A murit Sean Connery

A murit, la varsta de 90 de ani, celebrul actor Sean Connery.

In urmă cu cinci ani, am regasit, intre fotografiile mele, o imagine cu Sean Connery. O poza facuta in urma cu si mai multi ani, undeva, in lume. Sean Connery era unul din actorii mei preferati. S-a nascut in 1930, deci cu 20 de ani inaintea mea. A realizat filme minunate. De aceea, m-am bucurat sa-l cunosc. M-am amuzat sa-l inlocuiesc, in fotografia originala (pe care o puteti vedea mai jos), pe cel care eram cu cel care sunt acum (in imaginea reprezentativă)!

31 de gânduri despre “A murit Sean Connery

  1. Frumoasă fotografie. Un actor ,cât un regat, un om special și un adevărat lord al cinematografiei mondiale. Odihneasca-se în pace.

  2. Alegeri prezidentiale moldovene: Modelarea perceptiva a turului 2: Candidata PAS Maia Sandu foloseste dezinformarea preventiva, agitand stiri false privind tentative de “fraudare” a turului 1

    Maia Sandu recurge la manipularea prin pre-bunk, metoda dezinformarii preventive, agitand fake-news-ul privind tentative de fraudare a turului1, o sugerare a „fraudarii” turului 2, daca va pierde alegerile.
    Potrivit rezultatelor oficiale preliminare ale alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, in turul doi vor merge candidata PAS Maia Sandu, care a obtinut 35,96 % din voturi, si socialistul Igor Dodon, independent, cu 32,74%.

    Diferenta relativ modesta de scor, de circa 3%, nu este un indiciu de victorie. Au fost situatii de alegeri prezidentiale din alte tari democratice in care in turul 2 au fost rasturnate si diferente de peste 10% in turul 1, prin cresterea participarii la urne si a voturilor din diaspora. Prin urmare, desi are un procentaj superior fata de Igor Dodon, Maia Sandu nu are certitudinea victoriei in turul 2, care va fi pe 15 noiembrie. De aceea, cu gandul la turul 2, ea a lansat “mica diversiune” a unor pretinse tentative de “fraudare” a turului 1. Este ceea ce se numeste pre-bunk, adica mesaje in avans privind un eveniment care urmeaza sa aiba loc, prin care se construieste o anumita perceptie de asteptare. In cazul de fata, este o dezinformare preventiva – desi autorii sustin contrariul -, un mecanism non fair play, de distorsionare a perceptiilor.

    Tehnica manipulativa pre-bunk a fost larg utilizata in campania electorala prezidentiala din SUA, in competitia dintre candidatii Donald Trump si Joe Biden. Ea se anunta sa fie folosita si post-electoral, dupa alegerile de marti 3 noiembrie. “Astăzi am văzut mai multe încercări de fraudare a alegerilor”, si-a difuzat preventiv Maia Sandu mesajul “fraudarii”. “Noi am constatat aplicarea de către unii concurenţi electorali a unor tehnici de fraudare diverse şi extinse ca frecvenţă”, a afirmat ea, parand influentata de pre-bunk-ul electoral din SUA sau consiliata de ambasada americana de la Chisinau. Maia Sandu si-a indicat agitatoric si sursa externa controversata a sustinerilor, voturile din diaspora, susceptibile de a fi fraudate, si speranta la fel de “mobilizatoare” ca acestea sa creasca in turul 2. De-bunk-ul, dezmintirea si demitizarea “fraudarii” au venit indirect din partea candidatului care este presedintele in exercitiu al statului moldovean. Desi cu un scor inferior in turul 1, Igor Dodon a multumit tuturor alegatorilor, indiferent pe cine au votat. El a apreciat ca au votat “foarte mulţi, atât în interiorul ţării, cât şi în afara ţării şi acest lucru este foarte bun pentru că aţi dat dovadă de patriotism în primul rând. Asta înseamnă că vă pasă de viitorul Republicii Moldova.” Dodon a multumit si tuturor angajaţilor instituţiilor statului implicaţi în organizarea scrutinului, care “au făcut tot posibilul şi au asigurat un scrutin corect, liber şi democratic.” Imi imaginez ce va fi in turul 2, dar nu vreau sa „pre-bunk”-ez.

    • #fragmentarium, rusnacule, tare vă mai roade că reprezentantul Kremlinului, Dodon a terminat pe locul doi.
      Acum toată propagandă voastră s-a pus în mișcare și voi agenții principali ați intrat în fibrilație, având pistolul la tâmplă.

      Mă mir că nu mai ai pic de rușine și, în mod direct, pe față, susții pe unul dintre dușmanii declarați ai românismului, Igor Dodon.
      Uite cum la un semn de la Kremlin, ați apărut ca ciupercile după ploaie toți dușmanii României, este și cazul tău.

  3. Nu, nu a murit.
    La 90 de ani se cheamă că ți-ai trăit cu brio viața pe Pământ, urmează în mod firesc nivelul următor de existență.

  4. SI CU TREI ZECI DE ANI INAINTEA MEA! …

    DE CE AM SPECIFICAT ACEST ASPECT . IN.PRIMUL RAND DORESC SA REMARC ASEMANAREA DINTRE CELE DOUA ,PORTRETE, CU DESTINE SI IDEALURI DIFERITE …
    CEL AL DOMNULUI PRIM MINISTRU Adrian Nastase SI CEL AL MARELUI ACTOR Sean Connory.

    IN AL DOILEA RAND , TRSATURA , FIZIONOMIA FRUMOASA … A DOMNULUI ADRIAN NASTASE LA CEI 70 DE ANI, INPLINITI CU PUTIN TIMP IN URMA. IN OPINIA MEA , DOMNUL ADRIN NASTASE CEL CARE A DETINUT ROLURI, IMPORTANTE… IN POLITICA ROMANA, INDEPLINIDU-LE CU SUCCES ,
    ( INDIFERENT DE BARFE…) AVEA TOATE SANSELE DE A FI UN ACTOR DE CINEMA… TINAND CONT , MA REPET , DE TRASATURILE FRUMOASE CAT SI DE INTELIGENTA VIZOALA…( ROLU-L, ROLURILE, PE CARE LE-AR FI PUTUT INDEPLINI CU SCUCES , DOMNUL ADRIAN NASTASE : VIATA UNUI ANUMIT SCRIITOR , VIATA UNUI ANUMIT PICTOR VIATA ANUMITOR ARTISTI…SI IN CELE DIN URMA ROLU-L CE I SE CUVENEA …DE PRESEDINTE AL ROMANIEI !

    ASA CUM SPECIFICAM…DESTINELE NU SE POT SCHIMBA !

    PS. DIN PACATE , NONVALORILE UMANE SE NASC …IAR , TOT DIN PACATE, VALORILE UMANE CU DESTINE DIFERITE NE PARASESC!

    DUMNEZEUL AUTENTIC , (NU CEL CREEAT DE DE OM!…) SA-I FIE ALATURI … ( Sean Connory , a fost si va ramane in amintirile noastre un actor inegalabil ! )

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL POLITICIANUL AUTENTIC!

  5. Zici ca tocmai beti un scotch dupa o filmare impreuna la un James Bond …

    S-a gasit rapid un Ali sa-l critice pentru interviul dat Barbara Walters in 1980, cind Mitza Biciclista se muta de la Woodstock la Miami, cautind emancipare. S-a gasit tocmai un Ali sa plinga pe umarul autoarei Christina Zhao, o alta „europeanca”. Stim cum islamicii sunt „model” la tratat femeile in vremurile noastre.

    Iata cum reprezentanti ai altor culturi se folosesc de mediile Vestului (Facebook, Newsweek) pentru a ne demola valorile noastre. Si noi citim si ne bucuram de atita „progresism”.

    Ma uitam la Bill Maher pe HBO cit il mai critica pe Trump, si cite glumitze are pentru el. Cita coruptie va aduce Trump daca va fi reales. Insa pliscu’ inchis despre afacerile lui Biden si a fiului sau in Ucraina, China, Romania. Aia e „coruptie progresista”, va rog, nu va atingeti de ea…

    https://www.newsweek.com/amid-tributes-sean-connerys-views-slapping-women-have-been-largely-overlooked-1543819

    • Ca la noi …. unu care a pus laba [e niste imobile utilizand falsuri este nederanjat si din frntea astatuluyi cmbate .. coruptia feliociatta de embassy!
      Altul desi cestiua cu casa de langa Foisor e caz didactic sa priceapa tot tampitu’ ce e aia abuz si el bine mersi!

      Insa altii .. altii .. ehe!

  6. Ii tin pumnii Maniei Sandu in al doilea tur. Sper sa o faca toti romanii.
    Acum, am si eu o mirare: de ce am dat cetatenie romana unor basarabei (1 milion) si nu am cerut in schimb sa se dea si romanilor din Romania cetatenia Republicii Moldova? Nu mai aveam azi emotii la vot…si multe chestiuni unioniste se putea astfel realiza.

  7. Trebuie sa ne acceptam asa cum suntem mai ales pe dinafara, sa ne „purtam” anii si sa ne imapacam cu noi insine. Diferenta de fizionomie nu este semnificativa, iar in privinta marelui actor planetar, Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca.

  8. In emisiunea de ieri a lui Soloviov, s-a discutat mult despre terorismul islamic, despre Europa, despre crestinism, laicitate, moralitate. A fost o emisiune interesanta, si pot spune ca sunt de acord cu unele abordari ale invitatilor sai, care arata pericolul la care se supune benevol civilizatia europeana, vestica, si laica. Dar, dl. Soloviov – care s-a declarat a fi evreu rus – intr-un elan patriotic rusesc, a amintit citeva pericole pentru ei: noua Turcie otomana, „Romanie Mare” ( a spus „velikaia Ruminya”, nu „bolshaia Ruminya”) care ar avea pretentii teritoriale. Ori, aceasta afirmatie induce in eroare publicul rus, pentru ca romanii nu au fost niciodata un popor imperialist, agresiv, ci unul care a vrut sa traiasca in pace in granitele naturale (de la Nistru pina la Tisa). A existat o singura exceptie, cind am trecut Nistrul si am insotit pe nazisti in Rusia. Istoria e insa mult mai plina cu rautati ale rusilor.

    Turcia, Rusia, da, doua popoare care au fost si se declara si azi imperialiste, prin vocile publice marcante (cu acordul tacit al lui Putin, care, evident, nu poate sa afirme public asta deocamdata, dar, in functie de conflictul cu Erdogan si-ar putea schimba retorica). Mai mult, Romania nu a atacat Republica Moldova sa o cucereasca si sa o alipeasca cu forta, cum a atacat Rusia Ucraina, smulgandu-i Crimea, parte integranta a Ucrainei (cu toata istoria aferenta). Nu am creat sau sustinut un conflict militar intre romani si rusi in Transnistria, pe cind ei au sprijinit militar Transnistria si nu si-au mutat baza (bazele?) militara de acolo de pe timpurile sovietice.

    Slabiciunea noastra este efectul rusificarii fortate din Basarabia din perioada sovietica, inclusiv epurarea etinica stalinista a romanilor, si aducerea de populatie ruseasca in „Republica Moldova”, o tara arficial creata de Rusia. Sa nu uitam nici de Ultimatum cind zeci de mii de romani au fost fortati sa vina in Romania. Soloviov, si nici un alt rus nu recunoaste existenta Moldovei, de dincoace de Prut, pentru ca multi ar incepe sa isi puna intrebari, si apoi, ar trebui sa recunoasca constructia lor artificiala a „Republicii Sovietice Moldovenesti” si procesul de rusificare, incepind cu impunerea limbii ruse ca limba de stat, eliminarea limbii romane din scoli si de oriunde, mistificarea istoriei predate copiilor din RSS Moldoveneasca, cu scopul de a imprima ura impotriva Romaniei si romanilor. I-au spalat pe creier foarte eficient pe acesti noi copii „moldoveni”, si au creat o generatie ostila Romaniei, cel putin o parte.

    Rusii au fost atit de „evil” ca, au dat „cadou Ucrainei Bucovina de Nord, Tinutul Hertei si judetele din Sudul Basarabiei, si in plus, au alipit la Basarabia un teritoriu (Transnistria) care nu a fost niciodata romanesc, si nici revendicat de Romania, si au creat un conflict etnic in orice viitor. De asta nu vorbeste Soloviov, si nici un alt rus nu recunoaste dracovenia ruseasca. La ce sentimente de fraternitate crestina se asteapta de la romani, cind continua cu mistificarea si minciuna?

    • Care solo?

      1) Normal ca e „velikaia Ruminya” ca si Rusia muscaleasca este Velikaia Rusia adica Rusia Mare . Ucraina fiin d a malo adica mica.

      2)” A existat o singura exceptie, cind am trecut Nistrul si am insotit pe nazisti in Rusia”

      Mai lasa-ma cu insotit nazisti . S-ia zica altiora velicorusii nu mie! Ca in 1940 la Brest , fosta Polonia au facut parada a vivtioriei comuna – silsati germani batand pas de gasca alauturei de sovietici!!! Si acu se dau feciaore neprohanite aceste ……. …… …. (stiu vreo 10 sinonime!)
      Si exce[ptoe este ca ma putut . Ca altfel.. istoria adevarata arata nitel altfel draga!
      Micea Basarab , zis cel Batran , cand are laiati trece Dunarea….. Ia Dobrigea. Si incerca sa isi puna sultanul „sau”
      Vlad Draculea zis tepes a trecut Dunarea si a stans multe capete de turci! Miii si mii!!!
      Mihai Pastrascu trece Dunarea, prada, incendiaza, ucide sdi coboara spre Constantinopole de se se sperie turcuu de Muihaly bey si il cinstesc cu suprnumele de Seutanoglu (fecioru diavolului) . Da cum crestinii nu se rascoala, austricactii stau pe coada, Muhaly se retrage provocand la Traigrad o scadere a consumului de sapun (cu el ajuns langa Edirne isi schiombau tircaletii izmelele de 2 ori pe zi! Minim!!!)

      Nu de tampiti ci ca nema putirinta. ……

      A .. da. Se pare ca unii se cam temeau de victoriile lui Mihai Pastrascu. Ca cica sa nu ajunga Bazileu si sa faca dinastie (ha! Dinasdtia Seitanoglu cum ar fi sunat ?!). Si tartele romane sub a sa conducere? macar 15 ani daca nu 20? Sa se consolideze? Aici intru in daca si cu parca. Daca ar fi fost lasat …. tare imi este frica csa Prusdia sec XVIII (a nascuta pe teava de tun !) ar fi trecut drept pasnica si empatica .
      Fiindca altfel nu se poate .. ca tit zici de geo[olitica. Aici in zona noastra ori te calca toti ori ii ucizi pe toti . Deci in secolele trecute un Stat in zona asta ar fi trebuit sa fie cel mai razboinic, cel mai temut cu granitele estice strajuite de piramide de crainii, tepe si spanjzuratori – sa se virbeasca cu teama si in inima Momgoliei!!! Si cu cea vestica inintsa … spre Viena , cuprinzand Belgardul, Tracia si in nord mergand spre Liov
      Oricum cele 2 ducate au fots ca un spin in mana ….

      • Ghitza, ma bucur ca avem romani militarosi ca tine, apti sa puna mina pe arma si sa avanseze spre Nistru, sa faca Romania „mareatza”. Eu mai cu diplomatia, cu negocierile, cu tratale internationale.
        De ce nu iti organizezi regimentul pentru treaba asta? La urma urmelor insusi trimisul Ambasadei aici, gospodin ZeV aproba sa cucerim Republica Moldova si sa o „alipim” Romaniei, c-a fost si este a noastra, cum a fost Crimea a rusilor. Noi de ce nu am proceda ca si rusii? Zic eu: pe-n’ca suntem incurcati in niste tratate internationale pe care noi le respectam iar rusii ba.

        Dar poate ca nici nu mai e nevoie de rachete si pistoale. Atacam virtual o serie de servere in asa fel incit sa se arate la tot mapamondului ca Republica Moldova s-a alipit Romaniei, conform unui Decret semnat de Dodon LOL. Am inteles ca pina si femeile de servici din Romania stiu sa sparga servere…Daca ai 1 milioan de hackeri care lucreaza sa stearga linia de granita de pe Prut pe Google Maps, Earth, si din arhivele Kremlinului, am facut unirea virtual, pe vremuri de Corona.

    • Crimeea a fost alipită forțat de Ucraina în perioada Uniunii Sovietice. Crimeea a fost, este și va fi teritoriu rusesc Este adevărat, cu o minoritate importantă a tătarilor.

      • @ZeV, ai logica „jeleznaia” ruseasca. Daca o aplicam uniform, si Romania ar trebui sa cucereaca militar Republica Moldova din aceleasi considerente.

      • Poate n-ar strica sa faceti putina istorie a Crimeei pentru cei care cred ca acest teritoriu a fost dintotdeauna al Ucrainei.
        Adevarul este altul, a fost, este si va fi un promontoriu ravnit de toti cei puternici printr-o asezare strategica la Marea Neagra.

      • Dacă basarabenii își doresc asta, de ce nu ?
        Sper că nu vrei ca un eventual referendum să fie simultan ,,validat” de ambasadorii SUA de la Chișinău și București…nu se știe dacă vom primi aprobarea.

  9. Mi s-a parut interesanta statistica despre „salariul minim” din tarile membre UE in 2020, comparat cu 2010. Romania este inca la urma clasamentului, dar azi un pic mai bine ca Ungaria. Croatia este inaintea Romaniei la „salariul minim”, desi a intrat in UE dupa noi.
    Partea buna in timpurile astea e ca imigrantii si refugiatii vor in tari UE care le dau bani multi si gratuitati, deci ocolesc Romania.

    https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Minimum_wage_statistics#:~:text=Minimum%20wages%20in%20the%20EU,per%20month%20in%20July%202020.

    • @ trexsr
      Și în privința prețurilor, România a la coada clasamentului: prețurile, la noi, sunt 55% din media UE.
      Am cunoștințe care lucrează în Irlanda, vin din când în când să facă cumpărături și îi roagă pe părinți să le cumpere bunuri și alimente pe care să le trimită lor, în Irlanda.
      Aici, cu 1000 de euro de căciulă pe lună, nu e chiar rău. În Germania, cum e cu 1000 de euro? Cum trăiește cel care are 1000 de euro? Sau, mai bine zis, trăiește?

  10. Toata lumea „buna” occidentala „condamna” atacul terorist de la Viena, comis de un albanez cu pasaport macedonez, simpatizant declarat pe ISIS, si despre care serviciile de securitate stiau, dar au considerat ca nu era capabil sa puna la cale un atac terorist. Asta desi s-a pozat ca luptator ISIS pe Instagram.

    Teroristului i-a fost chiar interzis sa plece sa lupte in Siria si a fost condamnat la inchisoare cu 22 luni din care a executat 7.
    Clar o problema a europenilor:
    1. Legislative. Daca il detectezi ca e simpatizant ISIS de ce nu il deportezi, caci nu avea cetatenia unei tari UE, ci a Macedoniei de Nord.
    2 A serviciilor de securitate pentru ca nu l-au monitorizat activ. Daca nu pot sa o faca, trebuie luate alte masuri.

    Bun, multe vorbe, „suntem solidari”, „condamnam” etc etc, dar oamenii s-au saturat de vorbe. Vor sa vada ca liderii lor sunt capabili de masuri concrete. Cea mai mare vinovatie o are clasa politica din UE, incapabila sa garanteze securitatea cetatenilor lor, pentru ca sunt adeptii unui cult religios numit „progresism”.

    • lasa ma ca e buni.
      Iti dau ocazia sa scoti patrule militare pe strazi , pana devin comune . Si ai si lege martiala cine misca nu mai pisca!!!!
      Ca uneori nu despre impotenta este virba ci despre perversiune!

      A da… Patrula militara pe strada cu arme si munitie de razboi ??! Si p[rin cati oameni trece un 5,56×45 tras de la sub 100 metri ? Uite d’asta in conditii „sensibile” si trupele s peciale SUA utilizeaza MP5 cu munitie 9 Para!

  11. A murit Sean Connery: Cine a fost Agentul 007?

    A murit celebrul actor scotian Sean Connery, un stil care a modelat o epoca, cum au titrat ziarele in necrologuri. Sir Thomas Sean Connery, laureat al premiului Oscar, si-a dobandit faima internationala prin filmele sale în care a întruchipat personajul cunoscut sub numele de James Bond, un spion modern britanic al cărui nume de cod era „007”. Dar cine a fost Agentul 007? Putina lume stie ca el a existat in carne si oase, in epoca elisabetana. Insa Globalismul are si el Samizdatul lui, ca si Comunismul, pentru difuzarea operelor interzise de cenzură, precum in fosta URSS, al carei loc a fost luat acum de SUA. Filosoful, omul de stiinta, juristul, oratorul si autorul englez Francis Bacon, care a trait la curtea reginei Elisabeta I a Angliei – supranumita Gloriana sau Regina Fecioara -, care probabil ii era mama, a pus foarte vartos umarul la cresterea Imperiului Britanic. Francis Bacon, sprijinit de magicienii John Dee si Sir Francis Walsingham, a creat reteaua de spioni englezi care au impanzit Europa si care ulterior a fost cunoscuta sub numele de Serviciul Secret Britanic. Dupa acest model au fost create mai tarziu serviciile secrete din Statele Unite si din restul Imperiului Britanic. John Dee a fost cel care l-a incarnat pe Agentul 007. El a fost matematician, astronom, astrolog si ocultist, competente pe care le-a pus in slujba reginei Elisabeta I, in calitate de astrolog si consilier al reginei si agent al serviciului secret recent infiintat. De origine galeză, John Dee si-a dedicat o mare parte a vieții studiului alchimiei, divinației și filosofiei ezoterice. El a fost un dezvoltator si practicant activ de magie neagra, pe care o folosesc toate serviciile secrete din lume, nu numai in sens spiritist, ci si intr-unul mult mai pamantean, de manipulare psihologica sau eliminare fizica a unor adversari politici. Dee, care se pare ca avea un exemplar al Cartii lui Enoh, a creat, ajutat de mediumul Edward Kelley, un limbaj scris de comunicare ezoterica (initiatii afirma ca inclusiv cu demonii) pe care cei doi l-au numit “cifrul enohian”. John Dee a calatorit prin toata Europa din sec. XVI, prilejuri cu care a manipulat pe toata lumea, a strans informatii pentru politica britanica de expansiune si a consolidat reteaua de agenti secreti britanici. John Dee isi semna rapoartele, care cuprindeau culegeri de informatii, cu indicativul 007. Acest pseudonim a fost preluat in secolul XX pentru crearea celebrului personaj de film James Bond, alias Agentul 007. Apropiati ai acestei povesti filmice spun ca Agentul 007 a avut drept “parinte” fictional un alt agent al serviciilor secrete britanice, pe Ian Fleming, care era bun prieten cu magicianul negru Aleister Crowley. In concluzie, Agentul 007 s-a nascut dintr-un trecut intunecat si cu scopuri la fel de intunecate. Fara a renunta la a savura farmecul personajelor si jocul actorilor, este bine sa ne intrebam ce mesaje politice si pentru cine transmit astfel de creatii artistice, avand in vedere ca incepand de la John Dee si Francis Bacon ele folosesc cuvinte, cifre si imagini simbolice care comunica parti din cunoasterea ezoterica “celor care au ochi de vazut si urechi de auzit”. Asa cum, tangential spus si fara a dezvolta subiectul, ele abunda in piesele de teatru atribuite unui locuitor din modestul orasel Stratford, pe nume William Shakespeare, despre care istoricii au aflat ca a facut parte dintr-o familie de analfabeti si cu mijloace de trai saracacioase, care nu ar fi putut permite studii ata de profunde si calatorii atat de numeroase care sa transmita o cunoastere atat de inalta, absolut necesara scrierii celor mai faimoase piese de teatru din lume.

  12. DOMNULE PRIM MINISTRU , ADRIAN NASTASE , IN URMA DERULARILOR, INTALNIRI CU MAJOROTATEA TAXIMETRISTILOR , CE REPREZINTA FIRMA TAXI ROMNICON , PATRON DOMNUL DUVAL, AM „REUSIT SA DESCOPAR”, DE UNDE PROVINE ACEST VIRUS „COVID 19″, UN VIRUS DE NEOPRIT CU A LE SALE” MI SI MI DE VICTIME” IN EUROPA SI NU NUMAI SI CINE ESTE RASPUNZATORUL.

    CUM DRACU SE FACE CA, IN MOMENTUL IN CARE APELEZ LA SERVICILE FIRMEI ROMNICON, DIN CRAIOVA, AM PARTE DE ANUMITE PERSONAJE, „UMANE” ,SOFERII… CE, (BINE- NTELE , IN URMA UNOR COMISIOANE…) MENTIN LA NESFARSIT MANIPULREA, PANICA PRIVIND APARITIA ACESTUI „VIRUS”.

    IN MOMENTUL IN CARE MA ASEZ, PE BANCHETA TAXIULUI, IN SPATE,
    ( PENTRU A AFLA OPINIA TAXIMETRISTULUI …) IMI PUN , BOTNITA… AFIRMAND URMATOARELE: DONULE TAXIMETRIST, SA-MI PUN ” MASCA ” PENTRU A NU LE DA SATISFACTIE „POLITISTILOR” SA MA AMENDEZE, DUPA CARE PUTEM PLECA SPRE DESTINATIE…

    EVIDENT , PRINTRE ALTELE , SUBIECTUL PRINCIPAL AL DIALOGULUI SE DERULEAZA, REFERITOR LA ACEST VIRUS … DOMNUL TAXIMETRIST SUSTINAND CA AR TREBUI SA PURTAM „MASCA „, INCLUSIV INCASA , IN FAMILIE. IN PRINCIPIU, INDIFERENT DE NUMARUL , CE ALCATUIESTE O FAMILIE , TOTI AR TREBUI SA SE SUPUNA , PURTAND ACEASTA , ” MASCA”.

    EU: L- AM INTREBAT , RESPECTOS , DE CE SI IN FAMILIE , ATAT TIMP, CAT SUNT OBLIGAT S- O PORT IN MOLURI , PE STRADA SI NU NUMAI?

    TAXIMETRISTUL:DOMNUL MARIAN ,” EU STIU FOARTE BINE „, ACEST VIRUS UCIGATOR …NU SE AFLA , DUPA CUM SE SPUNE , IN AER EL SE AFAL IN ORGANISMUL DUMITALE . DUMNEATA ESTI CEL CARE IL TRASMITI… EU: DOMNULE TAXIMETRIST , DACA ESTE ASA , VA ROG RESPECTOS , EXPLICATIM, STINTIFIC…CARE ESTE CAUZA , DE „AM REUSIT”, SA AM ACEST” VIRUS” IN ORGANISMUL MEU! … TAXIMETRISTUL: NU EXISTA NICI O CAUZA , EL EXISTA SI TREBUIE SA NE SUPUNE! DECI , DANSUL CONSIDDERA CA ORI CE EVENIMENT, NU ARE O CAUZA! …

    EU: DOMNULE TAXIMETRIST, EXISTA NENUMARATE ASPECTE VIZOALE…CE DENUNTA , INEXISTENTA ACESTUI VIRUS , CUM EXPLICATI ACESTE FENOMENE , PENTRU UNII MUMA , PENTRU ALTII CIUMA! ( I- AM ISIRAT, VERBAL, ANUMITE ASPECTE , CONTRADICTORII REFERITOR LA ACEST „VIRUS”… , ASTEPTAND UN RASPUN . TACERE TOTALA! )

    EU: DOMNULE TAXIMETRIST , VAD CA VORBITI RAGUSIT …CA SI MUNE, NU CUM VA ACEASTA , „MASCA” PROVACA DEREGLARI RESPIRATORI?

    TAXIMETRISTUL : TACERE TOTALA!

    EU: DOMNLE TAXIMETRIST , NU CREDETI CA AVEM PARTE DE UN „PRESEDINTE CU AL SAU GUVERN” , CE NE-AU INPUS SA NE SUPUNEM , „UITAND”… DE ECONOMIA TARII SI DE ALTE ASPECTE , BENEFICE PENTRU EXISTANTA ROMANILOR ,PENTRU VIITOR, AXSANDUSE SA FIZOALIZEZE UN SISTEM DICTATORIAL IN CARE SUNT ATRASI… IN ACEST SISTEM, REPET, DICTATORIAL, INCLUSIV „ROMANI” CU A LOR ACTIVITATE?…

    TAXIMETRISTUL: ASA ESTE , AVETI DREPTATE, DAR EU NU FAC PARTE DIN ACEST SISTEM!

    EU: AJUGAND LA DESTINATIA , DORITA, II MULTUMESC PLATINDU-I , CURSA SI AFIRMANDU-I URMATOARELE . DACA NU FACETI PARTE DIN DISTEMUL , ACTOAL, DICTATOFIAL, FITI MAI ATENT CAND VA EXPUNETI ,VERBAL , OPINIA , REFERITOARE LA UN ANUMIT SUBIECT. VA MULTUMESC!

    IN REALITATE , DOMNULE PRIM MINISTRU , DICTATURA CELOR CARE „NE – GUVERNEAZA” SE ACCENTUIAZA , VIZOAL , INSPAIMANTATOR!
    IN OPINIA MEA , ALEGERILE APROPIATE ,DECISIVE …SUNT DE PE ACUM FRAUDATE, INPLEMENTAND IN DVERSE MODURI …TEMA IN GANDIRILE SI COMPORTAMENTUL ROMANILOR.

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL POLITICIANUL AUTENTIC!

    PS.CINE ESTE VINOVATUL: DUMNEZEU… CEL CARE L-A CREEAT PE ADAM INCLUSIV PE EVA, „INPLEMENTAND” IN DANSII DE PE ATUNCI , PRINTRE ALTI ” VIRUSI” SI ACEST VIRUS „UCIGATOR”COVID 19.
    ( ASA SE EXPLICA …APARITA ACESTUI „VIRUS” IN ORGANISMUL MEU! )

    DOMNULE ADRIAN NASTASE , NU CREDETI CA ACEASTA „DESCOPERIRE”CE- MI APARTINE , AR TREBUI BREVETATA! (EVENTOAL DOMNUL IOHANNIS, NU AR MAI ACUZA LA NESFARSIT PSD, SI L-AR TRAGE LA ” RASPUNDERE PE DUMNEZEU!”)

  13. Am sperat, măcar pe unul dintre canalele TV, să se transmită, duminică, un film cu Sean Connery, deși cu câteva săptămâni înainte rulase ,,În numele trandafirului”.
    Zilele acestea, lumea urmărește alegerile din S.U.A., iar românii, pe lângă aceste alegeri, sunt interesați de cele din Republica Moldova și de evoluția pandemiei. Mai este și cadavrul incinerat în județul Giurgiu, cutremurele și nu în ultimul rând, atentatele din Occident Însă cea mai gravă problemă este numărul mare de decese și al celor infectați cu virusul SARS COV 2, care îl face pe Președintele Iohannis ( în limba ebraică, iohanen înseamnă ,,Iahve cel milostiv”) să susțină necesitatea alegerilor, pentru că doar liberalii pot salva România. Probabil, virusul își va băga mințile în cap și, bucuros că liberalii au câștigat, va fugi din România, iar economia se va dezvolta singură, după cum și datoriile, conform genialului finanțist, se plătesc singure. Liniștit, în aparență, Președintele s-a întâlnit cu ,,vaccinologii” și ne-a promis vaccinul pentru luna martie.( între timp, numărul vaccinelor a crescut de la 4 la 10 milioane).
    Să nu uităm nici vizita harnicului Orban, în Israel, la ,,niște evrei”, după ce a trecut, împreună cu Nicușor Dan, pe la ambasadorul SUA , care ne trăsese sarcina, cu câteva zile mai înainte, să vindem, adică să privatizăm, ceea ce mai are statul în proprietate.
    În aceeași ,,pereoadă” , ne dotăm armata, pentru că vin rușii sau chinezii peste noi, polițiștii și jandarmii dau năvală prin biserici la vânătoare de credincioși și-i ascultăm pe Orban și pe Câțu, care ne spun că avem cea mai mare creștere economică, că au fost create mai multe locuri de muncă, că a crescut puterea de cumpărare a românilor, că nu vor crește taxele și impozitele. O ducem foarte bine și românii sunt cei mai fericiți oameni de pe planeta Pământ, pentru că de ei au grijă Iohannis, Orban și Câțu!

  14. Sean Connery o figură emblematică cu un talent uriaș și o carismă aparte a trecut dincolo de ”cortina” vieții lăsând în urmă amintiri memorabile desprinse dintr-o carieră artistică și profesională de succes. L-am urmărit mereu cu atenție și admirație pentru autenticitatea fiecărui moment artistic creat din expresie și magia privirii, pentru că ochii acestui titan al cinematografiei vorbeau fără cuvinte. Cu siguranță de acum înainte îi vom privi filmele și rolurile jucate cu și mai mult interes, pentru că el asemenea marilor talente, geniale aș putea spune, nu te pot lăsa indiferent. Mă gândesc și la Anthony Hopkins, un alt geniul al ecranului, Jack Nickolson, Al Pacino, câteva nume doar din marea galerie a celor care ne-au încântat sau ne încântă existența. Dumnezeu îi iubește pe artiști, iar după cortina finală și zgomotul acestei vieți, le rezervă un loc privilegiat alături de El!

Lasă un răspuns