„Tratatul de la Trianon” – tema revistei Fundatiei Europene Titulescu

Începând de săptămâna aceasta, primul număr al revistei Fundației Europene Titulescu – Perspective – există și în format fizic. 250 de pagini. Tema este extrem de importanta – Tratatul de la Trianon.

Pentru cei care doresc să o achiziționeze, vă rugăm să trimiteți un mail la adresa Fundației ( fundatiatitulescu2013@gmail.com ) pentru a afla mai multe informații referitoare la preț și modalitatea de a intra în posesia ei.

Vă mulțumim!

10 gânduri despre “„Tratatul de la Trianon” – tema revistei Fundatiei Europene Titulescu

  1. Mi s-a parut interesant acest articol despre doi teroristi islamici care erau la „studii” in Romania la Sibiu, dar pe care SRI i-a gasit ca lucrau cu Al Qaeda si pregateau un atac terorist in Romania. Autoritatile romane i-au expulzat si le-au interzis sa intre in Romania 15 ani.

    Eu zic „Bravo” autoritatilor romane, dar Curtea Europeana A Drepturilor Omului (CEDO) spune ca Romania le-a incalcat drepturile teroristilor, pentru ca nu le-ar fi dezvaluit motivele (considerate clasificate de partea romana). Deci sarmanii teroristi nu s-au putut apara. Poate ca acest CEDO ar trebui sa-si schimbe numele in Curtea Europeana a Drepturilor Teroristilor? Sa ne cerem scuze teroristilor ca nu i-am lasat sa-si indeplineasca misiunea data de Allah sa omoare crestini?

    https://www.mediafax.ro/justitie/muhammad-si-muhammad-vs-romania-cedo-a-condamnat-romania-in-cazul-studentilor-pakistanezi-din-sibiu-acuzati-de-terorism-19665067

  2. Aflam cu deosebita tristeze ca rusii de la Yango isi muta lazile inapoi la Moscova, nemultumiti de „rigiditatea legislatiei” din Romania. Eu am stors o lacrima.

    ZeV, nu fii suparat, tie o sa iti ofere un ride gratis intr-o tancheta super-luxoasa cu destinatia Prednestrovie sa te unesti in siguranta si comfort cu fratii tai LOL. Apropo, unii analisti rusi la Rossya 24 & Pervay Kanal se dau cu capul de pereti azi ca au mentinut conflictele inghetate, cu referinta la Nagorno Karabah, si ca nu au facut nici un efort diplomatic sa le rezolve in favoarea lor. Rusii au realizat ca vremea diplomatiei trece chiar si pentru ei, si ca o operatiune militara ruseasca poate sa nu le mai fie de folos, odata ce alti actori sunt implicati in conflict. Mi se pare o abordare corecta, realista, inclusiv la situatia din Transnistria si scenariul pe care eu l-am descris. O operatiune militara a Rusiei – fie ea si a omuletilor verzi din detasamentele lui Wagner – pornita din Transnistria pentru a produce un coup d’etat in Republica Moldova pentru a ii mentine pe pro-rusii lui Dodon la putere poate parea neverosimila, dar stratregii lor au inclusiv acest scenariu si multe altele pregatite. Problema lor in Moldova nu e doar Transnistria, ci faptul ca mentinind si spijinind acolo un regim anti-romanesc/pro-rusesc au inghetat intreaga Republica Moldova in relatia cu Romania si UE. Sper ca Freud sa ii ajute totusi pe cei care iau decizii.

    https://www.mediafax.ro/economic/rusii-de-la-yango-se-retrag-de-pe-piata-din-romania-legislatia-din-domeniul-ride-hailing-este-rigida-19657614

  3. Se pare că PSD a ținut cont și de sfaturile dvs, nu cred că este o simplă/dublă coincidență.
    Aflăm că pe listele din București au fost cooptați doi dintre cei mai valoroși oameni ai momentului, prof Rafila la Senat, respectiv prof Streinu Cercel la Camera Deputaților.
    Regret în schimb neincluderea domniilor Iordache, Nicolicea și Șerban Nicolae, ceea ce va contribui la scăderea standardelor de competență juridică în Parlamentul României.
    Da, s-a greșit în ceea ce privește forma și…viteza de promovare a Ordonanței 13, un document absolut necesar și perfect constituțional la momentul istoric în care ne aflam, după o lungă perioadă de politizare basisto-securistă a justiției.
    PSD a realizat că nu te poți opune frontal curentului, uneori te apleci, te agăți de o piatră până trece șocul torentului nimicitor de suveranități. Una dintre acestea ,,pietre” este, fără dubiu, Biserică Națională.
    Sper totuși că pesediștii nu vor rămâne înțepeniți în poziția umilitoare de slugă euroatlantică, similară partidelor asociate cu dreapta politică antiromânească și să
    revină la verticalitate. Este foarte adevărat că și poporul român trebuie să facă, la rându-i, același lucru dacă își dorește un viitor demn de națiune liberă între celelalte popoare ale unicei lumi terestre.

  4. DESPRE COMPETENȚĂ ȘI PROFESIONALISM CU LUDOVIC ORBAN

    Reporter: „Domnule premier Ludovic-Întâiul și Orban-cel-Bun, doresc ca astăzi să omagiem activitatea dumneavoastră guvernamentală exemplară, precum și echipa formată din specialiști FANTASTICI (așa cum bine spunea domnul ministru Cîțu Vasilică Florin, nu demult, că pe români îi așteaptă «LUCRURI FANTASTICE») precum și să aduc prinosul nostru de recunoștință și pentru oamenii numiți de dumneavoastră, pe înalte criterii de competență, în diferite posturi de demnitate publică sau prin instituții ale statului!”

    Ludovic-cel-Bun, de profesie premier: „Da, recunosc… românii, pe bună dreptate, au așteptat și au salutat acest reviriment istoric! Această insurecție a bunului-simț! Dacă e să o luăm chiar cu modesta mea persoană… Păi, să ne amintim că doamna Violeta Vijulie, o femeie de toată nădejdea, spunea despre mine:

    «…Nu cunosc vreun om, orice meserie sau ocupație ar avea, care să fi umblat mai mult această țară și să fi dat mâna cu mai mulți oameni decât Ludovic Orban. Acesta este secretul care îl face cel mai bun premier pe care l-a avut România după 89 și unul care se înscrie cu mândrie în frumoasa linie a premierilor liberali de la Brătieni încoace.» (Violeta Vijulie, pe pagina ei de FACEBOOK, 25 mai 2020).

    Păi, nu? Au strâns Brătienii atâtea mâini? Au ciupit ei atâtea mămăițe de obraz? S-au spart ei în figuri pe manele? S-au dai ei în tiribombă? Și-au pus ei un clop de 1,2 metri pe țeastă? Au făcut oare poze cu maimuța? Nimic din toate astea… Gândiți-vă, bunăoară, doar la excepționala mea putere de muncă… deoarece în aceeași perioadă în care dădeam mâna cu atâta amar de popor, eram angajat al SC Revicond Canaltech, din Mureș! Zi după zi, cu noaptea-n cap (e doar o expresie populară…), plecam din București, dădeam fuga până în Mureș, semnam condica, îmi îndeplineam atribuțiunile de serviciu ca angajat și abia apoi hoinăream prin țară, la strâns de mâini… Și mai greu mi-a fost atunci când, fiind așa un consultant de succes, m-a angajat concomitent cu Revicondul din Mureș și soțul doamnei Trăilă din București (o femeie minunată, brătiancă veche, cu ascendență in PEDELEUL lui Petrov), pentru ca să-i dau consultanță juridică prin telefon… Și-am reușit! Muncesc și noaptea! Mai ales la Ordonanțe de Urgență, și nu mă plâng!”

    Reporter: „Da. Întreaga țară vă admiră curajul și dârzenia în lupta cu PESEDEUL și impostorii lui neșcolarizați! Aș propune să ne spuneți câteva cuvinte despre unul dintre cei mai elevați, și, în același timp, unul dintre cei mai iubiți miniștri ai cabinetului Orban-cel-bun, domnul Ion Ștefan de la Dezvoltare…

    Ludovic-cel-Bun, de profesie premier: „Desigur. Ar fi de spus că pentru domnul Ion Ștefan cititul este o mare provocare… dar să nu vă închipuiți că omul nu acceptă provocarea… ci, dimpotrivă! Dânsul a avut remarcabile intervenții în Parlamentul României! Vă pot recomanda discursul extrem de incisiv și articulat din 8 iulie 2020, când ministrul nostru cel vrednic s-a luptat pe viață și pe moarte cu un text mai amplu decât se aștepta și a reușit cam așa:

    «…Fiecare răspunde pentru lips…lipsa de performanță și ne…e…erealizările lui… totuși vă mulțumesc că-mi dați ocazia să prezint Parlament…tului munca mea din ultimile lu… opt luni. Am scos la iveală mata…praz…lâcurile făcut… făcute ani de-a rândul de PSD… Urmează ulti… utili… tățile de bază… și cinci sute șaptezeci și noi… cinci sute saptezeci și nouă de contracte de finanțare în cele mai sărate… sărace zone ale României. Am finanțat treizeci de cămine studențești care tat… tăt… totalizează … și avem finanțari și la univertiz… universi… tatea Dunărea de Jos din Galați… sau la Universitatea Ploești și gaze… din Ploiești… și cinci pationa…re am rea… reli… reziliat! Administrația PSD o s-o înlocuiesc cu una bazată pe meritro…crație și pe reste… res… pectul legii și a cetățeanului!»

    Cred, în calitate de premier al României, că e timpul să admitem deschis: chiar dacă un om nu știe să citească sau să scrie, asta nu înseamnă că nu poate fi un bun ministru liberal al Dezvoltării!”

    Reporter: „Da, aveți perfectă dreptate! Să vorbim puțin acum și despre competențele domnului Laurențiu Baranga, numit de dumneavoastră șef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor…”

    Ludovic-cel-Bun, de profesie premier: „A, da! și el… tot un băiat de excepție. Da’ i-au dat greu la Bacalaureat. Inuman i-au dat. Cred că un pesedist a făcut subiectele. Adică d-alea, știi, cu analiză matematică, ehe!… nu s-au gândit că dânsul, fiind strungar, n-ar avea cum… L-au rănit, săracu’, în sufletuʹ lui! Că nici omenie nu mai există. El era foarte capabil, dar a avut un moment de rătăcire, așa cum a și declarat în fața procurorilor, căci între timp și-a adus aminte cum și-a falsificat diploma de Bacalaureat:

    «Cu privire la acuzaţiile aduse declar faptul că a existat un moment în viaţa mea când am avut un moment de scăpare, luând o decizie neinspirată, constând în aceea că prin intermediul unei persoane al cărei nume nu mi-l amintesc am reuşit să obţin o diplomă de bacalaureat din care să rezulte că am urmat cursurile liceale şi am obţinut diploma de bacalaureat. Menţionez că acea persoană m-a asigurat de faptul că obţinerea diplomei de bacalaureat va fi legală, întrucât urmasem cursurile liceale de 2 ani şi o şcoală profesională.»

    Vezi? El a crezut, bietul, că e legal să cumperi diplome de Bacalaureat… n-a știut că nu e voie! Și, oricum, se vede treaba că omul a reușit în viață după aceea. Că, v-am spus doar, era capabil… De exemplu, uitați câte a făcut Baranga între 2007 și 2011: a terminat, cu succes, Universitatea Ecologică din București, un curs postuniversitar la Academia de Poliție, pe urmă și-a luat un doctorat la Universitatea Valahia Târgoviște, a căpătat un Certificat de cercetare științifică al unei universități în Irlanda, ca să nu mai spun de Colegiul Național de Apărare, care era O-BLI-GA-TO-RIU! apoi a frecventat și cursurile postuniversitare psihopedagogice ale Universității din Pitești… Cum să nu predea, în aceste condiții, la Universitatea Titu Maiorescu din București? Că dânsul e lector la Valahia și conferențiar la Titu Maiorescu! Însă, deoarece avea și timp liber, așa, ca un hobby de week-end, s-a calificat în mediere, în evaluare de competențe profesionale, în management simplu și management de proiect, în formare profesională, în… TOATE CU DIPLOMĂ! Astea nu puteau trece neobservate… dânsul era pentru viața cetății cam așa cum a fost Adrian Mutu -BRILIANTUL pentru fotbal… E normal că l-au luat la Guvern în 2009. Dar și el, om serios, nu s-a oprit din studiu, ci s-a mai calificat și în promovarea și facilitarea strategiei UE, devenind apoi înalt funcționar public!!!

    Și-acum spuneți-mi: care ar fi motivul pentru care un cetățean care n-a făcut decât doi ani de liceu și a ratat Bacalaureatul, să nu poată conduce Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor? Aud?”

    Reporter: „Excelentă pledoarie , domnule prim-ministru, pentru adevărata competență! În încheiere, aș vrea să spuneți câteva cuvinte și despre Eduard Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică, o figură luminoasă a perioadei COVID, de care populația își va aduce mereu aminte!”

    Ludovic-cel-Bun, de profesie premier: „Nu am de declarat, la toate răutățile pesediste care s-au vehiculat în mod absurd despre dânsul, decât atât:

    Pesediștilor inculți, analfabeți și incompetenți! dacă unul care a fost șomer conduce Guvernul României, dacă unul care nu știe să citească este ministru, dacă unul care n-a făcut decât doi ani de liceu și n-are Bacalaureatul, conduce totuși, cu înțelepciune, Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor, atunci DE CE MAMA DRACULUI unul care a făcut totuși, doi ani de facultate, până să fie exmatriculat, nu poate fi consilier de stat în România? Eu atât am avut de spus!”

    Reporter: „Vă mulțumesc din suflet, domnule prim-ministru! Acum, după ce am vorbit cu dumneavoastră, aproape că mi-e jenă că am luat licența la Facultatea de Tehnologia Sudurii, din Reșița, din a patra încercare! Trebuia să fiu mai realist în legătură cu cariera mea!”

    Ludovic-cel-Bun, de profesie premier (optimist): „Nu fi trist, tinere! Cu Tehnologia Sudurii, mai ales dacă ai făcut cursurile la seral, ești pregătit oricând să devii ministru de Interne!

    Și cu asta, gata! Că, la cât îți place să stai de vorbă, ai fi în stare să mă întrebi și de studiile vicepremierului Raluca Turcan!”

  5. Iată că adevărul pe care îl intuiam, pare că se confirmă, Remdesivirul promovat agresiv de circarul Trump Donald se dovedește… frecție la picior de lemn. Măcar nu face mai rău, ar spune unii, gândindu-se la hidroxiclorochina ( o altă improvizație chimică periculoasă prin efectele secundare/principale asociate).
    Occidentalii, prizonierii în universul îngust al propriilor orgolii, încorsetați în norme și legislatii labirintice, scormonesc asiduu după lumina salvatoare tot în cenușa propriului imperiu.
    Politicienii dau termene după termene în încercarea disperată de a-și liniști cetățenii exasperați de restricții aplicate …..gradual, adică haotic și ineficient, asigurându-i că vaccinul miraculos este aproape.
    Cred că dacă covidul ar avea, pe lângă inteligență (oricum superioară tehnologiei bazate pe sârme și impulsuri electrice) și trăiri omenești, s-ar prăpădi de râs privind la ignoranța bipezilor care se cred mai presus de natură și biologie.
    Și mai ales s-ar amuza de comportamentul marilor concerne de medicamente care vând, la întrecere, pielea ursului din pădure….sau a liliacului dacă vreți. Unii încep să-si de-a seama că nu mai merge cu profitul obținut necuvenit din comercializarea de bomboane medicinale și suplimente alimentare și întrerup din când în când testele.
    Cred că ar da oricât ca OMS să dispară, pentru că această organizație, încă neaservită statelor și guvernelor, le stă macro-corporatiștilor ca un os în gât.
    Ar fi ilar, dacă nu ar fi trist.
    În acest timp… românii fa febră.. musculară stând cu mâinile întinse spre vest.
    Iată un model de statuie reprezentativă a românului generic, un om încremenit în poziție îngenuncheată cu brațele orient (vest) ate rugător, fără să-si de-a seama, către Satan Mahomed (noul Dumnezeu al ,,lumii civilizate”).

    • (interviu cu Bill Gates)

      ” – În ultimii 10 ani, ați investit 10 miliarde dolari în producerea de vaccinuri, și v-ați dat seama de profitul din urma acestei acțiuni. Pot să spun că m-ați uimit. Puteți să ne dați detalii ?”

      ” – Profitul a fost mai mult decât de 20 de ori banii investiți. Deci, dacă te uiți numai la beneficiile economice, este un profit destul de puternic dacă îl compari cu orice alt domeniu economic”.

      Într-un eseu din revista Wall Street, Bill Gates a declarat vaccinurile ca ”cea mai bună investiție pe care am făcut-o vreodată”.
      Cu vreo 40-50 de ani în urmă, șefii companiilor farmaceutice chiar erau încarcerați dacă vindeau un produs rău în cunoștință de cauză, și ascundeau informațiile despre problemele acelui produs. De atunci, tot ce au făcut este să plătească amenzi. Astfel, este în regulă pentru ei să vândă un produs și să ascundă informațiile despre el, deoarece cheltuiala cu amenda este considerat costul de a face afaceri.

      Cum a ajuns industria farmaceutică să captureze restul industriei medicale ? Deoarece au atât de mulți bani încât mituiesc pe cei de la Institutul Național de Sănătate (NIH), pe cei de la CDC, pe cei de la Agenția Federală a Medicamentelor (FDA), mituiesc asociațiile profesionale, ziarele, Universitățile de medicină, și pe toți ceilalți care-s implicați.

      (Mary Holland, vice-președinte și consilier general la Children’s Health Defense)

      ”Un lucru pe care oamenii trebuie să-l știe despre vaccinurile covid este că ele, astăzi, intră sub incidența legii Prep Act, care a fost adoptată după 11 septembrie și după o panică legată de antrax. Iar această lege îi exonerează complet pe producători. Este practic imposibil să obții vreo daună materială în caz că te îmbolnăvești. Deci, oamenii trebuie să înțeleagă că dacă acceptă vaccinurile covid, sunt pe cont propriu. Dacă te îmbolnăvești pe toată viața, dacă îți pierzi serviciul, dacă vei cheltui foarte mult pe spitalizare … vă doresc succes”

      Un studiu științific, publicat în ”Jurnalul Internațional al cercetărilor privind mediul și sănătatea publică”, a concluzionat că peste 490.000 de mii de copii din India au dezvoltat paralizie ca urmare a polio-vaccinului cu administrare orală produs de fundația Gates, vaccin administrat între 2000 și 2017. Folosind toate șmecheriile tipice, entitățile media și site-urile de verificare a știrilor din Statele Unite s-au grăbit să mușamalizeze povestea. Dar, mulțumită muncii meticuloase a unei echipe de cercetători indieni, adevărul există încă pe site-ul Institutului național de sănătate (NIH).

      Mai multe pe :
      https://saccsiv.wordpress.com/2020/10/17/video-si-transcriptul-in-romana-pandemia-planificata-conspiratia-covid/

  6. Da…am înțeles. Google se crede mai deștept decât oamenii.
    Voi inactiva așa-zisa tastatură inteligentă de pe telefon.
    Să-si dea, n… să te ia de tastatură..

  7. Pentru ZeV
    Ce justifică/demonstrează ”competența” în domeniul dreptului a lui Iordache(fost consilier local la Caracal și absolvent al unei facultăți de drept anonime), Nicolicea(un inginer care are și o hârtie pe care scrie absolvent de ”drept”), Șerban Nicolae(un avocat ”realizat” în politică). Corlățeanu (idem), Cazacioc(Ministru justiției? care nu a avut curajul să o combată pe Kovesi)? Asta este principala slăbiciune a PSD, de aceea au pierdut încrederea electoratului, nu au fost capabili/nu au vrut să-și apropie specialiști în drept cu MAXIMĂ vizibilitate. Au avut doi ,dar și-au bătut joc de ei: M. Pivniceru și T Toader. Nu-i vorbă, nici PNL nu dorește asta.
    Ex..1. În 4 ani nu au avut curajul să lămurească ”geneza” celebrei Ordonanțe 13.
    2 Legi depuse direct în parlament de deputații/senatorii ”specialiștii” în drept ai PSD și RESAPINSE DE CCR cu UNANIMITATE de voturi.
    3.Dacă mai doriți, se poate continua. Este drept, românii, în general, consideră că începerea unei acțiuni începe cu ”AȘA VREAU EU” și NU cu examinarea implicațiilor legale ale acesteia.
    4. A considera că un absolvent al unei facultăți de drept a DEVENIT AUTOMAT CUNOSCĂTOR ȘI SPECIALIST ÎN DREPT, înseamnă că NE BATEM JOC DE ACEASTĂ PROFESIUNE, veche de peste 2000 de ani sau că nu am înțeles semnificația ei pentru societate.
    5.Vina conducerii PSD,Dargnea,Vasilescu.Manta,Stănescu este cu atât mai mare cu cât știau că ”justiția” este calul de bătaie al GUVERNATORULUI! Nu-i vorbă, și GUVERNATORUL își bate joc de justiție, dar vorbește din prepeleacul prezidențial , unde a fost pus! Cu câțiva specialiști în drept
    recunoscuți, alta era situația astăzi. Îl anihilau pe GUVERNATOR dintr-o singură ”mișcare” , de îl părăseau și ”SERVICIILE”. Dar, nu a fost să fie!
    6.Ce impact ar fi avut la electorat, cei mai mulți oameni necăjiți, dacă AVOCAȚII PSD s-ar fi implicat și ar fi împiedicarea ”vânzării” Sorinei! NIMENI NU A FĂCUT NIMIC , și au lăsat niște oameni simpli să se lupte cu doi amerloci și o ”justiție” care nu-și merită numele!!!

Lasă un răspuns