Am publicat o nouă carte: „Hronograf sau despre numărarea anilor”

Săptămâna trecută a iesit din tiparul Editurii Rao o nouă carte a mea, volumul 9 din seria Blog’n Roll, intitulată „Hronograf sau despre numărarea anilor”. Cuprinde 215 postări din 2016. O frescă fascinantă a acelui an.

Cred că a ajuns deja in librării.

23 de gânduri despre “Am publicat o nouă carte: „Hronograf sau despre numărarea anilor”

  1. AM SA MA INTERESEZ , FIIND UNUL DIN CEI DORNICI DE A ACHIZITIONA ACEASTA CARTE, (VOLUMUL,9…) CU INTERESUL DE A O CITII.

    AM FOST SI SUNT OMUL, CARE IN PERMANENTA , M-AU ATRAS IMAGINILE, CUVINTELE CU SUB-INTELES…CARTEA , VOLUMUL 9 IN OPINIA MEA , COPERTA CARTII CU A SA IMAGINE …ARE UN SUB-INTELES …SPER SA NU FIE O BARIERA, A VIITORULUI, CU CARE ROMANII SE VOR CONFRUNTA .

    TOT IN OPINIA MEA, ASPECTELE VIZOALE , CELE DIN INTERIOR SI EXTERIOR , MA FAC SA PRESIMT, CA VOM PARCURGE , DIN PACATE, UN VIITOR , FIECARE CU A SA CRUCE…NU PREA CONVENABIL EXSISTENTEI UMANE SI NU NUMAI.
    ASTEPT CU NERABDARE ALEGERILE DIN SUA , CELE MAI SEMNIFICATIVE… ALEGERI , CARE VOR DESEMNA VIITORUL PRESEDINTE . DE CE ? ( ELE DECID DERULAREA SISTEMELOR POLITICE , A ALTOR TARI , IN
    SPECIAL A CELOR SUBDEZVOLTATE PRINTRE CARE SI ROMANIA , IN URMATORII ANI… ) ( O TARA SUBDEZVOLTATA , ESTE ACEIA CARE NU MAI PRODUCE…CARE, SISTEMUL POLITIC, PRIN REPREZENTANTII SAI, NU MAI DECID!…)

    PS ACELEASI SEMNALE , ACELEASI MESAJE PE TELEFON, REFERITOR LA RESPECTAREA CAT MAI CORECTA A PURTARII , BOTNITEI…DINSTANTA RESPECTIVA , SI „SPALAREA” PE MINI, VAI DOAMNE, ROMANII SUNT NESPALATI…MA FACE SA CRED CA, VA URMA, O NOUA „INCATUSARE”… A LIBERTATII UMANE!

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL, POLITICIANUL AUTENTIC!

  2. Radu Humor
    …Pornind de la serurile încercate de americani în India, dar și de la multr alte experimente, cred că
    Omenirea (mai) are o singură șansă: Să se trezească la realitate și să respingă în bloc dictatura antichristului de peste Ocean, care pur și simplu nu mai încape pe această planetă. Atenție, nu mă refer la poporul american, in integrum.
    Mi se pare de exemplu de neînțeles că nimeni nu îndrăznește să spună public că un dement, susținut de stat (Elon Musk n.r.) , mult mai periculos decât Bill Gates, tratează spațiul cosmic din proximitatea Pământului ca pe un domeniu privat, sau ca pe o altă ,,stea” pe steagului unchiului, lansând sute de minisateliti, evident cu scop militar, fără să-si pună problema că poate deranja activitățile de cercetare astronomică, sau navele/ sateliții altora. Dacă nu este oprit, acest nou Mengele va experimenta și pe oameni, nu doar pe porci… probabil pentru a estompa diferențele…

    • #ZeV: ”serurile încercate de americani în India …Omenirea să respingă în bloc dictatura antichristului de peste Ocean …dement, susținut de stat (Elon Musk n.r.) , mult mai periculos decât Bill Gates … minisateliti, evident cu scop militar … acest nou Mengele…”
      =======
      Dacă astea sunt indicațiile pe care le primești de la Agenția voastră de propagandă din Moscova, mai ai o scuză. Ordinele se execută, altfel Noviciokul te așteaptă.

      Dar dacă o faci pe cont propriu, cred că ar trebui să iei legătura cu vreun psihiatru. Acum ești amuzant, dar s-ar putea să devii furios și atunci o să te pună în cămașă de forță.

      Dacă ai rămas cu sechele, află că Securitatea s-a desființat și ordinul pe care-l primeai: ”Luptați împotriva americanilor!” s-a abolit. Sau te crezi soldat pierdut în junglă, fidel până la moarte împăratului?

      Oricum, vocabularul limitat pe care-l folosești cu clăbuci la gură și ideile puține și fixe, cred că deja reprezintă semnul apropierii de cămașa de forță.

  3. Anul statuii si al ursului de 190 de kg in centrul Sibiului .
    Anul epopeei de la Euro 2016 , infrangerea in fata Albaniei si a golului luat in ultimul minut in fata Frantei cand nici un carpatin nu s-a ostenit sa se puna in fata lui Payet , cu evidenta intentie de a trage , desi trei mioritici erau in fata lui ….
    Anul in care comediile Securitatii atingeau paroxismul la Stirile TVR cu ” am insotit o inspectie in restaurantele de pe Valea Prahovei ” ( inspectie care se termina cu dosare penale ) , ” ziua de nastere a lui Ciolos ” , ” doamna Ciolos canta ” , ” Brancusi e si al meu ” ( Ciolos in generic publicitar )

  4. Trecand la lucruri serioase , CFR a lansat astazi mega – licitatia ” modernizarea caii ferate Arad – Timisoara ” , 70 de kilometri de cale ferata dubla , cale ferata noua , 850 milioane de euro din care 85 % vin de la Uniunea Europeana , un mare cadou pentru Romania daca Legea Achizitiilor Publice , adoptata tot in nenorocitul an 2016 , va fi schimbata .
    Felicitari , CFR .
    Din nenorocire nu avem , in afara cererii de finantare a centurii Bacau , trimisa acum un an si refuzata o data , nici o alta cerere de finantare pentru infrastructura de transport la Bruxelles !
    De necrezut , cererea de finantare pentru drumul expres Craiova – Pitesti , semnata ” intre romani ” in decembrie 2018 , cu lucrari in curs , nu a fost trimisa NICI ASTAZI Comisiei Europene .
    Lamentabil , CNAIR .

  5. off topic
    Circulam zilele acestea si mi-au atras atentia niste corturi asezate pe trotuar. „O Romanie fara hoti”. A cui credeti ca era sloganul (lozinca), a USR. Fara comentarii.

  6. Turcia are o noua ambitie, anume de isi creste influenta in tarile cu populatie turcica musulmana ce au apartinut fostului URSS in Sudul Caucazului si probabil urmind si in Asia Centrala. Atacul direct al lui Erdogan la adresa SUA, Rusia si Franta in ce priveste Nagorno Karabah in fata Parlamentului Turciei, prin care cere celor trei tari – care conduc asa numitul Grup Misnk al OSCE care ar fi trebuit sa se ocupe de problema enclavei – prin care le cere sa nu intervina in conflict, si deci sa lase Turcia sa actioneze confirm noilor interese, anunta un nou capitol conflictual care sa readuca Turcia in prim plan regional.

    Problema este ca actiunile militare directe ale Turciei, membra NATO, de a isi sprijini „aliatul” (Azerbaijan) sau un raspuns al unei alte tari la actiunile sale militare, de exemplu Rusia, vor constitui un atac asupra unui membru NATO, si la cererea Turciei vor implica celelalte tari membre sa apere un stat care nu mai poate fi controlat. Intrebarea imediata este: de ce mai risca NATO sa mentina Turcia ca membru, dupa atitea semnale ca acest membru fie se razboieste cu un alt membru (Grecia), fie in exteriorul tarii (in Siria, si mai nou in Azerbaijan), fie achizitioneaza sisteme de rachete care nu pot fi racordate la sistemele NATO, cumparate de la un stat neprieten pentru NATO (Rusia), si care are o noua agenda proprie expansionista ce pericliteaza pacea regionala? Inteleg ca strategic Turcia e importanta pentur SUA si alianta, dar, daca SUA are noi prieteni in regiune, de ce nu incepe sa isi mute piesele strategice acolo?

    Stiu ca lucrurile astea necesita timp si resurse, dar Turcia apare ca o fractura in alianta trans-atlantica, care ii afecteaza direct securitatea si interesele. Poate ca se asteapta totusi o schimbare de regim, desi s-a incercat si nu s-a reusit. Iar regimul tip islamic al lui Erdogan are multa tractiune la electoratul anti-american si anti-UE din Turcia. Cine ii va lia locul in viitor nu cred ca va mai schimba macazul crearii unui nou Sultanat, dupa ce vor fi treptat adaugate bufferele turcice din zona.

    Necunoscuta e insa Rusia, pentru ca ea este cea mai afectata de avansul si agresivitatea Turciei, si nu e clar cum va actiona in spatiul post-sovietic, unde are si ea pretentii de influenta si, daca trebuie, dominatie. Dar un razboi direct Rusia-Turcia pare de neimaginat in acest moment, pentru ca ar antrena NATO in joc, si nu imi e clar daca interesul NATO este intre in jocul lui Erdogan.

    https://www.reuters.com/article/us-armenia-azerbaijan-idUSKBN26M5IJ

      • „Nu va e de ajuns?”. Adica spui ca eu si catzelul meu am declansat razboiul intre Armenia si Azerbaijan, sau ca il sustinem? Ti-au schimbat tratamentu’ , sau locatia? Nu te mai lasa sa iti faci plimbarile prin curtea institutiei? Sper sa nu te stringa prea tare cu halatu’.
        Ce dialog util pot eu sa am cu o minte ratacita care are vedenii cu SUA ca fiind anti-Christ-ul? Bine, sanatate multa sa-ti dea Domnul!

  7. Felicitări! Felicitări! Felicitări!
    Eu știam că grafia se traduce prin scriere, descriere (geo grafia = descrierea Pământului), dar probabil că înseamnă și numărare.

  8. Îmi plac Rafila și Streinu-Cercel, indiferent de partidul în care se înscriu sau dacă nu se înscriu în niciun partid.
    Îmi plac oamenii de știință, cercetătorii, îi ascult cu interes și plăcere, pentru că ei se bazează pe date exacte.

  9. Cine suntem noi sa comprimam timpul, sa-l reducem la zile, ..luni..ani..sa-l numaram? Timpul este nesfarsit. Noi doar trebuie sa-l respectam, sa-l pretuim si sa-l urmam.

  10. Un articol foarte interesant despre un tip de coruptie si crima organizata ce implica miliarde de EUR care se „muta” din Est in Vest, bani care sunt spalati de banci europene ca Deutsche Bank si mai nou ING din Polonia, cu ajutorul masiv al guvernantulor din aceste tari (Rusia, Ucraina, dar si Moldova). Traseul acestor bani este fascinant, pentru ca ei vin inclusiv de la FMI pentru a ii ajuta pe unii si pe altii, in cazul asta pe ucraenienii „democrati” ai noului Presedinte Zelenski, care au sifniat peste un miliard de dolari de la FMI. Sunt impicati evident si apropiati ai Presedintelui Putin in alte cazuri.

    Ce „zguduie constiintele” este ca acesti politicieni alesi, si mult iubiti in tarile lor practic inseala asteptarile electoratului sifonind fonduri din Vest, pe care le personalizeaza si le fac sa dispara inapoi in Vest folosindu-se de bancile corupte ale Vestului. Banii practic, in mare parte ajung inapoi in Vest, in buzunarele private ale unor oligarhi hoti, care isi fura poporul intr-un mod sofisticat.

    https://www.dw.com/en/how-ing-bank-in-poland-helped-russians-launder-money/a-55322399

  11. Prima doamna a Republicii Moldova , o oarecare Galina Dodon : ” in familie vorbim rusa si moldoveneasca ” .
    Si hotul striga ” Prindeti hotul ” , Rusia , care a transformat in Era Dodon cele 6 judete de peste Prut intr-o anexa a serviciilor sale , preveste ca ” SUA pun la cale o revolutie la Chisinau la 1 Noiembrie cu ocazia alegerilor , ca in Bielorusia si Kirghizia ” .
    Da , tovarasi de la FSB si de la zisul serviciu de Securitate al Republicii Moldova , ” revolutie ” ca in 2009 cand membri Omon puneau drapelul Romaniei pe Parlamentul de la Chisinau dupa ce spargeau tot ce le iesea in cale si nevorbitori de romana si vorbitori doar de rusa atacau si distrugeau in centrul orasului …

  12. A vorbit domnul Zuckerman prea repede , s-a pripit ?
    Daca SUA vor sa impuna Romaniei lucrari in infrastructura de transport date firmelor americane si finantate de Romania cu dobanda ( liniile de credit americane pentru lucrari , bineinteles , supraevaluate , vor ramane linii de credit – imprumut ) – dupa cele doua reactoare nucleare la opt miliarde de dolari ( cand in 1996 si 2005 aceleasi costau doua miliarde de dolari ) .
    In domeniul rutier ce pare sa intereseze SUA ar fi o legatura Salonic – Klaipeda care la noi ar intra la Bors spre Oradea apoi Arad si continuare spre Bulgaria , Vidin , pe directia Lugoj – Caransebes – Herculane – Drobeta Turnu Severin – legatura aduce plus valoare si crestere economica in Vestul tarii in Crisana si Banat dar prelungirea spre Drobeta Turnu Severin traverseaza zone putin populate – da , Mehedintiul va avea legatura cu Europa de Vest pe la Cerna dar zonele servite sunt excentrate si ruta putin folosita in interiorul tarii – Craiova si Resita sunt la 60 , 30 kilometri distanta , la fel Targu Jiu …
    Mult mai importanta ar fi legarea Brasovului de Sibiu pe autostrada , apoi a Bacaului de Brasov !

  13. Pentru 52 de kilometri de autostrada terminati intre Gilau si Campia Turzii si pentru 60 de kilometri de autostrada terminati intre 30 si 50 % intre Biharea si Suplacu de Barcau ( deci 112 kilometri lucrati in total dar terminati doar 52 de km ) Romania a platit companiei americane 1,5 miliarde de dolari .
    Distanta intre Oradea si Arad este de 135 de kilometri , intre Lugoj si Calafat distanta este serioasa , 261 de kilometri , plus trecerea muntilor la Herculane .
    Daca regula Bechtel din 2007 – 2011 este pastrata si cine crede ca nu va fi la fel , SUA ne vor impune un contract pentru Oradea – Arad , pentru 135 de kilometri in campie , de cel putin doua miliarde de dolari .
    Pentru Lugoj – Calafat , cei 261 de kilometri , cel putin 4 miliarde de dolari .
    Ca titlu de comparatie cei 112 kilometri de drum expres intre Craiova si Pitesti costa 800 milioane de dolari , cei 100 de kilometri de autostrada in cerc in jurul Bucurestiului costa 1,4 miliarde de dolari , cei 70 de kilometri de autostrada intre Turda si Sebes costa 800 milioane de dolari , cei 30 de kilometri in munte intre Tigveni si Cornetu costa 1,4 miliarde de dolari – stiind ca aceste sume sunt decontate in proportie de 85 % de Uniunea Europeana .

    • Musiu, mult parapon pe americanii ăștia care ne impun să facem șosele pe bani.
      Chiar. Dacă le și fac? Cum să mai vărsăm lacrimi de crocodil și să ne revoltăm că guvernul român, ăla care o fi, nu face și nu drege și tot cozi de mașini așteaptă ore întregi să parcurgă 30 de km.
      Mai bine să ne lase naibii, americanii ăștia cotropitori și jefuitori să ne bălăcărim între noi.

      Ce să spună și securitatea? Dacă nu-și bagă ea o codiță, n-ar fi securitate. Poporul trebuie ținut în frâu, ba cu o conspirație, ba cu oamenințare, ba cu un zvon, ba cu o revelație ”din surse sigure”, ba cu sperietura ”trebuie să fim vigilenți că vin americanii”.

      • Pardon , care ne impun contracte cu ei fara sa putem alege nici constructorul , nici pretul , nici traseul .
        Daca ne obliga la miliarde de dolari de varsat lor pentru lucrari , de ce nu aleg trasee in zone circulate si de mare interes , Sibiu – Brasov sau Constanta – Tulcea – Isaccea – Braila de exemplu ? De ce ne trimit pe coclauri la Drobeta Turnu Severin si Mehadia ?
        Americani care supra-evalueaza costurile ( vedeti cele doua reactoare ) si santierul autostrazii din Cluj in 2007 – 2010 .

  14. Fiind chiar intrigat, am citit cu atentie „Laudatio” Ministrului de Externe al Germaniei dl. Heiko Maas (textul complet la linkul de mai jos) adresat dlui. Iohannis cu ocazia decernarii premiului Otto pentru contributia sa (inalta? profunda? penetranta?) la integrarea europeana. Citind textul, mi-au dat din nou lacrimile, tot de invidie, pentru ca si eu ar fi trebuit sa primesc acest premiu si sa fiu „fudulit” de elita germana: si eu iubesc Europa si n-am facut nimic pentru ea. Dar, nefiind „minoritar”, si nici sas, evident, nu am sanse sa ma remarc pentru lenea mea de face ceva pentru propasirea pe inalte culmi ale Europei. Cel putin, in contrast cu dl. Iohannis caruia Europa ii poarta paltonul si ii plateshte calatoriile, iubirea mea pentru Domshoara Europa e simpla: ii dau bani si ea imi arata frumusetile ei, si daca ii dau bani si mai multi, ma face sa ma simt bine.

    Ca sa fim sinceri, nici macar nemtii, permanent asudati in cautarea perfectiunii prin frictiune (ma refer la motoare), nu au gasit nimic de spus concret despre contributia dlui Iohannis la integrarea europeana…noroc cu „minoritatile” ca altfel ne lasau in mina rusilor, noi fiind un pic cam prea ortodocsi pentru gusturile lor. Ei, nu-i bai, mai imi torn un paharel de schnapps, c-asha se scrie istoria, mon cher…pardon, meine liebste Herr Iohannis.

    https://www.auswaertiges-amt.de/en/newsroom/news/maas-iohannis-emperor-otto-prize/2406342

  15. Donald Trump față în față cu previziunile lui J. Edgar Hoover pentru SUA, valabile și pentru România: „Individul, pus în fața unei conspirații atât de monstruoase, nu poate crede că există. Mintea nu are capacitatea de a realiza răul care a fost introdus”
    P.S.
    Ne tot întrebam mulţi dintre noi de ce o fi nevoie de încă o poliţie , cea locală ? Pentru ce să plăteşti nişte salarii babane din bugetele locale pentru a ţine nişte trântori, care nu fac nimic altceva decât să amendeze pe cei care parchează fără să achite taxa de parcare . Ei, iată că acum se dovedeşte că minţile din umbră ştiau încă de acum 10 – 15 ani, poate chiar mai mult, că va veni covidişul ăsta şi iată cine sunt cei care au împânzit lumea cu amenzile lor pentru refuzul purtării de mască !!!Deştepţi băieţii, dar proşti românii : dacă văd un grup de 4-5 vlăjgani bruneţi ce poartă măşti numai când dau câte-o spargere sau aruncă bancomate în aer, trecând ţanţoşi fără mască, că-s la plimbare, nu la furat, voinicii poliţişti nu ştiu cum să se facă neobservaţi, dar când văd o bătrână doar cu „masca” pusă de ani , să te ţii jigniri şi apostrofări, dacă nu şi amendă pentru încălcarea legilor !
    Care legi măi nesimţiţilor, că dacă-i lege e pentru toţi, chiar şi pentru hoţi !
    Şi apoi de unde să aibă bătrânica bani, admiţând că are bunavoinţă de a se sufoca în botniţă, s-o schimbe din două în două ore, cum prevede legea lui Arahat şi-a altora ca el, chiar mai cu moţ ?!
    Că dacă poartă de la începutul grozăviei aceeaşi cârpă, de-abia atunci împrăştie microbul lui Iohanus, Orban, Rafila, sau Cercel cel mişel sărit în braţe la PSD-el, la restul românilor, un fel de muie RSR !
    P.PS.
    OMS recomandă prudenţă, nu demenţă, ba chiar i-a scăpat printre degete că n-ar fi dracul chiar atât de negru, iar Fauci şi ai lui, nu chiar atât de idioţi cum i-a făcut mama lor, că Trump doar le-a adus aminte !

Lasă un răspuns