Care votanti nu vor iesi la vot?

Unii dintre prietenii mei imi spun că nu vor iesi la vot. Pentru că li se pare că PSD acceptă cu resemnare statutul de partid de opozitie sau pentru că nu-l simpatizează pe Marcel Ciolacu sau pentru că nu cred că preluarea unor teme de dreapta este o cale de a moderniza mesajul partidului. Si lista motivelor poate continua.

Pentru alte ratiuni, nici unii dintre alegătorii PNL sau ai USR, inclusiv motive legate de criza sanitară sau de măsurile luate de guvern, nu vor iesi la vot.

Din nou se va vota nu pentru ceva ci impotriva a ceva. De aici si importanta ZONEI din care nu vor iesi la vot cei mai multi. „Demobilizarea” votantilor adversarilor va fi la fel de importantă cu mobilizarea propriilor votanti.

Multi simpatizanti PSD consideră că oricum partidul va fi in opozitie in următorul ciclu electoral si, de accea, nu trebuie să facă un efort iesind la vot in 6 decembrie. Un rationament gresit. Chiar intr-o astfel de ipoteză, va conta foarte mult numărul de mandate pentru „minoritatea de blocaj” din parlament pentru ca anumite măsuri aberante să nu fie aprobate de „parlamentul lui Iohannis”.

Asa incat, dragi prieteni, chiar dacă sunteti nemultumiti de situatia actuală a partidului si de actiunea sa din prezent, ganditi-vă să pregătiti conditiile pentru o atitudine vitală si responsabilă in următorii patru ani.

Iesind la vot, veti putea da si un răspuns unor personaje gen Andrei Caramitru pe care il citez aici:

”Cine Votează PSD? Cine Votează in celelalte tari cu dementi populiști ?

Cei care sunt eșuați. Pierduți undeva intr-un sat, fără bani, fără prieteni, fără educatie, fără job bun. Pensionari care urăsc pe tineri și “schimbările” din jur – atât de plini de ură ca pana si familia lor fuge de ei.

Și votează isteric ca sa pedepsească oculta, elita condusă de Soros și Bill Gheitz, sa pedepsească “sexo-marxiștii” de prin orașe care lucrează in IT, sa pedepsească intelectualii. Sa pedepsească adică pe toți cei care nu sunt la fel de eșuați ca ei. Pentru că sunt convinși ca de fapt e o mare conspirație – oculta ii vrea săraci cumva. Cineva are ceva cu ei domne.

Ce nu înțeleg ei – sunt săraci și vai de mama lor pentru că:

(1) sunt prosti de bubuie și nu știu sa facă nimic

(2) Votează hoți și ticăloși să le fie primari. De prosti ce sunt. Și atunci evident ca acolo unde stau ei e mizerie și nu sunt job-uri

(2) sunt leneși. Dacă ar vrea – ar putea sa se mute unde sunt job-uri bine plătite. In orașele mari sau in străinătate. Ar putea sa învețe o nouă meserie. Dar nu și nu – că e greu domne. Sa ni se dea ! Pai de ce sa vi se dea? Mergeti la muncă ! De asta ii respect eu pe cei care merg la cules căpșuni sau sparanghel in străinătate – aia muncesc cinstit – dar nu pe alcooliștii de la birtul satului care înjură și se plâng și Votează PSD.

Leneși și proști. Dar multi. De asta trebuie sa ieșim toți la vot de fiecare data ca altfel ajungem rău de tot.”

Vă regăsiti intre ei? Bănuiesc că nu si, de aceea, dacă vreti să lăsati tara pe mâna unor astfel de fanatici, atunci nu iesiti la vot, folosind diverse pretexte. Dacă nu, atunci votul vostru va fi o motiune de cenzură la adresa guvernului si a unor astfel de personaje.

30 de gânduri despre “Care votanti nu vor iesi la vot?

  1. Problema PNL cat si a lui Iohannis este una simpla: Ciuma rosie! Nu au solutii de niciun fel sunt incapabili si servili adevaratelor puteri. Singura lor preocupare si obsesie publica este PSD. Despre noi cetatenii acestei tari -nimic ,parca nu existam . ,,iesiti la vot sa scapam de PSD” mesaj de presedinte. Iar Ludovic profita de memorii scurte deoarece daca dai inapoi nu mult ci un numar de luni si zile se va vedea cat de mincinos,nepregatit si superficial este. Se bate cu propriile vorbe dar cel mai important este sa scapam de ,,Ciuma rosie”. Doamne ajuta! Poate Românul se va trezii ca a mai facut-o dar foarte rar si la vremuri de retriste. Acum consider ca e vremea unei ratiuni unei constiinte si unei mandrii romanesti. Om fi in state sa ne conducem tara. Sper!, ca speranta moare ultima( vorba romanului) Toate bune

  2. Cetatzean

    Despre progresism au curs rauri de cerneala si s-au exprimat oameni ilustrii, cu multa stiinta de carte.
    Iata un exemplu, un expozeu pertinent al domnului Ioan Stanomir:

    ,,Stânga progresistă, iar cea americană nu face excepţie de la această regulă de fier, este o falangă de ,,iluminaţi” (ghilimele imi apartin_n.m.) . Aceşti ideologi implacabili în agresivitatea lor pedagogică sunt urmaşii, legitimi, ai profesorilor de fericire împotriva cărora s-a definit conservatorismul lui Edmund Burke. Nici un accident istoric, nici un vot, nici o evoluţie politică nu le poate afecta încrederea de mandarini în propriile lor idei. Progresiştii nu pot abandona viitorul pe care îl întrevăd în faţa lor. Datoria acestei elite auto-investite şi infailibile este de a conduce umanitatea întreagă pe drumul spre lumină. Orice altceva este un detaliu irelevant.

    Stânga progresistă este moştenitoarea “ noii stângi” a anilor şaizeci şi şaptezeci. Trecerea de la social- democraţie la dogmele lui Marcuse şi Fanon este un punct de inflexiune în această evoluţie. Acolo unde social-democraţii au căutat compromisul capabil de a emancipa social, în limitele unui capitalism uman şi decent, stângiştii de mai târziu sunt obsedaţi de acutizarea conflictelor şi de retrezirea potenţialului revoluţionar pe care îl văd dormitând şi absent. Viziunea lor despre politică este, inevitabil, una modelată în termeni militari: taberele se opun, negocierile sunt excluse iar unica soluţie legică este lichidarea adversarului.

    Relativismul cultural radical şi procustian al acestei stângi mesianice este responsabil pentru generalizarea unei estetici a resentimentului, spre a relua argumentele clasice ale lui Harold Bloom. Studiul ideilor devine un teren al războaielor culturale, un domeniu în care nuanţele sunt abandonate în favoarea intransigenţei intolerante. Suspiciunea şi demonizarea inamicului fac parte din această ofensivă continuă şi implacabilă. Agresivitatea simbolică este dublată de cea fizică: spaţiul intelectual este ocupat, literalmente, de o armată de zeloţi. Umanismul încrezător în liberul- arbitru este denunţat ca o varietate de fascism. Afirmarea, legitimă, a demnităţii cuvenite minorităţilor este convertită în instrument de intimidare ideologic: conformismul care se naşte este unul ostil pluralismului occidental.

    Stânga progresistă şi- asumat, din ce în ce mai mult, această postură de nomenklatură ideologică. Opiniile ei sunt inatacabile, criticile sunt întâmpinate cu salve de artilerie şi cu semne de exclamaţie îngroşate. Politicile publice şi politicile culturale stau sub semnul acestei eterne vigilenţe corecte- politic. Frontul de idei trebuie să îşi menţină unitatea. Inamicul este acelaşi: statul opresor şi majorităţile care îl sprijină.Armata pe care se sprijină este potenţialul de rebeliune al celor care se află la margine: spiritul lor nu este corupt de dominaţia societăţii capitaliste.

    Din acest trunchi al mesianismelor iliberale vine şi pasiunea lor pentru impunerea unei agende revoluţionare. Nomenklatura ideologică este, înainte de toate, o nomenklatură mediatică. În forme mai mult sau mai puţin stridente, mantra stângii progresiste pătrunde în studiourile de televiziune, dar şi în mediul online. Orbirea intelectuală este elogiată ca luciditate. Delirul orwellian este văzut ca întruchiparea însăşi a adevărului.

    Pentru cei care refuză să adere la catehismul populismului, dar şi la dogma mântuitoare a radicalismului stângist, condiţia solitară este singura la care pot avea acces. Ei sunt de două ori marginali şi de două ori suspecţi, ei sunt acuzaţi că trădează cauza poporului şi se aliază, obiectiv, cu exploatatorii. Zilele de după alegerile prezidenţiale americane au confirmat, dramatic, această radicalizare. Administraţia Obama, care a întruchipat acest zel misionar al stângii progresiste, a alimentat mişcarea de pendul a populismului lui Trump. Unilateralismul politicilor lui Obama, ( constantul apel la „executive orders” ) este una dintre dimensiunile anilor din urmă.

    Liberalismul conservator, cel care duce mai departe scepticismul anti- utopic al lui Burke sau al “ Părinţilor fondatori”, încarnează, în acest moment al inflamărilor şi al exaltărilor, opţiunea impopulară şi suspectă a moderaţiei militante.Hegemoniei stângii progresiste, cu pretenţia ei la infailibilitate,conservatorismul liberal îi este dator să opună luciditatea şi ataşamentul său faţă de pragmatismul anti-revoluţionar. Societatea nu este un campus academic ai cărui membri să fie educaţi înspre lumină de castă
    atotştiutoare, iată ceea ce suntem datori să reamintim, cu încăpăţânare.

    Guvernarea nu este şi nu poate fi întruchiparea unui vis al perfecţiunii,iată ceea ce trebuie sa reafirmăm, pe urmele lui Michael Oakeshott. Moderaţia conservatoare este antidotul la deriva agresiv–pedagogică, ca şi la cea populistă. Demnitatea umană nu se poate confunda cu agresivitatea militantă, după cum egalitatea nu înseamnă fragmentarea societăţii politice în corpuri antagonice.

    Fiinţe imperfecte, oamenii nu pot atinge starea de perfecţiune graţie politicii. Lor le este dată doar şansa acomodărilor. Comfortul utopiilor este,inevitabil, unul liberticid.”

    COMENTEZ
    In linia temei pe care ne-a propus-o gazda noastra mai sus, as spune ca USR + PLUS reprezinta expresia politica romaneasca cea mai apropiata de ce inseamna progresismul global modern.
    Din pacate ideologii acestui conglomerat sun bieti epigoni ai ,,iluministilor” la care face referire Ioan Stanomir.
    Daca vom vota USR-PLUS, vom legitima oameni goliti de continut omenesc, cum ar fi ANDREI CARAMITRU, sau DACIAN CIOLOS, sau DAN VOICULESCU, sau CLOTILDE ARMAND. Ma rog, ultima este femeie, iar bucurestenii au devenit oameni cuminti si corecti politic – in cautarea idealului suprem al progresistilor numit ,,fericire”.

    • Ce scrieti este in regula, dar va rog eu frumos, puneti cuvantul „progresist” intre ghilimele. Pentru ca stanga „progresista” nu e progresista deloc! De ce sa ucidem cuvintele din dictionar?

  3. PS
    Poate ca ,,oameni ilustri” este corect. Dar mie imi ,,suna” ca termenul este incomplet si neconvingator fara al doilea ,,i”.

      • Așa este, dpdv gramatical este corect.
        Dar atenție la folosirea cuvântului ,,absolut”.
        Tot ce ține de om, în timp și spațiu, este relativ.

  4. Fragmentarium
    Vorbim in esenta despre acelasi lucru, cu siguranta Eurasia este viitorul.
    Dar eu diferentiez Europa de UE, asa cum separ o istorie vie, cu radacini de/in civilizatie si cultura, de un biblioraft.
    Turcia este, poate fi mai mult decat un banal stat membru al UE (repet, o organizatie inchisa si anacronica), recte, un releu al cooperarii si interferentei constructive intre EUROPA si ASIA.
    Deja in Asia s-a semnat un acord de liber schimb intre tari ale continentului, acord care are potentialul de a reprezenta factorul de dezvoltare cel mai dinamizant al planetei, iar Erdogan stie foarte bine ca interesele Turciei sunt legate, in egala masura, atat de Europa, cat si de Asia. Poate juca un rol major in intarirea cooperarii strategice, economice si tehnologice intre cele doua blocuri continentale in calitate de tara independenta si deschisa (mostenitoare a maretiei fostului Imperiu Otoman), nu de membru al UE obligat la compromisuri zombificante. Nu vedeti cat de nociv este asanumitul concept restrictiv si intimidant precum pumnul in gura numit ,,stat de drept” ? O aberatie progresista si eminamente politizata care a trezit constiinta nationala in unele tari, precum GB, Ungaria, Polonia si probabil (sper) ca vor urma si altele. UE este un conglomerat inchis si autist, care lupta cu disperare sa-si tina cetatenii, ca intr-un lagar virtual, in intuneric si ignoranta, departe de beneficiile unei bune cooperari cu mari tari precum China, care tocmai a trecut la vaccinare pe scara larga. In schimb, noi vedem la televizor si pe telefoane doar marile ,,succese” ale unor vaccinuri euroatlantice, care vor avea exclusivitate in spatiul occidental, chiar daca nu exista, sau chiar daca eficacitatea lor este indoielnica (ba 95%, ba aud acum ca vreo 70%, maine ni se va spune ca si 50% este suficient). Totul este imagine, fals, si razboi informational – ideologic cu tot ce vine din afara gardului de sarma ghimpata care ne securizeaza capacitatatea de a gandi EFECTIV liber.
    Dvs sunteti un umanist care crede in om si potentialul fiintei umane, dar va rog sa-mi permiteti sa ma indoiesc ca acest potential este bine pus in valoare in corsetul directivelor constrangatoare si dizolvatoare de suveranitati ale ,,statului de drept UE-atlantist”. Daca este cineva liber in tot acest corset, se numeste corporatie multinationala de…stat. Sau mai precis, care controleaza statele, prin legi dedicate menite sa ,,parfumeze” coruptia endemica la nivel inalt – motorul globalismului occidental actual a carei expansiune s-a realizat si se realizeaza prin incredintare directa, iar fezandarea prin santaj si/sau sepci si promisiuni de mai bine si la vara cald.

    Stiu, colegului ,,daca secu…” nu-i place sa citeasca asa ceva, pentru ca se simte ca in anii 50. Dar nu eu sunt vinovat ca a luat pe umerii sai mentalitatea acelor timpuri si o poarta peste tot precum o piatra sisifica.
    Parerea mea, buna sau rea (nah ca am devenit si poet 😉 )

  5. Unii dintre prietenii Dumneavoastra care spun ca nu vor vota la acest scrutin, se bazeaza pe ceva foarte consistent si adevarat referitor la conducatorul PSD si a partidului, la fel si cei care nu vor vota PNL sau USR, cam din aceleasi ratiuni.
    Cetatenii sunt nevrozati si demobilizati de toata acesta isterie a virusului colcaitor in seara precedenta prin tunelurile metroului bucurestean si nu numai, iar multi au vazut tot circul de la “locale”, ramase fara nicio masura reala impotriva neregulilor evidente, suparatoare. Este de laudat efortul Dumneavoastra in sprijinul partidului care v-a consacrat ca om politic de varf, iar acum nemeritat uitat de mai marii (securistoizi) PSD.
    Nu stiu ce si cum va fi la vot, insa imi doresc ca toti concetatenii mei alegatori, sa voteze dupa cum le dicteaza constiinta si judecata, mai ales ca ne paste “marea resetare”, dureroasa si neiertatoare.

  6. Niciodată nu s-au câștigat alegerile pe un vot de simpatie, totdeauna pe vot negativ. După frământările din ultimii ani din psd era normal să se inițieze dezbateri ample în partid de la toate organizațiile locale (atâtea câte mai sunt) până sus. Au fost atâtea ieșiri publice ale „gânditorilor“ din psd, partidul este brăzdat de nemulțumiri în rândul membrilor, al celor care chiar au ceva de spus, dar nu au cadrul unde să se manifeste. Apropos, mai există statut ? Domnul Ionuț Vulpescu a produs un document care merita să fie dezbătut în partid, dar nu s-a întâmplat pentru ca nu s-a vrut. Autorul a fost mazilit, trecut în uitare de cei care au confiscat partidul. Au spus că cei aleși vor fi până la locale, iată că nu este așa. Câți din actualii lideri sunt capabili de proiecția unui asemenea document, chiar un decalog al PSD. Și atunci te întrebi, cu cine și pentru ce să votezi ? Ar fi enorm de multe de spus, dar cui să spui și mai ales unde este cadrul de manifestare ? Nicăieri.

  7. Mulți tineri frustrați am văzut, de-a lungul anilor. Dar niciunul dintre ei nu era atât de frustrat ca acest pretins ,,cocon”. Este o rușine, pentru generația tânără, în parte, muncitoare și chiar școlită, cu respect față de valori, printre care se înscriu și strămoșii. Frustrarea duce la schizofrenie, iar ,,coconul” Caramitru a trecut deja pragul spre schizofrenie. Păcat de tinerețea sa!
    În ceea ce privește simpatizanții PSD, aceștia sunt nemulțumiți, pentru că foarte mulți pesediști. care au făcut ceva pentru această țară, au fost marginalizați, pentru inconsecvența în declarații ale lui Ciolacu, pentru infatuarea ideologului de la Cluj, care nu are nicio replică, când, într-o confruntare televizată, peneliștii atacă foștii lideri PSD, ceea ce înseamnă că este de acord cu faptul, că, o parte dintre aceștia, au ajuns prin închisori. Mai mult, zilele acestea, a spus că DNA a făcut un serviciu PSD, prin trimiterea la închisoare a unor pesediști.
    Nemulțumiți sunt și piețarii, producători sau comercianți, care în loc să se ducă la vot și să voteze pe cei care au încurajat dezvoltarea agriculturii, nu vor vota! Așa știu ei să protesteze. Îmi amintesc de tactica pasivistă a Partidului Național Român din Transilvania, care, înainte de Memorandum, refuzau să participe la viața politică, considerând această atitudine o formă de luptă tacită.
    Așadar, peneliștii și useriștii se vor lupta între dânșii, vor scoate tot veninul din ei, se vor bălăcări, după care ,,pupat Piața Independenței” vor conduce țara împreună cu băsiștii, pe calea dependenței față de de una dintre Puteri, care va promite mai mult pentru ei și va lua și mai mult.de la moștenirea lăsată nouă, de către strămoși. Pentru cine contează? Doar pentru bătrânii expirați, neputincioși și pentru unii maturi și tineri încăpățânați, care nu vor să renunțe la valorile în care au crescut, în familiile lor respectabile.
    Oricum, ar trebui să știe ,,coconul” Caramitru, că bețivanul, leneșul și hoțul de la birt nu se duc la vot, pentru că pentru el este mai comod să stea pe margine și să-i înjure pe toți.

  8. Sigur că vom merge la vot, dar… e bine să mergem în cunoștință de cauză.

    VASILE DÂNCU -UN RECHIN ÎNTR-O TURMĂ DE MEDUZE…

    Am ascultat cu o anumită fascinație, pe care, de obicei, o am doar pentru ceea ce -deși se vede și se aude- NU ARE CUM să fie real, ci trebuie să existe o șmecherie la mijloc, interviul lui Vasile Dâncu, luat de Bogdan Chireac pe 23 noiembrie 2020, pentru DC NEWS. Eu nu știu dacă simpatizanții sau chiar membrii CIUMEI ROȘII, oameni mai degrabă așezați și calmi decât dornici de agitație, au urmărit acest delir al cinismului, expus pe larg, cu „fainoșag” de Someș Mic cu tot, de către marele strateg al PESEDEULUI de rit nou. În primul rând, cred că așa ceva nu ar fi fost niciodată posibil dacă în momentul de față PESEDEUL ar fi avut conducători, așa cum altă dată avea, și nu doar meduze ce speră să se salveze de mediocritatea lor evidentă cooptând în echipă UN RECHIN ADEVĂRAT.

    Întrebat de Chireac Bogdan (care, vreau să vă avertizez, l-a dus pe Dâncu, cu întrebări meșteșugite exact unde a vrut el, dându-ne nesperatul prilej de a-l vedea pe domʹ profesor în fesa goală) dacă nu e prea exagerat Iohannis cu referirile critice la PESEDEU, Președintele Consiliului Național al CIUMEI ROȘII a răspuns așa:

    Vasile Dâncu: „După părerea mea focalizarea continuă pe PESEDE face două lucruri: în primul rând alarmează PESEDEUL care stă tot timpul în priză și răspunde și caută să arate că nu are dreptate președintele, ăsta-i primul aspect și al doilea aspect este că oamenii încep să fie atenți la ce face PESEDEUL și vor să vadă și PROFUNZIMILE RĂULUI („răul profund” fiind, în concepția lui Dâncu, chiar partidul pe care-l păstorește, n.n.) și atunci din asta PESEDEUL CÂȘTIGĂ (oooo!!!!, n.n.), sigur, dacă are o conduită normală și ÎNCEARCĂ SĂ FIE ȘI DEȘTEPT (nu-i așa?, n.n.) și în această situație CRED CĂ POATE FI DEȘTEPT!”

    Bogdan Chireac: „Și… este deștept PESEDEUL în această situație?”

    Vasile Dâncu: „Este în situația de a se transforma într-un partid din ce în ce mai inteligent (nu mai spune, dragă! n.n.), mai adaptat realității fără handicapurile trecutului (!!!, n.n.) care să-l facă să aibă tăceri, să nu poată să vorbească despre oameni, să ascundă oameni în spate sau să se ascundă după oameni.”

    Bogdan Chireac: „Domnule președinte, că asta chiar trebuie să o vorbim puțin vis-a-vis de PESEDE… aveți un rol important în înnoirea partidului, în conceptele moderne, europene, de tip occidental! (când v-am spus că Bogdan Chireac îl duce unde vrea! n.n.) Văzând însă, la întâmplare, lista de la București, se pare că mult-așteptata reformă a partidului (oare de cine era așteptată «mult-așteptata reformă»? n.n.) n-a apărut!”

    Vasile Dâncu: „Pot să vă răspund foarte sincer și pragmatic… Noi am reușit să facem un lucru la care nu m-am așteptat în februarie, am vorbit cu președintele Ciolacu și cu secretarul General Paul Stănescu (cele două meduze-șefe, cum vă spuneam… de unde nu e, nici Marele Ocean nu cere… n.n.) și ne-am pus niște planuri pentru ce vom face anul acesta, cum vom schimba… și n-am crezut că vom reuși totuși să eliminăm de pe liste, să convingem organizațiile că trebuie să eliminăm de pe liste pe toți cei care au probleme. Plus comunicatorii partidului care ne țineau legați de o altă epocă (da, de acea epocă întunecată pe când PESEDEUL câștiga în triumf alegerile, așa cum a fost în 2016, și nu avea fabulosul scor de 4,6% la Cluj, n.n.). Nu se poate face reformă într-o singură zi la București și nici într-un singur congres… Noi am plecat pentru următorii patru ani să facem această modernizare a partidului. La București a fost o situație specială… Bucureștiul a reușit în campania electorală să dubleze scorul partidului… atât Gabriela Firea cât și unii primari de sector, au dublat scorul de unde am pornit noi la început…”

    Bogdan Chireac: „E-adevărat… de la 17 la 35%…”

    Ei si-acum, cetățeni: vă concentrați puțin asupra magnificului răspuns al lui Dâncu? Concentrați-vă, că nu aveți decât de câștigat:

    Vasile Dâncu: „Și asta… asta te duce în imposibilitatea de a face LUCRURI RADICALE, să spunem, când cineva ți-a dublat scorul partidului. Pentru că noi știm că scorul de la locale nu va fi, în mod obligatoriu, și scorul de la generale și-atunci am încercat să maximizăm și electoral acest lucru și să ne înțelegeți că noi, noua echipă pusă în august, trebuie să avem și rezultat electoral că altfel ni se va spune DEGEABA EȘTI DEȘTEPT (la inteligența lui se referă, desigur, că doar nu la a lui Ciolacu și a lui Stănescu, n.n.) trebuie să ai și voturi… este și nevoia de voturi care ne-a făcut SĂ NU LUCRĂM, să zicem, după CELE MAI ÎNALTE STANDARDE chiar pe toate listele… Evident că suntem într-o etapă, e PRIMA ETAPĂ DE CURĂȚENIE și DE CURĂȚIRE a imaginii partidului . O să vedeți CE VA URMA DUPĂ ALEGERI… cu siguranță că în următoarele luni, în următorii ani, indiferent de poziția noastră în mașina guvernării, să spunem, vom fi consecvenți și VOM SCHIMBA PARTIDUL RADICAL!”

    Ce ziceți, cetățeni, e bine ce zice ăsta? Adică „i-am pus pe liste ca să obțin voturi, dar după alegeri ia să vedeți ce șuturi în cur o să primească stimabilii, dacă nu cumva se și aleg”… pentru că el ARE UN PLAN! Și n-o să se împiedice rechinul cu colți de argint de turma de meduze de la vârful partidului. Micul George Soros al PESEDEULUI vrea să se joace de-a „liderul maxim” al social-democrației dâmbovițene… Cum ar spune Bogdan Chireac, să jongleze , halei-hap! cu „conceptele moderne, europene, de tip occidental”!

    Și Bogdan Chireac, atent la tot și la toate, plusează:

    Bogdan Chireac: „Domnule profesor… ați încercat, n-ați pus pe listă nici o persoană, nu știu cum să-i spun… cu probleme … adică „penal”, dar uite că un fost primar ( Dan Tudorache e nemernicul, n.n.) are acum deschis dosar penal… ce vă face să credeți că într-o zi-două-trei nu se mai deschid cinci dosare penale la București și încă douăzeci în țară? Și-atunci rezultă că PESEDEUL nu s-a reformat deloc, fiindcă, iată, aveți persoane cu dosare penale pă liste?”

    Ei bine, abia acum putem să-l vedem, cetățeni, pe rechinul de pe Șomeșul Mic cu dinții rânjiți plenar către toate meduzele din PESEDEU:

    Vasile Dâncu: „Noi nu credem că oamenii sunt proști… de aceea, când a venit o listă cu penalii de la PENELE și s-a propus să facem o campanie pe tema aceasta, eu am zis : «Nu, nu cred că trebuie să-i arătăm noi… oamenii o să-i descopere singuri…noi ne-am făcut treaba pe listele noastre.» Un lucru foarte important, MERGEM ȘI PE INTELIGENȚA OAMENILOR (își bate joc de voi, cetățeni, grosier își bate joc de voi, cu cât vă laudă, cu atât vă disprețuiește, n.n.). Trebuie să se termine cu telejustiția… dar NOI CÂȘTIGĂM DIN ACEST LUCRU, DEVENIM VICTIME, DACĂ SUNTEM INTELIGENȚI… și dacă știm să ne facem noi curățenie în primul rând . Eu nu m-aș speria de aceste procese făcute în campanie pentru că, dacă vă aduceți aminte… s-a întâmplat asta și în 2016, dacă nu mă înșel? Înainte de alegeri au fost decapitați o grămadă de președinți de Consilii Județene, ții minte? (vorbește având pe față o satisfacție care aproape îl transfigurează, n.n.) o grămadă au dispărut înainte… unii au fost condamnați după aceea, bun… S-a întâmplat în campanie, probabil (!!!!, n.n.) că au fost vinovați, dar s-a întâmplat în campanie … ERAU TOȚI PESEDIȘTI (rostește asta cu un aer cald, visător, n.n.)… Am făcut atunci PARIU cu câțiva jurnaliști că noi vom câștiga în acele locuri alegerile pentru că acele organizații au scăpat de niște baroni care în momentul acela aveau o influență negativă și vom câștiga alegerile cu cei care nu erau cunoscuți! Chiar așa s-a întâmplat! În toate locurile alea NOI NE-AM REVIGORAT ORGANIZAȚIILE ATUNCI CU AJUTORUL DNA! (însuflețirea i se citește pe chipul, altminteri, amorf, n.n.) A fost făcut în campanie, A FOST FĂCUT POLITIC, DAR NOUĂ NE-A FOLOSIT ÎN MOMENTUL ĂLA! Eu nu uit și-mi notez în fiecare zi ce se întâmplă în politică și încercăm SĂ FOLOSIM EXPERIENȚA VECHE!”

    Ați mai auzit, pesediști și simpatizanți ai PESEDEULUI, în viața voastră, ceva de un asemenea monumental cinism? Ați mai văzut lucind pe vreun alt bot de carnasier hămesit acest rânjet însângerat și satisfăcut?

    Ce altceva ne mai spune domnul profesor Dâncu? Păi, ne spune că președintele o s-o lase mai moale după alegeri cu atacurile la CIUMA ROȘIE… pentru că îi va fi greu să-și construiască „guvernul meu” în coaliție cu radicalul și imprevizibilul USERE și cu alunecosul UDEMERE…

    Vă e clar, nu-i așa, ceea ce vrea să ne comunice domʹ profesor… Dacă ăla nu va putea avea „guvernul meu” cu useriștii și udemeriștii, oare cu cine, oare cu cine, pălărie-ntr-un picior, ghici ciupercă ce-i, ar fi totuși posibil să-l obțină? Voi ce credeți, blânzilor și contemplativilor pesediști?

    Circula, pe vremea când eram noi copii, o expresie a cedării, a abandonului voluntar total care suna cam așa: „Na! lup, țigan de-a gata!”… sau „Na! Ficus, PESEDEU de-a gata!”… nu mai știu, că au trecut mulți ani de-atunci și nu-mi pot aminti exact cum era…
    ………………………………………………………………………………………
    P.S. Vă rog să nu-mi atrageți atenție că expresia corectă e „banc de meduze”; pe românește se spune TURMĂ, știu bine despre ce vorbesc.

    • Da cu e una dintre cele mai mari pra ații. Una penibil de egolatra.. Un neputincios, după cum s-a văzut când a fost ministru

    • Luminita scuza-ma ,

      dar pe total Durac asata ere dreptate ca cand zice PRIMA ETAPĂ DE CURĂȚENIE și DE CURĂȚIRE a imaginii partidului . numa ca greseste timpul si locul!
      adiuca de ani de zile era casul sa i se dea tranferul in interes de servicu. Tranferul la PDL!!! Dupa care trnsfer ar fi urmat ca PSD s-ar fi schiomat radical, adica ar fi luat mai multe voturi la Sluj am SSomesch!

  9. Eu la parlamentare votez întotdeauna Programul si Premierul propus.

    Am văzut si ca unii politicieni actuali confunda lidershipul cu tatuceala,.
    Un tren fara locomotiva sta in gara sau pe camp.Deci si cu vagoane clasa întâi se poate bate pasul pe loc, fara capul tractor cuplat.

    Asadar:
    PNL vine pe 7 tot cu Orberst

    USR (tot) cu Ciolosh

    PSD vine cu ???????

    PER si PMP %???/
    Pro cu Ponta

    Deci sunt doar 2 alternative propuse.Desi Trump pleacă acasă pe 21 ianuarie.Poate data viitoare.

  10. Domnule Radu Humor, cred că aveți multe de spus, mai ales în această perioadă.
    România și valorile eu sunt atacate la baionetă de năimiți și trădători, mai rău decât în perioada fanariotă.
    Prin urmare, nu aveți dreptul să tăceți, dacă vă considerați un patriot.

  11. E .. e ca pe multi nu ii duce capul .. de capul lor (cel prost!)

    Cana a vrut Firea sa faca steatrea pe scra larga in Bucale toata prostimea binegandiotoare gen Caramitru asta a urlat da de ce?!

    Pai cum de ce?

    Ca daca facea Primaria de unde bani ptr unii privati ?

    Tocmai am dat nsite telefoane sa aflu la cew policlinica privata pot sa gasesc o interventie mai ieftina (decat la altii) . Si o privata din astea imi zice ca inainte sa stea de vorba cu mine obligatoiru sa fac u test de guvid : 240 lei!!!
    O-=am bagat undeva si le-am mai zis ca e banditi .

    Da ca cam asa stam . La stat nema cau asa ceva unele cestii. La privat OK si ocinai harashi da socate matale 1000 mardei + inca cateva sute .
    Si daca esti mai stranmtorat vine un semiinteligent de din astia care nu stice ce zice da zbiara tare si cu convingere !!!!

    Cica asta ar fi scolit si intelectual. Da scrie „alcolist” de parca ar avea cam tot atata scoala cat plontonerii mai batrani din anii in care am facut armata! (aveau 7 calse din care vreo 3 la sweral ca completcare la cele 4 !) Ma rog asa invata el sa vorbeasca romaneste in casa lu’ tac’su’ (caramitru nu m-a imprsionat ca actor) .
    Asa sunt „intelcualistii” !!!

  12. DACA ANALIZAM SITOATIA ACTOALA , PRIETENII , AU DREPTATE, PSD NU ARE LA ORA ACTOALA UN LIDAR , LIDERII CE POT CONVINGE, MULT MAI REAL…
    DANSII, SUNT IN DEVENIRE. DOMNUL TITUS CORLATEANU SI ALTI SENIORI AI TRECUTULUI, SUNT CEI CARE MAI MENTIN IN GAMDIRILE ROMANILOR, SEMNIFICATIA , PSD.

    DAR, DACA ANALIZAM SI „COMPOZITIA , PARTIDULUI ” DE DREAPTA CEL AFLAT LA GUVERNARE , CEL CARE, PRIN „REPREZENTANTII ” SAI, NU A REALIZAT NIMIC, DIN CE AU PROMIS , (GASIND MOTIVE NEANTEMEIATE PENTRU A” PURTA DE GRIJA ROMANILOR, ” IN REALITATE SUPUNANDU- I, SA ACCEPTE, DICTATURA , PUMNULUI IN GURA , IN NENUMARATE CAZURI …) NU PUTEM FII DE ACORD , ACORDANDU-LE CONTINUITATEA.

    ASA CUM SPECIFICA SI DOMNUL ADRIAN NASTASE, ROMANII DE IERI SI DE AZI, TREBUIE SA CONSTIENTIZEZE , SA FIE UNITI, INTR- UN NUMAR CAT MAI MARE , (MAI ALES IN ZONA , ZONELE INPORTANTE ) PENTRU A VOTA SCHIMBAREA, SCHIMBARE NECESARA UNUI VIITOR , CU A LUI NORMALITATE.

    ANALIZA DOMNULUI PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, VIZOALIZATA IN SCRIS, PE ALOCURI, CU O ANUMITA SEMNIFICATIE , ESTE CORECTA. ASPECTELE MENTIONATE, ( FARA A FI ACUZATI…DE SIMPATIE ! ) SUNT REALE SI NU POT FI CONTESTATE.

    PANICA , DICTATURII IOHAN-EUROPEANU-LUI GERMAN, CU A LE SALE ASPECTE VIZOALIZATE, IN REALITATE…ESTE MENTINUTA, PENTRU A DETERMINA ROMANII SA NU IESE LA VOT, INTR-UN NUMAR CAT MAI SEMNIFICATIV.

    DRAGI COLEGI , DRAGI ROMANI , A VENIT TIMPUL CARE, VOTUL ISTORIC, AL PREZENTULUI, NE VA OFERII SANSA SA REANTOARCEM , VOTUL, INPOTRIVA DICTATURII GERMANE , CAT SI PENTRU A ELIBERA TARA SI POPORUL ROMAN, DE TRADATORII, AUTENTICITATII NATIUNII ROMANE!…( HADETI , MASIV , SA NE EXPRIMAM DREPTUL LA VOTUL, GANDIRII PERSONALE SI NU AL GANDIRII, CE A FOST SI ESTE PERMANENT, CONTROLATA!…)

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL, POLITICIANUL AUTENTIC!

    PS. Eu si multi dintre noi, sper, nu m-am lasat manipulat , si nu fac parte…
    precum , ( DIN PACATE…) romanii cu a lor varsta, cu a le lor complicatii, CE ULTERIOR AU FOST DECLARATI, DECEDATI!… ( Oare POPORUL ROMAN, Oare o anumita CATEGORIE, sa fie desprinsa INTENTIONAT, in urma VACCINULUI”cu al sau nume, REAL: VACCINUL EXTERMINATOR, la ORDINELE celor care sunt SEFII GRUPARII NOII ORDINI MONDIALE, a ” DOMNILOR,” (DEREGLATI, PSIHIC …DAR SUSTINUTI… si nu JUDECATI eventual cum au fost ALTII…INPUSCATI ) SOROS si BILL GHEITZ ? (Dragi ROMANI, v-ati intrebat care va REGASITI… (EU M-AM INTREBAT…) in numarul ROMANILOR ce vor fi EXTERMINATI? (UN NUMAR DESTUL DE SEMNIFICATIV!

    RAMANE CA ANUL CE VINE, SA VIZOALIZEZE SI SA CITIM, SAU, SA CITEASCA ALTII, NUMELE SI PRENUMELE , ROMANILOR, DECEDATI, INTIPARIT CU AJUTORUL DALTEI IN PIATRA !

  13. Interesante idei despre lene, prostie si competente din partea fiului lui „Mircea, fa-te ca lucrezi!”

    Nu stiu daca PSD va fi in opozitie; acum nu este. Orban e pus de PSD. PSD face acum parte dintr-un buchetel de partide numite „majoritatea mea”. Va fi in opozitie daca se poate face „majoritatea mea” fara ei.

    Oare la alegerile astea vor functiona camerele video? Si daca functioneaza, ce? Indiferent cine merge la vot si ce voteaza, rezultatul va fi „Parlamentul meu”.

  14. Sigur voi ieși. Și, da, va fi un vot contra. Mă gândesc cu tristețe că de ceva vreme am tot votat contra. După cum se mișcă lumea și lucrurile, nu cred să mai apuc să votez pentru.

  15. Am urmarit magistralul discurs de o magistrala emportanta teoretica si praftica.
    Cum al cuiu ? Al Presedintelui!
    Am retinut din acest magnifoc discrus 3 idei caluazitoare :
    – Eu!
    – EU!!
    EU !!!
    si acu stau si ma intreb ca re era mai genital – scornicesteanul sau sibianul?!

    Ca mai modest era, sigir, sir Nae !!!

  16. Spuneti ca unii prieteni ai Dvs nu vor iesi la vot pentru ca li se pare ca PSD accepta cu resemnare rolul de partid de opozitie.
    Eu m-as duce la vot daca as crede ca PSD va face opozitie, oricat de slaba! Din pacate, acest PSD nu se opune deloc! Este chiar dornic sa se alature cu entuziasm la PNL! Mostenirea de doctrina si de principii lasata de Iliescu si Nastase a disparut!
    Ne dati exemplu cu citatul din Caramitru. Ma doare undeva de ce spune acest descreierat!
    Eu va dau exemplul (vezi blogul Luminita Arhire) dlui Vasile Dancu, care spune ca DNA a ajutat PSD!!!!!!! Va convine, Dle Nastase? Votati pentru un astfel de om? Da, sigur, va face o opozitie extraordinara!

  17. FRUMOASA FOTOGRAFIE, DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE . O FOTOGRAFIE CU A SA SEMNIFICATIE , SA SPERAM, CA SE VA INDEPLINI , IAR NOUL AN, SA NE ADUCA UN NOU SISTEM POLITIC CE VA OFERI UN MEDIU DE VIATA, CU A SA NORMALITATE, BENEFICA EXISTENTEI NATIUNII ROMANE PENTRU VIITOR !

    PENTRU DUMNEAVOSTRA CU SINCERITATE MARIAN !

  18. Ce pacat ca un OM ca du
    mneavoastra sta deoparte si fac politica niste nulitati, fara scoala, fara principii, fara convingeri…

  19. Da , cred ca asa este corect. Sa iesim la vot. Deasemeni mi se pare ca in ultimii ani procentul oamenilor care ies la vot este mic. Consider ca este nevoie de o lege pentru obligativitatea acestui
    proces electoral. Cu stima .

  20. Domnule Nastase
    Sanatate La Maxim !
    Sa stiti ca ma voi prezenta la vot si-l voi vata pe BULA !!!
    Nu pot sa-mi pun stampila pe tractoristi , soferi , „doctori” cu doctoratul facut in Tanganica , amante , arivisti etc.
    Nu practic Prostitutia Intelectuala .

  21. Dl. 66,09 % ne-a obisnuit cu iesirile sale pe „sticla”. Aceasta n-ar fi vreo problema. Problema este ca dl. cu pricina incalca grav Constitutia Romaniei si menirea sa de garant, transformandu-se intr-un agent electoral si de invrajbire a cetatenilor Romaniei si asa dezorientati si grav dezbinati.
    Domnule Premier, dupa cum suna motto-ul „Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul!” poate gasim impreuna, mai ales Dumneavoastra raspunsuri referitor la comportamentul „sefului statului”.

Lasă un răspuns