Octavian Stireanu -Falansterul de la Davos

In SUA, zonele economice importante nu sunt controlate „bipartizan”. Asa se face că zona de medicamente este controlata de reprezentantii Partidului democrat. Va amintiti probabil de Madeleine Allbright si de legaturile sale cu GlaxoSmithKline, etc. Vă invit acum să cititi articolul lui Octavian Stireanu.

11 noiembrie 2020 Octavian Stireanu Cotidianul

Alegerile din America n-au fost între Trump și Biden. Ele au reprezentat doar ocazia potrivită pentru o confruntare la câmp deschis între două opțiuni cardinale pentru viitorul omenirii.

Pe de o parte, este vorba despre ideile „marii resetări” care se ticluiesc de câțiva ani la Davos, sub bagheta fondatorului și președintelui executiv al „Forumului Economic Mondial”, Klaus Schwab. La cei 82 de ani împliniți în martie, personajul este unul fabulos, are un palmares științific și organizațional impresionant, dar, mai presus de toate, este playmaker – ul celor care se petrec, se rostesc, se văd și nu se văd în conclavurile elitiste organizate la Davos.

„Marea Resetare” nu este o metaforă publicistică. Este denumirea unei inițiative planetare lansate la Forumul de la Davos din ianuarie a.c. și ale cărei direcții concrete urmează a fi stabilite la ediția de la începutul anului viitor. 

Unele detalii pot fi găsite pe site Forumului, la https://www.weforum.org/focus/the-great-resethttps://www.weforum.org/agenda/2020/06/now-is-the-time-for-a-great-reset/ sau https://www.weforum.org/agenda/2020/08/building-blocks-of-the-great-reset/.

La noi nu se vorbește despre așa ceva pentru că leadership-ul dâmbovițean n-are nici nivelul intelectual, nici disponibilitatea de a se racorda la dezbaterile de idei ale lumii contemporane ori de stimula societatea românească măcar să cunoască marile teme care-i preocupă pe liderii lumii. 

„Marea Resetare” definește un set de mutații preconizate la nivel mondial care vor avea, în esență, ca rezultat, subjugarea definitivă a suveranității naționale, astfel ca statul național să treacă în subordonarea nivelului global de guvernare. Directorul general al FMI declara tot atunci, într-un fel de concluzie la dezbateri, că lumea are de ales între Marea Resetare sau Marea Inversare (Marea Inversare fiind „mai multă sărăcie, mai multă fragmentare și mai puțin comerț”).

La câteva săptămâni după ce Forumul Economic Mondial a lansat inițiativa „Marea Resetare”, în iulie 2020 a avut loc lansarea unei cărți intitulată „COVID-19: The Great Reset”, scrisă de amintitul președintele executiv al FEM, Klaus Schwab, în colaborare cu directorul principal al rețelei globale de risc al organizației, Thierry Malleret.

„Covid-19: Marea Resetare” este un ghid pentru oricine dorește să înțeleagă cum COVID-19 a perturbat sistemele noastre sociale și economice și ce schimbări vor fi necesare (s.m.) pentru a crea o lume mai incluzivă, mai rezistentă și mai durabilă în viitor”, se arată în prezentarea cărții. Premisa, dar și concluzia cărții lui Klaus Schwab, fiind acelea că „pandemia reprezintă o fereastră rară, dar îngustă, de oportunitate de a reflecta, reimagina și reseta lumea noastră”.

Acest imens „bloc” de gândire pe cale de a se rostogoli peste omenire risca să se năruie la contactul cu forța și determinarea unui personaj precum Donald Trump, atâta vreme cât acesta rămânea președintele celui mai puternic stat din lume.

În septembrie 2019, Trump aruncase deja, de la tribuna Adunării Generale a ONU un prim buzdugan în poarta globaliștilor: „Viitorul nu aparţine globaliştilor. Viitorul aparţine patrioţilor. Viitorul aparţine naţiunilor suverane şi independente, care-şi protejează cetăţenii şi îşi respectă vecinii și onorează diferențele care fac fiecare țară specială și unică”, îi avertiza Trump pe gânditorii marii resetări. „Fiecare dintre cei de aici este reprezentantul unei culturi diferite, al unei istorii bogate. Statele Unite nu vă vor spune cum să trăiţi, cum să munciţi sau pe cine să veneraţi. Vă cerem doar să ne respectaţi în schimb suveranitatea”, le-a mai spus el celor peste o sută de șefi de state sau de guverne aflați în aula ONU.

După acel discurs care a făcut înconjorul lumii, Soros i-a mai dat lui Trump o șansă de a se integra în „Sistem” și l-a invitat la Forumul de la Davos ce avea loc peste numai patru luni, în ianuarie 2020. Inițial, Trump a refuzat să meargă la Forum, dar și-a schimbat decizia în ultimul moment.

Acolo, în fața a cincizeci și trei de șefi de stat și de guvern și a peste o sută zece miliardari din întreaga lume, el și-a reafirmat ideile enunțate la ONU: „Cea mai înaltă îndatorire a unei națiuni este către cetățenii săi. Respectarea acestui adevăr este singura cale de a edifica încrederea în economia de piață. Numai atunci când guvernele își pun pe primul loc propriii cetățeni vor fi oamenii pe deplin investiți în viitorul lor național”, a spus răspicat președintele Americii. Deci, pe primul plan cetățenii, nu instituțiile internaționale, cum susținea Soros..

Trump a făcut apoi aluzii transparente la bocitoarele care prevestesc „marea resetare”: „Nu este vremea pesimismului. Frica și îndoiala nu constituie un bun proces de gândire”, a afirmat el, îndemnând să fie ignorați „veșnicii profeți ai catastrofelor și prezicerile lor apocaliptice”, care sunt „urmașii prezicătorilor neghiobi de altădată”. „Acești alarmiști vor să ne vadă cât o ducem de prost, însă nu vom permite acest lucru. Ei reclamă mereu același lucru: putere absolută ca să domine, să transforme și să controleze fiecare aspect al vieților noastre”, a spus președintele Trump. „Nu-i vom lăsa niciodată pe socialiștii radicali să ne distrugă economia, să ne ruineze țara sau să ne confiște libertatea!”, a concluzionat Donald Trump.

Soros a resimțit în plex afrontul lui Trump. Și n-a rămas dator. La o cină în marja dezbaterilor, Soros le-a spus celor prezenți că Trump „este un escroc și un narcisist, care dorește ca lumea să se învârtă în jurul lui”. Este tot ce-a înțeles Soros din spusele președintelui SUA.

Fractura dintre cei doi devenise ireconciliabilă. Astfel că, încă de atunci, din ianuarie, pentru George Soros devenise obligatoriu ca  inamicul său Donald Trump să piardă Casa Albă: „Trump (…) a reușit să supraîncălzească o economie deja plină de viață. O economie supraîncălzită nu poate fi menținută prea mult timp la punctul de fierbere. (…) Dacă toate acestea s-ar fi întâmplat aproape de alegeri, și-ar fi asigurat un nou mandat. Problema lui este că alegerile sunt încă la 10 luni distanță și, într-o situație revoluționară (s.m.), acest interval este cât o viață întreagă”, a gândit Soros cu voce tare.

Și peste câteva zile, „situația revoluționară” a și apărut: problema coronavirusului a izbucnit la scară planetară, lovind sub centură și la proporții suspecte, însăși puternica America. După Davos-ul din ianuarie, situația revoluționară a împânzit toată America de proteste aprinse unul din altul, între Atlantic și Pacific, într-un lanț ce a uimit lumea. Iar ce s-a întâmplat ulterior, în alegeri, cu voturile pro-Biden, aduse în saci, noaptea, ca hoții, după ce urnele se închiseseră, nu este decât un mic detaliu.

Iar a doua zi după ce Biden a fost proclamat președinte de presa „sistemului”, un celebru producător american de medicamente a anunțat că deja are în fabricație vaccinul anti-coronavirus. Frumoasă coincidență.”

18 gânduri despre “Octavian Stireanu -Falansterul de la Davos

  1. Cred că Soros a nimerit punctul slab al prezidentului încă în funcție:
    …„este un escroc și un narcisist, care dorește ca lumea să se învârtă în jurul lui”.
    Din păcate așa este, Donald Trump nu a înțeles că o lume națiunilor independente care cooperează într-un globalism transparent și echitabil nu poate funcționa fără respectarea regulilor și tratatelor internaționale convenite împreună și în unanim acord.
    Prin aroganța ,, America First”, Trump și-a subminat propriul proiect de lume interactivă a națiunilor independente.
    Trump nu a înțeles că o lume multipolară cu SUA, China, UE și Rusia în interdependență constructivă, este mult mai mult în interesul Americii decât actualul sistem, tot mai nefuncțional, bazat pe hegemonie și dictat care își imaginează că prin excluderi, sancțiuni și încercări de boicot tehnologic în direcția celor care amenință, în mod legic, legitim și natural, supremația unui singur centru anacronic de putere, interesele poporului american ar fi mai bine apărate.
    Dacă Donald Trump ar fi conlucrat, încă de la începuturile crizei, cu China, ar fi fost președinte încă un mandat.
    Așa, albii americani au fost lăsați singuri și în minoritate.
    Cum spuneam, doar în alianță cu rasa galbenă, albii naționaliști au o șansă la și în viitor. Altfel, întorcând spatele Chinei și prigonindu-i pe cetățenii chinezi aflați în SUA, Trump a căzut în plasa lui Soroș. A ajunse singur, împotriva socialiștilor radicali (preponderent afro-americani) și a imigranților din țări subdezvoltate care au căpușat periferiile marilor orașe. Aceste grupări amorfe și antisociale au un singur scop: Multe avantaje în disproporție cu munca și educația. Ba chiar o redefinire a infracțiunii, pe criterii rasiale.
    Cel mai vinovat este Partidul Republican, partid care are de făcut o reformă internă profundă. Nu i-ar strica un dialog cu președintele Xi pentru a învăța câte ceva și din experientele chinezilor.
    Fără un partid vizionat (PCC), un popor atât de mare, dacă nu ar fi făcut implozie, ar fi ajuns, în cel mai bun caz, un popor de mâna a doua, ca multe altele care nu au ieșit încă, prin resuscitarea mentalului social, din starea de dependență psiho-colonială transmisă din generație în generație sub oblăduirea unor ,,elite” obediente și trădătoare mânuite din afară, sau din sediile unor ambasade.

      • ZeV, se pare ca apreciezi mai mult latura politica a lucrurilor decat rezultatele guvernarii presedintelui Trump. Presedintele Trump nu s-a pretins niciodata un politician si nu a actionat ca un politician; el a fost si este un om de afaceri. Un bun om de afaceri stie sa negocieze si sa aduca bune beneficii partii pe care o reprezinta, chiar daca nu stie sa fie un bun diplomat. Un om de afaceri cunoaste marketing, administratie, busness, economie, legea muncii… Un politician nu face decat sa faca promisiuni nefondate bazandu-se pe banii celor care platesc taxe. Un politician isi obtine „fotoliul” la care aspira promitand gratuitati peste gratuitati. Stim foarte bine ca nimic nu este gratuit pe lume asta. Orice freebies pentru unii, inseamna mai multe taxe pentru clasa de mijloc; ei, reprezentantii clasei de mijloc sunt cei mai mari platitori de taxe.
        Nu ai inteles deloc ce inseamna „America first” pentru noi, cetatenii americani. Presedintele Trump a sustinut si sustine ca fiecare sef de stat trebuie in primul rand sa se preocupe de interesele propriei tari. Cauta informatia reala despre ce a insemnat globalizarea pentru Statele Unite. Datorita regulilor si legislatiei draconice impuse de globalists /environmentalists, cele mai importante business-uri din SUA s-au relocat in tarile in curs de dezvoltare, tari care isi exporta producele in SUA fara sa li se perceapa taxe, sau li se percep taxe foarte mici. In acelasi timp, tot ce exporta SUA era suprataxat. In SUA am ajuns sa cumparam doar marfa importata, de foarte proasta calitate, la preturi mari. Presedintele Trump a renogiciat tratatele economice (care toate erau in detrimentul SUA) si a facut in asa incat partile sa respecte aceleasi reguli. Tari foarte dezvoltate (vezi China) se folosesc de statutul de tari in curs de dezvoltare ca sa-si exporte produsele de proasta calitate in intreaga lume, in timp ce produse de buna calitate fabricate in SUA nu pot fi vandute in multe tari datorita taxelor percepute. Te-ai gandit vreodata de ce tari precum China si India nu sunt obligate sa respecte aceleasi environmental rules precum SUA?!
        In privinta „albilor americani” esti total gresit. Presedintele Trump a primit mai multe voturi din parte minoritatilor decat alti candidati la presedintie (din parte Partidului Republican). Trist este ca datorita presei mincinoase aceleasi minciuni si dezinformatii se transmit in toata lumea. Meseria de jurnalist este pe cale de disparitie; acum ne luam informatiile de la propagandisti. Daca cineva vrea sa stie adevarul trebuie sa asculte si sa urmareasca in intregime speeches, nu sa accepte interpretarea, traducerea, „rezumatul”, sau scoaterea din context a informatiei.
        Cum probabil stii, un business nu poate sa supravietuiasaca daca nu are piata de desfacere pentru propriile produse, iar un break-even nu duce la prosperitate.
        Personal, apreciez un presedinte care spune ce crede, face ce spune, si nu isi vinde tara pe inca un mandat de patru ani la presedintie. Asta inseamna sa fii un patriot, asta face un bun presedinte! Sa citesti de pe un telepromper ceva scris de professional speechwriters (platiti cu bani grei) nu inseamna sa fii un bun presedinte. Sa stai comod in pivnita ta confortabila, transformata in sediu de campanie, unde sa fii protejat impotriva a Covid19 si a intrebarilor neplacute, in timp ce presa mincinoasa si politicienii corupti dau mana cu necuratul ca sa te aleaga presedinte si sa-si protejeze interesele de grup, nu-mi pare deloc o atitudine prezidentiala. Un adevarat presedinte stie sa-si asume riscuri si sa ia cele mai bune decizii pentru binele intregii tari, nu pentru binele partidului. Un adevarat presedinte este prezent in primele randuri daca vrea sa asigure succesul in „lupta”, iar ca o atitudine de „leading from behind” ca cea a fostului presedinte, Obama, nu este o atitudine de leader sau de invingator.
        Probabil ca multi romani nu pot sa inteleaga asa ceva… Cati presedinti din intreaga lume au fost capabii sa stea firm pe pozitie (nu vorbim despre cei care au instaurat dictaturi) si sa protejeze interesele propriei tari asa cum a facut Presedintele Trump?!

  2. Rânjetul Fiarei: Terrorkratul Barak Obama: Țara Promisă

    In timp ce Facebook si Twitter recurg la cenzura grosolana pentru a impiedica raspandirea in lume a criticilor virulente AntiGlobaliste si ajungerea lor la poporul american, mass-media Globaliste fac o publicitate imorala si zgomotoasa unei carti de memorii a terrorkratului Barack Obama, pe care il exalta drept un fost presedinte afroamerican “democrat”. Prin publicarea cartii “A Promised Land”, un titlu negru pentru America, pe care in mod simbolic explicit o prezinta ca o tara tinta si o prada, scribii Globalisti l-au facut si “scriitor” pe Obama, caruia doar prompterul sau fituicile faceau sa nu i se vada tabula rasa. In mod la fel de tamp, i-au pus pe coperta cartii o poza cu un ranjet de Terrorkrat Globalist, care este o fiara politica, gata oricand sa-si infiga coltii in trupurile Natiunilor. In cei opt ani cat a fost seful Casei Albe, unde nici macar el nu crede ca a ajuns prin castigarea alegerilor, fapt tradat de preocuparea anxioasa fata de vulnerabilitatea sa la opozitia americanilor de a fi reprezentati de un nereprezentativ pentru rasa americana, o reactie care nu este rasista ci legitima, Barack Obama a adus multa dezordine in lume, prin “primavara” araba si razboaiele teroriste din Orientul Mijlociu. Obama este responsabil de ororile Globaliste la adresa Natiunilor Arabe, in randurile carora s-au inregistrat milioane de morti, raniti si alungati din casele si tarile lor, pentru a le ocupa militar, rapi teritoriile si jefui bogatiile nationale, in cel mai gangsteresc si colonialist mod posibil. Un primitiv ca Barack Obama se afunda in ridicol in tentativele sale de a caricaturiza lideri ai civilizatiilor europeana si araba. Pentru cineva cu minte de bibilica sunt specifice evaluarile fizice privindu-i pe cei cu care cultural si civilizational nu se poate compara, cum face Obama afirmand ca liderul rus Vladimir Putin ar fi “complet sters fizic”, iar fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy si-ar “umfla pieptul ca un cocos”. Sub impulsul aceluiasi complex de inferioritate culturala si civilizationala – ascendentii sai etno-rasiali nu au nicio contributie stiintifica remarcabila si nici nu stiu cel putin sa mearga in pantofi – Obama face alte afirmatii nepotrivite privindu-i pe liderii arabi egipteni si sauditi. El ii eticheteaza “autocrati in varsta”, de parca Biden, Pelosi si Trump ar fi niste juni democrati, si speculeaza rolurile de gen diferite dintr-o cultura si o civilizatie diferite, care au adus totusi contributii uriase la cultura si civilizatia Lumii. Potrivit editurii Penguin Random House, cartea de memorii a fostului preşedinte Barack Obama, “A Promised Land”, s-a vândut în primele 24 de ore de la ieşirea sa marţi pe piaţă în 887.000 de exemplare în SUA şi Canada, mai ales în micile librării. Nu fake news-urile politice si fake pictures-urile de democrat ale terrorkratului Obama trebuie publicate si mediatizate, ci imensele suferinte ale victimelor politicii sale rasist-globaliste.

  3. Criza vaccinomaniei: Unicitatea globala a vaccinului anticoronavirus este contrazisa de variabilitatea geo-climatica si etno-rasiala a populatiei mondiale

    Doua observatii istorice si statistice ar putea sa conduca la o abordare diferentiata privind vacinurile anticoronavirus. Toate pandemiile inregistrate de-a lungul timpului au disparut in mod natural. Istoria a cunoscut vaccinurile doar in timpurile apropiate. De la administrarea vaccinurilor au aparut insa si efecte secundare grave, care le pun in discutie. Din acest motiv, OMS a ripostat recent la “vaccinomanie”, recomandand ca al doilea val de coronavirus sa fie combatut fara vaccin.

    O a doua observatie se refera la faptul ca imunitatea individului depinde de specificitatea populatiei, care variaza in functie de distributiile demografice pe zone geografice, rase si etnii. Daca este adevarat ca suntem ceea ce mancam, lucru care de altfel nu e de nimeni contestat, la fel ar trebuie sa fie si faptul ca alimentatia e diferita in functie de geografie, rasa si etnie. Acesti factori, la care mai pot fi adaugati si altii – religiosi, culturali, familiali etc. – determina moduri de viata, de alimentatie si obiceiuri diferite, uneori chiar opuse, ceea ce se reflecta corespunzator in profiluri imunitare diferite.

    Diferentierea raspunsurilor imunologice in raport de geografie, clima, rasa, popor, grupa sanguina sau alti factori de modelare bio-genetica, pe care intre altele spus se intemeiaza si productia de arme biologice, schimba paradigma in circulatie privind validitatea unui vaccin unic pentru intreaga populatie mondiala, care agita bigpharma, obsedata de obtinerea unui profit fara concurenta.

    O declaratie sanitara a Ungariei, facuta vineri, atrage si mai mult atentia in acest sens. Potrivit premierului ungar Viktor Orban, tara sa va achiziţiona vaccinuri împotriva noului coronavirus din ţări neoccidentale, precum Rusia sau China, dacă acestea vor fi disponibile înaintea celor occidentale si în cantitati mari. El a raspuns astfel unui avertisment de la Bruxelles la adresa guvernului sau, potrivit caruia circulatia farmaceutica in UE e autorizata de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

    Viktor Orban a precizat că “nu este o chestiune politică, ci sanitară”. El a facut si o specificare esentiala si in general de subscris, că in aceasta privinta vor decide “laboratoarele ungare, care vor analiza vaccinurile, şi ungurii înşişi” vor face alegerile din diferitele alternative. Ungaria a anunţat joi sosirea în ţară a 10 mostre de vaccin”Sputnik V”, dezvoltat de Rusia, pentru a studia utilizarea sa posibilă. Ea este astfel prima ţară din UE care primeşte acest vaccin. Genele etno-rasiale ale ungurilor sunt asemanatoare cu ale rusilor, cu care se aseamana si cele ale celorlalte popoare si natiuni din Orientul European, in care intra si romanii. Valurile de popoare migratoare, care s-au succedat de la Est la Vest, inclusiv pe teritoriul dacic, si-au pus amprenta orientala in ceea ce se si numeste Europa Orientala. Asa se explica de ce infectarile si comorbiditatile in cazurile de coronavirus sunt diferite intre Orientul European si Occidentul European si, cu atat mai mult, intre Orientul European si Occidentul American.

    PS/NB: Un inceput de corectie privind asa-zisa origine „occidentala” a romanilor – o intoxicare care a urmarit continuitatea intereselor coloniale ale Vestului in Estica Romanie – ii apartine lui Neagu Djuvara. El descrie, in ceea ce numeste o „istorie dinamica”, ca primii voievozi romani au fost de origine cumana, la fel si o parte insemnata a boierilor de la curte, intr-o carte aparuta la Humanitas: „Thocomerius – Negru Voda. Un voivod de origine cumana la inceputurile Tarii Romanesti“. Voievodatele romanesti au fost rezultatul indirect al ultimului val al popoarelor migratoare pornite din adancul Asiei, cel cuman.

  4. COVID 19 este o arma pentru globalisti, si totul e posibil daca ne gindim cine l-a produs si de ce. Ce mai conteaza ca mor milioane de oameni, cind ei se vad beneficiarii principali, si cei care fac agenda „resetului”? Practic ne spun ca era necesar si ca ne asteapta un viitor glorios, daca dansam pe muzica lor.
    Sa ne gindim: citi lideri de state, sefi militari, au fost infectati, si bineinteles speriati? Daca sti sa faci si sa raspindesti un virus atiti de ucigator, inseamna ca puterea e a lor, a celor ce pot produce panica si aduce tari intregi in genunchi, pentru ca apoi sa le salvezi sub un guvern global.
    Dupa Trump si SUA cine a mai ramas de fragezit?
    Totusi, suveranistii nu au fost toti lichidati, iar ideile nu pot fi ucise de virusi.
    Noi intram iar in lockdown o luna. Multi oameni fericiti…

  5. Interesant , cat de mincinos se scrie Istoria .
    Si cat de periculos este ce se vede intre randuri .
    Club Feroviar , cum ar spune Octiavian Stireanu , este o ” zona de comunicare Internet ” asa cum exista ” zona de medicamente controlata in SUA de Partidul Democrat ” sau cum vorbesc eroii interviurilor de la Viata Satului si copiii lor ” voi lucra in zona IT ( pronuntati aiti ) ” sau ” pe zona de rosii preturile scad ” etc etc
    Club Feroviar pare sub protectia PMP dar nu are prea mare importanta asta in Romania in care toate ” zonele de informare pe Internet ” sunt sub controlul unitatilor SRI .
    Sa trec la subiect .
    Acest Club Feroviar informeaza despre ” discutia telefonica ” dintre ministrul de externe al Romaniei si directorul bancii de Import Export a SUA , EXPORT USA .
    Subiectul este evident nebuloasa ” cale ferata Gdansk Constanta ” , asociata unei autostrazi , Aurescu amesteca in serioasa discutie telefonica si ” Via Carpatia ” .
    Pe scurt Aurescu , in relatarea ” zonei de presa pe Internet ” cere interventia acestei banci care finanteaza asa cum numele -i spune , exporturile SUA .
    Nici o discutie , negociere , nimic , clientul fuge dupa banca , scurt .
    Interesant ce scrie ” ziaristul de pe zona Internet ” : Export US trebuia sa finanteze si constructia autostrazii Transilvania in contractul Bechtel . Romania ar fi finantat constructia platind dobanzile ( sic ! sic ! sic ! numai ” dobanzile ” ? ) . Guvernul Nastase a preferat insa finantarea de la bugetul de stat . Lipsa resurselor la bugetul de stat a dus la penalizari si la cresterea costului lucrarilor ” .
    Nici mai mult , nici mai putin .
    Nu Basescu a oprit totul in 2005 – 2006 , repornind contractul cu mari penalitati datorita propriului blocaj si doar datorita presiunilor americane , nu Bechtel a abuzat copios dupa aceea in 2007 – 2011 , ci Nastase a ales bugetul de stat unde nu erau bani pentru proiect deci penalitati .
    Problema e ca habar nu avem in ce imprumuturi ne baga guvernele lui Iohannis si , mai ales , pentru ce lucrari – calea ferata Episcopia Bihorului – Cluj este eligibila finantarii 85 % gratuite UE ; ne va baga in imprumuturi americane acolo , nu e o crima ?
    Va lansa nebunii de autostrazi facturate de bani americani scumpi si de dat inapoi cu multa dobanda pentru o autostrada de la Lugoj la Caransebes si Drobeta Turnu Severin , ruta putin folosita si astazi si destinata unor zone putin dezvoltate si putin populate – Banatul de Munte , Valea Almajului , Mehedintiul ?

  6. Normal ca unora nu le convine sa li se spuna de grad inalt de poluare, incalzire globala, topirea ghetarilor, lucruri concrete, cat se poate de evidente, atata vreme cat banul este prioritatea suprema.
    Restul, duca-se!

  7. Fragmentarium
    Medicamente atât de importante pentru viitorul omului ca specie, nu ar trebui să depindă de interesele financiare ale corporațiilor, iar vaccinurile și antibioticele ar trebui produse exclusiv de state, sub stricta supraveghere a OMS.
    Practic, industria farmaceutică, pe fondul unui mod de viață defectuos, tinde să distrugă sistemul imunologic al omului. Și o face pe bani grei !
    Nu întâmplător Occidentul este cel mai afectat, în ciuda măsurilor restrictive adoptate, în disperare , de autorități depășite de situație, dar care transformă totul în competiție deșartă de imagine. Nu cumva să vedem că ,, împăratul este gol”.

    • Cred ca sanatosul principiu hipocratic potrivit caruia „Alimentele sa fie medicamentele noastre” are nevoie urgenta de un corolar, impus de pandemie si de lipsa de etica a vaccinismului: „Medicamentele sa nu fie otravurile noastre.”

  8. Va multumesc dle Prim Ministru, pt.tot ceea ce postati! Sunt lucruri interesante și de ce nu, minunate! Într-o lume urâtă și lipsită de umanitate, toate postarile Dvs.ne aduc o rază de soare!

  9. Bine zis ! La noi nu se vorbește despre așa ceva pentru că leadership-ul dâmbovițean n-are nici nivelul intelectual, nici disponibilitatea de a se racorda la dezbaterile de idei ale lumii contemporane ori de stimula societatea românească măcar să cunoască marile teme care-i preocupă pe liderii lumii..
    Ai nostrii se multiumesc sa dea o sytire – cand o dau si apoi sa o uite pana p[rimesc pordinu sa laude sau sa injure. C’aaa-i (b)elita locasa de „boieri ai mintii”… e pupina si serveste mintea altora!!

    Na o STIRE tratat cam ca o nestire :
    Cel mai mare bloc comercial din lume a fost fondat de 15 țări din Oceania și Asia și va reprezenta aproape o treime din economia globală. Parteneriatul Regional Economic Comprehensiv a fost fondat de țări printre care Coreea de Sud, China, Japonia, Australia și Noua Zeelandă, relatează BBC.

    Acordul pentru noul pact, din care SUA nu face parte, a fost semnat duminică în timpul unui miting ASEAN, găzduit de Vietnam: „Sunt încântat să anunț că după opt ani de muncă dificilă am ajuns la semnarea parteneriatului”, a spus prim-ministrul vietnamez. Negocierile pentru acest pact durează din 2012.

    Acordul vizează crearea unei uriaşe zone de liber schimb între zece state din ASEAN – Indonezia, Thailanda, Singapore, Malaezia, Filipine, Vietnam, Myanmar, Cambodgia, Laos şi Brunei – şi China, Japonia, Coreea de Sud, Australia şi Noua Zeelandă.

    Deci si 2 tari din neoficialul club anglofon Echelon! Plus Japonia, Coreea de Sud (!), in plus Indonezia, Singapore, Filipine !!!!
    Adica excat cum zicea Nae Catavencu „Mă prinz cu d-voastră că o să voteze cu noi cine cu gândul nu gândiți, unul pe care contează bampirul ca pe Dumnezeu… Nu unul ci 7

    https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/cel-mai-mare-bloc-comercial-din-lume-a-fost-fondat-de-15-tari-din-asia-si-pacific-china-isi-sporeste-influenta-economica-in-regiune-1402346

    https://www.g4media.ro/china-isi-intareste-pozitia-dupa-semnarea-celui-mai-amplu-acord-de-liber-schimb-din-lume.html

    https://www.profit.ro/bloomberg/cel-mai-mare-acord-comercial-din-lume-15-tari-din-asia-pacific-inclusiv-china-semneaza-dupa-8-ani-de-negocieri-19595026

    uf!

    Asta este POLITICA nu ….

    Da noi asteptam sa gandeasca alatii ce sa aacem – pe cine sapupam in …., pe cxine sa scuipam ..

    Sa zic asa i (b)elita locasa de „boieri ai mintii”.. este compusa din intelcuali de bacsisuri mici …..

  10. Dacă Marea Inversare înseamnă „mai multă sărăcie, mai multă fragmentare și mai puțin comerț”, ce i-a oprit până acum pe Bill Gates, George Soros și pe alții ca ei să combată sărăcia în Africa, spre exemplu? Nu pot face asta decât prin Marea Resetare? Marea Poveste pentru creduli cu scopul de a concentra puterea în câteva mâini.

Lasă un răspuns