data vede nasu….
    – ca nu poti sa  „rămâii competitiv prin prețul producției” si sa fii bogat! Si per a contrario , rasturnand afirmatia obtii
    – ca trebuie sa fii sarac ca  sa „rămâii competitiv prin prețul producției”.

    Adica totul depinde de cum  alegi ca sa fii competitiv : „prin prețul producției” sau prin calitatea fortei de munca , a institutiilor,  prin politici industriale cu referire la  sectoarele inovatoare, cele cu tehnologii înalte …..

    Politici industriale?!
    DA!

    Caci asta este o alegere politică de cel mai inlat nivel.
    Asta este politica adevarata nu cearta despre cine o sa isi puna PCR ul in functii … asa cum credem noi !

    Noi?
    Noi? Am ales sa fim competitiv : „prin prețul producției„, adica sa fim săraci!

    La noi iese unu de la Banca , (eronat!) presupus a fi Nationala a Romaniei si zice ca „reducere” . La noi  consumul populatiei este rau (nu zau? Si atunci de ce decembre 1989?!)
    Reducerea cheltuielilor ar fi necesară, numai că trebuie să crească în viitor alte cheltuieli nesalariale, cheltuieli cu dotarea spitalelor, a școlilor, cu infrastructura. Chiar presupunând că un guvern își va propune să înghețe salariile și pensiile, tot nu este suficient, pentru că sunt cheltuieli de natură nesalarială care trebuie să crească
    Sa ne amintim ca actualul sinistru de Finante era de parere ca nu e cazul ca sanatea si invatamantul ar fi o prioritate …… Sa ne  mai miram?
    Da eu ma mir ca nimeni nu ii da lu Lucovid peste rat amintinu-i pe cine el la Finante!!!
    Da ce proritatea avea in minte  Cîțu ?!
    Economia socialistă pe care o încearcă Liviu Dragnea cu o parte privată care să finanţeze această economie, nu are cum să funcţioneze. Nici în Europa nu merge. Modelul socialist pierde. Eu cred că ar trebui să terminăm cu această propagandă, adică sănătatea şi învăţământul – prioritatea zero în România. Au fost 28 de ani priorităţi şi nu ştiu dacă vă place cum arată atât sănătatea, cât şi învăţământul. Când vorbim de ele în România, nu vorbim de reforme, ci de salarii mai mari. Vedem că aceşti bani au intrat în sectoarele respective, dar nu se văd. E momentul ca România să-şi pună prioritatea zero sectorul privat. Adică partea aceea care creează bunăstarehttps://epochtimes-romania.com/news/citu-sa-terminam-cu-propaganda-prioritatea-zero-trebuie-sa-fie-sectorul-privat-nu-educatia-nu-sanatatea–272046
    Nu stiu ce bunastare creaza mediul privat dar sigur ca  nu e in stare sa faca o autistrada! Nu de lata dar e ceva inghesuiala spre Sinaia! Si nu prea avem sutistrada desi privatu a gloftit destui bani ptr ce nu se vede! Adica ptr autostrazi!
    Dar asta este prioritatea lu’  Cîțu . Aceasta este (h)optiunea sa politică si a guWernerului si a capitalului strain . Nu credeti?
    Pai exista un studiu a lui Ernst & Young  România , bazat pe cercetarea  în teren  realizată de CSA Institute între 17 și 31 iulie prin intermediul interviurilor telefonice cu 106 lideri din companii internaționale relevante, dintre care 50% au deja investiții în România, iar 50% nu desfășoară în prezent activități în țară, cf caruia  

    două treimi dintre investitorii străini sunt de părere că stabilitatea politică şi socială din România este principalul factor care poate influenţa decizia de a investi în ţară, aproape la fel de im­por­tant ca disponibilitatea forţei de muncă.

    Printre factorii care ar mai putea in­fluenţa decizia investitorilor pentru Ro­mânia se numără măsurile de se­cu­ritate şi siguranţa pentru pre­ve­nirea unei crize viitoare, com­pe­ti­ti­vita­tea ţă­rii în materie de costuri, infras­truc­tura.

    Sau de doriti

    “În opinia investitorilor, sectoarele cheie care pot favoriza dezvoltarea economică a României în următorii ani sunt agricultura, sectorul IT și industria de transporturi și auto. Pentru creșterea competitivității țării, educația, transformarea tehnologică și infrastructura sunt principalele zone problematice în care România ar trebui să investească și să-și concentreze eforturile pentru a le îmbunătăți”, menționează sursa citată.

    Studiul EY arată că, pe termen lung, deciziile investitorilor se vor baza pe următorii trei factori de piață: stabilitatea socială și politică (66%), oferta de forță de muncă, atât calificată, cât și necalificată (65%) și competitivitatea țării în materie de costuri (65%).

    Deci ce se cere de la guWerner?
    1) com­pe­ti­ti­vita­tea ţă­rii în materie de costuri .. salriul minim e cah ca e prea mare!
    2) disponibilitatea forţei de muncă – adica sa accepte cam orice salar!
    3) infras­truc­tura
    4) stabilitate politică şi socială in România . Adica acest guWerner sau similar si fara cresteri!

    Si ce mai zicea sinistru financiar?
    Eu nu sunt de acord ca anumite sectoare gen IT sau Sănătate să fie impozitate 0, pentru că cineva va trebui să plătească asta. Ceea ce nu e corect. Suntem egali în faţă legii, dar nu suntem egali în faţa fiscului” (epoch times citat deja) Adica inversul ideii de politica sectoriala ….

    Adica oricum o dai se cere competitivitae : „prin prețul producției”! Se cere si de investitiri si de catre Citu. Si desi opiniile lui Cîțu sunt din 2018 .. ele sunt opinii politice-politice! Adica nu din alea care se schimba idata cu camasa!
    Ori este de presupus ca opiniile ministrului de finate sunt in vederile premierului .. si in conditiile noastre sunt aprobate de insusi Werner!

    Deci o orientare politica cere  competitivitae : „prin prețul producției„!
    Adica ca trebuie sa rămânem săraci ca  sa ămânem „competitivi prin prețul producției”!  
    Despre asta sunt alegrile din 6 decembrie ….
    Cam asta este soarta – „mala suerte”
    https://www.youtube.com/watch?v=rgPChSFEhsw&ab_channel=KikoChristinadanceprojects
    sau Ghinion!!!

    A da.

    Observ ca de cand se instala Nicusor la Primarie ….
    – e mai racoare in casa!
    – sunt cam dese penele de electricitate!

    Si mai citesc ca Nicusor si Lucovidu’ si-au luat angajamentu in fata lu Zaharescu de la Embassy sa privatizeze companiilor capitalei ….
    Iar se pare ca sunt singurul care isi aduce aminte ca Basescu a promis sa faca din Primaria Bucurestiului un actor extrem der important la privatizarii .. si a iesit afacerea cu Constanda Bordei .. un mizilic de m minim 115 milioane de euro !!!

    • Domnule Ghita, observatiile dvs. in privinta lui Nicusor de la Primarie, sunt cat se poate de adevarate si acesta e numai inceputul. Cei care mai cutezam sa avem in posesie un automobil e posibil sa renuntam la el pe motiv de lipsa de parcare, sau le vom lua in casa. In principiu masura care se vrea adoptata, aceea de a nu mai parca pe trotuar sau spatii verzi este una buna, insa n-am auzit din partea marelui edil nici un plan de rezolvare grabnica a locurilor de parcare in jurul locuintelor sau in alta parte, mai exact parcari pe verticala sau subterane, nimic, numai amenzi si restrictii.
      Din postarea dvs., prin analiza tuturor palierelor societatii „manageriate” de dl. 66,09 % & Co., deja simtim masurile benefice luate de acestia in privinta mult clamatei dezvoltari a Romaniei sub ilustra lor conducere si asta nu e tot daca astia vor avea toate „butoanele” tarii pe mana. Cealalta gasca, cea de la PSD vrea cu tot dinadinsul sa se razbune pe cetateni pentru faptul ca au pierdut alegerile locale si dau dovada de o crasa incapacitate de a se lupta si recastiga terenul pierdut, totul incepand din perioada jocului lui Dragnea de a schimba guverne proprii dupa bunul plac.Acum sigur are timp sa reflecteze asupra enormitatilor comise, insa noua cetatenilor Romaniei ne trece viata, asistand la paleativele unora si altora.

      • In gnl ajunge „Bizoane!” sau de vrei mai elaborat si „politicos” sugerez „Bizonissime” sau „Bizonicitatea Voastra!”

        In materie de locuri de parcare, autiturisme samd etc.
        Bucurestiul ESTE depasit!!!

        Pe Floreasca in fata urgentei sunt maisni parcate pe carutabil .. e ca naiba !!!

        Nu stiu s-ar putea face ca sa fie „zburate” intre 30% si 50 dintre autoturismele den Bucale. Mentionez ca in Tokio de decenii e un narav – demosnteezi (Adevarente!) ca ai loc de poarcaere acasa si la servici. Faco demosntrati .. iti inmatriculeaza masina! Nu? NU!!!

        Nu, nu sunt sadic samd.
        Insa nu ai ce face. Nu poti demola juma din Bucale ca sa faci parcari si … Ma rog in LA a mers .. insa LA a fost contruit pentru Zeul Automobil! A da.. unu ajuns in NY zicea ca in centrul NY dovada ca te-ai ajuns nu este ca ai un 911 ci ca ia loc de parcare! Nu stiu daca e adevarat ins aala zi cea ca un loc de parcare in City sau asa ceva .. anula te costa cat un 911 NOU!!!

  7. ,,…inseamnă că avem 480 de popoare in Romania”.”
    Da .. ăsta ar putea fi singurul argument în sprijinul referendumului pentru 300 parlamentari… de fapt, am acea nevoie de un singur parlamentar, este arhisuficient.

  8. „…dacă fiecare dintre deputatii si senatorii care se află in sală a fost trimis in Parlament de către popor, inseamnă că avem 480 de popoare in Romania”.

    Ca si cum un popor nu poate avea decat un delegat, restul trebuie musai sa fie trimisi de altii… Daca gluma asta are vreun sens, trebuie sa recunosc ca mie-mi scapa.

  9. De-aia nu mai avem industrie si economie nationala. De-aia asteptam, de peste 30 de ani, cu o infrigurare timpa, „investitorii” (care, chiar daca ar fi venit, ar fi facut ceva pentru ei, nu pentru noi). Sintem ca o tara din lumea a treia, ca o republica bananiera. Totul pute a saracie. Mi-e rusine ca sint roman.

  10. Cred ca episodul cel mai amuzant din viata parlamentara romaneasca ramine propunerea dv. de a renunta la sufragiul universal, in favoarea unei republici parlamentare. Va rog, nu-mi spuneti ca nu va aduceti aminte.

    E adevarat, la vremea respectiva, PSD avea majoritate parlamentara, dar roata se poate intoarce orcind, asa ca propunerea dv. era fost complet inutila. Ca sa nu mai spun ca, in toate tarile din lume, s-a renuntat, inca din secolul 19, la acest sistem. Va dati seama ce imagine ar fi avut Romania? O tara de (semi)analfabeti, care nu sint in stare sa voteze. Chiar, ce-a fost in capul dv., atunci? Cum justificati aceasta „obnubilare a inteligentei”, cum ar spune Alexandru Paleologu?

    Toata lumea incearca, cu orice pret, sa aiba umor, sa fie ironica. Asta fiind, vezi Domane, un semn al inteligentei. Le iese, nu le iese, ei sint convinsi ca sint spirituali si insista (pina si un troglodit ca Basescu, care n-a citit o carte in viata lui si nu e in stare sa vorbeasca limba romana fara greseli). E o moda. Stupida. Si puerila. Nu stiu ce-o sa ne facem.

  11. „asa ca propunerea dv. era fost complet inutila”

    Fara „fost”, bineinteles. Am vrut sa inlocuiesc „a fost” cu „era”, dar nu mi-a iesit.

  12. Din categoria umor parlamentar actual: PSD i-a dat afara pe Serban Nicolae si Liviu Plesoianu si este reprezentat in campanie de Grindeanu si Tudose (fosti Premieri dati afara de propriul partid in legislatura actuala; primul s-a baricadat in birou) plus von Dancu (mai basist decat Boc in vremea PDL).

    Aduna oare PSD-ul actual procente pentru „Guvernul meu”? Asa pare.

  13. Ușor umor extra-parlamentar,
    la zi:
    „Ca ades, și-n acest acest an,
    În dar de Moșul Nicolae,
    Moși de deasupra de divan,
    În loc de lei, ne dau o … laie!”
    și din trecut:
    „La Congresul PSD,
    Se ciocniră … ouăle,
    Și-a ieșit pe funcție nouă
    Cel ce-a fost mai tare-n … ouă!”
    alături de … împăunări electorale:
    „În anul ăsta, negreșit,
    Doar am vorbit cu Domnul,
    Moș Miculaș (mi)-a dăruit,
    Nu doar guvern , ci tot(n)ul!”
    … și, din izbândă în izbândă, cu modestie, pas cu pas,
    „După ce învins-am ciuma,
    Vă spun, pe cuvântul meu,
    Că o luptă cu covidul,
    E un fleac, câștig TOT eu!”
    … și reacțiile „meselor”:
    Ocnași de-oriunde și-orice fel,
    De orice rang, și-orice etnie,
    De vreți lumină pentr-un mâine,
    Trântiți, prin vot, ce nu convine!
    Și ca în „Stupul lor”, albine,
    Când l-au surprins pe infractor,
    Deși-au fost mici, venind cu mare,
    L-au ceruit pe „dictator”!
    … cu amintiri de decembrie (’89):
    „Vine iarna cu frig în decembre,
    Își șopteau părinții prin casă,
    Fără gaz și purcel în decembre,
    Oare ce vom mai pune pe masă?!?
    Veni iarnă cu soare-n decembre
    Și-a ieșit poporul din casă,
    Doar să plece au mai vrut în decembre,
    Căci de sută, (purcel) ori de gaz, nu le pasă!
    … Vrând-nevrând, a plecat!
    Ce-a urmat, … a urmat !!!
    Ce-am avut, s-a gătat,
    Și-azi cerșim, umiliți, la bogat!

Lasă un răspuns