Incendiul de la Piatra Neamt – se caută un tap ispăsitor

După Colectiv, vă aduceti aminte, s-a căutat un tap ispăsitor. In final, seful guvernului de atunci, Victor Ponta si-a dat demisia.

Ar fi normal ca, după cumplitul incendiu de la spitalul din Piatra Neamt, să aflăm cine are responsabilitatea acestei tragedii.

Credeti insă că va iesi, din nou, Iohannis să spună că „a fost nevoie să moară oameni” sau, in conditiile actuale, cu „guvernul său”, Iohannis va anunta că vina o poartă, de fapt, PeSeDe-ul?

58 de gânduri despre “Incendiul de la Piatra Neamt – se caută un tap ispăsitor

  1. În vremurile ce vin, din păcate, se vor căuta mereu ţapi ispăşitori. La început, după marea noastră revoluţie, pentru tot ce se întâmpla, era mereu de vină Ceauşescu. Acum, tot din păcate, această scuză nu mai ţine şi trebuie să căutăm „ţapul momentului!!

  2. Daca PeeSeeDee avea un lider (Iliescu, Nastase, Dragnea) atunci el ar fi fost de vina. Acum va fi vina colectiva a PeeSeeDee. Vina este si a Patriarhului. Cel de la BOR, nu de la Cotroceni. I-a cam blestemat in urma cu doua saptamani. Trebuie cercetat daca nu cumva era un preot la maslu (una dintre cele mai utilizate interventii in spitalele din Romania) in momentul cand s-a iscat incendiul.

  3. Nu stim inca de ce dl. Ponta si-a dat demisia (sau eu nu stiu). Mi s-a parut ca a executat un ordin.
    In mod normal, ministrul care este responsabil ar trebui sa isi dea demisia, in cazul asta Ministrul Sanatatii.
    Condoleante familiilor indurerate!

    • Chiar asa de incapabili am ajuns incat SUA sa se implice in ancheta incendiul de la spitalul din Piatra-Neamt, ori vor o implicare in aceasta ancheta ca sa dovedeasca ca PSD-ul are o vina majora in acest caz ? Demonizarea PSD a inceput si continua cu larga implicare a d-lui ambasador.

  4. @George Ban, vroiam de mult sa iti raspund referitor la un comentariu despre „progresism”. Din pacate, ma las antrenat in discutii sterile. Asta e, imi recunosc greseala, dar am circumstante atenuante: aici nu este Turnul meu de Fildes, ci un loc unde continui sa ma mint ca pot dialoga cu cineva.
    Tu insa ai ridicat o problema de principiu: ce avem cu unele cuvinte? E o chestie de polemica politica, cind grupuri de interese „aresteaza” unele cuvinte. De exemplu, rusii, cu dl Putin la cirma se folosesc manipulator de cuvintul „fascist” pentru a descrie orice context politic care nu le convine lor, in speta, orice alta poveste care nu se suprapune cu mitul „Marele Razboi Eliberator” (americanii ar spune de „nation building”), care ar trebui sa continue sa ii tina pe rusi uniti sub un singur pumn: al Mamei Rusii, astazi intruchipat de dl. Putin (stiu, nu puteau sa gaseasca si ei o femeie!).
    Asa si cu „progresismul”, a avut nenorocul sa fie preluat de grupuri politice conservatoare – cu care eu subscriu azi in anumite idei, ca cel de „law & order” – si care are mai multe conotatii. Una tine de zona de stinga extrema politica din SUA (si Canada), si descrie grupari de tip anarhist, revolutionare, ce vor sa darime capitalismul si sa instaureze un „nou” tip de societate, care are la baza…exact ce stim noi din comunism…”omul nou”, mixat etnic, rasial si religios, care nu citeste istorie, nu este interesat de cultura clasica, si care, ca si proletarii „originali” purtau lupta de clasa cu cine altcineva decit cu „clasa exploatatoare” (azi clasa e reprezentata de omul alb, capitalism, exploatator, lacom si rasist). O alta idee a „progresistilor” este una veche, uzata de mai toate ideologiile. E mai putin o idee, si mai mult o veche metoda de a penetra cu scopul de a acapara putere: „internationalismul”. „Progresistii” au reusit in Occident (America de Nord si UE/Anglia) sa acapareze media si institutiile de invatamint superioare.
    A treia idee a „progresismului globalist” tine mai mult de puterea economica, si descrie o etapa a capitalismului in goana de a se extinde pe tot mapamondul netinind cont de culturile si ideologiile tarilor, pentru ca banii nu au miros. Nuanta este ca nu doar „capitalistii” clasici occidentali au realizat ca mapamondul este un butoi plin cu miere, ci si ci „capitalistii comunisti” (stiu, suna aiurea, dar asta este China, un paradox), sau „capitalistii oligarhi” (ai unui sistem autocratic, ca cel rusesc).
    Pe scurt: nu imi doresc ca idea de „progres” sa fie cumva aruncata la gunoi, doar pentru ca suna rau pentru unii sau altii. La fel si cu conservatorismul. Ambele sunt necesare. Trebuie insa sa gasim punctul de echilibru, care nu e usor de stabilit in frenezia unora si a altora de a se infrunta.

      • Ca atunci cand, din motive „tactice”, se atribuie un nou inteles unui cuvant vechi.
        De exemplu anarhist devine … libertarian , neoclasicismul liberal devine neoliberalism si pana sa te prinzi de manevra gata! O muotime de insi folosesc termenul in noua acceptiune!
        Si deci „libertarianu” este si anarhistu cu sticla incendiara si propagandistul anarho-liberal al cultului martorii lu’ Mises … in noul inteles al „neoliberalismului” se strecoara ideea ca de fpta ar fi tot ala raspunzator de reformismul dintre anii 30-70 …. cand de fpta ar fi vorba despre eliminarea concesiilor sociale facuter in numele marii societati …

      • IN OPINIA MEA , „PRESEDINTELE” CU A SA INDENTITATE, NATIONALITATE, NU VA RECUNOASTE DEZASTRUL ECONOMIC CE LA INFAPTUIT , CU AL SAU „GUVERN” , IN URMA UNEI DICTATURI INIMAGINABILA.

        MORTII VOR FI UITATI…TAPUL ISPASITOR VA FI VIZOALIZAT…SI VOM AVEA INCONTINOARE PARTE DE O DICTATURA , MULT MAI DUREROASA , CU SCOPUL DE A RECASTIGA , ” GUVERNAREA” SA!

        REPET , DACA VREM , DACA DORIM CU ARDOARE SCHIMBAREA , ROMANII MANIPULATI…TREBUIE SA GANDEASCA INAINTE DE A PUNE STANPILA , DECISIVA!

        PS. MORTII, NU VOR MAI INVIA, CEI VI …VOR URMA SA DEVINA… MORTI! DICTATURA ARE SCOPUL EI!

        PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL POLITICIANUL AUTENTIC!

    • Domnule canadian – scuzați-mă, nickname ul dvstra e greu de reținut, pentru mine cel puțin – m-a întristat adânc sentimentul de izolare, de singurătate născut de eșecul dialogului aici. Din pricina vârstei, cred, la mine e atotcuprinzător, un avantgoute al singurătății din urmă.
      Aveți mare dreptate în privința coruperii manipulatoare a cuvintelor, o maladie a limbajului copleșitoare a acestei vremi. Vă citez, aproximativ, o reflecție dintr-un roman al lui Vodolazkin: realitatea obosește și se evapora în cuvintele lozincilor care continuă să agite. Ce să mai vorbim de sintagme mincinoase din start, ca ‘minoritate sexuală’?!

      • Doamna Neagoe, multumesc pentru intelegere. Din nefericire, oamenii sunt din ce in ce mai singuri, iar aceasta pandemie blestemata ne-a izolat si mai mult unii de altii. Nu era de ajuns ca sistemul ne spunea „fiecare e pentru el”. Traim in plin razboi psihologic, si pe deasupra, mai suntem bombardati si cu tot felul de stiri false. Adevarul a fost intotdeauna un fel de Fata Morgana, mai mult un deziderat decit realitate.
        Nu stiu daca e totusi noroc cu aceste forme de socializare pe internet unde ne cautam unii pe altii. Aici e foarte usor sa te pierzi…
        Va doresc multa sanatate si multi ani cu bucurii inainte. Si mai schimbam cite o vorba aici despre una despre alta. Mai trece timpul, ca pe vremea cind ne uitam la Toma Caragiu si echipa sa de aur.

    • PS Mie personal, nu lipsa de înțelegere îmi dă starea de singurătate, ci lipsa de intrres. Nu mă mira și, pe undeva, o consider îndreptățită. Asta, ca să fac necesara fifrrents9

      • Eu sunt un tip curios, cum ati vazut foarte deschis, si inca interesat, in speta de relatii internationale, si de istoria lor. E clar ca ne mina inca aspectul ce tine de putere asupra altora, de a profita de pe urma altora, de a limita libertatea celor pe care ii conducem intr-un fel sau altul, de a ii tine in lesa. Vezi interesele „globalistilor” care isi doresc un „comunism global”, cu state slabe sau „unionizate”, si cu cetateni carora le e frica non stop, de o pandemie, de lipsa joburilor, de lipsa educatiei, de a fi atacati rasial etc. S-a creat vad o noua elita mondiala detasata in mare masura de noi, oamenii de rind. O elita care este servita de o media obedienta si fascizata si de un sistem de „smoke and mirros” („perdele de fum”) pentru a prosti si manipula boborul, din ce in ce mai ne-educat, dezradacinat prin forme de nchizitie moderne, in special negarea istoriei si a culturii umane in general.

      • Noroc de ,, sperietoarea” rusească menită să facă mai suportabilă viața în noul URSS euroatlantic.
        Chiar și CNN-ul devine credibil în acest context propagandistic.
        Fără Rusia, Occidental ar intra în colaps.

  5. Ti se face scârbă  de această formă de viață…care își bate joc de acest popor…redus si care isi merita soarta  !! Se vede ca nu  au invatat nimic din președinția chiorului…acum avem un retardat..!!!Trimis de pe tableta Samsung

  6. Nu vom vedea în veci pe werner să impute ceva guvernului său!!!
    In mod sigur vina va fi dată pe PSD.Eu zic să mergem la vot și să hotărâm cine trebuie să hotărască!!

  7. N-a ieșit boul cel mare, l-a lăsat pe dezgustătorul lătrau pupincurist Rareș Bogdan care a arătat cu degetul spre președintele CJ, pesedist Dobitocia sa era la Sibiu, a cărui carantinare a fost amânată până luni tocmai și numai pentru a nu i se zminti programul!!!
    Toată tărășenia de acolo, cu Turcana furioasă cerând demisii e vrednică de Caragiale!
    Mare nenorocire la Piatra Neamț. N-am înțeles ce cautau acolo procurorii. Ancheta trebuia făcută de cei de la paza contra incendiilor.

  8. Suntem incorigibili. Si asta este cel mai grav.
    O sa ni se spele creierul , ca de fiecare data cu: peste tot in lume se intampla astfel de lucruri. Ne resemnam ca prostii si ne pregatim sa infruntam altele ai mai usturatoare. Totul este anapoda, doar pentru ca trebuie sa credem ca vor trebui sa moara oameni pentru ca ceva sa se schimbe in bine. Cata risipa!

  9. Va salută cu mult respect și considerație prieteneasca Ec.Tudor Machitescu tel.0731292226, membru al Partidului Social Democrat, vreau să vă spun cu maximă responsabilitate ca la Spitalul din Piatra Neamț, administrația Spitalului trebuie condamnată la ani grei de temniță pentru ca de fapt 60% din banii de Investiții atribuții acelui jalnic spital au fost furați sau au dispărut intenționat, dar ce sa-i faci domnule Adrian Năstase, leii o mai iau la fugă ca sunt buni pentru hrana animalelor financiare care de mai bine de 30 de ani fura cu saci bani din bugetul de stat. Eu sunt născut în Comuna Ceptura, Județul Prahova pe data de 13.02.1958 ,noi ne cunoastem foarte bine, eu sunt văr si cu Codrin Ștefănescu, eu respect PSD-ul ca sunt membru fondator al acestui partid politic, dar în acest partid nu au ce cauta incompetenți si hoții, eu acum am piciorul stâng amputat de sub genunchi si traiesc dintr-o pensie de handicap de numai 657 Lei, lunar ca mai am de asteptat 5 ani până la obținerea pensiei de limită de vârstă. Astept un apel telefonic din partea dumneavoastră domnule Adrian Năstase, si vă rog sa-i transmiteți soției, doamnei Daniela Năstase,sărutări de mâini și multă sănătate întregii familii Dana si Adrian Năstase și copiilor.

    dum., 15 nov. 2020, 17:14 ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: ” După Colectiv, vă aduceti aminte, s-a căutat un > tap ispăsitor. In final, seful guvernului de atunci, Victor Ponta si-a dat > demisia. Ar fi normal ca, după cumplitul incendiu de la spitalul din Piatra > Neamt, să aflăm cine are responsabilitatea acestei t” >

  10. Iohannis = un patefon cu o placa uzata ,care patineaza pe aceiasi linie…..Pe Se De…Pe Se De.. Vad ca nu intervine nimeni ca sa arunce placa ( discul )

  11. trexsr
    Faci o eroare monumentală, amice, capitalismul globalist nu se confundă cu progresismul globalist.
    Primul nu exclude principiul cooperării între națiuni după reguli de piață bine definite și continuitatea valorică, cel de-al doilea se bazează pe contestare de repere culturale, chiar științifice (în interior) și dominație prin subminare de tip ,,cal troian” (în exterior).
    Altfel spus, progresismul globalist este un capitalism unilateralist sălbatic și cu o singură regulă: Bunul plac al hegemonului.
    Diferențele sunt majore, nu întâmplător progresismul a apărut în SUA, o țară unde se experimentează în mic ceea ce se dorește prin extensie in restul lumii. ,,De vină” sunt filosofii socialismului și comunismului clasic, dar cel mai mult Lenin și Stalin, de la care s-au inspirat și au dus pe noi culmi părinții iudeo-americani ai progresismului modern, menit să consfințească o lume unipolară mai longevivă decât Reich-ul de 1000 de ani. Problema estr că se încearcă o struțo- cămilă de tip Turn Babel, despre al cărui destin istoric tragic știm câte ceva, dar refuzăm, ca de obicei, să învățăm din greșelile trecutului.
    Până la urmă natura (inclusiv natura umană) este mai tare decât…Omul, fie el și unul nou, creat și ,,dezvoltat personal” în ,, laborator”.

  12. In legatura cu Guvidu 19 si marurile luate .. cica oamenii nu prea mai au frica si d’aia : se extinde covrigu’
    De ce nu le mai pasă românilor de sancţiunile impuse de Guvern în pandemie. Psihologul Daniel David: „Pedeapsa şi-a pierdut rolul! (adev.ro/qjvenf)

    Da observati ce acentueaza pisicologu ? Sancţiuni, pedepasa adica frica! Ca cica „Pedeapsa şi-a pierdut rolul!

    Lasand la o parte polologhia cu profile psiho pupu si pisici in claduri samd eu az cie ca e o problema culturara ce tine enorm de „cultura culta” .. care in mare p[arte nu se deosebeste de pornirile unui majur sadic , decat prin limbajul elevat (verbiaj delirant) folosit!
    Na de vedeti exemplu : „Deoarece pedeapsa şi-a pierdut funcţia de pedeapsă! Psihologic vorbind, o pedeapsă este eficientă pe termen mediu/lung doar dacă: (1) este anticipată; (2) se administrează non-agresiv şi ferm; (3) în paralel întărim un comportament alternativ celui pe care îl pedepsim. Noi am fost nepregătiţi la trecerea de la starea de urgenţă la cea de alertă (a fost un moment de derută, iar constrângerile ulterioare nu au fost bine anticipate), au venit alegerile şi s-a pulverizat solidaritatea autorităţilor pentru implementarea de măsuri la nivel naţional, tonul devenind agresiv şi combativ, măsurile nemaifiind ferme, ci mereu discutabile, iar alternativele comportamentale nu au fost niciodată clar recomandate şi întărite în comunicarea publică. ” (adev.ro/qjvenf)

    Aici , in acest mod de gandire anacronic (beleste-i sa se teama mama lor de desculti!) , cam de inceput de ewra feudala, de care nici doctoru in pisico pupu nu e strain ….
    La noi totu imbraca aer martial : eroi, linia Ia, ordin , suopunere si binenteles pedeapsa ca sa induca prostimii frica.

    Insa , in afara de o ramanere in urma a constineti sociale, iare de ce?
    Fiindca suntm conditionati mental ptr „puritatea” ideilor. Adica fara comprimisuri tovarasi camarazi boieri!

    Asaq ca aplaudam terapiile de soc (drsi ca medioci ar trebui sa stim ca socul mai prilejuieste si decesuri!)
    Creedem cu tit dinadinsul ca masura dictata de sus trebuieste sa fie ferma! Severa!! Si daca nu da rezultatelke scontate e din cauza „imprificarii” asa ca trebuie reluat cu mai multa severitate ba chiar necrutare!

    Ce nu ne intrebam (la nivel de decidenti si intelectuali!) este daca masura este pertineta / potrivita motivului care a dus la edictare ei (a masurii) si , ince masura este si eficaca ?!

    Nu, asta niciodata, da niciodata!

    Asa cum de fpat martuiriseste si\ dl pisicologist : nepregătiţi la trecerea de la starea de urgenţă la cea de alertă (a fost un moment de derută, iar constrângerile ulterioare nu au fost bine anticipate), ca care dep[lange ca cum măsurile nemaifiind ferme, ci mereu discutabile

    Despre pertinență MUCLES!!!
    Ori fiindca masurile nu au fost potrivite .. sau ptr ca au fots gandite numa ptr clasa de jos (mocofani, taranoi , i-o bagi …. si in gnl pulimea aia de sa-i ##ți!) duce la incoerența .

    Mda o incoerența a culturii noastre culte …

  13. In tot acest caz si cel precedent, cel de la Colectiv, marea vina o au toti factorii de raspundere din aceasta tara care n-au reusit in 5 ani sa construisca o sectie (nu un spital) pentru arsi, bine utilata si cu oameni bine pregatiti pentru asemenea nenorociri intr-una din spitalele de urgenta din Romania.
    Cred ca nu se va intampla nimic din ceea ce s-a intamplat in cazul Colectiv, vreo demisie rasunatoare sau alte asemenea masuri, ci se va merge pe scenariul amintit de mine intr-o postare de mai sus.

    • Exact ca în pandemie, trebuie ,, lucrat” la prevenție.
      Niciun spital de arși din lume nu prea poate să facă mare lucru atunci când cea mai mare parte din piele este arsă.

  14. Drama de la Colectiv nu are nici o legătură cu dramele de la Spitalul Giulești și Piatra Neamț. La Colectiv era un privat, la Giulești și Piatra Neamț, vinovatul este guvernul, care, ca să vezi, și atunci și acum era sub conducere de dreapta. Să ne amintim câte morți au fost atunci, după închiderea spitalelor Oare am uitat?

    • Stimata doamna, aveti dreptate, insa toate avizele si supervizarea in privinta masurilor contra incendiilor si altele le face statul prin autoritatile cu competente in acest domeniu. Toate au un numitor comun, superficialitatea, lipsa de profesionalism si „merge si asa”. N-as dori sa invoc „procedurile” (greoaie si stufoase) nu-mi suna bine, insa exista de cand lumea ordine, dispozitii si legi in acest sens.

      • La Colectiv exista autorizație pentru 80 de locuri la mese.
        Niciun normativ nu prevede măsuri suficiente și necesare care să facă posibilă joaca cu focul în spații înguste.
        Deci, nu putem exonera de răspundere participanții la un eveniment ,,cultural’ prin definiție incompatibil cu rațiunea autoconservativă. Nu ar trebui să trecem cu vederea felul în care o societate își educă tinerii.
        Poate vom dezbate cândva această temă delicată.

  15. Natural ca PeSeDe este de vina, deoarece sinistrul sanatatii , Nelu Tataru a numit manager in luna mai pe un patron de pompe funebre, asa cum de altfel vor fi schimbati in toata tara managerii de spitale cu astfel de experti.

  16. DACA IN EUROPA , TARILE DEZVOLTATE, POPOARELE CE LE REPREZINTA NU- SI ALEG CONDUCATORII AUTENTICI…ROMANIA , POPORUL ROMAN CU A SA INDENTITATE SI NATIONALITATEA, VOR DEVENI , VIZOAL , DOAR O AMINTIRE , MEMORATA IN TRECUT.

  17. Felicitari Maia Sandu si basarabenilor de toate etniile!
    Nota: stim ca exista si multi cetateni moldoveni de etnie rusa care s-au saturat de tatucul Dodon, de sistemul patriarhal de la Moscova, si care au votat cu Maia Sandu. Cred ca si-ar dori sa traiasca in UE, asa cum o fac multi etnici rusi din Tarile Baltice, membre UE. Noi avem experienta cu bunii nostri conaltionali lipoveni, exemple de oameni muncitori, pasnici si iubitori de sport (imi vine doar un nume acum, cel al lui Patzaichin!). Ne mandrim cu ei, si ne vom mandri si cu etnicii rusi care vor trai in UE in Moldova sau Romania, sau intr-o viitoare Romanie unita.

    https://www.dw.com/en/moldova-election-pro-eu-maia-sandu-wins-presidency/a-55611249

    • Salut înfrângerea lui Igor Dodon. Și nu pentru că e pro rus, ci pentru ca e anti roman. La firul ierbii, basarabenii nu se consideră români. Măcar să nu mai avem încă un vecin ostil. Asta e tot.

      • Atunci ce se considera basarabenii ca sunt ( dupa interpretarea dv ” nu se simt romani ” – serios ? dupa ce ocupantii au impuscat 8 liceeni pentru tricolor in 1940 si au lichidat fizic romanismul si murdarit imaginea tarii ) ?
        Chilieni ?
        Calmuci ?
        Moldoveni ? – si cu moldoveanul de la Tecuci si Darabani ce facem ?

  18. SIGUR ACEST HOT DE CASE VA DA VINA PE PSD.  MORMAITUL DE TATARU A iesit si a spus ca de vina suntem noi toti nu ei ca sunt incapabili si idioti.  Mi sa facut scarbaaaaa de acest guvern de paparude.

  19. Poate ca infrangerea zdrobitoare a celui mai galagios adversar al Romaniei , grotescul Dodon , de un popor basarabean care a facut cozi de kilometri la sectiile de vot , ar merita un comentariu ?

  20. Bombele cu oxigen: Factorii cauzali si eventualii raspunzatori privind incendiul intraspitalicesc de la Piatra Neamt trebuie cautati la locul evenimentului. Sau al faptei, cum se spune. Din cate se stie, tapii ispasitori din vremurile biblice erau nevinovati, nu aveau nimic in comun cu pacatele care li se puneau in spate. Faptul ca ocultul incendiu de la Colectiv, neelucidat nici pana in ziua de azi, i s-a decontat politic guvernului de atunci a fost o proba de tendentiozitate extrema, de speculatie rauvoitoare pentru care nu exista decat o explicatie: in numele unor interese neromanesti trebuia sa se “scape” cu orice pret de un premier natiocrat ca Victor Ponta! Acel malign calcul politic chiar a functionat, din pacate pentru ratiune si buna credinta. Incendiul a fost “propagat” politic si pe retelele sociale pana la Victoria, cu sloganul “coruptia ucide!” si cererea “demisia!”. Ponta chiar si-a dat demisia, dar, culmea ridicolului, fara sa fi stiut de ce! Probabil sa nu-i strice dispozitia noului ambasador american Hans Klemm, care se prezentase cu putin inainte la post si avea o puternica alergie la PSD, lucru pe care l-a facut mereu cunoscut, de la inceputul si pana la sfarsitul misiunii diplomatice. Deh, obrazul nostru subtire, fata de partenerul strategic, cu sacrificii se tine! Privind incendiul de la Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) de la Spitalul Judetean Piatra Neamt, sunt cateva intrebari esentiale, carora ancheta va trebui sa le raspunda. Cei care au mutat aparatura medicala de la un etaj la altul au fost incompetenti sau iresponsabili? Or a fost o interferenta criminala? – ipoteza nu poate fi exclusa; incendiile civile din ultima vreme par sa fie un cod ostil. Ceea ce e de domeniul evidentei e ca ce a functionat la etajul trei nu a mai functionat la etajul doi. Oare de ce? Cumva pentru ca racordarea, verificarea si certificarea tehnica, absolut necesare, privind functionarea si securitatea noilor circuite nu au fost facute de specialisti, ci de oameni necalificati? Or deloc? Orice neetanseitate – de la o garnitura, o mufa or un alt element de conexiune – sau fisura/ruptura a circuitelor de la buteliile cu oxigen pana la utilizator devin surse deschise de scurgere, care transforma un spatiu inchis intr-un mediu fulminabil, caruia ii lipseste doar scanteiea (de la prize, intrerupator, bec etc.). Acesti recipienti devin adevarate bombe cu oxigen, in lipsa integritatii racordarii si circuitelor. Este limpede ca oxigenul scurs in incapere s-a acumulat si la un moment dat s-a aprins. Din fericire, nu au explodat si buteliile, care aruncau cladirea in aer. De aici intervin alte intrebari, care vizeaza personalul medical de asistenta si supraveghere. Usile de la saloane erau inchise cu cheia, ceea ce inseamna ca inauntru nu era nici urma de asistenta sau infirmier. Erau la piata sau isi luasera zi libera?! Toti cei zece morti au fost bolnavii de covid, iar din cei sapte raniti au fost sase bolnavi si un medic, cel care a deschis cu cheia usa si a incercat sa stinga ce se mai putea stinge, pentru ca cei dinauntru au fost arsi aproape instantaneu, la aprinderea oxigenului acumulat in incapere. Daca un supraveghetor medical ar fi fost in incapere cu bolnavii, ar fi sesizat scurgerea de oxigen – era o obligatie din fisa postului – si ar fi inchis butelia si deschis geamurile pentru aerisire. In fine, la mijloc mai este si o eroizare politizata. Cei atenti la declaratii si detalii stiu la ce ma refer. Dl ministru Nelu Tataru e un coleg bun. Nu stiu cum se va intelege cu premierul Ludovic Orban, care vrea vinovati si sanctiuni exemplare. Din toata tragedia, rezulta o lectie, amara prin neinvatare: Incompetenta ucide! Iresponsabilitatea ucide!

  21. De la papagalul suprem, ce pretentii poti sa mai ai ? PeSeDeee e de vina, o stie tot ardealul … PeeNeeLeee salveaza tara de covid, trebuie rasplatiti la urmatoarele alegeri. Astia au prostit o tara intreaga, inclusiv serviciile secrete au fost prostite de aceasta gasca de impostori.
    Minciuna si tupeul sunt politica de stat, unul mai mincinos si mai tupeist ca altul, peneleeeu-fariseu!

  22. Sindromul Colectiv, o uriașă manipulare bazată pe distorsionarea adevărului științific.
    În orice țară va din lume oamenii ci căile respiratorii arse, se infectează și de cele mai multe ori, își pierd viața.
    Agenții patogeni sunt chiar în corpurile noastre.
    Mulți încă nu realizează că natura ne-a creat pe noi și nu viceversa.
    Din păcate în România situația este mai gravă datorită improvizației, inclusiv și preponderent în domeniul politic. Caracterul conflictual al democrației românești și impredictibilitatea politicilor publice ne va duce inevitabil la dezastru. Actuala pandemie este cel mai mic rău care nu se întâmplă, ba chiar ar fi putut fi un bun prilej pentru consolidarea solidarității. Rămâne ca generațiile viitoare să învețe din greșelile noastre, desigur, dacă istoria prezentului nu va fi siluită de activiștii haosului care tind să facă legea peste tot unde există societăți vulnerabile.

  23. MORȚI CARE NE TREBUIE ȘI MORȚI CARE NE ÎNCURCĂ

    Pe 31 octombrie 2015 -era într-o sâmbătă- adică a doua zi după tragedia de la COLECTIV, președintele României se grăbea să aprindă o lumânare lângă zidul clubului devastat de incendiu. Da, surpriză… dânsul își amânase weekendul tradițional și meritat! Erau, Dumnezeule! 27 de morți în acea primă zi de la dezastru… După opinia mea, deja, la acea oră, oportunitatea de a scăpa de guvernul Ponta se clarificase în mintea greoaie a lui Iohannis prin scânteia leșinată a a cinci-șase sinapse rătăcite -că mai multe de-atât n-ar fi avut de unde…- iar morții COLECTIVULUI se aliniau, cuminți, utili, în batalionul de umbre, gata pentru ofensiva de iarnă a președintelui. Doamna Delia Dinu, de la PROTOCOL, mai puțin vizibilă pe-atunci, căci nu părea indispensabilă, așa cum este astăzi, curăța deja de scame canadiana roșie, de revoluție, la care încă Iohannis nu ajunsese să reflecteze îndeajuns, fiind știut că el nu poate reflecta îndeajuns în nici un fel de împrejurare. Culoarea roșie a canadienei fusese aleasă pentru o vizibilitate sporită și, mai ales, pentru a se deosebi clar de ceilalți revoluționari cărora culoarea respectivă le producea alergie. Numai că n-a fost nevoie ca însuși Măria-sa să coboare atunci în stradă… căderea guvernului a venit destul de repede, doar cu sugestiile iar nu și cu acțiunea directă a președintelui… Iar canadiana roșie a devenit recuzita necesară abia în primăvara lui 2017…

    Premierul Victor Ponta a declarat în ședința de Guvern din 31 octombrie 2015 că zilele de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie vor fi declarate zile de doliu național.

    Pe 5 noiembrie 2015 proaspătul ambasador al LICURICIULUI DOLOFAN, Hans Klemm, care tocmai se lămurea cam cum stă treaba în România și pe cine trebuie să „încurajeze”, transmitea următorul mesaj:

    „Ultimele zile au fost atât dinamice, cât şi foarte emoţionante. Transmitem din nou condoleanţe pentru decesele tragice din data de 30 octombrie şi din zilele care au urmat. Aplaudăm EXERCITAREA PAȘNICĂ A LIBERTĂȚII DE EXPRIMARE ȘI ÎNTRUNIRE şi ÎI ÎNCURAJĂM pe toţi românii să rămână IMPLICAȚI ÎN PROCESUL CIVIC.” (adică să se implice în procesul civic exact cât să dea jos guvernul Ponta, „frumos, elegant, cât de cât”, n.n.).

    La trei ani de la tragedie, pe 31 octombrie 2018, Ambasada SUA dădea publicității următorul comunicat al aceluiași Hans Klemm:

    „A fost impresionant și modul în care au reacționat oamenii din București și din România, care i-au văzut pe acești tineri drept VICTIME ALE CORUPȚIEI și au spus că sunt hotărâți SĂ COMBATĂ CORUPȚIA (hodoronc-tronc! n.n.). E ceva ce SUA au sprijinit mereu și când mă gândesc la ultimii trei ani, și în preajma comemorării, sunt multe relatări în presă despre tragedia în sine, despre cei care au murit, dar și despre cei care au supraviețuit. Cu trei ani în urmă nu m-aș fi așteptat LUPTA ANTICORUPȚIE SĂ FIE SLĂBITĂ, așa cum s-a întâmplat recent, ca independența justiției să fie amenințată, că va exista un risc chiar mai mare ca selectarea procurorilor să fie din nou politizată. E ceva ce nu aș fi prezis în urmă cu trei ani. Fără îndoială, ca ambasador american e un motiv de mare îngrijorare pentru mine personal, pentru ambasada mea, dar și pentru Statele Unite.” (deci, CORUPȚIA a ucis tinerii din clubul COLECTIV, clar, nu-i așa? n.n.)
    ……………………………………………………………………………………………………………..
    Și ajungem în 14 noiembrie 2020… Fatalitate! o zi de sâmbătă, deci de sacru weekend prezidențial, dar și o „sâmbătă a morților”, cum se spune… altă nenorocire cumplită, alți dispăruți în incendiu… și nu puțini, ci 10 morți în noaptea tragediei… De astă dată reacția președintelui este aceea de a-și pune palma-n fund ca nu cumva să rateze mini-vacanța sibiană. Din pricina weekendului său tradițional, mai important decât Paștele și Crăciunul, Sibiul, cel care a declarat cel mai mare număr de infectați la mia de locuitori din țară, a așteptat trei zile ca să intre în carantină. S-au scremut pentru a lua această decizie dureroasă, care putea afecta liniștea conjugală a lui Klaus, domnul Raed Arafat și doamna Raluca Turcan -vicepremier în România, dacă ați uitat cumva… -iar până la urmă au luat-o cu încetinitorul și cu trei zile de suspendare. Doar nu era să se deplaseze președintele până la Piatra Neamț, să aprindă o lumânare în weekend… că doar se știe că acolo spitalul în care s-a petrecut catastrofa este în subordinea Consiliului Județean condus de PE-SE-DE! Corupția ucide? Ei, asta-i … cum să ucidă corupția când omul are „guvernului lui”! Guvernul e PER-FECT, doar că ministrul Nelu Tătaru nu are încă tupeul să arate direct cu degetul către „baronul” Ionel Arsene , președinte al Consiliului Județean Neamț, ci rostește un călduț și ambiguu „toți suntem vinovați”!

    Ambasada MARELUI LICURICI, „atentă la tot și la toate”, a avut o reacție promptă și de astă dată:

    „Ambasadorul Zuckerman L-A FELICITAT PE PRIM-MINUSTRU pentru răspunsul prompt, PROFESIONIST PE DEPLIN, al Guvernului României la această tragedie. Răspunsul Guvernului este cu atât mai REMARCABIL, având în vedere presiunea enormă asupra resurselor Guvernului, pe fondul pandemiei COVID-19. Ambasadorul a stabilit cu prim-ministrul să asiste cu un plan de revizuire şi modernizare sau reconstruire a TUTUROR spitalelor din România, pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple vreodată. În semn de doliu pentru victime, Ambasadorul a solicitat arborarea drapelului american în bernă” (mesaj al lui Adrian Zuckerman, pe 15 noiembrie 2020)

    Nu vă supărați cetățeni, poate că n-am fost eu pe fază… a văzut cineva RĂSPUNSUL PROMPT, PROFESIONIST PE DEPLIN și REMARCABIL al Guvernului Orban? Că eu n-am observat… sau n-am văzut alt răspuns în afară de faptul că spitalul din Lețcani, care era o nenorocită de investiție pesedistă, până mai ieri, a devenit brusc un spațiu numai bun să primească victimele de la Piatra Neamț… Deoarece, vorba lui Rareș Bogdan, pe când îl pupa în dos pe Mihai Chirică, cel pe care-l spurcase în fel și chip până atunci: „…acum e un alt context politic, o altă bătălie politică”. Premierul Ludovic cel Remarcabil nu a stabilit vreo zi de doliu pentru România… că nu a vorbit cu șefuʹ, care-i în weekend și nu poate fi deranjat… E bine și cu doliul la Ambasadă, totuși…

    Ce vreau să spun? Vreau să spun că victimele, pentru acești ticăloși incompetenți și cinici care ne conduc, sunt împărțite pe categorii de importanță și de calitate… Avem victime de calitatea I sau victime de calitatea a II-a… a III-a… Căci morții au fost triați în conformitate cu importanța lor politică.

    Morți care ne trebuie și morți care ne încurcă.

    Și mai vreau să spun că niciodată greața mea pentru acest regim și pentru LICURICII lui strategici nu a fost mai mare.

  24. Ma uitam ieri la emisiunea lui Soloviov pe canalul rusesc, si „dezbaterea” lor despre alegerea Maiei Sandu. „oh, am pierdut Maldavia. Ce ne facem cu cei 200 mii cetateni rusi din Transnistria, ca nu avem culoar terestru sa o cucerim militar?” „Nici o problema” spune Soloviov, „avem Crimea, in Transnistria sunt 50 mii militari rusi, iar la Chisinau e aeroport”. Nici un cuvint despre Romania, sau romani, ca si cum „maldavanii” nu ar fi romani. Rusii continua sa le nege identitatea! Continua sa le nege existenta limbii romane! Continua cu retorica razboiului si a cuceririi prin folosirea armelor! Si se mai mira unii – desigur, ca comanda – ca romanii vor sa aiba umbrela militara americana!
    Atentie Maia Sandu la mutarile viitoare! E clar ca aveti nevoie de un Guvern „altfel”. Sper ca o sa colaborati cu Romania, UE si SUA si ca nu veti cadea in capcanele ce vi le vor intinde cu mai mult sau mai putina dibacie conducerea Rusiei. Mai aveti cred un posibil partener, Ucraina, cu care aveti interese comune (stiu si probleme, dar cel putin in Ucraina exista un momentum pro-occidental clar).

  25. Ca cand esti vita-ncaltata si ai licenta universitara se cheama ca esti bou cu diploma!!

    Entzuziasmul meu este produs de ce auzii mai acu la tembe. Ca cica preturile pe care io le platesc la gaze in particular si energie in gnl e don cazua ca piata este partial reglementata!!!

    Adica mi se zice ca cestia ar fi ca cam asa : daca legea scrie ca pretul maxim este de N lei cica furnizorul nu imi poate factura la N – x?! Adica cu ochii umezi de vitica mi se zice „ba e drept ca piata a scazut insa legea nu imi da voie sa vand mai ieftin.. fii atent si de san Nicolae nu mai vota PSD!!!”

    A da. Sa ma scuze boii si vacile! Sunt animale gustoase, bune ptr incal\tamanite si muot mai uitile mie decat aia care [un botul la minciunele diversilor negustori de gaze! Sau a stipendiatilor lor!

  26. Si acelasi Werner hodorogeste despre reguli , masca , lege si Pe – Se -De.

    Da ia sa vedem nitel ….

    Siniu a ajuns la nivelel record repiblican (R Romania!) de 12 guvido infectati la mie. A ajuns si in carantina -da cu 3-5 zi;e amanare. Ca sa isi faca [-resu vizita conjugala!!!

    Si Clujul sta bine. Bien de tot! 9 la mie!!! Da fara canti8na va ruham! Carantina este ptr regateni!!!

    De fp[ta Ardealul sta nine! Prera bine! Campion!!! Alba Iulia- 8,41, Sebeș – 7,69, Blaj- 7,31!!!

    In urma gafanidn de atata efort vine Timisoara sucarita ca de fata asta Banatu’ nu e fruncea. Timisoara are numai 6,96 la mie! Noroc ca are unele localitai in judet care slvaeraza onoarea Banatului :Ghiroda 8,26, Dudeștii Noi, ( 8,64) Dumbrăvița (8,49), Găvojdia 6,14, Becicherecu Mic, Fibiș (10,91), Foeni (6,85), Giroc (7,93)și Pesac (9,36)

    Oare si astia se inghesuiua la Vama veche?

  27. Iată că a ieșit și ‘un bou ca toți boii puțin la simtire’ cu declarații
    E de vină PSD pentru nenorocirea de la Piatra Neamț!!!

    • Te rog nu insulta acele minunate fiinte care sunt boii …. (antricoate, parizer,corned beef , salata de boeuf, rasol si piele box!)

  28. Fenomenal .
    Clovnii de la Curtea de Apel Bucuresti au acceptat contestatiile turco-chineze pentru lotul 4 al drumului expres Craiova Pitesti , dupa ce aceeasi Curte le-a respins acelorasi contestiile pentru lotul 3 , cinci zile inainte ????
    Si nimeni nu responsabilizeaza pe nimeni ???

    • Păi ai citit argumentele contestatarilor ? Mi se părea că ești tot timpul preocupat de detalii și nepartizan, cel puțin la capitolul ,, Infrastructură”..

  29. E amuzanta noua lupta a suprematiei ununi vaccin sau altul. Pfizer a spus initial ca vaccinul sau are o eficacitatede 90%, apoi a venit Moderna cu 95%, iar azi aflam, ca studiile „finale” ale Pfizer arata 95%, ca la Moderna. Banui ca Moderna va vei si ea cu rezultate „chiar finale”, si va arata o eficacitate peste 95%…Cel rusesc, stim, are eficacitate 120% atita timp cit admiri regimul. Daca nu, „vaccinul” se administreaza sub forma unui ceai.

Lasă un răspuns