Cursa contra-cronometru intre Iohannis si Covid

Are loc in prezent o cursă contra-cronometru intre Iohannis si Covid. Iohannis a stabilit si linia de sosire – la 6 decembrie. Covid pare insă că fuge mai repede. Cu perspectiva unei rate de infectare zilnice de 10000 de persoane in decembrie, insistenta lui Iohannis de a tine alegerile atunci poate fi sinucigasă. Multi vor considera că singurul lucru care il interesează este obtinerea unui parlamen docil, precum este si guvernul Orban, si nu sănătatea sau chiar viata oamenilor.

Conferintele de presă de la Cotroceni nu reusesc să aducă argumente serioase impotriva amanării alegerilor, mai ales in conditiile in care, in tot mai multe state europene, restrictiile devin din ce in ce mai dure.

Ce părere aveti, alegerile parlamentare trebuie tinute in 6 decembrie – asa cum insistă Iohannis – sau trebuie amanate?

16 gânduri despre “Cursa contra-cronometru intre Iohannis si Covid

  1. În America au votat deja vreo 80 milioane, deși pandemia face ravagii în acea țară. N-o fi perfect sistemul electiv indirect din State, dar cel puțin funcționează, chiar în perioade istorice mai dificile.
    În România s-a bătut extrem de multă monedă, după primul tur din 2014, pe votul electronic și prin corespondență, PSD fiind acuzat că obstrucționează drepturile electorale ale românilor.
    În prezent, niciun cuvânt pe această temă, deși conjunctura sanitară ar fi impus o dezbatere națională concertată și cu adevărat serioasă.
    Probabil că pentru Iohannis este suficientă armata de strânsură adunată intempestiv din zonele roșii ale Europei, cu puține restricții la tranzitarea granițelor României, fie la intrare, fie la ieșire temporară pentru cules sparanghelul altora.
    Se mizează probabil pe o participare redusă a românilor de bun simț care preferă să rămână în țara lor, decât să umble brambura după covrigi maidanezi pe coclaurile altora.
    Incertitudinea politică trebuie oricum să înceteze, iar dacă românii o vor dori, puterea absolută să fie preluată de clica de nemernici trădători supuși străinătății. Chiar dacă va fi mai rău, nu cred că există o altă soluție pentru ca românii să-si de-a seama căt sunt de ignoranți și să se trezească la realitate și normalitate.
    Am trecut, că nație, prin multe de-a lungul istoriei cu Credința Neamului în suflete, vom răzbi și de această dată, mai devreme sau mai târziu.

  2. Amanare .
    Un singur lucru bun , se doresc succese , de aratat poporului cu cinci zile inainte de alegeri .
    Presiuni pentru deschiderea lotului 1 , cel de la Sebes la Alba Iulia ( parcurs de Blaga la 1 decembrie 1918 : ” vai , daca tata ar stii ! ” ) al autostrazii Turda Sebes , in lucru de putin timp , cam 5 ani , constructor un italian , Pizzarotti , care isi bate efectiv joc de noi , smecherasii sunt stransi cu usa si incep sa adune chiar 7 muncitori pentru un pod lung si greu peste calea ferata .
    Presiuni si pe cei ce fac una din mini-autostrazile lui Cuc , Cristian – Rasnov , sa o termine – cam greu in trei saptamani , sunt la 53 % …
    Alegerile sunt motivul pentru calea ferata Gara de Nord – aeroport , desi terminata , nu va fi deschisa decat in decembrie .

  3. Categoric trebuiesc amanate, dar din nefericire Johannis nu o va face iar PSD a devenit prea servil pentru a forta acest lucru.

  4. Alegerile americane se joacă pe toate planurile. Cu mai bine de o săptămână înaintea alegerilor din SUA, cardinalul american Carlo Maria Vigano, cel mai mare adversar al Papei Francisc, i-a trimis președintelui SUA Donald Trump o scrisoare deschisă în care îi atrage atenția asupra abuzurilor comise în această perioadă ale căror scop este impunerea dictaturii sanitare.

    „Un mare plan global numit Great Reset (Marea Resetare) este in desfasurare. Arhitectul sau este o elita globala care urmareste sa supuna toata omenirea, impunand masuri coercitive cu care sa limiteze drastic libertatile individuale si cele ale popoarelor intregi”, scrie cardinalul Vigano.

    Înaltul prelat, care nu este la primul gest de acest gen, după cel din luna iunie, atrage atenția și asupra riscului alegerii lui Joe Biden in functia de presedinte al SUA.

    Textul scrisorii cardinalului Carlo Maria Vigano către președintele SUA.
    https://www.cotidianul.ro/cardinal-catre-trump-se-urmareste-supunerea-omenirii/?

  5. Categoric trebuie sa se tina seama de situatia epidemiologica existenta!Sper sa se ia cea mai buna decizie, nu cred ca ar mai putea fi o prioritate alegerile parlamentare la 10000 cazuri/ zi.

  6. Vad ca au impuscat si un preot ortodox grec la Lyon. Nu stiu daca 7000 soldati pot sa pazeasca pe fiecare francez, in fiecare biserica, la fiecare colt de strada. Acest tip de razboi nu cred ca poate fi cistigat in mod clasic. Este un razboi vechi, pe care politicienii UE l-a adus la ei in casa, in numele „diversitatii”. Acum „diversitatea” ii ucide cetatenii. Nu cred ca dl. Trudeau din Canada insa a inteles mare lucru cind spune ca ce aceste crime oribile, de o barbarie necunoscuta (sa decapitezi o femeie de 75 ani!), „nu reprezinta Islamul”. Nu, ei doar au cintat fericiti „Allahu Akbar” dupa ce au comis odioseniile pentru ca reprezinta…ce?

    Politicenii „progresisti” sunt orbi, si ii doare-n..cot de popoarele lor. Important e sa aduca islamistul sa il voteze ca sa ramina la putere. Trudeau vrea sa mai aduca in Canada inca 1.2 milioane imigranti. Ghici de unde vin? Nu din Europa…

    Ati vazut si ce sprijin au acesti criminali fascistoizi islamici in Bangladesh, Pakistan si in toate stanele… Ei ne omoara, tot ei ne acuza de Islamofobie. Pentru ca le permitem. Logic, noi vom disparea, nu ei, pentru ca nu facem nimic sa ne aparam cu adevarat de barbarii islamici. A vazut cineva vreun crestin tragind in tzeapa vreun islamic la el in Paki in numele Domnului nostru?

    Iata cum laicizarea nu ne apara cind avem nevoie de unire si o clasa politica responsabila care sa aiba solutii. Politicienii patrioti ar trebui sa adopte politici foarte dure – dupa ani de zile in care ne-au ucis la noi acasa (in Franta 280 victime inocente in 10 ani omorite de teroristi islamici) – sa inchizi moscheile toate in tarile crestine, sa ii obligi sa se converteasca pe islamici sau sa plece in tari islamice, sa nu primesti nici un refugiat islamic. Nu le mai acorzi nici un ajutor, nici guvernelor lor, sa se descurce singure in numele lui Allah, ca e mare pentru ei. Noi, sa ne punem iar crucea pe steaguri si sa nu il maniem pe Dumnezeu cu laicitatea de prost gust.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_terrorist_incidents_in_France

  7. Daca islamicii din Franta ar fi loiali statului francez, ar iesi cu zecile de mii in strazi sa demonstreze impotriva crimelor barbare comise de ai lor. Citeva voci asa de forma nu mai sunt suficiente. Asa, sunt complici prin inactiune, si din pacate, cum ne arata istoria, cei nevinovati platesc pretul.

  8. Curată”dilemă”:
    COVID-ul „ăl mic la stat” să ignore dorința „mai-marelui din stat” și reciproc, „mai-marele din stat” să-l ignore pe „micul la stat!
    Cine cedează primul ?!?
    și curat „ghinion”:
    COVID-ul să încalce „indicățiile peroadei” atacând și în „extra-PSD” !!! Cât tupeu !!!

  9. La întrebarea din final ,
    RĂSPUNSUL unui OM normal
    nu poate fi decât :
    – ALEGERILE parlamentare din 6 decembrie 2020 trebuie AMÂNATE !!! 🙂 🙂 🙂
    Cu respect,
    Alioșa .

  10. IN OPINIA MEA , DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , IN PRIMUL RAND , ( IN TOT MAI MULTE STATE EUROPENE , RESTRICTIILE DEVIN DIN CE IN CE MAI DURE ) ELE DEVIN MAI DURE DAR IN ANUMITE STATE…SI NU IN TOATA LUMEA . CE SEMNIFICA DE FAPT ACEST ASPECT : ASA CUM NE INSTIINTATI, DUNEAVOASTRA, ANTERIOR…SPIRITELE SE INCING LA MAREA NEAGRA, FIECARE …AVAND INTERESUL PERSONAL, DEDUCAND IN REALITATE CA, ACEASTA FALSA …PANICA ,COVID 19, ESTE DOAR UN EXERCITIU DE PREGATIRE IN CAZUL…UNUI AL 3-LEA RAZBOI MONDIAL. UN RAZBOI, TOT INOPINIA MEA , PSIHOLOGIC…BIOLOGIC , NUCLEAR. ACEST ” COVID19, ” IN REALITATE NU EXISTA , ARGUMENTE SOLIDE SUNT DE EVIDENTIAT , VIZOAL DACA VREM.

    DIN PACATE , ACELE „SPIRITE, INCINSE „, CU AL LOR INTERS , MA REPET, VOR DEGENERA… VIZOLIZAND , TOT DIN PACATE , TRAGEDIA , INEVITABILA …ASUPRA EXISTENTEI UMANE SI NU NIMAI.

    CELE 10 OOO DE ” PERSOANE INFECTATE ” AR INSEMNA DE FAPT, CEI 10 000 MI DE SOLDATI AMERICANI CE AU PERINDAT IN URMA CU CEVA TIMP, TERITORIUL ROMANIEI.( SPER SA NU MA INSEL CA ACTOALMENTE ALTI 10 OOO ZILNIC …SE FOLOSESC DE TERITORIUL ROMANIEI.)

    DUMNEAVOASTRA DOMNULE PRIM MINISTRU , SUNTETI PRINTRE PUTINII SAU UNICUL , POLITICIAN AUTENTIC , CE A-TI VIZOALIZAT TEME SCRISE, DISCURSURI , IN CARE SUBANTELESUL …EREA SI ESTE , IMPLEMENTAT, PRINTRE RANDURI. ( SI IN TEMA RESPECTIVA, EXISTA ACEST ASPECT CARE DA DOVADA CA SUNTETI UN OM , UN POLITICIAN CU O VALOARE UMANA INCONTESTABILA! )

    REFERITOR LA PERSONAJUL, IOHANNIS ,( UN TRADATOR,DICTATOR, SUPUS EUROPEI , ESTE DE INTELES, „DANSUL” ARE ALTA NATIONALITATE … ) RAMANE ACEIASI MARIONETA, DEZGUSTATOARE, CE VA FALSIFICA, IN TIMP, AUTENTICITATEA POPORULUI ROMAN SI CEL MAI GRAV ASPECT, INTENTIA …DE A UTANASIA, ROMANII , INDIFERNT DE VARSTA , IN URMA APLICARII , VACCINULUI UCIGATOR …( DEJA VIZOAL ROMANII SI NU NUMAI, PRIN PROTESTELE SINGEROASE , VIZOALE IN EUROPA …INCEP A SE DESMETICI.)

    DE CE IOHANNIS DORESTE UN NOU GUVERN, SUPUS ORDINELOR SALE SI NU NUMAI, ESTE SIMPLU DE INTELES . IN PRIMUL RAND, DACA OPOZITIA VA CASTIGA ALEGERILE, DECISIVE…SE ASTEPTA LA CE ESTE MAI RAU PENTRU EL .( TRADARE NATIONALA , DOSARELE…CE VOR COMPLECTA, ANI GREI DE PUSCARIE. EU ZIC CA MERITA SA FIE TRAS LA RASPUNDERE, CU CONDITIA CA NOUA GUVERNARE…SA NU NEGOCIEZE CU CEI DIN EIROPA…SOARTA SA! )

    LA CE MA ASTEPT IN VIITOR , MAI ALES LA CE SE VOR ASTEPTA ROMANII VIITORULUI , VA FI FOARTE DUREROS, PENTRU EXISTENTA!

    PS ALEGERILE PARLAMENTARE SE VOR DERULA PE 6 DECEMBRIE , DICTATURA… ACTOALA, A DECIS !

    PENTRU DOMNUL ADRIAN NASTASE ROMANUL, POLITICIANUL AUTENTIC!

  11. UN ARC, PENTRU BATAIA CIOCANELELOR, GONGUL, CEL DEAL DOILEA ARC, PENTRU DERULAREA TIMPULUI CE VA URMA!… RAMANETI , DOMNULE PRIM MINISTRU , OMUL, POLITICIANUL CU O VALOARE INCONTESTABILA. ( FELICITARI!…)

  12. Alegerile au și ele un sens, o importanță, mai ales acum. Cand esti timorat de o posibilă còntaminare, sau mai rău, să nu poți participa conștient, parcă ai dori să fie altfel. Adică, liniște, corectitudine, constiinciozitate de ambele părți. Așa că amînarea ar fi cea mai bună soluție. Să dea domnul mintea cea de pe urmă, cui trebuie.

Lasă un răspuns