Prezentare video a cărtii mele, „Hronograf…”, la FET

Fundația Europeană Titulescu are plăcerea să vă prezinte volumul 9 din seria Blog’n Roll intitulat „Hronograf sau despre numărarea anilor”, autor Adrian Năstase.

Volumul contine peste 200 de postari din 2016.

„Titlul unei cărți din bibliotecă m-a incitat – «Hronograf…». Am aflat că este vorba despre numărarea anilor. Cartea ar fi fost scrisă de caldeeni, pe vremea lui Avraam, a fost apoi tradusă în greacă, apoi în rusă, a fost copiată la Iași în 1591, publicată la Veneția la 1691. În 1837 a fost tradusă în chirilică de Veniamin Costache și publicată la tipografia Mănăstirii Neamț. Ulterior, a fost editată în română, la 1992, la Oradea și, într-o a doua ediție, în 2005, la Satu Mare.

«Întru slava Sfintei și ceii de o Ființă, și de viață făcătoarei, și nedespărțitei Treimi a Tatălui, a Fiiului, și a Sfântului Duh, s-au tipărit acest Hronograf. Adecă, numărare de ani.»”

Adrian Năstase – 27 noiembrie 2016https://youtu.be/Luzd2kEBKrQ

PS Fotografia il reprezinta pe nepotul meu, Nicolas, pregatindu-se sa cumpere cartea de la libraria din Dorobanti.

25 de gânduri despre “Prezentare video a cărtii mele, „Hronograf…”, la FET

  1. Dupa cum ne arata viata, tratatele sunt facute pentru a fi incalcate chiar de semnatari. Sunt sigur ca, daca eram sub influenta ruseasca, tiparnitele virtuale ale Ambasadei erau mult mai vocale decit apar ele acum, si ne invatau pe cine trebuie sa alegem, si ce culoare au „baronii” care trebuie eliminati. „Baronii buni” intotdeauna primesc decoratii si contracte, sau ambele.

    De aceea eu nu pot sa ma bucur de cistigarea alegerilor de catre Biden. Actualul Ambasador al SUA e posibil sa fie rechemat doar si pentru faptul ca a fost trimis de Trump, si sa revina fie un „fost” al democratilor. Daca au trimis un ambasador un homosexual, de ce nu si unul negru, sau si mai potrivit unei tari albe si crestine, un negru islamic? Asa s-ar crea un motiv pentru ca Romania, alaturi de Ungaria si Polonia sa fie trasa rau de urechi si trimisa la „Universitatea BLM”, unde romanii albii vor fi obligati sa isi arate „progresismul”, eventual pupind picioarele statuii lui Obama din fata lacasului progresist de cult (ura?), asa cum in SUA unii politisti albi pupa picioarele negrilor, ca sa fe iertati pentru ca stramosii lor au „votat” sclavagismul. Plus ca dl. Iohannis se va scarpina serios in cap, dupa cite poze si-a facut cu Trump la Casa Alba. Relatia lui cu Biden insa s-ar putea incalzi pronto daca lui Hunter i se vor da niste intreprinderi de stat, din alea de care se roaga actualul Ambasador sa le privatizeze. Ce sa le mai privatizam, pierdem bani si timp, le donam familiei Biden, si ne asiguram ca ne mai fac ceva reparatii la F-16, si ca mentinem Rusia ca inamic numero uno. Doar asa afacerile familiei Biden in centrul si estul Europei pot prospera. Si daca as fi dl. Iohannis, l-as intreba de la inceput pe cine vrea ca Procuror General in Romania, ca sa nu ma mai incurc cu schimbatul, cu inscenarile si procesele de durata.

    • Domnule canadian, nici nu mă bucur, nici nu jelesc pentru rezultatul alegerilor din SUA. Diferența între ambasadorul trimis de democrați și cel trimis de republicani e neglijabila, în cel mai bun caz. E greu de spus care e mai obraznic. Vă las pe dvstra să decideți. De tot hazul e ca ne spuneți că nici rusul n-ar fi fost altfel. Personal cred că ar fi fost mai discret. Naivitatea noastră a fost că am crezut că yankeii nu sunt ca rusii. În multe privințe sunt mai răi.

      • Doamna, accept ca lucrurile se percep diferit in diverse unghiuri geografice. Vorbiti ruseste? Urmariti canale TV rusesti? Media in Romania e muta despre Rusia (reciproca e valabila), asa ca voi, in Romania, daca nu va intereseaza politica Rusiei, o vedeti la Est o tara tacuta si cuminte. Doar americanii aia rai mint ca au ocupat Crimea si ca au sustinut un razboi in Donbas. Da, stiu , nu sunt „discreti” in privinta asta.
        Daca ati apucat sfarsitul anilor 40 si anii 50, sau aveti ceva memorie colectiva transmisa de la parinti, poate ati auzit ca, pe linga Ambasadorul Rusiei la Bucuresti si numerosul sau alai, „convietuiau” cu ministri romani Komisarii sovietici. Komisarii hotarau „discret”, si ministri romani aplicau tare.
        „Discretia” poate fi o calitate in diplomatie, in afacerile dintre state. Nu intotdeauna insa e si utila.

  2. Asa cum am mai spus anterior, fie cu Biden, fie cu altcineva, SUA va continua sa fie divizata. De ce a pierdut Trump voturi? Din multe motive. In primul rind, China l-a dat jos, cu acest corona. Trump a avut de ales intre a tine economia deschisa si cu victime colaterale, sau sa inchida economia si SUA sa piarda milioane de joburi, cu efecte la fel, daca nu mai rau, de fatale.

    Sa vedem ce minuni face Biden cu China, pentru ca am inteles ca Rusia e musai sa ramina principalul adversar al SUA. Nu China. Am inteles, sa traiti! A mai pierdut din cauza „votului prin corespondenta”, caci, asa cum stim, acestea sunt usor de furat. Au votat prin corespondenta pare-se multi decedati pentru Biden. Biden are deja pe lumea cealalta multi prieteni care il asteapta cu banere si sampanie.

    Trump a pierdut si din cauza mediei americane, 99% „liberala” (a se citi „neo-comunista”, la fel cum e in Canada cam 100%). Tovarasii de la CC al PCR si PCUS ar fi foarte gelosi ca ei nu au reusit ce a reusit aceasta propaganda.

    Perdantii sunt mediul rural si „America profunda”. Probabil ca „America will not be great again”. Banui ca „partea buna” e ca Biden va fi o supapa de presiune pentru populatia „opresata” si „rasializata”, cu ecouri in lumea Occidentala, mai ales in UE, care se vor gandi de multe ori cu referire la refugiati. Sa nu uitam ca Trump a impus un „Muslim ban” in SUA, ceea ce a infuriat lumea islamica. Cu Biden & Kamala, lui Macron si Kurz le vor fi mai greu sa fie decisivi re. masuri de lichidare a terorismului islamic, acolo unde Rusia este azi un aliat, vezi convorbirea lui Kurz cu Putin.

    Vor cistiga orasele mari „liberale”, care nu mai au nici un Dumnezeu. O sa se ia de la unii si o sa se dea la altii. O sa mai darime niste statui si o sa ridice altele. Istoria va fi rescrisa ca sa fie in acord cu marile realizari progresiste, si sa nu supere pe cei care sunt deja suparati de mult timp, si se pare ca oricit le-ai da, tot suparati o sa ramina!

    Sa vedem ce se va intimpla in Orientul Mijlociu, unde Trump a reusit o citeva etape dintr-o strategie pe care Biden o va vrea reversata. Israelienii deja vorbesc de un posibil razboi cu Iranul.

    Iata si ce spune BBC despre cum va arata lumea „sub” Biden. Eu nu vead lucrurile chiar asa.

    https://www.bbc.com/news/election-us-2020-54801409

  3. Venirea democratilor la Casa Alba schimba raporturile Romaniei cu SUA .
    Indiferenta politicoasa in locul marilor afaceri propuse de Trump .
    Sper ca cel putin vanzarea rachetelor Patriot este ireversibila , Trump ramane in functie inca doua luni , formalitatile pentru livrarea celei de-a doua baterii vor continua in aceste doua luni , si aceasta a doua baterie poate inca ajunge in Romania , dupa aceea , nu stiu .
    Fara legatura cu subiectul american , dar in legatura cu volatilitatea si relativismul in care traim – acelasi lucru se poate spune despre proiectele de infrastructura in transport – nimic nu este sigur daca ordinul de incepere a lucrarilor nu este dat si nu se incepe santierul in cauza.
    Totul poate fi pus in discutie de o alta guvernare sau de constrangeri financiare .
    Daca ne uitam la santierele de infrastructura efectiv nou incepute in 2020 recolta este foarte modesta – ordine de lucrari doar pe 29 de km de autostrada noua – 13 km din Sibiu – Boita si 16 km din lotul 2 al autostrazii de centura Sud – si pentru doua centuri ocolitoare – Timisoara Sud si Barlad .
    Ca sa vedem diferenta intre gesticulatie si intentie nu trebuie decat sa remarcam ca puterea liberala nu a expropriat un metru din terenurile celor 3 sectoare de autostrada Transilvania din Salaj cu contracte semnate in acest an , nici un metru din cei 30 de km ai marii variante ocolitoare a Galatiului – semn evident ca nu se conteaza pe lucrari aici in 2021 !

    • În comentarii anterioare păreai destul de sceptic cu privire la ,, marile proiecte de afaceri propuse de Trump” pe bani împrumutați tot de americani.
      În altă ordine de idei, propun o schimbare de strategie în materie de infrastructură.
      Dacă, din nenorocire, a doua baterie de tinichele nu sosește la Deveselu, ar trebui să construim buncăre antiatomice. Vladimir Putin de-abia așteaptă să atace România cu rachete hipersonice dotate cu încărcături nucleare tactice.
      PS
      Eu dacă aș fi Merkel i-aș spune rudei sărace
      ( Klaunis _ n.m.) să-și construiască singur șosele și căi ferate, dacă România își permite să implementeze autostrăzi militare groase de un metru din beton pe nenumărații parai ai Bugetului de Stat.

    • Nu stiu daca pentru cetateanul de rand este extraordinar de important ca cea de-a doaua transa de rachete Patriot sa fie livrata cat se poate de repede, mai ales ca foarte multe au fost achitate in avans, nu stiu daca si acestea. Cetateanul de rand vrea sa stie daca va putea sa se aprovizioneze in continuare de la pietele agroalimentare care in majoritatea lor se afla situate hale imense, inchise sau daca noua administratie locala va fi in stare sa asigure caldura si apa calda pe perioada iernii. Sunt convins ca politica hegemonica a Unchiului fata de Romania nu se va schimba si mi-as dori din partea acestora o politica de colaborare sincera ca de la o mare putere la un aliat strategic, nu numai vorbe de suprafata, superficiale.

  4. „The King is Dead! Long Live The King!”

    Probabil ca cea mai grea reconciliere e cu tine insuti cind trebuie sa accepti ca lumea nu o sa fie niciodata asa cum ti-o imaginezi tu. Asta se intimpla in fiecare viitoare zi a existentei tale privind la ziua precedenta. Sigur, eu nu sunt Jeff Bezos.

    Nici o supriza ca dl. Biden vorbeste si el azi la TV, ca viitor Presedinte, de unire, de reconciliere intre americani, de un viitor mai bun pentru ei. De cite ori nu am auzit asta?! Nu stiu daca dl. Biden va mai avea timp de vreo reconciliere cu sine insusi, dar nici el nu va reusi. Nu vi se pare ciudat cum fiecare Presedinte promite marea cu sarea? Iar „poporul” ramine cu lacrimile sarate?

    Ce o sa se aleaga din „globalizare”? Mai aduce dl. Biden joburile inapoi din China, sau bate palma iar cu ea, si astfel, continua prohodul ultimei celei mai mari puteri si apar plecaciuni pentru noul Emperator? Va dansa Soros& Comp Csárdás cu dl. Biden sau doar cu Kamala?

    Ce se va intimpla cu NATO? Va mai obliga tarile membre sa investeasca 2% din PIB in inarmare? Va mai intari zona de est a Europei? Va primi Ucraina in NATO? Pina unde e dl. Biden dispus sa antagonizeze Rusia? Ce razboaie va mai declansa si intretine? Cit va mai investi in fortele armate americane, sau, va investi la fel de mult ca si dl. Trump?

    Dl. Zuckerman ne-a indulcit deunazi ca SUA sprijina o autostrada strategica care sa uneasca Marea Neagra de Marea Baltica (Constanta de Gdansk) si contributie financiara si logistica pentru reactorele ramase nefinalizate la Cernavoda. Era vorba de un imprumut semnificativ dela o banca americana. Administratia dlui. Dl. Biden va mai onora promisiunea SUA fata de Romania si Polonia si celelalte tari din zona implicate in proiecte?

    Ce se va intimpla cu Europa Centrala si de Est in contextul schismei cu „batrina Europa”, cea progresista? Vor primi aceste state sanctiuni pentur incalcarea „statului de drept” doar de la UE, sau mai nou si de la SUA dlui Biden?

    Dl. Trump a vrut sa retraim din nou maretia SUA din anii 50: fiecare american sa aibe un job bine platit si sa aspire la implinirea visului american (big house with white picket fence?). Trump a visat ca SUA sa redevina puternica economic si militar in lume, prin re-localizarea industriilor pierdute prin globalizare inapoi in SUA, si prin noi tratate bilaterale si multilaterale care sa serveasca interesele natiunii americane si nu a altora. A incercat si a reusit partial sa realizeze o „strapungere” in Orientul Mijlociu. Si acum o sa vina Biden sa ii anuleze toate aranjamentele astea?

    Ce se va intimpla cu „MAGA”? Vom asista la un „MAGA Reset” si o deviatie spre un tip de „democratie originala”? Si daca dl. Biden nu poate sa fericeasca toate minoritatile si nici majoritatea? Iar asteptam patru ani o minune care nu o sa se intimple?

    Ma uit la toti „fericitii” din SUA care se pupa azi focos ca a iesit dl. Biden cistigator, si imi amintesc de Revolutia romana. Cit o sa dureze efuziunea? Cit de dura va fi trezirea la realitate? Citeva luni si balonul o sa se desumfle pentru ca noua putere nu o sa poata livra promisiunile desarte. De cite ori poate un popor sa fie dezamagit inainte de a purcede la un alt tip de Revolutie?

  5. Vă felicit și nu vă pot spune cât de mult îmi place faptul că ați apelat la vechiul limbaj cronicăresc. Vi s-ar fi potrivit un cu totul alt rol în scrierea vremilor. Becisnice vremi! Și nu e de râs și înspăimântător că peste ocean, la una din Înaltele Porți s-a ales între un zmintit și un senil?!

  6. REFERITOR LA SUBIECTUL ANTERIOR, AM URMARIT LA TV, (B1, POSTUL CU SUSTINATORII LUI BIDEN, BASESCU , IOHANNIS SI NU NUMAI , SI AM RAMAS INPRESIONAT DE RASPUNSUL CELUI DE AL DOILEA , ZIARIST, ANALIST DIN AMERICA , CARE A FOST ECHIDISTANT , (MAI RAR…) SPUNANDU-LE „DOMNILOR” DE LA B1, CA NU ZIARISTII , PRESA SCRISA CAT SI CEA VIZOALA , ALEG PRESEDINTELE , ( ANUNTUL CA BIDEN A CASTIGAT ALEGERILE , NU ESTE OFICIAL, EL FIND DAT CA CASTIGATOR DE PRESA CEL SUSTINE . DAR CE MA INPRESIONAT MAI MULT A FOST FAPTUL CA , A SPECIFICAT LA INCEPUT , APOSTROFANDU- L PE „PREZENTATORUL” POSTULUI B1, ZICANDU-I : DUPA CUM SE VEDE , TRIM IN DOUA LUMI DIFERITE , NU PRESA DECIDE!…) LA NOI, PRESA, SCRISA , VIZOALA IN MARE PARTE ESTE CORUPTA , SUSTINAND PE CEL CARE LE OFERA AVANTAJE, IN SPECIAL SUME , COMISIOANE CONSISTENTE. ACEST ASPECT A FACUT CA NOI ROMANII SA AJUNGEM SA FIM SUPUSI UNEI DICTATURI GERMANE , (UN PRESEDINTE , DE ORIGINE , NEAMT…) CEI CARE NU UITA CA, NU CU MULT TIMP IN URMA , ARMATA ROMANA, ( ADEVARATII SOLDATI, AUTENTICA, ARMATA ROMANA…) A INTORS ARMELE INPOTRIVA LOR, PASTRANDU-SI DEMNITATEA SI AUTENTICITATEA DE ROMANI!…)

    EU CONSIDER CA ALEGERILE DIN SUA , AU FOST FRAUDATE.. (INTETESRLE GERMANIEI, CHINEI SI NU NUMAI , CEI CARE NU AU FOST „FERICITI” CAND TRUMP, LA DEBARCAT PE OBAMA …EI , FIIND ” ACTORII POLITICI”, PRINCIPALI, CE AU INCERCAT SI INCEARCA INLATURAREA LUI TRUMP.) (RAMANE DE VAZUT, INCA ZARURILE, NU AU DECIS! ) NU SUNT UN SISTINATOR , INFOCAT, PENTRU TRUMP, DAR NU CONCEP CA UN NEAMT, CE SA AUT-O NUMIT PRESEDINTELE ROMANIEI, CU A LUI SEFA , DICTATORIALA…SA- MI INCATUSEASCA DREPTUL LA LIBERTATE, LA EXISTENTA MEA SI A ROMANILOR PENTRU VIITOR .
    IAR ACEST DICTATOR CU AL SAU GUVERN, CU A LUI PRESA…CORUPTA SA AIBA IN PERMANENTA ACTIVITATE, BUCURANDU-SE DE LUBERTATE…

    IN PRINCIPIU, OPINIA MEA ESTE CA TRUMP A FACUT ANUMITE GRESELI DAR NU GRAVE , EL FIIND IN REALITATE UN NATIONALIST , CE MA FACE SA-L APRECIEZ. AUTENTICITATEA POPORULUI ROMAN , A FOST SI ESTE CALCATA IN PICIORE DE, CISMELE, GERMANE.( RESPECT POPORUL GERMA, APRECIEZ CULTURA LUI, DAR MI -E SCARBA DE SISTEMUL LOR POLITIC , INCLUSIV DE CEA CARE CONDUCE , MOMENTAN. ) ( DUPA CUM SE VEDE ,VIZOAL, POPORUL GERMAN SI NU NUMAI INCEPE A SE DESMETICI …LA NOI CAND ?..) DEJA ANGELICA, SI-A ANUNTAT INTENTIA DE A SE INTALNI CU BIDEN, PENTRU DERULAREA UNEI NOI ERE…RAMANE DE VAZUT!

    AM OMIS UN ASPECT PE CARE IOHANNIS LA COPIAT …BIDEN SI- A SCOS IN STRADA SUSTINATORII , FARA CA SA FIE DECLARAT , OFICIAL…CASTIGATOR. SA ASISTAM , INTENTIONAT…LA LUPTE DE STRADA INTRE SUSTINATORI, SA FIE O INTIMIDARE ASIPRA CURTII SUPREME , DE A -L DESEMNA PE BIDEN? ( MILIARDARUL BIDEN, CEL CARE SE AFLA INPLICAT CU AL SAU FIU IN SCANDALUL, AFACERII , COVID 19 SI NU NUMAI? )

    POATE MULTI DINTRE ROMANI, NU AU VAZUT, REACTIA, DOAMNEI ANGELA, CAND DONALT TRUMP A CASTIGAT ULTERIOR ALEGERILE. (NORMAL, TRUMP, URMA A DEVENI UN OPSTACOL…)

    REFERITOR LA TEMA ACTOALA, MA BUCUR DE APARITIA CARTII , PRINTRE ALTE CARTI …SCRISA DE DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, MAI ALES PENTRU CA , PAGINILE CE O ALCATUIESC, VIZOALIZEAZA REALITATEA. SPER S- O ACHIZITIONEZ NE FIIND APARUTA MOMENTAN …IN LIBRARIA , NU LIBRARIILE…ORASULUI CRAIOVA . (OARE, ROMANIA MAI ARE LIBRARIILE DE ALTA DATA ? EU ZIC CA NU!

    SE PARE CA NICOLAS VA CONTINUA , IN VIITOR, IDEALUL, DOMNULUI PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE . SA FIE CU MOROC …

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL , POLITICIANUL AUTENTIC!

  7. trexsr, ai reușit să atingi o culme a aberației logice, probabil inaccesibilă celorlalți colegi mult timp de acum încolo:
    ,,Trump a visat ca SUA sa redevina puternica economic si militar in lume, prin re-localizarea industriilor pierdute prin globalizare inapoi in SUA, si prin noi tratate bilaterale si multilaterale care sa serveasca interesele natiunii americane si nu a altora.”

    Îți dai seama cât de lipsit de logică elementară ești ? Românism știu că nu ți-a mai rămas nicio picătură.
    America a expandat după al doilea război mondial DATORITĂ GLOBALIZĂRII.
    Totul a început cu acordul monetar parafat la hotelul Mount Washington din localitatea Bretton Woods – New Hampshire, bazat pe supremația binomului aur-dolar american.
    America a reușit să se dezvolte mai întâi prin propriile resurse, dar a devenit o mare putere bazându-se pe forța de muncă ieftină și resursele restului lumii. De aceea și-a permis să cheltuiască în avans bani pe care propria economie nu-i putea produce amplificându-si astfel datorita publică. A construit de asemeni un aparat militaro-functionăresc uriaș, extrem de gurmand, care nu se mai poate menține fără ,,taxe de protecție” tot mai împovărătoare pentru statele vasale, ținute propagandistic sub presiunea unor așa-zise pericole externe inventare și superhiperbolizate. Evident că sunt necesare tactici de autovictimizare prin provocări la adresa statelor care nu se conformează preceptelor Ordinii mondiale helio-americano-centrice.
    Dar americanii au crezut că restul lumii va rămâne la stadiul de ,, manufactură docilă” a Statelor ,,Unite” ” centrată în jurul măreției himerice a unchiului.
    Iată ca o mare țară, precum China, s-a decis să inoveze și să-si dezvolte propria piață internă, pe măsură ce nivelul mediu de viață al chinezului crește. Atât timp cât doar exporta ceea ce produceau sub licență armatele lor de muncitori umili, China nu reprezenta un pericol.
    Situația se schimbă rapid, pandemia a turnesolizat forța și superioritatea unui popor unit, disciplinat, perseverent șl inovativ, adânc înrădăcinat în vasta sa istorie și cultură.
    Temelia sistemului nedrept construit de America anilor 40 se clatină din temelie, iar Trump, care nu este prost, a sesizat pericolul. Dar strategia adoptată s-a dovedit mai dăunătoare pentru interesele economice ale cetățeanului american.
    Iar ignoranța trumpistă, irumptă dintr-un ego arogant și superficial în materie de sănătate publică a indus neîncredere și teamă chiar printre susținătorii săi.
    Trump a licărit pe cer ca un meteor, fuse și se duse.
    Așa cum o va face, e adevărat mai lent, și imperiul hegemonic yankeu (devenit toxic pentru umanitate, ca de altfel orice imperiu al istoriei după epuizarea resurselor) pe calea inevitabilă către cenușa timpului. Așa se întâmplă (elementary my dear Watson) pentru că IINTERESELE CELORLALTE NAȚIUNI NU POT FI IGNORATE.
    Este absurd să vorbești de X First și Y,Z….Second referitor la ceilalți. Se încalcă pur și simplu legea fizicii a acțiunii și reacțiunii.
    Acordurile mulți și/sau bilaterale nu pot rezista decât dacă sunt în avantajul tuturor și fiecare în parte le respectă.
    … Așa că, dragă trexsr, îți propun mai puțin iureș prolific de cuvinte (adică americănisme marvelliene de carton poleit) și cred că o mică pauză de meditație și de auto lins rănile de bebe (ș)trumpist ți-ar fi benefică.

    • ZeVco, poate ca cineva o sa analizeze la un moment dat care e legatura asta profunda intre comunisti si ce vad ei a fi „inalte culmi”.
      Ai vrut sa fii acid, dar ti-a iesit o mieunatura ruseasca. Mai incearca daca-ti foloseste la ceva.

      • trexsr,
        Când te simți în corzi, ne servești clișee puerile rupte din recuzita anilor 50.
        Eu sunt obișnuit, dar ai face bine să-ti ceri scuze față de doamna Elena Neagoe, o persoană extrem de rațională și echilibrată care nu merită etichetările tale având ca sursă, în mod evident, frustrarea.
        Dacă vrei să eviți depresia, te sfătuiesc amical să nu pariezi pe oameni, mai ales pe oameni politici, pentru că ei controlează alba-neagra mai bine decât tine.
        Trebuie să înțelegi (sper că vei reuși până la urmă) că pe acest blog se gândește, înainte de orice altceva.
        … Și, la fel de important, se simte românește.

    • >>”Eu sunt obișnuit, dar ai face bine să-ti ceri scuze față de doamna Elena Neagoe, o persoană extrem de rațională și echilibrată care nu merită etichetările tale având ca sursă, în mod evident, frustrarea.”

      Ti-a oferit dl. Nastase pozitia de tragator de urechi aici pe blog?
      Daca doamna sau oricine se simte „etichetata” poate singura sa mi se adreseze. Pe tine, da, te etichetez non stop si fara rezerve, pen’ca se simte muscalu’-n-tine din spatiul cosmic. Iar muscalu’, cum bine il reprezinti, e siret si mincinos. Siret, pentru ca bagi strimbe intre mine si doamna, si mincinos, pentru ca eu nu am etichetat-o pe doamna in nici un fel. Nu te amari, asa e neamul muscalesc.

  8. Maestrul Ion Creanga nu se dezminte:
    ,,Din punctul de vedere al democraţiei americane, Donald Trump, în calitate de cetăţean, are dreptul să se adreseze Justiţiei cu o plîngere privind fraudarea. N-are nici o probă? Păi cine a stabilit asta? Presa americană? Presa americană nu e Justiţia americană.

    Chiar dacă n-are nici o probă, Donald Trump are dreptul să spere într-o decizie favorabilă.

    Dreptul cetăţeanului american stabilit odată pentru totdeauna prin Constituţie.

    Abia după ce plîngerea lui Donald Trump e respinsă, şi în condiţiile încheierii numărătorii, se poate vorbi din punct de vedere democratic de victoria lui Joe Biden.

    Altfel ar fi stat lucrurile dacă Donald Trump şi-ar fi recunoscut înfrîngerea.

    În aceste condiţii, chiar dacă numărătoarea nu s-a încheiat, Biden se putea autoproclama preşedinte ales.

    Proclamarea de către televiziuni a fost urmată de un val de recunoaşteri internaţionale.

    S-au grăbit şi ai noştri să posteze pe reţelele sociale mesaje de felicitare înainte de termen.

    Nu numai Klaus Iohannis, dar şi Marcel Ciolacu, Dan Barna, Gabriela Firea.

    A lipsit Femeia arsă din valiza de la marginea drumului cultivată la televiziunile noastre de ştiri.

    Nu e însă prea tîrziu să se pronunţe şi ea.”
    COMENTEZ din două perspective:
    1. Democrația iese puternic șifonată din această încleștare între interese și orgolii divergente!
    2. În România Copy Paste a sec 21 nu avem nicio speranță de mai bine, oricine ar fi câștigătorul alegerilor programate pe 6 Decembrie, sau amânate peste câteva luni. De fapt, până și democrația este mimată în România, până și asta extrem de prost.

    • CITIND OPINIILE COLEGILOR , RAMA SURPRINS DE O AFIRMATIE , CE NU CRED CA POATE FI REALA.

      (DONALD TRUMP , MU ARE DOVEZI CA ALEGERILE IN ANUMITE STATE AU FOST FRAUDATE…)

      IN OPINIA MEA , RAMANE DE VAZUT . DAR DONALD TRUMP , NU ESTE UN PRESEDINTE, NESEMNIFICATIV , PRECUM SASU-L NOSTRU , EL ESTE PRESEDINTELE SUA . CINE CREDE CA SUA ISI PIERDE, IN TIMP, INDENTITATEA CA FORTA SI RENUME SE INSEALA !

      DONALD TRIMP ESTE OMUL CU CELE MAI VIABILE REALIZARI PERSONALE CAT SI CEA MAI SEMNIFICATIVA REALIZARE A EXISTENTEI SALE , ACEIA DE A DEVENI PRESEDINTELE AMERICII.

      A DEVENI PRESEDINTELE SUA NU ESTE USOR …DECI, TOT IN OPINIA MEA SI TIMPUL… VA DEMONSTRA CA AM DREPTATE , DONALD TRUMP NU ESTE PRESEDINTELE CARE FACE AFIRMATII NEFONDATE. ( CAND ESTE VORBA DE INTERESELE… SUA, CEI CARE VOR DA VERDICTUL , NU VOR SUSTINE INTERESELE , MULSULMANILOR…NEMTILOR… SI NU NUMAI ! )

      PS. DONALD TRUMP A FOST SI RAMANE…PRESEDINTELE NATIONALIST ! ( AVEM SI NOI UN PRESEDINTE NATIONALIST …DIN PACATE… NU ESTE ROMAN! )

      CAND PROSTIMEA UMANA , MAJORITARA, VOTEZA , INDENTITATEA UNUI POPOR ESTE ASORBITA, CU USURINTA!..

      PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL , POLITICIANUL AUTENTIC!

      AM OMIS UN ASPECT CE SE DERULEAZA DE CATEVA SAPTAMANI, IN ORASUL CRAIOVA .
      ( MARIONETELE LUI IOHANNIS , FIECARE CU A SA MISIUNE , CAUBOII ” POLITISTI „, GRUPAREA… CE ALCATUIESTE ” SISTEMUL SANATATII , CIOLANARII CE NE INFORMEAZA, CU AJUTORUL MEGAFONULUI,CUM SA PURTAM MASACA , EVENTOAL SI DEASUPRA OCHILOR …TAXIMETRISTII SI NU NUMAI , MENTIN IN PERMANENTA , (ORDINUL, TREBUIE INDEPLINIT…)
      PANICA… CE VA FI BENEFICA PENTRU , RECASTIGAREA ALEGERILOR , CE VA MENTINE PENTRU VIITOR DICTATURA IOHANESIANA!

      URMEAZA IN PRIMAVARA, PROMISA, EUTANASIERE, IN CARE ROMANII CU AL LOR VARSTA , ORGANISM…VOR VOR BENEFICIA , FARA VIZA…DE O A ALTA LUME!…

      ( SI UITE ASA, POPORUL ROMAN, IN MAJORITATE VA FI, ASORBIT! )

  9. Problemele stângii în România

    Unele site-uri pro Liviu Pleşoianu au anunţat că – dat fiind plecarea lui Pleşoianu din PSD – susţinătorii acestui partid nu ar mai fi bine-veniţi în respectivele grupuri.

    Cu certitudine, periferizarea lui Liviu Pleşoianu şi a lui Şerban Nicolae – cei doi foşti adversari ai lui Ciolacu în cursa pentru preşedenţia partidului – a fost o mare eroare. Şerban Nicolae era singurul membru marcant din PSD capabil să răspundă raţional, politicos şi în acelaşi timp vehement atacurilor la adresa partidului. Cât despre Pleşoianu, el a reprezentat exponentul curentului de stânga din cadrul PSD, un partid din ce în ce mai mult dominat de aripa birocratică de centru, însă în continuare un partid naţional, românesc, spre deosebire de toate celelalte partide care sunt de dreapta şi, cu excepţii nesemnificative, cosmopolite. Chiar şi Partidul Ecologist Român – la care au aderat L. Pleşoianu şi S. Nicolae – promovează conform programului său eco-capitalismul drept ofertă de politică alternativă.

    Ţinând seama de bazinul electoral al grupului rămas în jurul lui Liviu Pleşoianu, în esenţa sa un om de stânga, pare a fi o greşeală plasarea site-urilor care îi sunt favorabile pe o poziţie extremă anti-PSD, întrucât acest lucru favorizează până la urmă partidele de dreapta cosmopolite, adversarele PSD dar şi ale dizidenţilor de stânga. Iar atitudinea de atac la adresa PSD va fi în mod evident penalizată de electoratul de stânga. În această situaţie se află V. Ponta cu partidul lui la limita intrării în Parlament, şi asta numai datorită faptului că beneficiază de un post TV care îl susţine impetuos şi necondiţionat, altminteri nu ar mai avea nici o şansă să se menţină ca partid parlamentar.

    În aceste condiţii, atacarea dreptei şi abandonarea poziţiei antagonice faţă de PSD este cea mai raţională atitudine politică, mai ales dacă avem în vedere că soluţia Ciolacu – exponentul alianţei grupurilor care conduc în acest moment PSD – nu poate fi decât provizorie pentru activul partidului. Singura manieră de a face faţă dominaţiei grupurilor plutocratice de dreapta rămâne perspectiva coalizării tuturor forţelor naţionale de stânga şi centru-stânga. Astfel încât, ar trebui lăsate deschise toate porţile pentru viitoarele colaborări cu forţele politice înrudite.

  10. Elena Neagoe, în SUA nu a fost o confruntare între doi politruci matusalemici, sau a fost mai mult decât atât.
    În SUA s-au războit susținătorii lui Trump și adversarii lui Trump.
    În acest (fost) mare stat scindat precum o republică etno-bananieră, lui Trump i s-ar fi putut contrapune chiar și sperietoarea de ciori din țara lui Oz, sau torța statuii Libertății și tot ar fi pierdut. Cred că politica pro imigraționistă a grupării Soroș începe să dea rezultate. Exceptând vedetele pline de parai și îmbătrânite (la care nu se prea mai uită bărbații) de la oficina progresistă numită Hollywood, albii normali (familiști și ATENȚIE principalii plătitori de taxe și impozite) tind să devină minoritari.
    Mă întreb ce ar face clanurile parazitare de activiști auto discriminați pozitiv și certați cu legea dacă întreprinzătorii albi/asiatici, muncitorii albi/asiatici și fermierii albi ar intra în grevă fiscală. Cât timp ar ajunge banii lui Soroș, admițând (prin reducere la absurd) că individul, obișnuit să sugă de la state și companii prin mașinațiuni speculative, ar sprijini trezoreria Statelor ,,Unite” ?
    Să nu uităm și datoria federală de mii de miliarde de parai. Iată de ce yankeii prădători au nevoie de colonii ca de aer, incluse în parteneriate umilitoare pentru popoare întregi. Ei sunt acum precum un stol de lăcuste disperate dispuse să invadeze prin forță – în toate formele ei – orice spatiu, în numele…. interesului național american (sic!).
    Din nefericire pentru Unchi, și alte state incep să realizeze că au același drept de a-și susține interesele și obiectivele naționale.
    România, din păcate, încă nu a aflat acest adevăr simplu.

  11. CU TOT RESPECTUL CUVENIT , PENTRU SCRIITORII , POLITICIENII SI NU NUMAI, ( AUTENTICI !) PROPUN , PENTRU VIITOR …SA VIZOALIZEZE O CARTE SCRISA IN CARE SA FIE VIZOALIZATA DICTATURA IOHANESIANA!)

    IN OPINIA MEA , ESTE BENEFICA, PENTRU VIITOR!…

  12. Prin ce formula „magica” va fi Donald Trump scos presedinte, ca iepurasul scos de magician din joben?

    Chiar l-a abandonat Globalismul pe Donald Trump? Foarte putin probabil. Mai ales cand e vorba de bani si putere. Investitiile Globaliste in Casa Alba sunt pe termen lung.

    Neindoielnic, selectionarea lui Trump pentru presedintie, in 2016, a avut in vedere planurile de reconfigurare si relocare a Imperiului Globalist. Unilateralismul SUA din 2017-2020 a fost etapa preparatorie, in special a opiniei publice. Reconfigurarea si relocarea propriu-zise, care urmeaza in mod firesc etapei pregatitoare, fac indispensabil al doilea mandat al lui Trump, sa continue ceea ce a inceput. Aceasta posibilitate a ramas deschisa. Trump ar putea deschide usile la Casa Alba cu cheile justitiei. El insusi a facut o aluzie, cand a spus ca Biden si-a revendicat pe “nedrept” victoria si ca “acest scrutin este departe de a se fi incheiat.”

    Nu este nimic surprinzator ca nu a castigat votul popular. Acest lucru se intampla din ce in ce mai des pentru republicani. Cei care in urma cu peste doua sute de ani au proiectat bipartidismul pentru SUA au defalcat politica “batului si morcovului” pe cele doua partide, din motive de manipulare a rotativei guvernamentale si de stabilitate a sistemului. Republicanii gestioneaza segmentul de politica a “batului”, iar democratii pe cel al politicii “morcovului”. Nu e decat o problema de timp pana cand magicienii alegerilor vor folosi formula abracadabra pentru a-l scoate pe Donald Trump ca mascul Alpha, ca iepurasul din joben.

    In opinia mea, bazata pe mai multe indicii din campania electorala si pe convulsiile rasiste care au insotit-o, alimentate de obamism, bidenism si progresism – motiv pentru care chemarile la “unitate” de catre “invingator” sunt de un cinism grosolan – “preacinstitul” Trump si “fraudatorul” Biden sunt parti ale aceleiasi naratiuni politice si electorale, care i-a plasat in pozitiile ca unul dintre ei sa fie “Alesul”. Aceasta este una din mizele de culise bipartizane ale actualei “crize” electorale din SUA, care in cea mai mare parte este mediatica. Insa potrivit murmurului dinauntru si dinafara, cei doi contracandidati ar trebui sa fie pusi pe farasul istoriei, alegerile sa fie anulate si sa aiba loc reforma constitutionala si electorala.

    Apoi, sa fie noi alegeri prezidentiale, cu o baza politica mult largita, corespunzatoare celei mai compozite structuri etno-rasiale, specifice unei populatii de imperiu, coloniale sau de imigranti. Trump va pastra fraiele puterii inca doua luni si doua saptamani. In acest timp nu se va schimba nimic esential. Biden, “castigatorul” votului popular, nu face decat proiectii sterile. Trump va fi repozitionat drept “raul cel mai mic”. Nu neaparat pentru americani, al caror vot practic nu conteaza. Decident nu este votul popular, ci votul asa-zisilor “mari electori”, un grup de cateva sute de persoane. Aceasta anomalie constitutionala, devenita si anacronica prin datarea ei de la fondarea SUA, si nedemocratica prin substituirea vointei populare, a fost denuntata international si este facuta responsabila de actuala criza electorala.

    Cele doua porti deschise care i-au fost lasate deschise lui Donald Trump pentru Casa Alba se numesc “comisia bipartida” si, mai probabil, “curtea suprema”. De comisia bipartida s-a uzat in 1876, cand a fost chemata sa transeze castigatorul alegerilor prezidentiale, pe fondul pericolului de destabilizare a tarii prin revolte cauzate de fraudarea voturilor. Atunci, rezultatul scrutinului prezidential a fost anuntat dupa patru luni in favoarea republicanului Rutherford Hayes, fata de democratul Samuel Tilden, care anterior fusese declarat “castigator” al votului popular.

    Teza fraudarii pe care o sustine Donald Trump este foarte periculoasa. Ea poate amplifica divizarea populatiei americane si provoca destabilizarea SUA, intr-un context social, etnic si rasial si asa destul de dezbinat de catre Joe Biden. Acest fapt a fost sesizat si de unii republicani, care l-au sfatuit sa renunte la aceasta cale de atac.

    Daca este adevarat ca diavolul se ascunde in detalii, atunci cea de-a doua cale prin care rezultatul alegerilor poate fi reevaluat trebuie privita cu maxima atentie. E vorba de “curtea suprema”. Pe final de campanie, republicanii au repurtat o victorie juridico-institutionala uriasa, prin confirmarea la Curtea Suprema a SUA a judecatoarei Amy Coney Barrett, care a fost nominalizata de Donald Trump. In acest fel, republicanii au obtinut un raport de forte de 6 la 3 din 9, determinant in orice hotarare juridica a aceastei institutii supreme a puterii jdecatoresti. De ce aceasta nominalizare si confirmare de judecator pe sfarsit de mandat prezidential vom afla neindoielnic pana la 20 ianuarie.

    Nerecunoasterea “castigatorului” alegerilor va ajunge la Curtea Suprema. Atunci, incantandu-se “abracadabra” (in ebraica “trimite trasnetul tau pana la moarte” sau “Voi crea in timp ce vorbesc”, or in aramaica „Vreau ca cuvântul”), Biden va fi trimis acasa si Trump la Casa Alba! Este o mica picanterie metaforica, dar pe fond cam acestea vor fi procedura si rezultatul solutionarii contestarii alegerilor.

  13. Dacă Nicolas este fascinat de o librărie, este un semn bun! Să aibă dragoste de carte și să vă urmeze!
    Ce se mai întâmplă în România mea?
    1. Unii politicieni, printre care Premierul, Dăncilă, s-au grăbit să-l felicite pe Biden. Ce se vor întâmpla cu felicitările, dacă Trump va câștiga în justiție? Poate au surse, care i-au informat că justiția americană va acționa ca în România? Au făcut progresiștii o probă sau un experiment, cu alegerile din România?
    2. De dimineață, harnicul Orban ne informează că România are cea mai mare dezvoltare economică din UE . Chireac îl tot laudă, că muncește din zori până-n noapte, spre deosebire de comuniști, care erau mereu în concedii. Eu îmi amintesc că Președintele era mereu plecat prin țări străine în vacanțe și totuși a fost reales. Problema se pune, nu cât muncești, ci dacă muncești cu folos, pentru țară, nu pentru tine și noua nomenclatură.
    3. Mintea luminată a țării ( nu știu, care este aceea) a hotărât să închidă piețele închise, adevărate focare de răspândire a virusului ucigaș. Premierul a trasat sarcini primarilor să găsească soluții. Nu au vrut să ceară administratorilor piețelor să angajeze gardieni, să pună dezinfectante la intrarea în piețe. De ce? Aceasta este întrebarea.
    4. Premierul i-a făcut răspândaci de viruși, pe tinerii frumoși și liberi. Se zvonește că Premierul nu cunoaște sensul peiorativ al cuvântului răspândac. Cum ar fi reacționat societatea civilă, dacă Dăncilă ar fi folosit acest cuvânt? Ar fi reacționat, ca atunci, când aceasta a folosit cuvântul autist, fapt pe care eu nu l-am condamnat, pentru că a spune unui om că este autist, când nu este interesat de ceea ce se întâmplă în jurul lui și nu interacționează social, nu-i jignește cu nimic pe autiști și nici pe persoana respectivă, pentru că aceste trăsături sunt specifice tulburării respective de origine neurologică, care se poate vindeca. Revenind la harnicul premier, el are mare dreptate, când i-a făcut răspândaci pe tinerii frumoși și liberi, pentru că aceștia, în calitatea lor de postaci, i-a ajutat pe liberali, în toate campaniile electorale din anul 2019, în toate demonstrațiile din perioada guvernării PSD-ALDE. ,,Gura păcătosului, adevăr grăiește!”, spune o vorbă din bătrâni.

Lasă un răspuns