Votul din 6 decembrie va fi un vot de neincredere in Iohannis

Ceea ce face Iohannis, in această campanie electorală, este inadmisibil. Prin atitudinea lui si prin declaratiile pe care le face, el discreditează institutia de Presedinte al Romaniei. De aceea, vă indemn, incă o dată, mergeti la vot, intelegand că prin votul vostru veti da si un vot de neincredere pentru Iohannis. Intr-o situatie normală, pentru o astfel de atitudine de sfidare a Constitutiei, el ar fi trebuit suspendat. Din păcate, acum, nu are cine să facă acest lucru.

Dacă mai aveati nevoie de argumente, adaug cateva fragmente din declaratia lui de presă de ieri, de la Palatul Cotroceni:

„Să nu uităm niciun moment că, la trei decenii de la Revoluția din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent.

Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru și acest lucru trebuie afirmat clar și răspicat.

Am datoria față de toți românii, indiferent de opțiunile lor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriașă – destinul României de mâine.

Țara noastră a fost puternic afectată ani la rând de corupția și incompetența guvernelor PSD, care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură și au direcționat fondurile publice către clientela de partid. Nicio reformă nu a fost dusă până la capăt în România, nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată de PSD.

Adevăratele priorități au fost ignorate și abandonate și așa ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical, cu o infrastructură deficitară și cu un sistem educațional cu probleme critice…

Clientelismul promovat la nivel de politică de stat și indiferența față de problemele sistemice acute au dus România în punctul în care statul era în pericol să nu își mai poată îndeplini misiunea sa fundamentală: aceea de a proteja sănătatea și drepturile cetățenilor….

În toate domeniile, deciziile se iau acum după consultarea experților și a specialiștilor, avem o relație excelentă cu partenerii europeni, iar România a fost scoasă de pe lista rușinii în care ne-a inclus PSD, cea a țărilor cu probleme în ceea ce privește justiția și statul de drept...

Este de neconceput un scenariu în care în toată această perioadă să fi fost la putere PSD. Ne putem lesne imagina catastrofa sanitară în care am fi ajuns cu o guvernare pesedistă, care a eșuat lamentabil pe toate planurile și în condiții normale, când nu aveam de înfruntat o pandemie.

Votul de pe 6 decembrie este esențial, pentru că România nu își mai poate permite încă un ciclu electoral de subdezvoltare. Prea multe generații au fost de sacrificiu și de prea multe ori sacrificiile și răbdarea oamenilor au fost în zadar.

PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe. (aici intră in contradictie cu Vasile Dancu, in opinia căruia PSD s-a schimbat, desi cu ajutorul DNA, n.b.) În ciuda încercărilor de a-și cosmetiza imaginea, rămâne aceeași formațiune retrogradă, a baronilor roșii, tributară unui mod de a face politică pe care cetățenii nu îl mai tolerează și nu și-l mai doresc.

Ce dovadă mai bună a faptului că PSD nu a înțeles nimic și că acționează strict în interes de partid decât permanenta subminare din Parlament a oricărui efort al Guvernului de a ține sub control pandemia?

Cum poate fi catalogată altfel decât cinică și iresponsabilă atitudinea pesedistă de a împovăra peste putință bugetul statului cu tot felul de pomeni electorale, deși parlamentarii PSD știu foarte bine că pur și simplu nu sunt bani pentru astfel de măsuri?

Sau un alt exemplu relevant: în timp ce românii și Guvernul se luptă cu pandemia și cu efectele economice ale acesteia, pesediștii tot încearcă să treacă scutiri de taxe pentru domenii cum este cel al cazinourilor și al jocurilor de noroc. Așa acționează în Parlament un partid nociv, care numai la beneficiul și la nevoile oamenilor nu se gândește!

Ei bine, acest lucru trebuie să înceteze!…

Pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârșit, definitivă! Este timpul ca, uniți, cetățenii acestei națiuni și forțele politice reformatoare, împreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a țării noastre. Este timpul să construim România Normală!..

Avem proiecte majore de realizat în domenii neglijate de ani și ani la rând. Sănătatea și educația sunt prioritare, cu atât mai mult cu cât provocările generate de pandemie ne-au arătat cât de grave sunt deficiențele cu care ne confruntăm. Totodată, refacerea legilor justiției pe baze constituționale și continuarea accelerată a luptei anticorupție, eliminarea baronilor din administrație și reformarea administrației, introducerea votului în două tururi pentru primari și aplicarea unei agende de dezvoltare verde, sustenabilă, toate acestea trebuie să devină realitate.

O parte dintre aceste proiecte au fost elaborate deja de Guvernul PNL, dar niciunul nu a putut avansa în Parlament din cauza acestui obstacol permanent în calea dezvoltării care este PSD.

Cum, de altfel, tot PSD a refuzat să semneze și Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, pe care l-am inițiat anul trecut, acord care include și transpunerea în legislație a interdicției celor două teme atât de dragi pesediștilor, amnistia și grațierea pentru fapte de corupție și adoptarea de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul justiției. Însă cu o nouă majoritate reformatoare, vom putea să punem în aplicare voința românilor și să asigurăm criteriile de integritate în funcțiile publice…

În 2016, România a intrat într-una dintre cele mai negre perioade ale istoriei sale recente (50% adevarat – in doi ani din patru au functionat guvernele lui Iohannis, n.b.). Consecințele ar fi fost dramatice pentru viitorul țării noastre dacă cetățenii, cele câteva partide democratice și cu mine nu ne-am fi opus cu toate forțele.

Pe 6 decembrie, trebuie să lăsăm în urmă definitiv acest coșmar.

Sunt, în continuare, sută la sută implicat pentru ca proiectul cu care am fost ales, România Normală, să prindă contur. Vă asigur că voi lucra alături de viitorul guvern, pe care îl văd constituit în jurul PNL, pentru a transforma această viziune în realitate.

PNL este partidul care, la finalul anului trecut, a avut curajul să-și asume o guvernare știind că preia un buget secătuit și o administrație în care PSD a plasat numeroși incompetenți...

Sigur că mai sunt încă foarte multe de îndreptat, sigur că s-au făcut și erori, ele sunt inevitabile pentru oricine se apucă serios de treabă. Însă ceea ce contează este hotărârea de a reseta din temelii modul greoi de funcționare a statului. (conform regulilor discursurilor electorale, putină cenusă in cap nu strică…n.b.)

România are șansa să fructifice oportunitățile post-pandemie (am intrat deja in post-pandemie, in conditiile in care ne pregătim insa pentru carantinare totală? n.b.) pentru a se relansa economic și social.

Reformele adevărate le facem împreună, nu separat (putin neclar – unii vor face anumite reforme, altii alte reforme? n.b.) pentru că forța noastră stă în valorile comune care ne unesc (pe cine „ne unesc”? n.b.).

Sunt decis să conduc acest amplu proiect de reconstrucție națională alături de toți partenerii care în acești ani mi-au dovedit că sunt total dedicați aceleiași viziuni de dezvoltare ca și mine și sunt convins că, peste patru ani de acum înainte, vom vedea noua față a României demne, prospere și democratice (Carol al II-lea ar fi fost, probabil, mandru de acest discurs, n.b.)...”

_________________________

Pare că Iohannis nu a fost informat 1. că in 6 decembrie vor fi alegeri, 2. si că aceste alegeri sunt pentru parlament si nu pentru presedinte.

Oricum, este clar că Iohannis are nevoie de un medicament electoral pe care vă rog să i-l administrati!

27 de gânduri despre “Votul din 6 decembrie va fi un vot de neincredere in Iohannis

  1. DA II VOM ADMINISTRA UN MEDICAMENT ELECTORAL PE 6 DECEMBRIE ACESTUI JOHANIS-PE-SE-DEEEEEEEEEE  POATE SE TREZESTE DIN INGINFAREA SI INFATUAREA DE CARE DA DOVADA DE 6 ANI. SARACUTUL  CU GINDUL LA PNL A UITAT SA SE MAI SI VOPSEASCA  PARCA ESTE O CIOARA CARE A  NAPIRLIT.

    • Din păcate nu s-a trezit! Discursul lui de ieri ne-a demonstrat că nu are limitele unui președinte democratic, ci deschiderea unui președinte spre dictatură. Dacă asta și-au dorit românii, asta au!

  2. Daca acest discurs se intampla acum ceva vreme acest asa zis presedinte era demis, nu numai suspendat. Dar consider ca aceasta forma de drept penal constituit de altcineva cu minte foarte ticaloasa i a ajutat pe cei de astazi sa fie asa de jalnici

  3. Bună ziua,

    Sunt un tânăr, membru al Fundație dvs. și am avut plăcerea sa vorbesc cu dvs. anul trecut despre politică. Din păcate, dat fiind contextul actual, iar evenimentele Fundației fiind suspendate, nu a mai fost posibil să vă găsesc. Îmi puteți spune vă rog frumos cum aș putea să vă contactez?
    Cu deosebită stimă,
    Răzvan

  4. Am înțeles: Președintele vrea să ,,reseteze România” înaintea altor state și nu o poate face decât cu Guvernul meu, Parlamentul meu, Partidul Unic al meu, cu toate instituțiile mele ( adică ale lui, nu ale noastre). Ceea ce mă deranjează cel mai tare este că la zicerea lui, că în acest an de guvernare PNL, România și-a câștigat locul în UE, trimișii PSD din studiourile televiziunilor nu au avut replică. Puteau să zică, că guvernarea PSD a spălat rușinea țării provocată de Președinte prin afirmația că țara lui nu este pregătită pentru președinția rotativă a C.U.E,, prin prestația foarte bună pe care au avut-o miniștrii Guvernului PSD, că locul unei țări în Lume este asigurat de Președinte, de activitatea sa diplomatică ( trebuiau să-i amintească, că în primul său mandat, România nu a avut reprezentanți diplomați în câteva țări), că se plimba pe la Pompei cu nevasta lui, în loc să fie prezent la Consiliul European și multe altele. Însă PSD i-a eliminat pe cei vocali, pe cei cu prezență de spirit, care probabil îi făceau concurență lui Ciolacu. L-am urmărit și pe Ciolacu la Antena 3, care a fost ceva mai bun ca altădată, dar s-a grăbit să pronunțe numele celor propuși a fi premieri. Nenea ăsta nu știe ce cred oamenii despre ideologul de la Cluj, care a fost în Guvernul Cioloș și cât vor trăncăni ziariștii și comentatorii politici pe acest subiect, determinând pe votanții PSD să nu mai vină la vot? Oare este atât de nătâng sau o face intenționat?

  5. […] Nastase (foto 2). Acesta a realizat miercuri, 25 noiembrie 2020, o analiza pe site-ul propriu – adriannastase.ro – dupa ultima iesire publica a lui Iohannis. Ne referim la declaratia de presa sustinuta marti […]

  6. 24 NOIEMBRIE 2020 -DECLARAȚIE DE PRESĂ, DEZGUSTĂTOARE, LA COTROCENI

    Nu mai zic nimic de voi, mămăligilor PESEDE, care stați ghemuiți și-l lăsați pe cel mai nesimțit președinte al României să vă scuipe semințe-n cap, cu boltă… dar oare vouă, hahalerelor PENELE, nu vă plesnesc obrajii ăia de toval când, de nevolnici ce sunteți, veniți cu fratele mai mare și mai grobian ca să-l caftească ăla pe colegul de clasă cu care vă îmbrânciți pe holul școlii, din pricină că vă curge sânge din nas și cu totul alte umori din chiloți, numai la gândul că n-o să-i puteți oferi „guvernul lui”? Nu vă e, mă, rușine, neputincioșilor, să vă ascundeți după crăvățoiul lui bleu-ciel, scâncind?

    A fost o vreme când România chiar avea BĂRBAȚI DE STAT. Sunt fericită că am „prins” și eu, la conducerea României, bărbați de stat, pentru că, altminteri, aș fi crezut că așa ceva există doar în faldurile unei istorii netrăite de mine și doar în amintirile celor ce au avut onoarea de a le fi fost contemporani.

    În timp ce prezentul politic mizerabil, populat de caricaturile astea hidoase peste care sper ca uitarea istoriei să se așeze definitiv, desenează un viitor sinistru pentru copiii noștri.
    Posteritatea va așeza în dreptul acestor ani grețoși o linie continuă, fără nici o zvâcnire, însoțită de-un țiuit monoton, exact ca linia luminoasă de pe monitorul din salonul de spital care indică moartea pacientului.

    • ,,Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
      De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?
      Nici visezi că înainte-ţi stă un stâlp de cafenele,
      Ce îşi râde de-aste vorbe îngânându-le pe ele.
      Vezi colo pe uriciunea fără suflet, fără cuget,
      Cu privirea-mpăroşată şi la fălci umflat şi buget,
      Negru, cocoşat şi lacom, un izvor de şiretlicuri,
      La tovarăşii săi spune veninoasele-i nimicuri;
      Toţi pe buze-având virtute, iar în ei monedă calpă,
      Chintesenţă de mizerii de la creştet până-n talpă.
      Şi deasupra tuturora, oastea să şi-o recunoască,
      Îşi aruncă pocitura bulbucaţii ochi de broască…
      Dintr-aceştia ţara noastră îşi alege astăzi solii!” ( Mihai Eminescu, ,,Scrisoarea III”)

  7. Ti se face scârbă de această formă de viață…!! In afara de dezbinarea nu stie nimic …este zero barat ..stau si ma intreb , cat ai ura psd-ul poti sa fi atât de prost si sa-l denigrezi fara nici un argument real , ci numai cu minciuni !!!

  8. V-am urmărit intervenția la A3, aveți dreptate, președintele PNL de la Cotroceni are nevoie de un medicament electoral administrat de cetățenii lucizi ai României.
    Totuși, mă întreb, dând frâu liber imaginației, dacă nu cumva și domnul Marcel Ciolacu ar putea fi beneficiarul unui medicament adecvat, creat prin magie, care să redea distinsului lider al PSD curajul leului, la pachet cu mintea omului de paie, din țara lui Oz.
    Dar având în vedere că trăim cu toții (inclusiv Marcel Ciolacu) în lumea reală, mi se pare mai potrivită o supradoză de viagra….ori la bal, ori la spital.
    (Z)

  9. Președintele PNL, care și-a instalat în mod abuziv biroul la Cotroceni, din lipsă de președinte de țară, face campanie pentru PNL la televiziuni, fără să plătească publicitatea electorală, așa cum fac toate partidele. Televiziunile au fost păgubite.

  10. Buna seara!

    *Sunt decis* să conduc acest amplu proiect de reconstrucție națională alături de toți partenerii care în acești ani *mi-au dovedit* că sunt total dedicați aceleiași viziuni de dezvoltare *ca și mine* și sunt convins că, peste patru ani de acum înainte, vom vedea noua față a României demne, prospere și democratice (*Carol al II-lea ar fi fost, probabil, mandru de acest discurs, n.b.).*..”

    Consider remarca dumneavoastra foarte corecta. In acelasi timp, periculoasa. Poate genera idei.

    Doamne fereste ca „acest amplu proiect de reconstructie nationala alaturi de toti partenerii care in acesti ani mi-au dovedit ca sunt total dedicati” sa se transforme intr-un Front al Renasterii Nationale (Carol al II lea a fost mandru de aceasta formatiune) si mergind mai departe la abolirea Constitutiei.

    Ramin la convingerea ca „noul coleg al Bratienilor”, coleg de etnie cu Carol al II lea va ramine doar cu discursul.

    Cu stima, Ovidiu Budulan

    În mie., 25 nov. 2020 la 10:06, ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: ” Ceea ce face Iohannis, in această campanie > electorală, este inadmisibil. Prin atitudinea lui si prin declaratiile pe > care le face, el discreditează institutia de Presedinte al Romaniei. De > aceea, vă indemn, incă o dată, mergeti la vot, intelegand că prin” >

  11. Oare când LUI o să-i PSD (pese de) români și RoMÂNIA !?!
    RoMÂNIEI, la nesfârșit, n-o să-i PSD jignirea, în formă continuată, a inteligenței sale colective?!?
    Dacă începe să vă PSD ziua voastră de mâine, implicați-vă în schimbarea „la față” prilejuită de Moș Miculaș!
    Dacă vreți mai puțin „covid” seara, „dezinfectați” ecranul! Pe ambele părți!
    Dacă, nostalgici, vă PaSă De tăiatul porcilor înainte de Crăciun, tăiați-i la prima ocazie din decembrie!
    Decât să vă jeliți, cel puțin patru ani, mai bine „trozniți-i” odată, fără să vă PSD ei, D plânsul, D amantlâcurile, D pensiile și D îngrășările lor!
    Nu cumva parla/parcare are sensul de vorbire/ a vorbi?!? Firesc, după ce se gândește pozitiv! De asta unei „cetăți” i se zice „Parlament” și nu „Taciment”, „Votment”, „Odihnament” sau „Concediument”!
    O fi întemeiată vorba”, a la Radio Erevan”, potrivit căreia în Votment se intră ușor și se iese foarte greu, cu aluzie la cântărirea de la „intrare” și „ieșire”?!?
    /… opinii din ținutul opincii! …/
    Să vă PSD -ndreptare,
    Dar nu votând orice schimbare,
    Nu vă lăsați duși de nas,
    De (te)(ne)mutul pas cu pas!
    Să aveți și sânge-n vine,
    La scrutinul care vine,
    Să gândiți ce se cuvine,
    Pentr-un azi și pentr-un mâine!
    Să vă PSD cei mulți,
    Să nu vă plângeți la muți,
    Grijă mare cum votați,
    Dar și la cum numărați!
    Grijă mare cui dați votul,
    Să nu-mpovărați nepotul!
    „Tic-verbalul” „PSD”,
    Va mai sta tot unde e,
    Mulții, mereu așteptând,
    Primesc doar sacul de mormânt!
    Ție să-ți PSD ce vorbește El când vei vedea și vei simți că și Lui o să-i PSD tine !
    P.S.: Noi, cetățenii de rând, cum deosebim jumătatea de „măști conforme” de jumătatea de „măști neconforme”! De care am cumpărat și purtat până acum?!? Dar de mâine?!? Cine, de ce, de când, până când, pentru ce și pentru cât ne-a folosit „cobai” ?!?
    Să ne vedem cu bine!

  12. In numele progresismului pierdut: Globalismul cu fata progresista. Americii de ieri i-a ramas doar numele

    Preşedintele ales american Joe Biden şi-a prezentat, marţi, echipa diplomatică şi de securitate naţională. Insa dincolo de nume, mai important este conceptul, anuntat in context, privind politica externa a SUA, care isi vor asuma un rol de lider şi de întărire a alianţelor în regiunea Asia-Pacific.

    “Este o echipă care reflectă faptul că America s-a întors, gata să conducă lumea (s.m.) şi să nu se retragă din ea”, a declarat progresistul Biden. Cum decodam acest obiectiv de suprematie al unei viitoare (sau eventuale) administratii Biden la Casa Alba? Fara indoiala ca intre obiectivul de “leadership mondial al Americii”, prefigurat de Biden, si cel de “America First”, exersat timp de patru ani de Trump, nu exista o deosebire esentiala. Doar cuvintele sunt altele in a afirma acelasi lucru. Biden a prefigurat astfel o alta fata a unilateralismului, a unui globalism cu fata progresista.

    Biden pare sa fi citit aceleasi “scripturi” politice ca si Trump si sa fie animat de aceeasi “religie” a dominarii Lumii. Unul este adept al “progresismului”, celalalt al “conservatorismului”, dar ambele sunt ca “trandafirul” pierdut al semioticianului Umberto Eco. Sunt goale de continutul obisnuit, consacrat lingvistic, or exprima un sens contrar. In cazul “progresismului” american si al lui Joe Biden, “progresism” inseamna de fapt regresism. Orice presedinte unilateralist american care sustine ca SUA sa se suprapozitioneze Lumii, si sa faca din multilateralism obiectul sau de “modelare” sau de “leadership mondial”, face tot ce se poate face mai rau pentru America.

    Consecinta este ca el amorseaza prosteste rezistenta Natiunilor si le instiga americanofobia si antiglobalismul. Acest lucru il face progresistul Biden, ridicand si in afara bastonul negru de politist rasist, al infractorilor si parazitilor, dupa ce in campania electorala din vara l-a aratat inuntru, incurajand asalturi impunitive ale primitivismului exogen asupra civilizatiei indigene, batjocorirea statului de drept, violente criminale, spargerea magazinelor, vandalizarea statuilor etc. Ultimul rând al cărții lui Eco, “Numele trandafirului”, este urmatorul: “Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus.” Literal, el se traduce astfel: „Trandafirul de ieri rezistă datorită numelui său, dar noi avem doar nume ale trandafirului fără rost”. Sensul general, decriptat chiar de Eco, era că din frumusețea trecutului, care in prezent a dispărut, ne-a rămas doar numele.

    Probabil Eco nu știa, or a tradus intentionat gresit, ca exista un text, s-ar parea ca cel primar, cu o alta traducere în care se face referire la Roma, nu la trandafir. Textul alternativ este acesta: “Nunc ubi Regulus aut ubi Romulus aut ubi Remus? / Stat Roma pristina nomine, nomina nuda tenemus.” El se traduce ca „Unde sunt acum Regulus, sau Romulus, sau Remus? / Romei de ieri i-a rămas doar numele, ne-au rămas doar simple nume.” Mutatis mutandis, ca un raspuns dat progresismului pierdut al lui Joe Biden si pretentiei lui hilare ca SUA sa “conduca” Lumea, ne putem intreba cu indreptatire, pentru a-i pune in banca lor, de fapt in bancile istoriei, pe acesti saltimbanci ai “progresismului” si “leadershipului mondial”: Unde sunt acum fondatorii si regulile Americii? / Americii de ieri i-a ramas doar numele, ne-au ramas doar simple nume.

  13. Din ce-am mai sondat prin targ, nu stiu daca va fi un vot de neincredere la adresa d-lui 66,09 %. Neasteptat tara aceasta este plina de „talibani” presupusi cu sange albastru care voteaza, prin ADN-ul lor, intotdeauna cu dreapta sau frustrati (din nastere) care peste tot vad numai rosu, ciuma rosie, chiar daca ei nu stiu ce a fost, cum a fost perioada de dinainte de ’89, ori uita ca-n ultimii 30 de ani perioadele de crestere economica si relativa bunastare, au fost perioadele in care social-democratia a „navigat” printre iceberg-urile politicii romanesti.
    Sunt de asemenea incredintat ca distinsul dl. 66,09 % nu vorbeste din „putul gandirii” sale, vorbeste pe baza unor „documentari” ale unora si altora, plus frustrarea si subconstientul sau adanc infipt in originea teutonica.
    N-as mai pune la socoteala comportamentul celui mai mare partid al Romaniei, PSD-ul, in varful caruia sunt cocotati in acest moment si sper vremelnic o „trupa” de securistoizi, ce-i drept inteligenti, insa nefolosind aceste capabilitati in folosul partidului, cetatenilor si-n definitiv al Romaniei.
    Nefiind turmentati cetatenii, pe buna dreptate, isi pun in continuare celebra intrebare lansata cu mult timp in urma de vesnicul in actualitate nenea Iancu, „Eu pentru (cu) cine votez ?”, valabila si pentru subsemnatul.

  14. Bună ziua domnule prim ministru
    Articolele dumneavoastră le urmăresc de mult timp și rar mai postez anumite idei pe marginea subiectului.
    De această dată trebuie să vă rog să faceți un efort și să ieșiți din confortul casei dumneavoastră, să explicați tuturor ceea ce trebuie să facă pentru ei și țară, deoarece foarte puțini citesc articolele de pe blog comparativ cu masele de oameni care ar trebui să iasă la vot în 06 decembrie.
    Ce spuneți, faceți efortul???
    Nu pentru PSD, KWY sau vreun alt partid, pentru români
    Cu stimă

Lasă un răspuns