„Vor trebui să moară oameni…”

In mod repetat, in lectiile sale de dirigentie părintească, Iohannis ne explică faptul că democratia cere sacrificii. De aceea, indiferent de câti oameni vor muri la portile spitalelor sau in spitale, indiferent de câti se vor infecta, algerile parlamentare trebuie să aibă loc in 6 decembrie. Ca să fie „normală”, România lui Iohannis trebuie să aibă o singură culoare. Concluzia – dacă parlamentul nu va deveni „al său”, Iohannis va intra in depresie.

Conceptul său de „democratie” il depăseste pe cel care a fost definit ca „democratie originală” si se apropie, mai curând, de conceptul de stat autocratic, in care un partid de 30% ar controla toate zonele de putere presedintie, guvern, parlament, CSAT, servicii de informatii. Celelalte două treimi din populatie (intre care PSD cu 30%) ar trebui doar să urmărească la televizor conferintele de presă ale „părintelui natiunii”.

Sigur, o astfel de constructie are nevoie de o strategie comunicatională. De aici rolul cenaclului periodic, cu jurnalistii de casă, „la gura sobei”.

Privită de la Cornu, puterea executivă este impărtită in două – premierul se ocupă, cum poate, de problemele interne iar Iohannis se ocupă de problemele externe (UE, ambasadori, etc) si, din cand in cand, ii dă peste degete lui Orban cand nu intelege strategia sa pentru parlamentare. Destul de jenantă poza de la sedinta de guvern, in care – pe probleme interne – Iohannis dădea indicatii iar Orban si membrii guvernului luau notite.

53 de gânduri despre “„Vor trebui să moară oameni…”

  1. Parafrazându-l pe Johannis! Va trebui să moară oameni pentru a instaura dictatura personală lui Johannis și PNL.
    Nimic nu contează! Nici ciuma, nici virusul covid 19, nici morții, sutele de români uciși pentru a ține alegerile! Care, sigur, vor fi măsluite!
    Alogenii sacrifică viețile românilor pentru a instala tirania în țara mea!
    Mulți vor plânge! Dar va fi prea târziu!

  2. EU N U AM PUS PIC DE BAUTURA IN VIATA MEA IN GURA DAR DACA JOHANIS INTRA IN DEPRESIE CA PIERDE ALEGERILE EU MA IMBAT DE BUCURIE.

    • Iohannis a găsit poporul gata îndobitocit de Băsescu. Îi e ușor să manipuleze proștii. Să recunoaștem că proștii sunt majoritari. Asta e democrația, majoritarii să dea tonul! Problema e că Iohannis nu mai are răbdare, îi e frică să nu piardă controlul asupra proștilor, care, în prostia lor, sunt o masă cam instabilă. Le spune într-una că PSD este un partid nedemocratic! Cum dracu’ să fie un partid nedemocratic?! Doar proștii pun botu’!

  3. Nu este o pierdere enorma eventuala inlocuire a ambasadorului Zuckermann de catre administratia democrata .
    Rachetele Patriot care vor apara coasta maritima de agresor au fost cumparate in 2017 de guvernul PSD Grindeanu , inaintea venirii lui .
    Acest domn Zuckermann are misiunea clara de a face Romania SA CUMPERE CAT SE POATE DE MULT credite , consultanta si arme americane .
    Nici vorba de investitii americane cum ar fi Delphi fabricantul de piese auto la Iasi sau Emerson grupul de inginerie la Cluj .
    Pentru Zuckermann e simplu , Romania trebuie sa cumpere de miliarde de dolari din SUA – credite si consultanta pentru cele doua reactoare – bagatela de 8 miliarde de dolari , masini de teren pentru fortele speciale , credite si contracte cu aceste credite date firmelor americane care vor sub-trata ( ca Bechtel turcilor ) altora comenzile pentru vaga autostrada Cale ferata Gdansk – Constanta etc .

    • Patriot este o racheta ABM si SA. Deci in mod pr zis nu apara coasta maritima.

      Ar fi bine sa bagati la cutia ucraineana (de obicei Ø ) ca chestiile militare, desi par simpliste la mintea cocosului, va depasesc capcitaile mintale (subminimale!).
      Auxiliar baga intre vidul dintre cele 2 timpane ca cesttile astea plictcoase sunt mortale!!!

      Si inainte sa incepi sa imi toci verzi si uscate mediteaza asupra zisei „Ultima Ratio Regum” in combinatie cu „Războiul este o continuarea politicilor prin alte mijloace
      Adica luati ia aminte ” Politica este razboi!!
      Si cel mai stupid mod de a duce un razboi este ala cu bum-bum (adica cu mijloace militare. Si nu te da mai destept decat era Alexandru Megalomanu’ , Caesar politicanul populist ce pretindea ca in familia sa majestatea zeilor se unea cu divinitatea regilor, sau „modestul” Nabulione ).

    • Reuters , 30 octombrie 2020 :” US approves to sale five Patriot missiles to Switzerland for 2,2 billions S ”
      Nu ca as da atentie insultelor gratuite debitate de un ratat frustrat …

      • E bună asta….cine spune asta ? Un robot ?
        Știi ce este robotul ? Un morman de sârme dotat cu conștiința… altora. Și fără putința evadării din limitele liniilor de cod.
        (Z)

      • Si ia zi .. ma realizatule zi ce este Patriot? SA sau SN ?
        Nu de alta dar din cate tin mmi9nte Elvetia nu are coaste maritime de aparat!!

  4. KWI este un om duplicitar.
    Vorbește strident-sforăitor despre democrație, dar în sinea sa și-ar dori statutul de lider gen Putin și/sau Xi.
    Din păcate pentru el, i-a ajuns stofa doar pentru palton.
    Deși la..stat este mare (la propriu, bineînțeles).
    La figurat, se poziționează cam la nivelul unghiei degetului mic de la piciorul oricăruia din cei doi menționați mai sus. Atât poate un politruc de la periferia imperiului…
    Fără ,, stofă”, zero viziune.
    Probabil că asta merităm, noi toți.

  5. ,,Iohannis va intra in depresie” și va face hapatită, ca să fie total galben, precum culoarea partidului pe care-l susține în mod public ( contrar prevederilor constituționale), amintindu-ne acest fapt, o dată sau de două ori pe săptămână, la orele 17 sau 18,subliniind, întotdeauna, vina pesedeului, care în această ,,pereoadă” ,,trebe” să țină cont de ,,situațe”, nu să saboteze programele mărețe ale liberalilor. Mai mult, inteligentul lor, un oarecare Roman, de la tribuna Parlamentului, a adăugat faptul că țara a fost furată de Adrian Năstase, Liviu Dragnea și alții, care ar trebui să fie cu toții la închisoare. Deșteptul de Ciolacu, care mai avea la dispoziție 7 minute, nu a dat nicio replică, ceea ce înseamnă, că a acceptat acuzația.
    Ieri, l-am ascultat pe ideologul de la Cluj, la două posturi TV, care a fost cu totul nepregătit, nu a dat nicio replică coerentă. Mai bun a fost, cu o zi înainte, Tudose, cu comportamentul lui, uneori mârlănesc, a putut să-l ducă pe linia de plutire pe fostul jurnalist de la Realitatea, astăzi europarlamentar, pentru că Tudose este ancorat în realitate și știe ce a fost, ce este în țară și ce a făcut fiecare.
    Zilele trecute, Radu Tudor a intrat pe pagina lui Trump și l-a învinuit de comportament sovietic, ceea ce a stârnit nemulțumirea susținătorilor lui Trump. Mai mult, unii au spus că este plătit de CNN și să stea, acolo, în România și să-și vadă de treaba lui. Mari probleme psihice are acest domn, datorate celor două obsesii; Rusia și China.

    • Da…ne bântuie o altă pandemie cu obsesia numită mai sus…
      Asta arată că sistemele din umbră care conduc , prin propagandă, democrațiile la vedere se tem. Se tem pentru că tind să-și epuizeze resursele, în primul rând ideologice.

  6. IN OPINIA MEA SI SPER SI A COLEGILOR, IOHANNIS A INTRAT, DE CAND A FOST ” ALES SI REALES”, INTR-O DEPRESIE , DEZGUSTATOARE, INACCEPTABILA, ACCEPTAND…SA VIZOALIZEZE, NECONTENIT, IMPLEMENTAND IN GANDIRILE SI COMPORTAMENTUL ROMANILOR , MAJORITARI, DICTATURA EUROPEANA!

    ACEASTA BOALA , PSIHICA… CONFORM, CONSTITUTIEI , IOHANNIS AR TREBUI , DEMIS…DIN CEA MAI RASPUNZATOARE… FUNCTIE! ( MI -ADUC AMINTE DE UN EVENIMENT , AL TRECUTULUI, DATORITA UNEI ,” ERORI”, AL COPIUTERULUI …AMERICANII PUTEAU DECLANSA AL 3-LE RAZBIO MONDIAL. DACA PRESEDINTELE DE ATUNCI , NU AR FI FOST , COMPATIBIL , DEMISIA , JUDECAREA SA, EREAU INFAPTUITE.

    IN PRINCIPIU , TOT IN OPINIA MEA, IOHANNIS SUFERA DE O DEPRESIE ALARMANTA, CEL FACE SA NU MAI FIE COMPATIBIL PENTRU CEA MAI INALTA FUNCTIE IN STAT.

    CE ESTE DE FACUT : REPREZENTANTII PARTIDELOR DE OPOZITIE , SA INTELEAGA CA, ACTOALMENTE SUNT FOLOSITI, ULTERIOR CEI CARE NU SE SUPUN, PE DIVERSE MOTIVE, SUNT INLATURATI.

    AFIRM IN PERMANENTA , ALEGERILE ACTOALE, SUNT SI VOR FI DECISIVE… PENTRU VIITORUL ROMANILOR . ( DOMNUL ADRIAN NASTASE , FOST PRIM MINISTRU…PUNCTEAZA CORECT ,
    PRINTRE RANDURI : STAT AUTOCRATIC!…) ( COMPLECTEZ EU, IN CARE CEI , SAU CEA CARE CONDUCE EUROPA, VA DECIDE IN FINAL SOARTA ROMANILOR.)

    DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE , O SOARTA , MERITATA…NEMERITATA!
    DOMNUL ORBAN , CEL CARE SI-A VANDUT DEMNITATEA, UMANA, CAT SI AUTENTICITATEA DE LIBERAL, ( PENTRU „CATI VA EUROI”…) ESTE SI VA RAMANE IN GANDIRILE VIITORULUI , UN PERSONAJ NESEMNIFICATIV. ( DIN PACATE!…)

    INSASI ,ACEST ” PRESEDINTE” CU A SA GUVERNARE, ESTE PENTRU PREZENT , EVENTOAL PENTRU VIITOR , ( DACA ROMANII NU SUNT UNITI IN AL 12-LEA CEAS…) O POZA, VIZOALA, ENORM DE JENANTA!

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL, POLITICIANUL AUTENTIC!

    PS. NU CAUTA SA- TI REGENEREZI, NATIONALITATEA, CU A SA INDENTITATE, ATAT TIMP CAT, LA TIPUL RESPECTIV…AI FOST NEPASATOR! ( INCERCAREA DE A REDEVENI , DOAR ,TIMPUL, MAI DECIDE!…)

  7. Ei vor câștiga, alegerile și mai târziu indiferent de procent
    Știi care i miza sa se tina, alegerile în 6 decembrie,în plina nebunie, pardon, pandemie? El are nevoie de parlamentul lui acum și nu după ce trece criza, chiar dacă va câștiga și acum și în primăvara, indiferent ce vor alegătorii!

  8. Boom de imagine pentru Trump: Indepartarea uliilor de la varful Pentagonului deschide calea promisiunii de retragere a SUA din Afganistan pana la Craciun

    Destituirea de catre presedintele SUA, Donald Trump, a secretarului Apararii, Mark Esper, a atras dupa sine, a doua zi, demisiile unor lideri importanti ai Pentagonului. Ei erau apropiati ai lui Esper, care impreuna reprezentau ulii razboiului. Presa progresista americana, puternic decredibilizata de participarea ei la fraudarea masiva a alegerilor prezidentiale de catre Joe Biden, care de facto va inaugura al “treilea mandat” rasist al lui Barack Obama, a emis un fake news pe aceasta tema. Potrivit mass-media, in cele doua luni care i-au mai ramas din mandat, Trump ar fi preocupat de reglarea de conturi in interiorul administratiei sale. Demiterea lui Esper s-ar fi datorat “opozitiei” acestuia fata de intentia de “reprimare” de catre armata a protestele antirasism care au zguduit SUA în vară, cat si respingerii atitudinii prezidentiale de a desconsidera NATO. Nimic mai fals. Oricum, Mark Esper nu ramanea in functie daca Joe Biden ar veni la Casa Alba. Deci, o “reglare interna de conturi” nu are niciun sens. “Curatenia” de la varful Pentagonului are insa sens doar daca ea face parte din planurile curente si apropiate ale lui Donald Trump, care sunt legate de politica externa a SUA si de rolul armatei americane in indeplinirea acesteia. Una din marile promisiuni ale lui Donald Trump in campania electorala a fost aducerea acasa, pana la Craciun, a militarilor SUA din Afganistan. Ea a fost imediat contrata de la varful Pentagonului. Erau voci ale uliilor razboiului. Acesta este adevarul nespus despre demiterea si demisiile de la varfurile Departamentului Apararii. Indiferent daca va pleca sau nu de la Casa Alba, sta in puterea executiva a lui Donald Trump sa inceteze ocupatia militara a Afganistanului, sa redea libertatea acestei tari si sa demonteze masinaria razboiului care ucide nemilos si inutil fiii americanilor. Ceasul Craciunului ticaie si Trump poate sa faca cel mai frumos cadou poporului american. As vrea sa vad cine se va impotrivi aducerii in tara a soldatilor din Afganistan. Va fi cea mai mare fiesta populara, pe langa care cea vulgata privind “alegerea” lui Biden va fi nimic. Iar pentru Donald Trump, un boom de imagine care poate bascula totul.

    • Domnule draga, te credeam specialist in analize politice amanuntite, ne-partizane, obiective. M-am inselat! De unde si pana unde esti atat de convins ca alegerile au fost fraudate „masiv”??!! De ce este „rasist” Obama??!! Astea sunt sloganuri de tip Coreea de Nord!
      Si ii intreb in continuare pe cei care folosesc cuvinte aiurea: de ce va bateti joc de cuvantul „progresist”? E rau sa fii progresist? E mai bine sa mergi inapoi? Ce naiba, nu se gaseste un cuvant mai potrivit pentru a critica oamenii care nu ne plac?
      Lasati cuvantul „progresist” in pace!

    • Nu poți retrage trupe și logistică într-un timp atât de scurt.
      Donald Trump este prizonierul propriului ego.
      Cred că albii muncitori și creativi americani meritau un lider mai bun la alegerile din 2016. Un război economic cu restul lumii inițiat de America First este mult mai dăunător intereselor SUA decât prezența unor soldați în Afganistan. Oricum costurile sunt împărțite cu aliații din NATO.

  9. e .. FARA IMPORTANTA .. un flecustet flecustitisim
    Masa de Craciun!

    Cred ca fostii mei colegi turco-tatari din armata injura bogat si suculent in limba materna + romana guvernu’ păgân care iui va sili sa gateasca carne de porc in bucataria de acasa!!! Sau mai rau sa treaca Craciunul fara „porcarii” (toba, sorici , sarmale samd)
    Nu de alta , dar toti se laudau ca au prieteni crestini ..care ii invita de sarbatori! Si care crestini si ei sunt invitati de sarbatorile mahomedane .. (si , ptr ca lor le este permis beau si vin!) [Am cunoscut si un crestin dobrogean cu multi prieteni de a lui Mahomed .. si care zicea ca un binecredincios trebuie sa dea pomana saptamanal . El era crestin, deci binecredincios.. chiar daca porunca este mahomedana!]

    • Coranul și Biblia au multe puncte comune, în special în zona celor ,,10 porunci”.
      Da, există diferențe culinare, dar personal mănânc cu plăcere, de sarbatori, toate felurile de carne: porc, vită, miel, batal, pește….
      Știi ce au toate astea în comun ? Usturoiul..
      (Z)

      • Nu, nu se puteau.
        Am vrut să intrăm ÎN UE și NATO pentru că așa ne era ,,scris” să vrem. Desigur, unii cred că au fost liberi în gândire și decizie, dar cred că încep și ei să aibă îndoieli…

      • Oricum, a fost o mare pacaleala. Exceptand plimbarea langa cu buletinul in Oiropa, exista cumva si alte beneficii? Ca eu care am o varsta si am apucat si vremea ailalta, pot spune ca in afara de oglinzi si margele colorate, nimic nu a justificat aderarea la URSS 2.0. Toata economia e doar in mana strainilor, romanii au doar datoria sa plece sa munceasca ca salahori in vest. Aici nu mai gasesti un job decent, sa dai cu tunul. Deci, cui foloseste? Care e diferenta dintre planul Valev si UE? Ca eu nu vad vreuna. A, macar ala zicea sa facem agricultura. Tot era ceva. Acum, nimic, nimic!

      • cib

        Au fost doar margele colorate si oglinzi mici doar potr ca atata ne-a dus capul…..

        Ca tata ii duce capul si azi , pe unii care se aduna in strada sa zbeiore ca e desteptii neamului. Inis „intelgenti” care vor „ca afara” , da prin afara inteleg cestii de genu studii de gen si alte prosteli. Insic are vor „ca fara” insa .. ei da.. daca lezici ca „afara” agricultura este subventiinata .. sde mira sau zboara indignati despre comunism…

        Aytat ne duce capu la nivel de societate.

    • POATE MA INSEL SI BINE AR FI…

      DOMNUL GEORGE BAN SAR PAREA CA-, MI RASPUNDE, REPET AR FI BINE SA MA INSEL!…

      IN CAZ CA -MI RESPUNDE…II OFER UN RASPUNS MA MASURA.

      DOMNULE ” GEORGE BAN” , PREFER SA- MI EXPUN O GANDIRE ” MARE” VIABILA , IN ASA FEL INCAT, VIITORUL SA CONFIRME CELE SPUSE DE MINE, FIIND BENEFICE EXISTENTEI NOASTRE CA FIINTA, DE CAT SA SCRIU CU LITERE „MICUTE”, AVAND ULTERIOR O GANDIRE LA RAMDUL EI , „MICUTA” …PAGUBOASA EXISTENTEI NOASTRE PENTRU VIITOR.

      DACA VA PLACE GANDIREA , COMPORTAMENTUL , DICTATORIAL AL ACTOALEI GUVERNARI CU AL SAU SAS, NU VA COMPATIMESC , LAS CA TIMPUL…SA VA COMPATIMEASCA!…

      PS. INCEARCA SA GANDESTI, POZITIV, INAINTE DE A GANDI CUM SA SCRI…( MARII SAVANTI, ARTISTI , PRETUIAU GANDIREA , EA FIIND ETERNA… MAI PRESUS DE SCRIS , SCRISUL GRAMATICAL. )

      SASUL, CU A SA GUVERNARE , AU GANDIT SI GANDESC CUM SA SCRIE, ” CORECT” , IGNORAND SA GANDEASCA, POZITIV!…( CEL DIN TAI A FOST SI RAMANE IMAGINEA MEMORATA , ULTERIOR GANDIREA SI CELE DIN URMA , SCRISUL!)

      PS. CU TOT RESPECTUL PENTRU DOMNUL ” GEORGE BAN”, CU SPERANTA CA MA POATE : CETI!…

      • Eu am renuntat sa te citesc.
        Poate ai scris lucurir interesante dar ….. majusculele alea imi obosesc ochii. Care oricum sunt cu hibe

  10. Cu fiecare clipă, parcă 23 August se întoarce! Dar în sens invers! Și crunt se răzbună…, prin „RoMÂNIA lucrului bine făcut”
    Unii au lansat concursuri sub sloganul „30 de ani de la unificare”, iar la alții s-ar preta „30 de ani de demolare”!!!

  11. Iertati-mi egoismul ingrozitor .
    Imi doream o Romanie inca ” deschisa ” pentru a se putea juca circul judiciar al contestatiilor la adresa jumatatii de Est a drumului expres Craiova – Pitesti , loturile 3 si 4 .
    Daca am fi fost ” inchisi ” Curtea de Apel si tribunalele nu s-ar fi putut reuni si am fi ramas patru – sase luni in incertitudine si decizii dupa aceea luate in functie de contextul politic .
    Cu PSD la Palatul Victoria in februarie 2021 deciziile Curtii de Apel vor fi , evident , in favoarea prelungirii recursurilor la amanari , noi decizii , blocaje , sabotaj .
    De aceea asteptam in noiembrie foiletonul contestatia China Railway – turcii la castigarea contractului de catre romanii UMB cu o solutie definitiva .
    Solutie definitiva venita astazi 11 noiembrie pentru tronsonul 3 , Slatina – Colonesti ( limita judetelor Olt – Dolj ) .
    „Se resping recursurile . Se respinge cererea de inaintare a contestatiei la Inalta Curte de Justitie si Casatie .”
    Pentru cei ce-si amintesc , China Railway a avut tupeul de a contesta la Inalta Curte de Justitie rezultatul tronsonului de autostrada Pitesti – Curtea de Arges , intarziind proiectul opt luni !
    Avem sigur , 31 de kilometri de santier nou de drum expres in lucru anul viitor , ceea ce in Romania securisto – birocrata nu este putin .
    Este chiar enorm , o oportunitate de dezvoltare data Olteniei si Craiova , oportunitate pe care Moldova si Brasovul sau Maramuresul si Bistrita Nasaud sau Buzaul si Braila nu le au .
    Pentru lotul 4 decizia ar veni la 16 – 18 noiembrie .
    Procese cu rezultate decisive dupa aceea nu mai sunt ( circ cu 3 – 4 contestatari la 3 loturi din autostrada de centura Nord care vor tine sase – opt luni )

  12. Cred ca sigura data cand dl. Presedinte KWI a fost sincer a fost acum cinci ani cand a spus „a trebuit sa moara oameni …”. Democratia cere sacrificii, inbrebarea se pune, din partea cui ? Ce certitudine a cetatenilor Romaniei.

  13. In sfirsit, dl. Iohannis face o declaratie asteptata despre Republica Moldova. E tarzie, foarte tarzie, dar poate ca Domnul va fi de partea noastra, pentru ca de partea rusilor avem mult prea multe voci, incepind cu dl. Putin, reinvigorat de rolul Rusiei in solutioanarea conflictului din Nagorno Karabah, si umilirea Armeniei, si terminind cu Zev si agentii pro-rusi de aici care ne tot povestesc ce bine ar fi pentru Romania sa scape de americani si ca romanii sa pupe botinele de la Kremlin.

    Poate totusi romanii s-au desteptat. Rusia nu ne va fi nicicind aliata, cel putin atita timp cit sunt cu botul in farfuria Moldovei, pohtind din nou la un imperiu unde „maldavanii” (adica „prostii” de moldoveni) sa le shmotruiasca botinele rusilor. Ii spuneam lui ZeV ca siretenia si minciuna e tipic ruseasca in ce priveste „Republica Moldova”. Noi ii intrebam de Tezaur, si ei ne spun ca trenul a deraiat intr-un lac rusesc si nu mai gasesc aurul Romaniei. Si se mai si mira cind le cerem explicatii. Ce, au venit altii la putere, a fost Revolutie, si voi inca ne cereti Tezaurul?

    Cu noul acord cu Armenia si Azeibaidjan, lui Putin i-au mai crescut citeva oua si a prins curaj la gaina de la Chisinau. Stim, visul lui umed e sa refaca URSS, iar „Republica Moldova” e parte. Acum sa vedem cu cine sunt nemtii si americanii. Hello, Mr. Biden, are you going to allow Russia to mingle into Moldova’s election?

    M-as astepta si de la UE sa il sustina pe Iohannis, si de la Zuckerman. Haideti, aratai ca sunteti adevarati aliati si prieteni la nevoie!

    Cred ca e nevoie de unitate in chestiunea asta, indiferent de lupta interna. Nu vad nici un entuziasm aici, sa ii sustinem pe romanii de peste Prut…poate selecta doamna Neagoe sa fie de acord cu mine? Sau si dinsa e de acord cu ZeV ca Maldavia e ruseasca de la Iisus incoace, si ca Romania sa isi vada de stiuletii de dincoace de Prut?

    Haideti, mari si stimate caractere romaneshti, daca sunteti romani, sa va vad treziti si cu arma la picior, ca Ghita Bizonu’, Domnul sa il apere si sa il binecuvinteze! Sa traiti Domn Ghitza!

    • @ trexsr
      „Agenții pro-ruși” nu sunt nici agenți, nici pro-ruși. Ăștia sunt în imaginația dv.
      În realitate, cei care vor să se scuture de tutela americană vor relații politice și economice cu TOȚI (cu SUA, cu Rusia, cu China, cu Franța, cu Italia, cu Albania, cu Brazilia…), pe picior de egalitate, nu ca între suzeran și vasal.
      Ei vor ca ambasadorul SUA să nu mai spună pe cine să votăm, ce să vindem, ce să desființăm, ce să înființăm, ci să-și vada de treaba lui, așa cum fac toți ambasadorii, vor ca din SUA să nu mai vină madame ca Victoria Nuland care să spună cine e bun și cine e rău, cine are dreptate și cine nu…
      Iar în privința Republicii Moldova, puteți să susțineți unirea cu România până nu mai puteți. Eu n-o vreau și pace, iar ca mine sunt mulți, și asta nu pentru că sunt de partea Rusiei, ci pentru că cele două țări au deja o istorie recentă necomună și pentru că n-am chef de minoritate rusă pe lângă minoritatea maghiară.
      Unirea asta pe care o tot propovăduiți de peste mări și țări n-o să se facă, și foarte bine că n-o să se facă.
      Ar fi bine să nu ne faceți nouă, celor de aici, agenda de activități și lista de prieteni, de acolo, de departe.
      V-ați mutat cu totul? Foarte bine, să fiți sănătos! Ocupați-vă de țara în care trăiți, că acolo se decide soarta dv!
      Lasați, naibii, Basarabia, că plictisiți lumea!

      • Nu cred ca este nevoie de multe explicatii, nu va mai obositi, n-are rost. Cine are ochi sa vada si creier sa gandeasca si sa se informeze o face. Cei care sunt „asimilati” ca pro-rusi sau ce-or fi acestia sunt de fapt patriotii, cei cu o gandire limpede, realista, care trebuie blamati din orice pozitie.

      • @Amalia, daca nu va place ce scriu, sariti peste comentariile mele. In rest, am inteles, nu va sunt simpatici romanii din Basarabia sau din diaspora, pentru ca isi baga nasul acolo unde doar Amalia & friends au dreptul sa isi dea cu parerea, pentru ca ei respira aerul romanesc pur.

        >>”Ocupați-vă de țara în care trăiți, că acolo se decide soarta dv!”

        Imi pare rau ca trebuie sa va contrazic. Soarta fiecaruia se decide nu doar in tarile in care traim.

  14. ASA CUM SPECIFICAM, ANTERIOR, DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN MASTASE, ANUMITI COLEGI SAU GRABIT …SPUNAND CA DONALD TRUMP , NU ARE DOVEZI! …

    ESTE PREA INTELIGENT , SA FIE INLATURAT DE MAFIA LUI BIDEN.

    RETRAGEREA SODATIILOR AMERICANI…ESTE INCEPUTUL DOVEDIRII FRAUDELOR, IN RESPECTIVELE STATE…INCLUSIV SI CEA MAI NEASTEPTATA DOVADA , FILIGRAMUL IMPLEMENTAT IN BULETINUL DE VOT, CE POATE FI DEPISTAT CU AJUTORUL FASCICOLU-LUI INFRAROSU… ( CINE SAR FI ASTEPTAT?…) DECI, ZARURILE, INCA NU AU DECIS !)

    SI NOI AR TREBUIE SA LUOM IN CALCU , LA ALEGERILE DECISIVE …ACEST ASPECT! ( AR FI BENEFIC PENTRU DEMOCRATIE…)

    PS. VOM AVEA PARTE , CAND DONAD TRUMP VA FI DESEMNAT INVINGATOR, DE DOUA DEPRESII , INSPECIAL AL ” SEFEI „…CE ” CONDUCE” EUROPA! ( O DEPRESIE INEVITABILA!…)

  15. trexsr, Republica Moldova a scăpat până acum de contaminarea tradițiilor sale cu tot felul de directive și condiționalități menite să instaureze așa-zisul ,,stat de drept”. În traducere, un stat profund corupt dispus să cumpere preferențial și la suprapreț arme și influență yankee, chiar dacă se împrumută din greu.
    Halul în care a ajuns România este edificator pentru mulți basarabeni care țin încă la independență și demnitate.
    Dacă va câștiga Maia Sandu, o oengistă fără nicio legătură cu interesele românilor, șansele reunificării scad semnificativ. Marele Licurici nu-și dorește un stat național puternic în coasta Rusiei, ci slugi dezbinate dispuse să-si dea și ultimă picătură de avuție națională pentru… o șapcă, plus tinichele aducătoare de bani (pentru Unchi) și moarte, în cel mai bun caz sărăcie, pentru români. Bine, admit că poate fi și o medalie la sediul Ambasadei – situată strategic pe terenul amicului de afaceri al domnului Biden junior.

    • ZeV, am inteles, trebuie sa ne informezi ca sansele reunificarii Republicii Moldova cu Romania sunt mult mai mari daca basarabenii il voteaza pe Dodon. Cum de n-a inteles nimeni pina acum? Ce revelatie!

      Ceva informatii despre unde ascund rusii Tezaurul furat de la noi ai? Oceni vas proshu.

      • Vorba colegei Amalia, lăsați-o…..de Basarabie.
        Să vedem ce fac românii la alegerile nenorocite din 06 dec 2020.
        Cum au reușit să te transforme din român în trompetă slugarnică a Satanei de peste Ocean ?
        Sper ca poporul american (inclusiv armata americană aflată ilegitim în solda globalistilor agresivi și expansioniști) să se trezească la realitate. Țara lor e pe ducă, dacă este lăsată mult timp pe mâna politrucilor păpușați de complexul privat militaro-industrial.

  16. Consider ca si ceilalti parlamentari sunt de vina pentru atitudinea acestui domn Iohanis.Care da sfaturi desi de multe ori aceastea sunt neconstitutionale si chiar rau voite . Pentru ca Constitutia Romaniei spune clar ca Presedintele trebuie sa fie neutru ceea ce nu i adevarat.El este presedintele numai a PNL- istilor

  17. Emil Bobu se poate simți „răzbunat”! A exista o „cultură” (aproape agricolă!) de „politruci” cu știință, caracter, goană după putere și capacitate de lingușire la cote mult mai condamnabile decât ale lui, devine, practic, certitudine, cu fiecare zi !
    Ce a fost, ce s-a promis, ce s-a sperat și la ce s-a ajuns!!!
    Cu fiecare mușcătură de măr, îmbogățim pe alții! Cu fiecare silabă rostită „nemții” s-au unit, cu fiecare silabă „neamțul” ne dezbină! Autoritatea, morala, capacitatea intelectuală, logica, relaționarea socială, valoarea socială, școala, dascălul, medicul, elevul disciplinat ori care își face temele, siguranța și ordinea publică etc. etc. etc. sunt trimise în derizoriu, sunt batjocorite, sunt marginalizate !!!
    Nenăscuții copii sunt datori! Armata se face pe aiurea pt bani, „țara” și „patriotismul” sunt „vechituri antiprogresiste”! Până când și până unde?!? Ce se alege de copiii noștri?!? Spre ce zări să zboare? Ce se alege de ai voștri, ai mai „îmbuibaților” vremii, prea mulți burdușiți de diplome care să ascundă analfabetismul funcțional ori goliciunea de caracter, cu vocabular dominat de, dacă nu limitat la, „… n-gură”, mărci de super-mașini, nume de cluburi de fițe, țigăŕi, droguri, arme etc. !?! Nu mai avem ce vinde, căci s-a vândut totul! Mi-e aproape dor de producțiile record, chiar dacă simțeam că erau mincinoase în mare măsură! Mă întristează fundamental recordurile de „covidați” și „decedați”, poate la fel de mincinoase ca și producțiile record!!! Mă doare durerea țării mele, a țăranilor acestei țări, a tinerilor debusolați, a românilor, nemților, ungurilor, țiganilor etc. mai sărăciți cu fiecare ceas ce trece! Mă doare nerușinarea lingăilor vremii! Regret că, fiind altfel crescut, mai am până să mă „doară-n cot de toate”… Voi ajunge oare și la acel punct?!?
    ……….
    Celor ce i-am plictisit, … (!?!), celor ce simt cam la fel, le amintesc vorbele atribuite lui Avram Iancu: „No, hai!…”

  18. Da, este un presedinte ‘afon’ in ale profesiei, si – totusi, toti tacem. PDS-ul este in continuu conflict intern… in loc sa colaboreze, sa se sustina intre ei. Cred ca primeaza alte lucuri care nu au legatura cu politica. Ar trebui sa fie extrem de implicati in tot ceea ce se intampla, sa aduca ARGUMENTE si sa ofere SOLUTII – care – din nefericire la aceasta ora ne lipsesc. As mai face o precizare – inainte de alegerile prezidentiale din Romania au fost chemati la inalta curte TRUMP si au fost tratati diferit Iohanis si Dancila, deci, ce vorbim? Ne-a fost impus nefind apt pentru aceasta profesie. De ce nu spuneti nimic, oameni buni in privinta TESTARII populatiei? Daca am fi testati cei bolnavi ar fi tratati si ceilalti am avea parte de o viata normala. Ne pierdem locurile de munca, vom trai intro saracie lucie, vor pleca masiv din tara.TACEREA nu este de aur acum! Degeaba vorbim despre lucuri daca nu ne implicam toti si sa ne schimbam viata, ne lasam condusi de un individ impus si care habar nu are ce sa faca in situatii extreme. Replica lui a fost ca OMS nu impune testarea, cu toate ca medicii romani ar prefera testarea, chiar daca este extrem de dificil sa testezi intreaga populatie. NOI in Sectorul 1 nu avem apa calda, nu avem caldura, cum sa ne protejam de COVID? Nu am auzit sa ni se spuna ce masuri medicale corecte trebuie sa avem pentru a nu ne imbolnavi.
    Spalatul pe maine, descaltatul in fata usii…mi se pare tembele, astea le-am invatat de la bunici…

    • Doamnă, Sectorul 1 este locuit, din câte știu, de oameni educați și cu nivel de trai peste medie.
      Cum se explică alegerea unei agramate, rebut intelectual și profesional în țara ei, la conducerea primăriei de sector ?
      Domnul Tudorache chiar era un primar bun, implicat, el este cel care a dotat Matei Balș cu un scaner performant capabil să depisteze foarte rapid infecția cu Covid.
      Ce s-a întâmplat cu bucureștenii ? Își pierd busola ?

  19. E evident pentru oricine ca trebuie instaurata carantina nationala cel putin o luna .
    200 de morti pe zi la o tara de 19 milioane de locuitori este mult .
    Cum dl Iohannis se incapataneaza sa nu o faca si o sa avem alegeri cu 20000 de contaminari pe zi numai sa nu-i avem in plus prim ministri si guvern dupa 6 decembrie pe Ciolos sau USR si PMP !
    Orban , Bode , Bolos sunt asi pe langa campionii lui Tomac , Barna sau Ciolos .
    Nimic nu se va misca in tara pentru ca lui Ciolos ii este frica sa-si asume cea mai mica raspundere .
    Fuga lui jalnica in septembrie 2016 de la cumpararea statuii , pentru ca ” nu avea cadru legal ” dupa ce stransese prin colecta publica 5 milioane de euro , va spune ceva ?
    Prietenii lui de la USR ?
    Ne-au dat un mic apercu in 2016 cu fonduri europene atrase de 2 milioane de euro si cu copilul minune al USR Drula care se viseaza in secret mare prim ministru si strateg in infrastructura laudandu-se cu realizarea vietii lui in acelasi an , schimbarea destinatiei din terenuri agricole in terenuri de construit pentru zonele autostrazii Campia Turzii Targu Mures care i-a luat 6 luni .
    Sa nu mai vorbesc de barierele de netrecut pe care le vor gasi useristii in fata celei mai mici semnaturi pentru o autorizatie de constructie …

    • Nu întreg Universul se învârte în jurul asfaltului, mama lui de asfalt că ne-ai exasperat cu fixismele astea…
      Eu vreau de exemplu trenuri rapide implemetate cu companiile chinezești se specializate..
      În fine, o fi bun la altceva, domnul Tomac.
      De exemplu, ar putea contribui decisiv la reunificare prin capacitatea sa de a-i influența în bine pe basarabeni…

      • Calmeaza-te si vezi cum vorbesti , cu mama lui de asfalt .
        Nu unul ca tine o sa-mi spuna ce sa vorbesc si ce nu .
        Si eu pot sa vorbesc de mama lui de agent rus tradator si respingator , .

      • Diferența este că eu mă refer la asfalt, nu la persoane.
        Despre naziști…numai de bine . Germania datorează mult lui Hitler pentru infrastructura țării.. poate și de aceea a fost ales de cetățenii germani în anii premergători WWII.

    • hm…..

      Ce se uita cu diabolica obstinatie este ca, pacientul trebuieste tratat!

      „Între timp m-am mai interesat de starea lui de sănătate, am reuşit să vorbesc cu un medic, e constantă starea, mi-a spus, dar e afectat pulmonar 50%, iar după, 80%. Dar n-au putut să spună că le lipseşte un tratament din spital. Nu, prin alte intervenţii, bineînţeles, alte persoane, mi s-a spus că ei nu au acel Tocilizumab, acel tratament care are rată de vindecare în Franţa de 95%.
      ………………………

      „Dumnezeu ştie dacă i l-a băgat (n. red. – Remdesivir-ul), pentru că în mesajul respectiv scrie că nu era acel Remdesivir în schema lui. După, au spus că i-au luat probe pentru compatibilitate de sânge, ca să-i facă plasmă. „Dumnezeu ştie dacă i l-a băgat (n. red. – Remdesivir-ul), pentru că în mesajul respectiv scrie că nu era acel Remdesivir în schema lui. După, au spus că i-au luat probe pentru compatibilitate de sânge, ca să-i facă plasmă. Că îi face, că nu-i face…, asta săptămâna trecută. După, că nu au plasmă în spital. După, că să găsesc donator de plasmă. Domnule, dar îi fac rost eu! Eu ieri am fost la Centrul de transfuzii, am găsit o fată din Ursoaia, căreia îi mulţumesc, să-i dea Dumnezeu sănătate, şi s-au mobilizat. Am dat pe Facebook şi s-a mobilizat. Doamna doctor Lesnic (n. red. – directorul Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine) de la centru a spus – doamnă, mie nu mi-a solicitat nimeni plasmă pentru cineva care are nevoie. – Şi atunci, care e dreptatea?“, a mai dezvăluit femeia Citeste mai mult: adev.ro/qjouza

      Nu stiu de ce ma impresia ca tratamentul cu plasma convalescenta este cam dispretuit. Toti astepata vaccinu … insa pana la vaccin .. ehe! Multi pot muri!!!

      Si .. si cica Trump a primit tratatent cu anticorpi monoclonali . Acești doi anticorpi monoclonali sunt selectați din serurile pacientului, din sângele pacienților care au avut această infecție și, ulterior, replicați, recombinați pe șoareci care au același tip de răspuns imun ca omul. Adica tot tratament cu plasma da mai rafinat si mai scolit!!!

  20. FACETI IN ASA FEL IN CAT, SUBIECTUL PROPUS DE MINE SA FIE DISCUTAT ANALIZAT IN PARAREL CU SUBIECTUL REFETITOR LA ALEGERILE CE URMAZA …AVAND OPINIA DUMNEVOASTRA PERSONALA, FARA A DERANJA SAU A DA POSIBILITATEA GUVERNANTIILOR CU A LOR SAS, ( CE VA „SIMPATIZEAZA,” NE, „SIMPATIZEAZA”…) SA COMBATA… OPINIILE NOASTRE.

    CU SINCERITATE , PENTRU DUMNEVOASTRA, INCLUSIV, COLEGILOR DE PE BLOG.

  21. DACA CREDETI , CA ACEST SUBIET CE- MI APARTINE , ESTE, DELICAT, PENTRU A FI DESBATUT…RAMANE PENTRU VIITOR! ( NU MA SUPAR SI VA RESPECT DECIZIA!)

    TOT CU SINCERITATE!…

  22. Apropos de sacrificiile de vieti pentru democratie in pandemie: stiti cumva daca nenorocitii care au mintit-o pe doamna Clotilde “ca camerele nu functzoneaz” au fost pedepsiti exemplar?

Lasă un răspuns