Noul val al celor „15ooo de specialisti”

Din nou, mantra alegerilor o reprezintă schimbarea clasei politice, inlocuirea „baronilor rosii” (ca să-l citez pe ambasadorul american), a administratiei pesediste. Imi aduc aminte demagogia Conventiei democrate, din 1996, angajamentul de a aduce 15000 de specialisti. Rezultatul a fost catastrofal.

Guvernul „tehnocrat” al lui Ciolos a avut aceeasi pretentie. Rezultatul – catastofal.

Guvernul Orban/Iohannis, confruntat cu epidemia de coronavirus, dezamăgeste tot mai mult. USR, partidul care vrea să salveze România, este contaminat de clasicele bătălii politicianiste, interne, inaintea parlamentarelor.

Exemplul cel mai bun al acestei ipocrizii il reprezintă Laurentiu Baranga, aflat in conducerea unor importante institutii ale statului mai mult de un deceniu. Un „intelectual de tip nou”, fără bacalaureat. Coleg cu „intelectualii lui Băsescu”, cu Gabriel Liiceanu, cu Andrei Caramitru, cu Mihai Neamtu.

A lucrat, ani de zile, la ORNISS. Stiti cine a infiintat ORNISS? Guvernul Năstase. Când? In 2002. A fost promovat apoi la Oficiul national de prevenire si combatere a spălării banilor. Stiti cine a infiintat această institutie? Guvernul Năstase. Când? In 2002.

Fundamentul statului de drept in România a fost pus de social democratie – constitutii, legi fundamentale (inclusiv cele ale justitiei), cadrul legal de functionare a principalelor institutii ale democratiei, reconectarea la lumea occidentală (UE, NATO, eliminarea vizelor).

Contributia dreptei politice o reprezintă Laurentiu Baranga.

27 de gânduri despre “Noul val al celor „15ooo de specialisti”

  1. DESPRE ORNIS! Sunteți în OROARE! Individul cu pricina a fost ”UNS” șef la ORNIS în 2009, dacă nu luăm după presă, căci CV-ul lui a fost șters. Vă amintiți cine numea/deznumea/tăia/spânzura prin 2009 în biata noastră țară? Este încă una din manoperele individului, dar preferăm să ne întoarcem cu spatele și să nu vedem/să nu auzim/să nu vorbim, și uite așa a luat la locale, în Buc, 8%!!!
    Vrem să imităm pe cele trei maimuțe japoneze, dar acelea erau înțelepte, pe când noi….(https://dozadesanatate.ro/cele-trei-maimute-intelepte-lectia/)

  2. Aveți dreptate 100%. La nivel macro ați pus multe cărămizi la baza societății românești. Numai că PSD-ul nu a acționat la fel și la nivel național. Aici e vorba de localități. Primarii nu au acționat în interesul cetățenilor. Nu s-au străduit să dezvolte într-un mod onest localitățile în care erau primari. Nu am o obsesie de tip iohanist cu PSD-ul. Mă tot refer la el pentru că de la celelalte partide n-am nicio așteptare. Ce așteptări poți avea de la partide cu manifestări pe alocuri neofasciste pe alocuri neocomuniste?

    Exemplu:
    Toți se fac că nu văd mizeria din învățământ. Nu e posibil să ai atâtea manuale alternative. Sunt materii la care sunt și 10 manuale alternative. Alternative la ce? E clar că celor din minister le convine să aprobe manuale (știm noi de ce) iar unor profesori le convine ca elevii să nu poată învăța de pe manuale, pentru că sunt proaste, pentru că vor să dea meditații. Și nimeni nu vorbește serios despre chestia asta. N-ar fi foarte simplu să fie un manual oficial, format electronic postat pe un site al ministerului ? Autorii deștepți, care fac manuale „mult mai bune”, să facă manualele fără nicio aprobare. Dacă sunt bune vor fi cumpărate de elevi pentru a studia în completare. Cam cum era cu culegerile pe vremea lui Ceaușescu.
    Sunt lucruri extrem de simplu de rezolvat și care nu costă. Pardon! I-ar lăsa pe unii fără niște venituri mari. Lucruri de genul acesta vi se pot reproșa. Sigur că nu numai dumneavoastră și PSD-ul , care ați și construit ceva, aveți vină în sensul acesta. De la ceilalți nu prea putem să ne așteptăm la ceva cât de cât bun.

  3. Popescule, trexsr

    Va recomand sa va rafuiti mai putin cu cei care traiesc in Romania si sa acordati mai multa atentie „productiilor” nu stiu cum sa le zic ? onirice?!- ale lu Adrian Zaharescu.

    Care nu numai ca a lsat sa se inteleaga ca castigatoirul „corect” al parlamentarelor va fi pana in vecii vecilor Iohannis .
    A da.. Cica prezu vost este fericit ca in Romania exista un guivern .. progresist!
    Nu creeti ?
    Nimic din toate acestea nu s-ar fi putut întâmpla în lipsa unui guvern progresist, democratic în România, care crede în economie de piață. Președintele Iohannis și Guvernul Prim-ministrului Orban, în mai puțin de un an, au transformat România în unul dintre cei mai apropiați aliați ai Statelor Unite. Sub conducerea Guvernului Orban, s-au luat măsuri pentru a consolida statul de drept, pentru a dezvolta infrastructura și pentru a stimula creșterea economică.
    Totusi excr….. sa uita cine era la Cotrocenim si la Victoriei in momentul aderarii la NATO.
    Cat despre dezvoltarea infrastrictirii sub Orban… ma lasati? Ei, da! in primul radn ca nu suntem China ….. ca numa in China se poa face ceva infrastructira in doar 9 luni!!!
    Nu mai zcu despre delirul oniric ca cum ne cac ….. pardon muream pe noi de frica ca „vin chinezii la Cernavoda! Se reintoarce comunismu'” . Cestia de baza este ca firmele americane nu prea s-au arata interesate.. Oare de ce? Astoetau ordinu biroului Oval ?

    Si acu … bomboane pe coliva!
    La evenimentul de semnare a Acordului Interguvernamental cu Departamentul pentru Energie. Zaharisitu zicea ca cum „Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea , unei autostrăzi și căi ferate care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei, dar și pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo” (hotnews, mediafax, nspe a;ltele dar mai ales https://ro.usembassy.gov/ro/ambasadorul-adrian-zuckerman-la-evenimentul-de-semnare-a-aig-cu-departamentul-pentru-energie/)

    Deci , ce sa inteleg din ce zis-a ambasadorul (inca) celie mai mari puteri mondiale, a al;istului strategic samd etc asisderea ?
    Nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea , unei autostrăzi și căi ferate care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk ar insemna ceva nou, care nu s0a mai discutat care e nemai auzit, da?

    Ete scartz! Cu indicbila sa obraznicie Zaharica asta le minte ca-n mahala!!! Minte ca un …… porc de caine (Schweinhund)!
    Cel putin asa reise din declaratia ministrului Lucian Bode:
    Salut iniţiativa Statelor Unite ale Americii – partenerul nostru strategic, care, prin vocea ambasadorului său la Bucureşti, şi-au exprimat dorinţa de a sprijini România pentru dezvoltarea economică, energetică şi acum şi cea a infrastructurii rutiere şi feroviare. Eforturile şi seriozitatea noastră încep să dea roade. Cele două proiecte importante Rail-2-Sea şi Via Carpatia vor primi un sprijin important pentru dezvoltarea infrastructurii care să lege Constanţa, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Aceste proiecte de infrastructură vor fi un real beneficiu pentru economiile statelor partenere, dar şi pentru economiile din regiune. Ambele proiecte, atât Rail-2-Sea cât şi Via Carpatia, implică atragerea de fonduri private. În acest context, anunţul administraţiei americane nu poate decât să încurajeze fondurile de investiţii să susţină aceste proiecte

    Ca cele 2 proiecte (Rail-2-Sea şi Via Carpatia) numai noi nu sunt ! Si nu au de a face mimic cu America !!! Cu SUA! Sau cu obraznicatura Zaharisita!

    Ia sa vedem nitel : Rail-2-Sea : Gdansk-Constanta rail route proposed under the Three Seas Initiative la https://www.railwaypro.com/wp/gdansk-constanta-rail-route-proposed-under-the-three-seas-initiative/ din August 24, 2018 sau
    În legătură cu Summitul Iniţiativei celor 3 Mări au fost adoptate trei Memorandumuri, mai multe proiecte pe care le va propune România. După cum ştiţi, Summit-ului Iniţiativei celor 3 Mări va avea loc la Bucureşti în perioada 17-18 septembrie 2018 şi au fost aprobate proiecte din domeniul digital, transporturi şi energie, care vor intra pe lista proiectelor prioritare ale României”, a declarat, după şedinţa de Guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.” Nelu Barbu! Consilier de stat si purtator de cuvant al guibernului Dancila!!!!(https://www.mediafax.ro/externe/coridorul-feroviar-gdansk-constanta-3-663-km-este-propunerea-romaniei-pentru-summitul-celor-3-mari-17468316)

    Dar Via Carpatia ? Din Wiki :Proiectul Via Carpatia a fost aprobat în anul 2006, când miniștrii de transport din Polonia, Lituania, Slovacia și Ungaria au semnat o declarație comună pentru extinderea rețelei trans-europene de transport prin crearea unei rute mai scurte care va conecta cele patru state[1].

    La data de 22 octombrie 2010, reprezentanții ministerelor Transporturilor din cele șapte țări europene au semnat în Polonia o declarație de susținere prin care traseul va fi extins și în România, Bulgaria până în portul grecesc Salonic, realizând astfel legătura transcontinentală pe axa nord-sud între Marea Baltică și Marea Egee

    Proiect nou ? Poa ptr amalistii si dop[odocii de pe Potromace! Nou!

    Si ia sa mai vedem niste fotografii :
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Via_Carpatia#/media/Fi%C8%99ier:La_Premier_ministre_polonaise_Beata_Szydlo_faisant_une_pr%C3%A9sentation_de_Via_Carpatia.jpg
    Ministrul polonez Beata Szydło prezentând stadiul proiectului în 2016

    Sau mai detaliat :
    https://flux24.ro/wp-content/uploads/2020/10/2.jpg
    v SI :
    https://i.ibb.co/JjfrRtp/carpatia.jpg

    hM… Acest traseu este mai degrana victoria lui Viktator Orban . Parctic „sare” Romania …. Iar partea spre Constnata este pe (onitialul) coridor IV .. ala pe care se gasesc lilieci, broaste, gancaci croitor care trebuiesc protejati si mai patruleaza si stafiile ursilor de pestera!!!

    Adica ca cum sa va zic ?
    Ca cam asa :
    – noile proiecte anuntate de Zaharescu nu sunt nici noi, nici americane!
    – traseele „sar” Roamania. Si ca se zice NATO samd etc … nu prea le vad nici uzul militar !

    Si in rest .. nu stiu cum se face dar daca asa va tratai aliatii de incredere …. Ca nu se poa zice .,, noi am fost si suntem aliati de incredere!!!!

    Insa ar trebui sa pricepeti ca mie, nou , nu ne este cine stie ce frica de China. Insa avem in zona pe cineva care ne ingrijoreaza …. si so hartile traseelpr al;ea ne sunt defavorabile.

    In plus nu poti cere prea multe unui aliat pe care cu regularitate il insulti si il scuioi intre felinare …. Ca asta afcu Zahareu ziele astea – mi-a zis prost, idiot si m-a umplut de scuipat!

    Si nici sa minti cu atat nerusniaere nu este bione.
    O! Da! E plin netu de „entuzsiame” ale unor neinfotmati, pupincuristi, fripturisti ce astepata diverse recompense .. dar oarea sunt si „fialbili” ? Ca sa va tarag atentia – PSD a oincercat s afca acord cu BELL. Cei pe care ii lauda azi ambasadorul vots au fots contra!
    PSD a facut contract cu Bechtel . Drept p[tr care aceiasi favoriti au acuzat PSD de „spaga” si ptr destui Bechtekl este sinomim cu coruptia!!!

    In fine, Popescule imi scriai nu de mult : Mâna întinsă nu înseamnă și nici nu impune demnitate . Da cum este sa iti tii tu mana in buzunarul meu ?!
    Si pe urma sa ma scuipi intre felianre „te dracului de prspt boule!”?
    Ca asta facu zilili astea „diplomatul” vost ce se crede distribuit in rolul Pilat din Pont!

  4. Aveti perfecta dreptate…dar ce folos…dacă de afară ni se baga pe gât  politicieni  de mucava , trădători de neam  si nulități ca intelectuali ..!!!RUSINE  POPOR  ROMAN  CA TE INCOVOI  IN  FATA  UNOR  TRADATORI ..!!Trimis de pe tableta Samsung

  5. …sa nu uitam de anisie – pepsigas, care preda limba romana la liceul „Tudor Vianu”! si lista este luuunga! curat tehnocratie, coane Fanica!

  6. Pai ce facem cu domnul Tariceanu, care a fost unul din exponentii acelei guvernari execrabile, ma refer bineinteles la guvernarea CDR?

    A detinut portofoliul de la Ministerul Industriei si Comertului, 1996-1997. A fost „boss de boss” in Comisia pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare, 1996-2000. Stim cum s-au facut privatizarile si in aceea perioada, vezi Romtelecom. Ca prin minune dupa ce s-a privatizat Romtelecom-ul, noua conducere a companiei a decis sa inoiasca parcul auto, in special masinile de interventie-intretinere, inlocuind vechile Dacii-papuc cu celebrele dubite Citroen (albastre) achizitionate de la reprezentantul Citroen in Romania, care era fix firma detinuta de Dl. Tariceanu. A luat parte in calitate de ministru al industriilor la asa-zisa restructurare a sectorului minier din Romania…stim cum s-a facut si aceasta si cu ce costuri sociale si economice.

    In precampania cat si timpul campaniei electorale din 2004 acelasi domn Tariceanu, alaturi de Basescu, se stie….. vitupera impotriva contractului semnat de guvernul PSD condus de Dl. Nastase cu firma Bechtel. Ulterior in calitate de prim-ministru si-a pus semnatura pe asa-zisa renegociere a contractului cu Bechtel la inceputul lui 2005, rezultatul acelei „renegocieri” il stim cu totii, din pacate.

    Mai deunazi Dl. Ponta si Dl. Tariceanu au pus bazele unei noi formatiuni/aliante/USL2/fuziuni, inca nu se stie exac ce o sa fie. Dl. Ponta ne tot spune ca el este un social-democrat autentic, de rit european si ca una primele din masuri social-democrate pe care le va impune va fi renuntarea la cota unica de impozitare de 16%. Pai cum poti sa fuzionezi sau sa te aliezi cu cineva care a fost principalul promotor al cotei unice si care in continuare sustine aceasta cota unica, respectiv, Dl. Tariceanu?

    Ca Dl. Ponta spune multe si face mai nimic, stiam, nu am pretentii de la el, dar sunt multi din „poporul pesedist” care privesc ca mare admiratie la Dl. Tariceanu. Inclusiv Dl. Nastase se pare ca l-a „reevaluat”.

  7. Păcat că poporul român s-a transformat în populație. Păcat că populației îi place să rămână în iobagie. Păcat că Ion, Vasile , Gheorghe, Grigore îi preferă pe Warner, Orban, Helwig, Cotild Friz etc. Păcat că populația nu gândește cu capul ei , să compare socialdemocratia și rezultatele acesteia cu neomarxismul imperialismul sau fascismul reprezentat de așa zisa dreapta politică . Păcat că populația României în majoritate s-a transformat în turma. V-am urmărit pe tot parcursul d-voastra politic d-le prim ministru, am fost mândră când v-am văzut la Casa Albă în Biroul Oval, am fost mândră când ați demarat negocierile și ne-ati deschis granițele către Occident, am fost mândră când ați negociat intrarea României în Nato. Am fost mândră întotdeauna când ne-ati reprezentat . Vom deveni din nou popor când romanul îl v-a alege pe Ion,Gheorghe,Vasile sau Grigore, atunci as fi din nou mândră. Mă tem că nu voi mai ajunge acele vremuri !

  8. DE TOT RASUL….CUM ESTE POSIBIL CA , INTR-O FUNCTIE ASA DE INALTA SA VINA UN IMPOSTOR?  OARE ORBETE ADORMITUL NU A PUS OAMENII LUI SA-L VERIFICE ?  O DA CE PRETENTII AM DE LA UN GUVERN 0 …HAHAHAHAAAAAAAAA AR ZICE JOHANIS,

  9. Cine știe cum îl așteaptă pe numitul Cioloș Istoria la colt! Sa nu radem încă de guvernul lui sau de orice altceva mi se pare ca va pastori.

  10. Am fost un carcotash rau. M-am indoit ca o trestie in vint. Tot indoindu-ma, nu am vazut miscarile de mare unificator european ale dlui Iohannis. Nu e Macarena, nu e Salsa, nu e Mambo, nu e nici macar Schuhplattler. E o veche „hora europeana” cu radacini romane ce se dansa pe vremea lui Otto cel Mare. Pentru abilitatile sale deosebite in a uni Europa (de Vest?), de mare invirtitor pe ritm de „Otto”, dl. Iohannis va primi o decoratie, un ordin, o insigna, o tabla pe umar, un shnur multicolor, o mapa festiva, o statueta de ciocolata dulce. Simt o invidie insuportabila: nici eu nu am facut nimic pentru integrarea europeana, si pentru acest merit nu am primit nici macar o cutie de bomboane Nestle. Dar ce stiu eu cind insusi Ministrul de Externe al Germaniei, dl. Maas va recita un „Laudatio”? Sau e vorba de merite deosebite aduse Germaniei? Ce a unit si integrat in si la Est de Romania dl Iohannis? Cind se ducea Dodon cu tricolorul la Moscova sa defileze in Piata Rosie cu „maldavani” sa ii faca pe plac lui Putin, a ciripit ceva dl. Iohannis? A detensionat vreo bomba din Transnistria? A zis el ceva de romanii de prin Ucraina sau Serbia? Pe cine cu cine a unit dl Iohannis ? Pe sasii din Romania cu cei din Germania? Nu prea l-am vazut pe dl. Iohannis cu lipiciul in mina. Dar, sa ascultam mai intai „Laudatio” – daca nu e confidential – si apoi, in functie de realizari, poate va trebui sa imi cer scuze.

    https://www.mediafax.ro/social/klaus-iohannis-primeste-premiul-otto-cel-mare-19645857

  11. Sunt nerabdator sa aflu talentele de „mare combinator european” ale domnului Iohannis ce ar fi dus realmente la o integrare mai profunda intre statele UE. Chiar ma mir ca nu a reusit sa opreasca Brexitul! Nici de Shengen nu i-a scapat pe romani. Mai mult, nu am vazut rezultatele unui efort de exceptie al dlui Iohannis cind s-a negociat despre bugetul UE, acolo unde reprezentantii altor state s-au batut ca statele lor sa aiba avantaje recunoscute de toti, si puse pe hartie sub semnatura tuturor. Recunosc insa ca sunt unele lucruri care s-au intimplat in tacere sub aceasta Presedentie, cum ar fi scoaterea Romaniei de pe lista cea mai neagra a statelor membre din Est care nu sunt la „standarde europene” in ce priveste statul de drept (Polonia si Ungaria), si mentinerea ei intr-o zona…”gri”. Sau catapultarea in surdina a doamnei Kovesi in functia de Procuror Sef European, sa se ocupe cu baronii rosii „internationalisti”? Ar mai fi de adaugat ca Romania nu este perceputa la fel de „anti-refugiati” ca Ungaria si Polonia, desi Romania se aliniaza cred cu aceste tari, dar probabil tacit.

    Chiar sunt curios sa aflu lista sa de mari realizari in unificarea europeana, ca pe romani i-a dezbinat permanent, ducind o lupta dirza, si pentru multi inutila, cu „romanii pesedisti”. Cu ce a ajutat dezbinarea romanilor la integrarea europeana? A „ajutat” mentinind o tara slaba, cu o opozitie din ce in ce mai slaba, care sa nu aiba suficienta putere sa isi ceara drepturile? Cu ce s-a luptat acest peresedinte in mod exceptional pentru Romania in UE? O sa aflam – sper – de la dl. Maas (de ce nu de la dl. Aurescu?).

  12. PSD-ul pe care l-am votat cu speranta,a ajuns O MORTACIUNE condus de CARCALACI ,pe fondul lipsei de BARBATI POLITICI.Toata manevra este condusa de STRATEGII POLITICE OCULTE pentru Europa de Est.PENTRU CA SE POATE !

  13. Dupa LOVITURA DE STAT,noii democrati capitalisti au ajuns la PUTERE si prima lor grija a fost sa alunge Directorii si Inginerii sefi.”Tiganul cand a ajuns imparat,prima data la OMORAT PE TA-SU.”Dupa aceasta EPURARE s-au trezit ca au de ADMINISTRAT PROPRIETATILE DE STAT cu salariati.Atunci a aparut si MAREA DESCOTOROSEALA prin vanzarea acestora.PERFORMANTA democratilor capitalisti a fost ca CINCI MILIOANE DE ROMANI INSTRUITI,de foame,au EMIGRAT.Totul sa petrecut deoarece Romania nu are o LEGE A RESPONSABILITATII functionarului platit de la Bugetul de Stat.

  14. BUNA ZIUA

    MULTUMIM FOARTE CORECTA CONSTATARE , s-a modificat dupa interese pe ici pe colo – tot ce inseamna FUNDAMENTUL STATUKUI DE DREPT- MODIFICARILE FACUTE FIIND IN MOD VADIT INCORECTE SI INCOMPLETE –este din ce in ce sa lucrezi cu aceste interventii facute dreapta POLITICII.

  15. Rusii sunt fericiti cu Dodon. Ba chiar se jeluisc ce o sa se intimple la viitoarele alegeri in Moldova, daca cineva o sa umble cu chibritul aprins pe acolo. Evident, se refera la romani. Au o obsesie cu teritoriile „lor” pierdute si tin cu dintii sa le tina sub controlul lor. Si nu le mai ajunge Transnistria. Acum au deja pretentia ca intreaga Republica Moldova trebuie sa ramina a lor, sa nu cumva sa revina vreun partid unionist la putere sa inceapa iar cu romanismele. Ei de abia asteapta ca limba romana sa fie scoasa ca limba oficiala din Constitutie si sa se reintroduca limba rusa la „maldavani”. Realitatea e ca rusilor azi le e teama. Sunt mult prea multe foste republici ale „lor”, pe care ei le calareau, care azi vor sa iasa de sub papucul neo-tzarist. Bielorusii, cei mai dragi sufletului lor rusesc, vor libertate! Auzi, ce tradare, sa vrei libertate! Sigur ca ei se uita la un model care sa le ofera libertate iar Rusia nu e unul dintre ele. Tadjikistanul fierbe. Armenia si Azerbaijanul fierb. Turcafletii reinsufletiti de pan-otomanismul Sultanului Erdogan le da multi fiori rusior. Teoria ruseasca a conspiratiei spune ca americanii i-ar fi dat mina libera lui Erdogan sa isi faureasca noul Imperiu Otoman pentru ca acest nou Imperiu sa loveasca China. Dupa ce focul mistuitor al razboiului turco-chinez ar fi trecut, rusii se gandesc sa faca ei Pax Sovieticus. Jirinovski dixit. Sunt de acord cu Jirinovski sa stea cuminti si sa astepte citeva secole.

    Rusii insa sunt dispusi sa ia in continuare pumni americani si europeni, fie ca e vorba de permanente sanctiuni, fie de declaratii, fie ca sunt scosi din jocuri. De sanctiuni nu le pasa prea tare pentru ca au invatat sa le fenteze. Declaratii dau si ei. Mai ramin jocurile, unde ei isi imagineaza ca stiu sa le faca. Si ce isi doresc? Fie sa ii invadeze militar pe nesupusi sau pe cei nehotariti cu dragostea ruseasca, fie sa instaleze „clone Dodon”, pe care ei sa le manvreze perpetuu in interesul lor. Se pare ca in „Maldavia” deocamdata le-a reusit. Cu asa o clasa politica si Lider Suprem „unificatoare” in Romania, cred si eu ca nu au nici o problema. Alo, domnul Premiat cu exceptionalism la unificarea europeana, „Maldavia” nu e si in cartile europene?

  16. Si mai e o chestie paradoxala: daca dl. Presedinte a observat ca PSD vrea sa dea ungurilor Ardealul, inca nu a inteles ca PNLul a dat deja Basarabia rusilor? Sau e un troc deja acceptat la Berlin cu rusii si noi inca nu stim?

  17. Nu trebuie judecați ca oameni maturi. Ei sunt un grup compact de marionete dispuse să cheltuiască oricât este necesar, din banul public, pentru tinichele exorbitante și rachete antirachete, în timp ce medicii de familie trebuie să meargă la ,, război” cu covitul, cu piepturile goale.
    Așa spunea penelizdul Guran: La răzbel se mai și moare (sic!).
    Da, dreptacilor, se moare, dar soldații sunt înarmați !
    Ei chiar ne cred proști, ametindu-ne cu proiecte fantasmagorice de miliarde de parai, care, DACĂ se vor materializa ( în viitorii 20-30 de ani și strict în interesul
    strategic al ,, partenerilor”), vor fi plătite cu vârf și îndesat, cu tot cu dobânzi și comisioanele lobbystice (adică legal-imorale), tot de contribuabilul român amărât.
    A da încă un vot acestor nemernici trădători de țară, ar însemna ultimul cui în capacul de pe copârșeul în care națiunea română se va ,,odihni” pe vecie.

  18. Păcat că n-aţi pus bazele accederii în înalte funcţoo de stat, doar a cetăţenilor români cu origini sănătoase ! Geaba şcoală, geaba limbi străine, dacă n-ai origini bune
    Iată ce se putea odată , dar şi ce-a putut vinde şi distruge unul ca Băsescu .
    Şi ca el , din păcate unt mulţi, mult prea mulţi !:
    !https://youtu.be/VECt2sU7cq0

  19. Operatorul feroviar care avea obligatia de a asigura functionarea liniei de cale ferata Brad – Arad a renuntat cum vrea el sa-si mai indeplineasca aceasta datorie impusa de un contract .
    De la 1 ianuarie 2021 zeci de localitati si zeci de mii de locuitori vor fi lipsiti de servicii feroviare in zona Brad .
    Linia de cale ferata Brad – Deva a fost deja dezmembrata si suprimata – la propriu , nu mai exista sine , la fel ca alta linie de cale ferata din Apuseni ( construita tot de austro-ungari ) Huedin – Calatele .
    Singura linie a zonei Bradului este linia spre Ineu – Arad , si aceasta acum fara servicii feroviare .
    Culmea , gara Brad , una din cele mai frumoase din tara , a fost renovata cu un milion de lei in 2018 .
    Iar acum aceasta gara nu are trenuri .
    Fara servicii feroviare zona Bradului isi va pierde si mai mult din atractivitate si se va pustiii .
    Si singurul mod de transport , obligatoriu , va fi automobilul – camionul , cu poluarea si periculozitatea transportului pe care o stim .
    Sa asteptam insa cu incredere noua cale ferata spre Gdansk , promisa de domnul Zuckermann ( chiar daca exista deja magistrale feroviare pe Valea Siretului in Moldova si apoi in Bucovina spre Galitia ( Ucraina ) si apoi spre Polonia construite de austrieci care spre ” Gdansk ” s-ar indrepta deja de o suta cincizeci de ani dar sa nu-i furam bucuria noului d-lui ambasador ) .
    Eu deja mi-am rezervat biletul de tren la ( noua ? sau la vechea , , romaneasca din timpul lui Carol I si apoi chezaro-craiasca si prusaca ? ) linie Constanta – Gdansk .
    Asteptand , bineinteles , ca CFR Infrastructura sa valideze de un an candidatura companiei austriece Porr la construirea a trei poduri feroviare noi in locul celui prabusit la Gradiste ( linia istorica Bucuresti – Giurgiu ) , investitie de 100 de milioane de euro , din fonduri europene nerambursabile …

  20. Cazul lui Laurențiu Baranga, fostul șef al Oficiului pentru Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, reținut pentru că și-a falsificat diplomele de studii, începând cu diploma de Bacalaureat, scoate la iveală legături ascunse între instituțiile statului și societăți oculte, precum masoneria.
    Și-n plus, arată acordul foștilor șefi SRI și filiera SIE-Masonerie pentru promovarea lui Baranga:

    „Teoretic, o asemenea promovare se face după un control riguros, care de la un nivel în sus (şi în cazul lui Baranga, nivelul impunea un control cu atît mai atent) impune un aviz al Serviciului Român de Informaţii. Ori, şi într-un caz, şi în altul, şi la Oficiul Naţional al Registrului Informaţiilor Secrete de Stat, şi la cel pentru controlul spălării banilor, acest aviz s-a dat şi a fost unul favorabil. (…)
    Conform dispoziţiilor Legii Securităţii Naţionale, salariaţii din sistemul de securitate naţională nu pot face politică sau nu pot face parte din organizaţii secrete. Pentru vîlceni nu era un secret că BARANGA E MASON şi membru al Lions Clubs District 124 România.

  21. Pare interesant ca intram intr-o faza de disputa a intaietatii intre grupuri din servicii cu multe daune colaterale ce aduc la lumina ce s-a petrecut la recentele alegeri locale/si nu numai in Sect 1, sau cv-ul gaunos al multora dintre cei ‘alesi’. S-ar putea ca totul sa semnifice o ‘schimbare de garda’ in care noii jucatori incearca precipitarea tranzitiei; ma intreb daca USR are un confrate echivalent in servicii cu care sa creeze sinergii de putere foarte periculoase pentru politica romaneasca.

  22. Eu unul sunt foarte multumit ca SUA vor sa faca o autostrada strategica care sa unesca Constanta de Gdansk. Aceasta investitie va atrage multe altele din SUA si Canada.

    Ca roman din Canada sunt fericit ca si canadienii vor face parte din proiectul pentru Cernavoda alaturi de Franta, o natie pe care am cam ignorat-o, dar care e sora noastra latina si azi unica putere nucleara si militara semnificativa din UE (alaturi de Italia). Personal, am descoperit ca pe o linie a arborelui meu genealogic ma trag din Franta, mai exact din Sudul Frantei, si asta mi-a dat putere sa imi revad franceza si tot ce tine de Franta.

    Sper ca autostrada americana sa treaca prin Moldova romaneasca pentru ca lui Dodon sa-i ramina un os de la un peste rusesc in gat inainte sa-si bea vodka cazona ruseasca! Moldova nu va fi in vecii vecilor a rusilor, si ea se intinde de la Carpati la Nistru! Peste Nistru, in Prednestrovie nu ne intereseaza, sa se imperecheze cu Rusia cit vor!

    Nu pot sa inteleg cum Romania a lasat Republica Moldova in voia rusilor. Mai avem ceva proiecte cu Republica Moldova sau am dat-o la rusilor deja? Ne mai luptam pentru unire? Sau nu ii mai pasa nimanui? Era vorba de proiecte de a lega infrastructura de pe cele doua maluri ale Prutului. Si de ce tace Romania atit de asurzitor cind e vorba de drepturile romanilor, incalcate violent in Transnistria de niste rusi criminali? Nu mai stim sa demonstram in fata Ambasadei Rusiei la Bucuresti? Ceva proteste oficiale? Sau poate il lasam pe Dodon sa se ocupe de probleme romanesti, cind el a clar in cazarma Rusiei?

    In ce priveste Armenia, o tara crestina si apropiata cultural si rasial de Romania si conflictul cu turcafletii: a luat cineva oficial vreo pozitie? Nu ar fi „smart” sa spunem totusi ceva? Sau lasam Rusiei sa isi vada de „peacekeeping” acolo unde ei spun ca e zona lor de influenta?

  23. Da , evocare corecta a acestor aspecte . Oamenii uita pentru ca uitarea este de esenta iertarii si invers. Nu de putine ori spunem ” nu-i nimic , am si uitat” . . Dar , legat de viitorul unei natii, de mostenirea primita si obligatia de a transmite mai departe, trecutul trebuie sa fie in actualitate iar legat de acest aspect va multumim ! Totusi, in legatura cu subiectul ( azi dimineata am vazut parte din dialogul lui Ponta cu Cristache la Romania9, de plans acest dialog) , mai credeti in aptitudinile lui Ponta pe care le clamati in trecut si-l prezentati la superlativ?? Parerea dumneavoastra conteaza , n-am pretentii la argumente, o iau ca atare. Bogdan Aurescu , la fel, un discipol al dumneavoastra ( ca de altfel multi altii) v-a dezamagit vreodata, ii sustineti actiunilie si parerile? Cei doi , pentru dumneavoastra , se constituie intr-un succes sau esec? Aceasta intrebare , sub diferite forme, v-am mai pus-o de 2 ori si am promis ca revin pentru ca nu am primit un raspuns. E adevarat ca dumneavoastra, domnule Nastase , nu ati promis ca raspundeti . Totusi, altitudinea personalitatii dumneavoastra va obliga. Multumesc!

  24. LA RANDUL MEU , MI-ADUC AMINTE DE RECENTA DEMAGOGIE, PE CARE ACTOALUL „PRIM MINISTRU” DOMNUL ORBAN, A PROMIS-O ROMANILOR, NU CU MULT TIMP IN URMA.

    SPRIJININDU-SI BRATUL STANG PE UMARUL DREPT…(SPER SA NU FI FOST…CU ACTOALI REPREZENTANTI AI PSD , LA CE A URMAT …) AL ZIARISTEI CEI LUA INTERVIU, A SPUS :NOUL GUVERN, PNL, VA DARUI ROMANILO CE NICI UN GUVERN NU LE A DARUIT…)

    CU ACEASTA OCAZIE, II „MULTUMESC”DOMNULUI ORBAN , PENTRU CE MI – OFERIT. 1, O BOTNITA , 2, UN MEDIU IN CARE MI-A FOST „INCATUSATA” LIBERTATEA , 3,PENTRU MIILE DE HECTRE DE PADURE VANDUTE
    EUROPEI, ECT. DAR, PENTRU CEL MAI SEMNIFICATIV ASPECT , VIZOAL, O DICTATURA CE MI CERE SA MA SUPUN, ( DACA NU , AMENDAT , BATUT , INCATUSAT…) PENTRU CA „GUVERNUL SAU”, SUPUS „PRESEDINTELUI” IOHANNIS SA FIE PARTAS …LA AFACEREA COVID-19. IATA „MAREA PROMISIUNE” A GUVERNULUI PNL. GUVERNUL, PE CARE IOHANNIS L-A DORIT , INFAPTUIT.( AM SCHIMBAT ” BARONII ROSI” CU DICTATORII , PNL.)

    IN PRIVINTA CELOR 15OOO DE ” SPECIALISTI”… DOMNULE ADRIAN NASTASE, SPER CA ,ACTOALII, GUVERNANTI ,SA NU-SI FI LUAT ANGAJAMENTUL DE A NE VIZOALIZA, 15000 DE SPECIALISTI! …

    PS . CE NE -A OFERIT „PNL” LUI IOHANNIS, TE POTI ASTEPTA! …

Lasă un răspuns