Guest post – Mircea Popescu, „Subiectiv despre alegerile americane”

„Considerentele care urmează sunt subiective din cauză că viața normală pe care am trăit-o în America este astăzi profund afectată, ajungându-se chiar la anarhie, din cauza mișcărilor violente progresiste anti-Trump care îmbracă diferite forme mascate, cum ar fi BLM sau Antifa.

Că aceste mișcări sunt provocate și coordonate de la un centru susținut de Partidul Democrat, nu mai este niciun secret.
Că scopul acestora este de a implementa forțat o ideologie progresistă cu nuanțe marxiste, devine pe zi ce trece tot mai evident.În timpul Administrației Obama, această tendință a căpătat contur și a fost exportată, cu precădere în cercurile politice europene, respectiv UE unde a devenit o adevărată ”religie de stat”.
Cultul lui Obama devenise atât de puternic în Europa, încât la Berlin a fost ovaționat de o mulțime de peste 1 milion de oameni, iar premiul Nobel pentru Pace i-a fost acordat pentru … viitor, adică pentru rolul pe care-l va avea în apărarea păcii (!?)

În rest, exportul ”democrației progresiste”, mai ales cu ajutorul Secretarei de Stat Hillarry Clinton, în țările Africii de Nord și ale Orientului Mijlociu, au condus la destabilizarea acestor regiuni și la haosul care continuă să domnească.
Practic s-a deschis o cutie a Pandorei.Iar prima care a suferit, a fost tocmai Europa, cea care a îmbrățișat și a implementat ideile progresiste ale Administrației democrate ale lui Obama.

Invazia arabă și nord-africană creează probleme insurmontabile pentru ”motoarele Europei” care duc treptat la griparea întregului mecanism european.
Nu mai departe decât zilele acestea asistam la creșterea tensiunilor dincolo de niște limite acceptabile între o Turcie cu tendințe expansioniste și o Franță aflată în imposibilitatea de a-și rezolva problemele cu islamismul pe care singură și le-a provocat prin politica sa de promovare a multiculturalismului prost înțeles.

Joe Biden este reprezentantul establishmentului democrat în pierdere de viteză și influență în favoarea aripei Soroș-Sanders-Nancy Pelosi care prin ”trupele de șoc” constituite din tineretul universitar și cel de la periferia marilor orașe, a forțat alegerea pentru poziția de vicepreședintă a Kamalei Harris, o femeie de culoare și activistă progresistă.
Vârsta sa înaintată și numeroasele semne de îmbătrânire accelerată fac incertă terminarea mandatului său. Ca urmare, nu-i exclus ca intrând pe ușa de serviciu, progresismul cu nuanțe socialiste să preia Casa Albă, prin Kamala Harris. Agenda electorală a lui Biden este axată pe: creșterea taxelor, reducerea producției de petrol care va afecta state importante ca Pensylvania, Texas, Louisiana, accentul pe energia verde, reforma sănătății (dar fără să specifice vreun plan), vindecarea rănilor societății americane (fără soluții), lupta împotriva discriminărilor rasiale (!?), îmbunătățirea relațiilor internaționale.

Dar nu are un plan economic. Pandemia care a afectat întreaga lume a stopat ritmul ascendent al dezvoltării economice a Americii care ajunsese la un nivel extrem de ridicat, tocmai datorită politicilor economice ale lui Trump, printre care, de loc neglijabil, s-a aflat politica de repatriere a locurilor de muncă.
Astfel, șomajul scăzuse la un minim istoric, iar independența energetică a Americii a devenit efectivă, contribuind la prăbușirea prețurilor pentru energia distribuită consumatorilor idustriali și casnici și implicit la o creștere a consumului.

În plus, stavilele puse în calea imigrației, cu precădere ilegală și a emigrației din țările cu risc ridicat de export a terorismului, au fost elemente de protejare împotriva terorismului internațional pe pământul american.
Toate aceste măsuri au dus la siguranța și creșterea nivelul de trai al americanului mijlociu.

Și acesta este votantul lui Trump. Donald Trump este naționalist, suveranist și conservator, așa cum declară cu orice ocazie.
Este evident că-l deranjează principiile ”affirmative action” sau ”discriminarea pozitivă”, care înseamnă de fapt multiplicarea discriminării prin acordarea de drepturi suplimentare diferitelor grupuri care se autointitulează ”minoritare”.

A condamnat anarhia și teroarea dezlănțuită de mișcările așa zise ”anti-discriminare” care au dus la acte de vandalism, de profanare a monumentelor și a memoriei personalităților care au clădit America.Pe plan extern, își implementează programul ”America First”, o politică naționalistă și izolaționistă bazată pe principiul promovării intereselor externe funcție de dezvoltarea țării și bunăstării poporului american.

În locul unor tratate globale care instituie reguli comune și obligatorii pe baza principiului ”numitorului comun”, Trump preferă CONTRACTE bilaterale și diversificate cu fiecare țară în parte, pentru beneficiul reciproc. Contractele se negociază. Ideea de ”contract” este extrem de importantă în mentalitatea americană. În țări cu puternică tradiție sau reminiscențe socialiste, cum este și România,  se consideră că oamenii sunt exploatați când se angajează să lucreze. Fals, ei încheie un contract. Pe o piață liberă a muncii, condițiile se negociază sau se refuză.
La fel și între țări. Se negociază. Fiecare țară este liberă să accepte ANUMITE condiții, să le modifice sau să le refuze și să-și caute alt partener.

În cazul tratatelor, țările sunt obligate să accepte TOATE condițiile impuse de parteneri, chiar dacă la un moment dat acestea devin nefavorabile țării. Dacă Biden dorește, aparent, să întoarcă America la starea Administrației Obama, inclusiv cu interferență ideologică externă și sistem de tratate, Trump este adeptul izolării diferențiate prin deschideri punctuale cu diverse țări pe bază de interese reciproce.
Problema lui Trump constă în faptul că este subminat de un Departament de Stat care-i este ostil și în care ar trebui să facă curățenie într-un eventual al doilea mandat. Alegerile americane au cu adevărat o importanță globală deoarece reprezintă o ciocnire de ideologii. Și mai ales este o ciocnire între globalismul ideologic progresist și suveranismul american.Înainte de alegerile prezidențiale americane din 2016, am scris ”Haosul american” (https://mipopescu.wordpress.com/5-politica/haosul-american/).
L-am recitit să văd ce s-a schimbat. Interesant, dar de atunci lucrurile prevăzute au evoluat în rău în aceeași direcție.
Pentru alegerile din acest an am scris ”Biden sau Trump ?” (https://mipopescu.wordpress.com/5-politica/biden-sau-trump/) în care subliniez că fiecare american îl va alege pe ce-l care crede că-l reprezintă. Eu, nu pot fi întrebat ce recomand, deoarece sunt profund subiectiv fiind creștin ortodox, naționalist, suveranist, conservator.
Cu alte cuvinte, tot ce poate fi mai rău în ideologia progresită a UE. „

14 gânduri despre “Guest post – Mircea Popescu, „Subiectiv despre alegerile americane”

  1. … Probabil, întrebarea este retorică… apăi domn’prim.. vum oare aș putea rasounde altfel.. Decât,… Da imi iubesc pământul bunicilor, valorile in care cred si care astazi au devenit.. cel puțin bătaie de joc.. dacă nu chiar.. bataie literalmente(np, la 110 kg-ține camionul la tăvăleală), obiceiurile, tradițiile, demnitate, onoare, verticalitate.. etc, etc și nu in ultimul rand propria autodeterminare națională… Stiu sunt un idealist incurabil.. Totuși văd (încă se mai poate salva).. O planetă (încă albastră) a Natiunilor, a Popoarelor chiar in armonie… „don’t be greed, there is enough place in this Unique World for each of Us”… P. S. Nimeni dar absolut nimeni Nu-mi Confiscă Paștele, Craciunul și Nu-mi vandalizează „mormintele Strabunilor”… QED ✌️🎩👍

  2. O redare desăvârșită a rezultatului acestei campanii murdare în vederea acestor alegeri. Sper ca Donald Trama să câștige, astfel v-a castiga și Europa !

  3. Pe voi va intereseaza AMERICANII, cand in tara ne confruntam cu probleme grave pe care si domniile voastre le ignorati si ne tratati ca si oameni fara importanta.
    1. In sectorul 1 lipseste APA CALD – nimeni nu remeiaza situatia, toti sunt absenti
    2. LIPSA acuta a locurilor de munca
    3. Daca este PANDEMIE si le pasa de noi, de ce nu fac utilitatile gratuite, pe aceastra perioada pentru a ne putea spala si avea o igiena corespunzatoare. Sunt oameni care nu folosesc apa la toaleta, nu se spala…
    4. PRETURILE la alimente au crescut
    5. CALITATEA hranei zilnice este indoielnica
    Acestea sunt URGENTE si ne INTERESEAZA in mod special pe toti, nu cine dracu iese presedintele SUA, ala oricum ne va trata in asa fel incat sa obtina ceva substantial cu acordul mai marilor conducatori si care isi vad de interesele personale.

  4. Cine va fi viitorul presedinte al SUA? Romania pe cine prefera? Vor fi doi presedinti? Cine nu va fi recunoscut international?

    Prima intrebare din titlu este preocuparea majora a momentului. Cine va fi la Casa Alba, incepand din 2021? Donald Trump sau Joe Biden? Primul, fara indoiala. Planetele sunt aliniate (manipulate?) in favoarea presedintelui Trump.

    Deja Trump a apasat ultimele butoane care sa-l mentina pe pozitie. Ma refer, in sens invers, incepand cu ultimul buton apasat, la confirmarea judecatoarei propuse de Trump la Curtea Suprema, in care conservatorii vor domina cu 6 la 3 din 9, un avantaj decisiv pentru mult timp pentru dreapta, in disputele juridice, judecatorii fiind numiti pe viata. La distantarea lui Trump, cel putin aparenta, de grupul medico-afacerist Fauci-Gates, al vaccinistilor profitori, care agita sperietoarea covid pentru vaccinarea obligatorie cu serurile otravitoare big pharma, ceea ce i-ar face superbogatii planetei si supercontrolorii genetici si digitali ai populatiei americane. La normalizarea, sub egida lui Trump, a relatiilor Sudanului, Bahrainului si Emiratelor Arabe Unite cu Israelul, la anuntarea retragerii totale pana la Craciun a soldatilor americani din Afganistan, la oprirea migratiei ilegale in SUA si la altele, care inauntru il pozitioneaza ca un “aparator” al valorilor traditionale si in afara ca un “pacifist”. De altfel, Trump a avut mereu aerul unui ins optimist si sigur pe el, care are cartea castigatoare si stie rezultatul jocului.

    La intrebara nuantata geopolitic, cum ar fi mai bine pentru Romania?, as raspunde cu doua pozitii de principiu. Prima, ca ce va aduce bine pentru Lume viitorul presedinte american va fi bine si pentru Romania. Ma gandesc la oprirea cursului belicos al unilateralismului si la plierea viitoarei administratii americane pe noua realitate si pe noul trend, reprezentate de afirmarea crescanda a multilateralismului. Ele vor fi un bine pentru toate Natiunile, incepand cu SUA. Deci, si pentru Romania. Daca Trump isi va respecta promisiunile, el ar putea sa fie un nou “Roosevelt” prin reformele interne, ceea ce i-ar putea aduce al treilea mandat (Franklin Delano Roosevelt a avut trei mandate complete, decedând în timpul celui de-al patrulea). Sau un nou “Reagan”, prin reapropierea Americii lui Trump de Rusia lui Putin. Al doilea principiu e cel din mesajul internațional pentru libertate și speranță al lui Robert F. Kennedy Jr, lansat intr-un discurs la Berlin, in 29 august, ca americanii sa-si ia libertatea si democratia inapoi. Este cea mai vie aspiratie a americanilor, care poate fi supranumita drept noul vis american. “Le spunem astăzi (celor care conduc America, n.m.) că nu ne veți lua libertatea, nu veți otrăvi copiii noștri, ne vom cere înapoi democrația”, a profetizat nepotul fostului presedinte american John Fitzgerald Kennedy, asasinat in 1963, la Dallas, in Texas (SUA). De aceea, sa nu ne amagim, pentru Romania nu exista o varianta mai buna decat cealalta. Conservatorismul si progresismul sunt doua progenituri ale Globalismului.

    Privindu-l pe progresist-fascistul Biden, care ca numar de sustinatori si votanti nu are sub nicio forma cum sa castige increderea majoritatii alegatorilor, este foarte probabil ca acesta sa recurga la falsificari si diversiuni prin care sa-si revendice “victoria”. SUA s-ar putea sa aiba doi presedinti, fiecare din cei doi candidati, Trump si Biden, sustinand ca el a castigat increderea majoritatii americanilor. Dintr-un asemenea posibil moment de circ, s-ar putea sa inceapa distractia, cu o confruntare intre cei cateva sute de mari electori, care il aleg propriu-zis pe presedintele american, si zecile de milioane de alegatori, al caror vot este indirect. Sistemul electoral american este atat de confuz, de greoi si de incontrolabil, in absenta unui sufragiu universal direct si/sau a unor observatori neutri internationali, incat orice rezultat popular real poate sa ramana necunoscut or sa fie ignorat, in asa fel incat castigator al alegerilor prezidentiale sa fie declarat cel care este dorit si numit din vreme de establishment. Daca Trump si Biden se vor declara amandoi castigatori, va fi un conflict deschis si extrem de dur intre cele doua tipuri de voturi. Votul popular pare mai degraba consultativ, eufemistic spus, ca sa nu spunem inutil, in teatrul electoral votantii populari jucand pe fond roluri asemenea unor figuranti. Decisiv este votul Colegiului Electoral, care are 538 de membri.

    Le vor cadea “marilor electori” perucile de decidenti substitutivi ai votului popular? Sa remarcam intrarea in extremis in scena a lu Hillary Clinton, ca elector in colegiul electorilor din statul New York. “Sunt un elector (important) în New York”, a declarat ea la radio SiriusXM. “Sunt sigură că o să votez pentru Joe şi Kamala la New York şi este foarte interesant”, a adaugat ea, parand sa anticipeze trimiterea din nou in décor a votului popular. Ca in 2016, cand Donald Trump a castigat votul electorilor si Hillary Clinton pe cel popular. Desi, pentru niciunul din cele doua rezultate comunicate publicului nu se poate baga mana in foc ca a fost exact, existand precedentul unor mari suspiciuni in cazul alegerii ca presedinte a afroamericanului Obama. Cu toate acestea, alegerile nu au fost contestate, probabil pentru a se evita circoteca cu “doi presedinti”. Atunci se pare ca s-a urmarit sa se impace si capra si varza, dandu-i lui Rodham-Clinton satistactia de “prestigiu” a unui vot popular, ca un fel de premiu de popularitate de la festivaluri, in timp ce colegiul electoral i-a acordat marele premiu lui Donald Trump. De aceasta data s-ar putea sa asistam la o situatie “viceversa”, cu vot popular pentru Trump si vot elector pentru Biden. Pentru a fi declarat castigatorul alegerilor prezidentiale, un sufragiu universal indirect, candidatul trebuie să atingă pragul de 270 de mari electori, indiferent de rezultatul votului popular. In situatia cu “doi presedinti”, inevitabil unul nu va fi recunoscut international. Ori s-ar putea sa se ceara un nou scrutin prezidential, pe baza unei necesare reforme constitutionale. Intr-un epilog cu “doi presedinti”, SUA se vor confrunta post-electoral cu consecinte nefaste inedite, ca in Venezuela si in Belarus. Un posibil presedinte american contestat international va fi un “Maduro” sau un “Lukasenko”.

  5. ….Poate domnul Popescu ne oferă și câteva detalii ckarificatoare despre mult discutatele afaceri ale faniliei Biden în România ?
    Mai concret, ce s-a preconizat și ce s-a realizat, cine și ce (cât) a beneficiat.
    Toată lumea românească speculează fără să spună nimic concret, dar se pune din start eticheta corupției și ilicitului pe numele lui Hunter Biden și Compania.
    O fi, domnule Popescu, este cât se poate de plauzibil, dar ne puteți furniza și dovezi ?
    Eu aș putea suspecta că orice acord / memorandum / contract, etc încheiat la nivel politic de oficialități românești cu parteneri de peste Ocean este ilegitim și purtător de corupție la nivel inalt, din două motive simple:
    – Lipseste transparența;
    – Avantajează preferențial și invariabil doar o singură parte;
    Deci, cred că este irelevant pentru România cine câștigă funcția de președinte în State, deoarece marii producători de arme lucrează direct cu Guvernul american, în mod transpartinic.
    Simulacrul de democrație din SUA este profund ipocrit și destinat fraierilor care încă mai cred în valori, deși puțini mai știu care sunt valorile în numele cărora își consumă energiile negative.
    Închid cu o cugetare proprie: De aproape o sută de ani, Forța și Corupția sunt fețe ale aceleiași monezi: Dolarul.

    • @ZeV:”.Poate domnul Popescu ne oferă și câteva detalii ckarificatoare despre mult discutatele afaceri ale faniliei Biden în România ?
      Mai concret, ce s-a preconizat și ce s-a realizat, cine și ce (cât) a beneficiat.
      Toată lumea românească speculează fără să spună nimic concret, dar se pune din start eticheta corupției…”
      ======
      Domnule dragă, exact cum spuneți, lumea speculează. Nu numai lumea românească, dar mai ales aceasta.

      Nu-mi plac speculațiile, ba chiar mă oripilează și nu dau atenție diverselor teorii conspiraționiste.
      Mai ales din lumea politică și mai ales în campaniile electorale.

      Dacă se dovedește că ceva este ilegal și există o condamnare, abia atunci se poate vorbi.
      Speculațiile sunt irelevante, sunt tendențioase, sunt subiecte de scandal și de dezbinare în societate.

      Din păcate, un rol important în crearea acestei stări de inflamare a spiritelor o are mass-media care, pe zi ce trece, devine mai nocivă și își pierde credibilitatea.

      Și, ca să-i răspund și dlui. Marin, nu nu sunt ziarist, sunt un fost inginer, acum doar un pensionar boșorog, care pe 5 Decembrie, dacă Dumnezeu mă va ajuta, voi împlini 3/4 de secol.

  6. Ce investitii a facut Biden-Obama in Romania? Vorbe si sustinerea unor jocuri politice. Nu am simtit ca au fost sinceri sau prieteni cu Romania. Singurul interes real a fost al „prietenului” Gitenstein sa puna mina pe Fondul Proprietatea, si ca familia Biden sa poata prospera foarte rapid prin relatia lui „tati”, din pozitia sa de putere din SUA, cu amaritii din estul Europei care fac coada sa pupe mina Tatucului.

    Am zero incredere in Biden-Kamala, si in special in Kamala, pentru ca vremea lui Biden s-a dus, a ramas fantoma sa pe Pamint. Kamala e cea care, are sansa sa devina prima femeie sefa de stat in SUA nealeasa prin vot – spre gelozia lui Clinton H. Pe mine ma sperie ce nu are in cap, si cred ca sub ea vor continua violente de nedescris daca agenda sa de nationalizare, de „egalizare” va fi impusa americanilor. Nu e exclus sa vedem chiar si un razboi civil sub Kamala in care albii isi cer drepturile constitutionale.

    Mai mult, ma tem ca un regim democrat „progresist” va avea un acord si sutinere din partea conducerii liberale a Canadei (dar si NDP, Green Party), care promoveaza acest tip de „identity politics” in final impotriva albilor, de divizari pe baza rasiala, religioasa, sexuala etc. Deunazi la TV o doamna profesoara de culoare cerea sa se introduca obligatoriu ca materie de invatamint in Canada un curs nou „Istoria Negrilor in Canada”. Bun, sunt de acord daca se introduce si „Istoria Albilor din Canada”. Nu stiu daca se intelege in Romania absurdul la care s-a ajuns cu societatile astea „progresiste”. Dar nici aici nu se inteleg nimic din experienta noastra cu comunismul, asa ca istoria se va repeta.

  7. Noile atacuri barbare de la Nisa confirma pentru a cita oara ca Islamul, spre deosebire de crestinism, e o religie fanatica, cu adepti fanatici care comit crime de Evul Mediu in sec 21.
    Nu cred ca mai exista solutii de „integrare” europeana si nord-americana pentru islamici. Islamul nu poate sa co-existe in acelasi spatiu geografic cu crestinimsul. Chiar si cei care nu sunt crestini, atei, sau din alte religii sunt considerati en gross dusmani ireconciliabili cu islamul.
    Stiu ca Biden-Kamala si democratii vor sa aduca cit mai multi in SUA, sa inteteasca macelul in numele „diversitatii”. Daca ajunge flacara islamismului extremist si in America de Nord chiar va fi un macel oribil. Va fi care pe care…

    https://www.dw.com/en/deadly-knife-attack-near-church-in-french-city-of-nice-leaves-three-dead/a-55431196

    • @trexsr:”Islamul nu poate sa co-existe in acelasi spatiu geografic cu crestinimsul.”
      ============
      Cheia este: „în același spațiu geografic”.

      Am mai avut discuții pe tema incompatibilității culturilor în cadrul multiculturalismului. Nu numai islamismul.

      Rămân la opinia pe care am mai spus-o că „multiculturalismul ghiveci”, ăla în care îndeși într-un singur spațiu culturi incompatibile, este sursă de instabilitate socială și nu de conviețuire pașnică și armonie.

      Amestecul de culturi este o iluzie. Civilizațiile primitive sau aflate în alte stadii de dezvoltare istorică au tendința de a domina și o fac cu succes în dauna societăților idealiste care refuză să vadă pericolul anihilării pe care-l reprezintă invaziile primite necondiționat cu brațele deschise.

      Trezirea din visul societății integrate și multiculturale va fi dureroasă.
      De fapt, trezirea a început atât în America cât și în Europa.

      Multiculturalismul este bun doar dacă fiecare civilizație se dezvoltă separat în spațiul ei natural de dezvoltare, în mijlocul societăților care au creat-o și care singure o pot îmbogăți și o pot dezvolta spre o compatibilizare universală.

      Pentru asta este nevoie de un proces natural de evoluție culturală, nu de formarea rapidă și obligatorie a altui „om nou”.
      Impunerea asimilării in cazul „multiculturalismului ghiveci”, nu face decât să provoace reacții violente și „clashul (ciocnirea) civilizațiilor” intrate în coliziune directă.
      Exemplul tragediilor din Franța este elocvent.

  8. Erdogan este autorul moral al acestor crime abominabile, pentru ca el a indemnat la ura prin discursul sau impotriva fracezilor. Si sa nu uitam ca si in Arabia Saudita a fost un atentat asupra unei garzi de la Ambasada Franceza, asa ca de dusmani nu ducem lipsa, noi crestinii.

    Trebuie sa ii dau dreptate lui ZeV intr-un aspect. Logic, chinezii sunt raul cel mai mic pentru rasa alba, si avem acelasi pericol comun: islamismul fascist-terorist. Nu am auzit de chinezi teroristi, care sa omoare albi din cauza religiei sau a ideologiei diferite. Ca sa existe insa sansa unei reconcilieriali reale care sa duca la o alianta cu civilizatia euro-atlantica (si crestina) chinezii ar trebui sa lamurasca chestiunea cu virusul ucigas…au murit peste un milion de oameni din cauza unui virus ce vine din China.

  9. Cum am scris si pe Facebook, mult mai utila ar fi o analiza OBIECTIVA. Sau, daca mergem pe subiectivism, sa vedem si o parere (subiectiva) in favoarea lui Biden.

  10. Donald Trump, în cuvântările sale, pedalează pe suveranitatea națiunii americane, pe valorile morale, pe familie, credință. Acum, depinde care sunt valorile în care mai cred, acum, americanii. Joe Biden pare că suferă de Alzheimer.
    Noi avem o mare problemă: Biserica Ortodoxă și Preafericitul Patriarh. Au început analfabeții să atace BOR și pe Preafericitul Patriarh pentru că acesta, în predica sa, a prezentat un eveniment istoric, consecința acestuia și a citat din Matei. De asemenea, la sfârșitul slujbei a arătat diferența dintre disciplină și rânduială. Nu a pomenit cuvântul Guvern, nu a jignit pe nimeni. Însă postacii analfabeți au atacat, au jignit, au făcut referiri la primitivismul antic și medieval al bisericii. Ce poți cere de la C.T.V. , care prin toți porii pielii lui emană ură și răutate sau de la Caramitru Junior, care este intoxicat cu doctrine străine de mentalitatea românilor? Sunt mari manipulatori sau nu cunosc istorie? Biserica este aceea care a făcut primele traduceri în limba română ( nu au fost traduse doar cărți religioase, ci și de istorie, filosofie: Herodot și Aristotel au fost traduși, prima oară, în mănăstiri), creând limba literară română; primele tiparnițe tot pe lângă mănăstiri au existat ca și primele școli. Atunci, unde este primitivismul bisericii? Cum își permite nenea ăla, cu trening și pantofi de lac, să-l facă analfabet pe Preafericitul Patriarh? Sau cum își permit postacii să atace , în maniera lor vulgară, de frustrați social, psihic și intelectual, instituția cu cea mai mare încredere ( conform sondajelor) și pe slujitorii ei? Câte ore de voluntariat sau câte ajutoare au dat acești useriști, persoanelor cu nevoi speciale, copiilor orfani, bătrânilor? Ce fac ei, înafara faptului de a batjocori, pe toți care nu sunt la fel de răi, inculți, amorali și imorali ca dânșii? Să bage în capul lor sec, ceea ce a spus Matei ( dacă știu cine este Matei) : ,,„Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit. Ce seamănă omul, aceea va şi secera.”

Lasă un răspuns