MARGA, ACUZATIE DEVASTATOARE: IOHANNIS ARE TEZELE LUI HITLER DIN ”MEIN KAMPF”

(Bogdan Tiberiu Iacob, InPolitics.ro, 10 oct. 2020)

Fostul ministru al Educației și al Externelor, rector al Babeș-Bolyai și laureat al premiului ”Herder”, filosoful Andrei Marga, dă azi publicității un fragment dintr-un volum în lucru în care afirmă, fără echivoc, că obsesia lui Klaus Iohannis pentru eliminarea social-democraților din politică este cea a lui Hitler, exprimată mai ales în Mein Kampf. Atacul lui Marga – important de subliniat – evreu de origine, vine, stranie coincidență, a doua zi după Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului 2020 în România.

”Unii ziariști au consemnat faptul că „președintele” are obsesia eliminării social-democrației. O și declară repetat, chiar dacă este la îndemână o altă întrebare: „președintele” ce a făcut în șase ani, căci vreo înfăptuire nu se poate constata?” scrie Marga în Cotidianul într-un articol intitulat ”Mein Kampful de la Cotroceni”.
”Am vrut să mă conving dacă obsesia este, într-adevăr, cum mulți miniștri, parlamentari, cetățeni au semnalat, adesea cu jenă, cea a lui Adolf Hitler. M-am întrebat, la rândul meu, onest: până acolo să fi ajuns stupiditatea?

”Contemporaneist fiind, am citit Mein Kampf, căci citesc diversele abordări ale lumii. Știu despre ce este vorba și din istoriografia perioadei, datorată lui Martin Broszat, Hans Mommsen, Andreas Hillgruber, Joachim Fest și altor istorici de calibru.
Nu sunt psd-ist, deși cunosc bine doctrina social-democrației. Nici nu este greu, cunosc liberalismul mai bine decât „liberalii” de azi! Eu consider că, cel puțin în România, se cer soluții cu mult mai integrative decât ale liberalismului actual și mai coerente decât ale social-democrației de azi. Și social-democrați și liberali m-au invitat în guvern, încât nu am resentimente.
Nu am prejudecăți și nu cred că cineva este urmașul lui Adolf Hitler. Dar, în situația de azi a țării în care trăim, când un „președinte” depășit de funcție și fără vreo realizare, reia, în orice chip, Mein Kampf, socotesc apărarea pluralismului și a democratizării drept datorie.

Să citim, însă, ce spune Adolf Hitler (Mein Kampf, Zentralverlag NSDAP, München, 1943). Și, desigur, „președintele”.

În paginile pe care le consacră social-democrației, Adolf Hitler se plânge că în anii săi „într-adevăr oamenii nu trăiesc unul cu altul, ci se apasă unul pe altul” (p.32). Evaluarea sa este că social-democrația „a condus lupta pentru vot universal și secret”, încât continuă scriind „această activitate a social-democrației nu mi-a fost nesimpatică” (p.39).

Adolf Hitler își declară insistent nemulțumirea față de poziția social-democrației în chestiunea etnicității (p.39) și, mai ales, iritarea față de audiența mare de care social-democrația se bucură în populație (p.43). El susține că, întrucât este condusă de evrei (p.64), social-democrația nu ar ține de poporul german (p.82). De aceea, vede în social-democrația organizată ca partid „o armată amenințătoare (bedrohlichen Heere)” (p.43), care exercită „o înșelare a poporului (Volksbetrug)” (p.40), o „terorizare spirituală (geistige Terrorisierung)”(p.44). Ea ar pune piedici formării burgheziei, care nu ar fi „nici moral, nici sufletește matură” încât să se poată susține singură (p.45). Social-democrația ar fi „ciumă (Pest)” (p.170). Führerul cerea „luptă fără scrupule (der Kampf rucksichtloser aufzunehmen) (p.192) cu social-democrația, după ce pretindea abandonarea „democrației pacifiste” (p.191) – echivalentă cu o distrugere a democrației.

Zice “președintele” în anii în curs altceva rău despre social-democrație? Oricine poate compara și își poate răspunde.

Cam la fel de necontrolat și căutând evident să înșele oamenii, „președintele” vorbește de „România captivă”, de „asalturile agresive al psd”, sugerează că acesta vrea să desființeze alegerile și promite că „războiul nu s-a încheiat”, precum și alte bazaconii. „Președintele” debitează iresponsabil toate acestea despre un partid care, place-nu place, a contribuit la România democratică în care trăim . A contribuit incomparabil mai mult decât el și adepții săi – a contribuit, desigur, la o democrație atât de permisivă, încât și nepregătiții ajung unde nu este cazul.

Cine are timp poate întocmi antologia inepțiilor „prezidențiale” privind „scoaterea din țară” a social-democrației și eliminarea ei „definitivă”. Mai recent (28 septembrie 2020), “președintele”, ce iese curent din limitele Constituției, dar se pretinde, mai mult decât comic, „al tuturor românilor”, declară: „Pentru ca România să se modernizeze, epoca psd trebuie să se încheie definitiv… Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetățenilor să mai producă daune ireparabile”. Câte fraze, atâtea aberații! Teama „președintelui” este aici, evident, ca nu cumva social-democrația să-și poată aplica legile prin care se măresc alocații, salarii, pensii!

Trec peste faptul că “președintele” nu știe nici măcar cum se elaborează o hotărâre de guvern. A fost grotesc când actualul “guvern al meu” emitea hotărâri neconstituționale, iar “președintele” ataca social-democrația că nu tace din gură! Nici Emil Bobu, simbol durabil al mărginirii decidenților, nu săvârșea asemenea confuzii!

Trec și peste faptul că “președintele” ignoră, precum în Mein Kampf, că modernizarea se ramifică – este tehnologică, infrastructurală, economică, instituțională, culturală. Printre componentele ei sunt, de pildă, negocierile. În mod exemplar, în Germania este punct cheie în programe, nu doar al social-democraților, ci și al creștin-democraților, de la Adenauer și Erhard încoace, vestitul “drept de codecizie (Mitbestimmungsrecht)”. Se știe de multă vreme că o modernizare fracturată are urmări nefaste.

„Președintele” a atacat cooperarea guvernului anterior cu “niște evrei”, în împrejurările recunoașterii Jerusalimului drept capitală a Israelului. Îți dai seama ușor că atacul nu era original.

“Toxic”, “ciuma roșie” și altele din vocabularul calic al “președintelui” sunt ale lui Goebbels. “Președintele” vrea și el să inducă în eroare oameni plini de grija zilei de mâine agitând fantome. Este drept, s-au cîștigat cu ani în urmă alegeri agitând “pericolul comunismului” – când acesta era mort demult. “Președintele” și ai săi îi dau acum cu “ciuma”. Curând vine la rând “pericolul asiatic”, căci pe Führer îl obsedau și “slavii”” mai scrie fostul înalt demnitar. (B.T.I.)

Distribuie:

36 de gânduri despre “MARGA, ACUZATIE DEVASTATOARE: IOHANNIS ARE TEZELE LUI HITLER DIN ”MEIN KAMPF”

  1. Da, dar ce face PSD cu Ciolacu în fruntea lui?Eu zic că o schimbare merită acest partid. SUNT OAMENI CAPABILI SĂ ÎNFRUNTE ACESTE IDEOLOGI. oameni tineri poate fără multă experiență…dar cu vână politică.

  2. Citind absorbit cugetările distinsului profesor Andrei Marga incep să cred în reîncarnare.
    Din reprezentarea actuală (cocoțată la Cotroceni) lipsesc doar mustața și Sieg Heil.

  3. Târziu și fără impact!
    După zicătoarea: Decât puțin și prost, mai bine mult și fără rost!
    CHIAR ȘI ACUM AT FI MULT MAI EFICIENTĂ, IMEDIAT DISTRUGĂTOARE PENTRU GUVERNATOR, O LUCRARE SERIOASĂ, ALCĂTUITĂ DE ISTORICI CU NOTORIETATE MONDIALĂ PENTRU PERIOADA ANILOR ’40, CU CITATE ȘI DOCUMENTE IMBATABILE, CARE SĂ CLARIFICE DEFINITIV ROLUL ȘI ”REALIZĂRILE” GRUPULUI ETNIC GERMAN român-GEG, A MODULUI ÎN CARE GEG ȘI-A OBȚINUT PROPRIETĂȚILE/AVERILE, A DREPTULUI I UNEI ORGANIZAȚII ACTUALE DE A-ȘI ÎNSUȘI RESPECTIVELE PROPRIETĂȚI, SAU O PARTE A ACESTORA.
    Se poate adopta ca model rezolvarea de către guvernul Germaniei a cererii unui urmaș al Kaizerului Wilhelm al II-lea de a i se restitui proprietățile împăratului. Dar noi preferăm ”discuțiile” formale, fără efecte practice dar, introducând câteva citate ne imaginăm că vom obține NOTORIETATE!! Păcat de energia risipită! În cele din urmă astfel de critici folosesc tot GUVERNATORULUI care ne-a fost dat, căci acesta va putea susține că există libertatea cuvântului, ceea ce este adevărat numai pentru criticile care nu se aud, la fel ca și înainte de 1989.

    • O astfel de acțiune ar putea fi utilă. Vă amintesc că profesorul Ioan Scurtu, care a contestat prelarea proprietăților Grupului etnic german de către uniunea democrată a germanilor din România, condusă de iohanis, a fost obligat, de un grup de judecători din Sibiu, la plata unei despăgubiri de 6000 lei.

  4. Domnul profesor Marga este un este un intelectual de mare clasă, dar cred că articolul domniei sale este prea elevat și trece mult peste capul celui la care se referă. Personalitățile europene amintite de profesorul Marga nu fac parte dintre cunoștințele lui iohanis Articolul necesită măcar un dram de cultură pentru a pputea fi înțeles, așa că nu este accesibil pentru don prezident.

  5. Recomand :
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=194846665619033&id=105457967891237
    – In PSD – aripa pro-Rusia și anti-occidentala este gradual eliminată (de asta îl vedem pe Dancu și Grindeanu in față, care sunt “ok” cu partenerii internationali) și de asta PSD a refuzat sa îl preia pe Tariceanu (exponent de frunte a sovieticilor la noi).
    – Gunoiul se va strange in zona Ponta-Tariceanu acum. Va conta mult dacă intra in parlament sau nu (eu cred ca vor intra și nu e bine).

    Da dintai faceti rost de minim 50 ml de gin in care stoarceti juma de lamaie. Ca dupa ce cititi o sa aveti nevoie de ceva care sa va taie greata!!! (a se consuma cu moderatie. MAxim 150 ml de gin daca nu metehernisti peste 350 gr de 40 de grade si nu sunteim dedati la gitsu de ienupar! [o tempora! eheu fugaces labuntur anni !!pe vremuri beam ginu ca pe apa!!!])

    • Dacă Andrei Caramitru este recomandat ca model de gândire și analiză averm probleme. Dancu și Grindeanu sunt OK?? Dancu a elaborat niște strategii dezastroase pentru PSD. Grindeanu nu a făcut chiar nimic. A.C. vorbește de aripa pro-Rusia și anti-occidentala, o analiză simplistă și discutabilă. Poate ați observat că în Germania, Franța și cam toată Europa există aripi pro Rusia și China. Chiar dacă au impus sancțiuni Rusiei cooperează și fac comerț cu ea. Noi o tratăm dușmănos, la indicațiile SUA, în detrimentul economiei noastre. Avem de la americani instalația de la Deveselu pe care nu o controlăm și este inutilă pentru noi dar pentru care am cumpărat cu o grămadă de bani instalații Patriot să o apere. (Turcii au cumpărat cu jumătate de preț 4 regimente de S400, mai eficiente). Am cumpărat câteva avioane la mâna a patra cu resursa expirată (aluminiul îmbătrânește). Acum ne-am împrumutat 8 miliarde de dolari pentru reactoarele de la Cernavodă, care se vor realiza ca autostrada Bechtel dar banii trebuie să-i dăm înnapoi.

      • Fanatism?

        Io nu crez…

        Io crez ca este extremism de … tonomat. Unii baga fisa si el „canta” .
        Ca daca ne luam dupa indicibilele obraznicii ale lu Zaharescu Adrian .. acest Cacamitru spera niste funtii politice ptr prestatiile sale „anticomuniste”

        Ca de fpat asta le este jocul. Nravand nimic de ofertat politic, dar avnd pofte ce se pot rezilva prin politica (scoala-te tu sa ma asez eu!), ei bine ei trebuie sa se „lupte cu comunismul” Asa ca trebuiie sa inventeze niste comunisti!

      • O postare pe care o apreciez ca pragmatica in spiritul interesului national, iar in privinta armamentelor totul e discutabil in afara de plata in avans a acestora. De autostrazi si alte infrastructuri sa nici nu mai amintim. Prost nu e cel care cere … .

  6. Interesanta abordare a realitatii. O comparatie foarte reusita, insa nu pot sa nu observ usurinta cu care Klaus isi duce la buna sfarsit agenda.

    Unde este opozitia – PSD, unde sunt oamenii de valoare pe care ii aveau si forta de care dadeau dovada? In campanie nu se simt, in parlament zero, nici macar nu incearca. PSDul isi merita soarta daca se complace si nu isi da seama ca trebuie sa fie un alt fel de partid, sa arunce balastrul coruptilor.

    • PSD cu un ciolac în frunte este mai rău decât dacă nu ar exista, crează iluzia existenței unei opoziții în timp ce ciolacul și gașca lui îl pupă pe iohanis acolo unde soarele ajunge mai greu.

  7. Dam de lucru societatilor de inginerie americane .
    Americanii care ne-au bombardat orasele , de la Arad si Drobeta – Turnu Severin la Brasov , Ploiesti si Bucuresti vizand populatia civila , ucigand fara mila inocenti , care ne-au lasat fara scrupule rusilor , care ezitau in 1946 la Paris sa acorde Transilvania de Nord rapita de Fuhrer si Duce , ( erau fara indoiala sub influenta dusmanoasa a unei influente minoritati etnice de la noi si de la ei – ar fi fost culmea culmilor ca in Europa anului 1946 o granita modificata de Hitler sa ramana modificata si dupa zdrobirea lui si asta datorita celor asasinati de el ! ) .
    In loc sa dam de lucru societatilor tarii care a ajutat crearea Romaniei Mici si apoi a Romaniei Mari , tarii a carei ingenunchiere in iunie 1940 a dus 10 zile mai tarziu la dezmembrarea Romaniei Mari noi dam de lucru societatilor americane , si inca ce contracte – 4 miliarde de dolari rachetele Patriot si acum opt miliarde de dolari dolari doua reactoare nucleare .
    Fara contestatii , fara Curtea de Apel Bucuresti , fara ” Curtea amana cauza ” , fara acorduri de mediu care sunt emise in trei – patru ani …
    Bineinteles , cele 12 miliarde de dolari vor fi platite de Romania , cu dobanzi .
    In comparatie , sa vedem cum se desfasoara un proiect finantat 85 % din fonduri GRATUITE SI NERAMBURSABILE europene – sa iau cazul metroului 1 Mai – Otopeni – licitatii incepute acum un an , suspendate opt luni pentru ca vezi Doamne documentatia nu placea unei firme concurente , licitatie reluata acum o luna si din nou contestatii la documentatie . Suntem foarte departe de numirea castigatorului si cand acesta va fi numit – nimeni nu poate spune cand – vom avea cel putin patru contestatii ale altor firme – urmeaza circuitul CNSC ( consiliul de solutionare a contestatiilor ) care , chiar daca refuza plangerile , nu rezolva nimic pentru ca cei 4 se duc la Curtea de Apel unde ” judecatorii ” , complet incompetenti in materie , se vor spala ca Pilat cerand Metrorex sa ” reanalizeze ofertele ” deci reluarea procedurii – chiar cand , la vreun an – doi de la ” re-evaluare ” Metrorex va anunta alt castigator sau acelasi ceilalti vor contesta din nou si CIRCUL reincepe – pe putin patru ani de acum inainte – Metroul trebuie terminat in 2023 pentru ca Romania sa beneficieze de cele opt sute de milioane de euro la care are dreptul …
    Comedie , circ .
    Foarte ingrijoratoare amenintarea lui Zuckermann despre ” calea ferata – autostrada Gdansk – Constanta ” pentru ca va duce , clar , la dirijarea tuturor resurselor financiare destinate infrastructurii de transport din Romania spre acest proiect .
    Romania , la comanda politica , nu va indrepta contributia ei de 15 – 25 % din finantarea proiectelor in curs finantate de UE spre aceste proiecte ( ca exemplu asta inseamna cam 200 milioane de euro contributie romaneasca la cele 3 loturi de sub munte ale autostrazii Sibiu – Pitesti si cam aceeasi suma pentru reabilitarea caii ferate intre Brasov – Sighisoara , restul de 600 – 800 milioane de euro fiind platit gratuit de UE , in afara celor doua proiecte nu avem nici un nou proiect finantat de UE , drumul expres Craiova – Pitesti de exemplu nu are nici astazi finantare europeana desi este in lucru ) , asta inseamna ca Romania nu va urmari noile mari proiecte asteptate cu finantare UE ( caile ferate Arad – Caransebes , Episcopia Bihorului – Cluj , autostrada Sibiu – Pitesti in munte si prelungirea autostrazii de la Ploiesti spre Buzau si poate Focsani ) ci spre acest proiect fantasmagoric care iese din imaginatia nici eu nu stiu cui .

  8. Totusi ce ne facem, acest domn a fost votat de 66,09 ℅ dintre concetatenii nostri. Cred ca acolo trebuie sa cautam hibe. Mi-e dor nespus de dl. Marga. Mi-as dori o dezbatere intre dl. Nastase si Marga, pana la urma subiectul conteaza mai putin.

    • GUVERNATOR ESTE ATACABIL NUMAI DINTR-O SINGURĂ DIRECȚIE: CASELE și GEG.

      îN REST, TIOATE TREC PE LÂNGĂ EL ȘI NU AU NICIUN IMPACT LA VOTANȚI!

    • Nu a fost votat de 66% dintre concetateni, ci de 66% dintre VOTANTI! Asta formal, pentru ca in fond, calculatoarele au tras din greu pentru el.

  9. Să lăsăm chestia cu Rusia și să nu ducem NOI grija relațiilor UE – Rusia. Nu vă fie frică, bolșevismul sub orice formă, de la Pacific-la Atlantic – înapoi la Pacific nu pică!
    Vreți un exemplu? Luați de la tata! Eminescu spune cum a ajuns Basarabia la Ruși în 1812, numai că politrucii, care își zic politicieni români, nu vor să vadă aceasta de peste 150 de ani(de prin 1866)
    Mai vreți alt exemplu? Ia luați dvs harta Mexicului din 1830 și din 1850 și vedeți cum și unde a ”dispărut” 50% din țară!!! Mai vorbim! Keep in touch1

  10. Da, are dreptate colegul cu infrastructura, România face un nou pas către statutul de colonie strategică a SUA la Marea Neagră.
    Așa-zisele proiecte majore în energie și infrastructură semnate în opacitate mediatică ostentativă servesc cvasiexclusiv intereselor conglomeratului militaro-industrial al partenerului (a se citi stăpânului) strategic.
    Costurile vor fi suportate de contribuabilul român în totalitate, inclusiv dobânzile.
    Puținii politicieni cu gândire relativ independentă vor fi discreditați sistematic, marginalizați și eliminați, cu eticheta, aplicată de noii inchizitori – precum stigmatul roșu din evul mediu – de ,, corupt pro sovietic”.
    Aș fi tentat să repet mesajul adresat românilor, ,, Dormiți liniștiți, serviciile veghează”, dar cred că ar fi mai potrivit să le recomand dormitoare alternative în subsoluri căptușite cu plumb. Nu se știe niciodată când și dacă am putea avea nevoie de ele..

  11. De fapt autostrada si calea ferata Constanta – Gdansk exista deja in parte – autostrada Constanta – Bucuresti – Ploiesti si UE va finanta Ploiesti – Buzau – Foscani – Bacau – Suceava – Siret ( intre Ploiesti si Buzau studiul de fezabilitate este deja gata ) asa ca dnul Zuckerman deschide o usa deschisa si inventeaza apa calda .
    La fel calea ferata – Bucuresti – Suceava care se continua spre Cernauti , exista deja .

    • Da, este rău fără autostrăzi și cu rețeaua de căi ferate la pământ, dar este mai rău, chiar catastrofal dacă americanii se implică în construirea lor. Ba chiar și a două centrale nucleare.

      Ce mai, niște ticăloși care vor să sugă sângele poporului român.
      Și unde mai pui că nici nu le fac pe gratis. Precis, România trebuie să bage mâna în buzunar, nu s-o întindă. Mizerabilii.

      Nu știm noi cam în ce mod se va încheia contractul, nu știm care va fi contribuția fiecărei părți, dar știm sigur că ticăloșii de imperialiști vin să ne pună piciorul pe grumaz.

      Și, sigur nu vor face ecartamentul pe standard rusesc, tocmai pentru a-i izola în mod parșiv pe prietenii de la Răsărit.

  12. Pentru dl Hogea(?)
    Ei vedeți, aici e aici ! Dar așa suntem noi, ne plac discuțiile în contradictoriu. Vorba lui don Nae Moftolugul: ”Lupta electorală este viața popoarelor!”1. Eu nu am spus să se pună în discuție organizația actuală. 2. Dl prof Ioan Scurtu este f departe de a fi acceptat/recunoscut ca o autoritate în domeniu, cu vizibilitate internațională. Dvs vedeți altrel ? 3. Reiau. Eu am spus să se contacteze doi istorici recunoscuți INTERNAȚIONAL pentru studiile lor despre perioada anilor ’40 și să prezinte documentat ce a fost cu acel GEG și cum și-a alcătuit averea, și ce regim au și astăzi astfel de proprietăți ale celor care au avut legătură cu puterile Axei. Am menționat exemplul Germaniei. De ce nu am fac e și noi la fel? 4. Ce este cu GEG de astăzi și retrocedările din Sibiu, se va putea discuta NUMAI DUPĂ ACEEA!
    5. Nu știu ce/cum/unde a scris prof Scurtu pe această temă. Dar bănuiesc că a început de-a-ndoaselea, adică de la GEG actual, deci a pus căruța înainte cailor! Keep in touch!

    • AM CITIT PRINTRE RANDURI COMENTARIILE COLEGILOR DE PE BLOG. SINCER SA FIU SUNT REALE. DOMNUL MIRCEA POPESCU SEMNIFICA UN ASPECT CE NU POATE FI CONTESTAT. IN PRINCIPIU OPINII GANDITE.

      IN OPINIA MEA , ASA CUM SPECIFICA DOMNUL ADRIAN NASTASE , TRAIM PERIOADA TIMPULUI IN CARE, CEI DIN EXTERIOR , VEST , EST , MARILE PUTERI , ISI EXPRIMA DORINTA , FIECARE IN FELUL SAU…DE A DETINE PENTRU VIITOR SEFIA , PUTEREA MONDIALA. O ILUZIE TOTALA . ( ISTORIA TRECUTULUI , A MEMORAT CA , INDIFERENT , CINE AI FI , NU POTI SCHIBA, INDENTITATEA POPOARELOR.)

      TOT CE SE PETRECE IN ACEASTA PERIOADA , SUBJUGAREA POPOARELOR, PRIN A LE CONTROLA, MANIPULA GANDIREA, SE DATOREAZA TOCMAI ACESTUI ASPECT . AVEM PARTE TOT MAI VIZOAL DE TRADARI , TRADARI CE- TI OFERA SANSA DE A FI ACCEPTAT IN SISTEMUL DICTATORIAL , BINE – NTELES CONTRA COST… SI UNEI PROTEJARI …CAT MAI INDELUNGATA.( DOMNUL FOST” PRESEDINTE”TRAIAN BASESCU ESTE UN -L DIN SUTELE, MIILE DE PERSONAJE CE FAC PARTE DIN ACEST SISTEM.) CAND MA REFER LA MII DE TRADATORI , MA REFER LA CE CARE FAC PARTE DIN PRESA SCRISA , VIZOALA , SISTEMUL CULTURAL ETC. NU VREAU SA FIU INTELES GRESIT, MA REFER SI LA NIVEL GLOBAL, MONDIAL.

      INTORCANDU-MA LA SITOATIA ACTOALA, DIN ROMANIA, NU POT SA NU REMARC CA, VIITORUL ROMANILOR…ESTE SI VA FI DUREROS . ROMANI CONTROLATI, MANIPULATI IN MAJORITATE DE 90% , ROMANI CE NU VOR MAI AVEA CAPACITATEA DE A GANDI, DE A-SI CUNOASTE DREPTURILE CUVENITE…SCRISE IN CONSTITUTIE SI NU NUMAI.

      NU DORESC SA MAI RELATEZ CE AM SPECIFICAT IN ALTE COMENTARII , REFERITOR LA DOMNUL IOHANNIS CU AL SAU GUVERN . DOMNII RESPECTIVI , (CU EXSCEPTIA ” DOMNULUI IOHANNIS…)AU TRADAT NATIUNEA ROMANA , FIIND INPLEMENTATI, ACCEPTATI IN SISTEMUL DICTATORIAL AL VESTU- LUI . ALTII IN SISTEMUL DICTATORIAL AL ESTU-LUI . CINE VA „CASTIGA” TIMPUL VA VIZOALIZA .

      REFERITOR LA : CU EXSCEPTIA „DOMNULUI ” IOHANNIS , AM MAI SPUS-O , PERSONAJUL RESPECTIV REPREZINTA NATIUNEA DIN CARE FACE PARTE …ESTE DE INTELES! NU DANSUL ESTE VINOVAT, CI MAJORITATEA ROMANILOR CE AU CREZUT CA , TOT CE ZBOARA SE SI MANANCA! …

      PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL, POLITICIANUL AUTENTIC!

      PS. „TRADAREA” , ARE MOTIVATIILE EI! DIN PACATE ,TRADAREA, A DEVENIT BENEFICA PENTRU UNII SI NEBENEFICA PENTRU ALTII! TOT DIN PACATE , SOCIALISMUL, CAPITALISMUL SUNT DIFERITE…IN LOC SA FIE AMBELE, BENEFICE, PENTRU UN MEDIU ADECVAT, EXSISTENTEI UMANE SI NU NUMAI IN VIITOR!

  13. Sigur ca nu mai sunt naiv sa nu inteleg ca fiecare putere lucreza la zonele lor de influenta, indiferent de teatrul pe care il joaca pentru audienta aplaudaca. Iata o idee care nu o vad inca implementata pe internet si care ar putea sa creeze foarte multe clikuri : harti interactive online cu zone de influete, pe regiuni, cu procentaje de influenta si actorii aferenti, care sa fie actualizate constant cu comentarii de catre experti. M-am gandit la Fundatia Titulescu in primul rind.

    Ucraina este cartea cistigatoarela la Est si ca populatie si marime, si resurse, si ca pozitie geo-strategica. Romania are mult de cistigat in aceasta configuratie care se profileaza, daca Ucraina este in acelasi club cu ea.

    In general, SUA nu au investit masiv in nici o tara din Europa de Est pina cind acestea nu au devenit membre NATO. Poate ca fac o exceptie in Ucraina, dar riscul este al lor. Rusia nu doarme si incearca si ea sa recupereze ce mai poate din relatia pe care a stricat-o cu fostul sau „partener strategic”. Acum citeva zile au avut loc convorbiri la nivel de „vice” pentru a relua cooperarea economica intre Rusia si Ucraina. Rusia intelege ca daca pierde piata din Ucraina, ea nu va mai gasi mult loc acolo dupa ce o ocupa „vesticii”. Si Putin a dat de inteles tot de curind ca ar face „orice” pentru a reface relatia cu Ucraina. Nu stiu insa daca mai are loc la masa, sau daca i-au dat un cupon la cantina. Deci jocul acolo de poker e foarte infierbintat, si nu ma mira ca americanii apar cu astfel de proiecte care sa ii scoata (din minti) pe rusi.

    Ucraina este mai mult decit un pion slav pentru „Cetatea Transatlantica”. Este si tura, si nebun, si cal, si regina in jocul cu Rusia. Rusia se infoaie tare astazi cu tot ce poate denigrandu-i pe ucraenieni, pentru ca stiu ca maine Ucraina se va intari si va avea alt statut, si astfel va discuta altfel cu Rusia, daca va mai discuta, in eventualitatea ca va deveni membru NATO. Si va deveni mai repede sau mai tarziu in functie de miscarile Rusiei.

    Despre autostrada „americana” (pun in ghilimele pentru ca nu stiu cine o va detine legal) care va trece prin Ucraina de Vest: ma uit si eu pe harta si cred ca ar fi foarte bine sa treaca prin Cernauti. Avantaj pentru noi, daca stim sa il fructificam. Noi suntem in constructia nationala mult intarziati in ce priveste pe romanii din vecinatate (de aia din diaspora larga nu mai vorbesc, pentru ca noi aparent nu facem decit sa generam clanuri de interlopi). Sau de ce nu ar ocoli putzintel prin Basarabia si pe urma sa o coteasca spre Cernauti? Daca pentru americani e bine, sa fie bine si pentru interesele noastre romanesti. Eu cred ca ei sunt bine dispusi azi sa negocieze.

    • Despre autostrada „americana” (pun in ghilimele pentru ca nu stiu cine o va detine legal) care va trece prin Ucraina de Vest” va trece pe dracu ghem!
      PLASA!

  14. Nu cred ca e cineva care nu a observat aceasta preocupare bolnava a Presedintelui Romaniei de a distruge un alt partid politic. Spune multe despre gindirea „democratica” a acestuia. Daca adaugam si dorintele sale „fierbinti” de a avea partidul „Sau” la gubernamint si in Parlament, deci toata puterea sa fie a lui, se profileaza un caracter caricatural foarte apropiat de omul care arunca cu paltonul in Rolls Royce penrtu ca servitorul nu era prin preajma.

  15. Am apasat prea repede pe „Publica”, inainte sa spun ca americanii au o „traditie” sa sprijine regimuri supuse de ei de la virf. Problema pentru ei e ca „virfurile” la un moment dat se clatina rau, iar ei au neglijat alti copaci din paduricea lor. Mai ales cind vintul bate cu putere din alta parte si focul e prea intetit sa mai poata face ceva sa-l stinga. Deci, multa atentie cui dai legitimitate.

  16. Oare putem vorbi de social democratie in Romania ? Un partid infintat de un politruc comunist care nu s-a dezis de doctrina comunista ‘ propietatea privata este un mofft’ sa il citam . O gasca ce s-a autointitulat socialal democratie , posesori a unor averi imense ilicite parte din ei vizitind puscariile . Pe aceasta scena politica a putut sa apara banda de infractori internationali veniti sa mai ia ce a mai ramas . USR , ati citit Ferma Animalelor ? Corporatisti au crescut incep sa miriie si chiar sa muste .Multumesc PSD

  17. Articol forțat, cel puțin în privința paralelei între citatele din Mein Kampf și ce zice „președintele”. Fiindcă Hitler se refera la social-democrație ca ideologie, ca la curent politic urât de naziști, pe când „președintele” se referă strict la PSD. Fiindcă la noi numai social-democrație nu e ceea ce face PSD (cum nici liberalism nu e ceea ce face PNL).

  18. Dictatura nu-i democraţie

    În aroganţa sa, Iohannis a devenit poetic : «Sănătatea publică e ameninţată de Covid-19, iar politica românească e ameninţată de PSD. Sunt două pericole.» Cu asemenea slogane anticonstituţionale îşi păstoreşte şi mobilizează preşedintele simpatizanţii, apologeţi ai îmbogăţirii, dar gata să voteze chiar şi împotriva propriilor interese pentru a se lupta cu o fantomatică «Ciumă roşie».

    Restul poporului nu contează atât timp cât este obedient : cu botniţa pe faţă, terorizaţi, înfricoşaţi, restricţionaţi, oamenii văd că li se interzice până şi practicarea tradiţiilor strămoşeşti în numele unei crize sanitare care totuşi nu l-a împiedicat pe Iohannis să-i cheme la urne, ba chiar să-i îndemne să vină în număr cât mai mare. La rândul lor, adversarii politici, cei încăpăţânaţi bineînţeles, sunt intimidaţi, linşaţi mediatic şi în acelaşi timp cenzuraţi, constant ameninţaţi, spoliaţi de voturile obţinute în mod democratic, uneori chiar şi încarceraţi.

    Iată «România normală» în versiunea lui Iohannis, o Românie unde puterea tinde să fie concentrată într-o singură mână. Cu toate acestea, o «normalitate» pe placul înalţilor demnitari de la Bruxelles, interesaţi nu atât de democraţia din România cât mai ales de poziţia slugarnică a clasei politice româneşti. Aşa că este de înţeles de ce în ochii acestora orice asemănare cu dictatura hitleristă ori comunistă este doar pură coincidenţă atât timp cât guvernul de la Bucureşti – de aceeaşi culoare politică cu cei ce conduc Europa – se conformează cu stricteţe indicaţiilor primite.

  19. Vreți să aflați adevarul despre procedura medicală folosită in identificarea virusului SARS -CoV-2 și cum pot fi manipulate testele de depistare COVID-19 ? O anchetă de amploare vine cu o concluzie terifiantă : “peste 90 la sută din testele pozitive de până acum ar putea fi de fapt negative …” Cum e posibil ? Detalii incredibile pe întelesul tuturor ! Ar putea fi realmente bomba secolului !

    Cititi va rog si:

    The New York Times: 90% dintre americanii testati pozitivi la COVID nu au fost nici măcar contagioși
    he Blaze: Shock report: Up to 90% of COVID-positive Americans were possibly not even contagious

    Raport socant: Până la 90% dintre americanii pozitivi la COVID nu au fost nici măcar contagioși

    Atunci pentru ce a fost carantina?

    Marea majoritate a celor aproape 6 milioane de diagnostice de coronavirus din Statele Unite probabil nu au fost contagioase, potrivit New York Times.

    În ciuda panicii COVID-19 pe scară largă, care include multe restricții legate de virus, până la 90% dintre persoanele care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 au avut potențial astfel de cantități „nesemnificative” de virus încât nu au fost contagioase, a raportat Times.

  20. DEFICIT PATOLOGIC DE MEMORIE

    Dacă aș considera că președintele României (România parțială, desigur, adică fără fragmentul ei de „râul, ramul” format din pesediști și simpatizanți, cuprinzând vreo câteva milioane de cetățeni care n-au președinte) ar fi înzestrat cu rațiune, aș spune că își bate joc, în mod voit, de funcție. Numai că nu pot să-l bănuiesc de inteligență… dacă n-a dat semne de „trestie gânditoare”, nici măcar slabe, în ultimii opt ani de când îl urmăresc eu, „cu atenție și îngrijorare”, nu cred că sunt speranțe ca în viitor să se întâmple de la sine.
    Felul lui de a fi dovedește mereu și mereu că președintele este subordonat unui interes personal de joasă speță, pe cât de mărunt pe atât de obsesiv exprimat. Căci pentru Klaus, PESEDEUL nu este un dușman al colectivității… că doar nu face nici un secret din faptul că pe dânsul îl doare-n cot de colectivitate… Nu, nu…. PESEDEUL, să fie limpede, nu este un inamic așa, generic, ci este dușmanul lui PERSONAL și atât! Că ura sa PERSONALĂ se armonizează atât de bine cu unele dorințe ale partenerilor externi, asta e pentru el o confirmare suplimentară și o îmbinare fericită a utilului cu plăcutul!
    Are vreo logică această ură bolnavă? Are ea vreun argument?

    Știu și eu? PESEDEUL se poartă cu Iohannis, de când e Iohannis persoană publică, în cel mai civilizat mod cu putință… astăzi chiar enervant și stupid de elegant, de cele mai multe ori. Dar oare cum și-a luat avânt acest personaj submediocru, lipsit de conștiință, acest ingrat fără frontiere și cum a luat naștere mitul „primarului gospodar” pe care tot felul de ignoranți îl invocă în culcare și-n sculare? Păi, premierul Adrian Năstase ne amintește cum a luat naștere, în anul de grație 2004:

    „Îmi este greu să înțeleg însă, mai ales, înverșunarea, ura sa împotriva PSD, a membrilor, liderilor și simpatizanților săi, în condițiile în care, în perioada când era primar, «a supt» serios de la acest partid pe care acum îl demonizează(…) Mă întorc la felul în care a funcționat colaborarea, la nivelul municipiului și al județului Sibiu, dintre PSD si FDGR, condus de Iohannis, în perioada 2001-2004. Colaborarea s-a realizat conform punctului IV din protocolul național între PSD/FDGR, protocol realizat la DORINȚA EXPRESĂ A PRIMARULUI IOHANNIS, care, în Consiliul municipal Sibiu, nu avea majoritatea și dorea ca majoritatea formată din consilierii PSD să-i susțină anumite proiecte!!! Lucru care s-a și întâmplat! Proiectele mai importante (ale Sibiului, n.n.) nu l-au avut pe Iohannis ca autor !!! Prezentate de PSD la București, aceste proiecte au fost susținute de Guvernul PSD/Năstase!!! Fără această susținere financiară ele nu puteau fi realizate pentru că depășeau cu mult posibilitățile financiare locale!!! Iohannis a fost însă PROFITORUL acestor realizări, obținute cu sprijinul financiar, masiv, al PSD. Și este cel care acum consideră că PSD a fost «catastrofal» pentru România!” (Adrian Năstase, pe blogul personal, 16 noiembrie 2019)

    Așadar, guvernul PESEDEULUI… dar Klaus a uitat.

    Apoi, în 2009, perechea proaspăt căsătorită Geoană & Antonescu, provenind din Capulet-PESEDEU și Montague-PENELEU, s-a grăbit să-i taie cordonul ombilical primarului de Sibiu pentru ca, apoi, să-l și nășească, pregătindu-se să-l scalde în copăița de premier al României! Avea vreo greață Klaus la acea vreme când vedea PESEDEUL? Aș, atunci acel PESEDEU îi slujea, cu naivitate, președintelui de astăzi, interesul PERSONAL de a parveni în cercuri tot mai înalte ale puterii!

    În cel mai scurt timp președintelui i s-a șters din memorie și episodul acela.
    Și nu doar PESEDEUL lui Geoană a susținut „proiectul Iohannis”… ci și „Jo napot kívanok”, adică UDMR-ul hrăpăreț și detestabil de mai târziu, despre care președintele a insinuat că face înțelegeri secrete pentru prăduirea Ardealului cu Ciolacu, mare maestru (!!!) al conspirațiilor, ce să zic! Însă pe-atunci, pe când această formațiune își asuma public susținerea pentru el, nici UDMR-ul nu i-a stat lui Klaus în gât, ci dimpotrivă, l-au uns pe ficații săi cei de obicei inflamați de diverse frustrări josnice, următoarele cuvinte:
    „UDMR crede în proiectul Iohannis. UDMR votează Mircea Geoană pentru proiectul Iohannis.(…) Noi nu am făcut alianţă cu PSD, noi am făcut alianţă cu PNL, pentru un Guvern Iohannis, şi dacă mandatul acestuia va fi de două zile!!!” (Andrei Kocsis, preşedintele UDMR Bistriţa-Năsăud, 12 februarie 2009)

    Evident, Klaus nu-și mai amintește nici secvența asta.

    În schimb, deși Băsescu nu l-a vrut cu nici un chip premier pe Iohannis, astăzi PENELEUL iohannisian îi face loc PEMEPEULUI petrovian la guvernare, și-i scrie LOVE pe toți pereții, atât pe cei din administrația centrală, cât și pe cei din administrațiile locale…
    Pentru că, din nou, Klaus a uitat.

    O concluzie pe care-o putem desprinde de aici este aceea că președintele Klaus nu e-n stare să țină minte nimic, nici cine i-a fost prieten, nici cine i-ar putea fi dușman, și că ar fi bine să ia niște BILOBIL, că poate-l ajută.

    În ultima conferință de presă istorică de la Palatul Cotroceni, cea din care am aflat lucruri inedite și istorice, respectiv că trebuie să de spălăm pe mâini și să purtăm mască, Klaus a rostit, „scrâșnind din dinți/ pe lângă boi”, sau, mă rog… cam așa… nu mai știu exact cum erau versurile lui George Coșbuc, următoarele:

    „Cu siguranţă avem situaţii diferite, sănătatea publică este ameninţată de COVID-19, iar politica românească ESTE AMENINȚATĂ DE PSD. Sunt două PERICOLE şi trebuie să ne adresăm şi într-o parte şi în cealaltă parte…” și apoi: „…dacă Parlamentul sau majoritatea care a hotărât această lege ar fi fost de bună-credință, dar ȘTIM CĂ PSD NU ESTE DE BUNĂ-CREDINȚĂ (…) nu era nicio problemă, puteau ei să spună că alegerile vor avea loc pe 6 decembrie” și încă: „…știm că CNA este constituit pe baza unui vot politic, deci, într-un fel, zic eu, nepotrivit, reflectă majoritățile din Parlament, adică, MAI MULȚI PESEDIȘTI DECÂT ALTCEVA, și atunci, deja, ne dăm seama că este un pic problematic.” ( 7 octombrie 2020)

    Frazele de mai sus sunt rezultatul trist al unui lapsus prezidențial morbid…
    Delirul președintelui, însă, nu a debutat în cel de-al doilea mandat al lui Klaus. Călin Popescu Tăriceanu a povestit, pe 27 decembrie 2016, după ce președintele îl convocase la Cotroceni pentru o convorbire particulară, următoarele:

    „Din păcate, la întrevederea pe care am avut-o cu președintele a doua zi după rezultatele alegerilor, domnia sa mi-a spus că va face tot ce îi stă în putință pentru a nu numi un premier din partea PSD și pentru a evita aducerea PSD-ului la guvernare. Nu au fost singurele afirmații care m-au pus pe gânduri. A spus că vrea să declanșeze un război total, lucru pe care îl vedem astăzi prinzând contur.(…) Se dorește declanșarea unei crize majore.”

    Știind aceste lucruri, mă gândeam că niciodată, dar NICIODATĂ! Tăriceanu Popescu și Călin nu va lua o decizie care să-l sprijine pe Klaus în defavoarea guvernului PSD. Nicidecum că va vota o moțiune de cenzură împotriva acelui guvern, totodată auto-măturându-se, vesel, de pe harta politică a României, așa cum s-a putut vedea mai târziu.
    Numai că și Călin Popescu Tăriceanu are memoria scurtă.

    Asta mi-a întărit mie convingerea că ținerea de minte este problema majoră a omului politic, de orice nivel, din România. Căci, până să aibă nevoie de vaccin anti-COVID, România are nevoie, ca de aer, de BILOBIL, în cantități uriașe, pentru deficit grav, patologic, aș spune, de memorie!
    ……………………………………………………………………………
    P.S. Ah! cetățeni, totuși… dacă asta cu memoria scurtă nu vi se pare o concluzie satisfăcătoare, cel puțin în ceea ce-l privește pe președintele Klaus, atunci nu mai rămâne decât explicația că avem de-a face cu o mare, mare CANALIE!

    • Dacă ,,președintele este subordonat unui interes personal de joasă speță”, n-ar fi chiar ieșit din comun.
      Pare mai verosimilă varianta șantajului marionetei de către evreimea care conduce sistemul de forță al SUA, care știe foarte bine ce este și ce rădăcini are Forumul Democrat German.

  21. Pentru ZeV!
    Ar fi indicat să schimbați registrul. Chestia cu ”evreimea” a fost mult prea folosită. Aduceți noutăți! O întrebare: de ce Ungaria/Cehia/Polonia ș.a. nu sunt ”oropsite” de ceea ce numiți dvs. ”evreimea”, ba din contră? Polonia a obținut ridicarea vizelor cu USA, Ungaria construiește, cu banii Chinei, o cale ferată de mare viteză: Budapesta-Belgrad . Pentru ei, unde-i ”evreimea?”, Facem cum facem și revenim la străinii care ne vor răul. Păi cum altfel, dacă noi înșine, nu doar că ne vrem răul dar și ni-l facem, ce pretenție/așteptări să avem de la străini? Și putem continua cu exemple la infinit. Nu s-au văzut încă tancuri și bombardiere cu sigla OMV, Holzindustrie Schweighofer etc etc , venite pe la noi pentru a obține ceea ce li s-a dat! Li s-a dat! Și încă li se dă (vezi chestia cu USA și Cernavodă)

  22. Fiecare are sarcina(ordin pe uitate).Marga vede o parte a paharului.Dragnea cu un program ambitios dar ne realizabil decat in 10 ani si fara mite electorale a castigat alegerile (Hitlr pe langa cresterea nivelului de trai-neplatind despagudirile de razboi- a realizat o infrastructura si armament de performanta).Cresterea niveluluid trai pe consum si imprumuturi ,fara realizari materiale,PSD partid al celor multi dar cu burghezi la conducere a avut ca tinta:Amnistie,gratieresi bunurile din coruptie la purtator.PSD(DADDY )un dictator mascat -a propus la prima strigare un premir care nu era cunoscut de nimeni din partid.Urmeaza un guvern(Grindeanu) pe care il demite(unic inlume),apoi unul care demisioneaza(Tudose)care nu doreste sa aplice ord.13 -sa scape DADDY de inchisoare isi da demisia.Dragnea prin interpusi modifica legile justitiei -sa scape toti care au furat,Este un ins mai periculos decat Klaus.Masurile populiste care le ia PSD-ul impovorandtara nu se vad de Marga.Imprumuturi care le va plati urmasii.

Lasă un răspuns