„Impreună” dar fără PSD

Iohannis a tinut o nouă conferintă de presă. In situatia dramatică in care a ajuns România, cu aproape 3000 de imbolnăviri zilnice, in parte generate de incăpătinarea sa si a guvernului de a desfăsura, cu orice pret, alegeri locale si de a deschide anul scolar (ca argument pentru tinerea alegerilor locale), Iohannis a dat, ieri, la televizor, tot felul de sfaturi părintesti, subliniind de nenumărate ori că in perioada următoare trbuie să actionăm cu totii, „impreună” pentru a opri epidemia.

„Impreună” dar, din nou, anuntă Iohannis, fără PSD. El incearcă să disocieze intre PSD – care este „rău”, „toxic”, „nociv”, „conservator” – si votantii săi – care sunt oarecum ok. Probabil că Iohannis nu pricepe că treimea alegătorilor care au votat PSD sunt de acord, in principiu, cu politicile acestuia, cu măsurile propuse sau intreprinse.

Incercarea celui care, in fapt, este seful PNL si purtătorul său de cuvânt, de a obtine si „parlamentul său”, „călcând peste cadavre”, fără a tine seama de nevoia de concertare politică inclusiv cu opozitia, va fi, in final, sper, sanctionată la vot dar si in cărtile de istorie.

39 de gânduri despre “„Impreună” dar fără PSD

  1. O mare realitate. O demagogie care ține de nerespectarea drepturilor noastre ca simpli cetățeni. Nimic nu contează, decât o încăpățânare dusă la extrem, toxică. Poate asta se va răsfrânge în voturile din 6 decembrie. Cine mai știe cum se învârte roata istoriei.

  2. ACEST IMPOSTOR DE LA COTROCENI CARE A FURAT CASE SI SE FACE CA PLOUA  SUFERA DE SINDROMUL PSD RAU DE TOT INSA LA BALACEANCA SUNT LOCURI LIBERE NU SUNT OCUPATE .  SA NE LASE CA UITE PESTE 3000 DE INBOLNAVIRI SUNT DUPA ALEGERI IAR EL VREA CU ORICE PRET SI [PARLAMENTARE SA MURIM SI SA NE INBOLNAVIM MULT  MAI MULTI CA  ASA VREA MUSCHII LUI SA AIBA TOT IN ACEASTA TARA DAR II LIPSEA PARLAMENTUL.  UFF CE NEMERNIC DE OM CUM NU SE VA MAI NASTE DE ACUM IN SUTE DE ANI…CITA SILAAAAAAAAAAAAA

  3. Nu sunt un fan al actualului guvern si nici al presedintelui, dar nici al PSD-ului. Dar numarul cresterii de noi infectati trebuie privit si in contextul european. In toate tarile din Europa numarul de noi infectati a crescut foarte mult, de exemplu numai in Cehia (tara cu o populatie de 10.5mil de locuitori) s-au inregistrat ieri peste 5000 de noi infectati, ca sa nu mai vorbim de Franta (18000), Spania (12000), UK (14000), Italia (4000), deci, nu suntem singurii ca sa spun asa. Plus ca in unele tari mentionate scoala a inceput cu cel putin o saptamana inaintea Romaniei, si nici alegeri nu au avut….si totusi numarul a crescut.

    Evident ca PSD-ul, Pro Romania, ALDE nu au nici un interes (dar PNL-ul si presedintele au tot interesul) in a avea alegeri pe 6 decembrie spearand totusi sa mai castige ceva procente iar PNL sa piarda,…..vasele comunicante. Nu intereseaza pe nimeni nimic in afara de procente, acesta-i adevarul.

    PSD-ul spune si o sa spuna ca din cauza deschiderii scolilor si a alegerilor au crescut numarul de infectati in Romania, PNL-ul, nu stiu cum o sa comunice….ca nu prea comunica bine, chiar pe mai multe voci si haotic. PSD-ul de cand a inceput pandemia nu creste in sondaje, si nu ca PNL-ul guverneaza bine, sau nu greseste, ohoo si cat greseste. Au incercat prin mai-iunie sa speculeze starea de urgenta, sa forteze deschiderea restaurantelor si a hotelurilor….unii din ei sa ironizeze purtatul mastii,din pacate pt ei, nu prea le-a iesit….

    Totusi, multe tari din Europa au reintrodus restrictii, inclusiv inchiderea restaurantelor si cafenelelor sau limitarea orarului de functionare a acestora, plus purtatul mastii si in spatii deschise.Deci, daca s-ar luat si la noi astfel de masuri, totusi nu am fi chiar singurii.

    Australia de exemplu, in special statul Victoria, in luna iulie a re-introdus un lock-down sever pt. doua luni in Melbourne si in zona metropolitana, cu interzicerea parasirii domiciliului intre orele 21-05, cu comandat la pachet numai de la restaurantele aflate pe o raza de 5km fata de domiciliu, nu mai mult de 5 persoane straine de gospodaria respectiva, cu alte cuvinte nu puteai da o petrecere mai mare nici la tine in casa…..de dus la cafenea, restaurant sau la film nici nu se punea problema.
    Au luat masurile acestea in conditiile in care in zona Melbourne incepusera sa creasca numarul de noi cazuri ceva genul intre 150-200 de cazuri pe zi. Apropo, Australia are in total 27000 de cazuri si 900 de decedati la o populatie de 25 mil.

    • Cititorii acestui blog merita sa afla ca masurile extrem de severe aplicate in Victoria sunt in mare parte expresia vointei dictatoriale a premierului Andrews si mai putin ca raspuns la recomandarile specialistilor. Numarul mare de cazuri din acel stat se datoreste aproape exclusiv coruptiei ce a guvernat logistica implementarii carantinei .Se poate vedea firul rosu ce leaga democratii din SUA cu laburistii din Victoria si Queensland. In Sydney masurile de precautie au fost mult mai eficiente si pragmatice, permitand continuarea activitatilor la parametri de peste 80% din valorile normale. Restul e o manipulare pe care sper ca anii viitori sa o devoaleze in conditiile in care din ce in ce mai multi oameni sunt pregatiti sa-si expuna opiniile.

  4. De cind cu Iohanis la conducerea țării sa înrăutățit poporul. El a fost cel care a împărțit țara în două sau chiar mai multe. Atita ura nu am văzut în viata mea. Todeauna a fost putere și opoziție dar acum este roman contra roman. Este de plins unde am ajuns. Na fost bun un președinte român. Acum să vă spălați cu el pe cap cei care l-ați votat.Măcar nu îl am pe conștiință. Domnule Năstase toate aprecierile

  5. Nimic mai adevarat ca WerNier Klaus Ioha se adreseaza tuturor romanilor, invoca vointa tuturor romanilor ca-l si care-l sustin fara sa priceapa ca cel putin unul nu-l sustine , unde mai pui ca cere sprijn unanim si de la cei pe care ii repugneaza, intrand astfel in razboi cu el insusi, ca atat il duce capul ca minte oha. La un om in care ratiunea trece prin orice nu prin creier , credeti ca ma astept sa-i pese ce zice istoria despre el? Ne va rade in nas, si se va incuraja prin prisma sistemului neuronal rarefiat sau poate monocelular ca istoria pentru el sunt casele, relatia cu Merkel, hula pentru PSD si cu bunavointa fratilor mei romani prea prea creduli se va alege si cu „parlamentul meu” . Ce -l intereseaza pe IOHA ce zice istoria despre el cand IOHA contesta si istoria ???

  6. Este frumos din partea dumneavoastra ca sustineti in continuare actualul PSD, care nu mai este ce fost PSD si care nu cred ca fost chiar corect fata de fostii presedinti Iliescu si Nastase.
    Sa nu uitam ca acest partid a permis ca fie confiscat de un individ de teapa lui Dragnea si sa ne puna un prim Ministru de teapa D-nei Viorica.
    Sunt curis cu s-a simtit de fapt fostul Prim Ministru Adrian Nastase cand in locul sau se gasea Viorica.
    Evident ca tara are nevoie de un partid social democrat ca sa fie contrapondere pentru asa-zisa politica de dreapta, dar din pacate actualii pseudo intelectuali care conduc destinele partidului nu par a fi capabili sa restructureze partidul.

    • Nu stiu care sunt pacatele lui Dragnea, care nici nu a ajuns presedinte al PSD pentru ca si-a dorit neaparat acest lucru, ci pentru ca Ponta si-a dat demisia din aceasta functie in 2015 pe Facebook! Daca plasarea Romaniei pe locul 1 in UE la crestere economica in 2017 si 2018 si pe locul 2 in 2019, daca majorarea f.mare a salariilor (cele din Sanatate au fost practic triplate in martie 2018!), pensiilor si alocatiilor, sunt „pacate” in viziunea „partenerilor nostri” din vest si dorinta de a obtine venituri mai mari din exploatarea gazelor din Marea Neagra – prevazuta in varianta Dragnea a legii Offshore din 2018, a fost „pacatul capital”, care l-a condamnat la puscarie de catre „licuriciul cel mare”-Petrov dixit, atunci istoria il va repune in drepturi. Asa cum il va repune si pe domnul Adrian Nastase, cel datorita caruia am intrat in UE si in NATO, dar care a „pacatuit” capital prin recordul absolut de crestere economica a Romaniei, 12,60% in 2004! Guvernele „de dreapta” n-au pacatuit niciodata in sensul aceste, ele au asigurat de fiecare data prabusirea economica a tarii, guWernerul fiind campion la scadere, lucru pentru care sunt sprijinite de „prietenii nostri” vestici : https://tradingeconomics.com/romania/gdp-growth-annual

      • @ Fekete Georgeta
        Cum nu și-a dorit Dragnea să fie președintele PSD?
        El chiar a candidat la funcția asta și a fost ales prin votul tuturor membrilor PSD, adică al majorității care a votat DA.
        Dv cum credeați că a ajuns președinte?

    • Cat despre doamna Viorica Dancila, n-o fi fost perfecta, dar a fost mult deasupra tuturor ministrilor din guWernerul actual, majoritatea lor fiind niste politruci agramati. Doamna Dancila va ramane si dansa in istorie, prin faptul ca a condus guvernul PSD de asa natura, incat in timpul mandatului domniei sale s-a inregistrat cea mai mare crestere a PIB-ului pe cap de locuitor: https://tradingeconomics.com/romania/gdp-per-capita

    • @Calin Marinescu; Cer in stamga si voteaza dreapta. Spuneti gresit si fara argumente, vorbiti din auzite si va exprimati din „fundul” gandirii altora. Sa fi pesedist cum, spuneti dumneavoastra ,inseamna in primul rand sa fii social si democrat nu in ultimul rand( pentru dumneavoastra , un ” joc” de cuvinte), iar daca asta e rau se datoreaza faptului ca cel mai aproape de noi , cei care dorim social democratia ,, raman si sunt cei care macar se declara, ca n om fi atat de tampiti sa i acceptam pe cei care nici macar nu tac , ba dimpotriva se declara contra sau impotriva ….

  7. IN PRIMUL RAND, NU VAD CUM DOMNUL IOHANNIS, POATE („INPREUNA”) SA OPREASCA O EPIDEMIE INEXISTENTA …IN REALITATE ACEST ” PRESEDINTE”, IN OPINIA MEA, SE REFERA LA PSD. ( NU MAI TINE, PSD,PSD,PSD-UL…) IN.NOUA SA VIZIUNE , PSD ESTE CARACTERIZAT CA FIIND, „AUTENTICA EPIDEPIE „! PSD, IN URMA ALEGERILOR LOCALE, CEL CARE SA PREZENTAT IN FATA ALEGATORILOR DE UNUL SINGUR…A OPTINUT UN SCOR, PROMITATOR , FAPT CE DOVEDESTE CA ROMANII, INCEP A-SI RECAPATA INCREDEREA IN ACEST PARTID. (O INCREDERE CE POATE DEVNI ACCENTUATA !) PNL, SUSTINATORII SAI RISCAND
    SA PIARDA ALEGERILE PARLAMENTARELE.

    DOMNUL IOHANNIS, CU AL SAU PARTID,ESTE CONSTIENT CA, DACA ALEGERILE , CELE DECISIVE, …SUNT PIERDUTE , ATAT SOARTA DINSULUI SI A, ANUMITOR PERSONAJE DIN PNL, PENTRU VIITOR VA FI O SOARTA DUREROASA…( CAND INCALCI, CU BUNA STINTA ,ANUMITE REGULI , REGULI SCRISE IN CONSTITUTIE, ULTERIOR VEI SUPORTA CONSECINTELE! )

    EU SPER CA, LA MOMENTUL VOTULUI , VOT DECISIV, ROMANII… NU SE VOR MAI LASA MANIPULATI, REDAND SANSA PSD, SA REDEVINA AUTENTICUL PARTID SOCIAL.

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL, POLITICIANUL AUTENTIC!

  8. M-am uitat la dezbaterea Kamala Harris – Mike Pence de aseara (o gasiti pe Youtube). Parerea mea e ca Pence a fost mult, mult mai credibil decit aceasta doamna de culoare, nervoshica, tresarica…emotionala, si rau intentionata in unele aspecte. Mike Pence a aratat ca este un lider autentic, si ca desi e numarul 2, ar putea fi oricind numarul 1. Doamna Harris e pe tipic democrat, a la Obama, a la Nuland, si mai ales, e pe placul BLM. Daca e ales Biden, si are vreo problema de sanatate, sau una finala, doamna aceasta va deveni Presedintele SUA. Iar agenda democratilor nu s-a schimbat: vor relatii bune cu China – ceea ce inseamna un revers al politicii lui Trump de a aduce inapoi joburi in SUA din China, si evident iarasi dependente mari fata de aceasta tara. Cu democratii in frunte, SUA va continua drumul in jos, sub China, pe plan mondial. Doamna Harris nu pare ca intelege mare lucru din afacerile globale, desi se lauda ca primeste informatii confidentiale de „intelligence” fiind in nu stiu ce Comisie. Si va continua cu interferentele in afacerile altor state sa le „democratizeze”, inclusiv in Romania, cum ne-au obisnuit prin ambasadorii lor carora le plac lucrurile in grup. Ma refer la scrisori deschise catre Guvernul Romaniei despre probleme in justiei, in partide, si nemutumiri ca nu stiu cine e la putere. Sub democrati, se va continua cu o politica proasta in ce priveste Rusia, si alte state cu care democratii refuza sa discute din start.

    • Calin Marinescu
      Percepția indusă de presă ostilă, mama ei de credulitate românească…
      Am urmarit-o cu atenție pe d-na Dancila, nu cred că merită oprobriul dvs.
      Viorica Dancila a fost premierul român cu cel mai demn comportament la Bruxelles, după domnul Adrian Năstase. A avut curajul să spună simplu ceva de genul:
      ,,Nu sunt aici pentru a fi trasă de urechi, ci pentru a afirma și explica poziția României în materie de justiție. Vrem un stat fără corupție, dar și fără abuzuri împotriva cetățenilor, oricare ar fi ei.”
      Absolut corect, subliniez eu
      Dați-mi un exemplu de bărbat politic din zona dreptei care să fi demonstrat o vericalitate similară.Mike Pence este de facto numărul 1, în condițiile în care saltimbancul infectat de la Casa Albă a luat-o razna rău de tot. În mod normal, locul lui Trump este la ospiciu, unde se poate juca în voie de-a Napoleon Bonaparte.

  9. Ingrijoratoare , incompetenta ingrozitoare a sistemului de sanatate romanesc .
    73 de morti marti , 82 de morti miercuri ?
    Pentru ca tin oamenii in spital fara ce trebuie , acoperire antibiotica ( Augmentin – macrolide ) si corticoizi , plus tratament anticoagulant prin doua injectii pe zi .
    O nepasare , o incompetenta a ” doctorilor ” romani , aratata in toata goliciunea ei .
    Poate ca spitalele nu au Augmentin si Solumedrol ?
    Nu cred ca nu au .
    Nu au mai ales personal competent si interesat , de la portarul de spital care da in vizitatori la doctorul sef de sectie mai arogant ca un sultan persan .
    Dintotdeauna sistemul nostru medical a stralucit prin incompetenta si nepasare .
    Ma uit la cartea lui Ioan Chirila despre perioada romantica a fotbalului romanesc si ma speriu vazand diferenta intre durata de viata a eroilor cartii ramasi in Romania si a celor plecati in tarile mama , Germania si Israel .
    Cei ramasi in tara mor tineri , cu zile – Iuliu Baratki , ” minunea blonda ” , mort singur in salon , incercand sa deschida fereastra , la 54 de ani .
    Gheorghe Albu , un mare aparator al anilor 30 , mort in urma unei operatii pentru o proteza la genunchi la Fagaras , 64 de ani .
    Iosif Petchovschi , cel care a dat numele trofeului Fair Play , mort la 48 de ani ???
    In acest timp , Rudy Wetzer , capitanul de la Montevideo in 1930 , traieste 91 de ani – Haifa , Israel , urmat de colegul lui la acelasi campionat mondial , Fieraru ( Eissenbaser ) , 90 de ani – Berlin .
    Sa iau exemplul grupului Phoenix ?
    Singurul decedat , deja acum 10 ani , este chitaristul Bela Kamocsa , decedat , ” batran ” ( in Romania , la 65 de ani ) singurul ramas la Timisoara , in timp ce ceilalti , emigrati , sunt toti in viata !
    Sa amintesc cazurile lui Ioan Gyuri Pascu , Ilie Balaci ?
    Incompetenta medicala romaneasca este un scandal .

    • @ dar daca…
      Eu zic că sistemul medical de stat e ultra pentru contribuțiile cetățenilor la Casa de Sănătate: contribuie 6 milioane și beneficiază 12.
      Aș vrea să vad cum s-ar descurca în situația asta sistemul de stat francez, de exemplu.
      Cred ca știți foarte bine cum e în țările la care ne închinăm ca la icoane: contribui, ai asigurare? ești tratat. N-ai? te duci la privat. N-ai bani de privat? mori.

  10. Pavarotti-i din Nationala Romaniei care racnesc la concurs Desteapta-te Romane cu mana pe inima ( marele succes national ar fi performanta muzicala a portughezului naturalizat acum o luna ) se acopera de ridicol in fata unei echipe a unei natiuni de mai putin de un milion de locuitori …
    Radoi , Contra , nu au diplome de antrenori dar asta nu deranjeaza pe nimeni .
    In timpul asta cei doi Lucescu sunt in strainatate , ca Boloni …

  11. În ceea ce privește sancționatul la vot nu prea e așa. O să încerc să fiu scurt.
    Cineva îmi spunea că atunci când lucrurile par să nu aibă nicio logică ele sunt foarte bine gândite și coordonate.
    Ca să vedem realitatea ar trebui să căutăm în urmă și să vedem lucrurile care „nu se leagă” și apoi să încercăm să le punem într-un scenariu mai larg care să le lege. Iată teoria mea a conspirației:

    Populația trebuia să-l perceapă pe Iohanis ca fiind micuțul David care-l ucide pe Goliat. Iohanis n-avea un Goliat mare și rău.Trebuia să-l facă.
    -A dat jos guvernul Ponta („A trebuit să moară oameni.”). Cinic ! Nu ? Cu ocazia asta a verificat și mecanismul acela, bazat pe Facebook, care poate scoate la comandă în stradă două zeci – treizeci de mii de oameni.
    -Și-a pus „guvernul meu”. Un guvern (guvernul 0) care a gestionat țara doar în interesul PNL și a acoliților (nu dezvolt c-ar fi prea mult).
    -A introdus verificarea votului multiplu prin intermediul tabletelor.
    -Au urmat alegerile parlamentare de la sfârșitul lui 2016. Scor istoric obținut de PSD sub conducerea lui Dragnea.
    -PSD-ul nu pricepe care era mărul otrăvit oferit de Iohanis și Dragnea începe să se creadă un lider providențial (doi iepuri dintr-o lovitură).
    De fapt intraseră în capcană. PSD-ul și Dragnia erau uriașul care trebuia să fie demonizat pentru a arăta că e rău și corupt ( nu că ar fi fost foarte bun dar, cred eu, incomparabil mai onest ca PNL-ul și acoliții lui ).
    – Au urmat doi ani de scandaluri crunte. PSD-ul a fost atacat și din afară și din interior (multe cozi de topor în PSD).
    -După asta au venit europarlamentarele și primul knockdown luat de PSD. Și PSD-ul nu a înțeles mai nimic.S-a mai vorbit pe ici, pe colo de ceva turiști electorali. Ni meni nu i-a dat mare importanță pentru că, în opinia publică, se cimentase gândul că votul multiplu nu mai e posibil pentru că verificarea se face instantaneu prin intermediul sistemului creeat și gestionat de STS. Fusese testat și validat în 2016, ocazie cu care PSD-ul luase un scor istoric. Nu? Cine să-l pună la îndoială? Nimeni nu s-a uitat cu atenție la faptul că la europarlamentarele în cauză au votat pe liste suplimentare mai mulți ca niciodată. A trecut și referendumul lui Iohanis cu brio. Dintr-o dată „populația revoltată s-a trezit a ieșit în număr foarte mare la vot și a sancționat PSD-ul” . Votanții PSD-ului rămăseseră ca aceiași ca număr numai că ieșiseră mult mai mulți cetățeni la vot și ei votaseră „împotriva PSD-ului”. Ce să vezi! Foarte muți dintre ei erau cetățeni educați plecați prin țară să se relaxeze în weekend și au și mers la vot, pe unde au fost ei plecați, pe liste suplimentare. Nu vă miroase nimic? Nimic, nimic?
    Acum aș vrea să pun în discuție un principiu care a fost acceptat de cetățeni fără discuție. Cetățeanul, când merge la vot, este verificat prin intermediul sistemului creeat și gestionat de STS, să nu voteze de mai multe ori. Nu înseamnă că fiecare din noi e suspectat că ar vota de mai multe ori.Nu dezvolt mai mult.N-are sens.
    În baza aceluiaș principiu cine verifică sistemul STS-ului? Păi, veți spune, el e făcut să verifice votul multiplu. Și o face. S-a văzut. Dar dacă el verifică corect votul multiplu, dar nu pentru toți. Dacă sunt câteva mii care pot vota de câte ori vor ei pe liste suplimentare. E foarte simplu de făcut asta cu un soft și o bază de date. Verificarea sigură a acestui sistem nu ar fi chiar așa de grea. Am deja în cap un mecanism care n-ar putea fi păcălit. Numai să vrei. Treaba cu votul pe liste suplimentare nu a mers la locale. Acolo nu merge. Și, dacă ne gândim bine, populația nu a mai ieșit în număr așa de mare la vot. Să nu spuneți că din cauza pandemiei că nu cred. Reacția societății nu poate să fie azi una și peste trei zile alta pentru că inerția este cu atât mai mare cu cât grupul social e mai mare. Nu se poate ca lumea să iasă, așa pentru că e revoltată, azi în stradă pentru că ar vrea unii să dea o amnistie sau grațiere care „să-l scape pe Dragnia” și peste trei luni să nu iasă nimeni în stradă pentru că se fură zeci de milioane de euro cu ocazia achizițiilor pentru sănătate în starea de urgență. Nu se poate să iasă în decembrie foarte mulți la vot, să-l voteze pe Iohanis președinte, „ca să dea o lecție PSD-ului” și peste câteva luni să nu mai iasă la vot, nici pe departe în aceeași măsură, atunci când e vorba de primarii de care depinde traiul lor zilnic.
    -N-are sens s-o mai lungesc. Ar fi multe de spus ca să arăt tabloul complet. Este clar cum Iohanis împreună cu „deep state” au pus la cale și au pus și în aplicare un plan minuțios de demonizare a PSD-ului și a votanților lui. E un plan elaborat de destructurare a PSD-ului și de descurajare a electoratului fidel. E clar că au fost multe cozi de topor în PSD, că este mare degringoladă acolo și că fără o conducere inteligentă, curajoasă și vizionară PSD va fi destructurat și va dispărea ca partid (cel puțin ca partid cu greutatea pe care i-o știam până acum). Cui folosește?

    În final, cred că votul mașinăriei Iohaniste (care de fapt nu va fi votul popular), va face knockout PSD-ul.
    A nu se înțelege că PSD-ul n-are nicio vină cu privire la tot ceea ce i s-a întâmplat, sau că-i iubesc,sau că-i consider sfinți. Eu cred despre ei că sunt foarte răi dar incomparabil mai puțin răi decât ceilalți.

      • Cum spuneai, e vorba de cunoștințele tale. La nivel macro lucrurile se petrec altfel. De exemplu – nu poți face un sondaj doar intervievând cunoștințele tale. E marja de eroare prea mare și eșantionul nereprezentativ.

  12. Extrag partea de comentariu care nu trebuia să fie adresată d-lui Marinescu:
    Mike Pence este de facto numărul 1, în condițiile în care saltimbancul infectat de la Casa Albă a luat-o razna rău de tot. În mod normal, locul lui Trump este la ospiciu, unde se poate juca în voie de-a Napoleon Bonaparte.

  13. Stimate domnule Adrian Nastase, este imperios necesar sa reveniti in politica, sa refondati PSD si sa porniti la lupta din nou. Nu se mai poate. Pentru binele PSD si fara a utiliza cuvinte mari va spun ca este mare nevoie de revenirea dvs. in Primplanul Politicii romanesti. Va rog, lasati orice indoiala, orice ezitare si incercati din nou asa precum imparatul Napoleon a facut-o, recucerindu-si tara fara a trage un foc de arma in 1815. Si chiar daca pron diversele masinatiuni si interese meschine ale vremii a fost infrant la Waterloo a ramas in istorie ca un mare om de stat si facator de istorie. Rog respectuos sa reveniti pe scena politicii romanesti, avem mare nevoie de oameni de calibrul dvs. Multumesc.

  14. Fuziune la Centru: O deconstructie istorica a dezbinarii antagoniste dintre Stanga si Dreapta

    Partidele Pro Romania, de Centru-Stanga, si ALDE, de Centru-Dreapta, au anuntat, joi, ca au decis sa fuzioneze. Noul partid se va numi Pro România Social Liberală (PRSL). Constructia politica rezultata in urma fuziunii prin absorbtie va ramane in zona partidelor mici. Cu toate acestea, proiectarea-obiectiv a acestei noi formatiuni politice este de mare anvergura, cat un proiect de tara. Numele sau este un auspiciu care ii arata menirea, sa lupte pentru o Romanie Sociala si Liberala (intr-o varianta usor modificata literal, care a fost transmisa de media, a aparut si denumirea de Pro România Social Liberal). Evenimentul se anunta emblematic pentru viitorul sistemului politic romanesc. El consoneaza totodata cu o germinatie deja aparuta de mai mult timp in sisteme politice din tari de prima marime, pe care o confirma si o dezvolta.

    Semnificatiile acestei fuziuni sunt multiple, atat pe termen scurt, cat si lung. Scopul politic imediat al fuziunii este pragmatic, de calcul electoral. Prin punerea impreuna a ideologiilor si doctrinelor celor doua partide, intr-o formula prietenoasa, micile lor bazinete electorale se vor uni, devenind un intreg mai cuprinzator, un bazin integrat. Rezultatul comun electoral va fi astfel consolidat, prin obtinerea unui numar mai mare de voturi in alegerile parlamentare care urmeaza, fie ca vor fi la termen, in decembrie, fie ca vor fi amanate cu sase luni, in martie, in functie de evolutia epidemiei de coronavirus. Cele doua partide au obtinut scoruri modeste in alegerile locale din septembrie, un indiciu foarte graitor ca la alegerile parlamentare ar putea avea probleme serioase in depasirea pragului electoral de 5%, pentru a intra in parlament.

    Venirea celor doua partide unul in intampinarea celuilalt, unul dinspre Stanga, celalalt dinspre Dreapta, face ca fuziunea lor sa fie la Centru, iar Pro România Social-Liberală (sau Partidul Romania Sociala si Liberala, parca suna mai bine), formatiunea rezultata, sa fie de Centru. Asistam in acest fel la o dezideologizare a pozitiilor de Stanga si respectiv de Dreapta ale celor doua partide. Mai bine zis, la un inceput de diminuare a relevantei impartirii antagoniste in Stanga si Dreapta. Antagonismul istoric dintre Stanga si Dreapta a fost de fapt o dihotomie intre doua abordari unilateraliste, numai Stanga sau numai Dreapta, care a sacrificat ansamblul, corporalitatea numita Natiune. Ideologizarea va fi insa ferma numai in privinta pozitiilor Putere-Opozitie – asa cum liderii celor doua partide, Ponta si Tariceanu, au si motivat fuziunea, ca o necesitate a unei Alternative, a unei Opozitii reale la Guvernul PNL – ceea ce va face posibile aliante Stanga-Dreapta atat in Opozitie cat si la Guvernare. Fuziunea la Centru dintre Stanga si Dreapta este, cred, prima de acest gen si probabil va ramane unica. Numai daca, in timp, ramasitele partidelor vechi si uzate, PSD si PNL, nu vor fuziona (sic!). USR si-a consumat posibilitatea de marire prin fuziunea cu PLUS, ambele de Dreapta, iar PMP, care a obtinut un rezultat bun la locale prin candidarea lui Basescu la PMB, are destula personalitate si motive sa nu se lase inglobat de PNL. Cel putin aparent, daca nu sunt si intelegeri secrete sau daca nu este vorba de singuratatea alergatorului de cursa lunga, mai trista si fara sperante e singuratatea PSD, care a ramas singur pe Stanga. De PSD fug si Stanga si Dreapta. Dar, mai rau, si strainatatea.

  15. CD spune:
    8 OCTOMBRIE 2020 LA 19:10
    Am vazut aproape de fiecare data cand am condus pe autostrada indivizi tineri, singuri in masina lor cu manusi si masca!
    Este dureros sa vezi asemenea indivizi care definesc specia umana intr-un amestec inechitabil de oameni demni si de lasi/fricosi/codosi/obedienti.
    Regulile politic-sanitare au diferentiat vizibil si tragic totodata, specia umana in cele doua categorii ale ei, ce nu erau vizibil distincte, indivizii ALPHA si cei BETA. Multi Beta isi inchipuiau ca pot sa-i pacaleascape ceilalti ca ei sunt Alpha si incercau sa dea dovezi de curaj si demnitate, chiar si cand nu era cazul. Beta cu masca si manusi au pierdut insa acum pana si curajul de a dovedi ca au curaj, oare cine ii mai poate ajuta?
    Daca Beta ar vrea sa vada cu adevarat ce este un Erou, ei ar putea observa ca marii eroi ai natiunilor au fost dizidentii, rebelii, revolutionarii Alpha si nu obedientii Beta, supusii lasi cu masca si manusi!
    Aceasta Pandemie cauzata si fortata politic sa mascheze si sa tranzitioneze Marea Criza ce urmeaza, este destinata sa creeze parghii de control asupra maselor de catre guvernele tradatoare ce servesc orbeste si criminal pe bankerii Globalisti.
    In numele pandemiei se inchid Bisericile si locurile de cult; in numele Pandemiei se tin la distanta „sociala” indivizii mascati ca sa nu fie molipsiti/influentati cu demnitate si curaj de ceilalti indivizi normali; in numele Pandemiei se inchid scolile si celelalte institutii de cultura ca sa nu existe vreo sursa de spiritualizare/influentare a celor tineri, a celor slabi si nevolnici; in numele Pandemiei ni s-a furat pana si Libertatea.
    Cred ca nu mai avem ceva de pierdut si acuma e timpul sa Reactionam cu Demnitate si Curaj.
    P.S.
    Câţi ca el ( CD) am mai rămas ?
    Că de alde Câţu sunt o groază !

  16. Geme presa de dovezi a furtului ordinar la alegerile din Bucureşti, dar se găseşte un neghiob, sau o neghioabă , că nu se ştie cine i-a făcut comunicatul,Zaharisitului, singur nu era în stare să-l împacheteze aşa, să ridice în slăvi organizarea, dar mai ales rezultatul acestor fraude ordinare ! Îţi trebuie multă nesimţire şi şi mai mult interes meschin, inclusiv financiar pentru a coborî atât de jos ştacheta diplomaţiei, dar şi mult dispreţ pentru oamenii acelei Ţări unde te-a adus vântul politic . Se mai miră cineva că de când cu ambasadori de teapa acestuia, a lui, Klem şi ceilalţi, că e vrei, nu vrei vorba despre ei Lumea a început să judece din ce în ce mai aspru America, sau mă rog, ce-a mai rămas din odată falnica Naţiune !
    P.S.
    Mă tot întreb de unde vine nepăsarea şi dezinteresul ăsta al nostru ca popor, cum de acceptăm în halul lamentabil tot ce ni se întâmplă şi nu numai nouă, ci şi urmaşilor (urmaşilor?) noştri şi mă gândesc că totul ni se trage de la faptul că n-ai pe cine apăra, domnule ! Aducă să te baţi pentru a-l da jos pe un penelist, userist, pentru a-l pune la loc pe un pesedist ?
    Hai să fim serioşi !
    Până când nu vom avea pentru cine lupta, până nu vor apărea acei Oameni providenţiali pe care i-am mai avut de-a lungul Istoriei noastre, la ce bun să-l pui pe Tanda în locul lui Manda , sau invers ?!
    Toţi o apă şi-un pămâmt, n-are unul ceva sfânt ! Doar „sfinţi „…..

  17. Cred ca dl. KWI stie ce spune. Cu o asemenea conducere PSD este condamnata la o opozitie eterna. Noul suflu se lasa asteptat, iar actuala conducere a partidului de sorginte securistoida face jocul „sefului statului”.

  18. Colosal acord pentru doua reactoare nucleare , semnat cu SUA , in totala opacitate , prin surpriza , fara nici o dezbatere , nici un concurs , opt miliarde de dolari !
    Dupa cele patru miliarde de dolari destinate cumpararii sistemului de racheta Patriot , cu banii destinati initial cumpararii navelor de razboi franceze , un alt mega-contract semnat cu SUA .
    Nu inteleg discrepanta intre lentoarea licitatiilor pentru relativ mici investitii in infrastructura de transport , lentoare vecina cu sabotajul , si aceste contracte semnate rapid pentru aparare si nuclear cu SUA .
    De ce asteptam trei ani un castigator pentru construirea unei sectiuni de autostrada de 29 de km in Salaj in, valoare de 300 de milioane de dolari sau a unui sector de cale ferata intre Sighisoara si Brasov de 800 milioane de dolari , cu nervi , vieti omenesti sacrificate in accidente , pierderi financiare si de timp cand semnam in cinci minute cu SUA contracte pentru sume de 12 ori mai mari fara ca nimeni sa nu stie nimic ?
    PS – de care ” cale ferata – autostrada intre Gdansk si Constanta ” de unde iese acest proiect de care vorbeste ambasadorul Zuckermann ? Proiectul unei legaturi rapide intre Klaipeda ( Lituania ) si Pireu ( Grecia ) exista pe hartie , cu minime avansuri in Polonia , care trage spre ea minimul interes al acestui proiect din care noi am avea chipurile , firmiturile ” autostrazii sau drumului expres Oradea – Arad ” dar eu nu cred un cuvant – ce proiect , de unde finantarea , ce schimburi economice serioase exista intre Baltica si Pireu , ca sa nu vorbesc de Baltica si Constanta ???
    Sa ne ocupam mai bine de inceperea lucrarilor la Pitesti – Curtea de Arges inainte de a fugi dupa cai verzi pe pereti .

  19. Iata ca a venit si timpul unor investitii mari si planuri de dezvoltare cu ajutorul SUA in Romania. Reactorul de la Cernavoda va fi facut cu SUA si companii din Canada si Franta (in Ucraina compania Westinghouse opereaza un centru de productie de energie nucleara). Exista un plan foarte ambitios de a construi o autostrada de interes strategic care sa lege Constanta de Gdansk in Polonia. Cum nu mai avem granita comuna cu Polonia, sa vedem pe unde va trece…Sigur ca este parte a unui plan complex care arata un interes pe termen lung a SUA in aceasta regiune, si care cred ca va ajuta la o dezvoltare mult mai mare a Romaniei.

    Speram sa nu ramina doar planuri pe hartie, ci sa se si realizeze, pentru ca, daca va veni o Administratie Biden, nu e clar daca nu vor anula aceste proiecte in Romania si Polonia.

    Asteptam de mult asemenea proiecte economice de anvergura cu SUA. Doamne ajuta!

    https://ro.usembassy.gov/ro/ambasadorul-adrian-zuckerman-la-evenimentul-de-semnare-a-aig-cu-departamentul-pentru-energie/

      • Americanii au o vorba : „Show me the money!”. Evident sunt multe lucruri care trebuie clarificate, si cel mai important e cel financiar: cine plateste, cit, si in ce conditii. Mai e o intrebare: Romania are deja planuri sa construiasca un numar de autostrazi, si are deja o portiune de la Constanta la Bucuresti, si in curind, spre Sibiu si Vest, prin Ungaria. Pe unde va trece noua autostrada strategica? Prin Moldova din Romania spre Suceava? Ma intreb pentru ca probabil nimeni nu vrea sa construaisca doua autostrazi paralele.

        Prima unitate de la Cernavoda s-a facut pe vremea lui Ceausescu, si ar fi costat, spun unele surse 2.2 miliarde USD (cel putin asta am gasit pe net).

        https://www.banktrack.org/project/cernavoda_nuclear_power_plant_units_3_4_#:~:text=About%20Cernavoda%20nuclear%20power%20plant%20(units%203%20%26%204)&text=Construction%20on%20reactors%202%2C%203,costing%20the%20state%20%242.2%20billion.

      • Nu. Pana in 1989 erau construite doar incintele de beton (pentru unitatile 3 si 4 doar partial). Finalizarea primei unitati a fost realizata de guvernul Vacaroiu (aproximativ un miliard de dolari). Probabil costul total 2 miliarde dolari. A doua unitate a fost finantata in perioada cat am fost premier (cam tot un miliard de dolari) si data in folosintă in 2005 sau 2006. Prima mea vizita, ca premier, a fost la Cernavodă, pentru a porni investitia la Unitatea 2. Concluzia, pana acum doar guvernele social-democrate s-au ocupat de proiectul Cernavoda. Regimurile Constantinescu si Basescu au avut alte prioritati. Lupta impotriva coruptiei – spre exemplu!

      • trexsr, Si de ce va trece autostrada prin Ucraina de vest? Simplu, Ucraina (cu tot cu Bucovina de Nord) trebuie ancorata de Polonia si Romania. De ce? Argumentele le bănuiesti.

  20. Se preconizează un Bechtel 2 în Moldova și Dobrogea ?
    Ar fi o știre interesantă dacă nu ar fi campanie electorală atât pe malurile Dâmboviței dar și ale Potomacului.
    Dar haideți să visăm frumos și să uităm de pandemie și de uriașul abuz împotriva ortodoxiei românești și a românilor în general în prag de aniversare a Sfintei Parascheva.
    Dumnezeu să vă ierte, ,,oameni” la fără frecvență.

    • Despre Stephen Hawking, considerat unul dintre cei mai de „vază” atei :
      În 2007, fizicianul cu un IQ de 160 vorbea despre legătura sa cu Divinitatea:
      „Cred că universul este guvernat de legile ştiinţei. Poate că legile au fost făcute de Dumnezeu, dar Dumnezeu nu intervine pentru a încălca aceste legi”.

  21. Iohannis nu este un sef de partid cum au mai fost altii la PNL, el reprezinta interese straine, se razbuna pe romani, in spiritul celor pe care ii mosteneste – nazistii! Este grav ce face, cum in multe ocazii ne face timpiti, prosti, fanatici sau cum tine mortis sa desfiinteze psd – toxicul, criminalul, aratind mereu la altul, la altii, nicidecum la el care a falsificat acte si a furat statul roman!
    Nu spun ceva nou, dar sint revoltat fiindca i se ingaduie, fiindca romani ii tin partea de parca ar fi facut mari servicii Romaniei!
    Papusile din pnl sint urite, deocheate, bune de circ, manipulate de afara!

Lasă un răspuns